Ugrás tartalomhoz


Fotó

Pathfinder


 • Válasz írásához lépj be
607 hozzászólás érkezett eddig

harlequin10

harlequin10

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.09.05, 13:18

Érdekes és jó lett. Nekem tetszik. Jók a fajok és a kasztok, tetszik a háttér rendszer. Szabályokba még nem mentem bele nagyon de a kettős életerő rendszer bejön...ulmax

ulmax

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.09.05, 10:11

Szervusztok!

 

Mit szóltok a Starfinderhez? A múlt héten kaptam kézhez a CRB-t. Elsőre nekem bejön, már csak sok-sok idő kéne hozzá, hogy tesztelhessük, bár a csapatom nem valami nagy sci-fi rajongó...

Picit csiszolták a szabályokat, hogy egyszerűbb legyen. Kevesebb feat, kevesebb skill, kevesebb varázslat szint, nincsenek ismétlődő támadások (ez mondjuk nem teljesen igaz). Hangulatos kasztok, új hp rendszer, rengeteg cucc, brutális cuccok.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy játék közben mit mutat, milyen a hangulata. Nagy reményeket fűzök hozzá.StarLord

StarLord

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.06.06, 19:39

Tetszetős. Határozottan tetszetős.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7395 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.06.06, 17:58

Elindult a Kingmaker CRPG Kickstartere:

https://www.kickstarter.com/projects/owlcatgames/pathfinder-kingmakerStarLord

StarLord

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.01.27, 18:56

Augusztusi megjelenések.seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 881 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.01.18, 20:46

Igen. :DBulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6104 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.01.18, 20:44

Nem. :|

Bulldy
 • chomy, Orastes és kavarajavarava kedveli ezt.

StarLord

StarLord

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2017.01.18, 18:39

Starfinder interjú még decemberről. Más is kíváncsian várja, mi sül ki belőle?  :ugri:WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 432 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2017.01.11, 20:48

Pathfinder bundle, meg még pár dolog, olcsón: https://www.humblebundle.com/books/pathfinder-worldscape-book-bundleEberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 887 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.09.13, 09:51

Ez olyan hangulatos volt, hogy azonnal nyomban s rögvest sorozatra terjeszteném föl. Az összes szereplőt láttam magam előtt. Kár hogy női karakter nem játszott. :(

 

Volt egy női játékosunk, aki pár hónapra beszállt, de aztán elmaradozott. A karaktere egy barbár hölgy volt, akiben semmi nőies nem volt, főleg, amikor őrjöngve, üvöltözve osztotta az észt a csatákban... :-)

Erősebb volt, mint a félork lovagom, meg szerintem szőrösebb is...nornwarrior

nornwarrior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 250 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2016.09.09, 20:59

Ez olyan hangulatos volt, hogy azonnal nyomban s rögvest sorozatra terjeszteném föl. Az összes szereplőt láttam magam előtt. Kár hogy női karakter nem játszott. :(
 • Eberen_Orkodo kedvelte ezt

Mantriel

Mantriel

  Fehér Torony Mágusa

 • Fórumita
 • 453 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.09.09, 12:36

Egy kicsit más téma. Van magyar play by post forum? Annyira tetszett Èberen Örködö hozzászólása, hogy elgondolkodtam rajta, hogy kéne mesélnem egy Carrion Crownt pbp formátumban. :ugri:

Három éve kezdtünk el egy Pathfinder kampányt, egy úgynevezett Adventure Path-ot, egy nagyobb kalandokból álló fűzért lejátszani, ez pedig a Carrion Crown című volt. A hivatalos közlemények szerint ez a legsötétebb és legfélelmetesebb Pathfinder kampány, amelynek központi eleme a horror. A kampány hat részből áll, és Ustalavban, egy szláv beütésű országban játszódik, bejárva annak minden szegletét.

A történetről természetesen nem írok részletesen, csupán annyit, hogy a Suttogó Zsarnok nevű ősi, hatalmas és nagyon gonosz lich körül forog. Ő sokáig zsarnokoskodott a környéken, de pár ezer éve legyőzték, s most persze újra mozgolódnak a szolgái, talán régi urukat akarják viszontlátni? A mesélőnk elég sok helyen beavatkozott a leírtakba (nem ellenőriztem), saját szájíze szerint alakított néhány szálat, de összességében egy elég jól összerakott, monumentális történet kerekedett a karaktereink szeme előtt.

