Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Daniel P. Campbell: Siratoenek - Kivalasztottak a Kaosz vilagaban (Gulandro )


 • Válasz írásához lépj be
17 hozzászólás érkezett eddig

Galm1

Galm1

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 123 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.13, 11:47

Én nagy rajongója voltan a cherubionnak és a káosz sorozatnak, de SZVSZ nagyon eltolódott a történet szexuális irányba, jobban mint egy fantasytól elvárható lenne. Nekem a Káosz Sárkányai vot az utolsó ami nagyon megfogott.

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.11, 09:57

Thompy,

Brus Vilis? Biztos, hogy nem inkább a Dzsimmi Dín? Vagy a Bili Dzsín?

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.10, 12:39

Sajnos azt alá kell írnom, hogy Nemes István teljesítménye, vagy talán nem is a helyes szó, stílusa hullámzó. Jó humora van, jól ír, képes akciódús kellően vérszomjas dolgokat írni, de hajlamos egyik vagy másik irányba túlzottan elcsúszni. Ezalatt azt értem, hogy a nagyon vérszomjas regényei sem jók és a túl humorosak sem. Ha azonban rátalál e két összetétel harmóniájára, akkor igazán maradandót és remeket tud alkotni.

Skandar Graun karaktere egyszerűen annyira jól ötvözi, hogy miként lehet megkedvelni egy "rohadt" orkot. Az emberek ki vannak éhezve a "rosszfiú" hősökre. A Brus Vilis stílus :wow:! Hatalmas lehetőség rejlik Skandar Graun kisebbik fiának karakterében. Újra lehetne egy hősünk akibe beleszerethetünk és végigkísérhetjük egy regénysorozatban gyötrelmes életét. Talán ezt a hullámot kellene meglovagolni. Talán újra fellobbanhatna az a láng. Rádobni a tűzre a második törvénykönyvet, újra kiadni a régi sikersorozatot, had lángoljon az a tűz, hátha most végig söpör az országon.

Sajnos nem tudok azonosulni az élőholtak eljött uralmának hajnalával sem :). Nem csak azért mert a szerepjátékban is egy elátkozott lincs akarja kitaposni drága karim belét :D, hanem amúgy is egy elvetélt dolognak tartom. Annyi remek fajban van lehetőség, miért kell ez az élőholt világuralom irány?! :/ Remek példa erre az Ork háborúban elénk táruló színes kultúra és a fajban rejlő lehetőségek. Mindegy, amilyen ütemben készülnek a regények ezen nem sokat kel bosszankodnom :ugri:.

anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 820 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.10, 10:05

Anno a Káosz Szava nagyon bejött, és a Káosz Szíve sem volt rossz.

Onnantól kezdve azonban, hatalmasat zuhant a szinvonal. Amikor több tíz (száz?) oldalon keresztül egy félóriás (vagy óriás?) nő szerelmável üldözi a félorkot stb... volt a téma, az már a fantasy irodalom legallja... SZVSZ.

Úgyhogy, egy életre elment a kedvemtől minden, ami Káosz és Cherubion. AZóta nem olvastam egyet sem, és már nem is érdekel.

Lehet a mai generáció már más, jobb, de nekem anno annyira elvették a kedvem, hogy köszönöm, belőlük sem kérek.

Gulandro

Gulandro

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 825 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.10, 00:45

Thompy:
Magam részéről nagyon kedveltem a Káosz és a Cherubion világára megjelent könyveket is. Skandar Graum történeteit a Vérkáoszig bezárólag olvastam, az már kicsit sok volt.
A szerepjáték szerintem nagyon igényesre sikerült, de félek nem talált rá a közönségére (vagy a közönség rá). Sokáig reméltem, hogy a Káosz videójáték majd valami életet lehel ebbe, de sajnos nem jelent meg.
Ami azonban a regények terén történik... A legutóbbi Caldwelltől a hajam égnek áltt.

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 19:56

Gulandro: Nem sajnálni kell, hanem legközelebb betartani az alapszabályokat.

