Ugrás tartalomhoz


Fotó

Mi így csináljuk...


 • Válasz írásához lépj be
186 hozzászólás érkezett eddig

_ThoR777 (NPC/NJK)

_ThoR777 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.06, 17:35

Hali!

Fura, én még nem találkoztam ezzel a problémával, pedig van fent fumbblön egy ork csapatom trollal, meg gobbóval, de nekem működött a dolog:S
Kérdezd meg az egyik moderátort hátha tud segíteni!

Egyébként van külön FUMBBL topikunk oda tessék írni a jawabowl-ös kérdéseket legközelebb:D

Üdv: ThoR

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.07.30, 19:35

Halihó!

Nem tudom jó topicot választottam e a kérdésfelvetésre. ha nem akkor szíves elnézését midnenkinek!

A BB Jawa-s program kapcsán szeretném megtudni,hogy a csapattárs eldobása képesség miért csak Morg'N'Thorgal működik? Se a troll, s e a faember, se az ogre képességére klikkelve nem lehet használni a képességet. :szomoru: ha bárki tudja a hiba okát vagy a megoldást erre a kellemetlen helyzetere az kérjem szóljon akár itt akár u2u-ban! Előre is kösöznöm!

- Csaba

_Von Kroloch (NPC/NJK)

_Von Kroloch (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.04.14, 08:18

sziasztok lenne egy fontos kérdésem!!

Blood Bowlozom már elég régóta meg is vana a táblás cucc de néha a szabadidőmben szívesen játszanék az online on is erről tudtok valami felvilágosítást adni mert az angollal csinján vagyok és hátha van magyar online liga is szóval az online kliensen miféle beállításokat kellen csinálni meg ilyenek??? ha valaki tud valamit pls segítsen
Üdv

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.13, 18:04

Aha, köszi az infókat. Nem fog olyan veszett sokat számítani az FF ezek szerint...

_z3d (NPC/NJK)

_z3d (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.13, 08:26

FF középkezdéskor fog számítani csak, ott sem közvetlenül, hanem un. FAME érték van, ami 2d6+FF a meccs elején mind2 edzőnek, ha a végeredmény egyenlő, akkor a FAME0, ha vkinek nagyobb, akkor annak +1, ha vkinek a végerredménye 2szer nagyobb mint a másiknak, akkor +2. Ez a módosító számít a kick-off dobásoknál, valamint a pénznél.
a pénz mindig d6+FAME, valamint +1 a győztes csapatnak (meg ha jól emléxem +1 mind2 csapatnak, ha döntetlen). a nyertes újradobhatja a d6ot, de a második eredményt kell elfogadnia.

Viharmadar

Viharmadar

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 10:44

1x Troll
2x BO
4x Blitzer
1x Trower
3x Lineorc
1x Goblin
2x Re-roll
4 Fun (ha jól számoltam)

Én mostanában ezzel szoktam játszogatni...

Vihar

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 10:09

Köszi! A tiéd is nagyon jó! :pirul:

BalageL

BalageL

  Ork Warboss

 • Archívum
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 09:51

Köszi!

Sokat segítettetek....na, ez támpontot ad...igazából én is hasonló dolgokat képzeltem el...

Ork!

tetszik az avatárod:)

B.L.

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 09:28

És akkor mitől függ majd a pénz? Meg mire lesz jó a FF a középkezdésen kívü? Hol tudok ezeknek utána olvasni?

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 09:22

Ork csapattal sokat játszottam, és az előttem szólóknak igaza van. Hasonlóképpen szoktam én is összerakni a csapatot, 3 Blitz, 3 BoB, 1Throw, 4 Line, 3RR, 7FF.
Egy-két meccs után, amint összejön az 50k akkor gyógyító, utána meg a maradák Blitz és BoB. Troll meg goblin nekem nem kell a csapatba, egyiket sem kedvelem túlzottan.
Én nem veszek tartalék játékost az elején, szinte sosem kell emberhátrányban játszanom, a 9-es AV elég jó védelem, csak a dobónak van 8-as.

