Ugrás tartalomhoz


Fotó

Cathedral Live


 • Válasz írásához lépj be
88 hozzászólás érkezett eddig

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.19, 18:55

Sziasztok!

Idei játékunkat szeptember 9-11 (péntek-vasárnap)között rendezzük meg Alsógödön.

Az új honlapunk címe (bocs de állandóan meghal a honlap, de ez remélem addig kibírja):
http://cathedrallive.site90.net/
ezen minden dokumentum rajta van kérlek jelentkezzetek: a cathedrallive@gmail.com email címen, egyedül és csapatban is lehet jelentkezni (3-5 fő).

Kérünk titeket ha tudjátok akkor a várost is (a játék világában) adjátok meg, hogy honnan jön a karakteretek, egy csapat egy városból származhat. (remélem érthető ez a mondat :)) (a világ leírásban benne van)

Ja és bocs hogy ilyen későre csúszott a játék, de sajnos így alakult.

Várjuk a jelentkezéseteket, ha valamilyen kérdés van itt vagy az email címen nyugodtan fel lehet tenni.

Wedge

Wedge

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.05, 02:01

Sziasztok!

A szervezők úgy döntöttek hogy a 2011-es 3 napos Cathedral live most hétvégén elmarad, és valamikor augusztus végén, szeptember elején pótoljuk be.

viszont cserébe ezen a hétvégén szombat-vasárnap egy két napos asztali szerepjátékos bulit tartunk Geryék házában. A program főleg MAGUS lesz, esetleg Shadowrun, és reményeink szerint teszt verzióban ki lehet majd próbálni a Cathedral live asztali változatát is.

Aki úgy gondolja, hogy eljönne, az hozzon magával ételt, italt, mert mi nem tudunk biztosítani, és ha szombat este ott aludna, akkor hálózsákot is.

A helyszín, amúgy Budapesten, a 23. kerületben Soroksáron található. Eljutásban Gery tud majd segíteni, akit fel lehet hívni az alábbi számon: 06/30 895-37-10,
vagy megkeresni facebook-on: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000647321984

Minden jót!

Üdvözlettel: joseph

Wedge

Wedge

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.10.25, 11:15

Sziasztok!

Sajnos úgy alakult a helyzet, hogy idén ősszel már biztos nem tudunk Cathedral Live-ot tartani. Elnézést kérünk azoktól, akik készültek rá.

Az idei év sajnos nem úgy alakult a szervezés szempontjából, ahogy akartuk. Reméljük, hogy jövőre több sikerrel és némileg nagyobb érdeklődés mellett vághatunk neki a Cathedral live-oknak.

A következő játékról továbbra is a szokott helyeken (itt a fórumon, a levelezőlistán és a honlapunkon) fogjuk a tudnivalókat közzé tenni.

Megértéseteket és türelmeteket előre is köszönjük.

Tisztelettel: Joseph

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.05, 16:46

Üdv

A találkozó (aki nem tudná terepet hogy hol van, annak) 15:10kor Az alsógödi vasútállomáson (Nyugatiból 14:40kor indul a vonat), de mi 11től kinn leszünk a terepen.

Szabálykönyv már letölthető: http://cathedrallive.ucoz.hu/_ld/0/6_Cathedral_szabk.pdf

Világleírás és származási táblázat is:
http://cathedrallive.ucoz.hu/_ld/0/4_vros-kaszt.pdf
http://cathedrallive.ucoz.hu/_ld/0/3_cathedral_Live_.pdf

Jó készülődést mindenkinek!!

Módosította miser: 2010.08.05, 16:48


fornax11

fornax11

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.24, 10:26

hi!
Valami infó igy 2 héttel előte?
létszám?
BÁRMI::::::

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.12, 17:02

Üdv

Az idei 3napos játékunk augusztus 6-8 között kerül megrendezésre az alsógödi kiserdőben!!!

Az 1.4 szabálykönyv készül, reméljük a játék előtt 1-2 héttel véglegesíteni, és kihirdetni tudjuk. (elnézést a késői időpontért)
A világleírás lehet, hogy bővülni fog.

Addig is a játékról: www.cathedrallive.ucoz.hu

Jelentkezni miser@citromail.hu email címen lehet.

Wedge

Wedge

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.24, 23:04

Sziasztok!
Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy
a junius 26-i Cathedral live ELMARAD,
mivel szinte az összes már jelentkezett játékosunk lemondta a részvételt.

Elnézését és megértését kérjük mindazoknak, akik el akartak jönni a játékra.

A nyári, három napos Cathedral Live időpontját hamarosan nyilvánosságra hozzuk! Addig is minden jót és kellemes nyári szüntet kívánunk nektek!


