Ugrás tartalomhoz


Fotó

Fejvadászok


 • Válasz írásához lépj be
2937 hozzászólás érkezett eddig

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 5763 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.10, 00:45

Menmaatré:
Háború és gazdasági fellendülés: Ld. USA a II. Vh. alatt és után.

Csak a naívak felvilágosítására: minden háború hasznot hoz VALAKINEK. Leginkább annak, aki távolról irányítja a dolgokat, és akinek a területén még véletlenül sem zajlik harc. (ld. feljebb)

Arich

Arich

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 304 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 13:08

Menmaatré!
Csak nem azt állítod, hogy még sosem hallottál a hírhedt, rettegett Ragorrai Kalmár-fejvadászokról?

Na, csak arra gondoltam, hogy a temérdek fegyver és élelemutánpótlás, és ezek előállítása azért csak ösztönzőleg hat. Meglehet, a kincstári vagyon megcsappan, de mivel Kránra nem nagyon jellemző a külhoniakkal folytatott kereskedelem, a pénz végül is "házon belül" marad. (az szerintem nem titok, hogy a háborúban rengeteg kereskedő család gazdagodik meg - bár Krán annyira speciális, mint a mi kis hazánk, ahol egyedülálló módon még a Forma-1 is veszteséges). Na mindegy, hozzászólásommal nem kívántam törvény erejű szabályt alkotni.

Menmaatre

Menmaatre

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3547 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 12:58

Hello!

Arich:

. Háború tönkreteszi Kránt  
Meg munkát ad a népnek, fejleszti a kereskedelmet, pénzforgalmat, és az erőviszonyok viszonylagos kiegyenlítődését is szolgál(hat)ja

Ez kicsit túlzás. Miért fejlesztené a kereskedelmet a háború? Inkább fordítva szokott ezt lenni.

Menmaatré

_katze (NPC/NJK)

_katze (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.08, 12:08

Üdv Mki!

Jól érzékelem? ONTOPIC hozzászólás? Mert ha jól számolom idén ez már a HARMADIK, a (grrr) életbe! (Elnézést a vulgaritás miatt!)

Arich

Arich

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 304 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 11:50

Ahoj!
Ugyan véresre kellett kaparnom az arcomat, hogy visszafogottan tudjak pötyögni az elmúlt hozzászólások után, de remélem sikerülni fog.

Timba vs Krán

1. Kráni agymosás
Azért furcsálom, mert a kráni mentalitás és Ranagolita eszme nem megtévesztésre, nem hazugsággra épül, csupán egy embertől idegen gondolkodásra. Az agymosás kifejezés ezért igen csak helytelen.
2. Kevésbé kemény körülmények közötti kiemelkedés = könnyebb út, a gyengék sajátja (Ranagol szerint az ilyen férgeknek még a pusztulás is ajándék)
3. Háború tönkreteszi Kránt
Meg munkát ad a népnek, fejleszti a kereskedelmet, pénzforgalmat, és az erőviszonyok viszonylagos kiegyenlítődését is szolgál(hat)ja
4. Kráni fejvadász emberi vágyakkal
Azt hiszem ennek pont az ellenkezőjét szedik vastagon a könyvekben (ti. kicsinyes emberi vágyak kiírtása, s az ész érvényesülése az érzelmek felett - ismerős valahonnan?)
#197812 hozzászólásodban furcsa módon egy kispolgár boldogulás iránti vágyával ruházod fel a kráni fejvadászt, s látod el kisszerű motivációval.

Mindent összegezve:
Krán egy fantázia szülte birodalom. Ezért nem mindenben ruházható fel a mi logikánk diktálta következetességgel. Kettőt tehetsz:
1. Vagy ízekre szeded a játszhatatlanságig Kránt
2. Vagy megpróbálsz beletörődni, hogy vannak számodra megfejthetetlen titkok, melyeket addig nem értesz meg, amíg meg nem találod az Isteni Lényeghez vezető Kapuk 113 kulcsát.


(hát, ennyi...) BUÉK!

