Ugrás tartalomhoz


Requiem


 • Válasz írásához lépj be
420 hozzászólás érkezett eddig

_pazo200 (NPC/NJK)

_pazo200 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.25, 14:52

Kérdésem lenne ha valaki tudná, a requiem alapkönyvnek hány kiadása van? És a kiadésok eltérnek valamiben?

Bohun

Bohun

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 40 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.18, 21:26

Ht, sajnálom,hogy ennyire szűkös és lelkes a játék tábora, de ha őszinte leszek, valamilyen módonmár több éve hozzámkerült egy Requiem alapkönyv, és pár óra alatt eltemettem a könyvespolc aljára... ennyi idő kellett, hogy elővegyem újra.. és az akkor bőven szidott (mindenki leszolta) könyv a régebben befolyásolt kritikáju szivem mélyére csente magát..
De sajnos a magus is csaknehezen jön össze, erre pedig 100 hogy nem találok elég embert itt cegléd környékén:(

Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.28, 14:29

Háát... már legalább négy vagy öt éve... nem emlékszem már rá pontosan, hogy mikor. :aboci:

_Vörös Erik (NPC/NJK)

_Vörös Erik (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.28, 14:21

Én úgy tudom, hogy a Beneficium megszűnt...

_gilráen (NPC/NJK)

_gilráen (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.17, 14:20

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, és amiben a segítségeteket szeretném kérni, az nem egészen ide tartozik. Úgy tűnik ti nagyon otthon vagytok a Requiem kiadásának körülményeiben, és már nem tudom kihez fordulhatnék. A Requiemet ugye a Beneficium adta ki. Aztán mi lett a kiadóval? Mert olvastam tőlük egy könyvet (Mark Frost: Sötét szövetség), igazából a második részének a sorsa érdekelne, ami az első kiadásakor már előkészületben volt. Akkorát bukott a szerepjátékkal, hogy azonnal megszűnt és ki sem adta? Az első rész végén a történet teljesen félbeszakad és ez nagyon bosszantó, hiába keresem évek óta a második részt :nono: Tudom, a Requiemet is folytatni akarták, aztán mégsem, és ez is bosszantó.
Ha valaki tud segíteni írjon! Nagyon köszi!

_soltadam (NPC/NJK)

_soltadam (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.15, 22:28

Hali, nem olvastam vissza a fórumokat, szal lehet olyat kérdezek, ami már volt.
Szal az lenne a kérdésem, hogy ha az istenek adományát mégis mivel magyarázhatjuk, ha világban gondolkodunk és nem rendszerben? Mert sztem az ellenkezője is ráhúzható: kiemelkedő tulajdonságai miatt nagyobb odafigyelést kapott, esetleg jobb mesterektől tanulhatott, ergo képzetebb lesz egy átlag karakternél.
Oszt azt kiszámoltam, hogy szintlépéssel kapunk 25 KP-t. Ebből az előny miatt lejön 4. Ha a kapott 4 potnot ráköltjük intelligenciára, akkor 4 Tp-vel kevesebbet kell gyűjtenünk. (Pl. 5-ről 9-re téve) így 100 Jp-ből nem 5-ször, hanem 6-szor lépünk szintet. Ez tehát a hat szint alatt -16 Jp és +25 az új szint miatt. Vagyis a hasznom 9 Jp és 4 Tp, szal előny marad a gyengítée ellenére is azért,

