Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Star Wars Roleplaying Game: Saga Edition (Glowface)


 • Válasz írásához lépj be
37 hozzászólás érkezett eddig

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.09, 19:40

Én az amazon.com-ról rendeltem, meg az amazon.co.uk-ről. Nem egy nagy művészet, ha beszélsz angolul, elég világosak a rendelés lépései. A rendeléshez interneten is használható bankkártya kell (ezek általában a dombornyomottak, vagyis ahol a név és a bankkártya száma domborúan van belepréselve a kártya műanyagba). Csinálsz egy account-ot, beírod a nevet, szállítási címet, bankkártya adatokat, miegymás. Aztán rákeresel a "star wars saga edition role playing game" kifejezésre, és megtalálod. Kosárba (shopping cart / basket) rakod, és leadot a rendelést. Fuvarozási módokon lehet töprengeni: van az olcsó, de lassú; illetve a drága, de gyorsabb. Emlékezetem szerint egyébként a könyv jóval olcsóbb az amerikai site-on (amazon.com), mint az angolon, még a szállítási költséggel együtt is.

Ja, hagyományos postánál (légiposta, esetleg expedited shipping) éremdes maradni; a gyorsposták, futárok külön vámkezeltetnek gyakran, ami igencsak drága.

winterlord

winterlord

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 64 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.09, 16:38

srácok, lehet hogy kicsit rossz helyen járok, de hátha tud valaki segiteni. Szeretnék beszerezni ebből a remek könyvből egy példányt, és érdekelne, hogy hol tehetem meg. Kénytelen vagyok a netről rendelni, v az országba is találok? És ha az első út járható, azt hogyan tegyem, mert még nem rendeltem netről semmit.
Winter voltam

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.21, 10:20

Eszembe jutott még egy: ithori faj biztos, hogy benne van még.

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.21, 09:49

Most persze éppen nincsen nálam a könyv, de úgy nagyjából:
ember, wookie, gamorrai, rodiai, twi'lek, zabrak, ewok, gungan, mon calamari, quarren, cereai, kel dor, bothai, duros, sulusi, meg még talán 1-2 ami nem jut eszembe. A droidok meg praktikusan külön (vagy inkább 5 külön) fajnak számítanak, nagy testreszabhatósággal.

Rendszerfüggetlenebb kiegészítőket nyilván többé-kevésbé lehet használni. Vannak dolgok, amik könnyen átültethetőek (pl. a fajok nagy része, csak pár koncepciót kell lecserélni, az az eddigi példák alapján ez jól követhető), más dolgokat nehezebb. Egyébként készül a hivatalos konverziós dokumentum. A http://www.gmsarligames.com/sagaconversion...cae309edc33e073 oldalon elérhető a jelenlegi verziója, ezt egy wizards of the coastos fejlesztő írta, most megy át a javítgatási/engedélyeztetési procedúrán, pár héten belül talán hivatalosan is elérhető lesz. A dokumentumban azért van egy csomó apró hiba, de kiindulási alapnak nem rossz.

harlequin10

harlequin10

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.20, 14:26

Üdv.

Nekem a leírás alapján eddíg tetszik a dolog...gondolom mint mindent, ezt is meg kell majd szokni...
Kérdés: milyen fajok játszhatóak alapból? ill. a régi rendszerfüggetlenebb (nehéz szó:sor: kiegészítők mennyire maradnak használhatóak?

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 20:50

Nos, a featek és talentek kétségtelenül igényelnek némi odafigyelést, de nem vészesen sokat. Amennyire lehet, minden ilyesminek a működését egyszerűvé tették. Például a featek háromnegyedének a hatását legfeljebb 3-4 sorban írták le a kéthasábosra szedett (=rövidsoros) leírásban is. A bonyolultan alkalmazandó featek nagy részét leegyszerűsítették (pl: rapid shot: -2 támadás, +1 kocka sebzés).
Csaináltam már 3-4 példakaraktert 10. szintre is, azt mondhatom, kb. 3-4 lényegesebb harci opciójuk van. A többi vagy automaitkusan, állandóan működik, vagy csak speciális helyzetekben kell. Ez alól talán a fénykard használatára specializált jedi lovag lenne a kivétel, neki 10. szintre elég sok lehetősége van - a force powerek eleve sok opciót adnak.

