Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Latjatok feleim szumtukkel, mik vogymuk. Isa per es kamu vogymuk... (BePe)


 • Válasz írásához lépj be
516 hozzászólás érkezett eddig

Simon_Bishop

Simon_Bishop

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 139 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 22:55

Vigyázó szemetek a főoldal tetejére vessétek! :D Vannak még Skodák! :D

_Jaqs (NPC/NJK)

_Jaqs (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.16, 20:05

Magyarországon nem igazság,hanem jogszolgáltatás a jellemző...gondolom az utóbbival akar élni a Mazsola is,az előbbi meg a mai világban...hááát... :D

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6618 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 20:05

Látjátok feleim szümtükkel, mik vogymuk. Isa per és kamu vogymuk... (BePe)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5089

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 16:25

Megmondom mi a baj, a "kiszenved a rendszer, megpunnyad a kiadó és a rajongók majd viszik a  M.Ó.K.U.S. szekerét a lemenő nap fényében." hozzáállással:

Amíg a könykiadási jogok más  kezében vannak, légyen az bár hentesüzlet, bolondokháza, avagy könnyűbúvárklub, addig biza a fan  cuccokon kívül, amik nonprofite jelennek meg és/vagy forognak a köz kezén (köz kéz kézen), addig sem  új kiegek, sem új regények semnem fognak megjelenni nem.

Compish?

Szóval a zsebcsegevárák, azért várjanak még a forradalommal. Itt, most nem arról van szó, hogy fel kell szabadítani a gámét a gonosz varázsló gonosz varázslata alól. Kéne már inkább egy felelős kiadó, felelős szerkesztővel és épelméjű vezetővel.
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-16 17:29:07 - Jester által</font></small></b>

Wieros

Wieros

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 167 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 15:05

Hát nem tudom, hogy miért de sokan csodát várnak az új könyvtől (a remény hal meg utoljára??)

Én legfeljebb megfogom nézni, hogy milyen, de ahhoz tényleg hiper-szupernek kell(ene), hogy meg is vegyem. Az otthoni csapattal immáron cirka 5 éve ugyanazt a (nékünk) jól bevált házi rendszert használjuk és szerintem a a mostani játéksűrűség mellett (kb. 3-4 havonta 1 alkalom) nem fogunk most egy teljesen új rendszerre átállni.

Különben is az összes originál kiegészítőm a régi (AF/MF) rendszert használja. Ha most kihoznak egy inkompatibilis rendszert (ahogy ez történt eddig 2x), hagyjam őket porosodni?? :D

És egyébként szerintetek ha most ez a project is befuccsol kiszenved a M*??? Szerintem nem, marad minden a régiben és a rajongók viszik tovább!

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-16 16:07:38 - Wieros által</font></small></b>

_Amon (NPC/NJK)

_Amon (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.16, 14:32

Aserminio de Mueria
Az ÚT (nem az Utolsó Törvénykönyv, hanem az Új Tekercsek) Summarium alapra épült. Az előszóban is leírják, hogy ezt máshova tervezték, de átkopipaztázták. Mondjuk olyan is lett. Olvasd csak el.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2678 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 14:15

Bojkott pontos jé! JÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!

stuck

stuck

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 13:06

Hogy Darton szent madara játsszon a szemükkel!
Hogy Orwella bugyrában párolódjanak!
Hogy Tharr papjai vegyenek vért tőle!
Hogy Ranagol Angyalai mondjanak nekik esti mesét!
Hogy Arel csiklandozza meg a talpukat villámaival!
Hogy az orkok táncoljanak a nemesebbik részükön!
Hogy az Amundok vigyék őket misére Amhe Ramun templomába!
Hogy az aquírok meséljenek nekik vicceket!
...
Kyel ítélni fog. De egy korg nem felejt...

Aserminio_de_Mueria

Aserminio_de_Mueria

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 11:56

Cain: Ha jól tévedek az Új Tekercsek nem a Summarium hamvaiból jelent meg, már egy '94 -es Rúnában is reklámozták. Egyszerűen egy korai szabálymódosítás-kísérlet volt, amely mire jelentős késéssel napvilágot látott, már réges-régen elavult.