Tom, hogy nem tartozik szorosan ide, de mi az hogy irisz nélküli a szem? :rohog:
A tünde előnyöknél/hátrányoknál hatalmas a káosz. Milyen keveredésekhez mi tartozik?? Lehet az, hogy felveszek mindent azt jóvan, közben a származásom a felét nem indokolja?
Sztem túl táp a tünde regenerálódás. Gyakorlatilag egy magas védővel soha nem gyűrik le a karit (azt már nem is tezsem hozzá, hogy egy alap papi spellel olyna übertápot lehet nyomatni, hogy csak nézünk, fini kis 3ÉP/kör).
Kérges bőr: kifelejtették, hogy ettől a tapintás egyenlő lesz a nullával... nem sok egy kicsit az a 2-es SFÉ? Egy brigantinnak van annyi, ami ha jól tudom fémből :)
Időtlen idő: látott már vki olyan karit aki felvette? Praktikus okokból a szerepjáték nem tart olyan sokáig, hogy értelmet kapjon.
A vadon gyeremek: most mi tartozik a vadonban megtanulhatóhoz? Mert valameddig úgyis szülőkkel volt (hiszen beszélnie is meg kellett tanulni :P ).
kötött mágia: nem ártott volna példát hozni rá, mert ötleetem sincs mi adja a max. pontot és mi adja az intervallum alját. Volt olyan játékos, aki tetoválásra kérte a formát.. ez most megadható egyáltalán? sztem nem, de ő váltig állította, végül persze a mesélői akarat győzőtt, de lécci mondjátok el ti ezt hogyna csináltátok.

Ösvényjáró: mondjuk lehetett volna írni ezekről a kapukról 10-25 sort, mert azt sem tudom ezek milyen gyakoriak, milyen korlátai vannak és stb... :party:

Módosította soltadam: 2006.05.15, 22:28


_Vörös Erik (NPC/NJK)

_Vörös Erik (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.13, 16:15

De eddig sikerrel:(

raud

raud

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 526 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.13, 06:20

Meghalt a fórum?

Már régóta csak a haláltusáját vívta...

_Vörös Erik (NPC/NJK)

_Vörös Erik (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.12, 22:23

Meghalt a fórum?

Lobo

Lobo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.07, 16:00

Üdv mindenki!

Igazából nem csak mágiaelméleti szempontból lenne szükségem rá.
- Igaz hit, mágikus érzékenység érzékelése. (Milyen messziről lehetséges? Én úgy határoznám meg, hogy aurán belül lehetne érzékelni.)
- Marab én érzékelése. Már ha nem látható az általános jellemvonások.
- Csináltunk egy druidát és jó pár druida képességet. Ő is aurán belül tud bizonyos dolgokat megtenni. Engem meg egy kicsit zavar ez a váltakozó méter távolság és egyszerűsítettem a dolgot.

Nem kell vacilálni, hogy akkor ez most mekkora távolságra hat, hanem elég annyi, hogy tudjuk mekkora az aurája. Kész. Ennyi.

Egy miracónnak lehetne például:
10 m + ösvényhasználat szint * 10 m így korrekt lenne.

_Krisz (NPC/NJK)

_Krisz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.03.07, 14:55

Szia!

Beszeltem a csapatagokkal:) akikkel jatszom es a kovetkezo dolgot mondtak:

Egy essita az essita birodalom teruleten olyan mint mashol egy ember, csak nem rangja hanem kasztja van. Ha a rablok ugy itelik meg hogy megeri a tamadas/nyereseg a kockazatot akkor megtamadjak a
potencialis zsakmanyt. Egyedul akkor lehet kulonbseg, hogy ha a celpont uralkodo kasztu, ebben az esetben nem tudom hogy az uralkodoi marab-en hogy hatna a rablok katona marab-enjere. De el tudom kepzelni szelsoseges esetben, hogyha az uralkodoi ciklus gyenge reszeben jar, es a katonak ciklusa meg csucson, akkor megtamadnak egy uralkodo kasztut is. Forditott esetben meg eszukbe sem jut nem engedelmeskedni.

