Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

BESM RPG (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
88 hozzászólás érkezett eddig

shimoko

shimoko

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.10, 13:20

Hmm. Én túl a harmadik x-en kedveltem meg az animét, és családban ismerősök között is terjed a kór, főleg a hatalmas választék miatt, Chihirótol a Gőzfiún, CB-n keresztül Inuyasáig vagy akár Pokemonig. Azt hiszem utánanézek ennek a játéknak, elvégre soxor mesélek kezdő fiataloknak is, akik nem egyszer csak kártyát láttak eddig. Szerintem ez nekik is lehet egy olyan játék, amibe könnyen belehelyezkedhetnek. De enkünk vén rókáknak is jól jöhet az új íz. Aztán jöhet a a saját Űrszamurájok sorozat, akár. Mozgatja a fantáziámat.... Most elolvasom az említett linket, utána szavazok majd.;)

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.03, 07:03

"és melyik állításomat? teljesen reprezentatív mérési eredményt nem lehet generálni, a jó statisztikus viszont pont ki tud fogni olyan tömeget, ami reprezentatív. nem állítom, hogy jó statisztikus vagyok"

Magyarul lezárhatjuk a dolgot azzal, hogy seggedből előhúzott adatok alapján beszéltél hülyeségeket.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.03, 00:09

#define reprezentatív ;)
másrészt meg eleget hülyültem már itt, ha valaki meg akar győzni valamiről, vagy le akar hülyézni, tegye pmben, oké? (csak nyugdtan, lepereg) :D (csak mert kezdünk nagyon o/t-zni)
és melyik állításomat? teljesen reprezentatív mérési eredményt nem lehet generálni, a jó statisztikus viszont pont ki tud fogni olyan tömeget, ami reprezentatív. nem állítom, hogy jó statisztikus vagyok :)

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 21:37

blarke: Akkor menjünk sorbna: elő az állításodat igazoló mérési eredményekkel. Persze csak ha reprezentatív... ;)

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 17:48

Herbie: lehet. :)
1. => a szerepjáték sikere egyrészt regionálisan is eléggé lemérhető/endő dolog (ami esetünkben Mo.-t jelenti), másrészt meg egy szerepjáték akkor sikeres, ha játsszák is...

2. => a rajzfilmbe az emberek 90%a automatában beleérti a mesét. örülök, hogy az itteniek a maradékban vannak. ;)

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 17:24

blarke: Komoly kognitív problémák léphettek fel nálad, azt hiszem.

1. A szerepjátékok sikeressége abban mérhető, hogy hány példány fogyott a könyvéből. Azzal, hogy te hirtelen előrántod a kalapból, hogy itthon, meg hogy az amcsik mennyire arrogánsak, siralmasan félrebeszélsz. Az eladott példányszám/profit a siker mutatója, és nem az, h. te mit gondolsz. Ilyen egyszerű. Ahogy te szarsz az amcsi eladásokra, úgy a könyvek sikere szarik a te véleményedre. ;)

2. Az anime rajzfilm. A manga képregény. Próbáld túltenni magad a dolgon ahelyett, hogy elkezdenél hantázni a mesékről is most már.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 16:04

Aemaeth: ha belegondolsz, a vaskalapos szülők a rajzfilm szóba már másodlagos jelentésként belecsapják a "mesét" - erre akartam rámutatni, de hát egy hülyének elég korlátolt az információáramoltatási képessége, nemdebár? ;) - , és amennyire én a saját generációmon (friss egyetemisták...) látom, még nem igazán különült el a "film" rajzfilm és a "mese" rajzfilm fogalma. egyszerűen azért, mert ha valaki azt mondja, hogy "rajzfilm", vagy mesére gondol, vagy káoencsikkönre (esetleg összemossa) - és egy ilyen érában az animét rajzfilmnek nevezni talán nem helytálló. de ha az itteniekben egyértelműen él a jelzett különbség, akkor nem szóltam.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 16:01

Lepus: my error again. látszik, hogy kezdek felejteni magyarul ;)

"Akkor a te meglátásod szerint a MAGUS a legnépszerűbb játék Magyarországon, ergo ez a játék népszerű és sikeres, rengeteg pénzt hoz jelenleg is az alkotóinak, sőt népszerűsége lévén már a Hold-on lévő közösségekben is terjed.

Csak mert ugye te a magyarországi szerepjátékos helységek üzemeltetőit kérdezed meg mindenről." a vicc az, hogy amennyire én tudom, a MAGUSnál népszerűbb a WoD (illetve a Vampire). mondjuk én nem ismerem az összes helyet (nem is ismerhetném, mert hál' istennek nagyon sok van belőlük), de ahova bejáratos voltam/vagyok, ott mindig Vampozás és DnD volt a hangsúlyos - illetve párszor láttam MAGUSt is. de lehet, hogy csak rosszkor voltam ott.