Timba

Timba

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1014 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 10:11

-==MODERÁLVA==-

[Javítva: 2003.01.08 írta: Herbie]

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.02, 16:17

Utolsó off részemről (legalábbis remélem).
Timba: "Elküldtem. Ez megint egy állítás állítással szemben. sajnos e-mail nem tudtam küldeni, mert bizonyos emberek nem adják meg." Te szerencsétlen, ezt most azután írtad, hogy adatlapomra kattintva láthattad mail címemet (tudom, most írtam oda utólagosan, azok meg akik eddig küldtek nekem a fórumról mail-t biztos megálmodták azt), vagy meg voltál győzőödve róla,hogy nem adom meg a címemet? Mert a két verzió közt jelentős eltérések vannak. Ezt csúnyán elbuktad. Ismét. :felvon:

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.01, 20:41

Timba!

Rettenetesen és szörnyen irritáló, bosszantó és unalmas, valamint etikátlan és netikátlan, hogy már megint offolsz, már megint a magánéleted fiktív részleteivel untatod az olvasókat, akik nyíltan és számtalanszor mondták már neked, hogy NEM ÉRDEKEL SENKIT A MAGÁNÉLETED! Minden egyes alkalommal elhangzik, hogy kímélj meg mindenkit ettől, mert amellett, hogy sehol sem ontopik, hiszen nincs "Timba magánélete" topik és ha lenne, azt hiszem, az neked lenne a legkínosabb (míg be nem zárnánk).

Utoljára és sokadjára figyelmeztetlek, hogy a magánéletedet (már csak a kínos helyzeteket, önleégetéseket figyelembe véve is) egyszer és mindenkorra hanyagold a fórumokon. Mások telefonszámával való hadonászás pofátlanul közel jár a netikett alapvető és maximális megsértéséhez.

Azon kívül, hogy minden alkalommal többen meghazudtolják az ilyen történeteidet és azon kívül, hogy százszor is elhangzott, hogy hagyd abba, ha folytatni kívánod ezt a magatartást, előre tájékoztatlak, hogy ilyen tartalmú üzeneteid minden előrejelzés nélkül törlődni fognak és többszöri ismétlődés esetén felhasználói neved, valamint összes üzeneted törlésre fog kerülni. Évek kitartó munkájával alapoztad meg, hogy ehhez az eszközhöz kelljen nyúlni.

Köszönöm a figyelmet és a továbbiakban maradjunk a témánál.

Douwe_EgBerts

Douwe_EgBerts

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 907 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.01, 20:37

BUÉK !


Elnézést kell kérnem újfent, nem igazán szokásom off-topic-kal bombázni a fórumokat, de azt se szeretem ha valaki más így tesz.OFF

Timba:

Igazad van, ne vitázzunk.
Ha nem tűnt volna fel, én egy figyelmeztetés félét írtam neked, hogy kicsit elgondolkodhatnál azon, hogy milyen kijelentéseket teszel.

Úgy látszik nem értetted meg teljesen, hogy nem nagyon jön ki jól, ha mindenfélével traktálod az embereket, mert egyszer megunják, vagy ne adj isten önellentmondásba keveredsz, vagy egyszerűen csak hazudzs olykor ha az neked megfelelőbb(itt ugye fontos dolog, hogy ki, mit is hisz igaznak)

Kérlek szokj le arról, hogy nyilvános topicon, ahogy MM mondta, a magánéleti dolgaiddal, "jólinformáltságoddal", hencegéseiddel traktálj minket.

Olyan nehéz lenne elküldés előtt elolvasni mégegyszer az üzenetet, hogy nincs-e benne felelsleges rizsa, másokat, a témát nem érintő szöveg?

Ezen tessék elgondolkozni, ne azon agyaljál, hogy kinek hitelesebb a nick-je, ez utóbbi eléggé óvodás dolog, míg az sallang, hencegés elhagyása szvsz hozzátartozik a kommunikáció itt használatos formáihoz.


Köszi MM :felvon:

ON

_JuhaszViktor (NPC/NJK)

_JuhaszViktor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.01, 20:19

Boldog új évet mindenkinek.

Ugyan nem tartozik a topic témájához, de:

Kedves Timba!

Még hány fórumra kell követnem téged, hogy a helyükre rakjam a rólam terjesztett történeteidet? Megmondom őszintén, továbbra sem érdekel különösebben a véleményed, de sajnálatos módon már megint olyan valótlanságokat terjesztesz rólam, amiket egyszerűen nem hagyhatok megjegyzés nélkül. Ugyanis egészen pontosan hitelrontásról és a "személyiségi jogaimról" (hű, de szépen hangzik) van szó. Tehát most megint elismétlek néhány alapvetést.

