Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Vadasz (Samuel B. Kingstone)


 • Válasz írásához lépj be
13 hozzászólás érkezett eddig

_falstaff (NPC/NJK)

_falstaff (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.20, 15:11

Az eleje vontatott, meg kicsit sablonos is volt, meg hatásvadász, a vége meg a jól megszokott negatív. Egyébként azt vettem észre, ha valaki "fantáziásat", ötleteset akar írni, akkor feltétlenül tesz bele egy negatív csavart a végére, ez legalább a tizedik ilyen sztóri. A negatív végű szövegek, amiknek végkimenetele akármi lehetne: MELODRÁMÁK.

Karakk

Karakk

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.10, 17:37

Klizen,szerintem önszántából vált vissza lycanná.Egyébként az nem tetszett benne,hogy túl kiszámítható volt.Már ott le lett lőve a poén,hogy az apa eltűnt.De egyáltalán nem volt roszs,félre ne értsetek!:)

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.05, 12:49

de ha volt egy kés Sataxnál, akkor miért nem használta?

és miért nem húzta ki a fából a dárdát, hogy aztán beleszúrja az első szörny képébe?

meg az apja nem tudta, hogy mennyi idő múlva fog visszaalakulni, és ekkor adhatott volna neki egy kis időt, aztán majd levelezhettek volna biztonságosan :D

egyébként nagyon jó, csak a kicsi pontatlanságokra ügyelni kell, és én meg szeretek kötekedni :)

_pazo200 (NPC/NJK)

_pazo200 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.24, 10:08

Nem volt rossz, de engem letört a vége. Most éhen fog halni a családja Sataxnak. :)
De legalább az apja jól lakott. Szóval szomorú volt. De jó.

Zajec

Zajec

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 223 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.22, 11:05

Nem volt ez rossz, tényleg nem. Hirtelen az elején arra gondoltam, hogy az emberkölykök (jobbára) nem nyitott szemmel születnek, így aztán nehéz is lebukni, de ez csak kötözködés. Kellemes olvasmány volt.

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.22, 09:41

Ja bocsi, az értékelés: 71%, mert a fantázia az benne volt, és ez NAGYON FONTOS!
A többi tanulható, ez annyira nem, szvsz...:)

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.22, 09:39

Szerintem (egy kevés), hatásvadászság kell... Akkor jó ha ezt olyan burkolt formábanb és finoman felépítve vitelezed ki, h. szinte fel se tűnjön. Pl. ha egybe elolvasva hangulatos, ha meg mutatsz valakinek csak egy bekezdést, az hatásvadásznak titulálja, aztán értetlenül összenéztek...:), na ez lenne valami!
Így is jó! Hangulatteremtés rendben. Szóhasználat rendben, kivéve itt -ott. (Bocsi, most nem részletezném.)
Két súlyos technikai baki:
1.)"A farkasemberek talán csak a mesék szülöttei. Azt tartják róluk, hogy emberi testük ellenére egy farkas érzékszerveivel rendelkeznek, és beszélni tudnak az állatok nyelvén. Többnyire visszahúzódó emberek, de kitűnő vadászok és erdőjárók válnak belőlük. Ha békén hagyják őket, mindenkire veszélytelenek." -itt a végén derül ki h. a lycanokról írsz! (gondolom én, külömben ellentmonás lenne.) Utalj rá, mert ha nem írsz egy új alanyt, akkor olyan mintha a farkasemberekről írnál, elég zavaró. (Tudom, neked, aki ír és átlátja egészében, fel sem tűnik. Próbáld az olvasó szempontjából is objektiven áttekinteni, tudom, nehéz:) )
2.)"Talán, mivel a lycan emberi értelemmel rendelkezik, egyszerűen a vezér szeszélye dönti el, hogy kiből lesz áldozat, és ki mesélheti el, hogy találkozott velük.
"
- talán, mivel... ez nem túl szerencsés így. Ha a bizonytalanságot akarod kifejezni, inkább: lehetséges hogy..., mivel
- "ki mesélheti el" mintha a vezér direkt ezt akarná! Nem inkább kinek adatik meg, hogy elmesélje...? ebből kiderül, h. mi van nagyjából, szvsz.
A történet tartalomra nézve jó. Kicsit jobban ki kellett volna emelni, h. az éhség győzött a lycan- papa érzelmei fölött, szvsz. Külömben tényleg hatásvadászosnak tűnik. Pl. (bár ez is 6ásvadász:) Tudod fiam, az erdő törvényei... HOGY MST MGSZLK!!! HRRR! De talán 6ásos is:)
Logikai bukfenc: A srácból miért nem lett lycan? Nyílván nem öröklődik (Y- kromoszómához kötötten:) ), v. a holdállástól is függ amikor született a srác, v. bármi. Pár mondatot írhattál volna erről.
Kisebb hiba, de azért megemlítem:
"és kedvenc zsákmányuk, bármily hihetetlen is - az ember" vö. "Ha békén hagyják őket, mindenkire veszélytelenek." ezen kéne még kozmetikázni szvsz. 1.) Miért "hihetetlen"?! Inkább csak szörnyű! Miért nem csak látszólag veszélytelen?
<== Bár ezzel meg még jobban lelőnéd a poént, előrevetítenéd a végét. (Ami egyébként is sejthető)
Gyakorlati kérdés: bár jó volt a figyelemelterelés a lycanhölgytől, de jó nagy fának kellett annak lennie, h. meg tudják kerülni, és eléggé ágasbogasnak is. Azt írod nyolc láb... (ha emberi, angol mértéket követünk természetesen, mert jogosan lehet akár titánlépés- láb is:) ), akkor az 2,66 m. innen leesni és elkapni egy alsóbb ágat?! Ráadásul "néhány ággal lejebb", az a néhány nem lehetett kettőnél több, mert ott már a Föld anya hóval borított felszíne várhat becsapódásra, bocs. +Elkapták a srácot és lehozták. Azért 2,66m-ről a nagy hóba le is lehet penderíteni vkit., csoda ha magától nem esik le, aki nekiáll fán harcolni! És 3 pár kéz ragadta meg... bocsi, de mivel kapaszkodtak? Biztos h. lycanok, nem maki-majmok voltak, bocs ez gonosz volt, elismerem. Szóval gondold át kicsit ezt a fa- jelenetet, a kiindulás nem volt rossz.
Ezeket leszámítva tetszett. Gördülékeny volt, nem akadtál le minden vackón, bár helyenként túl és félre is magyaráztál ezt-azt lsd. előbb.
A terjedelem és a forma teljesen eltalált. Főleg pár mondat az első pár bekezdésben különösen jó. Kozmetikázni a hibákat és a "necces" részeket, aztán írj sokat, a tehetséged meg van.

