Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Szerepjatek es Vilagszemlelet Szeminarium indul az ELTE-n (BaT)


 • Válasz írásához lépj be
43 hozzászólás érkezett eddig

Pett-moondevil

Pett-moondevil

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.28, 09:26

Tegnap végre sikerült bejutnom. Egyrészt éljen, másrészt viszont felemás élményekkel távoztunk. Ha jól sejtem, ez volt az a bizonyos "előre kellett volna tenni, ha nem hagyjuk ki" dolog igazából laikusok számára. A sok kedves szerepjátékos eljött (szvsz azért, mert mostanra esett le nekik, hogy van, esetleg rá is értek, mint én), laikus meg volt vagy kettő. Az előadónak így nem olyanokhoz kellett intéznie a szavait, akiknek az ea anyaga szólt. Tudom, hogy alkalmazkodnia kell, de nekem furcsa volt így egy kicsit (persze, másként meg unalmasabb lett volna). Az előadás végén azt mondtam, 65%(, de akkor éhes voltam), most 75-öt mondok, mert valóban nagyon sok munka volt benne és átfogó képet adott. Köszönet!

Fel nem tett kérdéseim: Miért programnyelv (a D&D tartalomjegyzéke)?! Minden lehet az ilyen erővel, nem? Miért "harcrendszer"? Mi az, hogy "algoritmikus/moduláris"?

Az "autók" örökre megmarad, nagyon jó ötlet volt!! :-D

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.21, 09:30

Kharon007:

Meglepően sok volt a nem-szerepjátékos az előadáson, az előző alkalommal szinte nem is képviseltették magukat. Emiatt kevésbé hegyeztem ki a témát rájuk, ami hiba volt.

Valószínűleg jobb ötlet lett volna, ha a Herbie féle "mi az a szerepjáték" témát ez elé vesszük, valószínűleg a kívülállók is jobban képbe kerültek volna. (Mivel az első alkalommal nem nagyon voltak, tegnap előadás előtt fel is merült, hogy a Herbie féle előadást esetleg ki is lehetne hagyni.)

A mitológia meg egyéb témák beillesztése meg arra jó példa, mennyire nem volt túl sok mozgásterem: a későbbi előadásokon ezek tárgyalásra kerülnek, tárgyalni őket felesleges lett volna - idő sem lett volna rá -, maradt a száraz ismertetés.

No mindegy, a következő alkalommal már jobban megfogható és kitárgyalható lesz az anyagom...

nadire

nadire

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 225 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.21, 08:44

Kharon007> A mitológiai rész, az irodalmi vonatkozásai miatt a március 13-ai, Irodalom és szerepjáték című órán várható.

nadire

_Kharon007 (NPC/NJK)

_Kharon007 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.21, 07:13

Nos, voltam tegnap, és szomorúan tapasztaltam, hogy a hangosítás tényleg szörnyű. Akinek nem inge, ne vegye magára, de ha valakinek lövése sincs, mi az rpg, akkor nem sokat érthetett a duruzsoló mikrofon miatt. Picit száraz volt a - ha jól sejtem Attila által tartott - előadás, Orastes pedig nem igazán merítette ki a témát. (Mondjuk abból, hogy ott szerkesztgették az vetítendő anyagot, látszott hogy nem tudott rendesen felkszülni.)
Én a magam részéről hiányolom a mitológia és a szerepjáték kapcsolatát az előadások témájából, mert sok témakörbe belevág, de lehet, hogy ebben tévedek. Mindenesetre a lelkesedés megvan, és összehozni egy ilyen dolgot dícséretes.
Értékelés az előadásnak:
rpg-sként: 65%
sima halandóként: 35%

_Achol (NPC/NJK)

_Achol (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.19, 16:31

Csak azt sajnálom, hogy ilyet a szegedi egyetemen is meg lehetne hírdetni... remélem egyszer lesz majd belölle valami.

_Shien (NPC/NJK)

_Shien (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.15, 20:06

Jöjjön mindenki, és lássa a saját szemével. Aztán mondjon véleményt. Amit eddig hallottam az alapján bizton állítom, hogy nagyon jó kis előadás sorozatban lesz részünk, felkészült és magas level-ű előadóktól. Ha minden jól megy leverjük a technikust is, és akkor a terem normális hangosítását használhatjuk majd.
Ez egy filozófia szeminárium, ahol nos, mily meglepő, bizony filozófiáról is szó van. És az még meglepőbb, hogy az életben erre is szükség van...
Minden tisztelet és köszönet Ropolyi tanár úré, aki lehetővé tette a téma egyetemi szintre emelését. Aki kicsit is a szívén viseli a téma sorsát, az tudja, hogy ezért kijár a tisztelet. És ennek a minimuma, hogyha valami nem tetszik, azt személyesen közlöd.

shien (az órán nadire mellett álló, de meg nem szóllaló)

Heretic-Templar

Heretic-Templar

  Régi Motoros

 • Fórumita
 • 94 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.15, 11:23

Tavaly én is csak Armand előadásán voltam ott, de amit hallottam az előző előadásokról döntésemet nem bántam meg... Bár kb., tudtam, mit várhatok Armand barátomtól, mégis sikerült meglepnie egy-egy érdekes eszmefuttatással. Állítólag az idén jóval felkészültebb előadók lesznek (és a téma valóban nem a Shadowrun szabályrendszerének, kritikus sebzés a goblinizált fajok esetében, táblázatának erratájáról szól majd...) :aboci:

Pett-moondevil

Pett-moondevil

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 21:22

Höhö, remélem, tényleg rossz volt az első, mert lemaradtam, pedig már hónapok óta készülök rá. Ha minden jól megy a következőn ott tudok lenni.

nadire

nadire

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 225 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 17:06

Sziasztok!