Hitelrontásnak tartom ugyanis a következőket:

"Elmondhatják, hogy szidott mindenkit a ValHullánál és mennyire lenézte azt, aki m.a.g.u.s.-sal játszik. ŐK tudják, hogy mennyire fel szokott idegesíteni, hogy olyan lekezelően bánt a m.a.g.u.s. vásárlókkal. "

Ez ugyanis nem igaz. Pont. És rettenetesen unom már, hogy állandóan takarítanom kell utánad. Ha viszont a személyes és szakmai jó híremet mocskolod be -- saját kisstílű manővereid közben --, kénytelen vagyok újra meg újra szólni, hogy elég.

Valamint:
rendkívül felháborítónak tartom, hogy a telefonszámomat kínálgatod másoknak (azon kívül, hogy még nevetséges is). Megkérnélek, ismételten, hogy mind ezzel, mind a "viselt dolgaimról" szóló kis meséiddel álljál le. Ha még így sem világos: _hagyjál végre békén_.

A félreértések elkerülése végett: Timbával tényleg régen ismerjük egymást. Az elmúlt négy-öt évben nem találkoztunk. És soha nem voltunk / nem vagyunk olyan viszonyban, hogy akár a munkámmal, akár más nézeteimmel kapcsolatban érdemben nyilatkozhasson.

minden jót.

Juhász Viktor

Jula

Jula

  Dandárkugli

 • Fórumita
 • 1146 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.01, 18:40

Sziasztok!

Timba: ha Te nem vitázol többet erről, akkor én nem válaszolok rá. Lehetetlen meggyőzni, mert teljesen máshogy fogod fel, mint én! Akkor hadjuk ezt a témát! :felvon: és :P a béke jeléül! ( :) )

Egyébként sajnálhatod, mert most kb egy 100 soros üzenettől fosztottad meg Magad és a Többieket. :ejj:


Akkor téma lezárva!


Üdv.: Jula

MatMynor

MatMynor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 523 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.01, 18:23

off
(ne huzzunk at inkabb a flemre? :felvon: )

Kedves Timba,

[itt kerek elnezest Douwe-tol, hogy a Neki szolo reszt is lereagalom; nem helyette, csak mellette]

"Ne kezdjük az évet vitával."

Nem is. Kiigazitasokkal kezdjuk. Illetve - sajnos - folytatjuk. Az altalad elmondottak valosagtartalma ugyanis sajnos nem felel meg az errefele kotelezo minimumszintnek sem.

"Mint mondtam, az állításaim valóságtartalmát ellenőrízhetitek az említett fórumon aktív törzsvevőimmel."

Koszonom Timba, de mar ellenoriztem masnal. Sajnos az ott hallottak nem fedik a te verziod altal leirt valosagot; es ki tudja miert, talan nagyotmondasokban gazdag eloeleted miatt, hajlamos vagyok az en informacioforrasomnak hinni. Kerlek, bocsass meg, emberi gyengeseg. :)

"Mondjuk kétlem, hogy nekik jobban hinnétek, ugyanis a tapasztalataim szerint az emberek inkább a prekoncepcióik felét hajlanak, mit sem törődve a tényekkel."

Ha megtenned, hogy megkimelsz minket a rizsa helyet kitolto multibolcsessegeidtol, ugy gondolom, maris egy fokkal jobb szinben tunnel fel. A francert kell neked mindig feldusitanod a mondanivalod?

"hogy számomra tök ismeretlen emberek mit gondolnak rólam egy fórumon az már kevésbé érdekel."

Ezt valahogy nem tudom elhinni. Ha igy van, megis mi a f@szert jatszod allandoan a "bennfentes vagyok, mindenkirol tudok valamit, tele vagyok nehezen elerheto informaciokkal" lufiszerepet? Nem bogtel meg le elegszer ilyesmivel??? Beidezgessunk nehanyat? Akarod?


"Az értelmesebb emberekeket az viszont nyilván elgondolkoztatja, hogy én teljes mértékben vállalom magam akár Grobs vagy Sir Robert, hiszen mindhármunk a való életben használt becenevét használja itt."