Ráadásul szerintem még a "bizonyos helyzetekben" működő képességek legnagyobb része is igen egyszerű.

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4413 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 15:22

A feat-ekből egy csomó régi speciális feltételre működő megszűnt, vagy átalakult, a talent-ek meg hasonlítanak a D20 Modern hasonló nevű képességeire.
A rendszer távolról, halványan, a régi-régi WFRP skill rendszerrel is mutat rokonítható vonásokat. :sor:

Vanger

Vanger

  Knuddelmonster

 • Archívum
 • 1390 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 15:21

Radivoj:

Csak nem azt gondolod, hogy "Nehogymááá a WotC az egy valóban egyszerű, átlátható rendszert csináljon!!! Itt a Világvége, Ragnarök, Armageddon!!!" :sor: :) :)

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 14:13

???

A featek, talentek és egyebek döntő része nem olyan, mint:

"ez a feat akkor  érvényesül, ha... (pl. x oldalán/ügy érdekében harcolsz/mászol/meggyőzöl)", és

"ha  elköltesz egy akciópontot, akkor beindul ez a képesség, amivel...", vagy

"ha megdobod  15-ös NF-re x képzettségpróbádat, akkor onnantól kezdve bekapcsolódik ez a képességed, amelynek  lényege...)?


A featek, talentek, kasztképességek egyszerűen olyanok, hogy "írj föl +5-öt  ehhez a két képességedhez", és semmiféle triggerszituációt, semmi erőforrásköltést nem  igényelnek?


Ezzel ugyanis visszajutnánk egy coolpowereket csak nyomokban tartalmazó, döntően  képzettségalapú, egyszerű, letisztult, transzparens rendszerhez.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-06-15 15:13:28 - Radivoj által</font></small></b>

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4413 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 14:02

"(Hacsak minden tálentum, feat és egyéb csak egy egyszer fölvésendő, és utána kalamajkát nem okozó bónuszt ad x, y és z képzettségdobáshoz, de kétlem, hogy így lenne.) "

Pedig így van. :sor:

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.15, 13:00

Érdekes újítás van benne bőven, de amíg minden szinten újabb képesség (tálentum, feat,  kasztképesség  vagy hívják akárminek) jön, addig a játék nem egyszerűsödik. Lehet, hogy az NPC  gyártása  egyszerűsödik, de ha személyenként 10-15 különböző képesség van, a játék nyilvántartási  nehézkedése  lényegében véve nem változott.

(Hacsak minden tálentum, feat és egyéb csak egy  egyszer  fölvésendő, és utána kalamajkát nem okozó bónuszt ad x, y és z képzettségdobáshoz, de  kétlem, hogy így lenne.)A harcállapotok egyszerűsítéséért és a körönként egy támadásért, a  mentődobások eltörléésért, a képzettséglista megtrimmeléséért piros pontok járnak  persze.

Javítva: 2007-06-15 14:02:01 - Radivoj  által

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-06-15 14:02:41 - Radivoj által</font></small></b>

Hanibal

Hanibal

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 58 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 22:00

Glowface: A "filmes képeskönyvekre emlékeztet így ránézésre" - kezdetű információmorzsa miatt hajlottam a valóságot nem fedő képzettársításokra a túlbúrjázó grafika terén. De ez esetben az idevágó kritikámat visszavonom. Azt hittem, amolyan "Gyűrűk Ura képeskönyv analfabétáknak" irányzatra kezd hajazni a dolog, ami nem töltött volna el szemernyi boldogsággal sem. :sor: Mindenesetre a lelkesedésed kezd átragadni rám, még a végén elolvasom egyszer!

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 16:12

Címlap szín: kicsit kutattam, eddig mindenki azt mondta, hogy ez a fekete alapon bronzos árnyalatú van. Esetleg ténylegesen van valakinek másmilyen?

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 11:25

Szabtom: ja, a képet én színeztem át a hivatalos kékes árnyalatúból. De hidd el, tényleg ilyen aranyszínűt kaptam.

