Ugrás tartalomhoz


Fotó

Cathedral Live


 • Válasz írásához lépj be
88 hozzászólás érkezett eddig

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.07, 21:15

Egy kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban: Hány szervező/mesélő/njk volt végül a 15 játékosra? Érdekelnének az arányok ha nem gond.

Mico

Mico

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.07, 19:56

Szép estét!
Muszáj elmesélnem az élményeimet,hátha mégtöbben kedvet kapnak a játékhoz :normaalis:
Hol is kezdjem?!Talán ott,hogy boszorkányként a sötételf csapat tagja voltam,és nagyon élveztem a játékot(szerintem ahhoz képest,hogy eléggé kezdők is voltunk,nem játszottunk rosszul).
A labirintusok szvsz idén is nagyon jók lettek,az ott készült képek némelyikére feltétlenül igényt tartok:D
Kedvenc ncp-m egyértelműen a kereskedő volt,Jozef hihetetlen átéléssel adta-vette a dolgokat,javaslom is a pályamódosítást neki.Azért a Lícs se nézett ki rosszul(jól se :sor: ) a koponyával,maszkkal,és műszemmel:D
A szintlépésekről annyit,hogy szerintem abszolút megérdemelten kaptunk őket,Boiga annyira jól játszotta a karakterét,hogy az hihetetlen(biztos sokat gyakorolt rá :eeek: ).Tristamtól pedig rendkívül gonosz és egyben mesteri volt,mikor lelopta tőlünk a kupát,majd eltűnt...
A bájitalok szerepéről annyit,hogy Boiga megitatott sötételf társammal egy üvegcsével,és az ezutáni társalgás sokak szerint az egyik legjobb volt!
Egyébként ha jól emlékszek,a lovag úr bájital nélkül is elcsábítható volt :vitatkozik:
Még annyit tennék hozzá,hogy az esti tábortűz rendkívül jó volt,csak azok a viccek... :)
No,mára ennyi,nemsokára neki is állok a naplónak.
Micó

The_flying_pig

The_flying_pig

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.07, 11:27

Üdv!

Szerettem volna még tegnap érkezés után írni, de sajnos a fáradtság hamarabb ledöntött a lábamról, bár látom még így is sikerült elsőnek lennem :).
Röviden szólva én piszokul élveztem a játékot, köszönet érte a szervezők munkájának, meg persze mindenkinek aki még részt vett rajta. A létszám véleményem szerint pont jó volt (ha jól számolom 15 játékos jött el a két orkkal együtt), talán a jók-rosszak aránya volt csak kiegyensúlyozatlan: amíg a jók két csapata együtt volt, ha jól emlékszem minden találkozásunknak az lett a vége hogy az elf csapat meghalt (az meg főleg nem lendített az esélyeiken amikor egy-egy labirintus előtt vártuk be őket, ahol a létszámuk már megcsappant), de azért a játék végére már felcserélődtek az erőviszonyok :).