Én is szoktam passzolgatni, és simán long bomb-ot is :punny: Erre nem gyakran számítanak azért a rutinos játékosok egy kezdő dobótól :pirul: Az ork dobó egy nagyon jó játékos, főleg, ha kicsit fejlődik.
Álatlában pocketet csinálok, vagy csak kis védelmet a dobó köré BoB és Lineman-ből, a széleken meg küldök előre 1-2-3 blitzert és lineman-t. Ha a pocket-et szétverik vagy megakasztják, lehet nekik dobni a bogyót. Ha nem kapja el, az sem baj, majd összeverik, aki a környéken van, és utána becaplatnak vele :gitar:

Mondjuk most csináltam egy brutál ork csapatot is, ami elég jól szuperál: 4 Blitz, 4 BoB, 1Throw, 2 Line, 3RR és 1FF. Ha nyerek, akkor is jó pénzt szerzek, legalábbis eleget, mert nem nagyon kell már venni semmit, csak a gyógyítót, meg 1-2 tartalékot, és kész.
A kis FF meg nem olyan nagy hátrány, ahogyan tapasztaltam. Jó, lehet szívni miatta a középkezdéseknél, de nem jellemző, hogy végzetes lenne. Szóval később érdemes ilyet is kipróbálni, de az első verzió kétségtelenül rugalmasabb.

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.10, 09:13

Lassan ideje lesz az új szabályokat is figyelembe venni, ahol a 10FF eléggé szükségtelen, mivel nem attól függ, mennyi pénzt nyersz

Ráadásul az aktuális szabályok szerint nem is lehetséges: FF9 a maximum kezdéskor.

_z3d (NPC/NJK)

_z3d (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.10, 09:04

Lassan ideje lesz az új szabályokat is figyelembe venni, ahol a 10FF eléggé szükségtelen, mivel nem attól függ, mennyi pénzt nyersz.
Szerény véleményem szerint az ork csapat nagy ereje - az AV9en meg a sok strength hozzáférésen kívül kívül - pont az, hogy sokféle játékot tudnak játszani, nem csak ütőjátékot, hanem passzjátékot is egy képzett dobóval és gobbóval, valamint van lehetőség TTMre is szorult helyzetben. Szerintem 1 dobó elég, goblin talán nem kell kezdetkor, de később mindenképp érdemes egy, mivel ha nem hal meg, nagyon jó kis játékos lehet belőle, egy jó dobóval meg 1-2 skillel (catch, sprint, sure feet) párosítva elég csúnya 2 körös TDket lehet nyomni az ellennek úgy, hogy esélye nincs megfogni.

Itzla_Tamac

Itzla_Tamac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1217 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.08, 20:07

Üdv!

Annyiban vitatkoznék nagyrabecsült El Endro mesterrel, hogy szerintem induláskor elég egy dobó, akivel igenis érdemes passzolgatni. Eleinte csak rövideket, aztán felvenni a pontosságot, erős kart, blokkot. Kis szerencsével az egyik legjobban fejlődő játékosod lesz. A másik dobó helyére én vennék goblint, aki olcsó és jó segédkezni, aztán ha a többiek áttörtek, odadobni neki a bogyót és hajrá!
Hosszú távon érdemes felvenni neki ilyen jártasságokat, mint elkapás, sprint, biztos láb, ellépés.
A megspórolt pénzből, kicsit kiegészítve vehetsz izlés szerint újradobást, gyógyítót, vagy cserejátékost.

Legjobbakat!

El_Endro

El_Endro

  Gretyó

 • Archívum
 • 906 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.08, 14:02

Ork csapatot én így raknék össze, főleg ha van fejlődés.

3 blitzer (azért nem 4 mert az drága már, ahogy lesz pénz azt megvenni)
3 black ork blocker (4 felesleges az elején, meg nem is olyan jó mint a blitzer, noha jobbnak tűnik, de a block képessége miatt jobb a másik, ezek állnak majd a line of scrimaggeon.)
2 thrower (nem fognak sosem labdát dobni, mert orkok nem arra valók, de sure hand miatt könnyen felveszik, és ők besétálhatnak a TD zoneba. esetleg paszolhatnak a blitzereknek, de én nem ajánlom, ez ütős csapat, nem passzolgatós)
3 lineman (kell a létszám, meg igaz h semmire se jók, de olcsóak, és azért használhatóak, assistolni mindenkép jók.

10 funfanctor, lehet h ez eleinte butaságnak tűnik, de ha fejlődtök akkor nagyon jó, mert minél magasabb, annál több pénzt kapsz majd.
2 reroll mert az mindig kell :nono:

ÉS első játékok után veszel egy aphotecaryt, meg pár cserét, blitzer a legfontosabb, utána blocker v lineman. Nomeg reroll
Goblint nem szeretek hozzájuk venni, sztem értelmetlen, de hátha neked bejön. Ok h dodge meg stunty, de ez a csapat nem erről szól. Persze okozhat meglepetéseket, ezért ha tele vagy pénzel vehetsz 2-t :ejj:
Troll meg inkább poén mint használható, nem lehet rerollt rá áldozni, sokszor inkább csak répázik stb...

