Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Pacolas es grillezes (Konyhanna)


  • Válasz írásához lépj be
12 hozzászólás érkezett eddig

Hanna

Hanna

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1706 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.01, 05:17

@Tiger91
Nagyjából ugyanúgy megy, mint a rácsos grillen, de ha nem olaj alapú a pác, egy kis zsiradékkal nem árt kikenni, mielőtt ráteszed a húst, különben leragad.
:)

Tiger91

Tiger91

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 30 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.31, 21:07

Hali mindenki.
Látom nem mai a cikk, de hátha...
Tehát sütögetni fogok a hétvégén. Esetleg tárcsás sütésmódhoz van bármiféle tipped?

Keshik

Keshik

    főnökasszony

  • Fórumita
  • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 12:27

Orastes !

VBK ?! OK ... :) :)

Orastes

Orastes

    Hordószónok

  • Fórumita
  • 6122 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 12:16

Keshik, vasárnap vbk. :)

Keshik

Keshik

    főnökasszony

  • Fórumita
  • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 12:00

Sigmund !

Az elmúlt 4 hónap alatt 20 alkalommal grilleztem, nálam nagyjából elmúlt a szezonja, most a konyhai főzőcskézés veszi át az irányítást ... Most pl bab fől, és nemsokára odarakom a kolbászt is sülni ... :)

Orastes !

Tudod mit ?! :panzerfaust:

Orastes

Orastes

    Hordószónok

  • Fórumita
  • 6122 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 11:28

Sigmund, itt a leghetőség, ne gépelj, irány a grillezés. :)

Cruzifix

Cruzifix

    Nagymester

  • Fórumita
  • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 11:12

Az idő nagyszerű egy kerti grillezéshez. :) (és idén ez már így is marad)

Sigmund

Sigmund

    Uwel Ökle

  • Fórumita
  • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 10:45

Jó, de például aki ezt olvassa, az is épp a gépe előtt ül és pötyörészik ahelyett hogy kertisütne.

Orastes

Orastes

    Hordószónok

  • Fórumita
  • 6122 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 10:34

Keshik, és aki lyól érzi magát a bőrében, mint szimpla mezei, javíthatalan bunkó? :)

Keshik

Keshik

    főnökasszony

  • Fórumita
  • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 08:02

Sigmund, ez egy amolyan mozgalom, amelynek az a célja, hogy életkéepsebbé tegye a sok gíket; egyébként meg a főzés, kaja, pia, mindig kellemes társalgási tém, amelyből ráadásul az ember mindig tanulhat ... :)

Sigmund

Sigmund

    Uwel Ökle

  • Fórumita
  • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.20, 07:20

Ok, megjött akedvem a kerti sütéshez, de mit keres ez egy szerepjátékos honlapon?

Keshik

Keshik

    főnökasszony

  • Fórumita
  • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.19, 23:32

Hmmm ... NAgyon jó összefoglaló. Néhány személyes tapasztalatom. Én a grillrácsos, szenes grillezés híve vagyok. Ha erre nincs lehetőség, kielégítő megoldás az elektromos grilsütő, vagy a gázzal felhevített lávaköves grill is; de én személyesen hiányolni szoktam az aromát, amelyet a szén ad a húsnak, és olyankor is jobban szeretem a fából, tüzeléssel készített saját parazsat, persze, ha nagyobb tömegű húst kell megsütni, nagyobb társasűgnak, jól jön a grill-szén, a grillezéshez árusított briketteket ne hasznájatok, teljesen használhatatlan a belőle keletkező parázs. Fa ügyben jobbak a kemény fák, a parazsuk hosszabb ideig tartja a hőt.

A pácolást illetően: a marhahúsnak, és sertéshúsnak elegendő ha egy éjszakát áll a páclében, akkor is nagyjából ugyanazt a hatást kapjuk, mintha 2-3 napig áll benne. A 2-3 napos pácolás olyankor kell igazán, ha a húsdarab ( sonka pl. ) egyben marad, és őgy akarjuk sütni, olyankor télleg szükség van a hosszabb időre. Ha grillezéshez készítjük elő a marhahúst legyünk óvatosak a pácolással, mert a pác hatására, hajlamos darabokra esni a hús, és olyankor következhet a hamuból húst pecázni hadművelet, na meg persze a hamut is le kell vakarni. Csirke és pulykamell esetén ( ha szeletekre vannak vágva ) megint elegendő egy óra pácolás is. CSirkecomb esetén viszont érdemes megint egész éjszakés pácolást alkalmazni. Ha pedig azzal lenne gond, hogy a hús száradna, ezt néhány szelet szalonnával lehet kompenzálni, amelyet a sülő húsra terítünk. Ugyanezért van az hogy a razsnyity ( bizonyos helyeken sasliknak nevezett kiszerelés )esetében is a drótra felhúzott hús és vöröshagymák közé szalonnaszeletek kerülnek.

CikkBot

CikkBot

    Régi fórumozó

  • Admin
  • 6248 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2005.09.19, 23:32

Pácolás és grillezés (Konyhanna)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4315


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]