_necrologist (NPC/NJK)

_necrologist (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.21, 22:51

Tetszett, legalábbis az utobbi idők egyik legjobb novellája itt szvsz.
Folytasd az írást, szerintem van hozzá tehetséged. Grat.

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6492 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.21, 11:38

Nem volt rossz a történet, de a vége kicsit kiszámíthatónak tűnt. Ettől függetleneül kerek egész volt. :)

Tortugantino

Tortugantino

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 74 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.20, 22:32

Hmm szerintem se volt rossz. A képek nem is annyira hatásvadászok, mint inkább közhelyesek, de volt benne jócskán a nagyon eltaláltakból is. Szerintem még kétszeri átolvasás/átírás és kiírthatod belőle őket, nekem legalábbis tehetségesnek tűnsz ez alapján. Történeten tényleg lehetne még kicsit gyúrni, bár azért körbenézek ma este lefekvés előtt. :)

Mammon

Mammon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.20, 14:23

az eleje valami hihetelen lassú volt... mint satax a hóban, olyan lassan haladtam én is... :)
a vége nem volt rossz.
ennél sokkal rosszabak szoktak szerepelni itt mostanság... :D
50% az ötlet és a stílus (felemás érzések) + 25% búnusz a méretre (pont megfelelően rövid!)

Kharoon

Kharoon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 101 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.20, 12:46

szépek a képek, és (többnyire) következetes a szál. tecnikai malőr, hogy a semmiben egyszercsak elkezd fantáziálni a lycanokról, meg előkerűl az elveszett apoa is. túl egyértelmű, és szerintem jobb lett volna, ha csak utólag. esetleg feleennyire magyarázod meg az ok-okozati viszonyokat, mert így előre elsült a poén. a másik nyűgöm pjotr már említette, a rengeteg határozószó, és kicsit túllihegett kép valóban hatásvadásznak tünteti fel a dolgot. valahogy végig az volt az érzésem, hogy nagyon görcsös, erőszakos a végeredmény (nem a cselekményre gondoltam, hanem a stílusra).
egyébként nem rossz, csak így tovább, szerintem egyszerűen csak gyakorlásra van szükséged.

_Pjotr (NPC/NJK)

_Pjotr (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.20, 12:08

Az olvasó szeme végigsiklott a fekete betűk félelmetes sorain.A szája önkéntelenül is formálta azokat a szavakat, amiket a maga előtt látott.Várta az újabb bekezdés izgalmait... Mindenre el volt készülve... és akkor... - részlet a Hatás-vadász c. írásból.
Nos leginkább ezzel a stíllel van bajom.Bár a téma biztos megkövetel valamennyit ebből a hangnemből, de én ezt nem nagyon kedvelem.Annyi ilyet olvastunk már.

"már nem azt a fiút vagy leánykát kapják vissza, aki néhány napja - de lehet, hogy csak néhány órája! - elkódorgott tőlük."- a közbeékelt mondat végén nagyon otromba az a felkiáltójel.Jó, tényleg szörnyű, hogy a gyermek átváltozik, de ne te éld át, azt hagyd az olvasóra.Te csak mesélj, mi meg borzongunk.
Egyébként a ritmusa jó volt.Az események nem voltak túlságosan elnyújtva.És az egészben volt valami szerethető, a visszaemlékezések, meg a történet.
Biztos fiatal vagy még és remélem túl fogsz jutni ezen a hatásvadász stíluson, meg a néhol furcsa kifejezéseken és szóválasztásokon.

Pjotr

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6585 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.20, 12:08

Vadász (Samuel B. Kingstone)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4494


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]