Kotott magia:
atmenetnek meg olyanokat definialni hogy nem tud jol varazsolni (+6 nehezseg) vizen (hajon) (3HP), ha nincs erdoben (5HP), ha varosban van (3HP). Vagy ugyanezek fele HP-ert es akkor csak +3 Nehezseg. Persze az ertekek csak hasbol. A legnyeg az hogy fugg attol hogy mennyivel lesz nehezebb varazsolnia ha a kotottseg nem teljesul, es attol hogy mekkora a valoszinusege hogy a kotottseg teljesul. Mondjuk a leirt gyurus pelda +3 nehezseg eseten 2HP, +6 nehezseg eseten 4HP (azert ilyen sok HP mert egyedi targy, a gonosz KM akar meg is semmisitheti es akkor vele marad a hatrany orokre). Enyhebb valtozatban: ha nincs nala aranytargy ami erintkezik a borevel akkor +3 nehezseg 1HP. Masik pelda: Ha ezusttel erintkezik a bore akkor +6 nehezseg 1HP.
Szelsoseges eset : A femek elszivjak az erejet, ha meteres korzeteben van fembol keszult targy akkor +6 Nehezseg 8HP. Esetleg nagyobb manaigennyel is lehet buntetni, izles szerint.

Magikus tehetseg / Igaz hit megerzes: egy magiahasznalo megerez egy masikat, egy igaz hittel rendelkezo meg megerez egy masik igaz hittel rendelkezot ha koncentral ra egy ideig mondjuk 1 percig. A keresztmegerzes az igazi kerdes, megerzi-e egy igaz hittel rendelkezo a magikus tehetseggel rendelkezoket es forditva? Szerintem megerezheti de csak hosszabb vizsgalattal es csak bizonyos esetben.
(a konkret szamokon meg vita folyik)

Az uj kerdesekre:
Miert kell neked ez az aura dolog? Nem erzem szuksegesnek hogy magiaelmeletben keljen az aura. Mihez kell mit szeretnel csinalni?

Most nem emlekszem hogy milyen a 6 kaszt az essitakon belul. Majd gondolkodom rajta. Mik is vannak (regen lattam a konyvet): uralkodo, harcos, szolgak, halottak-megszuletendok, ?

Udv
Kr

Lobo

Lobo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.07, 10:15

Hali!

Gondolom egy pap vagy varázsló akkor érzi meg koncentrálással a mágikus érzékenységet vagy az igaz hitet, ha az aurájában van. Ez mekkora? kb szint x 5 méter (Ösvényhasználat, )

Továbbvezetvén a dolgot. egy sima emberkének, aki nem rendelkezik semmiféle "különleges képességgel" mekkora az aurája?

A marab én, hogyan érzékelhető? Rendben, hogy valamilyen szinten meglátszik az essitán, hogy melyikkel rendelkezik ám vegyük példának okáért a kereskedőket, tolvajokat, kovácsokat, fazekasokat, fejvadászokat? Rájuk, hogyan hat a marab én?

a fizetőeszközön gondolkodtatok? adtatok neki más megnevezést vagy nem?

_Krisz (NPC/NJK)

_Krisz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.03.06, 13:32

Szia!

1. Nem hiszem hogy az esszitak pazarolnak a rabszolgat. Termeszetesen ha valahova rossz helyre lep be akkor termeszetesen megtamadjak.

2. Szerintem igen megerzik. Ez alapvetoen kell ahhoz hogy valaki tanitvanyokat szerezzen. Mjad megnezem mi volt az allaspontunk ebben a kerdesben.

3. Nem. Szerintem a marab en nem ezt jelenti. De meg gondolkodom a magiaelmeleti probleman.

4. Aurara nem emlekszem a requiemben. Minden varazslat egyedi hatokorrel bir.
Udv
Krisz

Lobo

Lobo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.03, 14:46

Hali gyerekek!

Aurás kérdés!
Egy mágiahasználónak és egy papnak elég mondjuk egy egy körös koncentráció és megérzi, hogy a vizslatott személy rendelkezik e igaz hittel vagy mágikus tehettséggel?

A marab-én meglátása is így működik?

Mekkora aurája van egyáltalán egy mágiahasználónak vagy egy papnak?

