Ugrás tartalomhoz


Fotó

Karakter jellemzések és kijátszásuk


 • Válasz írásához lépj be
435 hozzászólás érkezett eddig

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.10, 13:33

Nicsak egy Shiruu, téged sem látni mindenap erre. :pirul:


Hogy alkoss egy kentaurt? Először talán azt nézzük hogy alkoss egy karaktert. Semmiképp ne úgy ahogy a többség, hogy a leírást alkotják meg előbb és a karakter lényegében igazi kidolgozás, roszabb esetben koncepció nélkül jön világra. Előbb gondold el a karit, kicsoda-micsoda és mi mozgatja, min ment keresztül életében és hogy éllte meg. Utána lehet a leírást, ahol szvsz élettörténet, belső tulajdonságok előre leírása felesleges. A megjelenésre, a látható/érezhető dolgokra érdemes koncentrállni, és ügyelni kell rá nehogy felületesre sikeredjen.

A kentaúrról pedig annyit hogy a korlátolt mozgáslehetőség legyen a legkisebb baja. Ne csupán egy ember legyen lótesstel, hanem egy másfajta közösség szülötte. Valamilyen elveket, szokásokat felvett a fajtársaitól, olyan dolgokat amelyek furcsák, értelmetlenek, vagy akár undorítóak egy ember számára. Más a gondolkodása, mást vesz természetesnek és rácsodálkozzhat olyan dolgokra ami emberek közt fel sem tűnik.

A saját elképzelésem a kentaurokról röviden, törzsi közösségekben élő, visszahúzódó lények. Maguk közt jóval bizalmasabban viselkednek, de kívülállókal szemben távolságtartóak, nehezen tudnak csak közeledni bármely más fajhoz, már csak a kirívó testfelépítésbeli külömbségeik miatt is. Vadásznak, gyüjtögetnek, és nomád életmódot folytatnak, de legalábbis gyakran váltják a szálláshelyüket. Bár legtöbbször erdei lényeknek írják le őket, én inkább tenném őket valami pusztaság közepére, ahol kihasználhatják a lótest előnyeit. Fegyverek tekintetében alighanem a íjat preferálnák, vagy esetleg hajítódárdákat, de mindenképp távolra ható fegyvereket.

Dióhéjban ennyi, de alkalomadtán akár egy teljes kultúrát fel lehet építeni nekik fizikai adottságaik és másból való következtetések alapján.

Módosította Madfox: 2006.07.10, 13:35


_Shiruu (NPC/NJK)

_Shiruu (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.10, 11:52

Nézd, ez egy fantázia-világ, amiben a jó játékhoz nem árt némi fantázia - logikusan :pirul:
(továbbiak: lásd u2u)

matiasz

matiasz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.10, 10:58

csánájak kentaurt nem lene kicsit nehéz mozgatni föleg a kastélyban?:DDmeg én nemis vagyok nagy fantázia ember szoval elég sablonosokat szoktam írni de pl hogyan kezgemy ell a kentaurt?

Ariadney_Dragonclaw

Ariadney_Dragonclaw

  Tűzzel játszó

 • Archívum
 • 856 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.09, 06:41

Dras, voltak kentaurok a bitin, csak amelyik még megvan, az nem túl aktív. És mellesleg, mint a többi különleges fajnak, a kentauroknak is voltak ellenzői. Bár sztem ha valaki jól kijátsza, tényleg feldobhatja a bitit. Anno nekem is volt egy kentaur, bár hogy ki hogy viszonyult hozzá... áhh, régen volt már... :rohog: :ejj: A követődhöz meg volt szerencsém. :nono: CSak a félsárkányokból ne legyen sok. :rohog: :ugri:

DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.09, 01:41

Emberek a diszgráfia nem azt jelenti hogy nem ír helyesen, hanem azt hogy nehezen tanul meg olvashatóan írni. Én is diszgráfiás vagyok, és lessétek mennyit írtam a karimhoz, és még a fele lemaradt. :nono: És gépelni is nehezebb, mert az ujjaid nehezebben mozognak... de lehet hogy ez a mozgéskoordinációs zavaraim miatt vannak. :ejj:Amúgymeg szerintem csinálhatnál kentaurt... ez most a képedről jutott eszembe. Egyedi, kissé bonyolult, és a terembe bajos bejutni, de kellemesen üdítő a kliséhegyek után, ami lassan elborítja a bitit. Én saját magam által kitalált lényekből egy képviselőt vittem színre, és most követőm is akadt. Te is kitalálhatsz egy új fajt. Ez is jó az elfek, emberek, és egyéb olyan szerzetek közé amik filmekből, szerepjátékokból, vagy a számítógépről ugrottak a bitire.

