Ugrás tartalomhoz


Nosztalgia (avagy a közelmúlt 80-90)


 • Válasz írásához lépj be
574 hozzászólás érkezett eddig

Peppi

Peppi

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.10.24, 12:09

Sziasztok!

 

A Kis herceg (The Little Prince) 1979-es rövidfilm változatát keresem magyar szinkronnal. Anno még VHS-n volt meg, sajnos "selejtezés áldozata lett":-(

Persze most hiába próbájluk felkutatni a neten- letölteni, megvásárolni- sehol nem találjuk...Ha valakinek esetleg megvan, vagy ötletet tud adni, hol keresgéljünk az nagy segítség lenne!

 

http://www.imdb.com/title/tt0079476/

 

Köszi!strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.10.05, 11:57

Sziasztok! Én is ezt keresem,azóta kiderült mi a címe??
 

Üdv mindenkinek!

A következő filmrészlet eredetére volnék kíváncsi, mert rémlik, hogy valahol láttam, de nem ugrik be, hogy hol. Lehet, hogy film, de lehet, hogy sorozat... Csak azt tudom, hogy elég régi.

Adott egy férfi, vállán egy dudorral, vagy szemölccsel, amiből egy idő után kinő egy új fej, ami pont olyan mint a másik, csak rosszindulatú. Elvileg amputálni akarják a gonosz fejet, de ehelyett az igazit vágják le; a film végén a fickó egy hegyen áll, és gonoszul kacag.

 

Talán ez?
http://www.imdb.com/title/tt0097531/zsanus

zsanus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.09.30, 16:04

Sziasztok! Én is ezt keresem,azóta kiderült mi a címe??Üdv mindenkinek!

A következő filmrészlet eredetére volnék kíváncsi, mert rémlik, hogy valahol láttam, de nem ugrik be, hogy hol. Lehet, hogy film, de lehet, hogy sorozat... Csak azt tudom, hogy elég régi.

Adott egy férfi, vállán egy dudorral, vagy szemölccsel, amiből egy idő után kinő egy új fej, ami pont olyan mint a másik, csak rosszindulatú. Elvileg amputálni akarják a gonosz fejet, de ehelyett az igazit vágják le; a film végén a fickó egy hegyen áll, és gonoszul kacag.

Nekem kissé Twiligh Zone-feelingje van, de az összes epizód átnyálazása után nem rájöttem, hogy nem onnan van. Akkor honnan?
Plíz help!

Köszi előre is!


Módosította zsanus: 2017.09.30, 16:05


Mizzo16

Mizzo16

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.05.22, 19:46

Én is kerestem egy ideig.. és ma végre megtaláltuk egy eldugott kazettán. A kis Némó álomországban! :)

sziasztok!
úgy látom itt sok olyan van, aki imádja a régi meséket filmeket. én még gyerkőc voltam és egy mese maradt meg vagyis egy részlet, amitől féltem, de nem tudok semmi mást róla, csak egy jelenet. Hogy a kissrác meg valami király, álomban vannak, vagy hol és a király jogarával tűnteti el a gonoszt, a varázsszó pedig a pizsama pizsama és ezt ismételgeti. Semmi más, ja meg egy nagy ágyon repülnek vagy mi, és valami sötétséget kell legyőzni.
Hátha van valaki aki tudja melyik ez a mese:)
köszi


Módosította Mizzo16: 2017.05.22, 19:47


Copfi00

Copfi00

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.05.03, 07:56

Jelen pillanatban a Vihara szeme (Eye of the storm) című 1993-as minisorozatot keresem valaki tudna benne segíteni honnan tudnán letölteni megnélzni vagy ha máshogy nem megy videókazettán beszerezni?

 

http://www.imdb.com/title/tt0397784/plotsummary?ref_=tt_ov_plnatalia

natalia

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.04.30, 19:30

sziasztok Keresek egy francia, 70-es években készült vígjátékot. A főszereplő férfi egy gazdag családhoz szegődik gondnoknak. Mindenkit eltesz láb alól, a végén ő lesz az örökös. A nagymamának megbuherálja a tolókocsiját és úgy hal meg. Az egyik családtag egy őrült zenész, zajokból alkot zenét. Neki kibéreli a gondnok párizs legmenőbb színházát, és sikere lesz. Sajnos többre nem emlékszem. Köszi előre is !scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.04.14, 09:59

Nagy kedvencek:

 

Időlabirintus (Into the Labyrinth)

Mesemondó (The Storyteller)

Grant kapitány gyermekei (szovjet)

 

Ami nemrég valahogy eszemb jutott, a Gemini-faktor, valami igen furcsa, nyugtalanító hangulatú sorozat volt.

