Ugrás tartalomhoz


Fotó

Karakter jellemzések és kijátszásuk


 • Válasz írásához lépj be
435 hozzászólás érkezett eddig

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.25, 21:26

Ezzel kapcsolatban jön a kedvenc gondolatom, ami az említett H2O c. tinisorozatban is problémává vált ;) (ott annyi volt a lényeg, hogy három, normális, emberi lány jókor volt jó helyen, és valami mágia miatt változtak sellővé, azaz ha egy csepp víz is éri őket, akkor átváltoznak)
Na, ott kísérletezgetett a srác, hogy milyen dolgoktól változnak át, és mitől nem. Kihozta, hogy ha a folyadék víztartalma x százalék alatt van, akkor nem változnak át tőle.

Másrészt... ha simán a könnyektől, izzadástól átváltoznának, akkor nem is ihatnak egy kortyot sem, sőt, WC-re sem mehetnek el, nameg a nyáluk, és gyomorsav maga is átváltoztathatná őket, meg a belső szerveik bármelyike, mert az is tartalmaz folyadékot :)

Iróniát mellőzve, természetesen vannak kritériumok. Hiszen egy vizi élőlény nem száradhat ki teljes mértékben belső szervileg is. Gondolok itt arra, hogy mikor látott már valaki bárhol bármikor olyan sellőt, akit a saját testnedvei változtattak át? (És mielőtt a perverzek félreértenék, gondolok itt arra, hogy nem elég, ha leköpi magát, vagy sír, izzad, stb...)
Szóval szerintem a teste által "termelt" folyadékok hozzátartoznak, hisz ha tud sírni, vagy könnyezni, akkor az a könny a könnycsatornában raktározódik, ergo már akkoris éri őt, amikor nem sír. Az meg elég ciki lenne, ha valami bogár menne a szemébe, elkezdene könnyezni, aztán felkiáltana, hogy "a francba, most ki kell könnyeznem ezt a bogarat, és tessék, át is változtam!" :)

whitehill

whitehill

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 35 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.25, 20:59

Izé…Nekem a sellőkkel kapcsolatban lenne kérdésem.
Amikor jelenlegi kedvenc beszédtémánk, sellő, kijön a partra, megszárad, lába lesz, stb., akkor onnantól evidens, hogy, ha víz éri, akkor megint halfarka nő. Igen ám, de ha emberi alakot vesz, akkor az azzal jár, hogy izzad, netalántán sír is.
Kérdem én, hogy ezek a hozzá tartozó molekulák, mik pórusaiból jöttek ki, ezektől is visszaváltozik-e, vagy se?
Mert ha igen, akkor gyakorlatilag a felszíni élet el lehetlenedik, mert nyáron a 40 fokban elkerülhetetlen az izzadás, ami ugye hát sós víz.
Ha viszont a sellőknél nincs izzadás, nincs könnymirigy, akkor megint necces a kijövetel, mert hamar megsül a napon, kiszárad a szem, stb.

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.25, 15:29

Vérfarkas témához nem kívánok hozzászólni, elvégre izlések és pofonok, a lényegben meg asszem, egyetértünk: Nem túl lehetséges dolog egy közös gyerek.
Az összeollózáshoz meg még annyit, hogy ha valamit valami mitológiára alapozok, de többé-kevésbé beillesztem a világba, arra is bárki rámondhatja, hogy ollózok. Ez alapján kábé a fajok és szerepjátékok 99%-át ki lehetne dobni az ablakon, mert kábé bármire rá lehet fogni, hogy összeollózták. Ahogy mindez a Harry Potterre is igaz, arra is mondogatják, hogy így meg úgy ollózta össze, de ha belegondolunk, kevesebb rosszindulattal könnyedén kimondhatjuk, hogy a mitológiákra alapozták, ami tökjó, mert jobban illeszkedik a világhoz, elképzelhető, hogy igenis, létezik. (Egyik kedvencem ebből a Nadragulya, nekem tetszett ;) )
Vagy az a különbség a "mitológiára alapozás" és az "összeollózás" közt, hogy felkapott szerepjátékról, vagy regényről van-e szó?

