Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Gaspar Andras - Delta Vision megallapodas (forras: Delta Vision)


 • Válasz írásához lépj be
214 hozzászólás érkezett eddig

Andoron

Andoron

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 18:35

Alyr, még ebben sem lennék biztos.

Andal

Andal

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 519 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 16:33

Cain:

3.-as pont elvileg (GA fantasya-s fóruma alapján) nem igaz, a megegyezés még a jövő zenéje, szvsz nem a rendszer életrevalósága lesz a vita tárgya, hanem csak bizonyos százalékok egyeztetése.

Cain

Cain

  Walkin' Dead

 • Fórumita
 • 1278 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 15:36

Én megmondom mit olvastam ki a levélből és a körítésekből :

1. G.A. dönti el mi jelenhet meg Ynevvel kapcsoaltban
2. G.A. ezt a jogát jelenleg megbízás alapján a D.V. birtokolja
3. G.A. már engedélyt adott az Új Törvénykönyvre, így ebbe a D.V.-nek már ha akarna se lenne beleszólása.(vagyis hiába gyűlnek itt vérszagra egyesek, nincs miért !)
4. Ezek után bármilyen Ynev kiadvány engedélyezése a D.V. fut keresztül a 2.-es pont alapján.
5. védjegyoltalom : a fent felsorolt védjegyek nem szereplhetnek külön engedély nélkül címlapon/hátlapon stb... (de ép ezért eddig is elkerülték a használatukat)

Én ebből úgy vettem el hogy a D.V. egyrészt tett egy gesztust a rajongók felé : "írjatok magatoknak amit akartok, a Tuan cenzúrájával ne törődjetek" illetve a kiadók felé "ok, bármelyikőtök adhat ki Magus cuccot, együttműködünk... csak ne legyen egy rakás sz*r, és mi is kérünk a pénzből ! Te meg mazsi ne pattogj..."

Szóljatok ha valahol eltévedtem :D

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 15:31

Andoron: ja, csak új játékos nem lesz egy darab sem, pedig az sem hülyeség...

Andoron

Andoron

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 15:11

Miért is tűnne el a MAGUS a süllyesztőben? Mert nem adnak ki új regényt? Lehet ez inkább áldás :D Értékesebbek lesznek a régiek.
És lehet eljött a fanficek kora, nomeg végre mindenki visszatérhet a jó öreg harmadik kiadáshoz, amiben kb eddig játszottak azok, akik magusozni akartak. Szerintem ezen nem tud változtatni egy kiadó sem...

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 14:16

Muhaha! Jól szórakozok mostanában, hahaha! Popcorn, kóla, minden játszik! Csak tartok kissé attól, hogy ezentúl már az újrákat se fogják kiadni, és megint meghal évekre a könyvkiadás. A KSz3-ból ezután a húzás után fix soha nem lesz már semmi, a Holdfényemberből szintén...
Kölcsönösen keresztbeteszegetnek majd egymásnak, a MAGUs meg eltűnik a süllyestztőben. Lehet hogy végleg.

solena

solena

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.24, 09:57

Tékozló: Természetesen. Legjobb tudomásom szerint bejegyzett cég, mazsoláék? Hagyjuk. Meg mondjuk beszállt a manga-piacba, és jót adnak, jó áron, ez már az én szememben pozitívum. Valamint ezek még nem ugrottak a fanok oldalának, és a DV tett egy közleményt a honlapjára. Mazsoláék? Tudtommal BePe valszeg nem kapta meg ar írásos felszólítást, meg a honlapjukra sem tettek ki semmit. Meg amúgy is, mazsoláék, mi a fenét képzelnek magukról, hogy csak úgy reklamálnak néhány fan dolgai miatt? Oké, utána bocsánatot kértek, de ott volt az egészben a fenyegetés. Hogy segítséget nyújtanak a házikiegekhez? De könyörgöm, a házikieg alapból eltérhet az eredetitől, és azt átírni vissza az eredetire (javítás címén). Akkor inkább elküldöm vmelyik, tapasztalt havernak bétázásra (ahogy HP ficírók köreiben mondják a lektorálást). Meg hogy a védjegyüket adják hozzá? Nem köteles egy rajongónak sem elláttatni az eredeti védjeggyel a házicuccot, amit megoszt a többiekkel. Max kell tenni egy kikötést az egész elején, hogy minden jog... stb. kit illet. Szóval, a DV nem szól bele a házicuccba. Az egy dolog, hogy a hivatalosba igen. Ami lehet, hogy rövid távon rossz a rajongóknak (még mindig vihogok az egészen... nagyon parádés...), de hosszabb távon megregulázza mazsoláékat. A hivatalos dolgokat DVék átfutják, és visszaköpik ha nem jó, így kényszerítve a kiadót, hogy jót adjon ki a patái közül. Csak kis türelem.