 

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0205641/

 

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9VwpnMqTEJAranyu

ranyu

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.04.05, 12:53

Most találtam rá erre a fórumra, remélem, olvassa még valaki.

Keresek egy rajzfilmet (kb. 2 órás). Annak idején (80-as évek) Novi Sad csatornán láttuk magyarul. Egy fóka bébi és egy delfin kölyök barátságról szólt. Idővel kiderült, hogy a delfinek fókákkal táplálkoznak,stb. Párszor nekifutottam a keresésnek, de feladtam._angol26 (NPC/NJK)

_angol26 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2016.07.31, 20:29

Nagyon örülök, hogy rátok találtam. Az időlabirintus fontos korszak volt az életemben és érdekes módon nagyon sokszor eszembe jut. 1984 körül mehetett a tévében. A kortárs meghatározó sorozatok voltak a Sandokan, és a Winetou jugoszláv-ndk kalandfilmsorozat. Még mindig el tudom dúdolni a zenéjét.

Van egy mese film amit nagyon szeretnék még egyszer látni, de a címére sem emlékszem. Egy árva gyerekről szólt aki gonosz rokonokhoz került. Valószinűleg csak a nagynénje élt azok közül akik szerették. Egyszer elszökött otthonról és valahogy beleesett a tengerbe, innentől a film átváltott rajzfilmre. Itt persze sikerült barátokra lelni, csak a cápák voltak gonosszak. És közben végig azt énekelték, hogy hej kokkolorum(hogy ez mit jelent azt nem tudom)

Remélem nem bosszantottalak nagyon föl benneteket, mert még szeretnék írni.

 

Szia. Nem tudom megkaptad e azóta a választ, de nekem egyből beugrott a címe:
 

http://www.mafab.hu/movies/the-water-babies-52303.html

 

Magyarul szinte lehetelen megszerezni, de íme az angol nyelvű teljes verzió, benne 50:30-tól a dal. :)

 strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2015.10.27, 15:19

Készült egy afféle nosztalgikus áttekintés a Vissza a jövőbe filmekről:
http://lfg.hu/74748/vegyes/vissza-a-jovobe-attekintes/Scalard

Scalard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2015.01.02, 19:22

Jó volt végigolvasni ezt a topicot, tök jókat nosztalgiáztam, csak az a baj, hogy az utóbbi 2-3 évben nagyon leült - vagy mindenki megtalált minden filmet, sorozatot, amit gyerekkorában :D U(20-30 éve vetített a tévé)

 

Az se ártott volna, ha csináltok neki valami header féleséget, mert az tényleg nagyon idegesítő, hogy három bejegyzésenként előjönnek bizonyos sorozatok és elveszik közte egy csomó minden.

 

pl. Igen, amiben egy öregember a kutyájával beszélget az a Mesemondó

 

amiben rajzolt olasz bűnözők vannak meg egy kapitány, az a Vrungel kapitány

 

amiben zöld hajó lesz az idegen :D az a hetedik út titka

 

amiben taknyos komornyikok csúsznak, az a Hegy gyomrában, stb.

 

 

a legjobb hogy tavaly óta már Youtube-on a mesemondó szinte összes része megtalálható, hasonló módon feltették az ürgéket is :D és ezek ugyanolyan jók mint anno, nem az van, hogy az ember csalódik benne

 

pl. a Támadók a Marsról egy hatalmas csalódásom volt nem is olyan rég :/

 

Viszont lenne pár keresésem nekem is amiről én is csak emlékeket tudok mondani, hátha beugrik valakinek, akik még egyáltalán idejárnak és olvassák az oldalt

 

 

I.