Hannibal: megértem, világos álláspont. Én úgy érzem, a rendszer sokkal jobban sikerült mint az előző d20 rendszer, de ettől még a döntés a tiéd.

A képekről: őszintén szólva nincs túl sok kép a könyben, csak módjával. Ami azt illeti, például a felszereléseknél néha nekem hiányzik is, de egyáltalán nincsenek illusztrációk. És: még a kis méretű könyvhöz képest is kifejezetten kis méretűek a szövegbe ágyazott képek. Plusz rendesen tömörítettek a fogalmazáson, kevés a sallang; éppen ezért van az, hogy viszonylag kis oldalmérettel, 288 oldalon is midnen benne van. Egyébként a kisebb méret miatt a könyv könnyen hordozható.

Hanibal

Hanibal

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 58 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 10:58

Hát én már el sem olvastam a "Miben nyújt újat a Saga kiadás?" utáni részeket. Biztos nagyon jó, de nekem a d6 meg a d20 kiadás után nem hiányzik még egy megtanulandó, teljesen új rendszer. A D&D 4,0-t sem fogom elolvasni (pláne nem majd megvenni bizonyára csillagászati összegért).
A sok képnek meg az a hátránya, hogy bár sokat adnak a hangulathoz első olvasásra, de mégiscsak egy keménykötésű 400 oldalas könyvet kell magunkkal cipelnünk minden játékülésre egy 150 oldalas helyett. :sor:
Amúgy ezt a borítóképet nem tudom, miért erőltetik, szerintem pokolian előnytelen szögből mutatja Vadert.

Szabtom

Szabtom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 794 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 10:46

A UK Amazonon kétszer annyiba kerül a könyv, mint a .com-on (23 font vs 26 dollár), de ezek szerint  megvan, hogy miért. Már rendelem is. :sor:

Hééé, ott is tiszta fekete a képen a borító. Most akkor mi van?

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-06-14 11:47:53 - Szabtom által</font></small></b>

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 10:23

Közben még néhány apróság, amit sok karaktercsinálás meg olvasgatás közben észrevettem:
* aranyos, hogy ahol csak lehet, egy módosító az mindig +/-1, +/-2, +/-5 vagy +/-10. Ez is pergőbbé teszi a játékot.
* meglepően gyors tud lenni a magasszintű karakteralkotás is. A talent- meg feat-böngészés tart még a legtovább (bár gondolom ez is jóval gyorsabb lesz, ha már az ember megismeri, mik vannak), de egyébként pörgős.
* azt hiszem, a többkasztúskodás megintcsak nagy ügyes lett. Egy-két egyszerű szabály, és kiegyensúlyoottnak tűnik. Ráadásul nagyon megéri vegyeskasztúnak lenni, éppen a talent rendszer miatt: néhány szint alatt kiválogatom azokat a kaszt-képességeket, amikre vágyom, a többi szintet meg fel se veszem.

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2951 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 10:11

Valóban a KOTOR az előző d20 rendszeren alapult (de azért kicsit számítógépesítve). A Talent rendszer, azt hiszem, a d20 Modernben jelent meg először (wizards kiadásban).

kabal, szóval neked olyan kékárnyalatos könyed van, mint amit az interenet látni? Az enyém az amazon.co.uk-ről jött, nem akartam semmi spécit rendelni, bár azt észrevettem, hogy picit drágább mint a .com-on (onnan is rendeltem, hogy legyen kettő a partyba, csak az még nem jött meg). Egyébként erre sincs ráírva, hogy spéci lenne.

Szóval, nekem a feeling meg az ihlet nagyon megvan, már csak ki kell próbálni.

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6726 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 09:47

Elég "back to basics" ez a rendszer. Az ismertető korrekt, de igy a sokadik D20 SW után sem érzem azt, hogy sikerülni elérni a D6 SW feelingjét és szabadságát. A % az ismertetőjé.

Bulldy

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.14, 09:32

Wieros: olyannyira, hogy pl. a Jedi Talent-ek rendszerének alapja egyenesen a KOTOR-ból származik! Nem baj, az is nagyon jó volt, itt is jól működik.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]