Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Insulae Sanquinus - a Torveny Oraja - 2006. julius 14-16 (schundi)


 • Válasz írásához lépj be
51 hozzászólás érkezett eddig

_PepiTM (NPC/NJK)

_PepiTM (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.24, 19:55

Sonko: szeretettel várunk, útbaigazítást itt a fórumon tudok adni, ha kell.

Armand: köszönöm megértésed, a vita egyébként megér egy misét, ha gondold privátban cserélhetünk véleményt a témában, sőt célunk a lehető legtöbb igényt kielégíteni, és minden észrevételt javaslatot szívesen fogadunk.

Black: magam sem vagyok a "kardozós" karakterek híve. És épp ezért is ragaszkodtam a játék kidolgozásánál olyan programpontok, küldetések kidolgozásához, amelyekben nem számít a fizikai erőnlét, harci jártasság stb. Biztosíthatlak, hogy egy kardcsapás nélkül is élvezetes lesz a játék. Tervezünk kaszinót, mulatságot, játékos versenyeket, főzést, de ami igazán megfizethetetlen, az a társaság :). Örülnénk, ha el tudnátok jönni. Amit a jogi felelősségről, írtál, azzal egyetértek.

Schundi

Schundi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 835 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.24, 19:13

Bocsánat, hogy elveszem Pepi kenyerét, csak egy aprócska észrevételt teszek:
Black: a játék során nem csak harccal lehet birtokot, (és ezáltal hatalmat, erőforrásokat) nyerni, hanem számos más, kevésbé "erőszakos", és inkább szórakoztató módon. Ezek pontos mibenléte egyenlőre had maradjon titokban! (nem azért mert, még nem találtuk, ki, hanem azért, mert akkor lelőném a poénokat!)

BLAcK

BLAcK

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.24, 15:58

Én olyan régen nem live-oztam/oltam illetve játszottam live-t/ot stb., hogy alig-alig emlékszem. És néhány rövid alkalmat leszámítva soha nem is hadonásztam fakarddal. Tudom, vannak akik nem hadonásznak hanem vívnak és küzdenek, de arra én sajnos nem vagyok képes. Marad a szövegelés, kavarás, politizálás. Mindent egybevetve szimpatikus amit olvastam erről a játékról, a szabályokról és a koncepció látszólag alkalmas lehet, hogy érdekes és fordulatos játék alakuljon ki, bár úgy látom, kizárólag közelharci bizonyítási vágy nélküli klántagokkal/szövetségesekkel aligha lehet érdemi eredményeket produkálni klánszinten.
A 18+ kellemes megkötés, noha önmagában aligha mentesít a nem kívánatos szellemiségű játékosoktól, de legalább egy megfelelően aláíratott nyilatkozattal a jogi felelősség egy része lekerül a szervezők válláról :)
Ha sikerül néhány régi ismerősömet összekapni lehet, hogy elmegyünk. Sok sikert!

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.23, 21:49

PepiTM, utólag is elnézést, hogy ez a néhol - szándékomon kívül - személyeskedésbe átcsap viat itt bonyolódott. Mentségemre szolgáljon, hogy sosem fórumozom, és feltehetőleg emiatt került ide, vakvágányra a vita.

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.23, 21:08

Úgy látom fordítva olvastad a kérdésem, de a választ így is megkaptam, köszönöm :) Remélem el tudok menni.

_PepiTM (NPC/NJK)

_PepiTM (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.23, 21:04

Sonko: Gyakorlatilag egyénileg, de ez nem zárja ki, hogy a játékban egy csapattá váljatok.

Ha mondjunk ennél egyértelműbben akarok válaszolni, akkor egyénileg.

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.23, 20:30

Lesz egy hülye kérdésem: most akkor csak csapatonként lehet jelentkezni, egyedül nem ? Ne haragudjatok, nekem nem egyértelmű.