 

pl ez a sorozat akkor ment mikor a Hegy gyomrában, valamikor 88-89 környékén, vasárnap reggelente, mert utána mindig mentünk elsőáldozásra, sőt hát akkor kellett volna, és emiatt nem jött ki a kiskönyvemben, hogy ISTEN SZ..T..T..  ..ZÍ..E.....N  ..T... L 

 

szóval ez egy olyan sorozat volt, amiben egy kissrác volt, aki a nyarat ott töltötte a nagyapjánál és minden epizódban valami különleges ketyeréje lett, pl. befolyásolni tudta, hogy a műszaki cuccok működjenek, vagy, hogy a lámpa pirosról zöldre váltson, talán valami ásatáson találták ezeket a szerkentyűket és az ősidőkben idegen lények fejlesztették ki

 

talán 6 részes lehetett és angol lehetett? nem tudom, de volt egy folytatása, amiben az öreg egy kishajót ásott el, amiben volt egy térkép, és aztán ezt keresték, egyik nyomot a másik után, aztán a végén kiderült, hogy a nagypapa ásta el, mert szeretett volna megint kalandozni az unokájával mint az első sorozatban (ahol még nem ő volt a machinátor, csak megtörténtek velük a kalandok)

 

aztán

 

II.

 

volt egy másik sorozat, az meg talán 12 részes volt mert minden részben a kissrác az óra számlapjairól lelopott/eltűnt számokat kereste meg, és folyamatosan visszakerültek a számlapra, valami varászló hatalmát kellett megtörni vele vagy nem tudom már

 

ennek is volt egy folytatása, hol meg kristályokat kellett megszereznie a srácnak, ha jól emlékszem abból is tizenkettőt, lövésem nincs mi volt ez, ennyit tudok belőle

 

 

 

III.

 

a Ripacsmacskáknak érdekelne az eredeti címe, ez egy rajzfilmsorozat volt és a Szív TV, TV Plusz vagy valamelyik ilyen gagyi adó hozta be, de nagyon vicces volt, a szinkronja különösen nevetséges volt, hallatszott alatta az eredeti szöveg, ami talán spanyol/francia volt és mintha az egészet egy vagy max két ember mondta volna fel, elváltoztatta volna a hangját a különböző karaktereknél

 

az egész sorozat olyan volt mint a Szupercsapat, vagy a Mission Impossibble, mert lehetetlen ügyeket kellett megoldaniuk, és ilyen nevek voltak benne mint Süsüke (ez különösen hülye volt :D) Baltazár, Ügyi... stb.

 

 

IV.

 

aztán van egy film, amit szintén ezeken a csatornákon láttam, talán Beverly Hillsben játszódik és egy kopasz dzsinn szabadul a városra, mert egy hajléktalan megtalálja és megdörzsöli a palackját, aztán sokáig nem is lehet tudni róla, hogy igazi dzsinn, vagy csak egy elmebeteg aki annak hiszi magát, rohadtul idegesít hogy nem tom a címét, de nem a Beverly Hill-si dili, meg nem is a Koldusbottal Beverly Hills-ben volt, azt se tudom szerepel e a címben a Beverly Hills, vagy a Hollywood

 

 

V.

 

ennek a filmnek csak a végére emlékszek, valami járvány tombolt végig az országban (talán USA) és alig maradtak emberek, és aki megfertőződött, annak vérezni kezdett az orra

és miután a túlélők találtak egy dzsippet a film végén ezzel elmenekültek a városból, ahol a történet játszódott, és mindenki örül, hogy végre kijutottak, aztán a kamera mutatja, hogy a sofőrnek elkezd csöpögni a vér az orrából a bekötözött kezére

 

és utána már csak azt halljuk, miközben látjuk a kocsit kívülről távolodni, hogy ilyen szörnyhangok kezdenek a kocsiban elszabadulni

 

ezt is a TV4 vagy TÉVÉ TÉVÉ adta :D soha életben többet nem láttam, de gyerekként nagyon beszartam tőle, és kíváncsi lennék egyáltalán nézhető e

 

 

 

lenne még több is, de egyelőre ennyi is elég, kíváncsi vagyok akár egy is beugrik e itt bárkinek is, mert sajnos nem nagyon olvastam, hogy ezek felmerültek volnacaptain_power

captain_power

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.11.09, 09:03

Hi!