Simon_Bishop

Simon_Bishop

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 139 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 11:45

A régi művek újrakiadása jó ötlet ahhoz, hoyg tőkét gyűjtsenek ahoz hoyg befektessék az új törvénykönyvbe, egyszersmind felmérjék a piacot. ez taktikailag gazdaságilag jó húzás, de valóban nem kellhozzá semmi újat lerakniuk az asztalra, mégis nő a szimpátiaindexük, mert a régikiadások már szinte elérhetelenek, és ha néha egy-egy antikvár példány fel is tűnik, aranyárban van.
Ugyanakkor hiába ez a jó taktika, erőfeszítés, ha a másik oldalon meg lenullázzák, sőt minusza tolják a renoméjukat ugyanazon piacon, mert meggondolatlan és hebehurgya módon nyilatkoznak, és piacpolitizálnak. azt hiszik hoyg azzal hoyg ajogok a kezükben vannak monopolhelyzetben vannak és amit ők adnak a szánkba azt vagyunk kénytelenek lenyelni. Nos ez az elbizakodás sok magyar cég sajátja nem csak a Mazsoláé, és nem egy cégbukottmár bele is a dologba. De aki más hibájából nem tanul... Sajátjából fog, de sajna az már nem nagyon vigasztal senkit, a rajongókat sem...

_Athor (NPC/NJK)

_Athor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.16, 11:34

Az igaz... bár ahhoz aztán tényleg nem kell ész, hogy "sikerkönyveket" újra kiadják... Se nem nagy merészség, se nem eredeti. Ez az új törvénykönyv lett volna az első igazi, saját művük, és ezt is jó előre elbaltázták. Hogy egy kiadó, a mai magyar valóságban így kicsesszen saját magával... Én mondom, nagy Donvik állatkertje, és sajna, túl sok a lyuk a kerítésén.

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 11:18

Ifju: méghogy kidobni belőle részleteket... ugyan már! Jogsértés! Per! Bezárás! Az ilyen nyuilatkozatok hamarabb jönnének ki mint egy részlet a műből.
Kizárt hogy bocsánatot kérjenek. Ahhoz ez már szvsz túl elmérgesedett.
Be fognak bukni mint az Inomi. És megmondom őszintén hogy sajnálni fogom a dolgot, mert legalább jó újrákat jelentetnek meg.

Simon_Bishop

Simon_Bishop

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 139 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 11:03

Samurai:

Én nem veszem meg, de el fogom olvasni. :D A kettő nem ugyanaz. És ha valóban szinvonalas olvasmáyn akkro majd egy idő után megveszem...

Ilyan alapon a bolykott is lehet olyan mértékű, hgy mondjuk a barátikörből 7-8emberből csak 1 veszi meg, és addig a többiek nem veszik meg, míg a bolykott tart. addig az értékesebb részek fénymásolata is bőven megteszi. Így az infó is lejön, de a kiadó sem jut a megfelelő pénzhez azonnal. Ez ellen viszont a kiadó sem tudna semmit tenni, hisz nem küldhet minden könyv után publikációs szakembert, aki csak a "home use" jogkörnyezet ellenőrzi. és ha jól tudom, hoyg oylan törvénynincs, hogy aki M*-t játszik, feltétlenül rendelkeznie kell egy saját M* példánnyal. Így ha csak minden 5-6 megcélzott személyből csak egy veszi meg akkor az már brutális csökenése az első hullámban eladott példányoknak.

Cain:

fura de bár sokansokféleképp alkottak már nagyo szájukban és buktak el csúfosan amikro bizonyítani kellett, szerintem a Mazsola Kft. ebből a szempontból közelsemindul oylan hátránynal, mint az várható lenne... Mivel a M* rajongók megszokták már a xart, rezignáltan figyelik az eseményeket, és ha xar lesz, csak legyintenek, hogy "várható volt", ha meg nem akkor ujjongani fognak, hogy "na végre!". Így azt mondom ez a rezignált nyugalom még csak jót is tenne, mert már minden jó ami kicsit is pozitív. Nemkella csillagot lehozni az égről, sőt még tökéleteset sem aklotni, csak azt lássáak a rajongók, hyogvalaki végre úgy-hoyg de foglalkozik azzal amit ők szeretnek. ha emellé odarakják még a nyitottságot is a rajongók felé, akkro tutibiztos nyerő a piac.

De ennek pont az ellenkezőjét csinálják. Nos nem tudom hoyg mennyire nagyahírverés, előre melldöngetés, de amíg a Inomi esetében ez hozzám a viszonylag kevésbé érdeklődőhöz is elért, ez esetben úgy érzem visszafogottabbak az igérgetésekkel, az eldicsőítéssal. És ez jó. Dolgoznak és nem hencegnek. / ha tévednék az az én szűk intervallumomon befogott jeleknek betudható, így szigorúan szvsz / Ellenben ez amit itt műveltek... Nos ez az amit totális öngólnak titulálok. Ezértmondom, hogy ezzel bizalmat, és ennek következményeként a végeredmény minőségétől fügetlenül piacot is vesztenek. Kérdés persze az, hoyg ezek után mennyire húzzák lejebb vagy feljebb a volume-t az arcukon a kiadásig. Addig még sokmindne eldőlhet. Egy fecske /egy beszólás / valóban nem csinál forradalmat,még ha népfelháborodást is okoz..
de egy hosszútávú ilyenfajta "politika" akárhoygis nézzük cak árt az üzletnek.

