Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Leall a szerepjatek-kiadassal a Black Industries (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
66 hozzászólás érkezett eddig

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.23, 08:09

Most jött a hír, hogy a Warhammer és Dark Heresy játékok kiadását átveszi a Fantasy Flight Games, szóval tán nem olyan rossz a helyzet...

http://www.fantasyflightgames.com/PDF/pr-2...-Sabertooth.pdf

_demilich (NPC/NJK)

_demilich (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.02.21, 23:39

Akik azt hiszik, hogy a power armor a WH40k találmánya olvassák el Robert A. Heinlein Starship Troopers című kiváló Sci-Fi regényét, amelyet 1959-ben adtak ki először Amerikában. Legjobb tudásom szerint sajnos magyarul nem jelent meg ez a kiváló könyv, viszont a belőle készült film nem egészen ugyanazt tárja elénk mint a könyv. Nos ott szó esik Mobile Infantryról (Azért Mobile mert power armorban vannak) és Deepstrikeról is. Más kérdés, hogy a könyv inkább társadalomkritika, mint kődurva akcióregény bár az utóbbiból is akad benne bőven!

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.05, 10:30

A Pirate Bay tagjainak letartóztatása utáni második napon már újra elérhető volt az oldal,bár kissé körülményesen. A világ leghíresebb crackercsapata,a Razor 1911 sitten van, a CoD4-et mégis ők törték fel először. A warez olyan,mint a Nagy Öregek a Call of Cthulhuban.

KarlFranz

KarlFranz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 207 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.05, 10:07

Hi again!

Bocsa a múltkori beszólásért... végül is a WoW az nem is olyan sz&r csak az idegesített fel, hogy olyan kiadványokat találok a neten aminek semmi köze az igazi rpg-hez és ordít róla, hogy csak a lóvéért adják ki, igazi tartalma nincs.

Bye!

Karl Franz

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.05, 00:54

De már szokás, csak talán nálunk ez nem olyan jellemző, mert Lajcsi a hómlessz piaci DVD cápa nem nőtt még fel a feladathoz, hogy PDF-ben árulja a másolt könyveket.

A Pirate Bay-t meg nem most darálták be mint Peroskát a hegyirém?

_yanox (NPC/NJK)

_yanox (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.02.03, 23:16

Azért az is nagyban csökkenti a bevételeiket, hogy sokan megsértve a szerzői jogokat elérhetővé teszik a dolgokat.

A Dark Heresy pl. már letölthető a piratebay-ről.

Lehet, hogy úgy gondolják, hogy zsebköyvet azért még nem szokás számítógépről olvasni.

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.02, 16:48

Az sem derült ki pontosan egyébként, hogy a WH és/vagy a WH40k vitte volna pénzügyi balhéba őket. Csak az került napvilágra, hogy leállnak az RPG-kel, az nem, hogy mi volt az, vagy azok a tényezők amik mínuszba vitték őket. Nem biztos, hogy az RPG-k.

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 22:31

"Még az is lehet, hogy nem is WH40k-s találmány az sm" :) :) :)

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4184 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 18:59

Az a hír járja (fórumokon pletykálják és a Wikipediára is felkerült), hogy a BL Publishing a szerep- és társasjátékok terén fél év alatt közel 200,000 font mínuszt "termelt", függetlenül attól, hogy pl. a boltjukban szinte minden "out of stock" állapotban van, vagy hogy a Dark Heresy első 200 példánya 6 (hat) másodperc alatt elfogyott. A veszteséget megelégelte a BLP nemrég kinevezett új főigazgatója (vagy mi) és ezért dobták a vonalat, inkább a nyereségesebb regényekre erősítenek rá (összhangban a GW pénzügyi nehézségeivel). Az új kiadású és sikeres Talisman is megy a levesbe.
A kiadásokat nem azonnal szüntetik meg, hanem fokozatosan, egészen szeptemberig elhúzódóan, akkor jelenik meg az utolsó WH40K cucc. A BI vállalta, hogy egy ideig még biztosan lesznek ingyenes, letölthető cuccaik.

