Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

A dogvesz gyermekei v2.0 (Mannasz Viktor)


 • Válasz írásához lépj be
25 hozzászólás érkezett eddig

Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1832 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.12, 23:11

Szerintem ez a játék néhány alkalomra való, abban lehet elég poén, hosszabb menetet nem bír el, ahhoz nem elég kidolgozott.
A klános megoldás nekem nem jön be, nagyon sablonos.

Több teret szentelnék a világ működésének. Például a torzak egymás közti kapcsolatai, életmódjuk, álcáik és szokásaik. A torzultüldözés módjai is adhatnak ötleteket a csapatnak, ha azt az oldalt játsszák.
A történelmi dolgok engem is zavartak, már amelyikről nem bűzlik, hogy az szándékos változtatás, pl Kolombusz legyilkolása. A haditechnikai bakik szintúgy. Pl hol maradtak a tűzfegyverek?
A csontvigyázók útjában találtam pár kevésbé sikerült megoldást. pl a szeme elé növeszt csontlemezt. miér? hogy ne lásson? A gerinclándzsa elég komikus. A töviskorona viszont hangulatos.

Szabályokra ott a wow, úgyis az a játék gyökere. Így ezt a részt át is ugrottam.

stargazer

stargazer

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 775 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 19:11

nekemmm... kommersz. ez olyan túl klasszikus, túl klános, túl kategóriás. persze lehet hogy nincs más út de ha nincs ilyet akkor se, akkor inkább semmilyet. bocs.

Jester

Jester

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1380 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 15:40

Kellemes teaser. Meghozta a kedvem a játékhoz. Már csak csapatot kéne találnom, de ez már nem tartozik ide. :lol:

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 13:57

ONeill:
"Szóval értitek:D Szakmai ártalom:D"

Rendben van, de én például meg tudom állni, hogy ne hiányoljam az anyagban a repteres vonatkozásokat.

Thaur:
"Lám, mindezt leírnom mi értelme volt? Még annyi sem, mint a történelmi kukackodásnak."

Ez esetben nem értem, hogy egyáltalán miért szóltál hozzá...

Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 13:30

Vorador: A hangulat, az alapötlet nem tetszik. Nem úgy értve, hogy rossz, hanem úgy, hogy a horrorvonulat a legkevésbé sem találkozik az ízléssemmel. Ami pedig a 'motort' illeti, ezt csak átfutottam, mert egyre inkább a "legkevésbé sem érdekelnek a szabályok"-vonulat felé tolódom.

Lám, mindezt leírnom mi értelme volt? Még annyi sem, mint a történelmi kukackodásnak.

Shadowmasters

Shadowmasters

  Yeti lovag

 • Fórumita
 • 1087 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 13:13

Üdv!
Gratulálok, a 2.0 nagyságrendekkel jobb lett mint az előző. Az alaphangulat már az előző verzióban is megfogott, de msot még erősebben átjött. Némi finomítás (történelemhűség, klánok részletezése, stb) azért még szükséges. A rendszer így elsőre jónak tűnik, bár szemet szúrt pár apróság amiket ONeill előttem már nagyrészt leírt.

ONeill

ONeill

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 14 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 12:26

Mindenkinek, aki az évszámos "szőrözés" miatt szólt: én történészhallgató vagyok, Thaur-ról nemtudom pontosan mi, dew biztos kapcsolatban áll a történelemmel, vagy nagyon szereti. Ha egy genetikus olvassa ezt a cikket, tuti kiugranak neki a szövegből a Torzultakkal kapcsolatos esetleges genetikai dolgok. Ha egy pszichológus, neki is a saját dolfai, ha egy mosógépszerelő(hmm, asszem azért ebbőla aszövegből neki nem sok jutna)...
Szóval értitek:D Szakmai ártalom:D

Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 11:08

Thaur, én azért jobban örültem volna, ha magáról a játékról írsz valamit (hogy tetszett? milyen a hangulata?, stb)... Persze nem baj, hogy a történelmi hibákra felhívtad a figyelmem (mint mondtam, egyszer talán ki is javítom őket), de a lényeg nem ez lett volna...

Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 10:39

Orastes, Attila: Igyekszik az ember. :lol:

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 08:10

-nekiállnak.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 08:09

Egyszerűen lenyűgöz, hogy egy alapvetően horror-fantasy játékkal kapcsolatban, amely alternatív földi történelemre épül, egyesek nekiállnak és irl perszonáluniós meg államalapítós időpontokon nekiállnak szőrözni.

Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 07:33

Oneill, Thaur, blaisec: a történelmi korrekciókat lementettem, amennyiben lesz 3. verzió, abban javítva lesznek.

"Egy kérdésem van a szerzőhöz... mi (ki) az a Gerinchordozó?"

Nem tudom. :lol:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 07:24

"Torzultak leírásánál a Csapás éve 1364, pedig mindenhol máshol 1320.
Krisztus katonáinál Martinus barátot Konrád 1360-ban gyógyítja meg....
Nah összességében: A könyv elején 1320 a Csapás éve, a könyv további részein 1364..."

Az eltérés oka, hogy az első verzióhoz képest több évszámot átvariáltam, és ezek szerint sajnos nem sikerült mindenhol korrigálnom a szövegben. A helyes évszámok azok amik a 7-8. oldalon vannak.

"Lehet, hogy túl sok lenne, de én a helyedben behoznám valahogy már az elején a többi említett klánt. Pl. pár évvel később újabb, eddig ismeretlen torzultak tűnnek fel. Lehetne ezen új klánok megjelenése után pár évvel a játék jelene."

Valamit a kiegészítőkre is kell hagyni. :lol:

"Az "ösvény" elnevezéseken változtatnék, mert szerintem nagyon Vampire-re hajaz. Minimum egy "út" változtatás kéne szerintem, de valami kreatívabb jobb."

Nem nagyon értem: a VtM-ben nem diszciplínák voltak? Azok tudomásom szerint nem képeztek ösvényeket vagy igen?

"Azt is bele kéne írni, hogy Konrád közel sem mentett meg mindnekit, hiszen a pestisjárványban eredetileg rengetegen haltak meg, és gondolom nem ugyanannyi Torzult van, mint Tiszta. Jött a segítség, de későn ért el mindenhova."

Nem minden meggyógyított változott át torzulttá. Csupán azt írtam, hogy az átváltozottakban egy a közös: mindegyiket meggyógyította Konrád. (Nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar. :lol: )

"A Torzak három nagy klánja teljesne különböző képességekkel bír. A klánok megalakulása alatt gondolom a szervezett forma létrejöttét érted. Ha szervezettek, akkor hiányolom a klánok részletesebb leírását jelenlegi, játszható állapotukban. Ha nem szervezettek, akkor hogy érted a klánok létrejöttét?"

Valahol teljesen szervezetlenek vagy kisebb csapatokban rejtőzködve élnek. Magas szintű szervezettség csupán a Húskirályságban és William országában alakult ki. William birodalmáról talán képet tudsz alkotni az itt-ott elszórt infókból (pl. 43., 61. oldal).

"Érdekelne William dárdájának 5 része is. Az oké, hogy kap canterbury érseke és a pápa, Pierre báró a helyszínen van, oké ő is kap. Még talán a magyar hercegpríás is megmagyarázható. De a horvát bánt nem értem:D "

Azok kapták, akiknek a nemzete legderekabban küzdött William ellen.

"De a tulajdonságok leírását hiányolom. Az hogy mi származik belőlük játéktechnikailag, az le van írva, de egy általánosabb leírás is odafér röviden."

Elég ilyet olvashatott már mindenki, nem tartottam szükségesnek ilyeneket írni: az Intelligencia megmutatja mennyire vagy okos, stb.

"Krisztus katonái: Gondolom nincs mindegyiknek angyalszárnya, mint Uriásnak. Uriás a három út valamelyikéhez tartozott eredetileg, vagy egy külön út? Mert gondolom a kiválasztott gyermekek mind a 3 klánból kikerülhetnek."