 

De kik is voltak ezek a karakterek? Egy félszerzet tolvaj, aki a lopakodásra és hátbaszúrásra specializálódott. Ezt valami elképesztően jól tette, hiszen általában dupla annyi volt a lopakodás képzettsége, mint bármelyikőnk legjobb képzettsége… Szép lassan elég durva orvgyilkos lett belőle, ami nem is csoda, hiszen az ősi Holló (misztikus orvgyilkos) született benne újjá. Érdekes kis közjáték volt, amikor (valahol 10. szint környékén) egymaga rendezte át egy város alvilági hatalmi viszonyait, mert egy információgyűjtés alkalmával az egyik vezető tiszteletlen volt vele: láthatatlanul visszalopakodva vett elégtételt a klánvezéren. Jellemző taktikánk volt, hogy ő láthatatlanul osont az ellenség varázslója mögé, majd amikor az varázsolt volna, megszakító támadásként hátbaszúrta néhányszor. Mit mondjak, elég hatékony volt (már amikor összejött), és sokszor az életünket mentette meg.

Piura Maggadon (röviden Pí), a féltörpe-félgólem (hát igen, Pathfinderben akármilyen fajt összerakhatsz…) pap, Desna, a holdistennő hű követője gyógyításával, buffolásával és hatalmas tudásával szintén nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Főleg, miután a varázsfegyverek és páncélok készítését is megtanulta: páncéljainkat és pajzsainkat folyamatosan fejlesztette, jó pár műremek kikerült a keze közül, amiket az utókor is hálásan fog kézbe venni. Sajnos elég sok játékalkalmat kihagyott a játékos, főleg a vége felé.

A barbár (Linorm) származású ember harcos az északi földekről a csapat legerősebb tagja, aki óriási sebzéseket tudott kiosztani, igazi tank volt. Ennek köszönhetően (megyek és ütöm) természetesen minden második csatát ájultan végzett, valamint sokszor a mágikus hatások (félelem, bénítás, stb.) is könnyen megállították már a csata elején. Abszolút a sebzésre épített (sebzés páncéllal, Two Attack Rend). Emlékezetes alkotásai így természetesen inkább a harcban voltak, bár jelleme teljesen semlegesből a lovag hatására semleges jóra változott szép lassan.

Az ember mágus volt a csapatunk kincstárnoka, írnoka, XP-feljegyzője. A csatákban inkább hátul operált, lehetőleg repülve, majd láthatatlanul. Mégis felbecsülhetetlen volt az ő segítsége is, főleg a Haste varázslat megtanulása után. Az ő talán legérdekesebb sztorija, amikor egy tenger alatti (jórészt) lakatlan városban megtanult (beléivódott) egy hatalmas és gonosz varázslatot, amit egy beholder őrzött. A beholder persze megevett volna minket reggelire, de Desna egyik kártyáját felhasználva (nagy erejű varázstárgy) a barátunkká vált. A játékalkalom után írtam is a mesélőnek, hogy a lovagom valószínűleg – erős gyötrődés közben – párbajra hívja, és megpróbálja legyőzni majd régi barátját, mert tudja, hogy ez a gonosz (és talán saját tudattal rendelkező) varázslat nem hagyhatja el a várost. Szerencsére a mágus játékosa is úgy gondolta, hogy ez így nem lesz jó, ezért karaktere inkább a lakatlan városban maradt új barátjával, a beholderrel, hogy mérhetetlen tudásszomját csillapítsa. Így a játékos egy másik mágust készített, aki csatlakozott hozzánk.

Az én karakterem Lev Lemian, a félork lovag volt, a régebben szebb napokat látott Ezüstpallos Lovagrend tagja, Sarenrae, a napistennő híve. A lovag kaszton belül az Élőholt Pusztító (?, Undead Scourge) specializációt választottam, pedig akkor még nem is tudtam, mit fogunk játszani. Később kiderült, hogy telitalálat volt, hiszen Ustalav földjén igencsak elszaporodtak a gonosz élőholtak… Epikus jelenet volt, amikor egy múmiával csaptunk össze: három karakter azonnal félelemtől reszketve elrohant, a negyedik nem sok vizet zavart, míg én (kezdeményezésnél szinte bérelt utolsó helyem volt…) az első körben lezúztam szegénykét, aki alig kászálódott ki az álló koporsóból. Ehhez persze kellett egy kritikus találat is!

