Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megjelent a Lavarhion elso szama (Csepeli Noemi)


 • Válasz írásához lépj be
17 hozzászólás érkezett eddig

Vadallat

Vadallat

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 49 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.15, 18:34

Esetleges további véleményeket a M* Offtopikba!

zsoc_wargear

zsoc_wargear

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 107 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.02, 16:58

Ezt az ingame jelleget a Harsonánál igyekszünk lassacskán majd elhagyni...

Az újságról még nem tudok nyilatkozni, nemigazán akad szabadidőm arra hogy elolvassam.

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.02, 14:29

"A Dorani Mágikus Tudományok és Varázslóképző iskola Lavarhion Általános Tudományok tanszékének"

Na ez nekem nagyon fájt... ;)
Ezt nem kéne...nagyon nem! Anno már a Pyarroni Okkult Tudományok Egyeteme is övön aluli volt, de ez az elnevezés még azt is alulmúlja!

Egyébként ténylegesen ynevidegen a nyelvezet sajnos, és mondjuk az Iwola c. szösszenetben is erős kivetnivalók akadtak számomra a hangulat terén... bár az egész elfogadható volt.

Értékelés az újságnak...

Raon

Raon

  Révész

 • Fórumita
 • 721 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.02, 08:29

Egyetértek magyargergellyel. Ez az újságosdi már a Harsona esetében is öngól volt, és sajnos itt is az lett. Ha az ember el is fogadja, hogy egy ez létező újság Yneven, a cucc hitelessége az első cikk után összeomlik. Az újság formával a szerkesztők koncepcionálisan, stilárisan, és témaválasztásban túl magasra teszik a lécet, amit szerintem amatőr szinten nem is lehet megugrani (vagy legalábbis kevés esély van rá). Efféle cikkekbe sok megjelent szerző is belebukna (jobb esetben eleve bele sem kezdene, felmérve a nehézségeket).

A végeredmény így egy olyan torzó, ami szerepjátékosokhoz szeretne szólni ynevi karaktereken keresztül, szerepjátékos szemlélettel, mai modern nyelvezetben. Mindezt csak azért a hangulati hatásért, hogy az egész ynevi karakterek tolmácsolásában született, illetve Yneven is létezhet. Szerintem nem éri meg.

A kezdeményezésnek örülök, és mindenkinek sok sikert kívánok a folytatáshoz, de ha a szerkesztők előrébb szeretnének lépni, az újság kérdést nem tudják kikerülni. Vagy ne legyen benne támadási felület (stílus, témaválasztás, felhasználható információk tekintetében), vagy ne legyen ynevi újság.

Ynev forever,
Raon

Cirifischio

Cirifischio

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 45 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.01, 20:48

Nagy vonalakban egyetértek MG-vel azzal az egy kivétellel, hogy szerintem a buzinovella messze a  legkatasztrofálisabb az újságban. A többi írás egész elmegy (még ha sok újat valóban nem is hoz és amúgy módfelett bántja a szemem, hogy a Dorani belsőiskola varázslónovíciusait a "dékán" következetesen nebulóknak titulálja), de  az Iwola szerintem kritikán aluli.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-08-01 21:52:22 - Cirifischio által</font></small></b>

magyargergely

magyargergely

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 41 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.01, 19:48

Üdv!
Nos, erről nekem is írnom kell.
Először is hadd fejezzem ki örömömet, hogy van, aki foglalkozik még a MAGUS-sal. Hogy lányok-e vagy fiúk, nem sokat számít, a fő, hogy él a játék! Nem kis munka, még nem kisebb szervezés, és a jelek szerint lesz még folytatás!

Maga az újság külalakra elmegy, tördelésre egész jó, a képek - hát, nekem furcsék voltak. Külön jónak tartom, hogy van szép, meg van kinyomtatható változata, ez alap szerintem manapság. Hogy a kék kinek hogy tetszik, más kérdés, nekem jobban tetszett az "erioni sárga".

