Ugrás tartalomhoz


Fotó

Liga


 • Válasz írásához lépj be
571 hozzászólás érkezett eddig

Nico

Nico

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1595 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.26, 18:42

Jó lehet :D

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.26, 00:29

Na, egyik nap gondolkodtam, és eszembe ötlött, hogy mit is kellene csinálnunk liga helyett.

Az ötlet magvát Fionn azon elképzelése alkotja, mely szerint a ligának a "hétköznapi játékot" kell versenyszerűsítenie, az erőegyensúlyt garantáló svájci rendszeren kell alapulnia, és a "háttértörténetnek" kizárólag a paklik összeállításában szabad szerepet játszania, magát a játékot nem befolyásolhatja. Én magam egyébként ezen elvek többsége ellenében foglaltam állást korábban (s továbbra is fenntartom, hogy egy, a tavalyihoz hasonló ligához az ezekkel ellenkező elvek jobban passzolnak), de be kellett látnom, hogy egy olyan "ligának", melynek potenciális játékosközönsége ténylegesen egyszámjegyű, ebbe az irányba kell elmozdulnia.

A következőt találtam ki. Háttértörténet helyett minden "ligahónapra" (ez akármilyen hosszú lehet, de talán 3-4 hét lenne ideális) összeírnánk néhány olyan lapot vagy koncepciót, melyek bár első látásra érdekesnek tűnnek, soha senki nem épített rájuk paklit (mint Foltos, az új Varys, meg biztos egy csomó ilyen van még). Abban a hónapban pedig azok, akik részt kívánnak venni a "ligában", próbálnának arra a lapra (vagy azok közül többre) paklit építeni - persze nem úgy, hogy a már működő paklimba berakom őket, aztán remélem, hogy nem húzom fel... értitek. A dolog lényege az lenne, hogy magukat a játékokat semmi nem befolyásolná, azaz mindneki továbbra is azzal játszik keddenként, csütörtökönként, vagy amikor összejön, akivel akar, beleértve azokat a játékosokat is, akik arra a hónapra nem neveztek. Ugyanúgy lehet multizni, vagy egy az egyben játszani, a lényeg csak az, hogy minden meccs után mindneki nyilatkozzon az ellenfél paklijáról. Mondjuk osztályozza egy 5-ös vagy 10-es skálán, hogy mennyire ötletesen vagy ötlettelenül használta ki adott lapot, mennyire volt nedly, stb. E mellett esetleg azt is számon lehetne tartani, hogy ki kit vert meg a paklijával, de ez az esemény nem igazán erről szólna. Egyébként nem lenne paklimegtartási kötelezettség sem, mindenki módosítgathatná a pakliját, amennyit akarja. Minden játékosnak minden más játékos paklijára csak egy szavazata lenne, de azt bármikor javíthatná; azaz, ha háromszor játszottak, és először egyáltalán nem jött fel a kiválasztott lap, így 0-ást adott, másodszor jól működött, ekkor 4-est adott, a harmadik előtt meg az illető módosította a pakliját, és így már egyértelműen 5-ös; ekkor a játékos osztályzatából egyedül az utolsó érvényesülne. A hónap végén összesítenénk a szavazatokat, és a legötletesebb pakli tulajdonosa díjat kapna (ami, figyelembe véve a dolog jellegét, valószínűleg egy booster, vagy ilyesmi lenne).

Tudom, ez nem az a tervezet, amit végtelen hosszan lehet játszani, valószínűleg pár hónap után elfogynak a potenciális lapok (egyszerre nyilván leglább 5-6-ot kellene kijelölni a változatosság végett), de azért talán meg lehetne próbálni. Persze, csak ha nem csak én látok benne fantáziát.

Vélemények?

adriandraco

adriandraco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.06, 14:43

Oké, köszi.

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.04, 00:16

Minden körben.

adriandraco

adriandraco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.03, 20:45

Méh egy kérdés. A térképen az ikonok adta bónuszok egyszer használhatóak a csata folyamán, vagy minden körben? Pl minden körben +2 arany stb...

adriandraco

adriandraco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.02, 22:30

Köszi a válaszokat!