Eye: ha az USA megengedheti, hogy ne értse egy mondatban ("Would you please give your honest opinion about solutions to the
food shortage in the rest of the world?") a "rest of the world" kitételt, akkor nagy önérzetesen énis megengedem magamnak. más kérdés, hogy amit szabad Jupiternek..., de gondolom a magyar nacionalizmust nem kell bemutatnom. (nem mintha ezt a nézetet képviselném, de szerintem ez egy olyan baromságom, amit nem tudnék elmagyarázni paradoxon nélkül :)) és engem nem érdekel az amcsi kiadó, csak az, amit a saját szememmel látok (amíg ki nem kaparjátok, ha így folytatom, hehe), márpedig az elég erőteljesen limitált.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 11:02

Remélem megengedtek egy gondolatot, mert kicsit megint kezdelfajulni ez az anime mizéria.

Szerintem az anime rajzilm, de a rajzfilm NEM mesét jelent. Szvsz terészetesen, de azért pár szóval kifejtem. Mint előttem írták nálam a témában járatosabbak, a rajzilm, kb. rajzolt filmet jelent. A mese az kicsit más, aki látott mesét ( Piroska, Hófehérke, Szaffi, esetleg Szépség és Szörnyeteg), annak feltűnhet, hogy 2 dolog köti össze őkt, hogy rajzoltak, és it a hasonlóságok sorának végére is értünk. Más a kidolgozsá, egyszerűen, tényleg olyan egyjobb anime, mintha filmet néznénk. a "kamerakezelés", a párbeszédek, a vágástechnika. Minden. ez az én meglátásom.

Ps: hovatovább feltételezem, hogy egyes animék inkább a mese kategória, bár nem ismerek egyet sem, de az az én hibám. :) Ha nem volt értelme annak amit írtam sry, az is az én hibám. ;)

Eye

Eye

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 966 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 10:43

blarke:
Itt az ideje átgondolni, hogy mit is gondolsz tulajdonképpen.

Gondolatkísérlet képpen próbáld meg nagyon durván megbecsülni, hogy pl. egy amerikai kiadó bevételének mekkora hányadát teheti ki a magyar piacon eladott termékekből befolyó pénzecske.

(olyasmiket is vegyél figyelembe, mint szerepjátékosok aránya, illetve angolul olvasó szerepjátékosok aránya, illetve az idegen-nyelvű-anyagokat-nem-az-internetről-letöltős-típusú szerepjátékosok aránya az összlakossághoz képest...csak úgy hasraütve)

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 10:10

Attila írta: "Kábé a "nabazmeg, szóba került az anime, már megint kezdődik a fontoskodás..." stíkusban..."

Ott a pont! ;)

Santito írta: "Hát istenkém, nem értünk egyet, de tudod mit? ez egyáltalán nem baj..."

Az már annál inkább, hogy ezek szerint észre sem vetted az iróniát. Tudod azért parodizáltam válaszként a TE mondatodat, mert az annyira semmitmondó, üres és bugyuta, hogy nem lehet vele vitatkozni.

blarke: "hm. a pejoratív tudtommal nem _negatív_, hanem _másodlagos_"

Pedig a "pejoratív" nem másodlagosat, hanem gúnyosat, lekicsinylőt jelent.
Példa a használatra: "Az "anime" szó kezd pejoratívvá válni, a japán rajzfilmek körüli vallásos jellegű, fontoskodó mozgalom miatt."

Stoneskinner

Stoneskinner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1137 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 08:47

Amúgy a cikk szerintem remek, és szeretném leleplezni Attilát, aki annak ellenére, hogy nem egy nagy anime rajongó, tőle kaptam először GitS-et és Akira-t, de Looney tunes-t még nem adott (lehet, hogy azt csak magának tartogatja) :-)

Stoneskinner

Stoneskinner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1137 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 08:45

blarke:

Akkor a te meglátásod szerint a MAGUS a legnépszerűbb játék Magyarországon, ergo ez a játék népszerű és sikeres, rengeteg pénzt hoz jelenleg is az alkotóinak, sőt népszerűsége lévén már a Hold-on lévő közösségekben is terjed.