 

A kampány nem titkolt célja a kalandfüzér végigjátszása, a karakterépítés, valamint nagy és sok szörny legyőzése volt. Ezt a többiek eléggé túlzásba vitték néha, így például magánélete csak az én karakteremnek volt: menyasszonya, majd felesége lett Szvetlana, a changeling alkimista, aki természetesen nem csak rendkívül hasznos volt a csapatnak a löttyeivel, de elképesztően gyönyörű is! Sokkal szívesebben vettem volna több sandbox-ot, uradalom irányítást (a végén már több várunk, kastélyunk is volt), de csak szaladtunk a kalandokon végig.

Háttere is leginkább csak Levnek volt: a lovagrend, amelynek helyreállításáért sokat küzdött és tett. Egy alkalommal 5.000 aranyat adományozott a helyi úrnak (a teljes pénzkészletemet, ami 7-8. szint körül rengeteg volt, a többiek szidtak is érte…), hogy szervezze meg a városban lévő lovagrendi apátság romjának felújítását (amit előtte persze jól kipucoltunk). Ez után elkezdődött a lovagok verbuválása, és képzése (még a Leadership feat-et is felvettem, csak ezért). Természetesen az esküvőt is ott tartottuk!

Egy kis szerepjáték-érzést még igyekeztem belopni a sok kockacsörgés közé: a mágikus fegyveremre a papunk (amikor képes lett rá) kérésemre ökrök fényt varázsolt, és elneveztem a Fény Haragjának. Később, amikor megszereztem a Szent Bosszúállót (itt Justice Bringer), elneveztem a Fény Igazságának… Igazán epikus fantasy kép lehetne, amikor a sötét kazamatában a csapatunk előretör élen a csillogó páncélú fénylő kardú lovaggal!

 

A végén élőholtra Gonoszra sújtással 36/31/26 volt a támadásom, és d8+10 (alap) +2d6 (Fény Igazsága) +28 (Gonoszra sújtás) a sebzésem. A kardtokom három vágásra Élessé tette a fegyvert (dupla kritikus táv), így jó esélyem volt egy kritikusra az első körben (és a Haste miatt általában még egy támadás). Emellett napi 8x tudtam kézrátétellel 8d6-ot gyógyítani, ami magamra alkalmazva szabad cselekedet volt. A mentők pedig a lovag egyik erőssége. És akkor még nem is varázsoltam (Bika ereje, Prayer, stb.). Ebben az élőholtaktól hemzsegő kampányban (teljes vámpírklánokkal számoltunk le) nagyon erős a lovag, de azért a többieket sem kellett félteni, akik azért jobban tudtak és akartak optimalizálni. Például több semmire se használt featem közül az egyik a lovam volt, de akkor se váltottam át a kardra (PF-ben választani lehet), mert hogy néz ki egy lovag ló nélkül? Az utolsó előtti játékülésen aztán kaptam egy griffet az elf királynőtől, amit aztán csak az utolsó csatában tudtam használni, de akkor is jó érzés volt, hogy az Ezüstpallos Lovagrend nagymestere egy griff hátán érkezik meg… :-)

Nagy sikerélmény volt, amikor hosszú gyötrődés, vajúdás, majd tervezgetés után megtámadtunk egy felnőtt fekete sárkányt (valahol 9-10. szint környékén). Nagyon bevált a taktikánk (és persze szerencsénk is volt), 3-4 kör alatt lezúztuk a gonosz férget, pedig tartottunk tőle, hogy kevesek leszünk hozzá. A 200 körüli HP-jából 180-at a lovagom darált le róla, de ez is volt a taktika lényege: engem mérhetetlenül feltápoltak, a harcos tankunk pedig (szokás szerint) ájultan végezte.

 

A Pathfinder rendszer egyébként nekem bejön, igazán jól feltupírozták a DnD 3-at. Rengeteg érdekes karakterépítési lehetőség, a grafikai stílusa is tetszik. Persze érdemes 1-2 olyan játékost is beszervezni, akik jól ismerik a részelteket (én nem vagyok ilyen), és segítenek a nehezebb kérdésekben. Kiváló app is rendelkezésre áll ingyenesen a játékhoz, amiben nagyon gyorsan lehet varázslatot, feateket, bármit keresgélni. Koca-Pathfinderesként valószínűleg a fentiekben is vétettem hibákat, amiért elnézést kérek!