 

Mindenkinek, akit érdekelhet. :)

Ennyi év után azt hiszem sikerült kinyomozni, hogy mi volt a halhatatlanságos sorozat címe: "A nagy titok (Le grand secret)".

 

http://www.imdb.com/title/tt0175392/

 

Sajnos nem sok mindent találtam róla, az imdb is elég szűkszavú, és letölteni sem tudtam, csak a Tecsőn volt egy francia nyelvű film.

 

 

 

Sziasztok,nem ismerős ezeknek a címei valakinek?1.:Ez egy sorozat volt, ami egy vírusról szólt, amit ha megkapott az ember, akkor halhatatlan lett tőle (vagy csak sokáig élt tőle), és onnan tudta az ember, hogy megkapta, hogy a vörös rózsát fehérnek látta és egy szigeten kellet lakniuk,nehogy kikerüljön ez.Amire még emlékszem,hogy volt benne egy lepke,amit egy befőttes üvegben tartottak,amin prezentálták a hosszú életet.

2.:Ez egy film, csak egy jelenetre emlékszem, annyiból állt, hogy volt egy orvosi elkülönítő-szerüség (vagy labor), ahol gyerekek voltak elzárva,és eléggé zombiszerüek voltak.Egy f***i vagy nő bement ebbe az elkülönítőbe szkafanderben, és beszélni akart az egyik gyerekkel, talán a fia volt, aki rárontott, betörte a szkafander sisakját, a felnöt meg összeeset, meghalt, vagy valami hasonló.

Ha valakinek ismerősek ezzek, netán tudja a mgyar- és az eredeti címüket, azt nagyon megköszönném, mert bosszant, hogy nem jutt az eszembe a címük.Szia!

1.: Erre én is emlékszem, bár a színek tekintetében fordítva: amikor megkapta valaki a halhatatlanság vírusát, akkor kezdte el "látni" a vöröset. De lehet, hogy fordítva volt. :ugri: A sztori azt hiszem az volt, hogy volt egy fiatal tudós, akit elraboltak. Az elrabláskor otthon volt a barátnője/felesége (már nem tudom melyik), aki megzavarta az emberrablókat, így tudott annyi információt szerezni, hogy hajszolja a férje elrablóit. A hajsza éveken át tartott, és azt hiszem csatlakozott hozzá egy amerikai ügynök is. A történet vége azt hiszem az lett, hogy a nő megtalálta a férjét: fiatalon. Kiderült, hogy talán egy indiai tudós (a továbbiakban legyen ő az öreg tudós :asit: ) a rák ellenszerét kereste, amikor véletlenül rábukkant az örök élet vírusára (persze erőszakosan, illetve éhhalál utján meg lehetett halni, de az öregedés leállt). Őt és aki még kapta rajta kívül a vírust, azt egy szigeten különítették el.

Az öreg tudós a további kutatásokhoz embereket keresett szerte a világon, akiket elraboltak, mert egyrészt nem lehetett nyilvánosságra hozni az örök életet, másrészt ha a többi tudós találkozott az öreg tudóssal, ők is elkapták a vírust és örökéletűek lettek (ergo egy örökkévaló kalickába zárták magukat) A fiatal tudós elrablói a barátnőt is el akarták rabolni, hogy ne szakítsák el őket egymástól, de a nő ellenállásán ez meghiúsult.

A nőnek az amcsi ügynök segítségével évek alatt sikerült ezt kiderítenie, úgyhogy az öreg tudós egy repülőn magához vitette őket a szigetre. Mikor a szigeten találkoztak, az öreg tudósnak már kételyei voltak, mert a fiatalok (az öreg tudós társainak leszármazottai) már halhatatlanul születtek, és nem akartak tovább elzárva élni. A végén asszem lázadás tört ki, és fiatal tudós feleségéhez betársult amerikai ügynök egy atombombával felrobbantotta a szigetet, nehogy elterjedjen a vírus, mert 6 milliárd halhatatlan az kicsit sok lett volna bolygónak.

