Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Veres almok temploma (MAGUS modul) (Lord Rufus)


 • Válasz írásához lépj be
11 hozzászólás érkezett eddig

Lordsab

Lordsab

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.23, 18:51

Egyetértek masszával, de ugyanakkor elfogadom, hogy van aki így játssza a játékot... De egy komoly esemény moduljaként ráfért volna egy újragondolás, ellenőrzés.

A leírások viszont nekem nagyon tetszettek), kivéve a "város egyetlen fogadóját", amiben az emberi logika szerint jóval nagyobb áraknak kellene lenniük, hiszen nincs konkurencia. A fogadóban az ott felkínált fitness-wellness és a minden céhből 1-1 ember rész nem tetszett.De a többi leírás jó volt :lancoskutya:

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.23, 12:40

Jakirte_Jak_Cyr:

A meséimben már jó ideje erősen megnyírbáltam az antiss lehetőségeket, mert irritált az ynevi internet gondolata és lehetősége. Ha megengeded az antisson való ölést, akkor már rég ki kellett volna fejlődnie a védelemnek is. Nekem nem fér bele az Ynev képembe, hogy egy varázslót csak úgy leőljenek az antisson, mert egy morgenyás kis nyominak így volt kedve aznap. (mellesleg az antisson való ölés egy csapásra háttérbe szorítaná, ideje múlt intézetté silányítaná a több ezer éves múltra tekintő fejvadász-rendeket)

A modullal kapcsolatban az az alap problémám, hogy a kialakulásához vezető erők, manőverek olyan világot feltéteznek, melyben jelentős logikai hibák tátongnak. Ehhez képest az apróbb problémák, mint egy város karhatalmának felülbírási jogát minden idegennek odaosztó kapitány csak hab a tortán. A pyar és tharr egyházak békés együttélése, közös!!! akciói dettó.

Az ősi romokból felszabadulni vágyó erőket meg általában a mágiahasználók kisebb-nagyobb csoportja meg szokta érezni, főleg ha már csak ilyen „na még egy áldozat és világuralom” pillanatában leledzik.

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.22, 14:21

Dien: a hatásos elemeknél csak a hatástalanok rosszabbak. Szerintem nem volt rossz modul, a logikai dolgokban viszont igazatok van, főleg a dartonitával kapcsolatban, illetve bizonyos kimenetelek túlzott valószínűségű elvárásában (márpedig a kalandozó az egy olyan fajta, amelyik szereti feszt az ellenkezőjét tenni, mint ildomos volna). Písz

Jakirte_Jak_Cyr

Jakirte_Jak_Cyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1280 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.22, 13:59

Massza: akkor fejtsd ki!

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.22, 13:44

Jakirte_Jak_Cyr: félreértettél.

Dien

Dien

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 81 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.22, 10:59

massza nekünk együtt kellene játszanunk valamikor mert magam is az utolsó betűig úgy látom mint te. Az író puskát ragadt és elindult hatást vadászni, de csak valami logikátlan préda lett belőle :D Persze, mindenki máshogy látja, tény és való, de egy bizonyos mértékű egyensúlyra és realitásra (értem itt: józan paraszti ész)törekedjünk szvsz :ugri:

Karrde

Karrde

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.22, 09:53

Ha nem nagyon ásom magam bele a részletekbe, akkor azt mondom, ez egy kellemes kis történet. Lehet nyomozgatni, értetlenül fejet vakargatni, mindenféle sületlenségeket kitalálni. :D
A játékosok a háttér legnagyobb részét nem ismerik és (véleményem szerint) a nyomozás végére is csak itt-ott lesz sejtésük arról, hogy miről is lehet szó (az arany meg hatékonyan mossa el az emlékeket).


Kicsit más szemszögből nézve:
- Szerintem sikerült létrehozni a következő nagy vallásháború gyújtópontját, mert itt aztán minden van. Megérne egy külön regényt, hogy tudnak ezek a vallások meglenni egymás mellett ennyi ideig viszonylag békében. :ugri:

- A kráni fejvadászos mellékszál helyett én szívesebben láttam volna (ha már fejvadászoknál vagyunk) egy 2-3 fős különítményt (esetleg varázstudóval megspékelve), akiket a család uszított a fattyú után. Lehetett volna akár más céljuk is, mint a karaktereknek. A karakterek ki akarják iktatni a veszélyforrást, ami nagy valószínűséggel a fattyú halálát is jelenti egyben. A különítménynek példaként viszont lehetett volna az a célja, hogy élve hurcolják vissza őt a családhoz, a velük küldött varázstudó pedig pontosan a templom titka érdekelte volna (a benne rejlő lehetőségekkel együtt). Ha a karakterek némi kérdezgetés és könyvtárhasználat után ki tudják deríteni mibe is botlottak, egy náluk jóval hatalmasabb erő miért ne?