Csab_DeRolyg

Csab_DeRolyg

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 17:45

Én annyit szólnél hozzá a GW-Blizzard ki lop kitől vitához, hogy a Starcraft elvileg Wh40k játék lett volna (3 faj Az SM, Eldar, Tyranida lett volna! ki találja ki melyik-melyik) csak a GW kb 60-70%-nál visszavonta a jogokat és hosszú alkudozás után a Blizzard átalakította a játékot és sok pénzt fizetett, hogy ne perejen a gw a "lopásokért".
Amúgy meg manapság már hány játékban találhatóak meg a nagy szervopáncélba bújtatott izompacsirták? Egyszerűen ez is olyan motívum lett amit nem lehet perelni. Még az is lehet, hogy nem is WH40k-s találmány az sm, hanem őket is valami más ihlette meg.

Az hogy leállnak az RPG fejlesztéssel kicsit szomorúan érintett, de attól még tovább fogok játszani WH szerepjátékot. Az, hogy nem lesz sok új csili vili kieg meg sok előregyártott kaland az kevésbé érint. Mivel a legtöbb szerepjátékban a világhoz a legjobb a saját kaland. A nagy fanatikusok úgy is ontják a netre a hivatalosaknál 100-szor jobb ötleteket a kalandokhoz. Igazából nem is igazán értem a BI anyázását sem. Nem tetszik 2. kiadás? Játszál még a régi kiadással és használd az ahoz megjelent rengeteg nemhivatalos kiegészítőt.
Na uff szóltam, lehet anyázni...

edem

edem

  Ízirájder

 • Fórumita
 • 1900 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 17:09

KarlFranz: ne keverd a szezont a fazonnal.
Van a WoW, mint számítógépes MMORPG (és itt mindenki vegye tudomásul, hogy a számítógépes RPG és az asztali RPG nevében megegyezik, jelentésében nem, ettől még hívhatják ugyanúgy... Sőt, halkan megjegyzem, pszichiáteri körökben a szerepjáték kifejezés megint mást jelent...). Ez tényleg nem az Igazzy Szerepjáthéck-ot részesíti előnyben, bár ez játékosfüggő. Ismerek olyanokat, akik a karakterüknek előtörténetet, sztorikat írtak, stb.
Van továbbá a D20 rendszerre kiadott WoW rpg. Annyira ratyi, amennyire, de szerepjáték.
És van továbbá a Munchkin-nak is becézett archetípus. Hidd el, nem csak wow rpghez jelenik meg ilyen. Hidd el, NEM a wow hibája, hogy ilyen megjelenik, hiszen már ez előtt is léteztek Vérpistikék. Az, hogy nem volt ilyen egyszerű kiadóhoz jutniuk, szintén nem a Wowon múlt.
Nem a wowot istenítem, de azért nem kéne kikiáltani a tápolás forrásának...

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 17:09

Soha nem játszottál vele, mi Karl? Akkor talán nem fröcsögnél ide ilyen marhaságot.
Biztosan nem olyan mint egy tabletop RPG, de azért nem is egy Pac Man.

KarlFranz

KarlFranz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 207 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 15:12

Hi!

Mindig ez a &x?÷@& WoW! Nem lehetne kihagyni a fenébe az rpg-k köréből? Az nem rpg! Az egy akciójáték. Egyszerűen gusztustalan amit az a szenny létrehozott az igazi RPG gyárak piacán, már idáig fajulnak a dolgok: http://www.goodman-games.com/preview-StratGuide.php

Ez mi? Poénnak szánják? Az RPG nem erről szól, hogy max. táp legyek és mindenkit legyakjak! Jó, otthon mindenki úgy játszik ahogy akar, de nehogy már idáig süllyedjünk le!

Üdv.:

Karl Franz

edem

edem

  Ízirájder

 • Fórumita
 • 1900 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.02.01, 00:14

Ha már rpg-mmo hatás, wow és wh ügyben.
1. WoW esetén először volt az mmo, aztán jött egy rpg, ami (ha jól emlékszem) d20 rendszerű volt. A WoWosok legaább 50-60%-a soha nem játszott RPG-vel, nekik nem húzóerő, a többiek számára pedig ez inkább csak még egy d20 rókabőr. (Én is beleolvastam. Nem próbálnám ki.)
2. A WH esetében először volt egy RPG, aztán ebből csináltak egy MMO-t. Az MMO leendő játékosainak sztem legalább a fele valamilyen módon találkozott a WH-val, hiszen erre erősen építenek a fejlesztők (lásd: erős lore figyelés). A játékosok nagy része érezhet nosztalgiát a wh iránt, és nekik máris könnyebb eladni egy új terméket, mondván, hogy át van dolgozva. Ráadásul a WoW meg a WH között így látatlanban is van egy nagy különbség:
A wow elsősorban arról szól, hogy grindelj. Először alacsony szintű macikat, farkasokat, humánokat, nagakat és murlocokat. Aztán közepes szintű macikat, farkasokat, humánokat, nagakat és murlocokat. Ha szétgrindelted az agyad, akkor lehetőséget kapsz, hogy magas szintű macikat, farkasokat, humánokat, nagakat és murlocokat grindelhess.
A WH-ban van egy alap konfliktus, ami kisebb konfliktusokból áll. Remélhetőleg nem szúrják el ott, hogy a Tier2-es területen ugyanazok a lények vannak, mint Tier1-en, csak 5%-al nagyobbak, és a nevük elé van biggyesztve egy Elder... (Vagy Eldar :) )