2.: Szerintem ez valami lengyel vagy cseh scifi volt. Lehet, hogy másra gondolunk, de nekem úgy rémlik, hogy gyerekeket raboltak el, rejtélyes okokból. Egy anya, vagy házaspár (már nem tudom melyik) gyerekét is elrabolták, akik sokáig lázasan kutattak után. A végén kiderült asszem, hogy az eltünt gyermekek közös fodrászatba jártak, ez volt a közös pont. És azért a fodrászat, mert a hajban benne volt a DNS, így a kormány/ügynökség/akármi azonosítani tudta, hogy mely gyermek alkalmas genetikai átalakításra, mert gyarmatosítani akartak egy bolygót (asszem tán a Marsot), ahhoz pedig az kellett, hogy kiszűrjék az erre alkalmas alanyokat (asszem az volt a lényeg, hogy nem földi légkörben is tudjanak lélegezni a gyerekek). Mikor a szülők megtalálták a gyermeküket, az átalakítás már végbe ment, asszem meg sem ismerte őket.

Üdv!

 

 scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.03, 15:16

...

Köszönöm szépen! Igazi szakértő vagy. :bravo:   

 

 

Nem, csak próbálom kreatívan használni a google keresőt.

Ha beírod a fehér farkas tv sorozat kifejezést, az első találatok egyike egy filmes blog Vladimir Cosmával foglalkozó bejegyzése, melynek kommentje utal egy 1977-es filmre.

Vladimir Cosma filmográfiájában 1977-ből még francia tudás nélkül is szemet szúr a "Le loup blanc".

A francia címet beírva már célhoz is értünk.

 

Üdv: scaurusdoktorka

doktorka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.03, 08:30

 

...

A második szerintem nagyon kemény dió. Még halványan rémlik, hogy talán 4 részes volt, de erre nem esküdnék meg.

 

Arra én nem emlékszem, de némi guglizással ezt találtam:

 

Le loup blanc

(ami magyarul: A fehér farkas)

 

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0277106/

wiki: http://fr.wikipedia.org/wiki/Le_Loup_blanc_%28t%C3%A9l%C3%A9film%29

egy jelenet, ami hátha segít a beazonosításhoz: http://www.dailymotion.com/video/xo3x3m_le-loup-blanc-extrait-feuilleton_shortfilms

 

Elvileg tv film, de hossza miatt a wiki szerint 3x55 percben adták, a videó alatti a szövegből úgy tűnik, hogy 1 évad 3 epizód.

(Mondom úgy, hogy egy kukkot nem tudok franciául...)

 

 

Igen, tényleg ez az. Nagyon megtévesztő, hogy sorozattá "változtatták" a filmet.

 

Köszönöm szépen! Igazi szakértő vagy. :bravo:   scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.02, 19:29

...

A második szerintem nagyon kemény dió. Még halványan rémlik, hogy talán 4 részes volt, de erre nem esküdnék meg.

 

Arra én nem emlékszem, de némi guglizással ezt találtam:

 

Le loup blanc

(ami magyarul: A fehér farkas)

 

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0277106/

wiki: http://fr.wikipedia.org/wiki/Le_Loup_blanc_%28t%C3%A9l%C3%A9film%29

egy jelenet, ami hátha segít a beazonosításhoz: http://www.dailymotion.com/video/xo3x3m_le-loup-blanc-extrait-feuilleton_shortfilms

 

Elvileg tv film, de hossza miatt a wiki szerint 3x55 percben adták, a videó alatti a szövegből úgy tűnik, hogy 1 évad 3 epizód.

(Mondom úgy, hogy egy kukkot nem tudok franciául...)doktorka

doktorka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.02, 18:44

Az 1. szerintem az Emberrablók (Kidnapped) 1978-as tv sorozat R.L.Stevenson regénye alapján.

http://m.imdb.com/title/tt0077037/

 

Valóban!

 

A Youtube-on még a főcímdalt is megtaláltam. Köszönöm szépen!

 

A második szerintem nagyon kemény dió. Még halványan rémlik, hogy talán 4 részes volt, de erre nem esküdnék meg.doktorka

doktorka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.02, 18:44

Az 1. szerintem az Emberrablók (Kidnapped) 1978-as tv sorozat R.L.Stevenson regénye alapján.

http://m.imdb.com/title/tt0077037/

 

Valóban!

 

A Youtube-on még a főcímdalt is megtaláltam. Köszönöm szépen!