matiasz

matiasz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.05, 11:40

+ba peszimistais vagyok..de akor valaki segitene hogyan csináljak egy jó karit?ja és elnézéseteket kérem a tegnapi hozá szolásomért :)

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.05, 00:41

ki is lehet játszani egy ilyen szépséget -akárcsak fórumon is van rá példa-, ami egyszerűen nem hagy levegőt a férfinak, aztán mikor már teljes az uralom, akkor jön a bűbáj, aztán a rabszolgasor.


Nemrégiben volt is lehetőségem egy ilyet bemutatni... és működik is, pedig nem néztem volna ki elsőre az áldozatomból, hogy beveszi :)

Mellesleg tényleg javasolt a lehető legkevesebbet elárulni a szándékodról.. pl. a boszinál maradva elég, ha csak meg akarod csókolni az illetőt, és ha bedőlt neki, leírod, hogy milyen hatást értél el... mert ha előre tudja, akor tuti nem fog besétálni a csapdába. :aboci:

Ami meg a manipulációt illeti... hát, van olyan karim azért, ami simán megkapná. :cool: Igazából azon múlik, hogy van kijátszva.

Ha csak annyit kapok, hogy "hipnotizálja", vagy "átveszi elméje fölött az uralmat", persze, hogy ellenállok, leignorálom. De akár Adellel is bevállalok egy ilyet abban az esetben, ha az az illető képes kijátszani, ahogy gyakorlatilag behálózza a karimat, hogy mire észreveszi, mi van, már a csapdában legyen. :) Nem fogom elárulni, mi az, de elhihetitek, ennek is megvan a módja :) Páran talán sejthetik is :P

És hogy az íráshoz is hozzászóljak: Nem értem, mit akar egy online szerepjátéktól valaki, aki diszgráfiás. Játsszon inkább asztalit akkor valahogy, ahol beszélnie kell. Ez ugyanolyan, mint ahogy van, aki asztalin pocsék, mert nem tudja "előadni" a karaktert, em tudja jól elmondani a dolgot, viszont írásban, esetleg hosszabban kifejtve nagyon jókat tud írni. Csak épp a fordítottja. Az utóbbinak az asztalit nem javasolnám, de online mindenképp.
A helyesírás meg... hehh... egyeseknek nem lennék a nyelvtantanára... :D

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 20:20

Egyetértek Aemaeth.... Nekem is borzalmas az írásom bár ez a nettől van... szal nekem olyan hibáim vannak h felcserélem a betük sorrendjét kihagyok ezt azt:D (de nem a tanultság vagy diszgráfia vagy ilyesmi a gond) mellesleg épp ezért minden karim leírását jó fél éve Wordben írom:D na de nem Offolok elnézést az előző ekttőért

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 20:09

Most mér? Kylwog is diszgeáfiás ha jól tom, mégis képes volt nem egy normálisnak nevezhető karit alkotni. amik most is Terália földjét járják. Amúgy meg van Word, az a hibák jó részét kiszűri. Itt nem a diszgráfia a gond hanem az ötlettelenség és stílustalanság. Szvsz. :)

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 18:42

Ha tudatlan személyem nem téved akkor az írászavar... azért nemsemmi bitire írászavaros:D LOL

Módosította Deady: 2006.07.04, 18:43


matiasz

matiasz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 18:34

amugy én diszgráfiás vagyok...

Nesta_Torrine

Nesta_Torrine

  Rowon Kapitánya

 • Fórumita
 • 1312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 16:34

Szerintem a klotyóból meríthette. De azért látjátok... már nem is nekünk kell idemásolnunk, megteszik ezek maguktól :punny: Ehheh... megérte hazajönni :dilis:

Karl_Odemayer

Karl_Odemayer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 449 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 15:05

Először is kedves matiasz...a te jó k***a anyádat!!! :punny:

Mielőtt megpróbálkozol az írással,talán ki kellene járnod legalább a nyolc általánost...mondjuk kétszer...