------------------------

Nah, ide akartam írni a sellős gondolatmenetet, de akkor megy abba a topicba, ahova Gab átmozgatta a hozzászólásokat

Módosította Galaxina: 2008.11.25, 15:31


CSAJkovszkij

CSAJkovszkij

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 106 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.22, 15:15

(OFF)öhm... izé... javítsatok ki, de Petykes nem is olyan rég elég jó kis mesét kerekített. Szóval tényleg nem kéne ilyesmi miatt keseregni. Egyébként meg vannak ötletek, amik működnek, vannak, amik nem (ehhez az is hozzátartozik, hogy ha egy hülye ötlet sikeres, attól az még hülye ötlet marad :D(/OFF)


Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.22, 09:35

Na hát ez az, hogy ha még az lenne! De nincs semmi, csak üres fecsegés...És ez alól én se vagyok kivétel, de szívesen vennék részt valami kalandban, ha lenne.


Ezt inkább ne emlegessük ok! Az elmúlt hónapokban itt páran azon voltunk, hogy hosszas kalandszálakat biztosítsunk nektek, de mikor elétek van rakva minden és csak játszani kell akkor hirtelen az addig játékra áhítozók eltűnnek a balfenéken...... ( tisztelet a kivételeknek )

Mad és Marius dolgához annyit, hogy jómagam nem egy karakterrel keveredtem játékba anno Mariussal, s az a karakter minden csak nem hitelesen kijátszott werewolf.

- Cs.

Iceberg

Iceberg

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 38 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.22, 09:21

"nem csak heroikus küzdelmeket"

Na hát ez az, hogy ha még az lenne! De nincs semmi, csak üres fecsegés...És ez alól én se vagyok kivétel, de szívesen vennék részt valami kalandban, ha lenne. :D

Tallas_Scout

Tallas_Scout

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.21, 08:57

Anno a bitis vérfarkas, és vámpírinvázió idején lett elegem a hősködő megállíthatatlan karakterekből. Itt mindenki hős akar lenni, és mindenki tökéletesen kijátsza amit...
Most készülök regelni egy féllábú alkoholista törp bárdot. Legalább valami egy kis jókedvet is csal a kastélyba nem csak heroikus küzdelmeket, amik már kezdenek nagyon szánalmassá válni...

Módosította Tallas_Scout: 2008.11.21, 08:58


Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.21, 07:34

Szóval a karid egy ezüst agyar? LOL Azt ugye tudod, hogy Wod szerint minden ezüst agyarnak van valami mentális deffektje?

Ok, ott a pont, akkor gondolom ezt játszod ki. Egyébként meg sem lepődöm, bár általában új játékosok azok akik mindjárt valami királyt, törzsfőt, akármit akarnak kijátszani. Ha nem tévedek te karid is mindjárt egy egész falkával lett beregelve? Amivel mondjuk semmi gond nem lenne, ha mesélő kari volna, de szvsz nem az.

Ami az általad említettet illeti, csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy az alap wod vérfarkasok épp azért nem bíznak a vámpírokban, mert a múltban nem egyszer dolgoztak együtt velük, és minden esetben átvágták őket. Ergó igenis előfordult a WOD leírása szerint, hogy féreg által egyáltalán nem fertőzött garouk, együtt dolgoztak vámpírokkal. A vámpírok nem a féreg szolgái, csupán féreg-szaguk van, amit el lehet rejteni.

A konkrét illető meg már nem játszik, szóval ennyit erről.


A teliholdak? Gratulálok a karaktered abyssi mélységű és indokolt irányú, ilyetén fejlődéséhez. Nem lett volna egyszerűbb helyből spiráltáncost regisztrálni? Bár inkább ne, azokra is vonatkoznak bizonyos szabályok. Ugyanazok ami miatt végül letettem róla, hogy kijáttszak egyet, bár kedvem lett volna hozzá annó a bitis vérfarkasinvázió idején.

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.19, 19:42

Üdv!

Részben örülök, hogy sikerült témát szolgálnom a néha-néha szunnyadó fórumnak, másfelől szeretem a Mars csokit.

Igaz, hogy az elején Marius is likantrópként indult, de admini közrelépés hatásaként átdolgoztam Werewolf szabályok szerint. Társadalmi szokásaik? MAd, amennyi aktív vérfarkas van a bitin, csodálod, hogy nem tudomezt a részt kijátszani? Mentalitás? Az Ezüst Agyarok a nemességet alkotják, és ily tekintetben nem egyszer volt összetűzése már alsóbb réteggel. Nem sértésképp :nono: .