Uriás valamelyik nagy úthoz tartozott, de aztán valahogy átformálta a saját útjára. Eddig egy ilyen volt, játékosok ne is próbálkozzanak vele. :lol:
Új angyalok: mint írtam, olyan Alvókat választanak, akik még nem ébredtek fel (nem torzultak). Lappangó örökségükből lehetséges kialakítani Uriás ösvényét. Ha már torzultak, túl szorosan kötődnek a Vér, CSont vagy Húsövényhez és nem sajátíthatják el Uriásét.

"A Vérösvényhez kapcsolódó Vérfüggőség pontosan hogy jelenik meg?"

pl. [10-függöség szintje] napig semmi hatás. Ezután egyre inkább kívánja a vért. Amíg nem jut hozzá, naponta 2-vel növekvő célszámmal (10-ről kezdődik) Tudat-próbát kell tenni. Siker esetén visszafogja magát, sikertelenség esetén egészen szélsőséges cselekedetekre lesz hajlandó a vérért...

"A húsnővért miért pont cska a húsfivérek asszonyai vehetik fel? Vagy értsük úgy: cska a nőnemű Húsösvény követők?"

Igen, a húsfivérek asszonyait nem abban az értelmében használtam, hogy a húsfivérek feleségei, hanem a "női Húsfivérek".

"A Művelt előny talán túl olcsó.
A Szerencsés előny talán túl drága ilyen ritka használat esetén."

Lehet, nem teszteltem.

"A Fájdalmas torzulásnál a Csontösvény használói emellett gondolom a csontösvényből származó torzulásokat is elszenvedik. Ha így van, ezt is fel kéne tüntetni."

Összeadódnak.

"Képzettségek:
A képzettségek nekem kevésnek tűnnek, és részletesebb leírást is igényelnének. Valamint "szakirány" rendszert. Pl. a Törvénykezés nagyon jó, csakhogy a budai jog ismeretével már egy 20 km-re lévő faluban sem lehetett semmit kezdeni, nemhogy több száz vagy ezer kilométerrel odébb."

Ugyanazt mondom, mint a tulajdonságoknál: annyit képzettség leírást olvastunk már, hogy fölösleges lett volna nekem arra időt szánni. És egyértelmű is, hogy mire jó a Nyelvismeret, Földművelés (Lovas íjászat vaksötétben :) ), stb. A specializációt nyugodtan használjátok.

"A Harcmodorok tulajdonképpen képzettségek?"

Igen.

ONeill

ONeill

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 14 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.09, 00:28

Thaur:

Newcastle nem tengerparti város közvetlenül. De van az agglomerációja ma kiterjed a tengerpartra (kb. mintha Érd lenne Budapest kikötője), de a középkorban is volt kikötőtelepülése. Ha pontosak akarunk lenni:D;)

Ottokár nekem is feltűnt, de nem szóltam érte, ahogy Rolandért sem:D Persze a játék sztoriját meg lehet úgy írni, hogy ezek a nevek teljesne korrektek legynek a maguk helyén (pl. Roland vagy francia vagy német lehet, ami valamelyik állam megerősödésére utalhat):lol:

A táltos karaktert én úgy gondoltam, hogy egy korábbi időkben játszódó kalandhoz készült. Azaz gondlom az természetesen nem a 15-16. századi környezetbe készült.

Keresztes háborúkra szerintem nem kötöttem bele, mert én is tudom, hogy voltak. Sőt, igazából talán a kor közvetlen előzményeiben nagyobb erőket mozgattak mint a Szentföldért. (Husziták elleni hadjáratok, A Német Lovagrend litvánok és poroszok elleni kereszteshadjáratai, a reconquista vége, stb..)
Csak annyit mondtam, hogy szerintem a Szentföldes lehetőség behozásával plusz érdekességet leehtne vinni a játékba. De természetesen mint mind javaslatom vagy ötletem, csak egy segítő szándékú felvetés az alkotónak a játék apró hibáinak kijavításához a több szem többet lát alapon.