- A dartonita szerintem túl egyszerűen és gyorsan le van tudva az elején. Pont neki kellene egy ilyen esetnél a leggyanakvóbbnak lennie, főleg, hogy a helyszínen tartózkodik. Véleményem szerint neki kellene az elején igencsak aktívnak lennie és talán a karaktereket is elindítania egy irányba. Aztán, hogy túl sok hasznos információt ne adjon, éppenséggel ki is pontozódhat egyszerűbb, világi módon. A fattyúnak is lehetnek eszközei, segítői, még ha nem feltétlenül akaratlagos módon.

- A Noir papok is elég sok gandzsát szívhattak, ha egy ilyen gyilkossághullám és Antiss őrület nem kelti fel az érdeklődésüket.

Jakirte_Jak_Cyr

Jakirte_Jak_Cyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1280 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.21, 21:25

Nem vagyok szakértő, de ez csak egy modul, így bőséggel belefér.
Ha nem tetszik meg "táp", megváltoztatod. Lebutítod az Antisst, és azt mondod, hogy az álommágia olyan mint a szimpatikus mágia: csak akkor működik, ha van egy személyes izéd.
Vagy azt mondod, hogy a támadók egy ereklyét szerváltak vagy valami hasonló kaliberű tárgyat, és azzal már lehet öldökölni.

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.21, 21:15

És mi a véleményed Dom (mint szakértő) a felvázolt antiss erejéről?

Jakirte_Jak_Cyr

Jakirte_Jak_Cyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1280 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.21, 15:49

Üdv,
a logikátlanságok kritizálásával egyet tudok érteni, de ez az "ynevtelen" izével már nem. A szerző így képzeli el Ynevet és ennyi. Mindenkinek jogában áll úgy mesélnie, ahogy akar, legföljebb neked nem tetszik, mert te máshogy képzeled el. Ennyi.
Láttunk már jócskán regényeket megjelenni, amelyek lehet h később a "szent kánon" résztei lettek, de ha nem lett volna rajta az író neve meg a logó, egy netes fórumon meglehet "leynevtelenezték" volna...(néhánnyal ez még hivatalos anyagként is megesett..)

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5246 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.21, 12:52

Kb elöttem massza leírta: túl sok a logikátlan ynevtelen elem benne.
Én úgy érzem mágiának túl nagy szerepe van (városőr amulett pl) a hétköznapokban.

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.04.21, 12:30

Nos, tudom, hogy a verseny-modulok kicsit másként néznek ki, meg mások a lehetőségek, de azért tennék pár észrevételt.

„Az egész csak rémálmokkal kezdődött, aztán meghalt a dinasztia udvari varázslója. Aztán az összes örökös is, egy kivételével.”
Antiss. Mindenki kicsit másként képzeli el, de szerintem nem szabadna neki ilyen nagy hatalmat adni, mert különben már rég lecsaptak volna rá. Az antisson való gyilkolás és álom befolyásolás iszonyú táp, ha nincs komoly keretek közé szorítva, már pedig Ynevi hatalmak nem tűrnek meg egy ilyen (számukra nem kontrolált) erőt, ami ennyire veszélyes rájuk. Szvsz

„A Sinemosi Ligában egy Hiwith álmaiból megismerte a Tajtéktrónus Birodalom örökségét…”
Ennyi erővel Noir papja is halomra ölhetnék és befolyásolhatnák fél Ynevet, csak mert Antiss power :nyenye:

Kráni fejvadász? Egyedül? Élve elvinni egy Kurunt Kránba a fél világon át? Na ez csücskös missön :felvon: Mondjuk a Kurunnal nem vagyok kiegyezve, szerintem felejtős mint lény. Ha így működik, ahogy leírták, már rég kiirtották volna (vagy istenné emelkedik:)), vagy ha él is belőle egy, amint kiteszi a lábát bárhova, levágják. Egy átlagos játékos kezében is legyőzhetetlen, egy Km kezében meg a HALÁL, egy aquir is kellemesebb ellenfél.

Trachal
Tharr vs Pyar papság/lakosság…hát szerintem nem lehet ezt elintézni némi pénzzel és pár jó tanáccsal…

„Dreina paplovagjainak ezen erődje régen több már, mint puszta helyőrség vagy kaszárnya a maga féltucatnyi bástyájával, félszáz lovagjával és háromszáz fegyveresével.”
Szal milyen Tharrosok vannak itt? :(

„A városban mindössze két fogadó található „ Tízezres városnál? Ami átmenő karaván forgalomból (is) él?