Ugyanakkor mentalitás? Ahogy az emberek, úgy a vérfarkasok is különböznek egymástól. Alapvető tulajdonságaik vannak, melyek megkülönböztetik őket szellemileg az emberektől, de úgyanúgy éreznek, gondolkodnak, mint az emberek. Hogy ez melyik vérfarkasnál miként jelenik meg, már gazdija válogatja.Nem vagyunk egyformák. Alap werewolfos mentalitásra utal, ha egy Garou egy vámpírral szűri össze a levet, de nem vedlik át Féreggé? A bitin fordult már elő ilyesmi, és ha jól emlékszem,őt azóta is werewolfos kariként kezeli a bitizők nagyrésze.

Hátrány? Marius éppenséggel most érkezett el abba a stádiumba, amikor a werewolf létben Gaia szolgálata felől átlépni kényszerül a Féreg szolgálatába. Ezt már előrejeleztem több játszó karakternek is. Az utóbbi teliholdak kiforgatták Marius lelkivilágából, instabil lett. Szinte csak teliholdak kérdése, mikor marad Chrinos alakban, ám immáron Féreg szolgálóként.

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.19, 12:10

Csak mert azért a karakter kijátszásához tartozik.

Szvsz egy Garou egy vérlénnyel soha semmi körülmények közt. Számukra szentségtörés volna egy olyan lény még csak megléte is, ami nem alakváltónak születik, de hozzájuk hasonlóvá válik. A féreg ügyködésének tekintenék.

De Szvsz A szóban forgó eset, Marius nem Garout játszik, ahogy az említett könyv kapcsán említette Bolond, ugyanúgy ő is csak ollózik. Főleg hangzatos előnyöket, tényleges mentalitásuk, társadalmuk, vagy hátrányaik nélkül. Szóval hogy ő mit játszik ki, az szvsz smafu, mert a Wod-hoz annyi köze van mint a mars csokinak a háború istenéhez, vagy a hasonnevű bolygóhoz.

Módosította Madfox: 2008.11.19, 12:11


DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.19, 08:49

Morryster: Engem érdekel. U2U-ban küldhetsz dolgokat.

Többiek: Én teszek rá, hogy honnan szedte az ötletet. De inkább arról kéne diskurálni hogy lesz-e gyerek, vagy nem, ha egy likantróp meg egy gaoru összeszűri a levet (magyarán: dugnak)? Erre tessék válaszolni. Köszönöm.

Bolond: Veled is U2U-ban szeretnék vitát nyitni erről a mondatról:

Az előnyök hátrányok talán pont a WoD-ban vannak leginkább kidolozva a vérléynekhez.


(OFF)Hozzátenném, hogy a vita alatt normális emberi hangú érv-ellenérv párbajra gondoltam, semmi kötözködős mellveregetős marhaságra. Ja, és ha valakit nagyon érdekel mit akarok Bolonddal letárgyalni, akkor kirakhatom ide a vita végeredményét.(/OFF)


Örvendtem.

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.19, 01:32

Az elsőt olvastam.

Igaz, idővel elment a hölgy egy elég erőteljesen pikáns stílusba,


Igen. Az elsőben. :) Ezek után bele se merek gondolni a többibe :szent:

Én aránylag sokat olvastam végig, a vérfarkasoknál pl. mindegyik tisztség elnevezése mitológiából származik


MInt mondottam ollózik.

de szerintem korrektebbül van megalkotva ott a vérfarkas/vérleopárd/egyéb vérlény, és mitológiahűbb a vámpír, mint a wod-ban.


A WoD is csak egyfajta játék még ha mostanság a legismerteb is. Ne csak egy szerepjátékhoz ragaszkodjunk!

Szerintem legalábbis korrektebb, hogy egy vérfarkas igenis, leszaggatja a ruháit, és cuppogva változik át, fájdalmas folyamatok által átrendeződő testtel, mint ruhástól, és kábé varázsütésre. Korrektül kihozta az előnyöket és hátrányokat is, és az ebből fakadó problémákat, érzelmi és fizikai változásokat, ésatöbbi, ésatöbbi.


A többi szerepjátékban ugyanígy van sőt a WoD ban is. Az egyetlen különbség, hogy van egy gift minek hála vele alakul a ruházat is. Arányaiban nézve mondjuk 10 werewolfból egynek van meg ez a képesség.

Az előnyök hátrányok talán pont a WoD-ban vannak leginkább kidolozva a vérléynekhez.

És mielőtt ítélkezel, plz, legalább nézz utána, mit szólsz így le.