 

Szóval szép volt, jó volt, és elég is volt, mostanában inkább a Dungeon World-re koncentrálok!

 Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6104 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.09.05, 21:51

Köszi a beszámolót! :)

 

BulldyEberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 887 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.09.03, 09:01

Három éve kezdtünk el egy Pathfinder kampányt, egy úgynevezett Adventure Path-ot, egy nagyobb kalandokból álló fűzért lejátszani, ez pedig a Carrion Crown című volt. A hivatalos közlemények szerint ez a legsötétebb és legfélelmetesebb Pathfinder kampány, amelynek központi eleme a horror. A kampány hat részből áll, és Ustalavban, egy szláv beütésű országban játszódik, bejárva annak minden szegletét.

A történetről természetesen nem írok részletesen, csupán annyit, hogy a Suttogó Zsarnok nevű ősi, hatalmas és nagyon gonosz lich körül forog. Ő sokáig zsarnokoskodott a környéken, de pár ezer éve legyőzték, s most persze újra mozgolódnak a szolgái, talán régi urukat akarják viszontlátni? A mesélőnk elég sok helyen beavatkozott a leírtakba (nem ellenőriztem), saját szájíze szerint alakított néhány szálat, de összességében egy elég jól összerakott, monumentális történet kerekedett a karaktereink szeme előtt.

 

De kik is voltak ezek a karakterek? Egy félszerzet tolvaj, aki a lopakodásra és hátbaszúrásra specializálódott. Ezt valami elképesztően jól tette, hiszen általában dupla annyi volt a lopakodás képzettsége, mint bármelyikőnk legjobb képzettsége… Szép lassan elég durva orvgyilkos lett belőle, ami nem is csoda, hiszen az ősi Holló (misztikus orvgyilkos) született benne újjá. Érdekes kis közjáték volt, amikor (valahol 10. szint környékén) egymaga rendezte át egy város alvilági hatalmi viszonyait, mert egy információgyűjtés alkalmával az egyik vezető tiszteletlen volt vele: láthatatlanul visszalopakodva vett elégtételt a klánvezéren. Jellemző taktikánk volt, hogy ő láthatatlanul osont az ellenség varázslója mögé, majd amikor az varázsolt volna, megszakító támadásként hátbaszúrta néhányszor. Mit mondjak, elég hatékony volt (már amikor összejött), és sokszor az életünket mentette meg.

Piura Maggadon (röviden Pí), a féltörpe-félgólem (hát igen, Pathfinderben akármilyen fajt összerakhatsz…) pap, Desna, a holdistennő hű követője gyógyításával, buffolásával és hatalmas tudásával szintén nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Főleg, miután a varázsfegyverek és páncélok készítését is megtanulta: páncéljainkat és pajzsainkat folyamatosan fejlesztette, jó pár műremek kikerült a keze közül, amiket az utókor is hálásan fog kézbe venni. Sajnos elég sok játékalkalmat kihagyott a játékos, főleg a vége felé.

A barbár (Linorm) származású ember harcos az északi földekről a csapat legerősebb tagja, aki óriási sebzéseket tudott kiosztani, igazi tank volt. Ennek köszönhetően (megyek és ütöm) természetesen minden második csatát ájultan végzett, valamint sokszor a mágikus hatások (félelem, bénítás, stb.) is könnyen megállították már a csata elején. Abszolút a sebzésre épített (sebzés páncéllal, Two Attack Rend). Emlékezetes alkotásai így természetesen inkább a harcban voltak, bár jelleme teljesen semlegesből a lovag hatására semleges jóra változott szép lassan.

Az ember mágus volt a csapatunk kincstárnoka, írnoka, XP-feljegyzője. A csatákban inkább hátul operált, lehetőleg repülve, majd láthatatlanul. Mégis felbecsülhetetlen volt az ő segítsége is, főleg a Haste varázslat megtanulása után. Az ő talán legérdekesebb sztorija, amikor egy tenger alatti (jórészt) lakatlan városban megtanult (beléivódott) egy hatalmas és gonosz varázslatot, amit egy beholder őrzött. A beholder persze megevett volna minket reggelire, de Desna egyik kártyáját felhasználva (nagy erejű varázstárgy) a barátunkká vált. A játékalkalom után írtam is a mesélőnek, hogy a lovagom valószínűleg – erős gyötrődés közben – párbajra hívja, és megpróbálja legyőzni majd régi barátját, mert tudja, hogy ez a gonosz (és talán saját tudattal rendelkező) varázslat nem hagyhatja el a várost. Szerencsére a mágus játékosa is úgy gondolta, hogy ez így nem lesz jó, ezért karaktere inkább a lakatlan városban maradt új barátjával, a beholderrel, hogy mérhetetlen tudásszomját csillapítsa. Így a játékos egy másik mágust készített, aki csatlakozott hozzánk.