Lobo

Lobo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.02, 13:07

Ennyire drasztikusak lennének az essziták? Ha a saját területre lép be egy idegen és nincs menlevele, vagy engedélye, megtámadják?

_Krisz (NPC/NJK)

_Krisz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.03.01, 13:41

Sziasztok!

1., Igazából mi lehet a marab én "aktivizálódásának" a kiváltó oka!
Szerintem a marab en mindig benne van szuletese ota a szemelyben, csak nem nagyon csak kicsit hat. A magasabb kasztokra valami ritkabb egyutalas van hatassal -lehet a/ es b/ is de valami kasztra jellemzonek kell lennie - mig a kicsikre egy gyakoribb (pl. egy bolygo athaladasa az adott csillagkepen). Szerintem a bolygok csillagkepek mind bonyolult szimbolikus tartalommal rendelkeznek (elvegre az essita kultura idos es kifinomult). Es ha valami ilyen szimbolikus jelentes osszessege megjenenik egyutt akkor erosodik fel az adott kaszt marab-enje. Ezen okbol ezek nem "egyszeruen" periodikusak es az eroseguk is valtozik. Szimbolum erteke miatt a kaszton belul is vannak elteresek az egyuttalas hatasaban. Akire jobban jellemzo az adott szimbolum a kaszton belul abban jobban kijon az esszita en hatasa.

2. Mik lehetnek eme plusszok? pl. Katonáknál minden harci képzettségre +3?
Ez szerintem ennel osszetettebb. Peldaul minden harci kepzettseg +3 de mondjuk agresszivabbak lesznek, kisebb asztral, jozan belatas stb. Ezek tippek, de mindenkeppen vannak un. negativ es pozitiv jellemvonasok is. Mondjuk az uralkodok elesebb eszuek, es jobb parancsnokok lesznek (jobban kepesek iranyitani), de megreszegulnek a hatalomtol. A szolgak udvariasabbak, engedekenyebbek de onallosag nelkuliek es donteskeptelenek lesznek.

2., Akkor szerinted, ha egy essita tünde betevegel egy oázisba, akkor nem szedi darabokra őt 40 sivatagi rabló?
De szetszedik, mint egy masik esszitat ha beteved a masik teruletere. Nem gondolom hogy a tunde esszitak nagyon kilognak az esszita sorbol, mindegyik marab-en je osszekoti oket. Az eredet kevesbe fontos mint a esszita let.

+ Amikor rabszolgabol (vagyis nem esszitabol) esszita lesz akkor felruhazodik egy esszita ennel. Vagyis a lelke egy resze esszita lesz. Ezutan mindegy ki volt eredendoen mostmar esszita.
A human fajok lelke kulonbozik egymastol. Az ember, tunde fajok lelke kulonbozo, igy ez essita faj lelke is. Azonban ez kicsit mas mint a tobbie. Embernek tudenek szuletni kell. Essitanak lehet szuletni es beavatodni. Inkabb ugy kell elkepzelni mint egy kozos kapocs ami osszekoti az esszitak at akik mashonan jottek. Termeszetesen sok idovel a uj generaciok egyformava valnak, mind hasonlitani fog az kaszt 'eszencialis' essitajahoz.
Az egyuttalasok csak ezt az eszenciat hozzak felszinre es erositik meg ideiglenesen. Az essitaknal a csaladnal van fontosabb. A csillagok allasa alapjan tereminalt csoportorientacio. Ezek miatt a masonlo szimbolikaju csillagzat alatt szuletettek is hasonlitanak egymasra nem csak a ver szerinti testverek.

Udv
Kr

Nhiarch

Nhiarch

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 174 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.25, 23:23

Hai!


Üdv mindenkinek!

Sajnos az Essus-i kültúrát behatóbban nm tanulmányoztam ebben sok segítséget nm igazán tudok adni....