Szinte latom magam elott, ahogy "Hello, ször Robert-et" koszonnek a haverodnak. Ha a haverod egyaltalan, nem csak annyira az, mint az irobrigad... :)
[egyebkent nemreg Grobs helyett meg Saxot kellett volna megkerdeznem. Ilyen sok az egy fore juto nick, vagy ez ennyire valtozo? :) ]

Azert gondolkodj el nehany dolgon legyszives, te egyenes ember:
- elkepzelhetetlen, hogy minket is hasonlo beceneven szolitanak IRL is? Nem hiszem, hogy kizarhatnak ezt a lehetoseget. Akkor viszont a fenti tulajdonsagotokkal k***ara nem tuntok ki.
- teljes mertekben vallalja magat egy ember azzal, ha megosztja a tobbiekkel a _becenevet_? A becenev az ember? :D Timba, en tegnap/ma fehervariakkal (is) buliztam, es egy szoval nem mondtak, hogy ez arrafele igy lenne. Szoval ne rohogtess... :lol:
- Az egyenesseg nem ott kezdodik, hogy pl. nem teszunk ajanlatot masvalaki telefonszamanak kozzetetelere anelkul, hogy erre az adott illetotol engedelyt kernenk? Hm??

Joember. Probald meg erdemben feldolgozni a fentieket.

Mellekszal:
Vagy en bizonyitsam azzal azt, hogy rengeteget tudok rolad, hogy kiteregem a szaftos kis magan- (uram bocsa', keveske, de annal erdekfeszitobb szerelmi) eleted? Iszonyatosan egyenes, korrekt es tiszteletre melto ember lennek, nem igaz?
(ertsd ezt ugy, hogy az "azert akartam kiadni a telefonszamat, hogy bebizonyitsam, hogy ismerem!" kezdetu ervet itt megcsak emberszamba sem veszem. Szvsz masok se nagyon. Plane, hogy ezt akar a telefonkonyvbol is megtudhatnad, es kinezem beloled, hogy kepes lennel emiatt utanakeresni)

"Számukra nyilvánvaló, hogy aki nem rejtőzködik álnév mögé, az csak egyenes ember lehet."

Ne haragudjanak, de akkor igen korlatolt emberek lehetnek. Bar szvsz nincs ember, akinek ennyi kitetel eleg ahhoz, hogy valaki "csak egyenes ember lehessen".
Ez valami szcientologus bolcsesseg, ami rajtad maradt? :ejj:

"nem véletlen, hogy mindhármunk igen felelőségteljes, bizalmi állásban dolgozik."

Ismetlem: kimelj meg minket a maganeletedtol, es a hencegestol is. Ne akarlak lesapasztani, ugyhogy erre nem is reagalnek bovebben. A szavahihetosegedbol es a nagyotmondasodbol amugy is konnyu levezetni, hogy ez nagyjabol mit jelenthet.

[Innentol mar kifejezetten nekem irtal:]

"Biztos, hogy Viktor írta?! [blabla]"

Biztos. Elhiheted nekem. Bar nyilvan erre akartal kilyukadni, inkabb nem kezdenek veled "kinek a hosszabb..." tipusu versenybe azzal, hogy vajon melyikunk informacioja biztosabb. Nem lenne eselyed. :P

Egyebkent nem talalod szomorunak, hogy JV kenytelen volt csak azert letrehozni egy felhasznalot a forumokon, hogy a(z altalad) rola irt valotlansagokat meg tudja cafolni..?
(Csigas eseteben detto)


A tobbire nem reagalnek, mert rohadtul nem erdekel a -mindig az adott helyzethez idomulo- eletszemleleted. Megkoszonnem, ha nekem tobbet nem is irnal a lelki beallitottsagodrol. Nem erdekel. A hulyesegeid erdekelnek. Azokra probalj erdemben valaszolni, vagy surgosen hatralj ki az osszeszolalkozasbol egy "oke, hazudtam. Elnezest kerek mindenkitol" mondat kisereteben. :D


Udv,
MM

[Javítva: 2003.01.01 írta: MatMynor]

Timba

Timba

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1014 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.01, 11:47