Az én karakterem Lev Lemian, a félork lovag volt, a régebben szebb napokat látott Ezüstpallos Lovagrend tagja, Sarenrae, a napistennő híve. A lovag kaszton belül az Élőholt Pusztító (?, Undead Scourge) specializációt választottam, pedig akkor még nem is tudtam, mit fogunk játszani. Később kiderült, hogy telitalálat volt, hiszen Ustalav földjén igencsak elszaporodtak a gonosz élőholtak… Epikus jelenet volt, amikor egy múmiával csaptunk össze: három karakter azonnal félelemtől reszketve elrohant, a negyedik nem sok vizet zavart, míg én (kezdeményezésnél szinte bérelt utolsó helyem volt…) az első körben lezúztam szegénykét, aki alig kászálódott ki az álló koporsóból. Ehhez persze kellett egy kritikus találat is!

 

A kampány nem titkolt célja a kalandfüzér végigjátszása, a karakterépítés, valamint nagy és sok szörny legyőzése volt. Ezt a többiek eléggé túlzásba vitték néha, így például magánélete csak az én karakteremnek volt: menyasszonya, majd felesége lett Szvetlana, a changeling alkimista, aki természetesen nem csak rendkívül hasznos volt a csapatnak a löttyeivel, de elképesztően gyönyörű is! Sokkal szívesebben vettem volna több sandbox-ot, uradalom irányítást (a végén már több várunk, kastélyunk is volt), de csak szaladtunk a kalandokon végig.

Háttere is leginkább csak Levnek volt: a lovagrend, amelynek helyreállításáért sokat küzdött és tett. Egy alkalommal 5.000 aranyat adományozott a helyi úrnak (a teljes pénzkészletemet, ami 7-8. szint körül rengeteg volt, a többiek szidtak is érte…), hogy szervezze meg a városban lévő lovagrendi apátság romjának felújítását (amit előtte persze jól kipucoltunk). Ez után elkezdődött a lovagok verbuválása, és képzése (még a Leadership feat-et is felvettem, csak ezért). Természetesen az esküvőt is ott tartottuk!

Egy kis szerepjáték-érzést még igyekeztem belopni a sok kockacsörgés közé: a mágikus fegyveremre a papunk (amikor képes lett rá) kérésemre ökrök fényt varázsolt, és elneveztem a Fény Haragjának. Később, amikor megszereztem a Szent Bosszúállót (itt Justice Bringer), elneveztem a Fény Igazságának… Igazán epikus fantasy kép lehetne, amikor a sötét kazamatában a csapatunk előretör élen a csillogó páncélú fénylő kardú lovaggal!

 

A végén élőholtra Gonoszra sújtással 36/31/26 volt a támadásom, és d8+10 (alap) +2d6 (Fény Igazsága) +28 (Gonoszra sújtás) a sebzésem. A kardtokom három vágásra Élessé tette a fegyvert (dupla kritikus táv), így jó esélyem volt egy kritikusra az első körben (és a Haste miatt általában még egy támadás). Emellett napi 8x tudtam kézrátétellel 8d6-ot gyógyítani, ami magamra alkalmazva szabad cselekedet volt. A mentők pedig a lovag egyik erőssége. És akkor még nem is varázsoltam (Bika ereje, Prayer, stb.). Ebben az élőholtaktól hemzsegő kampányban (teljes vámpírklánokkal számoltunk le) nagyon erős a lovag, de azért a többieket sem kellett félteni, akik azért jobban tudtak és akartak optimalizálni. Például több semmire se használt featem közül az egyik a lovam volt, de akkor se váltottam át a kardra (PF-ben választani lehet), mert hogy néz ki egy lovag ló nélkül? Az utolsó előtti játékülésen aztán kaptam egy griffet az elf királynőtől, amit aztán csak az utolsó csatában tudtam használni, de akkor is jó érzés volt, hogy az Ezüstpallos Lovagrend nagymestere egy griff hátán érkezik meg… :-)