- szerintem a marab alakulást kiváltó ok csillagok együttállása
- h miket adhat....pff passz nm tudom,de eltálpolni semmi képp nem éri meg a karikat és akkora plussz nm igen lehet mert akkor simán lerohannák a Királyság területeit és lemészárolnának mindenkit...talán ienek lehetnének hogy: regenerálódás 2-3 Ép v érzékek élesednének..ilyesmik...
- a esusi elfek megítélése? hmm nm igazán kedvelhetik őket...kivételezett beltenyézethez hasonlóak...és igen elkülönülve tarthatják azt a kis páríát ami megmaradt és ők gondolom meglehetősen képzettek is szóval rejtve maradnak és csak kül. feladatok ellátásánál használják őket szvsz....


hát sajnálom h nm igazán tudtam segíteni.....

Sok sikert!
:SAKE: 4 EVERYONE!

Siffad

Siffad

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 80 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.24, 11:56

Bocsi, de nagyon régen forgattam a Requiemet, és mostanában nem is fogok hozzáférni.
Szerintem a bolygóállásokhoz igazodik. Egy kaszt akkor van előtérben, ha "fennen ragyog csillaga" (pl: ha biz csillag/bolygóállás van, az határozza meg a gyermek kasztba tartozását, lásd az új uralkodó kaszt keletkezését, rövid leírás van valahol Essusnál.)
Szintén szerintem: a skikhé-refhat elkülönül az emberektől, kb olyanok lehetnek, mint a Kráni Elfek: együtt élnek az emberrel Kránban, de megvetik és alacsonyabbrendű állanak gondolják. De - ha a 40 rabló nem így gondolkodik - szét fogják szedni, csak az ár a kérdéses.

Lobo

Lobo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.24, 11:37

Hali all!

Ez mind szép és jó! De.....
1., Igazából mi lehet a marab én "aktivizálódásának" a kiváltó oka!

a., Bolygók v. csillagok együttállása?

b., Bolygók v. csillagok állása csillagképekben?

Mik lehetnek eme plusszok? pl. Katonáknál minden harci képzettségre +3?

2., Akkor szerinted, ha egy essita tünde betevegel egy oázisba, akkor nem szedi darabokra őt 40 sivatagi rabló?

Na hali!

_Krisz (NPC/NJK)

_Krisz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.23, 14:49

Szia!

Ezek eletbevago kerdesek, es nehany mar nalunk is felmerult. Azonban most nem mindenre fogok tudni valaszolni. Regen jatszottam es konyvet megregebben nezegettem.

1. Essus lakoi nem emberek. Egyedi gondolkodasi es fizikai mintazazattal. Amikor megszallja oket a maraben akkor megvaltoznak. A magvaltozas a kasztra jellemzo fizikai es mentalis tulajdonsaggal ruhazza fel oket. A maraben hatasanak ciklikussaga van. A kasztok fuggvenyeben valtozik a ciklusok ideje. Minel alacsonyabb egy kaszt annal rovidebb ez az ido. Nagyjabol ugy hataroznam meg hogy a szolgaknak 1 dekad, a kovetkezonek 10 dekad stb. Az uralkodo kasztnak nagyon ritka mondjuk 100 ev.
Amikor ezek osszecsengenek akkor a birodalom egysegbe forrva tamad.
A pozitiv es nagativ hatasok a kasztol fuggenek.
Az a baj hogy essus nagyon szep terep egy mukodod es egyedi tarsadalom kiepitesere , egy idoben gondolkodtam is rajta de sajna idom az nincs ra jelenleg.

2. Nem hiszem hogy nagyon eltero lenne. Elvegre mindenki essita attol fuggetlenul hogy kicsit mas a testi alapadottsaguk.

3. Passz.

4-5. A ketkezes harcra egyedi szabalyaink vannak mert az eredeti hasznalhatatlan, de most ezt nem tudom fejbol.
Udv


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]