Ugrás tartalomhoz


Fotó

Megjelent-e már?


 • Válasz írásához lépj be
548 hozzászólás érkezett eddig

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8387 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.28, 13:41

Ez szerintem itt jó helyen lesz:
 

Kedves Játékosok és Mesélők!

Üdvözlünk benneteket a Káosz Világa Szerepjáték (mostantól) hivatalos oldalán!
Idestova négy éve, hogy belekezdtünk a korábbi Káosz Szerepjáték bővítésébe és felújításába, és most végre megérkeztünk ahhoz a fázishoz, amikor is végre látótávolságba került a cél. Természetesen van finomítani való még, de a munka dandárját elvégeztük, és a játék végre valahára béta szintre kerül.
Most az a cél, hogy mielőbb elkészüljünk, és a nagy egészet közreadhassuk. Addig is, nyújtunk Nektek egy kis ízelítőt, s időről időre megosztunk Veletek egy-egy remek új részletet.
Ezen az oldalon kérdezhettek tőlünk, véleményezhettek, és ha valamit hibásnak véltek, azt is megoszthatjátok velünk.
Akár az elején vagy a közepén csatlakoztatok, akár most csatlakoztok, köszönjük, hogy kitartottatok és kitartotok mellettünk!

Steve

 
https://www.facebook.com/groups/675253989248632/Warg

Warg

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.13, 21:01

Dejó!

daerek: remélem, hamarosan át tudom nézni a sámános anyagot, amit küldtél. Amint sikerül, küldöm. :D

daerek

daerek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 55 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.12, 09:24

éljen!! :punny:

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1263 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.11, 17:01

Esélyes, hogy jövőhétre lesz meg a Nordes első fejezete, hurrá! :punny:

joke81

joke81

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.08, 15:53

újra itt. Egyenlőre még nincs feltölthető anyagom, mert a nyakamba szakadt egy mázsa ++++. Nem volt időm foglalkozni a térképpel. Igyekszem, ahogy tőlem telik.
Venemo: Egyenlőre csak képszerkesztővel dolgozom, pakolászom a rétegeket, keresek jó képeket, amikből szerintem hangulatos tájakat lehet csinálni, aztán rakok rájuk csomó effektet, hogy rajzolt hatása legyen stb. Hogy utána hogy lesz az jó kérdés. Úgy terveztem, hogy simán kivágom pl. az országokat, aztán csinálok egy olyat, ami szálesebb határral, árnyékolt hatással van megtunkolva, hogy ilyen onMouseOver effektel ki lehessen emelni. Ezután sima html/css kombóban gondolkoztam, mert azzal jó gyors oldalakat össze lehet hozni, a kis méret miatt. Ha valaki flash guru (én nem vagyok az) akkor meg lehet csinálni abban is, úgyis fel fogom tölteni a kész anyagokat egy helyre. Tehát még egyszer sorry, igyekszem ahogy csak tudok. (engem nagyon zavar, hogy nincs időm foglalkozni az üggyel, mert szívesen csinálnám). A remény hal meg utoljára (utána már csak Chuck Norris marad életben). Jelenkezem, amint tudok.

Venemo

Venemo

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.07, 18:35

Hát ez jogos kérdés. Én is gondolkoztam rajta. Sőt mielőtt "élesbe" megy az oldal nekem is utána kell járnom ennek a dolognak, mert az egész térkép alapja a krpg-s világtérkép. Jelenleg egyébként megvan az összes kontinens és az országok körvonala, most pakolom rá az adott területre jellemző domborzati/éghajlati/lakossági jellemzőkhöz szerintem passzoló háttereket. Dimuran kész (mivel az csak egy nagy gyilkos puszta :D), illetve Maldiberan déli és középső része is megvan. Ha végzek ezzel a kontinenssel, akkor valahova felpakolom, hogy meg tudjátok nézni és, hogy ki tudjátok fejteni a véleményeteket róla. Remélem ezzel a jövő hét elejére megleszek.

Mivel csinálod? Flash vagy Silverlight?

Igaz. Az általánossá vált dolgokban szerintem nem is fontos, elvégre ki a fene tudna utána menni, hogy ki találta fel annak idején a spanyol vigaszt, a ma már klasszikusnak számító varázslatokat, stb., amik amúgy már majd' minden rendszerben szerepelnek.

Így van! Nem kell ebből nagy ügyet csinálni.

Warg

Warg

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.02, 11:03

Igaz. Az általánossá vált dolgokban szerintem nem is fontos, elvégre ki a fene tudna utána menni, hogy ki találta fel annak idején a spanyol vigaszt, a ma már klasszikusnak számító varázslatokat, stb., amik amúgy már majd' minden rendszerben szerepelnek.

Ha meg vannak nagyon spec. dolgok, pl. regényekből, amiket tényleg lehet tudni, az más. Azoknál tényleg tudni lehet a forrást.

