Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

TV2- LIVE Fantasy (Heretic)


 • Válasz írásához lépj be
149 hozzászólás érkezett eddig

KarlFranz

KarlFranz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 207 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.05, 14:00

Hi!

(Tudom, hogy jó régi a hír de azért írok ide.)Szerintem meg mindenki azt csinál amit akar. Tetszeni meg nem biztos, hogy mindenkinek fog de azért a kritikában benne van az is, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. Amúgy én nem láttam a műsort. Igazából egy kérdésem lenne: Létezik még olyan, hogy live fantasy? S ha igen akkor létezik-e még olyan ami total klasszikus fantasy alapokra épít?

Kösz!

Üdv!

Karl Franz

KarlFranz

KarlFranz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 207 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.08.23, 11:27

Hi!

Hát igen.. gagyitv-kel vigyázni kell. Én is már vén veteránnak mondhatom magam 16 év játéktapasztalatával de lehet, hogy erre nemet mondtam volna, azt csinálják meg azzal akivel akarják a riportot. Az Aktív nézőközönségének szerintem tökmindegy.

Bye!

viola_arpadka

viola_arpadka

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 454 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.23, 13:09

az Ujpest szurkolókrol is sikerült csinálniuk egy hasonló hangvételű riportot.
A vége az lett ,hogy bepereltük a tv2-t.
Soha semmilyen körülmény között nem állunk szóba a szenzációhajhász "gagyitv"-el.

Mantriel

Mantriel

  Fehér Torony Mágusa

 • Fórumita
 • 454 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.22, 02:34

http://archive.gamespy.com/comics/nodwick/ffn/ffn099.htm

Egyébként a riportot sajnos nem láttam.

Heretic-Templar

Heretic-Templar

  Régi Motoros

 • Fórumita
 • 94 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 15:15

Köszi Don Armando! :)

A vihar a biliben kifejezés, már belőlem is kikivánkozott...

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 14:49

Jesszusom, hagyjátok már abba...

Nehogy már a "tetszett-nem tetszett" kérdéskörének csirkecsontját szopogassuk ítéletnapig.

Vihar a biliben, komolyan mondom...:shakehead:

Heretic-Templar

Heretic-Templar

  Régi Motoros

 • Fórumita
 • 94 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 14:31

MimiC:

Te tényleg komolyan gondolod azokat a dolgokat, amit leírtál? Mert, ha ezt udvariasnak érzed:
"mikor láttam a filmet a tv-ben, én abban a pillanatban szégyelltem, hogy valaha szerepjátékoztam."
akkor tényleg baj van az ítélőképességeddel.

Nem ismersz minket, sem azt, amit tettünk.
Gondolkodj ezen!

Inkább mást, nem szeretnék hozzáfűzni.

MimiC

MimiC

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 588 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 13:05

Ejj...
"de" a szándékom és az amit te kiveszel belőle nem egyezik. Ezért írtam az elejére, hogy nem akarok senkit megbántani, mert nem akarok, de tudtam, hogy mindenki direkt jellegű karddal szurkálásnak fogja tekinteni. Arról én nem tehetek, hogy az rpg.hu-n mindenki egy támadó-védő játékot játszik, és aki már meg mer szólalni, az csak ebbe a két csoportba eshet. Pontosabban akármit mond, ezekbe fogják besorolni. Hagyjuk ezt a részt! Igazad van, fikázni akartam.
A másik: kérlek olvasd el az eddigi hozzászólásaimat akkor, és keresd ki belőle az összes "megmondóember" jellegű megnyílvánulásomat. Rengeteget fogsz találni.
Kenyér sütés: nem magamról szóltam. "Ivory védelmére", és nem a szívemből szólt, mivel nem is ismerem. Saját részről: tagja voltam egy színjátszó társulatnak, ami országos és megyei szinten is szép eredményeket ért el. Ha nem hiszed járj utána, ajánlom Hanna-t!!! Tehát ebből következtethetsz, hogy van egy amatő színészi teljesítményem, valamint benne voltam a szerepjátékban is. Bár pék nem vagyok, attól még segédként elférek mellette. De úgy beszélsz itt a dolgokról, mintha atomfizikusok lennétek.
Írtam, hogy a haverom, aki mellettem ült, hogy nyílvánult meg a dolog láttára. Mint laikus!!! Most akkor fikázd őt is kérlek, hogy nem ért hozzá, meg stb. és hogy milyen hülye is. Azért az beszarás, hogy más véleménye nem is létezik a sajátotokon kívül. Aztán még bátorkodtam udvarias hangnemben megszólalni is, de hát kit érdekel az? A megmondóemberekből úgy látszik tényleg sok van, ahogy azt láthatom is.
Mikor kiléptem a szerepjátékos körből, tulajdonképp akkor lepődtem meg a magadfajta embereken. Istenként tisztelik magukat, egy olyan dolog miatt, ami valójában sosem létezett. Ott vannak a fantasy regénnyel rendelkező egyedek. Akik viszont tettek le valamit az asztalra. Remélem érzed a különbséget. Kérd meg őket, hátha megengedik a cipőjüket bekötni. Szerintem csodálkozó arccal fogsz visszajönni... Nem fogják leosztani az arcod, hogy előrször tanulj meg ceruzát hegyezni. Tényleg szörnyű...
Köszönöm a tanácsokat!

