Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Fallout Battlefield 1939-1945 (Blackjack)


 • Válasz írásához lépj be
11 hozzászólás érkezett eddig

Blackjack

Blackjack

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 832 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.15, 21:09

Szép jó reggelt!

Kicsit védem magam :)
@jclayton:
nem a bevezetővel akartam szórakozni, hanem a különböző, kismillió parkirszeletre összeirkált háziszabályaink egységes formába való öntésével.

@Alfdam:
Az előljárós dolgot azért ajánlottam, mert szvsz ha az egyik játékos az előljáró, akkor a többieknek nem nagyon kell már gondolkodni, NJK-tiszttel meg az a baj, hogy a parti csak asszisztál a KM játékához. A hosszas vitatkozást meg meg lehet oldani egy stopperórárval: srácok, van öt percetek, hogy kitaláljatok valamit! Ha nem találnak ki vmit, léphet az ellen.

@AdM:
Igen, sok benne az angol kifejezés - erre külön fel is hívtam a figyelmet, és bocsánatot is kértem miatta. Másrészt ha lefordítom őket, biztosra veszem, hogy jött volna vki, akinek meg az nem teccet volna, mert nem azt szokta meg. Az angoltudásom meg nem olyan jó, hogy az egészet angolul írjam meg. Némettel menne.
A fegyverekkel meg pont az volt a célom, hogy ne csereszabatos lőszerrel rohangáljon az egész világ.

@Cain:
Külön fegyvernem-specifikus fegyverek nem nagyon voltak, egy KAR 98 pl. ugyanúgy megtalálható volt a gyalogosnál, utásznál, sofőrnél, péknél.

@blarke: eleve csak a karakteres fegyvereket írtam bele, amelyikek a leggyakrabban előfordultak. Különben csak hadipuskából lett volna vagy 100 (különböző változatok, alváltozatok). Olyan sok táblázat meg azért nincs benne...

Pénz: előrenyomulás közben nem hiszem, hogy pl. Franciaországban sokat érsz a Reichsmarkoddal, meg hogy be fogsz térni egy boltba shoppingolni - Németorzságban és a pacifikált területeken más a helyzet, de próbálj meg pl a Váci utcán alkudozni :)
Másrészt direkt beleírtam, hogy akinek vmi nem teccik, változtassa meg nyugodtan.

annak azért örülök, hogy van, aki hasznát tudja venni!

btw: kérdésekre ott van a topic

10teltetem

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2247 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.15, 19:10

sláGerzson
Igan szeretem, a hadtörténelmét. Korszakról szóló könyveket, filmeket. És igen, remek embernek gondolom magam és az hogy mindössze egy soromból te is ezt a következtetést vontad le... hűt nem is tudom mit mondjak a meghatódottságtól nem találok szavakat.

Tilleo

slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 199 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.15, 10:25

Tilleo, te szereted a II. világháborút????? Remek ember lehetsz.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 19:20

Csatlakozok az előttem szólókhoz... oké, hogy disclaimer, mint jogi hablaty, de ha jogi hablatynak írtad, a sok blabla miatt rohadtul nem vagy megvédve. Plusz maga a cucc se tetszik... a fallout sose a táblázatokról szólt, és még a tactics se ment el addig a szintig (PnP se), hogy legyen 500 smg. 4-5 darab karakteres, aztán nosza... oké, hogy "korhű"... nekem nem tetszik, de lelkem rajta.

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2247 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 19:16

Szeretem a II Vh-t, szeretem a Falloutot, mégsem fogok soha ezzel játszani.

Tilleo

Cain

Cain

  Walkin' Dead

 • Fórumita
 • 1276 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 13:48

Végignéztem... háát.

Egyrészt ez szinte tényleg sak statisztikák, pl. hamár 2. VH kieg és a felét a fegyverlista foglalja el várnám hogy legalább 1-2 szó essen arról melyik fegyvert melyik fegyvernemnél/alakulatnál használták. Egyébként szerintem is eddig is lehetett Falloutal 2. vh-zni.

A pénzügyi dolgokkal szinté nem értek egyet... CSAK szabott áras boltok mint beszerzés ? Cserekereskedelem, fosztogatás, fekete piac mind voltak. És a "mindent osztottak" merőben elméleti... nem volt mindig tökéletes a hadtáp, sőt ! Az elöljáró (legalbb szakaszparancsnok) hiánya pedig teljes hülyeség. Hacsak meg nem halt a ezető a frontvonal mögött a katonák sosem járkáltak vezető nélkl, de akkor is a rangidős automatikusan átvette a vezetést...

Mondjuk harctéri játékhoz én inkább Mutant Chroniclesre szavazok, már csak olyan dolgok miatt is mint a testrészenkénti sérülés, és a nem tapasztalatfüggő életerő. Ép most mennek majd a játékosaim a frontra... (viszont a játékosonként + 1 karakter jó ötlet)

Aserminio_de_Mueria

Aserminio_de_Mueria

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 448 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 13:26

Hát, nem is tudom. A szöveg teljesen magyartalan, hemzsegnek benne az angol kifejezések. Ezeket vagy le kellett volna fordítani, vagy angolul írni az egészet. A statisztikák szépek, de engem egyszerűen elborított ez a néhány tíz oldalnyi tömény táblázat. Összességében nem látom, miért jó ez? Azonkívül, hogy most már a II. VH alatt is játszhat Falloutot, aki akar, de ez az eddigi szabályokkal sem ment túl nehezen. (Rifle, assault rifle, stb kiválóan megfeleltethető korabeli fegyvereknek. SMG helyett például MP40 -et mondva.)

Azonkívül a pénzgazdálkodásról leírtak elég rosszul hangaznak nekem. Nagyszüleim elbeszéléséből tudom, hogy a háború alatt bizony keményen folyt a cserekereskedelem a katonák és a civilek között: Nagymamámnak egy német gyártmányú ébresztőórája van, nagypapámnak pedig egy Leica fényképezője. Erős túlzásnak tartom, hogy pénznek semmi szerepe sem lett volna és hogy kizárólag boltokban, szabott áron vásárolhattak volna. A háború vége felé normális élemiszert kizárólag feketén szereztek.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-11-14 13:27:10 - Aserminio de Mueria által</font></small></b>

Alfdam

Alfdam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 908 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 11:36

Bööö... hogyhogy ne legyen elöljáró egy csapatban? Akkor ki felelős az akcióért? Ki adja ki a parancsokat terepen? Vagy egy épület megrohanását két órás jó kalandozócsapat-szerű veszekedés előz meg "tervezés" néven? :)

avengir

avengir

  Az Aranybéka

 • Fórumita
 • 184 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 11:35

Köszi

dragondark

dragondark

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 114 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 10:38

Kösz' Letöltöttem.

jclayton

jclayton

  szótlan szemtanú

 • Fórumita
 • 404 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 08:16

Ha valakinek volt rá ideje, hogy összeírjon 43 oldalnyi statisztikát, azért szerkeszthetett volna elé egy tisztességes bevezetőt...

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6078 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2007.11.14, 08:16

Fallout Battlefield 1939-1945 (Blackjack)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5122


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]