Amivel nem tudok megbarátkozni, és nem tartom méltónak egy ilyen kezdeményezéshez, az az újság-dolog. Már a harmadik ilyen. Gyerekek, ezt inkább ne. Minek ilyen Ynevidegen dologba ölni a sok jó ötletet? Ynev nem az újságok világa, plána nem a mai divatú iskolaújságoké. Mi a fenének kell ezt ennyire erőltetni? Számos egyéb jó formát, külső "borítást" el tudnék képzelni, de ez szánalmas. A maga fölösleges, nevetséges újsághíreivel. Itt legalább nem túloz annyira, mint az Erioniban, de minek ez? Szerintetetk komolyan yneven egy újság írja, hogy ki halt meg? El kellene beszélgetnünk Ynevről... És ez - mint ahogy arra lenne hivatva, hogy átfogja az egészet, meg is öli mindenestül. ;)

A novellákról:
Sherali útinapló. Pedzeget valamit, keres valami pluszt, de inkább csak meglett az oldalszám...

Nekrológ - no komment, lásd előzőek.

Ében Tűz Klán - Amellett, hogy szinte semmi érdekes nem derül ki belőle, ha esetleg valaki azt remélné, hogy van egy új klán a kezében, hát nem, a végére meg is "ölik". Ennek mi értelme? Emellett bele belekap dolgokba, de hogy valamit szinesítene, vagy valami játékban használhatót adna, azt nem, sajnos.

Iwola. Ehhez gratulálok. Nagyszerű novella. Én nem találtam ellentmondást a crantás dolgok és e között. Viszont érdekes, - kicsit nagysándoros lett a buzigárda, de hát ez van. Viszont el lehet olvasni, és nagyon szépen mutatja, hogy a kyrek nem csak fegyverrel, de kultúrálisan is felülkerekedtek a crantaiakon, ittugyan ez csak egy eset, de mint novella, példa, a gárda összhangja megtörik, a magasabb kultúra győz. Nagyon tetszett.

Harcművészetek - Hát ennek sem találtam sok értelmét. Maga a téma agyonrágott csont, és nem láttam semmit, amit ez a cikk hozzátett volna a dologhoz. Ez is inkább csak "letudtam, megvan a két oldal" jellegűnek tűnt nekem.

A világ... SZÁNALMAS!!!! Ezt nem tudom, kinek az agyában szüületett meg, de - ne haragudjatok meg - de borzalmas. Nem is szeretnék erről bővebben írni. Aki azt hiszi, hogy az elf kalahorák így veszekszenek a híveken, aki szerint ez jó valamire, azt sajnálom. :P Emellett SEMMI újat nem tudunk meg az elfek kalahoráiról, csupán ami egy Rúnában vagy Summariumban 5 sor, az itt 30. Ilyet ne!

Az összbenyomásom nem túl jó, de dícséret az igyekezetnek, csak át kell gondolni, szelektálni!

_cyrus (NPC/NJK)

_cyrus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.07.29, 10:07

én is drakulálok, bár a kyres porcelánvázás story hát hogyismondjam... se sirni se nevetni...

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.28, 17:37

Üdv!

Elolvastam, és összességében tetszik, örülök, hogy megint van ilyen.

A mágiával kapcsolatos írások nekem is hiányoztak, remélem, a 2. számban már ilyenekről is lesz szó.

Ami nem tetszett benne, az egyrészt az elfes írás, ami nekem elég zavarosnak tűnt, illetve a kyres novella, ami szvsz unalmasra sikeredett, másrészt a crantaiakról festett kép is sántít.

LEgalábbis megjelent itt az rpg.hu-n az egyik crantai örökség novella, és abban az elit gárda sokkal inkább valami mágikusan kondícionált/torzított egyénekből állt, és az szerintem hihetőbb, mint egy szépfíús elitcsapat.