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 12:13

MimiC: A magyar nyelvnek van egy olyan érdekes szabálya, amely így szól (kb): Ha egy összetett mondat első fele állít valamit, és a mondatban van egy "de" kötőszó, akkor az az első tagmondatban állított dolgot pontosan ellenkezőjére változtatja. Tehát ha azt mondod "nem akarok megbántani,de", akkor bármennyire is udvariaskodó vagy, bizony célod a megbántás. :) Ez az egyik.
A másik meg, ha nem tetszett, akkor a nemtetszésed maximum a szerkesztők munkájának és a bemutatott anyagnak, a televíziónak szólhat, ugyanis a résztvevők (a régi keletű ismeretségre és az igen jelentős játékosi és szervezői tapasztaltra tekintettel) az általam ismert legjobb Live (és némelyek asztaliban is) játékosok. Sok-sok játékban vettem részt velük együtt és külön-külön is, és azt kell mondjam, hogy sok újkeletű, mai Live és asztali játékos még a cipőfűzőjüket sem köthetné be!!! Sem játéktudásban sem tapasztalatban.
A másik meg. Elmondtuk már párszor, de elmondom még egyszer. Azt írod: "Kenyeret nem tudsz sütni, de megmondod ha szar."
Tudod, az ilyen "megmondóemberekkel" tele van a padlás! Több is van belőlük mint kellene! Javaslom, először legalább tanulj meg kenyeret sütni, ismerd meg a pékek munkáját, életét, a hajnali kelést, az izzadást az ablaktalan pincesütödében, és majd AKKOR, ha ezen túl vagy, akkor nyilatkozz arról, hogy a kenyér szar vagy sem. Van egy olyan érzésem, hogy akkor esetleg más szemüvegen át nézed majd a dolgokat. Ha mégsem, akkor szimplán ostoba vagy. :) Addig meg, impotens (nem szexuálisan értendő), fogadatlan prókátorokra semmi szükség! Javaslom csinálj 4 percben egy ennél jobb, tartalmasabb, színvonalasabb kis színes anyagot, add le a TV-ben az esti főműsoridőben úgy, hogy véletlenül se lehessen összemosni olyan dolgokkal, amikkel össze akarták, és ha ezzel kész vagy, akkor gyere vissza, és akkor szarozd le más, másfél nap alatt összehozott munkáját. Tudod...aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja, aki még tanítani sem tudja az kritizálja a dolgokat.
A soraimat ne személyeskedésnek vedd, hiszen nem ismerlek személyesen így támadni sem tudlak. Csak abba kapaszkodhatok bele, amit süt a soraidból...
Akkor, kedves Mimic, találkozunk később, ha mindezt véghezvitted! Ok?

MimiC

MimiC

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 588 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.21, 11:46

Üdv mindenkinek!
Én itt senkit nem akarok megbántani, egyébként is ritkán járok mostanság fel az oldalra, de:
mikor láttam a filmet a tv-ben, én abban a pillanatban szégyelltem, hogy valaha szerepjátékoztam. Sőt a haverom, aki mellettem ült mikor néztük csak ennyit mondott: "Úristen!"
Tehát nem volt az annyira jó, mint ahogy azt egyesek tartják. Ivory védelmére hoznám fel: én nem tudok kenyeret sütni, de megmondom ha az szar...
Még egyszer bocsánat, de abszolút nem tetszett, hogy ennyire kardoskodtok az mellett, hogy ez mennyire jó volt. Persze én is védeném a saját gyermekem, de túlzásokba, személyeskedésbe stb. nem kezdenék.

Heretic-Templar

Heretic-Templar

  Régi Motoros

 • Fórumita
 • 94 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.19, 13:13

Amíg nem kapjuk meg teljes anyagot, sajnos csak a TV2 forrás létezik. Nekem IE-vel működött.
A későbbiekben, szándékunkban áll feltenni a felvételt.

Cruzifix

Cruzifix

  Nagymester

 • Fórumita
 • 812 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.19, 13:01

Hale, a TV2 oldalán a megadott link valahogy nem tölt be... Se FF-el se IE -vel... Nálatok rendben lejött? vagy esetleg valami más forrás, ahonnan letölthetném??

Köszönettel

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.19, 12:16

HELL!
Egy link tényleg nagyon zsivány lenne a feltöltött cuccal! Az is nagyon érdekel, hogyan nyomják a LIVE játékosok, pláne az értelmesebbikei, és az is, hogy a tvben mit hoznak le mindebből...
Üdv!

