Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Haonwelli Laurana (Lau)


 • Válasz írásához lépj be
13 hozzászólás érkezett eddig

MysticR

MysticR

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 36 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.07, 17:16

Köszönjük Laura!
A leírás során engem az adrenalin szó ellenére sem kapott el a shadowrunozhatnék. Csak néhány kérdés merült fel bennem.
Ha jól emlékszem félelf és ember gyereke ember lesz, úgyhogy azon kívül, hogy akár színesíthetné a karaktert, nem igen tudom miért fontos. A dorani nemes származású félelf...nem hiszem, hogy a dorani nemesek között vannak félelfek.
Talán hihetőbbnek tűnne, ha a boszorkányok egyszerre ütnének rajta a családon, és az apa kimenekítené lányát.
Kicsit erős nekem, hogy egy néhány hónapos gyermekre tetoválnak. Meg azt sem értem, hogy a dorani tanító testvérnél miért nem voltak biztonságban annyi ideig, míg az apára is tetovált volna.
Ami szitén furcsa, hogy miután a nyomukra akadt boszorkányt megölte a barát, felnevelte abban a faluban, melynek határában a boszorkányt megölték, és a boszorkányok, akik elvesztették az ide küldött emberüket, nem jártak utána, hogy mi történt.
A medvebocsokat akarta bántani, de az anyjukat lelőtte (ami nem rossz teljesítmény, igaz Arel segített, ki tudja miért), s ezzel gyakorlatilag szegény bocsokat is halálra ítélte. Ezek a részek zavartak kicsit a klisék közt.

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.08, 20:34

Hát nem? Csak a műfajt és a hátteret kell kicserélni és a feeling tökéletes! Aj, régi szép idők. De régen is Shadowrun- oztam. És még megunni sem lehet, mert ott is lehet eléggé változatos a történet. De tényleg, még a metahumánság is oké, csak azt kéne eldönteni, hogy a kis hölgy kibercsaj vagy fizikai adeptus legyen? :felvon:

Hmmm. Hol is az a régi szabálykönyv? Támadt is pár ötletem, lehet hogy a köv. hétvégi MÁGUS helyett Shadowrun lesz! :aaaaa:

hajnalkrisztian

hajnalkrisztian

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 171 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.08, 10:06

Odusz: Mint ahogy a piros tűzoltós balta hasít egy zombi fejébe villant be az igazság. Ez tényleg tipikus shadowrun. Én meg csak mágus oldalról vizsgáltam. Át kell gondolnom még egyszer. :-)

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 21:53

Hát igen, a szimpatikus idegrendszer... adrenalin boost aztán adj neki, AKCIÓ! nehézfegyverek, yeah! Pár napos kapcsolatok, nem érdekel semmi ebben a hülye világban, szerencsejáték, ital... yeah! Leinni egy törpét az asztal alá, megcsinálni a bankot, üldöznek, kit érdekel, yeah! Az Ares Predator hűségesen simul kezembe és a füstnélküli lőszerek megnyugtatóan sorakoznak az övemre függesztett tárakban. A védekező gránátok a páncélkabátom takarásában lógnak egy szimatszatyorban, ha egy olyat odadobok... Majd a dekás elsimítja!
Ő, izé! Vagy nem Shadowrunról van szó? Bocsi! ;)

Komolyra fordítva: remek kis Shadowrun karakter, csak nem kéne ide Arel meg Doran meg bárdapuci és boszimutter és teljesen jó! De tényleg teljesen jól el lehetne ott sütni. Meg valamilyen jó kis nehézfegyver íj helyett meg egy nyílvessző helyett CSAK és egy rakéta (vagy dumdum, vagy robbanótöltet, vagy ilyesmi), aztán adjunk a mutáns-macinak aki a farm mellett garázdálkodik...

Drasworth

Drasworth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 407 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 16:33

Fájdalmasan gáz, kb 15 éves korában csinál az ember ilyen karaktereket. Kliséhalom, hangulatromboló leírásokkal fűszerezve.

Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 15:51

Nálam már ott megbukott az egész, hogy ha az asszonykát otthon félholtra verték miért nem várták meg míg hazaér az apa a lánnyal és rendezték le egyből őket is? Pl.: az a boszi aki később felvette felesége alakját simán fogadhatta volna őket. De nem, ők inkább jól elmentek, hogy később jól üldözhessék őket, pff...

A másik meg, ha tízenöt perccel a játék előtt dobok össze egy karaktert akkor az vagy egy alkalmas játék, szóval fölösleges előtörténet vagy ha hosszabb időre szól akkor azt mondom a mesélőnek, hogy most hagyjuk és a következő alkalomra kidolgozom rendesen.