Tekozlo_fiu

Tekozlo_fiu

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1573 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 23:41

"Nem, nem istenítem a DVt, mielőtt vki emiatt ugrana a torkomnak. Csak vmivel korrektebbnek tűnnek."

Meg is indokold, ha megkérhetlek rá?

zsoc_wargear

zsoc_wargear

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 107 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 22:49

Inkább nem mondok semmit...

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-23 23:50:53 - zsoc_wargear által</font></small></b>

solena

solena

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 22:06

Oké, ezen a herce-hurcán már csak vihogok. előbb a mazsola veri a mellét, most meg keresztbe tesz nekik a DV. És az utóbbit még komolyan is lehet venni, szvsz. És őszintén megmondom, a DVnel inkább szimpatizálok, mint mazsoláékkal.
Elegáns húzás. Mazsoláékat úgy ellehetetleníteni, hogy életben maradhatnak, és egy rossz szót sem szólhatnak. Illetve, de, pofázhatnak. Csak a semmiért.

Nem, nem istenítem a DVt, mielőtt vki emiatt ugrana a torkomnak. Csak vmivel korrektebbnek tűnnek.

mg-b

mg-b

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 716 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 13:21

Tika: egy-két felmérési próbálkozás azért akadt, pl. ez elég alaposnak tűnt anno:

http://feketetorony.hu/szavazasok/magus/

Tika

Tika

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 13:00

Ez hordozza a választ, hogy miért nem valósulhat meg az egyes hozzászólók által igényelt világ-továbbfejlesztés: először ugyanis a rendszert kell rendbe tenni. Magasról nem érdekel, hogy más formájú lámpával jön ki az új modell, ha ugye az ablaktörlő…
A hibák mértéke és számossága olyan mértékű, hogy egyértelműen új kiadvány kell. Ráadásul a vásárló szemét egy ember :D. A Rúnában megjelent az ynevi harcművészetek cikk minden szempontból egy nagy rakás kaki. Aki azt írta, láthatóan nem ismerte a M* szabályait, és legfőképp nem játszott vele soha. A „rendszer” szempontjából gyakorlatilag semmi használható nincs benne, és a hangulat leírásainak is alig van értéke. A M* rajongó mégis azt fogja mondani: tessék átalakítani harci stílusokra, és beépíteni valahogy, hogy használható legyen, Af/Mf kompatíbilis, stb.
Az új kiadvány így viszont kevés újdonságot tartalmaz. Ezért sokakat nem érdekel – elég, ha azt a csoportok nézem, akik „újraírt” vagy „megreformált” rendszert várnak, mert szerintük a régi alapvetően rossz, nem pedig „javítottat”. A tartalomjegyzék alapján úgy látom, a Tuan valahol a 2 között akar valamit, ami engem őszintén meglepett. Nagyon kellemesen. Tényleg nem gondoltam volna.
A magam részéről, ha Tuan kijavítja a rendszer hibáit, akkor elégedett leszek. Ha elég értelmes dolog lesz benne (az általam látott legutóbbi alapkönyvben egy jó volt; a kötelező Ép-vesztés – de azt is át kellett alakítani, úgyhogy csak az alapötletet vettük át), akkor meg is veszem. Rohadtul nem érdekel, hogy ki mit irkál Toronról meg Kránról, meg az elfekről. Számomra az alapkönyv leírása bőven elég, hogy elképzeljem őket. Ami eddig kijött világbővítés, az csak darkosítja, tehát számomra elbassza, ami volt. A nagy zöld hangulatát szeretném visszakapni. Pl. rajzaiban is. Amire meg végképp magasról szarok, azok a (M*) regények. Jót még nem olvastam, novellát is csak egyet, a Tűztánc az alapkönyvben (de ugyanezen író könyvének már a hátlapjától kivert a víz). Megnéztem WC Ynev-kronológiáját. Hát suxx, nekem ugyan nem kell, köszi, amit 3696-ig kitalált, az ok, ami utána jön, az mérhetetlenül nem érdekel.
És itt jön a bibi. Ha jól értem a Gameskútos fenyegetés csak a M* regényekre vonatkozik – odatesz ugyan a Renegátnak, de az nekem egyszer is sok volt, úgyhogy tőlem aztán ne adják ki. Az említett védjegyek borítón való szerepeltetése is könnyen elkerülhető. Sőt, még a könyvben is: a kezdeti „jann” helyett is megszoktuk a „dzsenn” szót, majd ha WC nagyon ugrál, legfeljebb az alapkönyvben „Inev” lesz írva is, nem csak mondva. Viszont a világot alapvetően ő találta ki – bár én úgy tudom, csak Északot, mert Délt Nyúl. És akkor valamilyen szinten muszáj követni a hagymázas gondolatait – nem a koherencia miatt, hanem, mert különben perel. És a %£*$ß magyar igazságszolgáltatás még képes lesz igazat adni (ez ugyanis valóban q ingoványos talaj). Márpedig elolvasva a baromságait, ezzel f***án tönkre tudja tenni a Tuan jól induló kezdeményezését.
Ja, egy dolog van, amire aztán kiba nem vagyok kíváncsi: a jogi szarságokra. Hát hol érdekel engem, hogy melyik mérnök találta ki az új motor, meg, hogy mire perli a cégét??? Mérjék fel a piaci igényeket, találják ki a terméket, gyártsák le, ennek tényét hozzák a tudtomra, az előnyeivel együtt, oszt eldöntöm majd, hogy megveszem-e, meg utána, hogy a BMW klubba is belépek, vagy csak simán használom amit vettem.
Még egy gondolat: nyilván a kiadók profitra játszanak, tulajaik nem unatkozó milliárdosok, akik csak döntik be a pénzt. De hagyjuk már ezt a „meg akarnak gazdagodni” lúzerfordulatot. Ha azt akarnák, ezer más helyre tennék a pénzüket. Nyilván azért valamit vissza akarnak kapni belőle – az mondjuk már helytálló, hogy belőlünk élnek.
Utóbbi miatt őszintén nem értem, hogy miért nem méri fel senki a piaci igényeket? Az rpg.hu főoldalát rendszeresen látogatom, de egy kérdőívet se láttam, ahol arról kérdezgetnek, hogy a régi vagy az új mágus hangulata tetszik neked, regényekre, világleírásra, vagy mire van igényed, stb. Hangsúlyozom, érthető, hogy ha valaki ezt megcsinálja, akkor az eredményeit üzleti titoknak minősíti (bár szerintem nem kéne), de úgy tudom, nem is volt ilyen.
Nehéz ez :fejét vakarja:

Bocs a wall of textért!!!! :$

Tika

Tika

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 13:00

Végigolvastam mindet, és hozzátenném a magam hülyeségeit… SZVSZ
Fontos látni, hogy a M*-nak nem HIÁNYOSSÁGai” vannak, hanem HIBÁi. Persze, kétségtelen, hogy nincs ranger kaszt, agresszív harc, meg nekromanta mágiák (jó, ez utóbbi már azért elég durva). De ezek nélkül a rendszer még játszható. Viszont Nyúl (akit egyébként nagyon tisztelek, különösen a harcrendszer terén alkotott dolgai miatt – ideértve a Codex harcrendszerét is) kezdeményező szabálya (ami úgy viszonyul az alapkönyvéhez, mint a Doom film története a játékhoz – vagyis legalább létezik, tehát egyedül azzal van értelme próbálkozni) kb. játékülésenként kék halálba küldi a harcot. Ilyenkor aztán a KM-nek ad hoc kell kitalálnia a tutit, kieg. szabályt hozni rá – háááát. Mint ha a BMW azt mondaná, hogy az új modell ablaktörlője 30 celsius fok fölött, nagyon nagy esőben megáll. Úgyhogy lehetőleg ilyenkor tessék megállni, és megvárni, amíg megváltoznak a körülmények – vagy lehet próbálkozni anélkül továbbmenni. (és ezzel a BMW már többet tenne, mint a M* (mindenkori) fejlesztője, mert bár még nem ígérte, hogy „dolgozik a kijavításán”, de legalább informálta a termék vásárlóit, hogy tud a dologról…)
Ezért is érzem elég erős műbalhénak az aktuális hisztit. Először is, a magam részéről még egyetlen „Házi Szabályrendszer”-rel sem találkoztam, pedig a hozzászólások alapján kb. minden party rendelkezik vagy 5-10 oldalnyival. Valaki dobjon már néhány linket pls., ahol ezek elérhetők, mert érdekelnének nagyon. Amit láttam, azok kiegek – ilyet viszont jó sokat. Ezek azonban (és tisztelet a kivételnek, és senkit nem szeretnék megbántani), általában az „Ezt a baromságot!” vagy a „k***a jó, hogy neked ilyenre van időd!” kategóriákba tartoznak. Konkrétan a vitát kiváltó nekromanta anyagot nem láttam, de részben azért sem, mert letöltöttem az első adagot, és miután megnéztem (a 7 napos hetekre épülő naptárat), töröltem, és a 2. részt már valsz. le se szívtam volna.
Azt is szeretném kiemelni, hogy nagyon nem mindegy, hogy a „világ”-ról vagy a „rendszer”-ről beszélgetünk. Itt ismét azt lehet elmondani: attól még, hogy nem rögzítik sehol, hogy Torozon tavernájában q nagy füst van, vagy épp abszolút nincs, még lehet játszani a játékkal. A világleírás jellegénél fogva soha nem lehet olyan részletes, hogy ne legyen szükség a KM (és a JK-k) saját kútfőből jövő következtetéseire, ismereteire – azt viszont elvárom, hogy egy harci szituációban legyen szabály a cselekvési sorrendre. A Tuan vezetője október 12-i hozzászólásában még a „koherens a M* rendszerével” kifejezést használja, azonban a közlemény már „világ-koherens” és „szabály-kompatíbilis” anyagokat egyaránt emleget.
Azok kedvéért, akik nem látták a sorozat legrégebbi részeit: a M* megjelentéséről fogva, SOHA, semmilyen szempontból nem volt koherens. Vagyis sem a világa, sem a rendszere. Csanád azt írta egy Rúnában, hogy őt is meglepte, amit Nyúl írt az MT-be – oda is biggyesztett a legelejére egy nagyon „kedves” bevezetőt; mire Nyúl azt írta az ő bevezetőjében, hogy ezek a dolgok azt az irányt mutatják, ahogy szerinte kellene fejlődnie a rendszernek. A pszi bontásra adott válaszában Csanád kiemeli, hogy ez nem hivatalos fejlesztői álláspont, csak az övé. És ahogy lenni szokott, „természetesen” a „profi” munkaszervezés nyomán a dolog csak még rosszabb lett: szétválasztották a „rendszer” és a „világ” készítőit: ennek eredmény, hogy a Summarium oldalanként 3-szor leírja, hogy az orkok q bírják a fájdalmat, de a szabályokban valahogy ez elfelejt megjelenni. Az ÚT aztán kb. minden 2. képzettségnél produkálja ezt a gyönyört... A regényekről aztán meg már nem is beszélve. Természetesen nem az a bajom, hogy TNG miért gyógyít, de azért ha WC minden regényhőse 1 szegmenst szán a telepátiára, akkor a kariknak miért is kell 2 kört? Ismét: egyáltalán nem baj, ha a BMW mérnökök sportos motort akarnak beletenni az új modellbe, a marketingesek meg öregeknek akarják pozícionálni a jószágot. Ez nem baj. Csak legyen a végén egy ember, aki egy irányba pofozza a dolgokat; tehát valakinek azt mondja, hogy te, barátom, úgy dolgozol szépen, hogy maximálisan illeszkedj a másikhoz. Vagy, ha ért hozzá, utólag módosítja maga. (félreértés ne essék: Celsior is csak a világkoherenciára ügyelt, a rendszerhez nem nyúlt – ebben a tekintetben még a sokat szidott NCS alatt mentek a legjobban a dolgok; talán ezért még mindig a régi rendszer a M* legműködőképesebb része)

