Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Szerepjatek: veszelyes fantaziavilag? (forras: Nepszabadsag)


 • Válasz írásához lépj be
157 hozzászólás érkezett eddig

Binnus

Binnus

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.05, 21:21

Nurenea:

A Hét kecskegidában van az, hogy megfullad a farkas, mert tele van a hasa kövekkel, és beleesikm a vízbe, mikor megszomjazik.

A Piroskában is belevarrják a köveket, de ott mikor kiugrik a nagymama ágyából, a nehéz kövek lehúzzák a súlyát, és kileheli a páráját, majd a vadász megnyúzza.
Direkt utánanéztem :aboci:

Nurenea

Nurenea

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.04, 18:24

Binnus,
Nem, nem keverem, gyűlöltem ezt a mesét. Ezzel a mesével keserítették meg ovódás napjaim nagy részét :aboci:

Binnus

Binnus

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.01, 23:09

Nurenea:

"Piroska és a Farkas... Az az éhes négylábú ordas, pusztán baráti szeretetből fogyasztja el Piroska fél rokonságát? A vadász meg nem pont hidegvérrel szabja fel a szerencsétlen állat testét, és rakja tele kövekkel, hogy hadd fulladjon meg az isten barma, ha szerencsétlen megszomjazik... "

A Piroskát kevered a 7 kecskegidával..

Giltintur

Giltintur

  Nolda

 • Fórumita
 • 257 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.01, 21:25

Nocsak.. nem azt állítják, hogy sátánisták vagyunk. Változik a világ.

enkil

enkil

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 10 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.01, 13:29

Hali, Csak azért reggeltem, hogy irhassak!
szerintem marha nagy különbség van a számítogépes és az asztali szerepjáték között, és ez nem csak az én hanem a csapatom véleménye is ne itélem el a WoWt vagy bármelyik másik gépes játékot bár személy szerint én rühhellem őket.
Azt a Bizonyos 16 éves kölyköt meg nem pszihomokushoz kellett volna vinni hanem leverni neki két istentelen nagy maflást egyből bekussolt volna( tapasztalat)!
Azokat meg nem értem akik fujjolnak a szerepjáték ellen ugy hogy ki sem probálták nekik meg azt javasolnám hogy probálják ki, ha nem tetszik akkor meg hagyjanak minket békén. mi sem fujjolunk a sorozatok meg egyéb agymérgező vacakok ellen.

Nurenea

Nurenea

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.27, 17:46

Nem vagyok régóta szerepjátékos. Igencsak fiatal vagyok még, s nem is sikerül oly gyakran játszanom mint szeretném. De úgy érem szível lélekkel szerepjátékos csajszinak mondhatom magam. Amikor elolvastam ezt a cikket, gondolkódóba estem. Először is találtam benne alapvető "félreértéseket" melyek a cikk írójának szürkeállományában születte meg, de néhány gondolata egész értelmesnek tűnt. Azután Az RPG Kedves Közönségének hozzászólásait olvastam nagy nagy érdeklődéssel :aboci:
Kövezzetek meg, de néhány ponton igazat adok a cikk írójának. De ugyanakkor sok helyütt nem is értek vele egyet.

" a szerepjáték a legjobb találmányok közé tartozik, ellenzői viszont úgy vélik agresszivitást válthat ki."

Kérdem én ,nagy nagy tisztelettel a szerepjáték ellenzőit,(feltételezem igen tetemes százalékukat aggódó szülők alkotják... :D ) hogy a mesékben, melyeket áhítatos, békés hangulatban olvasnak fel estimeseként pöttöm gyerkőceiknek, azokban nincs erőszak?...
Piroska és a Farkas... Az az éhes négylábú ordas, pusztán baráti szeretetből fogyasztja el Piroska fél rokonságát? A vadász meg nem pont hidegvérrel szabja fel a szerencsétlen állat testét, és rakja tele kövekkel, hogy hadd fulladjon meg az isten barma, ha szerencsétlen megszomjazik...
Millió és millió példát lehet(ne) még találni. Az erőszak az ember része, még napjainkban is az. Szerencsére, egyes helyeken már kisebb mennyiségben szorult napjaink társadalmának egyedeibe. De még mindig jelen van, akár mennyire is tagadják, csak más alakot öltött.
" a szerepjáték új világokat nyit meg... ~hatásai hasonlóak a drogokhoz..."