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 15:26

Hát Lepus kritikája a kritikáról valóban ütősebb volt mint a vitatott iromány. Azonban szeretnék védelmére kelni a Cerubion kiadó oldalán. Főként a Káosz regényeket illetően. Előző bejegyzéseim nyomán elfogultnak tűnhetek, de ki kell jelentenem, ha halóban is van ez az általam kedvelt irányzat, azért több regényben maradandót alkottak! Bár nem oly új mű, de nekem például kifejezetten tetszett az Ork háború I., II. A szerepjáték pedig valóban megrekedt egy alapkönyv és egy vékonyka kiegészítőnél, de mi ennek ellenére képesek vagyunk évek óta vele játszani. Persze vannak hiányosságai, de némi találékonysággal, az egyik legkedvesebb hobbim!
Tehát azért mert egy ágazat nem jövedelmező, vagy egyéb okokból tönkrement, attól még nem mindenki balf*** aki benne van, és nem minden szar amit csinált!

Sajnos éppen a külföldi szerepjátékok és regény fordítások szorítják háttérbe a magyar ágazatot szerintem!
A legelterjedtebb talán a Mágus és a Vámpir.
Szóval az én szándékom nem a sárdobálás, köpködés kiváltása volt, reményeim szerint a "kritika" írója sem ezért ragadott billentyűzetet!
Ha elfogadjátok az én javaslatomat, aki egy könyvet simán félbehagyok, ha elveszítem érdeklődésemet, akkor olvassátok el azt a művet amitől én beleszerettem a Káoszba.:
John Calldwel - Káosz Kincse (A kötekedők kedvéért Nemes István. Annyit még hozzátennék, hogy az énekesnek, a festőnek, egyszeri embereknek jogukban áll művész nevet használni, mi kivetnivaló van ebben?!)
Ha tetszett, akkor hajtsátok fel a sorozat többi részét, és gazdagabbak lesztek egy magyar fantasy regény nyújtotta élménnyel. Ne ítélkezzetek elsőre, van itt érték, csak lassan elveszik, mint minden ami Magyar.

trollslayer

trollslayer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 14:04

kabal: "úgy látom, jól tettem, hogy már vagy 10 éve lemondtam a Káosz-regényekről, mert még három évvel később is tovább ment a sz**ós-b***ós fantasy vonal, amit egyesek annyira ellenállhatatlannak találnak. Rossz belegondolni, milyen lehet a mai termés..."

Mibol kovetkeztetsz a mai termesre, ha 10 eve nem olvasod? Letezik valami fuggveny, ami leir valami idevago torvenyszeruseget? Szvsz - ne haragudj erte - nemigen lehet mervado velemenyed... de amint veszed a faradtsagot, hogy olvass valamit, maris lehet.
Az uj szerzok egy resze nem azonos a regiekkel, es raadasul ahany szerzo, annyifele latasmod.
En se olvastam persze mindent, de az uj Cherubionon jatszodo regenyek, a Vasemberek vagy a Manonymous tetszett.

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1271 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 09:06

Ezt az álnéven publikálást a mai napig nem bírja kinőni a magyar ponyvairodalom-tényleg többen vesznek egy könyvet, ha jól(?) csengő idegen név áll a borítón a magyar helyett? Sajnos attól tartok, igen. Én már akkor is csak röhögni tudtam, mikor a Walhalla (akkor még W-vel) bejelentette, hogy a híres kanadai író, Wayne Chapman hozzájárult, hogy világhírű regényeiből magyar szerepjáték készüljön, és azóta a helyzet csak rosszabbodott.
Ami az ismertetőt illeti: úgy látom, jól tettem, hogy már vagy 10 éve lemondtam a Káosz-regényekről, mert még három évvel később is tovább ment a sz**ós-b***ós fantasy vonal, amit egyesek annyira ellenállhatatlannak találnak. Rossz belegondolni, milyen lehet a mai termés...

Gulandro

Gulandro

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 825 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 00:12

Lepus: Sajnálom ha nem tetszett az ismertető.