Mégegyszer gratula, várom a 2. számot. ;)

_Athor (NPC/NJK)

_Athor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.07.28, 08:29

Nekem tetszik! Jó, hogy van megin Ynevi fanzin... és az sem lebecsülendő pozitívum, hogy vannak még női szerepjátékosok.
Csak így tovább!

Godfrid

Godfrid

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 129 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 22:24

Azért megemlíteném, hogy a homoerotikus jeleneteket, tartalmazó novellát dr. Petrétei Dávid írta, aki bármilyen meglepő nem nő.;)
Továbbá megjegyezném, hogy jó lehet egy MAGUS-sal foglalkozó újság, novella, regény... akkor is, ha nem ősaquirok és 20.szintű kalandozók rohangálnak benne.

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 22:11

Homoerotikus jelenetek? Varázslóiskola? Fanzin?

A diagnózis világos. A Harry Potter rajongó, slash fanfiction (gyk. olyan novelletta, amiben egy történet, világ, film, stb. férfi szereplői szeretnek egymásba) író otaku lányok megszállták a MAGUSt.

Az ősaquir vérpityukák után üdítő színfolt.

Ett

Ett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 112 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 15:01

Érik bennem a bizonyosság, hogy ez a demostaztánvalaminagyonkomolyatalkotok ez ilyen életkori  jellegzetesség.
Ha most úgy komolyan belegondolsz, akkor erre pont semmi szükség ahhoz , hogy jó  kalandok szülessenek, hát inkább gondolom ilyen exhibicionista szösszenetnek, hogy némá, tudok  pdf-et, meg aztán a freeweben is mekkorát regisztráltam!

Valahogy nem érzem azt a többletet,  amiért rendszeresen látogatja a kedves olvasó.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-07-27 16:04:24 - Ett által</font></small></b>

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2486 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 12:29

Gondolom, a büdös nagy kékség miatt nem fog szétfolyni az ember szeme, ha képernyőn keresztül olvassa. ;) Legalábbis nekem barátságosabbnak tűnt, mint egy fehér alapon fekete szöveg. Nyomtatásra ott a fekete-fehér változat. A mágiaelmélet tényleg hiányzik belőle, viszont pozitívum, hogy ennyi lelkes leányzó van szerepjátékos berkekben, hogy újságot szerkesztenek!

Hajrá a többihez!

vigo

vigo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1540 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 09:37

Nem tudom mennyire jó ötlet ez a nagy büdös kékség a háttérben, meg az olvashatatlan álfraktúr betűk iniciálénak. A szöveget még csak átfutni volt időm, arról érdemben nem tudok nyilatkozni. Mindenesetre ez is csak egy újabb M* fanzinnak tűnik a már meglévő sok közé beillesztve...hümm-hümm

V.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-07-27 10:38:25 - vigo által</font></small></b>

Atuder

Atuder

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 83 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 09:11

Végre egy jó Ynev-fanzin!
Köszönöm!

amokfuto

amokfuto

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 178 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.27, 08:38

Sziasztok. Penge:) Nekem tetszik az alkotásotok. Értékelésem max pontszám. Hajrá előre, várom a következő számot:) Üdv

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1271 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.26, 23:59

Szóval MAGUS (vagy inkább Ynev-) fanzin. Ráadásul egészen olvasható, bár az én régimódi ízlésemnek egy kicsit sok az egyik novellában szerepeltetett homoerotikus jelenetek száma, de az impresszumot elolvasva kiderült,hogy a készítők többsége hölgy, így ezt sem rovom fel hibaként. Külön öröm,hogy semmiféle játékstatisztika sem került a kiadványba, az csak lerontotta volna. Első számnak nem rossz, de ha már egyszer "egyetemi lap", a második számban szívesebben olvasnék némi mágiaelméletet és tudományos naplót is, az illő látszat fenntartása végett...

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6623 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.26, 23:59

Megjelent a Lavarhion első száma (Csepeli Noémi)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5031


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]