Megtörtént :szent:

Illetve a ponyvarészhez még. Ha valaki nem ismerné az írónő stílusát leginkább az ő történeteit ahhoz tudnám hasonlítani mint mondjuk votl a Zorro című sorozat, s ennek megszületett a brazil szappanopera változata az egyik kereskedelmi TV-n láthatjátok midnen héten. No itt ugyanaz a helyzet. Egy alapvetően darkos világ hol holtakat ketlenek, vannak vámpírok, vérfarkasok miegymá, s jó hangulatot teretmthetnének benne majdhogynem Hoze Alvarez Domingo los Vérszopossá alakul.

- Cs.

ui.: Nem tagadom, hog a könyvsorozat maga szórakoztató lehet bizonyos réteg számára. Aréteg itt egyáltalán nem pejoratív. A nőket célozza meg a soozat, s aképp is íródott hogy a nagyközönség által több mint fogyasztható legyen. Tökéletesen szolgálja a célját csupán egy dolgot veszít el vele. Mégpedig azt, hogy ( még csak nem is szerepjáékosként nézve hanem dark fantazi rajongóként is ) tökéletesen hiteltelen katymaz az egész. ( Emellett még a Blade és az Underworld is szinte jó..pedig azok is köhöm...akcófilmnek jók. Történetnek borzasztóak )

Módosította Janika: 2008.11.19, 01:34


Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 23:07

(OFF)Kötekedhetek itt a vámíprok, vérfarkasok és egyéb vérlények mitológiájával, legendáival kapcsolatban, vagy inkább ne terheljem ezzel a szervert, illetve a t. jelenlévők idegeit? :szent: :) (/OFF)


Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 22:13

Lehet hogy nem kellene megszólalnom de a teliholdkor farkassá alakuló egyén az én tudásom szerint nem vérfarkas hanem farkasember akit az ezüst sebez. Embereket marcangol és nincs tudatánál másnapra mindent elfelejt és vonít ha holdat lát. De ha még előrébb szaladunk akkor bizony a dragon ball-ból jólismert jelenséggel állunk szemben méghozzá a majom király legendájával aki teliholdkor iszonytató hatalmas majommá változik és elpusztítja a gonoszt (Példáúl ő űzte a holdra a gonosz nyulat időtlen időkig rizst törni.) ennek a modern feldolgozása a dragon ball. de a telihold és a farkasvonítás mindenhol jól ismert ezért is hozták össze szvsz a múltban legendákká a dolgokat De ne felejcsük el hogy Távolkeleti legendákban tünt fel legelősször a teliholdán állatá változó egyén. És ez nem csak a majomkirály volt hanem sok más. Még pandává is változtak a farkassá változás valahol igen csak később jött. De mint mondottam lehet hogy inkább halgatnom kelett volna.

Tisztelettel Kylwog De Lamar Aki vagyok... Márton

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 21:28

(OFF)Igen, az, bár érdekes, hogy egy könyv alapján mondasz véleményt, érdekelne, melyik az az 1. Én aránylag sokat olvastam végig, a vérfarkasoknál pl. mindegyik tisztség elnevezése mitológiából származik, a többi hirtelen nem rémlik, nem ma olvastam. Igaz, idővel elment a hölgy egy elég erőteljesen pikáns stílusba, ezért sem folytattam az olvasását, de szerintem korrektebbül van megalkotva ott a vérfarkas/vérleopárd/egyéb vérlény, és mitológiahűbb a vámpír, mint a wod-ban. Szerintem legalábbis korrektebb, hogy egy vérfarkas igenis, leszaggatja a ruháit, és cuppogva változik át, fájdalmas folyamatok által átrendeződő testtel, mint ruhástól, és kábé varázsütésre. Korrektül kihozta az előnyöket és hátrányokat is, és az ebből fakadó problémákat, érzelmi és fizikai változásokat, ésatöbbi, ésatöbbi. És mielőtt ítélkezel, plz, legalább nézz utána, mit szólsz így le. :) És itt nem a ponyvarészre gondolok, hanem arra, amiről írtam :szent:(/OFF)


Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 17:33

(OFF)Ez a Hamilton néni az a "ponyva-dark" műfaj ugye? MIkor midneki nagyon szép nagyon erős, de a legjobb a Xénát is megszégyenító hullaélesztő főszereplő nő. Én egy könyvét olvastam csupán. Nőknek íródott, cselekményes, semmi köze semmiylen háttérhez ( mitológia, szerepjáték, történelem ) csupán mindenhoznnan ollóz és kénye kedvére összeilleszti hogy trandi is legyen, de nem sokkal van emelkedetebb szinten mint a Romana, Tiffany és társai....