Amúgymeg,hacsak valakinek nem oly' hatalmas sötétség gomolyog a fejében mint neked,akkor valószínűleg az-az épelméjűnek okkal mondható emberke nem fogja megérteni azt az általad "előtörténet"-nek nevezett valamit,amit megosztottál velünk,és amiért igazán hálásak vagyunk :dilis:
Nemigazán mondanám neked (a hozzáállásod miatt),hogy "Ess neki mégegyszer!" vagy hasonlók,ráadásul a "fantáziának" nevezett dolgot sem nagyon ismered,és azt pedig nem lehet csak úgy megvenni a sarkon lévő kis boltban.
Szó mi szó, szerintem húzz innen a picsába,oszt nézzed tovább a South Park-ot meg a Terminátor-t,vagy nem is tudom miből merítetted az ihletet.
Na mindegy...

...byez!

_Fionn d' Taranis (NPC/NJK)

_Fionn d' Taranis (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.04, 15:01

ez nem érthettö és nem olvashato?!! a jó k***a édes anyátokat köcsög moderátorok nektek semise jó?!


Elötörténet: Egy Rapradosz nevű szigeten élt de ezt a szigetet el akarta elis foglalta egy zsarnok és csak xoexionak sikerült apjával együtt elmenekülnie. Ahol élt nem volt furcsa, ahogy kinézet, mert egy külön faj, amiből ö származik apja a szigeten, ahol régen éltek híres harcos tanonc volt ezért xoexiont harcra képezte ameddig meg nem halt egy helyi utcai bandita csapat megölte. De xoexin nem volt vele pedig lehet hogy nem történt volna tragédia itt fogata meg hogy mindig testörködni fog mások fölött hogy ne történjen meg még egyszer.Kinezete: Mivel ez egy-egybe és egy farkas keveréke megmarat a feje és teste kb. kettő vagy három méter is, lehet a magassága gyorsasága szaglása és látása a farkasoké gondolkodása főként emberi de, heves harcokban vad farkasként gondolkodik. Fülei hosszúak haja, amit néhol sörénynek néznek fekete és vállig érö, Két felső végtagjai, ami kézként és működnek behúzható éles karmok vannak.Felszerelése: Ruhaként csak egy bőr nadrágot és hátán Két db egy kezes gyémánt berakásos szabja, van, ami még az apjátl kapott.


Hát a "nehezen értelmezhető" kifejezés kimeríti minden ehhez kapcsolódó véleményem. Bocsi. :punny:

matiasz

matiasz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 14:42

ez nem érthettö és nem olvashato?!! a jó k***a édes anyátokat köcsög moderátorok nektek semise jó?!


Elötörténet: Egy Rapradosz nevű szigeten élt de ezt a szigetet el akarta elis foglalta egy zsarnok és csak xoexionak sikerült apjával együtt elmenekülnie. Ahol élt nem volt furcsa, ahogy kinézet, mert egy külön faj, amiből ö származik apja a szigeten, ahol régen éltek híres harcos tanonc volt ezért xoexiont harcra képezte ameddig meg nem halt egy helyi utcai bandita csapat megölte. De xoexin nem volt vele pedig lehet hogy nem történt volna tragédia itt fogata meg hogy mindig testörködni fog mások fölött hogy ne történjen meg még egyszer.Kinezete: Mivel ez egy-egybe és egy farkas keveréke megmarat a feje és teste kb. kettő vagy három méter is, lehet a magassága gyorsasága szaglása és látása a farkasoké gondolkodása főként emberi de, heves harcokban vad farkasként gondolkodik. Fülei hosszúak haja, amit néhol sörénynek néznek fekete és vállig érö, Két felső végtagjai, ami kézként és működnek behúzható éles karmok vannak.Felszerelése: Ruhaként csak egy bőr nadrágot és hátán Két db egy kezes gyémánt berakásos szabja, van, ami még az apjátl kapott.

matiasz

matiasz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.04, 10:45

Üdv valaki tudna nekem segiteni hogy hogyan és mijen karaktert csinájak?Elöreis köszönöm a segicséget

Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.06.26, 09:12

Kellemes szép napot mindenkinek!

A boszikat nem bántani, mert már csak mutatóba vagyok, de még harapok értük...
Amúgy meg, nincs megkötve milyen egy boszorkány...ki ilyen, ki olyan, ki minek képzeli el. És nő/nőnemű legyen...ha lehet...

Ami a vámpírokat illeti, tényleg voltak korlátozások hogy mikor jöhetnek a terembe, de már én sem emlékszem erre, hisz majd 2 éve volt. Azt hiszem ennek eldöntése immár a moderátorokra és Bepére vár.

