Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Uj Torvenykonyv (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
70 hozzászólás érkezett eddig

invalidnick

invalidnick

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.09.10, 23:38

Látom elég régi a cikk és a kommentek is, de ha már itt járok, muszáj hozzászólnom:
Az Új Törvénykönyv bennem abszolút jó benyomást keltett. Végre valami épkézláb intézkedés a kasztegyensúly irányába (ami persze maradéktalanul soha nem valósul meg, de legalább közelítsük). Az ötfokú képzettségrendszer az "agyonbonyolított" szabályai ellenére is közel áll a szívemhez. Sőt, sokkal életszagúbb így a dolog, mint hogy összevissza felvegyek pár képzettséget X kápéból. A képzettségek igenis épüljenek egymásra, ne lehessen valaki analfabétaként Ynev legnagyobb történelemtudora.
"alacsony főtulajdonság érték esetleg megakadályozhat a képzettség magasabb szintjének megismerésében"
Megakadályozni nem akadályoz meg, csak a skill kp költségét növeli. Amúgy meg a főtulajdonság érték is fejleszthető.

Az iskolákat ért kritikával azonban abszolút egyetértek. Kaptunk egy halom klánt, alkasztot, stb, de mind elég specifikus, és nem biztos hogy minden fejvadász pont Anat-Akhan, Iker vagy Embervadász akar lenni. Szóval tényleg elkelt volna valami iránymutatás, hogy hogyan is kéne új iskolát generálni.

Összességében mégis messze a legjobban sikerült MAGUS szabálykönyv. Kár hogy az Alapkönyv kudarca után sokan már nem merték megvenni.

Flameo

Flameo

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.11.06, 11:43

Nemtom, de valakinek feltűnt az, hogy a varázsló elvégez egy 12 éves sulit és úgy jön ki belőle, hogy nem tud varázsolni?

_Holki (NPC/NJK)

_Holki (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.03.09, 18:51

Rájött már valaki hogy lehet multikasztolni benne első szint után? Mert ezt nem írja, pedig nagyon érdekelne... Mi egyébként kipróbáltuk, szerintem egyedül a mágiarendszerét rontották el a hosszú időigényekkel, és ez sokat ront rajta (varázslóval vagyok)

szurilac

szurilac

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.21, 16:27

Sziasztok. Nem nagyon írkáltam még ide, de úgy éreztem bullentyűzetet nem kímélve kell felszólaljak az Új Törvénykönyv védelmére. Ugyanis szerintem fantasztikus lett. Megvettem. Látatlanban. És nem csalódtam (pláne nem akkorát, mint a d20-as esetében). Király rajzok, rendszerezett és átlátható tartalom, remek ötletek . (pl.: pszi tudás fa, új képzettségrendszer, oktatás, KarakterAlkotó Pont, fegyverméretek/használat, gyengített Slan-ek...) Érzem, hogy megjött az új klasszikus. Nyomdahibák tényleg vannak, de nem zavaróak. (pl.:"Ttudás")

Thommi

Thommi

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.05, 14:44

Most akkor ez lesz az ÚT és nem az Új Tekercsek? Nebassz...

VIC

VIC

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 383 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.04, 10:53

Na, én is megvettem végre!

Kellemes könyvnek tűnik első átlapozásra. A rajzok némelyike elég... érdekes, de összességében valahogy mégis képesek visszadni egyfajta m.a.g.u.s.-érzést. Azt azonban nagyon sjnálom, hogy Zsilvölgyi mester nincs a rajzolók között.

(Jó)pár nyomdahibára bukkantam már, a vértek adatai témyleg szörnyűek (de az könnyen javítható - vegyük elő a régit), a rendszert most kezdem átnézni.

Mindenestre örülök, hogy támogathattam ezzel a rendszert, és valami azt súgja, fogunk még ezzel jókat játszani.

A_Gangrel

A_Gangrel

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.03, 15:49

Szerintem nagyon jó az új könyv... Már ki is próbáltuk és nem csalódtam... jól van kombinálva az 5-ös képzetségrendszer a "régi" magussal... sztem jó lett... egyetlen hiba hogy kusza a fogalmazás benne

Zargas

Zargas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1375 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.30, 08:53

Végre nekem is sikerült hozzájutnom, a könyvhöz... Azon kivételes ősjátékozok közé tartozok akinek megvan ddig minden kiadvány minden kiadása. Így már a sokadik nagy "zöld"-et tarthatam a kezembe. Az előző rendszer uán nem véetlenül voltam tele félelemmel, hogy ez is csak egy porfogo lesz a d20 mellett... Aztán átlapoztam... és bár hibákat találtam benne, úgy gondolom, hogy bizony ez eddig megjelent szabálykönyvek legjobbika. Igazán nem szeretném agyondícsérni, mert én csak egy javított verziónak látom... Szóval szerintem a legéletképesebb mind közül, a legnagyobb hibája, hogy késön! Ha anno ezt a könyvet szorongatom a kezembe az Új tekercsek helyett, azt mondom, hogy húúúú, de most hogy lassan a múlté lesz az igazi MAGUS feeling, úgy látom hogy párszor kipróbálom... a legtöbb embernél pedig a d20 mellé kerül.
Azért egy gratulációt megérdemelnek az alkotók... Bravo! Szép korrekció...! (...és ezt minden cinizmus nélkül mondom...)