Tisztelettel : Joseph

Wedge

Wedge

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.24, 04:10

Sziasztok!

Remélem senki nem felejtette el, hogy most szombaton lesz az egy napos Cathedral live! Néhány információ:

A találkozó 2010 június 26-án, 8 óra 15 perckor lesz az alsó gödi vasútállomáson, ezért kérünk mindenkit, hogy amennyiben tömegközlekedéssel jön, érje el a 7 óra 41 perckor a nyugati pályaudvarról induló vonatot.

Új dokumentum került ki a honlapra, (a jobboldali menüben, a Fájlkatalógus címszó alatt) amelyben bővebben kifejtjük a Cathedral live világának történetét, hátterét, és most először megtalálhatók, azon tartományok, vagy más néven őrgrófságok, ahonnan a játékosok származhatnak. Elérhető egy másik dokumentum is, amelyben tételesen fel van sorolva, hogy melyik őrgrófságból milyen kasztú karakterekkel lelet jönni. Kérlek titeket, hogy mielőtt választotok olvassátok el és gondoljátok meg, mert a származás meg fogja határozni a karakter identitását és küldetéseit!
Világ leírás pontos címe:
http://cathedrallive.ucoz.hu/load/vilag_leiras/1-1-0-3
Származási táblázat:
http://cathedrallive.ucoz.hu/load/szarmaza...ablazat/1-1-0-4

Most pedig egy kis ízelítő:

Lochrum
Motiváció: pénz
Őrgróf: Zentis Duran
Tartományi székhely: Zentar

A pénz tartománya. A megszokottnál erősebb itt az alvilág befolyása. Lochrum jelenlegi őrgrófjainak egyik őse, név szerint szűkmarkú Lochan, egy tengeri kereskedő dinasztia sarja, aki a birodalom egyetlen komoly tengeri háborújának idején kiváló taktikai érzékkel vezette a kereskedelmi szövetség által rá bízott hajókat (rosszallói szerint azért, mert sajnálta volna, ha valamelyik elvesztése anyagi kárt okoz neki), s ezért nemesi rangra emelték. Majd házasság, és nem kevés anyagi befektetés (értsd: vesztegetés) árán meggyőzte a fiú utód nélkül meghalt tartomány nemeseit, hogy ő a legalkalmasabb az őrgrófi címre. A tartomány tengerparti fekvése miatt mindig a kereskedelem egyik központja volt, Lochan és utódai áldásos tevékenységének köszönhetően pedig ez mára akkora méreteket öltött, hogy erre épül az egész gazdaság és a kereskedelemben betöltött posztok sokszor értékesebbek, mint a nemesi címek.

Tarsium
Motiváció: hatalomvágy
Őrgróf:
Tartományi székhely:

Ezen őrgrófság vezetőit a hatalom motiválja. A királyi ház alapítójának testvére, Persidius volt Tarsium első ura. Utódainak, azóta sem múló vágya a trón megszerzése. A háború után a gurkán nemesek Misert választották királynak, és a csalódott testvér elkeseredettségében a csatatereken és veszélyes vállalkozásokban keresett vigaszt. Egy ilyen kaland alkalmával halálos csapdába esett, amiből csak egy arra vetődő sötét pap segítségével tudott megmenekülni. Ő cserébe csak annyit kért, hogy őrgrófságában alapíthassa meg a rendházát. Bár Persidius tudta, hogy Miser a Fény híveit támogatja, de tetszett neki, hogy legalább a vallás kérdésében szembe szállhat bátyja akaratával. Így mára a sötét papok fellegvára lett Tarsium, és ez az egyetlen tartomány, ahol nagyobb a befolyásuk, mint az államvallást képviselő fénypapoknak.

Esteira
Motiváció: hűség
Őrgróf:
Tartományi székhely:

A király a birodalom alapítása után a leghűségesebb hívének adományozta a tartományt. A család tagjai, azóta is a királyi dinasztia hatalom legfőbb támogatói. Az alakuló fény egyház hívei itt leltek először menedékre, és alapították meg első rendházaikat. Ma is Eszteirában működik a fény egyház központja.

Owdur
Motiváció: harciasság
Őrgróf: VI. Owdrik
Tartományi székhely: Owderen

A királyság észak-keleti őrgrófsága. Eredetileg 2 tartomány volt, amelyet a király 2 legrettenthetetlenebb harcosának, Ericnek és Owdennek adományozott. Ericnek csak egy lánya érte meg a felnőtt kort, akit Owden fia vett el és a két legendás harcos halála után a tartományokegyesültek és az Owdur nevet kapták. Az őrgrófságok urai legbátrabb harcosaikat telepítették le az újonnan szerzett földeken és leszármazottjaik mai napig a harcot tekintik foglalkozásuknak és a csatatereket az otthonuknak. A birodalmi lovagok székhelye itt található.