Ez már cak magánélemyén, de én személy szerint semmiféle onnan hozott háttéranyagot nem fogadnék el.(/OFF)

Módosította Janika: 2008.11.18, 17:34


Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 14:43

Na így már ok. Úgy tűnt hogy ez valami áltudományosan megmagyarázott blabla akar lenni. Mind mondtam, nem olvastam az adott könyvet. ( Az underworldöt meg inkább ne emlegessük. Szerintem botrányosan rossz film volt. ) Szerepjáték tekintetében pedig az általam leírt két dologgal találkoztam, a lichantrópiával mint betegséggel/átokkal, és a World of darkness vérfarkasokkal és koppintásaikkal.

De talán nem is kéne tovább offolnunk ebben a topicban.

Módosította Madfox: 2008.11.18, 14:43


Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 13:52

Mad, baromira nem biológiai, tudományos átalakulásra gondolok, ez nincs mindenféle blablával megmagyarázva. Csak azt mondtam, hogy az adott csontjai megnyúlnak, vagy összemennek, átrendeződnek. Ofc. ez is mágikus, mivel a könyvben léteznek vámpírok is, a főszereplő halottkeltő, meg vannak tündérek meg mittoménmég miféle lények, vudu papnők, stb... Csupán azt mondtam, hogy nem úgy alakulnak át, hogy "puff", kész is, ahogy Marius karakter szokta, nem úgy, ahogy a filmben az animágusok, hanem részletekben, csontok alakulnak át, izmok alakulnak át, kinő a szőr rajtuk, innen a veszettül fájdalmas folyamat. Tekintve, hogy fantasy, és nem biológiai kutatásokkal kifejlesztett vírus eredménye, vagy mittomén, nem is kell ehhez hülye biológiai magyarázat. Csak épp korrektebb.

Az underworld-átalakulást nem ismerem, de lehet benne valami... majd utánanézek. De lényeg, hogy az átváltozás fizikailag megy végbe, ezért van, hogy visszaalakuláskor mindegyikük meztelen, és hogy az átalakuláskor leszakadnak róluk a ruhadarabok, hisz a ruha nem természetes egy állatnak, és nem "költözik beléjük" átalakuláskor.

Namirelen

Namirelen

  amazon prieri

 • Fórumita
 • 342 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 10:25

Mad! A Hamilton féle átalakulás kb, úgy megy végbe mint az underworld-ben (Remélem jól írtam:D), amikor a srác a kocsiban alakul át. Valahogy úgy folyik le a Hamilton féle is. Bár nekem nehéz elképzelnem, én a fájdalmakba már belehalnék.

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.18, 07:38

Csak arra támaszkodhatom amit ismerek, bevallom, a "hamilton féle" vérlényekről még csak nem is hallottam.

Viszont ha ez valamiféle tudományosan megmagyarázott átalakulás akar lenni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy egy újabb agyrém. Vannak durva metamorfózisok az állatvilágban, de ezek többsége időigényes, és csak alacsonyabb szervezettségű élőlényekben fordul elő. Többségében rovaroknál, ahol ugye, a lárvának semmiféle váza nincs, vagy ha már van, akkor azt ledobja. Ezt egy gerinces a büdös életbe nem csinálja meg ( Megnézem, hogy veti ki a csontvázát. ) még a kisebb átalakulások is, az útód növekedése sem véletlenül tart hónapokig, évekig. Az ebihal sem fél nap alatt lessz béka.

Egy olyan belső vázas lény ami tetszése szerint nyujtogatja a csontjait, alakítja át magát, akár csak napok alatt, annyira idegen volna az állatvilágban, hogy annak köze nincs a földi faunához. Valami teljesen más biokémiájú idegenél még talán, de emberből a jelen fizika, kémia és biológia szabályai közt semmiképő nem jön létre ilyen. Egyáltalán, a testsúlygyarapodást hogy magyarázná meg? ( Hacsak nem egy nagyon pici vérfarkasra gondolunk. )

Egy szó mint száz, ha az adott könyvben tudományos magyarázatot akar egy olyan mitológiai lényre ami a valóságban képtelenség akkor jobb is hogy nem olvastam, mert kb azon a szinten áll mint az olyan sci-fi amiben helikopterrel mennek a holdra.

Semmi bajom a fantázia szárnyalásával, de amikor lehetséges valóságnak akarnak bemesélni ilyesmit azon csak kínomban nevetni tudok.

Módosította Madfox: 2008.11.18, 07:40[Fantasy háttér] [Sötét háttér]