Topic off

Douwe EgBerts

Ne kezdjük az évet vitával. Mint mondtam, az állításaim valóságtartalmát ellenőrízhetitek az említett fórumon aktív törzsvevőimmel. Mondjuk kétlem, hogy nekik jobban hinnétek, ugyanis a tapasztalataim szerint az emberek inkább a prekoncepcióik felét hajlanak, mit sem törődve a tényekkel. Ezért nincs értelme vitatkozni. Akik közelről ismernek úgyis tudják mi az igazság, hogy számomra tök ismeretlen emberek mit gondolnak rólam egy fórumon az már kevésbé érdekel. :) Az értelmesebb emberekeket az viszont nyilván elgondolkoztatja, hogy én teljes mértékben vállalom magam akár Grobs vagy Sir Robert, hiszen mindhármunk a való életben használt becenevét használja itt. Számukra nyilvánvaló, hogy aki nem rejtőzködik álnév mögé, az csak egyenes ember lehet. nem véletlen, hogy mindhármunk igen felelőségteljes, bizalmi állásban dolgozik. :ejj:

Alyr Arkhon

Elküldtem. Ez megint egy állítás állítással szemben. sajnos e-mail nem tudtam küldeni, mert bizonyos emberek nem adják meg. Akkor közzé tudnám itt tenni a log-ot és leellenőrízhető lenne az állításom, de sajnos a magukat nem vállalok így szabadon vádaskodhatnak. :felvon:

MatMynor

Biztos, hogy Viktor írta?! Az első hozzászólás volt. Én, mint írót tiszteltem mindig. Ez most is változatlan. A boltban viszont csak kellemetlenségeket okozott nem azzal, hogy leugatta a m.a.g.u.s.-os vevőket és ezzel elrisztotta a szemérmesebb vásárlókat. Én akit nem kedvelek túlzottan, azoknak is tisztelem a tehetségét, pozitív tulajdonságait. Tudod én nem fekete-fehérben látom a világot, haragtartó pedig egyáltalán nem vagyok. Nem egy olyan fórumozó volt, aki iszonyúan leanyázott mégis segítettem neki, mikor nagy bajban volt és megkért rá. Így mindegyikükkel legalább semleges lett a viszonyunk, van akivel pedig kefejezetten baráti. Az embereknek el kellene tudni felejteni a sérelmeit, hiszen ezek többnyire hülye félreértéseken alapulnak. Ha ezeket tisztázod és hajlandó vagy megbocsájtani, akkor sokkal jobban fogod érezni magad. Az akit utálsz, azt ez úgysem zavarja, csak magad túráztatod fölöslegesen a dolgon. :P

Topic on


Jula

Esély mindig van. A történelem rengeteg példája bizonyítja, hogy lehetelen helyekről helyzetekből szöktek meg emberek. Egyébként ha figyeltél, nem azt vitattam, hogy ha üldözi a klán, akkor szinte lehetetlen megszökni. Azt vitattam, hogy a klánnak egyáltalán megéri-e energiát fecsérelni az üldözésre. Szerintem nem. Szerinted igen. Biztos van olyan klán, amelyik levadássza, biztos van olyan, amelyik nem, mert lehetőséget lát a renegát késöbbi felhasználában. Arra nem gondoltál, hogy például kamu a szokés, hogy máshova könnyebben beépüljön és csinálnak még egy kamu üldözést is. Ha a krániak olyan önhittek lennének, hogy nem törödnek a Kránon kívüli világgal, mint ahogy a Summáriumban le van írva, rég hanyatlásnak indolt volna a Birodalom. A folyamatos intrika is gyengít. Ha soha nem tudsz bízni senkiben, az energiád nagy részét a paranoiád kiélésére fecsérled az is legyengít.

Szerintem ne vitázzunk a témáról tovább. Én a magam részéről minden vitát lezártam. (Offtopic-ot is.) Fogadjuk el, hogy a másik másként gondolja és kész. Kezdjuk az Új ÉVet békében. Előre is köszönöm.

Mindenkinek békés, eredményekben és egyebekben gazdag nagyon Boldog Új Évet Kívánok.

Jula

Jula

  Dandárkugli

 • Fórumita
 • 1146 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.31, 20:05

Na, már megint kihagytam valamit!!