És igen igazatok van, a cégnek egy diplomatáre egy szóvivőre lenne szüksége, akire esetleg a főnökség is hallgat, és a cég álláspontját is normálisabban tudná prezentálni. Node ha erre feleslegesnek találják a pénzbefektetést, akkor sorry... Befektetés nélkül nincs haszon, és ha a haszon a jó kommunikáción múlik cég és rajongói között akkor pláne gáz..

Komcsi, poén lenne ha egy ünnepelt sztárzenekar a rajongóit minden nyilvános fórumon csakkis csira pöcsöknek titulálná, akik nem értenek semmihez, és csak azért vannak, hogy bevételt generáljanak.. Pedig sok őszinte nyilatkozat hangzana el így. Mégsem hangzik, mert a bandák a rejongókból élnek, még akkrois hanem tetszik nekik az, hogykik hallgatják a zenéjüket és miylen célzattal. A könyvkiadás is ilyan.. A mazsola ha tetszik ha nem bele kell hogy törődjön, hoygaz új művük is legtöbbeknek csak nyersanyag, ötletalap lesz a saját rendszerük tökéletesítéséhez, ami már évek óta bevált.. És hoyg aversenykene a "hivatalos" verzió lesz játszva? Nos a versenyeken eddig is az alapzöld+valami módosítás volt a közös platform. Így semmi sem változik, mert hazamenve úgyis mindneki a saját rendszerhez ül le. Így ha ez ellen harcol a kiadó, sziszifusz és donkihóte együtesen nem kezdett még ilyen missönimpaszibölbe... S Rebi néne mondja: Kár!

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-16 12:04:21 - Simon Bishop által</font></small></b>

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6610 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 11:02

Ifju

"Jojjon el majd a mennyeknek azon orszaga, amikor a kiadok nem csak elore dicserik a kiadvanyaikat, hanem lattatni engednek belole a nagykozonsegnek valamennyi elozetest, amibol kepet lehet alkotni a kiadvanyrol."

ez idehaza nem gyakorlat, sajna.
bár olyan pletykák fölrebbentek, hogy az Utolsó(?) Törvénykönyv esetében voltak pdfek, amik keringtek körbe, teszt-jelleggel

Egyébként ugyanez marketing jelleggel egy szar kiadványnál is elképzelhető.. a jó részeket összeollózzák, kidobják reklámanyagként, és mikor megveszed, akkor kiderülhet, hogy átvertek.. volt már rá példa, azt hiszem..

Ifju

Ifju

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 61 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 10:31

Cain: Jojjon el majd a mennyeknek azon orszaga, amikor a kiadok nem csak elore dicserik a kiadvanyaikat, hanem lattatni engednek belole a nagykozonsegnek valamennyi elozetest, amibol kepet lehet alkotni a kiadvanyrol.

Egy jo kiadvany eseten talan marketingerteke is lehetne egy ilyen lepesnek.

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 10:25

Cain: csak a történeti hűség kedvéért, a lektoroknak az tűnt fel az AK kapcsán, hogy ezt a könyvet nem lehet kiadni ebben a formában. Aztán ugye kiadták. :D

Cain

Cain

  Walkin' Dead

 • Fórumita
 • 1373 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 10:07

"Ha jó lesz a könyv, megveszi mindenki, legfejjebb 1-2 fanatikus nem, aki amúgy se venné meg,  csak erre fogja."

Egyébként... szerintem sokan ettől a vitától függetlenül se bíznak/bíztak  az új alapkönyvben. Hogy miért ? nézzünk egy kis M* történelmi áttekintést...

Előszőr vala a  Nagy Zőőd, és az abból kisarjadó kiegészítők egész sora. Ugyan számos toldozni váró hibája  volt, és néhol a kiegészítők ellent mondtak egymásnak és az alapkönyvnek de mindmáig a többség  szeribt legjátszhatóbb verziója a M*-nak. Legfeljebb az ember nem mesél be mondjuk  Khálokat.