Ami tetszett a játékban:
 • A küldetések :)
  Rég voltam már olyan játékon ahol ennyire küldizés-központú volt a játékmenet, ami a "klasszikus" (high fantasy? - nem tudom hogy kéne ezt mondani hogy egyértelmű legyen mit értek rajta) szerepjátékok stílusát idézi. Tény, hogy nagyságrendekkel több szervezői feladatot igényel egy ilyen játék, mint egy olyan ahol a játékosok nagyobb mozgásteret kapnak, és teljesen rajtuk múlik hogyan formálják a történetet, vagy a világot. Biztos van, aki szerint az utóbbi verzió a jobb, mert nagyobb szabadságot ad (és kevesebb munka kitalálni és megvalósítani a küldiket), de szerintem nem érdemes a kettőt egymáshoz mérni. Mindkét verziónak megvannak a maga előnyei, én személy szerint mind a kettőt szeretem, és remélem hogy a jövőben is lesz lehetőségem ilyen stílusú live-okra menni :)
 • A labirintusok
  Bár ez az előzőhöz szorosan kapcsolódik, gondoltam megemlítem mennyire élvezetes volt a madzagfalak között csapdákat kerülgetve végigküzdeni magunkat egy kis jutalom reményében. Sajnos az a hátránya ennek is megvan, hogy extra munka kell hozzá, és nem csak a megvalósításhoz, hanem menet közben is igényli egy mesélő jelenlétét.
 • A szabályrendszer
  A folyamatos karakterfejlődés jó dolog, mindenkinek ad egy alapvető célt, ami felé előreküzdheti magát, és sikerélményt is biztosít minden kis előrelépésnél. Ha megkérdezik tőlem mi a szerepjáték lényege, akkor valószínűleg azt válaszolom, hogy ahogy a név is mutatja, egy szerepet kell eljátszani, vagyis minél jobban kijátszani egy karaktert, de azért természetesnek veszem, hogy közben szinteket is lépek :D - hozzáteszem, asztali és számítógépes szerepjátékok esetén. Egy élő szerepjátékon aztán tényleg ki lehet játszani a karaktert, nem csak azt mondom hogy odamegyek és csúnyán nézek rá, hanem meg is teszem, és azt, hogy mire vagyok képes nem csak számok, képzettségek és kockadobások döntik el, hanem az hogy ténylegesen milyen jól vívok, milyen az állóképességem (elég hülye vagyok-e a nyár közepén forró napsütésben teljes feketében/láncingben/teljes vértben rohangászni); és talán ezért van, hogy live-on kevésbé egyértelmű, hogy a szintlépés is hozzátartozik a játékhoz. A plusz munkát már felesleges is említenem, biztosítani hogy a fejlődés kiegyensúlyozott legyen, kitalálni hogyan lehetne elkerülni a túltápolást, és hogyan lehet megoldani, hogy az egy-két játékkal többet megjárt karakterek ne legyen elérhetetlenül erősek az újakkal szemben.
  Ide sorolnám még a játékbeli javak használhatóságát is: általában nehéz a pénznek értéket biztosítani, de itt bizony minden korty gyógyitalnak hasznát vettük, és a mágikus medálok is jó szolgálatot tettek (oké ezt pontosítom: a mágiától védő amulett ki******* hasznos volt :eeek: ). A mérgeknek, bájitaloknak talán nem volt nagy szerepe, ez szvsz annak is köszönhető hogy egy idő után senki nem tudott volna senkivel semmit megitatni, annyira egyértelmű lett volna mit akar :P .
  A harcrendszer is tetszett, bár általában jobban kedvelem az egy találatos rendszereket, azért azt elismerem hogy élvezetesebb úgy küzdeni, hogy nem esünk ki egyből a csatából miután találatot kaptunk. A találati felület is teljesen jó (talán elfogult vagyok a sok ostrom után már úgy hozzászoktam) főként hogy a pajzsom az egészet lefedte :sor:
 • A játékosok
  Örülök hogy együtt játszhattam a társasággal, remélem nem húztam le nagyon a színvonalat :P
  A nagyon jó jelmezek (hát persze hogy a sötét elfeké), a jó szerepjáték, meg úgy általában a hangulat is emlékezetessé tette számomra a játékot.
  Pl. sose felejtem el ahogy a két elf reggel egymást sminkeli nagy gonddal :eeek: (az arról készült képet mindenképpen tegyétek fel valahova), no meg persze a kis affért Boygával :) - ahogy leült mellém a tűzhöz még elnézést kértem ha zavarja a vállvértem, mire ő valami olyat válaszolt, hogy ó dehogy zavarja, az csak még fenségesebb külsőt kölcsönöz nekem, na itt majdnem felnevettem, mivel még nem esett le igazán mit is szeretett volna :normaalis: (oké lehet én vagyok lassú :P)
Negatívumokhoz is akartam írni egy hasonló felsorolást, vagyis olyasmiket amiken szerintem lehetne változtatni, de egyrészt hamarosan el kéne indulnom az egyetemre, másrészt ahogy töröm a fejem egyre kevesebb jut eszembe, vagy ami eszembe jut arra az volna a megoldás hogy több szervező/mesélő kellene, de hát az persze nem rajtatok múlik :). Annyit lábjegyzetként idebiggyesztenék hogy talán kicsit szigorúbbak lehetnétek, legalábbis nekem néha az volt az érzésem hogy egyszer-kétszer lazábban vettétek a dolgokat, aminek persze örültünk (pl a labirintusban én biztosra vettem hogy a "lézerháló" saslikká aprított volna) de szerintem erre nincs szükség, ha valaki meghal hát meghal, ez van :). Ez utóbbi a karakterem végső halálára is vonatkozik - szerintem nyugodjék békében akárhová is került, de ha mégis úgy döntötök hogy visszahozzátok, akkor legalábbis bónusz helyett negatívumokat kapjon. Mit érne végső halállal fenyegetni bárkit is, ha azt látnák hogy utána csak jobb lenne nekik? :vitatkozik:

Remélem nem voltam túl hosszú :) a képeket tegyétek fel mihamarabb, én pedig még ma nekikezdek a napló írásának a formális nyelvek és automaták előadásomon :)

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.01, 22:21

hello

fontos infók: aki nem tud kijutni a terepre egyedül az hívjon fel valamelyikünket (Styx 06-20-443-72-73) és kimegyünk elé alsógödi vasútállomásra péntek délutánra légyszi aki tud érjen ki mi péntek reggeltől biztos kinn leszünk de lehet hogy csütörtök este, és pénteken elszereténk kezdeni a játékot még közép délután 3-5 fele

sorban a válaszok :punny:

Hadzsi:
igen csak nálunk a lovag inkább paplovag ami a sötételfeknél nem túl gyakori mint férfi paplovag ez azért nem túl gyakori

Gjin:
igen kölcsönösen elűzik egymást
vértet csak az hordhat aki fölveszi a képességek hozzá
a karakter átvitel egy kicsit bonyolultabb, csak nem pontosan írtuk le: a karaktered átviheted a következő évre (jellemfejlődés emlékek stb megmarad) csak a képességei nem (ez sok dolog miatt van így de itt ez hosszú)

tetsujiro:
telefonszámom: 06-20-443-72-73 felhívsz minket mielött az alsógödi vasútállmásra érsz (egy fél órával min) és kimegyünk eléd :rohog:, mert nem olyan könnyű kijutni

Mico:
hát ha szar az idő (ami elméletileg csak max pénteket) érinti akkor is lesz játék, ah nagyon rossz lesz akkor meg eldöntjük ott
közös indulás nincs ha jöttök szóljatok és kimegyünk elétek alsógödre csak legalább félórával szóljatok
előtörténet sajnos kicsúsztunk az időből így lehet hogy csak a játékon lesz
az utolsó két kérdésre egybe válaszolok: ezen lesz változtatva jövőre :(, csak most nem akartunk belenyúlni már

Mico

Mico

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.31, 19:03

Sziasztok.
Sajnálom,hogy leendő csapattársam nem lehet self lovag,így a sötételf marad,és a lovag fog változni. :)
Néhány kérdés még a plusszban:
Rossz idő esetén is meg lesz tartva a játék?Hétvégére hideget és esőt mondanak. :szomoru:
Lesz-e közös indulás,és ha igen,mikor?
Előtörténetet mikorra várhatunk?
Varázsló kaszt miért nem veheti fel a méregkeverést?Kicsit érdekes,hogy mondjuk egy boszorkány mérget nem keverhet,de gyógyitalt igen :)
Elég sok olyan képesség,varázslat van,aminek az a lényege,hogy az adott illetővel nem történhet semmi,de ő se csinálhat semmit.Ez miért jó azon kívűl,hogy a játékos pihenhet egy kicsit? :)
Na jó,azt hiszem megkérdeztem mindent:D
Micó

tetsujiro

tetsujiro

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.31, 18:53

És hogyan lehet eljutni a helyszínre?

Gjin

Gjin

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.28, 10:13

okké, idén nem változik már a szabálykönyv, de azért megosztanám veletek néhány észrevételemet. (van pozitív is, :felvon: de most csak töredék jön)
Szóval. Kiemelt és Mester kasztok bónuszai - mit csinál egy szentpap, és egy árnypap, ha találkoznak? Kölcsönösen elűzik egymást?
Vértet mindenki hordhat? (pl. nehézvértben ugráló tápospapok, stb...)
Nomindegy, ezígy úgyis hosszú.
Ami egy kicsit fura még számomra, az az, hogy nem lehet egyik évről másikra átvinni a karaktert. Bár ez engem most épp nem érint (de még arra is sor kerülhet), fontos lenne maga a lehetőség, meg az érzet, hogy ezt is megteheted, hogy hosszú távon tervezz egy figurát. (Jellemfejlődés, ilyesmi) Engem ilyenkor a következő évi bónusz sem vigasztal - hiszen, ugye, a játékosnak meg sem fordul a fejében a TÁP, mint motiváció, a játékost az érdekli, hogy egyéniséget teremtsen egy játékban.
Csak észrevétel, tessék visszaszólni :sor:

Hadzsi

Hadzsi

  Akasztófavirág

 • Archívum
 • 183 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.24, 21:15

Nem akarok belekontárkodni egy szervező válaszába... de mégis.