A Messor: felőlem lehet eredetileg szép egy kráni fejvadász. De amint aláveti magát a műtéteknek, onnantól bizony nem lesz szép. És inkább annak örül, hogy túlélte. A hatalomszavak használatától és a beültetett szervektől pedig folyamatosan sorvad.
Persze lehetséges, hogy megszépítteti magát, de kivel? Kinek állna érdekében az, hogy megparancsolja egy varázslónak, hogy fiatalítson meg egy fejvadászt? Na mindegy! De nekem az is sántít, hogy mert szebb is akar lenni a többiekhez képest, ha már okosabb, meg meg erősebb, meg gyorsabb. Ez versengés.
De jó, legyen szép!
Akkor sem képes 300 évnél tovább élni, ha hatalomszavakat használ.

És ezek a hibák egyáltalán nem abban rejlenek, hogy az író másként látta, hanem akkor még nem volt hozzá semmi kidolgozva. Ezért nevezem én gyermekdednek. :felvon:
És azt az isteni szervadást csak Doldzsah adhatja (ha jól emlékszem, ő). Tehát az, hogy ebben az esetben meg Ranagol lesz az adományozó, az nem lehet, legalább is szerintem. Nem terjedhet ki minden istennek a hatalma mindenhova. Pl.: Della papjai ha akarnák, se tudnák alkalmazni mondjuk Ranil varázslatait. Ezért szerintem nem lehet ilyen módon szervet adni.


Timba: ezt meg Neked felejtettem el leírni:
Tételezzük fel (csak a Te kedvedért), hogy egy fejvadász gondol egyet, és elhadja a klánját. (ilyen képtelenséget! :) ) Akkor megmondanád nekem, hogy hogyan vergődik ki onnan? Mert a saját klántársain kívül mások is üldözik. Szabad préda! Akinek gondja van vele, nyugodtan megölheti, mert nincs, aki megbosszulná. És a régi "haragosai", akik azért nem számoltak le vele, mert tartottak a klán bosszújától, azok most szabadon levadászhatják. Márpedig feltehetőleg sokan orrolhattak meg rá!
De tegyük fel, átvergódik Kránon, és kiér a Gyepűvidékre. Ott szintén hatalmas veszély fenyegeti. Ott a hírnévvel- hogy a hős fejvadászunk milyen jó harcos, meg mennyire félelmetes gyilkos - nem félelem jár, hanem a felemelkedés lehetősége. Tehát minden gyepűvidéki meg akarja majd ölni, mert akkor talán érdemesek lesznek arra, hogy a Birodalom befogadja őket, mint névtelen senkiket, és elindulhatnak a felemelkedés rögös útján.
És itt ne egyszemélyes kis harcosokat várjál! Ó, nem! Többszáz fős lovas-nomád seregek, ork hordák versengenek majd a fejéért. És ez még semmi. Bukott KHATIFOK is a nyomába szegődhetnek, akik valaha egyenlő rangban állottak a hős fejvadászunkkal, de elűzték őket. És ezeknek a hatalma nyugodtan meghaladhatja hősünkét, és ők szintén bármire képesek, hogy a Birodalom ismét a kebelére fogadja őket! De más, hasonló rémségeket is ki lehet találni. Például betéved egy méregkertbe, aminek őrzői nem fognak neki szólni, hogy hova jutott, hisz akkor hősünk már egy nevevesztett áruló.

Tehát semmi esetre sem hadja el Kránt sem egy fejvadász, sem pedig senki más!!!Üdv.: Jula

Boldog Új Esztendőt!

Jula

Jula

  Dandárkugli

 • Fórumita
 • 1146 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.31, 19:26

Sziasztok!

Kicsit elkalandoztataok!


Timba: hát, sajna, még mindig fura dolgokkal érvelsz. Te a mai, demokráciában élő emberrel hasonlítod össze Kránt. Ilyen nézetek nem léteznek a Birodalomban. Ne így fogd fel!
Amit írtál, hogy minden társadalomban vannak olyanok, akik máshogy gondolkodnak, az igaz a Földre. De Ynev más országaira is. De Kránra nem! Teljesen más világ. Teljesen más értékrend. Teljesen más nézetek. Ha így állsz hozzá, akkor az régen rossz. Nem állna fenn a Birodalom évezredek óta, ha lennének máshogy gondolkodók. Mi motiválná őket ebben?