Stratholm (játékterület)
Motiváció: mágia
Őrgróf: A stratholmi tanács által választott magister
Tartományi székhely: Lichbury

Itt játszódnak a Cathedral Live tényleges eseményei.
Itt található a Katedrális amely falai az ősi paktumot őrzik. A Katedrális ősibb és hatalmasabb, mint bármely ember alkotta birodalom vagy törpék vájta bánya, és csak az elfek legöregebbjei emlékeznek ősapáik elbeszéléseire a paktum előtti időkről. A paktum létrejöttét megelőzően ez egy lakatlan vidék volt a halandó népek földjén. Magát a Katedrálist más világok lényei építették és a zárkő behelyezése volt az utolsó tett, amit idegen síkok lakói a paktum megszegése nélkül tettek a földön. A paktum megkötése olyan energiák összevonását igényelte, amely a földön eddig nem látott mágikus gócpontot hozott létre. A terület kisugárzása és hatalmas energiái mágnesként vonzották a mágiára fogékony lényeket. A később érkező fajok tagjai mint például az emberek letelepedésük után a mágia használatának különböző irányzatait dolgozták ki, majd idővel szinte teljesen kiszorították a többi nép tagjait. A birodalom megalakulása után a király az őrgrófság vezetését - egyedülálló módon – az uralkodó képviselője mellett a Birodalmi varázslórend, a Fény egyházának papjai és a tartományi nemesek alkotta tanácsra bízta.

Az állandó háborúskodások, a Lich és követői pusztításának következtében a tanácstagokat delegáló családok közül többen kihaltak, és varázshasználók annyira megritkultak, hogy napjainkban egy új nemesség kezd formálódni a többi tartományból érkezőkből.


Bevezetőnek ennyit. Remélem szombaton minél többetekkel találkozhatunk majd! Addig is minden jót!

Tisztelettel: Joseph

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.03, 22:47

Üdv

A "tavaszi" játékunk június 26-án szombaton lesz a gödi kiserdőben.
A találkozó 8:10kor az alsógödi vasútállmáson, és késő délutánig lesz a játék, aki akar az kinn maradhat sátorozni, beszélgetni, sütögetni, mert mi csak vasárnap reggel megyünk haza :nos:

Új honlapunk van: cathedrallive.ucoz.hu, mert az extra.hu fizetőssé vált.
Illetve az új szabályrendszer: http://cathedrallive.ucoz.hu/Cathedral_szabkonyv_1.3.pdf
akinek van valami észrevétele nyugodtan szóljon, és átgondoljuk, hogy változtassunk e rajta.

jó készülődést!!

Jelentkezni továbbra is csapatban 3-6fő, vagy egyénileg lehet, vagy ha valamilyen kérdésed van akkor: miser@citromail.hu-ramiser@citromail.hu küld az email-t.

Wolio

Wolio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 644 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.24, 19:25

Már lehet tudni mikor lesz a tavaszi játék? és mi a változás a szabálykönyvben?

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.02.06, 12:10

szia

bocs csak most néztem fórumot, még nem tudjuk mikor lesz a köv játék tavasszal valahogy, de egy hónappal előtte kihirdetjük az időpontot általában. De valószínűleg ilyen április környékén lesz. ha van még kérdésed nyugodtan szólj :D

SylaDewa

SylaDewa

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 48 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.02.03, 17:49

Mikor játszotok következőre?

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.02.02, 14:34

Köszönjük mindenkinek a részvételt a nagy hideg ás hó ellenére, hogy eljött.... :para:
Hát elég fárasztó és beteg dolog volt az biztos :titok:

A képek letölthetők: www.cathedrallive.extra.hu/cathedrallive_2010.01.30.zip
(innen kb 1200*900-as felbontásban akinek kell nagyobba a képek az szóljon.)

The_flying_pig

The_flying_pig

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.01.30, 18:46

Annyira hülyék vagyunk. ;)

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.01.12, 19:18

Üdv

Rendhagyó - Cathedral live
Téli játékunkat január 30-án szombaton rendezzük a Alsógödi erdőben.
Találkozó reggel 8:10kor az alsógödi vasútállomáson!

ez egy külön álló játék lesz, a jól megszokott többi 3 játéktól független
Változtatások:
- nincs karakterfejlődés (csak kivételesen esetben lehet)
- de így az alapból 5 Szp osztható szét

szabályrendszer marad a régi, sajnos az új nem készült el időben
jelentkezni: cathedrallive@extra.hu email címen lehet

Ha van valami kérdés óhaj sóhaj az a fenti úton elérhet minket, vagy engem itt privát üzenetbe.
az aláírásomban minden link elérhető

Módosította miser: 2010.01.12, 19:20


miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.12, 19:39

Üdv

Az őszi egynapos játék November 7-én kerül megrendezésre Alsógödön.
Találkozó November 7. 8:10 alsógödi vasútállomás!
A szabálykönyv marad az új csak jövőre lesz bevezetve.
Akinek van ötlete a téli játék stílusával, történetével kapcsolatban vagy a szabálykönyvvel kapcsolatban
az a email címünkre (cathedrallive@extra.hu) vagy ide vagy a levlistára küldjön emailt.