Nem sok különbséget látok a sötételf isteneket tisztelő, "erkölcsi kódexüket" betartó self, és egy pl. démonokat vagy gonosz isteneket tisztelő ember lovag között.
A drowokat úgyis sokszor ábrázolják nehézvértben, és a fanatikus hit sem esik éppen távol tőlük. Továbbá úgysem adna a játékosnak bónuszt, ha sötételf lenne - inkább hátráltatná, mert minden tipikus "jó karakter" ellenséges lenne vele alapból. Ez szerintem újfajta szerepjátékos lehetőséget vetne fel.
Plusz a sötételf harcosoknak nincs is specializációjuk egyáltalán.

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.24, 17:14

A szabálykönyv idén nem fog változni.

Aki olyan fajjal szeretne lenni ami nincs benne a szabálykönyvben és alap fantasy faj, az küldjön nekünk emailt és elbíráljuk, hogy belefér e a világba.

Micó:
Sajnos ami nem megengedett párosítás azt nem engedjük, tehát vagy sötételf lesz, vagy sötét lovag. A fajoknak úgy sincs semmi bónuszok., vagy lehet sima harcos teljes vértben. Sajnálom.

Hadzsi:
Vannak istenek, pontosabban most dolgozunk éppen rajta, de ha szeretnél egyet hozni küldj egy emailt és meglátjuk hogy bevesszük e az isten világba. :punny:

Hadzsi

Hadzsi

  Akasztófavirág

 • Archívum
 • 183 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.23, 18:57

Üdv!

A világ istenei ki vannak dolgozva, vagy lehet "saját" isteneket hozni a papokhoz?

Mico

Mico

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.22, 21:01

Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:Egyik barátom nagyon szeretne sötételf lovag(későbbiekben sötétlovag) lenni a játékon,bár ez ugye a szabályok alapján nem lehetséges.Szóval ha megfelelő történetet talál ki hozzá,akkor megoldható lenne a dolog?A sötételfhez nagyon ragaszkodik(illik is rá),viszont a lovagi felszerelése is megvan,ami helyett már nem szeretne újat készíteni:SElőre is köszi a választ!
Előtörténetet epekedve várjuk! :)
Szeptember 4.-én találkozunk!
Micó

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.13, 10:11

Üdv

Elnézést hogy sokáig nem hallatunk magunk felől de egy kicsit sűrű volt a nyár, tehát

Az idei 3napos játékunk szeptember 4-6 között kerül megrendezésre Gödön a kiserdőben.
A játék továbbra is ingyenes!!

reméljük az időpont mindenkinek jó lesz, még a suli kezdete fele lesz tehát az nem gond, és reméljük a hideg se lesz.

A szabálykönyvben lehet hogy egy két apró változtatás még lesz, de azok is csak a különleges képességeken belül, ezért bocsi. de addig is a szabályrendszer letölthető a honlapunkról: cathedrallive.extra.hu
Előtörténet készülőben, reméljük minél hamarabb.

Aki ír előtörténetet azt megpróbáljuk a történetebe bele írni.
Jelentkezni előtörténete küldeni: cathedrallive@extra.hu email címre lehet, illetve érdeklődni.

Jó készülődést, és várjuk a jelentkezéseket minél többet :D :(

Hadzsi

Hadzsi

  Akasztófavirág

 • Archívum
 • 183 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.07, 14:55

(OFF)
Akivel találkoztam egyik szerda este a Neumannban, és a lábszárvédőit keresi, az légyszi írjon rám!

Mégsem megyek le a játékra, de azokat visszaszolgáltatom.
(/OFF)


miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.04, 15:04

Üdv

Az előtörténet mostantól elérhető. http://cathedrallive.extra.hu/cath_elotortenet3.pdf
A szabálykönyvben javítottam pár hibát, köszönöm a figyelmeztetést légyszi ha van még benne hiba szóljatok légyszi.

Jó készülődést!! ;)

Ha van kérdés, vagy valami nyugodtan szóljatok;) 06-20-443-72-73

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.13, 21:28

Üdv

Akik csak az előző játékon voltak Nem kapnak bónuszt, csak aki mind a két játékon voltak
(és nem szp lesz a bónusz de ez titok :punny: )
A töltés kedvezményt azért találtuk, ki mert más megoldást nem találtunk, és Ép bónuszt se akarunk adni,
de ha van valami ötleted hogy milyen bónusz legyen szólj és megvitatjuk

Azért nem lesz péntek estétől a játék, mert valószínűleg sokan csak szombaton tudnak jönni, a másik hogy akkor szeretnék felépíteni a pályát, és nem kapkodva...