Csak mert ugye te a magyarországi szerepjátékos helységek üzemeltetőit kérdezed meg mindenről.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.02, 07:46

Attila: az, hogy valami sikeres, lehet világszerte és országos szinten az. pölö a MERP Spanyolországban anno verte az ADnD, világszinten viszont csak második vagy harmadik legnépszerűbb volt.
GURPS és Rifts: na róluk Magyarországon a "hallottam róla" tituluson továbblépő értékelést csak itt, a fórumon láttam... (tudom, én vagyok becsökevényesedve, de ami Mo.-n kívül népszerű, itt meg nem, azt valahogy nem tudom népszerűnek tekinteni, amíg Mo.-n lakom. az USA lakóitól tanultam, gomen ;))
ha megkérdezed a szerepjátékos helységek üzemeltetőit, hogy miket játszanak náluk, akkor megerősítik, esetleg ellentmondanak ennek a "reprezentatív felmérési eredménynek"... de szerintem ezért nem fogom végigjárni Magyarországot :)

"Amúgy az ilyen és efféle szarrágások miatt, nem annyira a "razfilm", hanem inkább az "anime" szóhoz kezdenek negatív elemek tapadni. Kábé a "nabazmeg, szóba került az anime, már megint kezdődik a fontoskodás..." stíkusban..." -hm. a pejoratív tudtommal nem _negatív_, hanem _másodlagos_, szóval nem tudom, miért így kezded. de valóban, ha állandóan itt tépjük egymás haját a semmin, nem fogunk előrébb jutni :D

santito

santito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.01, 22:16

Lepus írta:
"Amit pedig arról írtál, hogy amit a "BÜNTETÉS eszközéről" írtam egyenesen égbekiáltó marhaság, az, tudod, meg kell mondjam neked őszintén és szomorúan, egyenesen égbekiáltó marhaság."

Hát istenkém, nem értünk egyet, de tudod mit? ez egyáltalán nem baj... ;)

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.01, 21:52

"A Shadowrun már sehol sincs a korábbi népszerűségéhez képest (tán az új kiadás változtat ezen), ellenben a GURPS meg a Rifts pl továbbra is remekül tartják magukat. "

Ez őszintén meglepő a számomra...
(nem gúnyosan)

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.01, 21:47

blarke:
"mindenesetre az már szubjektív, hogy mit ítélsz meg sikeresnek"

Nem szubjektív, hiszen az eladott példányszámról volt szó. Kérlek add meg ezeket a számokat, mind a BESM, mind a Rolemaster tekintetében is, ha már hivatkoztál rájuk.

" én speciel a DnD szérián kívül maximum az SR-t és a WoDot sorolnám be _sikeresnek_"

A Shadowrun már sehol sincs a korábbi népszerűségéhez képest (tán az új kiadás változtat ezen), ellenben a GURPS meg a Rifts pl továbbra is remekül tartják magukat.

"hogy eladási statisztikákban van, ami veri őket. pl. ha bemész egy "bűnbarlangba", nagyobb valószínűséggel fognak Exaltedet játszani, mint BESMet. de ez megint csak imho."

Imádom ezeket a reprezentatív felmérési eredményeket. ;)


Amúgy az ilyen és efféle szarrágások miatt, nem annyira a "razfilm", hanem inkább az "anime" szóhoz kezdenek negatív elemek tapadni. Kábé a "nabazmeg, szóba került az anime, már megint kezdődik a fontoskodás..." stíkusban...

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.01, 21:13

blarke: Attól még hogy édesanyád az említett esetig még nem látott olyan rajzfilmet, ami "ÚRISTEN" reakciót váltott volna ki belőle, nem jelenti azt, hogy a Ninja Scroll ne lenne rajzfilm.
Azon kívül szerintem nem tapad semmilyen pejoratív jelentés ahhoz, hogy "rajzfilm". Ha valakinek mégis, az az ő baja.

Nem?

Pett-moondevil

Pett-moondevil

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.01, 19:16

Eléggé viccesek a hozzászólások... Amennyire tudom, az anime rajzfilm, a manga képregény Japániában. Vannak bennük "nem-grafikus" jellemző stíluselemek, de ez csak a jellemző műfajokkal együtt értelmezhető. Mert azok is vannak. Elméletben igaza lenne Roninnak a "film-rpg" példájával, csak sajnos/szerencsére a mainstream itt is létező fogalom. Én így látom.

A cikknek örülök, szvsz informatív és ha a BESM-et nem is, a Tri-Statot sikeresen belopta a szívembe. Köszönet!

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.03.31, 19:01

Lepus: felfogtam, mit mondtok. viszont az olyan szóhoz, hogy "rajzfilm", tapad pejoratív jelentés is. ezért volt anno pár családi összezördülés, mert "már megint rajzfilmet nézel? már... ... ... ÚRISTEN" (említett jelenetet anyám nyomta le, miközben Ninja Scrollt kukkoltam). csak erre akartam kilyukadni. sötét meg nem vagyok, csak hülye ;)

Attila: jogos. (így fogom az irces ismerősöket ezután hiteles forrásként használni :)) mindenesetre az már szubjektív, hogy mit ítélsz meg sikeresnek. én speciel a DnD szérián kívül maximum az SR-t és a WoDot sorolnám be _sikeresnek_, még ha lehet (bár ezt már full nem tudom), hogy eladási statisztikákban van, ami veri őket. pl. ha bemész egy "bűnbarlangba", nagyobb valószínűséggel fognak Exaltedet játszani, mint BESMet. de ez megint csak imho.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]