_PepiTM (NPC/NJK)

_PepiTM (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.23, 16:10

Menor: köszönöm

Így van, és egész pontosan nem így van. :) Varázslóvá bárki válhat, akár az első órában is. Ehhez mindössze a megfelelő számú birtoklevéllel kell rendelkeznie a klánjának. Tehát ha valaki azzal a szándékkal érkezik, hogy varázslót játszon, olyan más játékosokkal kell szövetkeznie, akik nem szeretnének mágiahasználót alakítani. Magyarán mondva, ha már elkészítetted mágus jelmezed ;) ne dobd el. Biztos lesz olyan csapat, akik szívesen látnak. Egyébiránt egy klán több varázslót is kiképezhet, csakhát ugye rengeteg birtoklevelet veszítenek ezzel. El tudok képzelni olyat, hogy akár egy varázsló klán is megalakulhat.

_Menor (NPC/NJK)

_Menor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.23, 15:41

Kedves PepiTM!

:kalapemel, meghajol:

Rég látni ilyen korrekt hozzáállást!

A játékot illetően még egy apróság. Ahogy kivettem a honlap szavaiból, alapban senki nem indulhat varázslóval, ugye? Lehet, hogy ez is visszafog némelyeket, mert ahogy tapasztaltam, ha nem is egyértelműen, de a tapasztaltabb játékosok zöme azért inkább vmi varázshasználó karaktert indít,mint "egyszerű" harcost. De persze ez lehet, hogy más lesz egy élő haros livenál. Viszont talán célszerű lenne lehetőséget adni arra is, hogy valaik ne akarjon harcolni, csak mondjuk varázsolni.

(ja, ez a hozzászólás újfent NEM a "mondjuk meg a tutit a többieknek" szellem jegyében született... )

_PepiTM (NPC/NJK)

_PepiTM (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.23, 14:16

Üdv!

A szervezők képviseletében mostantól én igyekszem válaszolni a felmerülő kérdésekre, és problémákra. Elsőként azt szeretném kérni tőletek, hogy a személyes jellegű vitákat, ne ezen a fórumon bonyolítsátok.

Minden tiszteletem a nagy tapasztalattal bíró "öregekenek", örömmel olvastam építő jellegű kritikáik. Épp ezért nyílt meg ez a fórum.

Természetes, hogy a fakardokkal vívott harc néhány emberben ellenérzéseket vált ki, ám szerintem az ilyen párbajoknak, csatáknak nem feltétlen velejárója az agresszió. Ahogy a kő-papír-olló lehet jelképes harc, úgy egy karddal bevitt találat is lehet jelzés értékű(elég megérinteni). Ezért bízunk abban, hogy a kellően érett leendő játékosok (18 fölött)belátják, hogy a cél nem a másik kékre verése, hanem legyőzése, és természetesen, a szerintem így is megvalósuló katarzis. Erre egyébiránt külön fel kívánjuk hívni a figyelmüket.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, rengeteget kapacitáltunk belőlük. Kérlek benneteket, a továbbiakban is tiszteljetek meg minket véleményeitekkel.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 22:32

Kedves Menor!

Ha már ilyen jól elvagyunk a keresztbe irogatással :)

Ezt írtad:
"... Én valahogy ezekkel mindig kicsit ellenérzésekkel viseltetek, hisz pont a karakter és a játékos különválasztása nem lehetséges így, hisz gyk csak olyan karaktert tudsz játszani, akinek a harci tudásával bírsz ... kicsit illúzióromboló, ha a kalandorok normál fegyverek helyett becsomagolt fadarabokkal rohangásznak..."
Ez könnyen vehető offenzívnek, na de másrészt ezt írtam: "visszautalva egészen Menor hozzászólásáig"
Ez nálam azt jelenti, hogy felöletem az összes reagálást egészen a te hozzászólásodik, ahol is elindúlt az a folyam, aminek a vége egy kicsit a fakardozós lájvok elleni hangvétel lett, lásd a szervezők reakcióját is.
Ez a hozzászólás is tök felesleges, amúgy csak kötekedhetnékem vót! ;) Nincs harag?

