Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Tibet RPG (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
69 hozzászólás érkezett eddig

bodzatea

bodzatea

  Abyss mystic

 • Fórumita
 • 2474 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 09:41

Attila:
Thx az ismertetot, erdekesnek igerkezo cucc. Mondjuk partit szervezni hozza, meselni... Uhhh.
Mind1, a polcon/vinyon a ritkasagok kozott elfer lesz -ha mas nem, otletborzekent hasznalhato.
% az ismertetonek.

Regos:
"Ezt a játékot csak azért találták ki, hogy a magukat "profiknak" (milyen nevetséges) meg "inyenceknek" nevező szerepjátékosok, tudjanak rajolni azok előtt, akiknek nem az életük célja, csak a hobbyja ez a játékforma."
Az a gaz, hogy ezzel elegge szepen beszolsz azoknak, akik esetleg tetszesuket fejezik ki eme jatek irant... Es pl. Brutalis ezert irhatta teljes joggal, hogy besoroltad a "nevetseges profi szerepjateksznobok" koze.
Ezek utan az "azert ugatnak le, mert EN ki merem mondani, hogy nekem nem tetszik" (tartalmi idezet) elegge gyengenek hat...
Nem a velemenyeddel van baj (ti. hogy neked nem tetszik a Tibet RPG), hanem a hangnemmel, amiben ezt a velemenyedet kifejted.

Stoneskinner

Stoneskinner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1137 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 09:39

+helyesírásom meg katasztrofálisra sikeredett, de remélem a lényeg átment

Stoneskinner

Stoneskinner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1137 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 09:37

Regős:

Szerintem:
Tisztelem és elfogadom más emberek szobjektív véleményét, hogy tetszik nekik valami vagy nem, még akkor is ha esetleg prekoncepcióval élnke, és még nem is próbálták ki soha az adott dolgot.
Elfogadom, hogy mindezt egy kinyilatkoztatják saját szájuk íze és vehemenciájuk szerint.

De már megbocsáss, az, hogy a szubjektív véleményedet mellé olyan érveket sorakoztatsz fel, amik közel sem helytállóak és a saját prekoncepciódból fakadnak (illetve abból, hogy a játékot magát nem ismered), azt hagy ne kelljen már elfogadnom, és hagy álljak már be abba a "hozsannázó" táborba, ami szerinted magyar betegség, szerintem meg a józan ész és objektivitás mércéje.

Szubjektív véleménye mindenkinek lehet, de akkor ne érvekkel támassza alá.
Szerintem

_Regős (NPC/NJK)

_Regős (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.07, 09:29

Nem tudom hogy feltűnt-e már, de ez itt nem a római fórum, és te nem vagy Cato. (Huh, tényleg le kéne állnod egy időre a szerepjátékokkal.) Páváskodó hordószónok, esetleg. Egy fontoskodó ripacs, aki próbálja osztani az észt, igen, egész biztosan.

Gabriell

Gabriell

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1224 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 09:28

Üdvözlet

Regőshöz lenne pár kérdésem.

1. Az ismertető alapján döntöttél úgy, hogy nem tetszik neked a játék, vagy játszottál már vele?

2. A játék egésze nem tetszik, vagy a világ, ami hozzá kapcsolódik?

3. Biztos vagy benne, hogy ismered annyira a budhizmus hitvilágát, hogy kategórikusan ki tudd jelenteni, hogy egy budhista szerzetes semmit sem tesz csak meditál?

4. Biztos vagy benne, hogy csak,és kizárólag szerzetest személyesíthetsz meg a játékban? /Az ismertetőt végigolvasva én ebben koránt sem vagyok biztos./

Kérdésekből ennyi.

Az ismertető amúgy felkeltette az érdeklődésemet. Ha lehet(ne) kapni Magyarországon, kipróbálnám, már csak azért is, hogy a budhista hitvilágot jobban megismerjem. Amúgy meg elég érdekes lehet, ha mondjuk egy kínai katonát személyesít meg az ember, aki már "modernizálódott",és úgy kerül szembe ezzel a világgal.

Brutalis

Brutalis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 372 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 09:15

Lúzerfordulat! "Akinek nem inge, ne vegye magára." Ezért már a római fórumon is ledobálták az egyszeri kezdőt, de nem baj.

Másrészt. Sikerült most már elolvasnod a cikket, amiben nagyjából minden benne van, aminek a hiánya miatt te hőzöngtél, vagy még mindig csak a kivonatodat olvasgatod?

_Diga (NPC/NJK)

_Diga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.07, 09:07

Szerintem nagyon jó az ismertető, és felkeltette a kíváncsiságomat, hogy milyen lehet Tibetben játszani, de sajnos, egy jó partihoz kell egy olyan társaság, akik nem ebből a könyvből tudja meg milyen a buddhizmus, milyen volt a ’60 évek Tibetje, hogy milyen ott a szellemvilág, démonvilág, ember és karma összefüggése.
Kíváncsiságom megmaradt a játékkal kapcsolatban, de se időm se energiám nem lesz, hogy jobban utánanézzek.
Ez a játék a fejembe besorolódik sok olyan játék mellé, amelyet nem fogok játszani, és közben nem fogom érezni, hogy igen ez az a nagy játék mellyel játszanom kellett volna.
Hisz még mindig maradt jó pár olyan, amit kedvelek és játszok.
De akkor megmarad az emlék, hogy volt egy jó ismertető, egy olyan játékról, ami érdekes.