Tika

Tika

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.29, 23:26

Én is nagyon vártam Attila kritikáját, és szerintem is olvastunk tőle már jobbat is. Hiába, most majd jól megtanuljuk, hogy ami nem bejön neki, azon ne erőlködjünk :D. Számomra is olyan éjjel 1 és 2 között írok valamit, hogy osszak némi manát a népnek hangulata van. Nem szemrehányás ez persze, valsz. én is ilyet írnék valamiről amit nem szeretek, ráadásul Raszputyin, stb.
„Sajnos - feltevésem szerint - ezek a rendszerek többnyire az Új tekercsek, Summárium és a d20-as változat valamelyikét jelenthették.”
Erre egyszerű a magyarázat: valahol olvastam, hogy a tulajok erre adta megbízást. Tehát a készítők csak teljesítették a szerződésükben foglaltakat. Azt persze meg lehet kérdezni (csak valsz. válasz nem lesz rá), hogy a tulajok mire alapozták, hogy ez a termék így lesz a legsikeresebb, de valamiért így döntöttek, innentől könnyen lehet, hogy a készítők már csak arról dönthettek, hogy elvállalják a melót ilyen feltételekkel – vagy csinálja más. Én naiv vagyok, feltételezem mindkét félről a jóhiszeműséget ebben a témában – többet mondjuk nem.. :).
„A régebbiben azthiszem odaírták hogy ezek a táblázatban a fennmaradó keresetek, tehát étel/ruházkodás stb. után.”
A Messor, én mondjuk ilyenre nem emléxem, de ha igen, akkor az x arany a földműves éves profitja? :) Jó kis termelékeny gazdaság, ipari forradalom közelg, ah :D. Ez a régi rendszer egyik legnagyobb poénja. Vajon a MurciMarci által említett életkor igazítás kezeli a másik nagy lol-t a 620 napos évekből adódó eltérést? :)
Ugye a példakaland és a Tűztánc megmaradtak??! A legnagyobbak!!! (H) Minden játékülés alkalmával elolvasom őket :P. (Állandó mottóink: „Ugyan már, ne veszekedjetek” és „Ne haragudj” majd „Igazad van” [KM] :DD).
Dreonar védelmében pedig csak néhány egészen fájdalmas sebeket feltépő kifejezéssel borzolnám a tisztelt egybegyűltek idegeit: A kapu kitárul. Árnyak Shadon felett. Vihar a hágón. Na, ugye milyen jó kis kaland Dreonaré? :D

Manndil

Manndil

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.29, 20:53

Naná ^^

anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 802 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.29, 15:08

Ha a m.a.g.u.s megint kiadót, tulajdonost etc... vált (az elmúlt évek gyakorlatát követve), akkor lesz majd megint egy legeslegújabb rendszer? o:)

Manndil

Manndil

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.29, 14:37

Lássuk csak... nekem megvan az ET, de mellé mostmár ez is.. végülis rajongó is vagyok, nem csak játékos, vagy mi a szösz ^^
Az ára , a 4500 nem lenne húzós, de azért az a 6000res itt vidéken már fáj. Főleg ha még külön, sokat kell költeni az Erratára, ami biztosan kijön még valamikor...
Mindenesetre a kinézet elfogadható, a tartalmat még jobban át kell nyálaznom.
A lovasíjjászat a lovaglásodtól függ, van ahol már levonás sincs.
Kicsit a pontelosztásos rendszer miatt húzom a számat. Versenyen indokolt, otthon jobb szeretem a dobálóst( jók a kockáim, naná^^) így ha netán egy sablon elf harcost vinnék, ügyes, gyors és mindent észrevesz, akkor vagy képtelen felmászni egy fára, vagy göthös köhögéssel azonnal le is esik ^^
amit hiányolok, az a hatalom amulettje ^^ szegény jó boszim, mi lesz veled?Azthiszem sokszor mehet majd a töltőre, mint a telefon.
ami még érdekes módosítás, az az, hogy minden faj infrája ugyanaddig a távig használható... hová tűnnek majd a régi jó kalandok, ahol páran már látták a nagydarab, bősz hőgombóc mackót, a többiek meg még biztonságban érezték magukat? :)
Az iskolák kicsit színesítik, de hogy csak az embereknek vannak kidolgozva, az nem jó.
A kor táblázat is megmaradt a levonásokkal, nem bővült, és sehol egy pozitív szám bennük, noha a szöveg szokás szerint említi hogy egyes képességek csökkennek, mások nőnek. Ezt is hiányolom kicsit ^^

A kimaradt fajok.. nos ezek jórésze nem is csak a d20ra volt jellemző, szépen és jól meg voltak alkotva házi kiegként.
Az, hogy újracsak alapfajok vannak+kyr, nem feltétlenül rosz, de várom majd, hogy ismét legyen pl cicó és normális ork... de nem a d20as leírások botorságaival.. ( pl az amund vízérzékenységével, miközben Alex sosem hordott a száján, orrán olyan maszkot ^^)
Új , átgondolt leírásokkal, esetleg az elfogadhatóbb házi kiegek felhasználásával.
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-11-29 14:42:39 - Manndil által</font></small></b>

NoiseEHC

NoiseEHC

  Logikarendőrség

 • Fórumita
 • 678 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.29, 14:22

kabal, rendeld meg tőlük postán.
kedvezményes ár + 500 postaköltség, és holnapra megkapod, vagy mi...