A kalandozók miért vizsgálódnak, ha egy ismeretlen utazó meghal? Miért vannak bezárva, várják a helyszínelőket:)? Mert meghalt egy idegen? Szerintem Yneven főleg ebbe a térségbe nem sokat ér egy utazó élete.

Jah, ha meg nem Pyar hívők, nehogy má csak úgy felrugdosson és parancsolgasson nekem egy Dartonita nyomi? :cool: (pl egy sogronita, egy dzsad pap és egy harcosnak álcázó Bm:) esetén elég vicces lenne a szitu)

Khál, tudom mindenki másként csinálja, de egy ilyen lény egy civilizált városba élő cirkus, MINDIG tudják hol van! :( Ha meg is bíznak benne (ritka) akkor is figyelnek rá. (és főleg nem teszik meg a városi őrség fölé jogokban). El is képzeltem, ahogy Mari-nénire ráförmed egy 2 két és fél méter magas csupa izom városi-őrség egyenruhás félszörny, hogy nincs itt látnivaló, táguljon. (Te vagy a látnivaló vazze!?!:para:)

„A dartonita, semmit nem sejtve elalszik és még a városőrség megérkezése előtt Rosa-Harissa sorsára jut”
Szép kis Dartonita, bealszik semmit sem sejtve, miközben nyomozni kellene (szférák zenéje smafu:)) Neki kéne a legjobban tudni, hogy nem leszúrták a szomszédot, hanme nagyobb a gáz.

Az új vizsgálók színre lépnek
Itt nem kaptam szikrát. Azé me kalandozók??? 3-4 zsoldos, csak mert kísért egy számukra tökömtudja ki nőt, rögtön alkalmasak lesznek nyomozásra és a városi őrség felülbírálására? Nana…

"Ha sikerül meggyőzni Mariust az ártatlanságukról, amiben segít az, ha a pap Jellemérzékelése nem talál Halált a jellemeikben…"
Azért akad nem egy pyar hívő, akiben ott lehet, sőt akár még pyar papban is :lol:, nem értem miért kizáró dolog ez. Talán ha a káoszt jelölte volna meg, az még hihetőbb.

„(Bizalom és Vágy (együttműködésre) asztrál varázslatokat hoz létre az azt megérintőben a városőrség köpenyét viselők felé 25E-vel 3 óra hosszáig).” Ez azért durva szerintem, még talán doranba sincs ilyen…És egyébként is felesleges, ez már kb inkvizítori cucc :D

"Az Álommancs természetesen a csapattal ellentétes utat jár be"
Meee? Miért nem lehetne ua.? Szerintem beleférne, hogy segítik egymást az infógyűjtésben, aztán otthagyják őket, amint van konkrét adat. A templomos rész meg érdekes, ha a csapat nem kuva jó, akkor gyak halottak lesznek ellenük.

"…az összecsapás - ha a másik csapaton múlik - egyelőre biztosan elmarad…"
Meeee….Ez tuti? A vita hevében (pl én mint egy gorviki bárd) torkon szúrom az egyiket, oszt elmarad az összecsapás? :(

Nem tudom hányas szintre pozícionálta a készítő a modult, de a hírnököt egy 10 Tsz harcos leveri mint vak a poharat, nagyjából a 0. napon.

Az alvás kivédésére (1-2 napig) számos módszer akad, tehát amint kiderül, ez a veszély megoldott is lehet.

Szerintem a Kurun meg a Kráni nem is kellene bele, ha már mindenképpen kell valalmi mellékszáll, akkor a Hiwithes 1-2-3 üldöző csapatok vs helyi alvilág, másik kalandozó csapat, ellentétes vallású szektások, stb sokkal paszentosabb, mint ez a két megapower "fertelem" :(

Az is felmerült bennem, hogy oké hogy a morgenyás téákozló fiú kipontozta a varázslót meg az örököseket, meg elmenekült toronból, de attól még Toron, a Család simán utánanyúlhat. Szal a kráni helyett sokkal jobban illet volna pár erre felé szaglászó ködfivér vagy családi orvgyilok, stb. (ikreket valszeg nem, mert azok gonosz mergenyások detto:))
-------------- automata szoveg -------------------------
Véres álmok temploma (MAGUS modul) ( Lord Rufus )
http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5464
--------------------------------------------------------


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]