Nem kell ennek az egésznek olyan nagy kereket fenekíteni, egyszerűen be kell írni a bevezető szövegbe, hogy vannak ötletek, amik más rendszerekben is szerepelhetnek és kiemelni, hogy ez nem hivatalos, csak rajongói oldal. Talán ennyi elég.

A Nordes-ről amúgy semmi hír?

Pi-MaN

Pi-MaN

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 612 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.02, 10:09

nos akkor lesz egy kis gondom, mert csak bóklászom a neten, aztán kinyomtatok össze-vissza mindent, majd mikor van időm, akkor foglakozgatok vele.. ezt azt jelenti , hogy fogalmam sincs mit honnan szedtem már össze... de pl a mágusból szedett mérgek is fenn vannak több honlapon is.. tehát nem hiszem, hogy ki lehetne nyomozni a megalkotót.. bár aztán lehet, egygszerüen adok neki egy másik nevet... a káosz miatt a hatás, előlállítás stb miatt más lesz már, tehát nem is oylan nagy gond, ha meg mégis majd rám kenitek :aboci: én meg 'mea culpa'-Zom , hogy bocsi!

Warg

Warg

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.02, 05:40

Helló!

Ez tényleg érdekes kérdés. Zenei példával élve: ha feldolgozást akarsz játszani a demódon, engedélyt kell kérned a zenekartól. Ez legtöbbször egy ímélből áll, meg a válaszból, hogy az adott istenség magasról lesajnálja, úgysem érhetsz a nyomába. Legalábbis nálunk így volt. :P

Szerintem dokumentálni kellene valahogy az ilyeneket, pl. megcsillagozni az adott varázslat/méreg/akármi nevét, és alá írni lehetőleg kettes betűmérettel :aboci: , hogy honnan van az ötlet. De ez csak a végeredmény lenne, először beszélni kellene az adott RPG szerzőivel, esetleg szerezni tőlük egy szépen aláírt papírkát, amivel áldásukat adják a dologra, már ha megteszik (nem ismerem őket). Persze csak a fentire, hogy utalunk a dolgok eredetére, de mondjuk egy későbbi esetleges maszek kiegészítésbe természetesen nem kerülhetne bele, ehhez már a világ összes jóindulata kevés lenne szerintem.

daerek: nem gond, majd felveszel. A körlevelekből és az ellenőrzendő holmikból kérnék, mert ha másban nem is, abban tényleg tudok valamicskét segíteni. Közben meg gondolkozom a novellákon. Van már néhány, csak át kell nézni őket. :D

daerek

daerek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 55 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.30, 16:28

joke téged úgy érzem szeretünk...

amúgy szerintem nem baj ha a "legnagyobb rivális rpg-ből" veszünk át jó cuccokat, de előtte mindenképp meg kell kérdezi, nehogy belekössenek! :punny:

jahh az irományaimat egyben elküldöm mindenkinek, aki jelentkezik, h "hét te low nekem is küldd el lécci" :rohog:

joke81

joke81

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.30, 16:07

Hát ez jogos kérdés. Én is gondolkoztam rajta. Sőt mielőtt "élesbe" megy az oldal nekem is utána kell járnom ennek a dolognak, mert az egész térkép alapja a krpg-s világtérkép. Jelenleg egyébként megvan az összes kontinens és az országok körvonala, most pakolom rá az adott területre jellemző domborzati/éghajlati/lakossági jellemzőkhöz szerintem passzoló háttereket. Dimuran kész (mivel az csak egy nagy gyilkos puszta :punny:), illetve Maldiberan déli és középső része is megvan. Ha végzek ezzel a kontinenssel, akkor valahova felpakolom, hogy meg tudjátok nézni és, hogy ki tudjátok fejteni a véleményeteket róla. Remélem ezzel a jövő hét elejére megleszek.

Pi-MaN

Pi-MaN

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 612 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.29, 09:42

Ez tényleg felvet egy fontos témát, ami már régóta foglalkoztat. Én több más játékból származó, helyszínt, mérget, varázslatot stb-t ültetek át a Káoszra. Pl most a Mágusból kerestem össze a mérgeket, hogy azokat a Káoszhoz igazítsam. Nem tudom hogy ilyet mennyire küldjek esetleg, vagy milyen feltenni egy ilyen oldalra. Mert ugye míg magunk használjuk, vagy itt forumon leírom az egy dolog, de megint más egy honlapon megjelentetni! Ahol esetleg belefut a 'gazdája'.