De aki szeretne lejönni azt szívesen várjuk:) pl az egy ;) mellett beszélgetésre stb...

köszi az észrevételeket tanácsokat
továbbra is várjuk az építő gondolatokat

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.11, 08:13

Igazából egy kérdés és egy kifogás csak:

A kérdés: Akik az előző játékon jelen voltak kapnak szp-t és ha igen mennyit?
A kifogás: Korában is fájlaltam és továbbra is fogom, ezért tkp ignorálható is a hisztim, de szerintem felejtsétek el hogy a vértek töltéskedvezményt adnak. Ennél már csak a caelumos megoldás roszabb :D (könnyűvért dobófegyverektől, nehéz a dobó és lőfegyverektől véd)

Szerk.: Közben eszembe jutott még egy kérdés. Ha már úgyis kinnt lesztek péntek délutántól, miért nem toljátok ki a játékot péntek est kezdetre? Szerintem érdemes lenne csinálni egy igényfelmérést, és ha kellően sok játékos jelenne meg péntek délután/kora este, akkor lenne értelme a dolognak.

Módosította Gem_Kapocs: 2009.04.11, 08:14


miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.10, 10:06

Üdv!

Idei első egynapos játékunk Május 9-én (szombaton) kerül megrendezésre.
Az új szabálykönyv letölthető a honlapunkról. Az új része, hogy a karakter játékok közti fejlődése, és egy két más apróság, és plusz képességek.
Várunk minden észrevételt. Az előtörténet lassan jön.
Kérünk mindenkit hogy jelentkezzen. (nem kötelező de legalább tudjuk hogy hányan jöttök) cathedrallive@extra.hu

Aki szeretne Pénteken is kinn alhat már, mi kinn leszünk péntek délutántól, és lehet hogy szombaton is kinn maradunk estére.

Várunk mindenkit szeretettel. Jó készülődést :D

szabálykönyv: http://cathedrallive.extra.hu/cathedral_szabkonyv_1.2.pdf
jelentkezni/információ/email: cathedrallive@extra.hu

miser

miser

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 84 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.20, 21:37

sziasztok

Én is köszönöm minden játékosnak a részvételt, és minden szervezőnek. Remélem mindenki jól érezte magát.

Akinek van ötlete szabálykönyvvel kapcsolatban, p.l: plusz képzettség, annak nagyon örülnénk, vagy azzal kapcsolatban, hogy a karakter tovább vivésnél a s fejlődés hogyan működne, vagy bármimás
várunk itt vagy emailen minden ötletet

u.i.: bocs hogy csak most írok, de nem volt időm előbb :D

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.09, 18:55

No emberek, én hazaérkeztem. Igaz a csuklyásizmom a normális kb 5Xösére durrant be a mai nap folyományaként, de azt kell mondanom megérte, már csak azokért a fejekért is amiket egyesek vágtak mikor elkezdtem beöltözni :D Igazából nem akarom sokáig ragozni a dolgot, a játék jó volt, a játékosok korrektek, a szervezők felkészültek, habár mindkét tábor elég szegényes létszámú volt. A történet jó volt, volt lehetőség kapcsolatba kerülni vele, még ha a "teleportáló" NJK-k ezt néha kicsit meg is nehezítették :D Én jól szórakoztam, minden rendben folyt le, ahogy annak kellett. Voltak kisebb hiányosságok, de láttam már közelről egy-egy rendezvény megszervezését és lebonyolítását, úgyhogy tudom hogy nem LEHET hiánytalanul megszervezni valamit.
Remélem senki nem vette tőlünk zokon a máglyahalált és a kipurgálást, a játék utána fél-háromnegyed órában Sonier is előadta magát úgyhogy szerintem még a jóhangualt is emgvolt :nono:

Gem Kapocs, a tank fekete páncélban :P

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.09, 18:47

Köszönjük a játékot, jól éreztük magunkat!
(elnézést a szemétért, de télleg nem tudtuk volna hova elrakni. Verjétek le a tiszteletlen főpapon :D )

Zagi képei:
http://picasaweb.google.hu/zagzagsama/Cath...ve2008November#


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]