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.09, 00:03

Hát ez a kritika szánalmas volt. A mondatok döcögnek, recsegnek-ropognak, a poénosnak szánt kiszólások izzasztóak, és kb. az első harmad után már kényszerítenem kellett magam hogy továbbolvassam.

"bizonyított írók álneveik valamelyikét"?! - ez a mondat egész egyszerűen nem magyarul van.

"a jogvédések közé szorult író"???! - Hogy HOVÁ szorult az író?

"az évek óta sajnos éjjeliszekrényként funkcionáló Káosz szerepjáték alapkönyv"???!!! - Hogy MIKÉNT funckionál? Hogyan tud egy szerepjáték-alapkönyv éjjeliszekrényként funkcionálni?!

"még akkoris, ha nem vagyok az, nagyon nem" - no comment.

"standard fantasy settingsek"???! - Ha már idegen kifejezést akarsz használni, akkor "settingek". Még jó hogy nem "kasztolt" senki egy "szpellt" sem a kritikában.

"Káosz-mezsgyéhez, ami egy igen gonosz hely a Káosz világán, mert sok itt a Káosz pap" - rotflol, no comment.

"alapvetően érdekes táptalaja"?! - Érdekes táptalaj? Ennek a képzavarnak legalább 6d6 a sebzése.

"Valóban kegyetlen bánásmód ez, valóban." - Valóban szar írás ez, valóban.

"Más kérdés, hogy az olvasót a minden sarkon feltűnő újabb szereplők sorsa nem hozza izgalomba, de a különös ragály mögötti konspirációk is egy távoli galaxis problémájává avanzsálják a városban kialakult kataklizmát, amit ehelyütt (a Tizedik ismeretében) az író specialitásaként említenék már."?????!!!!!! - ...

FadingHarlequin

FadingHarlequin

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 21:27

Személy szerint az egyik kedvenc magyar fantasy-regényem, pedig soha nem volt a kezemben Káosz szabálykönyv. Pár dolgot nem értettem, de Taplógomba karaktere például egész jóra sikeredett.

blaisec

blaisec

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 19:33

Hát igen sokan csak támasznak használjuk a Káosz szabálykönyvet. Talán majd egyszer, újra kézbe veszem és belelapozok. Addig is jó támasznak.

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 12:35

Szégyenszemre Káosz rajongóként, olvasóként, és szerepjátszóként nem olvastam ezt a regényt, sőt szerintem meg sincs a kis "káosz klubunkban". Pedig elfogultan és mániákusan felvásároljuk az összes kiadványt. Köszönöm az ajánlást, és mindjárt had tegyek egy invitálást. A szerény véleményem szerint éppen pislákoló Káosz fórum egyik szobájában éppen ezt a süllyesztőszerű leépülés tényét vetettem fel, valamint "indítottam" vitát :rohog:!

Galm1

Galm1

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 123 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 10:23

Talán ez volt az utolsó jó magyar regény a kiadótól....Személy szerint kétszer is kiolvastam.

avengir

avengir

  Az Aranybéka

 • Fórumita
 • 184 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 08:59

Köszi az ismertetőt!

blarke

blarke

  Krystallide templar

 • Fórumita
 • 2249 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 02:39

Endrosz: "El is tekintek, hát attól, hogy ezt a 2001-es regényt, a mostani kiadványok színvonalával összehasonlítsam." Két vesszőhiba egy mondatban...? Valószínűleg itt ellensúlyozta a későbbiekben a hiányt :D

Endrosz

Endrosz

  Kicsicsillag

 • Fórumita
 • 875 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.08, 01:08

Kösz az ismertetőt, kellemes, olvasmányos, informatív volt úgy általában, és a mérete is illeszkedik a tartalmához. Deeeee....

...a vesszőket és egyéb írásjeleket valami ősigonosz átok folytán taszítod, Gulandro? Vagyis inkább zárójelekre cseréli, durva egy átok lehet. :D


-------------- automata szoveg -------------------------
Daniel P. Campbell: Siratóének - Kiválasztottak a Káosz világában ( Gulandro )
http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5392
--------------------------------------------------------


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]