 

A második szerintem nagyon kemény dió. Még halványan rémlik, hogy talán 4 részes volt, de erre nem esküdnék meg.scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.01, 21:39

Az 1. szerintem az Emberrablók (Kidnapped) 1978-as tv sorozat R.L.Stevenson regénye alapján.

http://m.imdb.com/title/tt0077037/

doktorka

doktorka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.07.01, 14:22

Üdv!

 

2 külföldi sorozat címét keresem, amik gyerekkoromban mentek az M1-en. Nagyon régiek lehetnek, mert még a Klinika és a Szomszédok el sem kezdődött, mikor ezeket láttam.

 

1.
Ez a sorozat főleg Skóciában játszódott, mikor még az angolok uralkodtak felettük. Az időszak kb. 1600-1700, már nem páncélos lovagok jártak az utakon. Ha jól emlékszem itt már "vörös kabátosoknak" hívták az angol katonákat. A főszereplő egy fiatal fiú volt, aki elment a nagybátyjához, egy öreg fickóhoz. Az öreg leszervezett neki egy utat egy hajón, de mint később kiderült, igazából eladta hajósinasnak. A hajón utazott még egy előkelő utas, aki egy menekült lázadó skót nemes volt. A hajó legénységét viszont lefizették, hogy öljék meg. Azonban a fiú kihallgatta beszélgetést és figyelmeztette az utast, aki így felkészülten várta a legénységet és kardjával megaprította őket. Végül mindketten sikerült megszökniük a hajóról. A nemes adott a fiúnak egy "Stuart" gombot, és ezt felmutatva az volt, hogy kihúzta a srácot a bajból, mert a lázadók ismerték a gomb tulajdonosát és nagyon tisztelték. Egy angol nemest is lelőttek benne, neki is valami Vörös (Erik?) volt a gúnyneve a lázadók között, és nem a merénylőt gyanúsították. 

2. 
Na ezt még nagyon kisfiú koromban láttam, de a jelmezek miatt, anno nagyon megfogott. Azonban nem sokra emlékszem belőle, de talán segít. 
Valamikor a feudalizmus idejében játszódhatott, legalábbis a főgonoszok, amolyan földesúr félék voltak. Volt egy lázadókból álló banda, akik rettegésben tartották a környéket, bár a másik szemszögből ők voltak az ellenállók. A vezérük egy fehér farkas fejet viselt a fején, Fehér farkasnak is nevezték, azt hiszem a bandát is így hívták. A főszereplők fiatalok lehettek.
Volt a filmben egy fogyatékos alak, aki nagyon sután mozgott, de szinte mindenhol ott volt, ahol események történtek, de nem foglalkozott vele senki, mert ártalmatlannak tűnt. Szerintem fehér haja lehetett, mert "Lisztesfejű"-nek nevezték. Ja, igen, fekete-fehér Orion tv-nk volt. Szóval azt hiszem, az utolsó részben kiderült, hogy ez az alak volt a Fehér Farkas és segített mindenkinek. Már csak azért is megakarnám nézni, mert a banda pont az urak palotáját ostromolta, mikor kis falunkban, ahol akkor laktunk, megszűnt a tv adás, mert az ottani vezetés szerint ártalmas volt délután 5 után tv-t nézni. Gondolom azért, mert akkor jött haza a tehéncsorda és kellett fejni, vagy valami ilyesmi volt az oka.   

 

Ha valaki tudja, kérem jelezze. Előre is köszi!icus0722

icus0722

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.06.04, 11:09

sziasztok!
úgy látom itt sok olyan van, aki imádja a régi meséket filmeket. én még gyerkőc voltam és egy mese maradt meg vagyis egy részlet, amitől féltem, de nem tudok semmi mást róla, csak egy jelenet. Hogy a kissrác meg valami király, álomban vannak, vagy hol és a király jogarával tűnteti el a gonoszt, a varázsszó pedig a pizsama pizsama és ezt ismételgeti. Semmi más, ja meg egy nagy ágyon repülnek vagy mi, és valami sötétséget kell legyőzni.
Hátha van valaki aki tudja melyik ez a mese:)
köszi

A keresett rajzfilm: Kis Némó álomországban

itt a linke a teljes rajzfilmenek

Jó szórakozást!

 


Módosította icus0722: 2014.06.04, 11:10[Fantasy háttér] [Sötét háttér]