Aztán jöve az újítás szele, és a nagy ötletet Summárium néven szándékozta  megalósítani a kiadó. Volt nagy igérgetés hogy ez aztán sokkal jobb lesz, 5 szintű  képzettségrendszer, a régi hibák kiküszöbölése, tejjel mézzel folyó kánaán és ingyen sör... hát nem lett. A 3 kötetesnek tervezett kiadványból végül egyetlen kötet látott napvilágot, de legalább  számos hasznos leírást tartalmazott korábban elhanyagolt témákról (mégha sokmindenben ellent is  modott a korábbi kiadványoknak)

A Summárium hamvaiból új ötlet született, ami Új Tekercsek  néven látott napvilágot. A kiadás előtt erről is mindenki szuperlatívuszokban beszélt... utána már  kevésbé. Ugyan megszületett az 5 szintü képzetség rendszer, de túl bonyolult és néhol irreális lett... más szempontból pedig nem tudott újat mutatni. Annak ellenére sem hogy a hátlapon külön  kiemelték az új Csatamágus kasztot és a várva várt harcművész iskolákat... ugyanis sajnos ezek  tényleg csak a hátlapon szerepelnek. Nem tudott áttörést elérni, el is tünt a  süllyesztőben.

Végül megérkezett az AK, ismertebb nevén Mahut. Milyen fura, de a polcokra  kerülése előtt ez is fantasztikus volt, és csodálatos ! Kiadás előtt volt szó kasztok  eltörléséről/átalakításáról, új mágiarendszerről, és még ki tudja mi minden másról amit állítólag  játékosok széles körével egyeztettek. Kiadás után már inkább arról volt szó hogy a lektoroknak nem  tünt fel a tartalomjegyzék hiánya (sem). Végül ez a próbálkozás is hamvába holt.

Most pedig ISMÉT  azt halljuk már sokadszorra hogy az új rendszer fantasztikus lesz, minden régi hibát kiköszörül, és  ismét számos rajongóval egyeztettek és most aztán tuti frankó lesz... csak ugye az ember hiszi ha  látja.

ÉN nem akarom bántani a fejlesztőket, nem ismerem őket (mint ahogy a korábbi rendszerek  fejlesztőit sem)... de nem csak rajtuk múlik mi kerül nyomdába. Ha (mint eddig többször előfordult) a  határidők miatt nem kapnak elég időt tesztelésre, ellenőrzésre, nem kapnak rendes lektorálást...  akkor ez a könyv is úgy végzi mint elődei. (Pláne ha a kiadó a rajongókat püfföli, mint többen megjegyezték)

Elnézést a kicsit tudálékos írásért/emlékeztetőért... remélem tévedek és a  jelenlegi fejlesztő csapat az idióta kiadó aknamunkája ellenére is képes lesz megújítani a Magust.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-16 11:11:22 - Cain által</font></small></b>

Nephryte

Nephryte

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 421 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 09:45

Simon Bishop: Akár "hivatalos" (amiről mondjuk ilyen formában szerintem nem igazán lehet beszélni), akár lelkiismereti kérdés, a végeredmény ugyanaz - főleg, ha hozzávesszük Samurai sorait is, amire reagáltál is most az előbb, és amivel ő meg leírta a dolog másik igazságát is. Ezért is kétlem a bolykott dolgát.

Szóval végeredményben azt hiszem, mindössze abban lehet reménykedni, hogy a kiadó talán tanul egyszerűen abból a botrányból, ami itt lezajlott körülöttük, vagy legalább felfogadnak valami PR-tanácsadó-félét, aki még idejükben a fejükre koppint hasonló ballépések előtt, + netán ad is pár jó tippet, hogy mit kéne inkább tenni.

All in all, gyanítom, többet tényleg nem is igen lehet hozzátenni ehhez, úgyhogy részemről ennyi. :D

Samurai

Samurai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 205 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 09:45

Marvin: akkor te vagy az egyik az említett 1-2 fanatikusból. :D Erősen sejtem, hogy titokban te is  megveszed majd, de legalábbis kölcsönkérsz egyet, hogy meghatározó véleményt nyilatkoztass ki.  :D

Én csak azt mondtam, hogy az itteni reagálások látszata ellenére ha kijön a könyv, és jó,  akkor bármennyire hőbörgött a magus fan, megveszi, mert mégiscsak jó magus. Aki meg emiatt a  mazsolázás miatt nem veszi meg, az kb annyi lesz, hogy mérési hibahatár alatt megmarad. :o)

No offense.
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-16 10:47:25 - Samurai által</font></small></b>

Simon_Bishop

Simon_Bishop

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 139 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.16, 08:49

Samurai:

Talán azért, mert akit pofánvágnak azonnal elégtételt szeretne, és később már hajlamos inkább azt mondani, hoyg "hahh, még arra sem érdemes az illető, hoyg energiát fektessek belé"?

Így valóban igazad lesz, a jövő hétre már kimegy az első indulat, és marad akiben marad a keserűség... Csk attól félek, hoyg ez nem az első és nem is az utolsó iylen megnyilvánulása a kiadónak, és hoyg ismét klasszikust idézzek: "... tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette... "


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]