Nem hadják el az országot, ezt már kifejtettem. De most Te érveltél ezzel a felemelkedés lehetőségével, mikor elhadja az országot, és nálánál gyengébbeken "uraskodik". Nos, mások legyőzésével juthat feljebb valaki a birodalmi hierarchiában. Ha kimenne, hogy ott jobban bizonyítson, mert erősebb, azzal nem emelkedik fel. Először is a felemelkedés a kráni hierarchiára vonatkozik. Ha kimegy, akkor hova emelkedik fel?
És akkor kiket győz le? Azzal jut előre a Birodalomban, hogy olyanokat győz le akiknek veresége elég a felemelkedéshez. Tehát a legyőzött méltó erre. Most a kinti világban nem talál ilyeneket. A barbár ember-parányok halomra gyilkolásával ő nem lesz kedvesebb Ranagolnak.
Ha kimegy, akkor meg áruló, és megszegi a ranagoli eszméket.
És te mindig földi példával érvelsz, akkor írok én is egyet Neked (bár ezt már írtam régebben): Te lennél Ruandában ügyvéd?
És Te el szoktál menni hangyákat taposni, csak azért, hogy bizonyítsd, hogy Te vagy az erősebb?

A háborút Kránon belül meg ne úgy képzeld el, hogy folyamatosan seregek ütköznek meg egymással. A folyamatos békétlenség hozza a háborút. Háborúikat fejvadászokkal vívják a külömböző szervezetek. Ezt már lent szintén leírtam.

És egy fejvadász meg nem megy ki, ez tény! Mondtam (írtam :felvon: ) már, hogy olvasd el a Summariumból a Krán-leírást.
Üdv.: Jula

Douwe_EgBerts

Douwe_EgBerts

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 907 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.31, 17:02

OFF

Hoi,

Én is mesélhetek sztorikat Timba életéből, vagy ne untassam a közönséget? :felvon:

Ugyanis nekem is vannak jóbarátaim, akik ismernek egy-két embert, történetet.

Timba:

Olyan nehéz felfogni, hogy ez egy kicsi ország, még kisebb szerepjátékos közönséggel, és ha valamit beböfögsz a fórumba, lehet, hogy valaki megcáfolja, mert ismer téged, vagy a történéseket, amiket mesélsz, felhozol "érv"-ként egy-egy vita, beszélgetés során.

Valahogy szvsz nem kéne a saját életedből felhozni a sok baromságot, én is tudnék mesélni órák hosszat a saját dolgaimról, de nem mindig kapcsolódik a témákhoz.

Légyszíves szorítkozz a tárgyra, maradj a témáknál, valahogy a te esetedben mindig sikerül kitérni egy "Timba életének újabb fejezetei" OFF-olásra.

Kösz.


Elnézést a fórum olvasóitól

:KV:

ON

MatMynor

MatMynor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 523 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.31, 14:53

Hoi,

off

Timba,
"ha bármelyikőtök személyesen akar vele beszélni a telefonszámát is megadhatom U2U-ban. Én az egyenes dolgokat szeretem."

Egen, latjuk. :)
Iskolapeldaja annak, hogy lehet ket szomszedos mondatban maximalisan onellentmondasba keveredni.

A vedekezesed meg eleg gyermeteg. Erdekes modon Juhasz Viktort is _csak_ azota tunteted fel rossz szinben itt a M* forumokon, hogy rendre utasitott az elozo nagyzolasi/fullentesi projekted soran. Elotte mintha mast irtal volna rola. Legalabb legy konzekvens.
Fuggetlenul attol, hogy a hiteleden (reg volt mar, hogy egy lapon emlegettek a neved ilyesmivel, nem? En mar nem is emlekszem ra... :ejj: ) nem sokat ront, ugy hiszem.
Sajnos.

De ma megfogadhatod, hogy valtoztatsz ezen! :felvon:


Boldog uj evet,
MM

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.31, 14:26

Timba: Jut eszembe, nekem is lógsz mintegy két hónapja egy U2U-val Juhász viselt dolgaival kapcsolatban... :felvon: A többi no comment, ez a védekezésnek hívott izé magáért beszél. Amúgy neked is BUÉK. :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]