Xik_uz

Xik_uz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 217 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 15:10

Én azt nem értem,miért kellett iderakni,azt meg végképp nem,miért írtunk rá ennyien ennyit. ;)

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 14:27

Nem igazán tudom értékelni a két kilóméteres előtörténeteket - mifelénk mindig az számított, amit kalandjai során elért a karakter, származzon névtelen faluból vagy neves városból. Hacsak nem adott a múltja alapot valami jó kalandhoz (mint az uzsorások által üldözött lovagunk Warhammerben), akkor nálunk senki sem feszegette soha a másik múltját.
Bezzeg a játék során elkövetett esetleges baklövéseket...;)

Mammon

Mammon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 13:50

ezért jó az iszákos zsoldos-tengerészt karakter.
egy rövidkardra van csak szüksége, múltnak meg ott a hajósinasság, esetleg kicsi kalózkodás, kocsmák és kupik látogatása, vidékismeret.
szükség esetén be lehet mesélni valami nemesi múltat is, de kit érdekel? igyunk, vigadjunk, táncoljunk, öleljünk - holnap meg ölünk...
nem mellesleg elég könnyen motiválható típus is.

hajnalkrisztian

hajnalkrisztian

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 171 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 13:27

Arra gondoltam a - 15 perccel a játék előtt -szöveggel, hogy tapasztalataim szerint sokan pont a klissék miatt választanak egy kasztot, vagy fajt. Ha elfet választok, akkor gyors leszek, meg ügyes, meg lövök. Arel papként meg pont a leírtak. Ezért szvsz el lehet fogadni. Szerintem azzal egyet érthetünk, hogy kevesebben dolgoznak ki rendesen egy karakter előtörténetet, mint akik felületesebbek. Különösen egy fél óra múlva játszunk csinálj karaktert esetben.
Természetesen egyetértek a véleményetekkel, csak én nem fejtettem ki ilyen bőven. :-)

Xik_uz

Xik_uz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 217 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 12:57

Massza,kihagytad,hogy a faluja nevére sem emlékszik, sőt, teljességgel hidegen is hagyja a téma ("Valamiféle kisebb faluban nőttem fel északon"). Különben mélységesen egyetértek. Kliséhalom.

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 12:16

Szerintem első körben sem jó, ha pedig játék előtt 15 perccel dobjuk össze a karaktert, akkor adjunk annyi tiszteletet a Km és a többi Jk felé, hogy valami normális hátteret hozunk össze.

Mint az előttem már jól leírták, hemzseg a kliséktől, a rossz megfogalmazástól, gyak kínszenvedés a végigolvasása. Az már csak hab a tortán, hogy az általános arelita kliséken túl szinte semmi használható dolgot nem árul el a karakterről.

Biztos, hogy felnőtté válása során mindössze 2x1 napos "fontos" emléke van? (eleve felnyerítek, az areliták "sose félnek semmitől se, ergo én sem féltem sose semmitől" megközelítésén:))) De visszatérve a lényegtelen gyermekkora, ami tulajdonképpen a személyiségünk 90%-os kifejlődésének, vallásuk, értékrendünk és egyéb ilyen apróságok meghatározói. Tehát célkarakterünk nem emlékszik egyetlen egy kedvenc ételére sem? Kedvenc házi állatára, sose félt a kakastól, a kovács nagy fekete kutyájától, a vihartól, a jégesőtől, de még egyetlen egy rémálma sem volt. Nem emlékszik első szerelmére, hogy hányszor verték meg és miért, hogy a falu papja kedves, okos szerény emberke vagy fennhéjazó városi puhány volt-e, stb. Azt sem tudjuk meg róla, hogy mi a véleménye a tolvajokról, a gyilkosokról, más fajokról (főleg ha Erionba is járt, jaj), vagy MINDEN Arel pap egylényként vélekedik ezekről???

Vándorévek? Más Arel papok? Tharr és egyéb gonoszságokkal való találkozások? Találkozás (igazi) Elfekkel, más félelfekkel? Félelfeket kevésbé toreláló emberekkel?

Egy nevenincs faluból Erionba eljutni önmagában egy kaland, tengernyi élménnyel, kudarccal, harccal és akár halállal. Erion meg eleve egy "ember(t)faragó" hely ugyebár...;)

Egy goblinról többe tudok meg a bestiből, pedig az rövidebb és élvezhetőbb leírás...:S

hajnalkrisztian

hajnalkrisztian

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 171 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 09:12

Első körben, a játék előtt negyed órával összedobva, jó ez. Viszont ide már kevés.
Ettől függetlenül az ötlet jó és játszanék hasonló karakterrel. :-)

Gil_Yepes

Gil_Yepes

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 39 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.07, 08:38

Sziasztok,
A sztori még nem is lenne rossz, bár kicsit talán klisés(pl.:ha lányt szül, a szektáé...), és néhány helyen nekem sántít (pl.:nem tudja a falu nevét, ahol nevelkedett...) de ez még elnézhető...
Ami nagyobb baj, hogy elég hangulatromboló módon lett leírva, nem tudom hogy vagy vele, de én egy előtörténetnél is odafigyelek, hogy fantasyban ne használjak "gőzöm sincs", "adrenalin" és hasonló szavakat, kifejezéseket. Azért címlapra küldés előtt megért volna egy átgondolást.
Sziasztok
Gil


-------------- automata szoveg -------------------------
Haonwelli Laurana ( Lau )
http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5335
--------------------------------------------------------


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]