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:59

Lestath,

nézd, én soha nem bazíroztam arra, hogy elismerjenek a live-munkámért, és tisztában vagyok azzal, sőt sokat tettem azért, hogy az általam favorizált irányzat ne legyen mainstream, de nem várom el, hogy arra etalonként tekintsenek.

Sőt, amit kevesen látszanak elhinni itt, az az, hogy én nagyon szeretném, hogyha egyre színvonalasabb játékok lennének kis hazánkban, beleértve az általam kedvelt és nem kedvelt irányzatokat is.

A problémákat, amiket meghaladottnak tételezel, a saját játékaim vonatkozásában emlegettem fel, és igen könnyen lehet, hogy az, amit te nálatok megoldottnak veszel, azzal én vagy mások korántsem lennék elégedett. Ugyanis a játékoknak nincs természetes evolúciós görbéje, már csak azért is, mert feltehetőleg teljesen más beállítottságú emberek, más helyeken "találják fel" azokat máéshogy újra és újra, ahogy az az előadásomban is elhangzott.

Szerintem jelen hozzászólásaimban semmiféle negatívumot nem lehet felfedezni a harci/harcorientált játékokra vonatkozóan, erre ugyanis kínosan ügyeltem. Támadásod ezért tűnt teljesen indokolatlannak és maximum pletykákra/prekoncepciókra alapozottnak.

Kívánok egyre jobb játékokat, és jóéjt:

A.

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:58

Orastes!

Valamit félreértettél, vagy én fogalmaztam rosszul. Nincs semmiféle központi irányítás, egymástól többé-kevésbé független szervezőcsapatok vannak, akik időnként összedugják túlművelt kobakjukat, hogy segítsenek a másiknak, ha kell, és egyztessenek olyan dolgokat, mint pl az időpontok, mert ugye ha mindeki a csúcsszezonban rendezné a játékát, akkor lehet, hog több játék lenne, mnt játékos. Ezen felül a lájvoknál is van egy természetes és kívánatos fejlődés, és mint mindenhol, itt is van egy fórum, ahol az ötleteket és megoldásokat megosztjuk egymással, próbáljuk megtalálni és kijavítani a hibákat. És persze kedvcsinálót tartunk a játékainkból.

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:48

Ha pedig elolvasod az első hozzászólásokat, akkor ott pont ezt az együttműködést hiányolták többen (én is). ezt pedig csupán ajobbító, segítő szándék vezérelte. Reméljük, hogy ezeket a hozzászólásokat látva a szervezők csatlakoznak a hazai közösséghez, hogy a továbbiakban egymás segítségére lehessünk

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:48

:)

Gratulálok uraim, lassan elérik Kínát.

;)

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:46

Armand!

Amit most csinálsz, az szvsz kimeríti a farokméregetés fogalmát. De te tudod. Egyébként távol álljon tőlem, hogy hülyének állítsalak be, hiszen egyrészt minek, másrészt meg elismerem a lájvok terén végzett munkádat.
A lentebbi hozzászólásomban pedig pusztán arra akartam utalni, hogy érzésem szerint már jóideje nem követed nyomon a hazai "kardozós" lájvok alakulását, ezért megszólalásaid idejétmúltak, ezen keresztül félrevezetőek, és ha szeretnéd, ha nem, negatív felhangot érezni ki belőlük, ráadásul idejétmúlt, túlhaladott, megoldott problémákkat emlegetsz fel. Nekem csupán ezzel volt problémám.
Az együttműködés pedig megvan, a hazai játékok szépen lassan, de biztosan fejlődésnek indultak. Szinte egyetlen olyan játékot sem találsz, ami teljesen harcorintált lenne, a többségben ma már inkább a sztori és a szerepjáték-elemek dominálnak, a harc, ahogy fogalmaztad, egyre inkább marginális, bár ettől még szerves része a játékoknak, ráadásul a felszerelések és a szabályrendszerek fejlődése is elég tekintélyes volt az utóbbi években. Reméljük, hogy ez a fejlődés nem áll meg, és újabb zászlóshajók jelennek majd meg ezen a téren. Talán 1-2 év és a hazai játékok is elérik külföldi társaik színvonalát.