_Regős (NPC/NJK)

_Regős (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.07, 08:54

Attila: nyugodtan ragaszkodj hozzá. Én is a magaméhoz. Nem tudom hogy feltűnt-e már, hogy nem az írásművedről, hanem az általad ismeretettet játékról mondatam véleményt. Kétféle hozzászólás van: vannak akiknek tetszik egy játék és vannak akiknek nem. Ha fejre állsz is lesznek olyanok akiknek valamilyen okból ez a játék nem tetszik. (Mint ahogy lesznek olyanok is akiknek viszont igen.) Kár hogy a hiúságod nem visel el a tiédtől eltérő véleményt.

Brutalis: "... esetleg a "nevetséges" profi szerepjátéksznobok közé sorolsz."

Nem tudom mennyire sikerült elsajátítani az olvasás tudományát, de az is lehet, hogy a szövegértéseddel van baj, mert visszanézve a hozzászólásomat, azt sehol sem sikerült megtalálnom, hogy: "Én Brutalist a nevetséges "profi" szerepjátéksznobok közé sorolom."
Nem sorollak azok közé. Te soroltad be magad közéjük. Nem tudom ismered-e azt a mondást, hogy akinek nem inge, nem veszi magára. Magadra vetted. Besoroltad magad.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 08:28

Regős:

"Az nem érdekes, hogy a véleményéhez mindenkinek joga van akkor is ha elfogult, akkor is ha felületesen ítél."

Ez esetben hadd ragaszkodjak véleményemhez, melyet hozzászólásod elolvasása után írtam rólad. ;)

Brutalis

Brutalis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 372 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 08:23

Rosszul kezded, fotelkrumplik rettenthetetlen vezére. Ugyanis nem olvasod el a cikket, az azért elég jól látszik, hanem csak szövegkijelölővel kiemeled azokat a szavakat, amelyek a véleményedet alátámasztják. (Lásd még: "buddhizmus", "meditáció", "karma", "lélekvándorlás".) A többit, ami amúgy a cikk jelentős részét teszi, ki, figyelmen kívül hagyod. Ezzel már esetleg lehet bajom. Meg mondjuk azzal, hogy azért, mert nekem történetesen felkeltette a figyelmemet az ismertető, esetleg a "nevetséges" profi szerepjátéksznobok közé sorolsz. De persze ez a fajta agyatlan kategorizálás helyénvaló, hiszen te csinálod, ugye?

Gondolkodjál már.

Ismertetőhöz: ááá, megint valami, amit be kéne szerezni.

_Regős (NPC/NJK)

_Regős (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.07, 08:01

Ez tipikusan magyar magyar betegség, rengeteg más fórum témánál is tapasztaltam már, hogy aki nem áll be az obligát hozsannázók közé és nyílten ki meri mondani, hogy NEKEM EZ A JÁTÉK NEM TETSZIK, azt rögtön hat helyről személyében támadják. Az nem érdekes, hogy a véleményéhez mindenkinek joga van akkor is ha elfogult, akkor is ha felületesen ítél. Aki ki mer állni a sorból és mást mer írni a kötelező "hozsánna néked"-en kívűl annak már elfojtott komplexusai vannak, és "asztfaltromák" között nevelkedett.
Álljunk már meg egy szóra! Miért kötelező, hogy tetszedjen nekem x játék?
Mert a többi fórumozó azt fogja mondani, hogy de nagy F* vagy!? Tehát nekem nincs jogom a véleményemhez pusztán azért mert a játék pártolói többen vannak??? És különben is fogjam be a pofám, mert ez igen is, kismillió embernek tetszik. Oké. Rendben van. de ettől függetlenül, nekem miért kötelező beállni a sorba?
Miért ne lehetne az a véleményem. hogy szerintem játszhatatlan és nekem igenis egyátalán nem tetszik. Én más ember vagyok, más az ízlésem, mást szeretek.Ok, a buddhista főiskolások bizonyára oda lesznek érte, de nekem akkor se tetszik ez a játék! Én nem várom el senkitől hogy egyetértsen velem, de nem is kezdek el mást b*szogatni, mert más a véleménye.

Aapep

Aapep

  Ancient Bone

 • Fórumita
 • 834 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 07:31

Regős, ne haragudj, de szerintem arról van szó, hogy le szeretted volna írni azt, amit valahol már olvastál a tibeti buddhizmusról. Nyilván az alkalom megadta formát, hogy miként oszt meg tudásod velünk...
;)

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.07, 01:28

Regős:

"Ilyen alapokkal lélegzetelállító kalandokban lehet részünk Pl: akkor bevonulok a kolostori szobámba és meditálok életem végéig. Izgalmas nem?"