Nagy sikerélmény volt, amikor hosszú gyötrődés, vajúdás, majd tervezgetés után megtámadtunk egy felnőtt fekete sárkányt (valahol 9-10. szint környékén). Nagyon bevált a taktikánk (és persze szerencsénk is volt), 3-4 kör alatt lezúztuk a gonosz férget, pedig tartottunk tőle, hogy kevesek leszünk hozzá. A 200 körüli HP-jából 180-at a lovagom darált le róla, de ez is volt a taktika lényege: engem mérhetetlenül feltápoltak, a harcos tankunk pedig (szokás szerint) ájultan végezte.

 

A Pathfinder rendszer egyébként nekem bejön, igazán jól feltupírozták a DnD 3-at. Rengeteg érdekes karakterépítési lehetőség, a grafikai stílusa is tetszik. Persze érdemes 1-2 olyan játékost is beszervezni, akik jól ismerik a részelteket (én nem vagyok ilyen), és segítenek a nehezebb kérdésekben. Kiváló app is rendelkezésre áll ingyenesen a játékhoz, amiben nagyon gyorsan lehet varázslatot, feateket, bármit keresgélni. Koca-Pathfinderesként valószínűleg a fentiekben is vétettem hibákat, amiért elnézést kérek!

 

Szóval szép volt, jó volt, és elég is volt, mostanában inkább a Dungeon World-re koncentrálok!


 • chomy, Mantriel, Roninwolf and 2 others like this

seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 881 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.05.30, 18:47

Nagyon még nincs miről írni, legalábbis, ahogy nézegettem az oldalt még jobbára csak találgatások mennek, illetve, hogy ki, mit akar látni, vagy nem látni a szettingben. A fejlesztők is csak minimális infót osztottak meg.

Egyébként meg nem igazán vagyok az a cikket író típus, szóval nem hiszem, hogy ilyesmire vetemednék. Pláne most, amikor éppen nyakig benne vagyok a lentebb írt játék előkészületeiben.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7395 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.05.30, 18:08

Pár napja még úgy voltam vele, hogy írok egy rövidebb cikket róla a címlapra, de idő szűkében nem jött össze. Ellenben ha te írnál róla, ne fogd vissza magad! ;)seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 881 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.05.30, 17:47

Ha már Strato itt elfelejtette megemlíteni:

 

http://paizo.com/starfinder/

 

A vicces az, hogy most én éppen egy hasonló szettinget építgetek otthon, csak Savage Worlds rendszerben, aminek az alapját a Spelljammer, a Dragonstar, és hasonló világok képezik. Amolyan mindent bele világ lenne, egy kicsit Stargate, Farscape, Galaxis Őrzői, Star Wars, Star trek, stb... Minden ami valamilyen fajta Sci Fi, vagy fantasy világban valaha is tetszett. Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 963 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.04.20, 18:20

Ha kipróbálod oszd meg a tapasztalatokat, mert a mi csapatunkban valami elemi ellenállás van a Magus felé, de én személy szerint nem látok benne annyi balansz problémát. ulmax

ulmax

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2016.04.20, 09:29

Szervusztok!

Rise of the Runelordsot mesélek és az első könyv végével elhalálozott a csapat fele. Az egyik srác bosszúból magust indítana azon belül is a bladebound archetípust. Volt már tapasztalatok ezzel a kaszttal? Nem túl tápos? seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 881 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2016.03.29, 20:45

 

Persze most gyorsan beszerzek egy magyart és egy angolt, hogy le tudjam lesni az elnevezéseket.

 

A Delta Vision által kiadott magyar D&D 3E asszem nem lett túl jó, ellenben a Basic D&D-nek van egy nem hivatalos fordítása, ami frissebb és talán nagyobb gonddal készült. Ebben a topikban megtalálod. Talán jobb ezt alapul venni, hogy távolabbról nézve is egységesebbek legyen a kifejezések.

 

 

Tény, hogy az a fordítás, helyenként inkább ferdítés nem volt éppen a legjobb, de ha a rendszer alapjait megtanulod belőle, akkor könnyebben meg tudod érteni a Pathfinder szabályokat is. Ha van némi angol nyelvismeretedet, akkor meg főleg.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]