Smokee

Smokee

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 23 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.28, 18:04

Nekem is van pár irományom sajnos azt nem mondhatom hogy az én tollamból származnak de ha egyszer fény derül rá hogy kinek a szerzeménye reméljük hozzá járul ehhez a kis kezdeményezéshez.
Amik nekem vannak:Pszi,Harcművészeti pszi,sámánizmus meg még pár dolog amire már nem emlékszek.

daerek

daerek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 55 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.28, 12:19

hát, ilyen emberek mellett nem tudom miben fogok tudni segíteni... :)

sajnos nincs net-em, de szerintem ez 1-2 héten belül orvoslásra kerül. :lol:

addig is írok amit tudok, és elküldöm az oldal "gazdái"-nak körlevélben (ez alatt mindenkit értek aki hozzájárul) elbírálásra és javításra :D

természetesen amint tudok jövök visszaWarg! nem felejtettelek el, de nem tudlak még felvenni! ha meglesz a net, azonnal felveszlek és beszélünk privátban is

Pi-MaN

Pi-MaN

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 612 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.28, 10:00

Ha segítség kell (nem programozási, skennelős, kiegészítős, átrajzolós) szólj!

Semorgon (Zhilianon van) ról van egész jó kis rész térképünk, már készül rajta a város térképe, és több falu is megvan rajta...
Illetve megvan Yuma városának (szintén Zhilian) térképe készen, illetve ha jól emlékszem egyszer elkezdtük ZAmwalt is, illetve Dirwant bár ez utobbi asszem, nem lett valami fényes.
Egy két könyv elején vannak még Résztérképek, asszem pl Nordes is megvan valamelyikben... majd megnézem otthon..

joke81

joke81

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.26, 13:31

Sziasztok!

Kiegészítők után kutatva jutottam erre az oldalra. Látom, hogy itt valamiféle össznépi kezdeményezés van kialakulóban :kirohog:. Bár nincs sok szabadidőm, nekilátok egy honlap elkészítésének, mert szerintem a Krpg egy nagyon jó kis rendszer, ugyanúgy, mint maga a világ és a regények . A világtérképen kattintós verzió nekem is bejön, azt próbálom megcsinálni. Ahhoz, hogy ez jó legyen, először egy frankó térképet szeretnék összehozni. Itt azért vannak problémák, mert a könyvben lévő térképek nem fedik egymást 100%-ban :normaalis: Ugyanis amikor rárétegeztem a világleírásban lévő kontinenseket a világtérképre, nem voltak fedésben. Azért haladok, rengeteg ötletem van, de a megvalósításhoz idő kell. Nem tudok időpontot mondani, hogy mikorra jutok el az első olyan állomáshoz, amikor már meg lehet nézni az oldalt, talán november végére, de mindenesetre ha meglesz, azonnal jelentkezem. Ha kész vagyok a térképpel, akkor feltöltöm valahova.

Venemo

Venemo

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.11, 08:37

Nos, tehát, a webbel kapcsolatos technikai jellegű dolgokat szívesen elvállalom :lol: Egy *.venemo.net alakú subdomain-t tudok majd adni, ahová majd fel lehet tenni az oldalt.

A másik: a régi oldalon levő cikkeket, és egyebeket szívesen bocsáltom a közösség rendelkezésére. Egy kis kutakodás után rájöttem, hogy a régi, évekkel ezelőtt magára hagyott oldal a régi ingyenes tárhelyen még ott van, annak ellenére, hogy senki sem tudott róla évekig. Úgyhogy beteszem annak a linkjét, azoknak, akik esetleg szemezgetni szeretnének. Azt azért tudni illik, hogy az új oldal (sem design, sem működés ügyileg) nem ilyen színvonalú lesz - az eltelt több, mint négy év alatt én is rengeteget fejlődtem. :lol: Azt is érdemes említeni, hogy az oldal elsősorban erről a fórumról csemegézett anyagot tartalmaz, de korántsem teljes. Nagyrész akkoriban, amikor szerkesztettük, rápakoltunk mindent, amit akkoriban írtak, de az annál régebbi cuccokat (azt hiszem) nem. Tehát a fórom régi, "lesüllyedt" témái közt is érdemes bányászni. Ennyi bevezető után íme a link: Régi KRPG oldal. Ne feledjétek, ez egy sok-sok éve készült cucc, nem kell tőle sokkot kapni. (Mai szemmel nekem sem tetszik már... :felvon: )

Daerek: az MSN címemet megtalálod a profilomban itt, az rpg.hu-n is. (És ment PM is.)

Smokee

Smokee

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 23 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.10, 18:07

Én is szívesen segítek igaz olyan sok mindenhez nem értek talán aprócska novellákkal meg kaland ötletekkel tudok majd szolgálni, vagy majd csak találtok nekem valamit. Egyenlőre van időm de második félévbe meg indul a hajtás jön az érettségi de addig segítek amiben csak tudok.

daerek

daerek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 55 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.10, 12:24

szerinte mindenki jelezze aki csatlakozni szeretne, és skype vagy msn-címét adja meg privátba nekem, és összehozzuk a csapatot! :felvon:

Pi-MaN

Pi-MaN

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 612 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.09.10, 12:02

Időm, mint a tenger! Napi tíz órás zombimeló után van pár pihenőnap. Viszont hogy miben is tudnék segíteni, az elég ködös... hacsak nem kell routert konfigurálni... Vagy novellát írni...


Novellát írni! Sokat! Káoszon! :felvon:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]