Valószínűleg kipróbáljuk Fionnarix ötletét. Elég logikusnak tűnik :felvon:

Fionnarix

Fionnarix

  Kingslayer

 • Fórumita
 • 3294 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.02, 22:16

Én a helyetekben úgy nyomnám, hogy a semleges területet védő nem kapja meg, ha bevédi, viszont a bónuszokkal játszik. Sokkal könnyebb egy területet megszerezni, mint elveszteni, így ez a rendszer nagyon statikus, s a kezdetben előnyt szerzőt nehéz később letaszítani.

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.02, 22:05

Csak kérdés, jól látom-e? :felvon:

Igen, jól. :rohog:

adriandraco

adriandraco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.02, 17:15

Szegeden a régi szabályokkal indítunk ligát. Lenne egy kérdésem. Ha semleges területet támadok, a terület védője megkapja a terület adta bónuszokat? Ha megvédi a területet, az övé is lesz?

Az én olvasatomban nem kap bónuszokat, mert nem az övé a terület, és nem is szerzi meg, ha bevédi, ahhoz meg kell támadnia. Csak kérdés, jól látom-e? :felvon:

Fionnarix

Fionnarix

  Kingslayer

 • Fórumita
 • 3294 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.21, 22:54

Mi a jóég lesz ezzel? 15-ére írtuk ki a 'deadline-t' anno.

Vmiért meghalt a dolog, érzésem szerint azért, mert túlbonyolítottuk.

Szóval: legyen az új határidő, ameddig rendezzük a kérdést elseje. Mindenki nyilatkozzon, játszana-é rendszeresen ligát, 6-8 fő alatt nincs nagyon értelme.

Én szívem szerint nem kezdeném el újrarágni az egészet. Viszont támadt egy-két új ötletem. Javaslataim:

1. A térkép-területekért 'presztízsharc' folyjon, a Liga maga svájci rendszerű küzdelem legyen. A Liga a baráti játékok szervezett formája legyen.

2. Ha lesz storyline, az is szimbolikus legyen, semmi hatással a játékra. Mármint a presztízsen kívűl.

3. A meccsek/fordulók változatosságát az előző ligához hasonló pakliépítési korlátokkal oldanám meg. Sok embertől volt törekvés arra, hogy különféle miniszabályokkal bővítsük a játékot, amire én mindig azt válaszoltam, hogy magát a játék adta lehetőségeket sem használjuk ki teljes mértékben. Pakliépítési korlát alatt arra gondoltam, hogy a létező, de nem használt témáit a játéknak kihasználjuk. Ezzel megmaradna a Liga 'casual' jellege, azaz nem csak brutális versenydeckek lennének, s feltérképeznénk a játék olyan területeit, amit nemigen használunk esetleg.


A következőkre gondolok:

Arryn/Tyrell/Bolton szakasz: mindenki vagy Arryn/Tyrell/Bolton deckkel játszik. A pakli legalább egyharmadának az adott ház Jellemzőjével (Trait) lapokból kell állnia.

Crest-szakasz. A négy kereszt kihasználása. Egy deckben csak egyféle Cresttel rendelkező lapok lehetnek -ez talán túl erős, de így hangulatos-, s szintén a deck egyharmadának a kereszthez tartozó lapokból kell állnia.

Ház-kulcsszavas szakasz. A deck legalább negyedének rendelkeznie kell az adott ház 5KE-s spec kulcsszavával, vagy azzal kapcsolatosnak lennie.

Bannerman szakasz: kötelező a 3 Bannerman, és a 3 'For family and Honor' használata

Epic Battle szakasz: kötelező a 3x Házas Epic Battle, 3x Epic helyszín, s 1x 'Battle of the Ruby Ford' használata.

Summer/Winter szakasz: Summer/Winter témadeck kötelező. 3xWhite/Black raven, + Agenda.

FFG Liga szakasz: CS +2 tetszőlegesen választott CP tartalmából kell paklikat összerakni.


Akár az epic/banner szakaszt össze is lehetne vonni. Még egy 5 Király háborúját feldolgozó szakaszon is gondolkodom. Heti 10 lap és 1 plot cseréjére lenne maximum lehetőség.