_Dog (NPC/NJK)

_Dog (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.09.19, 07:47

Sajnos a TV hez csak 1 kommentet tudok hozzáfűzni: Hírdetési Célú Társadalom. És amíg ilyen szinten maradi lesz a társadalmunk vezetői rétege, addig sajon sok ilyen dolog nem lesz elfogadott a társadalmunkban. És akkor még a kreténekről ne is beszéljünk, akik miatt beskatulyáznak minket.
Viszont a műsort sajnos nem tudom nézni, met este 7 ig dolgozom, és 1 óra az út haza :). De remélem nem fognak lejáratni minket. Sajnos tudom, hogy a Vágó-Mesterek mit képesek kihozni (lásd annó asszem Gálvölgyi Show)

Erőt, Egészséget!
Doggie

Sagrat_Dashuk

Sagrat_Dashuk

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 227 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.19, 06:46

Hűűű emberek, alapos parázsvita indult itt meg.
Sajnos az említet riportot nem láttam, pedig érdekelt volna (lévén én "hagyományos" mosóp... azzahogy szerepjátékos vagyok, nem LIVE-RPG-s).
Ha valaki rögzítette és gépen van neki. Töltse már fel ide vagy valahová és adjon egy linket. Megköszönném.

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.18, 15:16

Szerintem a riport elég semmitmondó volt, de legalább nem negatív. A LoTR hírnevét kihasználva még talán játékosok is mennek liveozni. :mittomen:

KekPafrany

KekPafrany

  Kotnyeles Saláta

 • Fórumita
 • 607 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.18, 15:02

Hangulatos volt a riport. Nyílván sokminden mást is ki lehetett volna hozni belőle az interjúkkal, de a nézőnek az akciókat könnyebb felfognia, mint a monológokat.
Elismerésem, hogy ezt így összehoztátok. Pláne, hogy Mortimer esete nem halványodik el egykönnyen.
Egy gyermekpszichológus ismerősömnek mondtam, hogy hagyományőrző vagyok, és többek között fakarddal tanulok vívni. Erre elgondolkodott, csúnyán nézett rám:
-És akkor közétek járt az a Mortimer?"
Pfff neki.. És őt még művelt embernek tartom/tartottam.. :)

Onsai

Onsai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 155 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.18, 13:59

Szerintem aranyos volt a riport. Még örülhetünk is neki, hogy ilyen jószándékkal kezelték a tv-sek a kérdést. Keményen megszivathatták volna a szerepjátszós népet. Szerintem jó munkát végzett a csapat. Reméljük, egyszer egy Maggellán szintű műsor is érdeklődik rétegünk felől.

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.17, 21:42

Ivory: Oké..hibáztass minket. Szíved joga, nem is vitatom el ezt tőled. De azért gondolja csak bele - ahogy Armand írta lentebb - ha mi nem vállaltuk volna el, hogy egy ilyen riportot hozzunk ki belőle (ami ismétlem a műfaj jellemzőit ismerve a lehető legtöbb, legpozitívabb lett), akkor 100, sőt 1000%, hogy a szerkesztő srác talált volna mást, esetleg olyanokat, akik kevésbé jártasak és tapasztaltak a Live berkein belül, -, vagy kevésbé kommunikatívak, mint az a gárda aki végül is elvállalta - és őket esetleg könnyűszerrel rávehették volna egy kis fémkarddal hadonászásra, csak úgy spontán...nem is beszélve az interjúkról, amelyeket adtak volna. Közülünk legalább olyanok nyilatkoztak, akik nem csak hogy a szerepjátékot, de a live szerepjátékot is jól ismerik, mint szervezők, és mellette még hivatásukat tekintve is szakemberek, mint pszichológusok. Most gondolj bele. Az embereknek szerinted ki hitelesebb, ha a játék hatásait kellene elemzni? Gipsz Jakab szerepjátékos, vagy XY pszichológus? Nem vagyok sznob, de nekem a második.
És ha azt a gárdát rávették volna egy kis spontán játékra, ne adj Isten fémkarddal viaskodásra, akkor legyenk ők akármilyen tehetséges színészek, akkor az emberek, akarva-akaratlanul is összemosták volna a közelmúlt sajnálatos eseteivel. (Mortimer, a pécsi lovasíjász baleset..de nem ragoznám).
Százszor, sőt ezerszer inkább nevezzenek (engem legalább is) infantilkis felnőttnek, mint hogy összemossák a hobbim egy befordult, elmebajos freak tevékenyéségével.
És ha tudok ez ellen tenni, akkor csináljak magamból akkora bohocot, mint ide New York, AKKOR IS MEG FOGOM TENNI!
Többet most nem is mondanék erről.

Hector_

Hector_

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 258 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2005.09.17, 20:04

ÖÖÖ, az nem érdekel senkit sem, hogy semmi nem tetszhet mindenkinek, és, hogy ha a többségnek tetszik akkor ok, és a kisebbség, meg úgy sem fog változtatni álláspontján. Nem mindegy,h ogy egy embernek nemt tetszett? a lényeg, hogy sokaknak tetszett, nagyon sokaknak, és a laikusoknak is pozitivan jön le, a többi dolog, ember, stb mellékes.
Semmi sem fog mindenkinek tetszeni.
Hector


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]