(PS: tudom, wowelőször egy RTS volt, de ez nem változtat azon a lényegen, hogy a wow alap tábora nem asztali rpg játékosokból áll, akik a wow RPG-t a kedvenceik közé sorolták...)
<b><small><font color=brown>Javítva: 2008-02-01 00:15:52 - edem által</font></small></b>

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 17:25

Nem állítottam sehol, hogy majd az MMO miatt 10 milliós fogyása lesz az asztali RPG-nek. Csak azt, hogy hülyeség azt állítani, hogy két külön dolog és egyáltalán nem hatnak egymásra, illetve nincs húzóerejük egymásra.

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 17:20

A White Wolf által 2005-ben kiadott WoW RPG-ből kevesebb,mint 12000 darab talált gazdára (forrás:Publishers Weekly). A World of Warcraft MMORPG előfizetőinek száma decemberben érte el a tízmilliót. Nem tanultam marketinget,de ez a zsebszámológépem szerint is igen rossz arány. Ha jól emlékszem, a MAGUS D20 "producere" (Mr.X) is végzett marketingtanulmányokat...

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 14:51

WTF?

Egyébként meg a WAR-t nem hinném, hogy komolyan befolyásolná ez a dolog. EA és Mythic, semmi BI és max GW-s felügyelet, de nem GW-s fejlesztés.

Véleményem szerint igen, egy jól produkáló WAR simán visszahathat a WHFRPG-re és újra lendületbe hozhatja és akkor majd újra megéri RPG búkokat kiadni. Aki szerint egy CRPG nem hat vissza egy - főleg ekkora rajongótáborral rendelkező - RPG-re az valahol nagyon benézte a dolgot és némi marketinget kéne tanulgatnia.

Összeesküvéselméletek part1:
BizzardAktivízsön aki eddig is pofátlanul nyúlta a WH és WH40-k világot, most hogy annyi sok-sok pénze lett WoW-ból és egyebekből, illetve amikor éppen kia akar adni egy tabletop RPG-t lefizeti BI-t(és így GW-t is), hogy ugyanmár fejezze be a RPG kiadást, mert tök gáz lenne neki, ha a megjelenő új WoW RPG-jéről hatszáz kilóméterről látszana, hogy mekkora lopás az egész. Meg persze ki venné, meg mikor ott egy sokkal jobb WH? (Igen, a fentiek fényében nyilván a WoW is visszahat a WoW RPG kiadásokra, de erős konkurens mellett nehezebb piacratörni az biztos.)
Szóval piacszerzés és rögtön konkurenseltüntetés nagy pénzösszegekkel álá Blizzboyz.

Eberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 972 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 12:58

Szerintem a régi Warhammer feeling ugyanúgy megtalálható az új kiadásban is. A képek is tejlesen korrektek, a borító is. Még a téma is ugyanaz: hatalmas túlerő ellen punk törpe két fejszével és barátai gyaknak.
A rendszer meg sokkal jobb lett, ez már végre játszható. A hangulatot ugyanúgy adják a karrierek, a leírások, meg minden. Teljesen korrekt. Szerintem.

StB

StB

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 07:56

Jah, nem jártam utána. Nem töröm tovább kicsiny szívem... (bár nem is érint annyira, azért szomorú)

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2008.01.31, 01:04

Ki mondta hogy nem indokolják meg? Olvasd el szépen a blackindustries.com-on a bejelentést, abból kiderül minden, de szerintem az eddigi hozzászólásokból is érthető volt az ok: pénz, pénz, pénz - ami nem a szerepjátékban leledzik.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]