AZ AS-t picit másképp osztanám: az 1. a hó végén kapná a 80-ast, a 'legnedlybb/flavorosabb/ötletesebb' deck kitalálója -amit megszavaznánk- a 40-est, míg az utolsó helyezett a 20-ast. A 'nedly' deck 40 AS-ével azt díjaznánk, aki az adott fomátumhoz hangulatban leginkább megfelelő decket rakta össze, s úgy is játszott vele (pl a Bolton-játékos Rémvölgy célpontjának Theont jelöli ki, amíg az él, s.í.t.), de ezt természetesen megszavaznánk.

Én nyitott vagyok más javaslatokra is, de nem szeretném, ha a fentebb vázoltnál hosszabban lenne kifejtve -példákat is beleszámítva-, vagy hogy bonyolultabb lenne.

Módosította Fionnarix: 2009.02.21, 22:57


Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.07, 12:29

Egy nagy kérdés mondjuk 2*30-as paklival játszom és kitíltják a hátteremet és maximum 5 lapot lehet cserélni, akkor ugye senki nem gondolja komolyan hogy összeborítom a két paklit és úgy játszom a hónap végéig?


Ahogy látom, hátteret csak a Baratheon ház tilthat ki, így a kérdést inkább a Greyjoy házzal összefüggésben lehet feltenni: ha a Só és szikla királyait tiltják ki a szarvasok, adott esetben 15 plusz lapot is be kell tennie az érintett krákoknak...

Ha megnézitek a tervezetet, lapokat csak a ligahónapok között (a késedelmi héten) lehetne kitiltani, ugyanazt a pakliváltoztatási szabályok pedig csak egy-egy hónapra vannak érvényben (ennyi ideig kell kb. ugyanazt a paklit használni). Természetesen én sem úgy gondoltam, hogy ha letiltják a paklid alapját képező kombó egyik lapját, akkor azt egyszerűen kiveszed, és kész... :gyagya:
A konkrét esetben: ha eddig Só és Sziklás vagy Hadbanálló Testvéres paklival játszottál, és most azt "kitiltják alólad", akkor a következő hónapra már háttér nélküli (vagy más hátteres) paklit kell összeraknod.


De hogy Martellre csatolt lapokat gondoltál Recky és nem eseményt!!!
Eseményt a Martelleknek!!!

Igen, és csatolt lapot a Targáknak, meg helyszínt a Greyjoyoknak, nemde? :ejj:
Ha megfigyeled, egyik háznak sem ahhoz a laptípushoz kötődnek a képességei, amikben a legjobbak. A tiltó képességeket igyekeztem úgy kiosztani, hogy annak a háznak a specialitásának számító lapjait tudják letilltani, akikkel jó eséllyel sokat fognak hadakozni. A legalizáló képességek kiosztásánál csak arra figyeltem, hogy ne a saját specialitásukat kapják meg a házak - elvégre abban amúgy is erősek, inkább más lapok frontján erősítsék magukat.
E konkrét esetben pl. a Martell ház visszahozhatja Arianne csábítását, vagy A Nap lobogóját, nem beszélve számtalan semleges csatolt lapról - vagy, ha a liga lapkészletében alapból nem szerepelnek a teles lapok, a Halálos csábításról vagy Vérszomjról.

Nico

Nico

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1595 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.06, 22:58

De hogy Martellre csatolt lapokat gondoltál Recky és nem eseményt!!!
Eseményt a Martelleknek!!!

Baratheon

Baratheon

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 957 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.06, 22:24

Mivel ez csak egy tervezet így általánosságban tettem fel a kérdést, de jogos a pont.

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3482 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.06, 22:03

Üdv!

Egy nagy kérdés mondjuk 2*30-as paklival játszom és kitíltják a hátteremet és maximum 5 lapot lehet cserélni, akkor ugye senki nem gondolja komolyan hogy összeborítom a két paklit és úgy játszom a hónap végéig?