Ami pedig a játékot illeti...

Hol ilyen, hol olyan a szinvonal, egy picit mindíg társkeresés is...de ez is a játék része....

De ahogy néha bele-beleolvasgatok a ide vagy oda a fórumokba, azért vannak nagyon szép játékos esték is.:D Nekem régi emlékek jutnak eszembe és pici irigykedés.

Ami pedig a hipnózist és a manipulációt jelenti...
Nekem könnyű dolgom van, Adára immár nem sok minden mágikus képesség hat...
De hogy mások mért nem veszik figyelembe, az talán egyértelmű...hisz ki szeretné, ha befolyásolnák...
Mivel ez szöveges és netes játék, így be kell írnod, hogy mikor mit csináltál, és így tudnak róla...élőben ugye jóval könnyebb lenne, hisz nem tudna róla az áldozat, és viselkedne ahogy kell...de legalább van néhány kari, aki partner lehet ebben...
Meg talán ami miatt én sem szeretném megélni, az pedig a visszaélés, hisz hatalom mások felett...mégha nem is játszod ki, mert nem olyan a kari...én inkább mindenben a rosszat látom.

De nem is szaporítom tovább a szót.

Jó játékot mindenkinek!:D

Adarianna(Ann)

Nesta_Torrine

Nesta_Torrine

  Rowon Kapitánya

 • Fórumita
 • 1312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.06.23, 22:41

Ezt kikérem a hölgyek nevében... Chim :P

Az ilyen karakterek azért nem tudnak érvényesülni, mert sajna ezek megkövetelik a másik játszópajtárstól is a kellő mértékű beleélést, hovatovább empátiát. Szóval, ha jó a partner, jót tudsz játszani. Ha jön az X-men, akkor marad a bundáskenyér... meg a hent. Ez az ami pedig az egyik legélvezetesebb része lenne a játéknak, csak ez az ami a leginkább múlik a játszótárson is. Válogass. Sőt... Klikkesedj :D

Chimaera

Chimaera

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 349 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.06.23, 21:17

Csak egy gondolat:
Nem kell feltétlenül magasabb szintről becserkészni őket. Próbálkozz az ő szintjükkel, amit ők is művelnek minden nap! Lényegében véve nyáladzanak és szerelmeskednek, néha esetleg esznek... szóval ezek az általános életfunkciók. Nah, nem poénkodok, sosem ment.
Ha esetleg tudsz azonosulni egy ilyen karakterrel, akkor -,bár nem próbáltam,- de szerintem és saját kis naivitásom szerint egy jól "megcsinált" Boszorkány sok mindenre képes! :D Ha jól emlékszem, akkor eredetileg a Boszorkányok nem nőnemű mágusok, illetve nem feltétlenül. Sokkal inkább... ühümm... a kéjek királynői.
Általános megjelenési forma, hogy alakja tökéletes, szemeiben elveszel, ruhája enyhén hiányos, illetve ezzel karöltve, a kihagyhatatlan mély dekoltázs. Nah, ezen túl lehet lépni, ki is lehet játszani egy ilyen szépséget -akárcsak fórumon is van rá példa-, ami egyszerűen nem hagy levegőt a férfinak, aztán mikor már teljes az uralom, akkor jön a bűbáj, aztán a rabszolgasor. Általános elterjedt dolog napjainkban is, csak a végeredményt papucsférjnek becézik.
Szóval ha megfelleő részleteséggel és fantáziával kijátszod, akkor biztos, najó; feltehetőleg lesz kinek parancsolgatnod!

Remélem, hogy nem írtam túl nagy hülyeséget...
Chimaera voltam...

_Hipnox (NPC/NJK)

_Hipnox (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.06.23, 12:46

Az én karakterem természetfeletti képeségei közé a hinpotizálás tartozik illetve emberefeletti mágikus kisugárzás..mintha iszonyatosan magas karizmája lenne...én ezt azzal próbálom érvényesíteni,hogy kijátszom. Mindem beírásomban jelentkezik erre való utalás, vagy próblok ilyen játékélményt nyújtani. teszem hozzá mindezt, mind a hpnózist a játékosk nagráésze immunitással fogadja, bár 10ből átlag 3 ebmereket ha nem is teljesen de tudok befolyásolni... csak ezt tudom javaslni. Feküdj rá a képességed kijátszására, s reménykedj, hogy normális játékossal futsz össze :D


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]