verren

verren

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 11:21

Ennek a bejelentésnek lehetnének pozitív hatásai is a magusra. De az előzmények és az időzítés arra utal, hogy inkább vérszagra gyűlnek. Télleg Dallas, csak kevesebb a csillogás. Nyomor-Dallas.

Godfrid

Godfrid

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 128 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 11:08

Egy jogi értelmezés a Tuan fórumáról:
http://www.akonyvesbolt.com/forum/index.ph...8.html#msg15498

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6331 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 11:08

Gáspár András - Delta Vision megállapodás (forrás: Delta Vision)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5097

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 10:36

Vlaszov

úgy tudom, hogy a nagyobbik részét Celsior írta, Gáspár András neve alatt: ezt először a Tuan fórumain olvastam, és hallottam máshonnan is.

Marcus

Marcus

  Enrawellita

 • Fórumita
 • 585 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 09:30

A Keleti szél I-II. a Tuannál jelent meg (NEM az Inominál), és a másodikban valóban közreműködött Celsior. Emellett a Csepp és tenger, plusz A bárd és a démonok jelent meg a Tuantól. (A Halál havában és Észak lángjai újrakiadásokkal nem tudom, mi lesz, mert azokat is tervezték.)

_Amon (NPC/NJK)

_Amon (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.23, 08:49

The show must go on...

Vlaszov

Vlaszov

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.10.23, 07:37

Orastes: No offense meant, de mindkét KSZ-t az Inomi adta ki (ez holtbiztos, mer' itt a cucc a polcomon).
"A Keleti  szél II. pedig már nem Gáspár írása, hanem Celsioré."
Ezt honnan veszed? Celsior besegített  GA-nak (valahol az Aquir gyűrű-kritika alatt cels említi is, hogy ez alighanem a KSZ 3-nál is így  lesz), de attól még nem az övé a cucc, hanem GA-é.
Tékozló fiú: A "Halk szókkal, sötét  húrokon" asszem már az Inomi-korszak alatt megvolt (két-három részlete belekerült a d20- as  szabálykönyvbe is), ennyiben tehát nem "új".

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-23 08:38:55 - Vlaszov által</font></small></b>


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]