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.28, 10:27

Nem lenne rossz,ha végre eljutna "falura" is,mert kis megyeszékhelyünk hat könyvesboltjában még csak nem is hallottak róla. Talán alacsony volt a példányszám?

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 19:06

A könyv elején szereplő képről: szerintem az a pentagramma, ami mindenkinek a szívéhez nőtt, olyan, mint az ezerszer átolvasott Nagy Zöld az évek során már-már kicsit kopottas elején található ötágú.
A rendszerrel egyelőre nincsenek olyan bajaim, amit más ne írt volna le, de a rengeteg régi szöveg... Csak amiatt elolvasni azt a sok-sok oldalt, mert hátha egy morzsányi új infó is van benne, és nehogy kimaradjon...

Tortugantino

Tortugantino

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 74 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 18:07

Satralis: a bolygó. Ynev: rajta egy földrész. Pont, mint eddig.

stargazer

stargazer

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 775 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 17:39

sztem nagyon jó poén lett volna ha bennehagyják dreonar küldetését, illetve ugyanilyen címmel egy alapvetően hasonló, de mégis tök más kalandot.

stargazer

stargazer

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 775 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 17:32

épp tegnap keveredett a kezeim közé az új magus. én is láttam hogy sok helyen tök ugyanazok a  szövegek voltak benne mint az eredetiben. kissé én is túlbonyolítottnak találtam, végigszaladtam, és  azt mondtam magamban kínlódva: nem jó. sajnálom de nem jó. nem elég hangulatos, nem tetszenek a  képek, sztem az lett volna a legjobb, ha minden képet Max rajzol. és sztem a borító sem jó. ez túl  igazinak akar látszani miközben pont hogy túl mű. nem tudom. mindig úgy képzeltem hogy a magus  hangulatához sokkal jobban illene egy alapvetően sötét borító. pl ha az egész pentagramma egy sötét  helyen lenne és mintha egy kis fénysugár húzna el előtte... talán ha sokkal részletesebb lenne ez a  pentagramma, sokkal ősibb, talán ha ez egy hatalmas sötét templom közepén állna kissé megdöntve.  csodálatosnak el tudom képzelni. teljesen az eredeti rendszert kellett volna megtartani a hibákat  kijavítva, újrafogalazva, kicsit kiegészítve. azt szivesen olvastam volna.
és miért nem Ynev? vagy mi ez hogy Satralis vagy mi?
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-11-27 17:36:30 - stargazer által</font></small></b>

aweron_ama_nyr

aweron_ama_nyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1299 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 17:06

Nekem tetszett. A köny kinézetével semmi gondom. A külső és belső grafikák idézik a régi hangulatot. Szerintem felesleges lett volna akár színesbe, akár más technikával megoldani ezt az alapkönyvet (persze azért itt megjegyezném, hogy egy skicc technikával készült gray könyv miért is kerül 6000-be?...)
iszont az, hogy végre nem kell bújnom a tartalomjegyzéket, ill. fejből mindig megjegyeznem azon oldalakat, ahol épp keresnék valamit, mert egy oldalgrafikával ezt megoldották, ez nagyon jó. Gyorslapozással is pillanatok alatt megtalálom amit keresek. A harcrendszer és a többi...hát...több tesztre van szükség arra, hogy alaposabb véleményt formáljak róla. Az olvasottak alapján eddig tetszik nekem.

Pricomtur

Pricomtur

  Uwel Kegyeltje

 • Fórumita
 • 353 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.11.27, 17:00

Üdv!

Ami a sípot illeti, ezt már tudomásom szerint az ősrégi alapkönyvben is így volt. Szóval a síp 1 ezüstös ára nem ennek a könyvnek a hibája. Az egy dolog, hogy kijavíthatták volna, de hát evvan. Egyébként, csak hogy hasogassam a szőrszálat, meg is kérdeztem erről a könyv egyik íróját, aki erre azt felelte, hogy ez nem egyszerű mezei nádsíp, hanem a városőrségnél is rendszeresített (és ezáltal szerencsétleneket agyontápoló) fémből készült aprócska (épp ezért drága előállítási költségű -> 1e) sípokról van szó. Engem meggyőzött.

A kritika szerintem korrekt, bár azért én inkább néhány próbajáték, semmint átolvasás után írtam volna meg, hisz akkor derül ki igazán, h mennyire bonya a rendszer, és hogy mennyire játszhatatlan.

Az egyéb fikázókat és legyintgetőket meg azért megkérdezem, hogy csak könyökből nyomják, vagy meg is nézték - Uwel ne adja- meg is vették a könyvet?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]