Azoknak, akik vidékiek, vagy más oknál fogva szivesen eljönnének, de nem áll módjukban: az előadások anyaga hangrögzítésre kerül. Ezek az mp3 file-k, illetve az esetleges, órán bemutatásra kerülő prezentációs anyagok letölthetők lesznek a tárgy honlapjáról.

Bár az első órán a technika ördöge (démona, barloga, etc.) okán a hangrögzítés elmaradt, jegyzet készül az elmondottakról, amit szintén közkinccsé teszünk.

nadire (az óra elején sokat szövegelő illető)

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 16:24

:aboci: Felesleges az ugri-bugri! Mapett nem csak hogy oda mer, hanem oda is AKAR menni Attilához az előadás végén. Aztán majd meglátjuk, hogy leülünk-e egy sör mellé kicsit beszélgetni, erről, arról...csak úgy barátilag, semmi több. Ezt akár már most lefixálhatod a határidőnaplódban.

Angelyr

Angelyr

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 209 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 13:46

Hmm... Az Élet nagy rendező!

Pont hétfőnként szoktam mesélni!! :aboci:
(de már szervezem, hogy a következő néhány héten szerdán legyen a parti, mivel tutira ott akarok lenni az előadásokon!)

Remélem beférek!

-=A=-

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 09:07

Én meg arra vagyok kíváncsi, vajon Mapett oda mer-e menni Attilához az előadás vége után!

:D:aboci:

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 08:11

Csontvázat...Armand...lehet-e csontvázat nyíllal sebezni! :aboci:

Sajnos a egy (beeep) miatt, aki elálta kocsijával a Ráday utcában a 15-ös busz útját, lekéstem az előadást, de a következőkre szándékozom elmenni. Armandéra feltétlen, mert a tavalyi szerintem zseniálisan jó volt, és ez tényközlés és nem seggnyalás! Akikre még feltétlen kíváncsi vagyok, az Herbie (már csak Cseperkével való régi ismeretségünk miatt is), Bepe (kíváncsi vagyok mond-e valami megdöbbentőt), de legfőképpen Attila (hogy meghallgassam tud-e beszélni).

Verpistike

Verpistike

  Szörnyű vérpistikék

 • Fórumita
 • 1018 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 07:24

ui:
Ha nem lesznek nagycsöcsű elf fejvadászcsajok az előadáson, örihari! :b2:

Verpistike

Verpistike

  Szörnyű vérpistikék

 • Fórumita
 • 1018 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.14, 07:23

Armand:
"UFF"
Ezt lehagytad a végéről :aboci:
% a hírnek, megpróbálok én is eljönni, ahogy időm engedi.

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.13, 23:21

Van benne valami, Red, de soha nem tudtam eldönteni, hogya hordóra álljak, vagy lakjak benne.:D

Bocsátassék meg nekem.:aboci:

Redguy

Redguy

  Stray Bullet

 • Fórumita
 • 866 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.13, 23:14

Jövő héten megyek.

Armand,

Biztos vagy benne, hogy az "integráns" szó alkalmazásával nem tetted az egész hozzászólásodat borzalmas, filozofiai unott szarsaggá?:aboci:

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.13, 23:08

Tudom, hogy nem biztos, hogy a legjobban veszi ki magát az a faktor, ha egy volt és leeendő előadó nyilatkozik meg a témában, mégis nehéz lenne visszafojtanom a véleményemet.

Az én szemléletem - és nyugodtan szűkölhet miatta minden Malkáv a sarokban - két szepmpontot kíván elsősorban követni az adott téma feldolgozásában. Az egyik a tudományos megközelítés - lévén egyetemi előadás, a maga természetes kritériumrendszerével. A másik a szórakoztatás, mert mégiscsak sokunk hobbijáról van szó. Kettős kihívásnak kell megfelelnünk, hiszen a hallgatóságban egyszerre foglalnak helyet azok, akik egy filozófiai tárgyat vettek fel a szerepjátékokról, és azok, akik azt hiszik, már mindent tudnak a témában, és sokféle motivációjuk szerint hőbörögni, nosztalgiázni, vagy élvezkedni jönnek. Nem hiszem, hogy ki kéne fejtenem, mekkora feladat mindezeknek megfelelni.

Ropolyi adjumktus úr nemcsak befogadta a tárgyat, hanem aktívan támogatja is, és személyes mbenyomásaim alapján hiszi, hogy az ezáltal átadandó ismeretek integráns részét képezhetik egy tágabb értelemben vett egyetemi filozófia-oktatásnak.

Aki mindezek után a Mákos életerő-rendszeréről kíván hőbörögni, netántán vitát kezdeményezni arról, hogy a zombit lehet-e nyíllal sebezni, haladéktalanul kezdje el messze kerülni a tárgyat. Mert szándékunk szerint ez a félév legalábbis nem egy inszájder szerepjátékos körberecskázásról fog szólni, hanem lehetőségeink és szándékaink szerint tudományos igényű ismeretterjesztésről, addig a maximumig, ami egy hobbiból a fenti értelemben kihozható. Punktum.

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.13, 21:13

Sajnos most nem tudtam menni, de az előző évben Ropolyi tanár úr filozófia előadása a három legjobb előadás között volt. A másik kettőt ugye Attila, és Armand tartotta, ugye. :aboci:

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.02.13, 21:03

Malkavian: miért, ott kellett volna játszani, vagy dekoratív leányokat vártál?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]