Nem tagadhatjuk, nincs is miért. Igen, egy új világot nyit meg. És ez rossz? Nem nyújt néha menedéket az unalmas szürke étköznapok elől? Vagy a túl nagy nyomás alól? Kérdem én mi rossz van abban, ha az ember lazít egy kicsit, kalandozik, új, ismeretlen területeket hódít meg, egy kicsit hősnek éreheti magát.
Igaz. Tudni kell hol a határ. Mint ahogy a gyógyszer kis mértékben gyógyít, nagy mértékben méreg.
Úgy érzem efelett a dolog felett sokan átugrottatok. De persze én sem vagyok tévedhetetlen. :)

De ezután a hosszú hegyibeszéd után, kijelenteném, teli torokból: Éljen az RPG és a szerepjáték! :)Valóban egy jó találmányról van szó, nem pedig a rosszat kell benne látni, bár ez egyéntől függ minden esetben.
Én továbbra is játszom, engem elbűvölt ez a Világ, de tudom hogy hol a határ (és csak óvatosan lépem át :D ) És spec. külön büszke vagyok arra, hogy van fantáziám, nem pedig szürke unalmas kocka lélekként létezem :) Normálisan tanulok külföldön, vannak céljaim az életben. Nekem erőt ad a szerepjáték, de építőt semmint rombolót. :)

Hicsi

Hicsi

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.24, 16:21

Csak most olvastam a cikket mert nem voltam szamitogep kozelben egy hetig, es muszaly hozzaszolnom, csak ha elgondolom hova jutott a party akkikkel jatszottam:
Van ket informatikusunk akik max pontal jutottak be az egyetemre, egy epiteszunk aki nagyon muvelt politikai es tortenelmi teren, es egy ugyvednek tanul es szabadidejeben rock zenekarban jatszik, es en eppen Angliaban tanulok urhajo tervezo mernoknek (bocs jobb forditast nem tudok a space system engineernek).
Csak azt mondom hogy egy hobbi nem hataroz meg senkit,igen ott log a falon a kard de alatta ottvan a teniszuto is, ilyen alapokon a TVnezesbe es ujsagolvasasba is bele lehetne kotni... de nem teszik

A szerepjatekot meg kell erteni, ki kell probalni, es olvasni kell sokat hogy megertse az ember. ezt sokan nem teszik igy sokan (nagyon sokan) nem ertik mi a szerepjatek, es amit az emberek nem ertenek arrol rosszat gondolnak, es annak helye van a mediaban...

A szamitogepes jatekok, WoW, Guild Wars, masok, azok se rosszak de valoszinuleg bizonyos kor alatt a szuloknek nem lenne szabad tul sokat jatszani engedni gyeekuket... mint ahogy egy nyolc eves se hagyna abba a TV nezest ha jo mese megy es ott ulne akar 6-10 orat, az meg nem egeszseges.

U.I.: boccs az ekezetekert, epp nincs magyar billenytuzetem...

_sapmancs (NPC/NJK)

_sapmancs (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.23, 15:17

Arra már rájöttem, hogy csak annak a személyiségét lehet befolyásolni különböző dolgokkal,lsd itt a szerepjáték(asztali, pc)akinek gyenge a jelleme.Az, hogy asrác nem evett nem ivott, dührohamot kapott stb (engem ez akasztott ki igazán) az részben szülői hiba is. Szerintem. én is játszok, ha nem is napi rendszerességgel,mind asztalit, mindt kártsásat és pcset is.Azt hiszem ezzekkel együtt érzem magam teljesnek.Remek a fantáziavilágom,nem pedig egy sivár, lepusztult szürke sivatag, mint a megfásult emberek többségének. Nekem viszont rövid, de annál színesebb hajam van, és a metált hallgatok orrba-szájba:)

_Raul (NPC/NJK)

_Raul (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.22, 06:11

A cikk végén megszoalo alanyok közül az utolsot leszámitva mindegyik a netes játékokról beszél... azoknak meg szerintem (bár most sokan lehet elküldenek magukba a bús...ba) annyi közük van a szerepjátékhoz ,mint Bartók Bélának a vetögéphez... Még szép ,hogy vannak olyan hülyegyerekek ,akiknek már beleégett a retinájukba a monitor képe, azt nem birják abbahagynia a gyakást meg az xp gyüjtögetést ,de a fos számytógépes RPG-ket szerintem soha nem lenne szabad összehasonlitani az igazi szerepjátékokkal. damon julian

Narem

Narem

  Árnymester

 • Fórumita
 • 3923 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.21, 17:36

"A feleségem mióta szerepjátszunk, 1-2 jeggyel jobban teljesít egyetemi vizsgáin, mert a herceggel, meg primogénekkel való beszélgetés során megszokta hogy felpörgetett idegállapotban is tudjon összefüggően beszélni..."