No ja. A könyvet nyitó féloldalas hangulatkeltő, amelyben a szerzetes egyedül kutatja fel a kínai bányászok miatt őrült szörnyeteggé vált földszellemet, hogy elpusztítva azt megszabadítsa fájdalmától, az meg nyilván két meditáció közé van besúvasztva valahol. ;)

Mint ahogy azok az elveszett/eltitkolt mágikus ceremóniák, mint a nyolckardú kerék, mellyel a múltban borzalmas pusztításokat végeztek a csatákban, és amelyek felkutatása részint hatalmas segítség lenne a kínaiak ellen, részint meg ugye nem igazán tesz jót a karmának.

Meg ott van még egy rakás kalandötlet, amivel szó szerint tele van a könyv. De tény, nyilván teljesen jácchatatlan, már látatlanban is.

"Ezt a játékot csak azért találták ki, hogy a magukat "profiknak" (milyen nevetséges) meg "inyenceknek" nevező szerpjátékosok, tudjanak rajolni azok előtt, akiknek nem az életük célja, csak a hobbyja ez a játékforma."

Nocsak, elfojtott komplexusok törnek fel, vagy mi a szösz? :)

lemon

lemon

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 61 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.06, 21:31

Hella.
Ez kiraysag! En meg Buddhista főiskolás tibets vagyok, és ha a fene-fenét eszik is, megszerzem ezt a játékot. Ha máshol nem, hát DC-ről :-)
Nem is kell ehhez olyan sokat utánajárni, csak szépen bele a közepébe!

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.06, 20:36

Te Regős, két kérdésem van:

1.) Az eszedbe jutott, hogy létezhet olyan rpg-setting, ami nem csak "kalandozásra" lehet alkalmas? Netántán nem minden szerepjátéknak, és karakterkoncepciónak a Mákos a szülőjóédesanyja?

2.) A rajol az nem valami aszfaltroma kifejezés, amit sikeresen dob be a mainstreambe a felelős média, és amelynek jelentésével mindmáig nem vagyok tisztában, de - mit ád az ég - erre büszke vagyok?

Kadmon

Kadmon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.06, 19:41

Regős: Ez akkor lenne igaz, ha a játékban buddhista szerzetesek hétköznapjait kellene játszani.
De pl. egy kereskedő karakter, aki semmit nem csinál, előbb-utóbb csődbe megy.
Sőt, amikor a buddhista szerzetesed menne a szobájába, hogy meditáljon, de oda nem engedi be néhány kínai katona, akkor máris kezdődhet a játék, hogy a vérmérsékletétől függően hogyan reagál erre a helyzetre.
Szerintem mindenesetre egy pacifista szerzetes szembesülése az agresszióval sokkal korrektebb téma, mint pl. a vámpírok lelkivilágát eljátszani ;)

Kadmon

_Morelicht (NPC/NJK)

_Morelicht (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.06, 19:39

Hát nem tom... én mongol-tibetis deák vagyok és nekem pl. határozottan tetszik ez a játék! Lehet, h. jövőre ebből írom a szemináriumi dolgozatom, ha addig beszerzem! És Tibetben élő szerzetesek nem csak meditálnak, erről kezeskedem. A bön szerzetesek meg pláne nem... ;D

U.i.: az már régen rosz, ha a szerepjáték az életed célja... (kívéve ha fejlesztő vagy, és jól megélsz belőle! ;) )

Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.06, 18:09

Azért a bonnal spékelt tibeti buddhizmus hajlamos a meditativ koldoknezestol a latvanyos es zajos demonuzes fele csuszni, finoman szolva.

Meg sosem lehessen tudni... A hatodik dalai lama peldaul a lhaszai italmeresek es bordelyok szapora latogatoja volt, s szerelmes verseirol hires.

_Regős (NPC/NJK)

_Regős (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.06, 17:58

Szerintem ez az rpg egyszerűen játszhatatlan.
Már csak abból kiindulva is, hogy pl egy buddhista szerzetes meglehetősen hétköznapi életet él és a büdös életben (de lehet hogy KÉT büdös életben sem) nem jutna eszébe "kalandozni." Induljunk ki abból a hittételükből, hogy a megvilágosodás felé vezető út a "nem cselekvés", szemlélődés, befelé figyelés, meditatív várakozás. Ilyen alapokkal lélegzetelállító kalandokban lehet részünk Pl: akkor bevonulok a kolostori szobámba és meditálok életem végéig. Izgalmas nem?
Ez az egész játék olyan mint a "nagy fehér elefánt":különleges, egzotikus és drága, de igazából nem lehet vele kezdeni semmit. Ezt a játékot csak azért találták ki, hogy a magukat "profiknak" (milyen nevetséges) meg "inyenceknek" nevező szerpjátékosok, tudjanak rajolni azok előtt, akiknek nem az életük célja, csak a hobbyja ez a játékforma.

Rorimack

Rorimack

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1647 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.06, 13:20

Lepus: A másik két játékuk egy városi horror ill. egy kiberpunk/scifi szerűség. ;)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]