Ahogy látom, hátteret csak a Baratheon ház tilthat ki, így a kérdést inkább a Greyjoy házzal összefüggésben lehet feltenni: ha a Só és szikla királyait tiltják ki a szarvasok, adott esetben 15 plusz lapot is be kell tennie az érintett krákoknak... (ez nyilván egy elég speciális eset)

Maradok tisztelettel: Alister

Baratheon

Baratheon

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 957 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.06, 21:45

Ez remekül hangzik csak nem bonyolítja meg a lapok fejbentartását.

Egy nagy kérdés mondjuk 2*30-as paklival játszom és kitíltják a hátteremet és maximum 5 lapot lehet cserélni, akkor ugye senki nem gondolja komolyan hogy összeborítom a két paklit és úgy játszom a hónap végéig?

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.05, 22:31

Ja, és akkor megpróbálom valahogyan beírni ide a teljes táblázatot, amit Alister kért. Előre láthatólag írtó rondán néz majd ki, szóval senki ne felejtse el, hogy itt valójából csak egy 6*4-es excel tábláról van szó.

Szóval.

Ha a legtöbb várat birtokló ház a...
...Baratheon, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő helyszínt.
...Greyjoy, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos karaktert.
...Lannister, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos helyszínt.
...Martell, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő csatolt lapot.
...Stark, akkor azon házak minden játékosa, melyek valamilyen fajta szimbólumból a legtöbbel rendelkeznek, +1 pontot kapnak.
...Targaryen, akkor vétójogot kapnak a király(nő) megválasztásánál.

Ha a legtöbb hordót birtokló ház a...
...Baratheon, akkor vétójogot kapnak a király segítőjének megválasztásánál.
...Greyjoy, akkor vétójogot kapnak a királyi testőrség parancsnokának megválasztásánál.
...Lannister, akkor azon házak minden játékosa, melyek jobban állnak a házak pontversenyében, -1 pontot kapnak.
...Martell, akkor egy általuk választott ház minden játékosa -1 pontot kap.
...Stark, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos cselekményt.
...Targaryen, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő cselekményt.

Ha a legtöbb koronát birtokló ház a...
...Baratheon, akkor a ház minden játékosa +1 pontot kap.
...Greyjoy, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő hátteret.*
...Lannister, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő eseményt.
...Martell, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos csatolt lapot.
...Stark, akkor vétójogot kapnak a királyi testőrség parancsnokának megválasztásánál.
...Targaryen, akkor a ház, és egy általuk választott másik ház minden játékosa +1 pontot kap.

Ha a legtöbb tengert birtokló ház a...
...Baratheon, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos hátteret.*
...Greyjoy, akkor azon házak minden játékosa, melyek rosszabbul állnak a házak pontverenyében, -1 pontot kapnak.
...Lannister, akkor vétójogot kapnak a király(nő) megválasztásánál.
...Martell, akkor vétójogot kapnak a király segítőjének megválasztásánál.
...Stark, akkor legalizálhatnak egy, a liga addigi lapkészletében nem szereplő karaktert.
...Targaryen, akkor kitilthatnak a ligából egy bizonyos eseményt.

(Egyedi lapok kitiltása, illetve legalizálása minden esetben csak a lap egyetlen verziójára vonatkozik.)

*Tudom, első pillantásra a háttérrel kapcsolatos legalizálás/kitiltás gyengébbnek tűnik a többi képességnél, de ha belegondolunk, az Észak védelmezőit kitiltani, vagy az Öt király háborúját legalizálni egyáltalán nem egy utolsó fegyvertény...

Egyébként Alisternek igaza van, ez a rendszer nem függ össze szervesen a három tisztség kiosztásával, így ha a helyett teszem azt Vicomte lenti ötletét valósítanánk meg, azzal is működőképes lenne. Ekkor a vétójogokat más hatásokra kellene cserélni (alkalmasint, adott ház letilthatna egy szerepet a hat közül, amiért abban a körben senki nem szállhatna ringbe).