Orestes:
Csupán szeretnénk, ha minden a legtökéletesebb lenne a játékban az ALKOTÓ IDEÁJA szerint. Azaz mi felhívjuk a figyelmét ezekre a dolgokra, mert ha ezeknél a pontoknál a valós történelmet akarta leírni, akkor ezeken változtatni kell, de ha saját történelmet kreál hozzá, akkor természetesen ezeket csak akkor teszi bele, ha szeretné. Minden csak opcionális, de szerintem fontos, hoy megva a lehetősége arra, hogy esetleg éljen a segítséggel amit mi felajánlottunk ezekkel a beírásokkal.

raud

raud

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 526 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 23:30

Orastes,

No offense, de had ne legyen már negatívum, ha valaki normális hangnemben, nem fikázva, történelmi tényeket korrigál. Ez senkinek sem válik a kárára, megfogadni pedig nem kötelező.

Amúgy a játék továbbra is tetszik :lol: Szép munka!

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6523 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 21:55

Thaur,

szerintem fölösleges a történelmi hűséget keresgélni egy ilyen rpgben. Ennek van egy alternatív történelme, ami itt-ott egyezik a valóssal, máshol meg nem. Ha pl. a Vampire középkori pontatlaságait kezdené valaki boncolgatni, őszintén körberöhögném.

Thirlen

Thirlen

  Browncoat

 • Fórumita
 • 1186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 19:56

Szerintem nagyon jó lett. Bár itt-ott talán némi csiszolgatásra, ráncfelvarrásra szorul, az alapötlet kifejezetten erős!

blaisec

blaisec

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 14:54

A történelemhez: Az előttem felsoroltakat kiegészíteném, a bolgár állam már 7. században létezett, a szerb csak a 12. század végén alakult meg a lengyel, cseh kb. egyidőben vagy kicsit elöbb mint a magyar honfoglalás

Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 12:27

>8. század: itáliai városok (Velence, Firenze, Genova…) alapítása
Velencére még akár rá is lehet fogni, Firenzét viszont Kr. e. 59-ben alapították.
Genova ősi ligur település, még a római hódítás előttről.

>Ottokár, moldvai uralkodó kivégzése, akirl kiderült, hogy valójában Húsfivér
De miért visel cseh-morva nevet?

>1403. március: Roland pápa (volt inkvizítor) keresztes hadjáratot hirdet az újonnan
>megalakult Moldvai Húskirályság ellen
Hívhatták eredetileg így (bár nem valószínű, különb-különb okok miatt a pápák szinte
mind olaszok voltak ekkortájt), de pápaként bizonyosan felvette egy korábbi elődje
nevét.

>1469: egy áruló Csontmíves felfedi klánjának angliai rejtekhelyét. Az árulót kivégzik és a
>Szent Liga flottája megindul az angliai Newcastlebe
Newcastle nem tengerparti város.

>a magyar hercegprímásnak,
Az esztergomi érsek csak 1715 óta hercegprímás.

>1476: a Norvég Királyságban
Végülis van ilyen, de a kalmari unió (1397) miatt perszonálunióban Dániával és Svédországgal.


A XV. századi pogány meg az Alföldön nomadizáló, törzsi magyarok (Vazul)... nem kellett volna.
(A törzsi keretek már a X. században felbomlottak, a XII. századra már _nincs_ pogányság, az Alföld sűrűn lakott (lásd kunok és jászok betelepítése, és a problémák), a pusztásodás majd a török pusztítás következménye lesz.)
Persze lehet külön mini-RPG-t alapozni valami ilyesmire, de itt semmi értelmét nem látom azon túl, hogy szerettél volna egy ősmagyar(nak gondolt) sámánt belegyömöszölni.

ONeill: A keresztes háborúkba viszont nem kötnék bele, a Szentföldre irányulókon kívül voltak mások is (pl. az albigensek vagy a husziták ellen).

jclayton

jclayton

  szótlan szemtanú

 • Fórumita
 • 407 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.08, 11:51

Egy kérdésem van a szerzőhöz... mi (ki) az a Gerinchordozó? Az egyik példakarakter leírásában ott van, de máshol nem találkoztam a kifejezéssel.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]