_Menor (NPC/NJK)

_Menor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.22, 21:46

Kedves Dii!

nem hiszem, hogy a hozzászólásomnak az lett volna az értelme, vagy éle, hogy hű, de gagyi ez a cucc, menjetek máshová. Kár, hogy ezt pont te vetted így le, aki olyan nagyon síkra szállt azért, hogy az egészet hivatalosítsák, mert ezek szerint eléggé benne lehetsz az ilyesféle live-os körökben. pont emiatt az általam említett dolgokkal neked azért illene tisztában lenned.

Egyrészt van némi rálátásom az élő, igazi harcra, legyen az fegyverrel, vagy anélkül, és tudom, hogy még a gyakorlottabb emberek is hibáznak néha, és okoznak sérüléseket. Itt viszont az emberek nagyobb része nem igazán nevezhető gyakorlottnak. Semmi mást nem akartam, mint hogy ezt eszükbe idézzem a szervezőknek, mert általános hiba szokott lenni a liveok szervezésénél, hogy egyrészt tényleg a liveból harci játék lesz (amit azért nem árt külön venni), és hogy nem igazán gondolnak abba bele, hogy mi van, ha megsérül valaki.

A kioktatásról meg csak annyit, hogy talán arra van a fórum, hogy az ember elmondja a véleményét, és a reagálásokból ítélve nem is volt hiábavaló az, hogy én leírtam a sajátomat.

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:20

Vivax,

ja és entellektüel, vagy intellektuális, lehet választani. :)

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:16

Vivax, hát szeresd azt, senki nem bántott miatta. Egyébhként én se vámpírozok már igen régóta, úgyhogy nem veszem magamra azt sem.

PS: A kő-papír-ollót már 10 éve is röhejesnek találtam, és sose használtuk.:)

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.22, 21:13

Lestath,

bár ezt a szép kifejezést nem ismertem, mégis megpróbálom kikövetkeztetni, mire gondoltál.

Valami olyasmire, hogy én anélkül elemzem, ítélem el, stb. a harci játékokat, hogy rálátásom lenne rá. Ez két ponton nem igazolható.

1.) Ha szembesítenél egyetlen idézettel, ami alátámasztja azt, hogy jelen csevegésben én leszóltam volna a harci játékokat, roppant hálás lennék. Pusztán annyit éreztettem, hogy nekem nem kenyerem, és nekem mást jelent a live, és ezt valóban milyen fórumon hangoztatom, ahol lehetőségem nyílik rá. De egy percig se gondolom, hogy vissza kéne riasztanom bárkit is tőle, sőt ahogy feketén-fehéren is áll lejjebb, annak örülnék a legjobban, hogyha a játékban elsődlegesen a harcot kereső felek nem keverednének az általam szervezett/játszott játékokba.

2.) Annak ellenére, hogy most megpróbálsz totál hülyének/tájékozatlannak beállítani, igenis van fogalmam a harci játékokról/ live fantasy életről. Részt vettem anno egy szervezői találkozón, és Sir Thomasszal volt mélyreható eszmecserénk a témáról irl, amelynek vezérfonala az együttműködés keresése volt. Az ELTE-n annyit mondtam, hogy nem vagyok szakértője a témának, és inkább azért nem beszéltem ezekről, mert bárki, aki részt vett akár egy ilyenen, kéjesen röhögött volna a pofámba - ahogy most te teszed is -, mondván,hogy amennyiben nem vertek még fejbe polifoam-os bottal, semmit nem tudok az életről. Én egy diplomatikus megoldást kerestem, amire -sajnos, úgy látszik - a Nemzetközi Péniszösszemérő Szpartakiádán remélt helyezésedtől hajszolva, nem kívánsz partner lenni.

Lelked rajta.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]