Ez nagyon bejön :aboci:

Mai napig 14 éve nyomom az RPg-t és megnyugtat, kikapcsol. Sajnos egyre ritkábban van időm mesélni (Vampire-t) de állítom, hogy élvezem a mai napig és nem károsodtam, a pszihém nem mondta fel a szolgálatot.

A válasz levélnek 90%-ot adok :D

Éljen az RPG!

_Moriarty (NPC/NJK)

_Moriarty (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.21, 10:59

És persze vannak olyan dolgok, amiket a rendes emberek (pl. nem "hosszú hajúak", meg nem "paladinok")Támogatnak...

http://index.hu/tech/net/sl0220/

Brigante

Brigante

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.19, 13:04

Marvin: Igen..., mondtam, hogy egyetemista lettem :-DDDD

Ahhhh fa#@ az egész!

Nem kórista fiú lettem, hanem elkezdet érdekelni más is a négy elemi funkción kívül (mármint: evés, ivás, alvás, szaporodás).

Csá

Gwyddone

Gwyddone

  Drow papnő

 • Fórumita
 • 56 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.19, 12:28

Nos, ez vicces. Rocker vagyok, de nem piálok meg füvezek, mint az osztálytársaim, hanem olvasok és játszok. Pszichológiát tanulok - Vampireban Malkav- és klasszisokkal verem az osztálytársaimat történelmi ismeretekben és memóriában, napi kb. fél óra tanulás mellett a város leghúzósabb gimijében 4,7 vagyok, öt fakultációm van, és idén érettségizek latinból.
Íme, a szerepjáték káros hatásai. Töri verseny 3. helyezés megyei szinten, és novellaírásból megyei szinten legmagasabb pontszám.
Hogy is van ez?
Oké. Tényleg kicsit nyomasztó a szobám a kb. 500 könyvvel+karddal+fantasy képekkel, meg a zenével. De messze a legnormálisabb ez... és még az egéász haveri köröm ilyen. kirándulásokat szervezünk, ha liveozni akarunk, és túra mindenfele. Normálisabbak vagyunk az átlagnál.
Bocsi... ez illúzióromboló lehet...

GGOT

GGOT

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 87 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.17, 19:54

Most volt az MTV1 esti hiradójában ugyanez a téma, bár némileg szofisztikáltabban, jobban elkülönült az asztali játék és MMORPG, de ettől függetlenül továbbra is laikus volt a riport, és azzal kezdődött hogy "Személyiségzavarokat okozhat a szerepjáték !"

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2609 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.17, 00:24

Fog_l_alkozzunk, bocsánat.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2609 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.17, 00:12

Hahó, feltenném még egyszer a kérdést: t. hozzászólók, a hányaveti firkász által megvezetett hülye zombi tömegek sztetek látnak _bármit_ a buzgó önvállveregetéseitekből? Ha nem tűnt volna fel, még mindig egymásnak magyaráztok...

Brigante: Fogalkozzunk a lényeggel! Mielőtt ez a vacak terepjáték ilyen unalmas, jól vasalt kóristafiút csinált belőled, legalább sikerült mindenkit jól megdugni?

moonlord

moonlord

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.16, 16:33

Bocs hogy 3.-at írom zsinórban de hosszú haj üzemel nekem is.

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.16, 21:48

Mégis csak jó vmire ez a cikk! Ha elfogytak a rage- pontjaim elég rágondolni erre a cikkre, és máris tele vagyok velük!!!

woof

woof

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 877 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.16, 20:14

15 évesen kezdtem, most 31 vagyok, már öt éve nem játszom, és egyre kevésbé hiányzik.
:tapsvihar:

moonlord

moonlord

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.16, 16:21

Ja, meg még mókusnak is hívjuk.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]