Én legalábbis így csinálnám, nem ez a legjobb recept, de nekem nagyon bejött

BalageL

BalageL

  Ork Warboss

 • Archívum
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.08, 09:16

üdv!

Én most kezdtem el foglalkozni a Blood Bowllal...csapatként nálam csak az Orcok vagy esetleg goblinok jöhetnek szóba...tudnátok tippet adni csapatösszeállításra meg taktikára...
vagy ha ez nem a megfelelő fórum, akkor útbaigazítani...

Balage L.

-ChRiS-

-ChRiS-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.08, 04:38

Ork!! Te hagsúlyoztad ki a mondandóm lényegét! "ha sikerül is kiütnöm egy embert, a másik BOB mellé meg odaállok ketten, ő odavisz még egy játékost és a köv. körben " ott a lényeg, a KÖV KÖRBEN és oda kell vinie még több embert....neked megint van 1 köröd ellépni ,1 et megint megrohamozni és ő egy lépést se tud előremenni mert nincs kivel fedezze a bogyót....hameg kilő, valószínüleg utoléred......

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.07, 11:27

Az a gáz, hogy ha sikerül is kiütnöm egy embert, a másik BOB mellé meg odaállok ketten, ő odavisz még egy játékost és a köv. körben simán kiüt, és utána még rohamoz egyet... Régen rossz egy 7 v 8-as AV-jú csapat ellen. Nem állhatok be a játékosai mellé, mert mindenkit le fog ütni. A BOB-ok 2 kockával ráadásul.

A leap+strip ball nam rossz :dead: Mindenesetre sztem sokkal könynebb az izomból játszó csapatok helyzete, mint az ügyeseké, legalábbis ha védekezni kell. Támadásnál kb. egyenlők a lehetőségek (ahogy én látom ;) )

_z3d (NPC/NJK)

_z3d (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.07, 10:15

Ha már mindenképpen a labdára megyünk, ne felejtsük el a leap+strip ballos AG4es játékosokat, beugrasz, megütöd 2 kocka ő választ-tal.
A sure handes fogókat meg tackle+wrestles csákókkal lehet szintén jó eséllyel kikapni a cageből.

Még vmit olvastam - bár ezt még nem próbáltam érdemben, meg én mondjuk necroval nyomulok, ami nem a kifejezetten ügyes csapat kategória -, miszerint a kick skillt használva egy jó kirugással meg tudod akadályozni a lassú játékosokból álló cage kialakulását.

Módosította z3d: 2006.07.07, 10:16


-ChRiS-

-ChRiS-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.07, 08:45

Van!

Rohammal felvágod az 1-ik BOB-t 1-et pedig lefogsz legalább 2 emberrel. Az életben nem megy onnan tovább és meg kell bontania a ketrecet, és még mindíg van legalább 6-7 szabad embered akivel ugrálhatsz. Nem kell egyből a labdára menni.....szerintem. Ne feledd ,hogy neked is van körönként 1 rohamod.....és persze amit sokan elfelejtenek, hogy akit felvágtál azt meg is lehet rugdalni ,ha a pályán marad véletlenül....amenniy szabad embered van ! :dead: ;) :D

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2006.07.07, 06:40

Láttam az EUBowl-os topicban, hogy sokan szeretik az ügyes csapatokat, mint pl. a High/Wood elfek, ilyesmik. Én sosem tudtam eredményesen játszani az ilyenekkel erős csapatok ellen.
Szóval az volna a kérdésem, hogy mit tudok tenni, ha erős csapat támad? Az elméletet én is ismerem, hogyan lehet játszani izmos csapatok ellen, olvastam a taktikákat, de az nem sokat ér...
Pl. orkok: 3 BOB és 2-3 Blitzer/Lineman csinál egy pocketet, amiben a dobó figyel a bogyóval. Most komolyan, hogyan szedjem ki onnan? Mert ő körönként blokkol egyet és 1-2 mezőt minimum tud mozogni előre, sőt, ha a pocketet a BOB-kal beküldi az útjába álló elf sorfalba, akkor ott nagy verés lesz... Mert a BOB-ok a sarkokon vannak, nem lehet rendesen blokkolni egy jó pocketet.
Van valakinek használható ötlete azon kívül, hogy a pocket körül futkározva aszisztálok a gólhoz?

Módosította Ork: 2006.07.07, 06:41[Fantasy háttér] [Sötét háttér]