Ha van valami kérdés óhaj sóhaj az a fenti úton elérhet minket, vagy engem itt privát üzenetbe.

Wedge

Wedge

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.11, 05:32

Üdvözletem!

Szeretném ezúton is megköszönni minden játékosnak, hogy megtiszteltek minket a részvételükkel, és Misernek s Gerynek a játék megszervezését és lebonyolítását.

Köszönöm a dicsérő szavakat és az elnéző kritikákat, pedig tudjuk, hogy voltak hibák, de igyekszünk kijavítani majd őket, s egyre kevesebb szervezési bakit ejteni.

Külön köszönöm Mico szavait, s csak egy észrevételt tennék: a nevem Joseph-nek írom :D .

Számomra a legemlékezetesebb pillanatok azok voltak talán, amikor Tristam ellopta a kupát a sötét elfektől, gyakorlatilag az egész csapatuk szeme láttára, vagy amikor Sianis vasárnap épp készült megölni Boigá-t, aki a támadásra lendülő kard és a másik kézben fogott pajzs között átnyúlva pont a mellkasánál megérintette Sianist és azt kiáltotta "Barátság", amire ő döbbenten hagyta abba a hölgy csépelését (csak aztán Boiga nem volt képes elővarázsolni a tekercset, így ő is elhalálozott).
Legalább Ennyire emlékezetes volt a csapatok labirintus beli teljesítménye, vagy amikor azt mondja a gonosz sötét elf a kereskedőnek, amikor ő több pénzt kér tőle: " Ugye tudod, hogy ezzel gyilkolásra kényszerítesz" :lol: .
Megemlíteném még menyétet, aki az egyetlen volt, akivel a játék alatt alkudozni próbáltam, és persze jól át is vert, de hát ilyen az élet. Majd legközelebb visszakapja :felvon: .
S nem a játékhoz tartoztak, de említésre méltóak még Nest képregényei, amik bizonyítják készítőjének pihent agyúságát :lol: .

Szóval azt hiszem, hogy egy nagyon jó játék részese lehettem, amiért még egyszer köszönet mindenkinek aki bizalmat szavazott nekünk és eljött Gödre a pénteki pocsék idő ellenére. Remélem nem bántátok meg és találkozunk még idén az őszi egy napos játékunkon!

további jó olvasgatást!

Tisztelettel: Joseph

Executor

Executor

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.09, 19:11

Üdvözlet!

Én vagyok az a pici dundi sötét elf, amelyik nagyon gyors metamorfózist követ majd el a karinullázáskor :)

Szóval, a játék remek volt, legközelebb könnyebb és hosszabb fegyverekkel jövök, h vmi esélyem is legyen ellenetek
Az mondjuk tényleg kellemetlen érzés volt, amikor mindenki ráindult a kis gonoszokra a Dungeon-nél, de hát mi voltunk a gonoszok :)

Előttem már sok mindent elmondtak, amivel egyetértek, egy apró kiegészítést tennék csak: amikor jönnek a szervezők, mint főgonoszok, akkor egy picit jobban körül kéne írnotok a helyzetet, a körülményeket, azzal is jobban bele tudjuk élni magunkat. (Faun halála, egy-egy dungeon élőholtja)

A történet a maga fordulataival nagyon tetszett, és ha nem esett volna az eső, akkor első játéknak nem is kívánhatnék jobbat!

Köszi mindenkinek! A következőre is biztosan megyek :)

Üdv : Drek'Therian

Helleon

Helleon

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 41 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.09, 09:17

Csáó, gondolom benézek ide is!
Tristam vagyok, f***a volt a játék ismét :)
Kövire még ezzel jövök, aztán a jövő évben már új karikat hozunk Boigával.

The_flying_pig

The_flying_pig

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.08, 18:36

Egy kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban: Hány szervező/mesélő/njk volt végül a 15 játékosra? Érdekelnének az arányok ha nem gond.

3 szervező volt, illetve a 15-ből a kettő ork inkább npc/hpc volt (azt hiszem).


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]