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.05, 22:02

A gondolat tetszik, a megvalósításban azonban látok némi problémát. Nagyon tetszik például, hogy csak ez a három játékos használhatna királyi tanács lapokat, csak az a baj, hogy ez sokkal nagyobb nehezítés a Lannistereknek, mint pl. a Targáknak és Greyjoyoknak. Oké, Kihallgatást nyilván mindenki használ, de míg az Egy másik törpét öltél meg, a Toronyba zárva, vagy akár a Rangfosztott a gyakran használt lapok közé tartozik, én még soha nem láttam játékban Ahová csak a tenger szava elért. A Lannister háznak 4 királyi tanács eseménye van, a Baráknak, Martelleknek és Starkoknak 2, míg a Greyjoyoknak és Targáknak csak 1.

Régens – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint kijelölhet 4 királyt v. királynőt, amelyeken kívül a következő hónapban senki sem használhat ilyen lapot.

Gondolom, azért a korlátozás, mert túl erősnek érezted, ha csak ő használhat királyokat és királynőket. De mi lenne, ha inkább választhatna a királyok és királynők közül, és a kiválasztott típusból csak ő használhatna lapokat?

Vicomte11

Vicomte11

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 618 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.05, 21:40

Tegnap eszembe jutott egy új ötlet a ligához, ami Recky titulus választásos dolgaira rímel, de közben megtartja azt a koncepciót, hogy a játék alapszabályain ne változtassunk, de mégis csak visz egy kevés csavart a dologban:

Az adott hónapban megszerzett pontok alapján a legjobb 6 játékos megküzdhet a hat multiplayerből is ismert cím közül háromért.

Ez három normál meccsen történne, úgy hogy a legjobb játékosok a legjobbtól kezdődően sorra kiválasztanak egy címet, amiért küzdelembe akarnak szállni, majd véletlenszerűen összesorsoljuk őket.
A meccsek győztese kiválasztja, hogy a két cím közül melyiket akarja megtartani. A másik cím a következő hónapban nem lesz életben. Természetesen akkor, ha pl. nincs Királyi testőrség parancsnoka játékban, akkor mindenki használhat Királyi Testőrt, ha pedig nincs Besugók mestere, akkor mindenki használhat árulót, ellenben a Királyi tanács lapokat tényleg nem használhatná más, csak az a három játékos, akiknek aktuálisan élő titulusa van.

A címekkel bíró játékosok különböző előnyökkel rendelkeznek a következő hónap során.

Régens – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint kijelölhet 4 királyt v. királynőt, amelyeken kívül a következő hónapban senki sem használhat ilyen lapot.

Törvénymester - Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint kijelölhet 1 ország plotot, amit rajta kívül a következő hónapban senki sem használhat.

A király segítője – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint kijelölhet 4 rang, erény vagy állapot csatolt lapot, amit rajta kívül a következő hónapban senki sem használhat.

Besúgók mestere – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint csak ő használhat áruló jellemzőjű lapot.

A Királyi Testőrség Parancsnoka – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint egyedül ő használhat „Királyi testőrség” jellemzőjű lapokat, továbbá használhatja a Kingsguard háttérlapot.

Pénzmester – Használhatja a „Királyi tanács” eseménylapokat, valamint kijelölhet 1 ritka, 1 UC és 2 gyakori aranyat adó lapot, amit csak ő használhat.

Ezt persze még lehetni finomítani, de talán ez vihet egy kis egyediséget a játékba.

Vélemény?

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.05, 20:11

(OFF)Eh, persze a saját javaslat lemaradt...(/OFF)
Szóóóval... mi lenne, ha az alaptársasjáték térképe helyett az első kiegészítő térképét használnánk, ami hat házra van kalibrálva? Így délen sem lenne olyan tömegnyomor. Ha a kép a probléma, a sajátomat fel tudom ajánlani mintának.

Nekem mondjuk nem tűnt, fel, hogy akkora tömegnyomor lett volna délen (sokkal inkább középnyugaton lógtak egymásra a Lannisterek, Greyjoyok, Targák, talán még a Starkok is). Ettől függetlenül használhatjuk a másik térképet, csak ugye abból nincs szép nagy falitérképünk, így az egész térképesdi átvonulna a virtualitásba...

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3482 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.05, 15:02

Üdv!

II. Pakli összeállítás

II. 1. Lapkészlet

Nehéz kérdés... de a Herceg hívét és a körönként ezer lapot húzó Észak védelmezői paklikat annyira utálom, hogy b.

II. 2. Paklik

Lásd korábban.

II. 3. Legalitásváltozás

Oké.

III. Formátum és időtartam

III. 1. Hónapok és fordulók
...
III. 2. A fordulók menete
...
III. 3. A késedelmi hét menete

Ezek jók.

IV. Támadások és ellenfelek

IV. 1. A támadások leadása
...
IV. 2. Védekezők kijelölése

Ez is jónak tűnik.

IV. 3. Túl sok védekezés

Ez is egész pofás ötlet az előző liga negatív tapasztalatainak kiküszöbölésére.

V. A térképikonok

V. 1. Az ikonok szerepe
...
V. 2. A tenger, mint ikon
...
V. 3. Az ikonok birtoklása

Ez is jónak tűnik.

VI. Storyline

VI. 1. Ikontöbbség

Ez tetszik! Nyilván sok múlik azon, hogy mennyire hangulatosak és kiegyensúlyozottak a házak hatásai (esetleg elhozhatnád ma a táblázatot a CD Fűbe és kedden a Sárkánytűzbe, vagy felrakhatnád valahova).

VI. 2. Tisztségek

Ez is tetszik, bár szvsz ne legyen minden hónapban más a király/királynő; akkor már inkább hívjuk régensnek! Tudom, tudom, szőrszálhasogatásnak tűnik, de mégis... Ja És a királyi testőrség parancsnoka ne csak férfi lehessen! Brienne, ugye.

VII. Egyéb szabályok

VII. 1. Szövetség

Ez tetszik!

VII. 2. Kieső házak

Szerintem sok az a 3 pont... meg annak, aki leszorul a térképről, éppen elég szívás visszamászni, nem kell még külön alávágni. Sőt, (abszolút opcionálisan) én még díjaznám is a sikeres visszatérést - elvégre az nem kis dolog!

1. A paklik összeállításánál

Ha már kitiltás/kisajátítás, akkor inkább a Recky-féle verzió tetszik...

2. A birtokolt területek után járó bónuszok:

Ez megfontolandó. Elvileg két fix setup lapra már lehet biztosan nyerő kombót építeni, nem?

3. Pontozás:

Ez viszont jobb, mint az előző, és jóval szorosabb végeredményt (és így nagyobb izgalmat) hoz majd.

Recky koncepciójához pár gondolat:

1.) Én az ilyen típusú stori line dolgot két okból nem tartom szerencsének:
- Túl bonyolult
- A játokosok egyedileg megszerzett pontjaira is hatással van, de ez nem biztos, hogy túl szerencsés és mondjuk az én alapkoncepciómmal ütközik is.

Amennyire látom, az ikontöbbséges cucc és a tisztségek kiosztása egymástól függetleníthető, tehát ha együtt túl bonyolultak, akkor külön-külön még lehet létjogosultságuk (tehát vagy egyik vagy másik, nem felváltva)

2.) A házváltást két módon kellene szankcionálni - de nem pontvesztéssel:
- Az új ház által biztosított bónuszokat 1 hónapig nem kaphatja meg az átlépett játékos.
- Csak az vesz részt a házak versenyében, aki a ligából történő kilépése vagy a liga befejezése előtt legalább 3 hónapig egy adott ház tagjaként harcolt.

Ez jó.

3.) A kieső ház tagjait sem büntetném pontlevonással, viszont a teljes játékból bannolnék (a'la száműzetés a Falra) egy egyedi kulcskarakterüket. :(

Szvsz ne szívassuk még jobban a kiesőket.
(OFF)
Eh, persze a saját javaslat lemaradt...(/OFF)
Szóóóval... mi lenne, ha az alaptársasjáték térképe helyett az első kiegészítő térképét használnánk, ami hat házra van kalibrálva? Így délen sem lenne olyan tömegnyomor. Ha a kép a probléma, a sajátomat fel tudom ajánlani mintának.

Maradok tisztelettel: Alister

Módosította alister: 2009.02.05, 15:05[Fantasy háttér] [Sötét háttér]