Ugrás tartalomhoz


Fotó

Nálatok mi számít már tápos karakternek ?


 • Válasz írásához lépj be
2354 hozzászólás érkezett eddig

_Azarathian Raven (NPC/NJK)

_Azarathian Raven (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.02, 18:28

Az, hogy valaki egyfolytában csak harcol és még túl is éli, az nem jelenti azt, hogy feltétlenül tápos. Az pedig, hogy magasabb szintű karikkal játszol nem megoldás szerintem. Így csak megkerülöd annak a lehetőségét, hogy egy kariról kiderüljön, hogy jobb a többinél harcban. A harc is fontos dolog. Van akinek abban kell jónak lennie. De a tápos jelleg, tényleg akkor ütközik ki, ha többen akarnak erre a címre pályázni, de szembeötlően rosszabb esélyekkel, mint a táposnak kikiáltott JK. Szociális táposságról pedig azért nem szoktak annyit beszélni, mert az már tényleg a játékoson múlik. Abban az értékek nem sokat segítenek, kivéve, ha a KM rásegít. Ha valaki nem tud bánni az emberekkel, akkor reménytelen próbálkozás, hogy a szerepjátékban sikerüljön neki. Bár mondom, a KM rásegíthet...

_Rohin El'Khallahisz (NPC/NJK)

_Rohin El'Khallahisz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.01, 17:55

Véle,ényem szerint a karakter tápossága csak akor észrevehető ha a játékosok nem tudnak elszakadni a harctol.
Én általában magassabb szintű karikkal szoktam jácani és akkor legaláb a harc már nem okoz gondot igy nem is figyelünk rá.
A lényeg a szerepjáték,ki mit tugy kihozni a jelleméböl :szent:

sword

sword

  dartonita

 • Archívum
 • 399 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.07, 13:49

Na, kérem tisztelettel, jövök mosakodni. Én vaok a kettedik mesélő. Amikor lordmiky először az orrom alá tolta a varázslóját, lendületből küldtem el a fiatalembert legalább öt különböző helyre (ebből legalább kettőhöz a mamájának is köze volt...).
Aztán ugyanígy járt az ETK-ra átdolgozott varázslója is.
Aztán, amikor a jóember cakkosra rágta a fülem, sok-sok fejvakarás után meséltem neki egyet. Egy olyan világmegváltósat. Bezavartam Kránba, amilyen mélyre csak lehet. Böcsületére legyen mondva, nem állt neki expertkedni, hanem igyekezett szép illedelmesen, a kertek alatt sunnyogva megoldani a kalandot. Szóval NJK-ként és JK-ként is egészen normálisan kordában tudja tartani a tápos pitypangzabáló varázslóját, de ettől függetlenül se nagyon akaródzik mesélni neki.
Jó, persze, a lentebb elhangzott b*szogatós sztorikat biztos én is meg tudnám csinálni, de nem látom értelmét. Nem szeretek a karakterek bőrére játszani. Pláne akkor nem, ha életút karakterek, vagy esetleg azok voltak. Elvégre nem szép dolog más elsődleges nemi jellegével verni a csenalat.

sword

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12467 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.07, 13:02

Hali!

Annyi megjegyzésem volna, hogy egy ilyen karakterrel szemben simán kivezényelnek egy kráni saggitort, aki valamilyen 6.-8. szintű görcsméreggel kent nyílvesszővel hátbalövi, figyelmeztetés nélkül a háztetőről, aztán összeszedik mint a szemetet, és mehet a móka... :szent: És ez csak egy reálisan várható ellenfél volt.


Hmm... Speciel ez a módszer egy jól kijátszott, kb. 7+ szintű
mozaikmágussal szemben konkrétan nem működik.

Csak reálisan szemlélve.

De mint kifejtődött, nem az a jó reakció, hogy a semmiből előtűnik
valami nagyontápos és figyelmeztetés nélkül elnyomja a tápos
JK-t mint a rajzszöget.

Inkább az, hogy a nagyontápos hatalom (és nem egy-két
über NPC) elkezd sakkozni a tápos JK-val - és az érdekeltségeivel
kezdi. Védd meg Herri Kóklert, pld. :party:

Adios
KLM

lordmiky

lordmiky

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.07, 12:48

Matzi:

Az előző mesélőnél, ahol ez a karakter tápolódott, nagyjából kiegyenlített volt a táposság... de az új csapatba már nem fér be, pont azért, mert a karakter már túlzottan erős a többi csapattárshoz képest. Jah, igen ez a kari még "kezdő" koromban készült, és akkor a többi csapattárshoz képest nem volt túlzottan erős (persze erősebb volt, de nem annyival, mint most). akkor tele volt magic item-mel is, ezeket 2 kivételével leadtam (plussz a botja), mert már feleslegesnek tartom...

viszont azóta már nem tápoljuk fel ennyire a karaktereket, mert:
1: rájöttünk, hogy játszhatatlanná válik
2: felesleges 7-8. szinten világmegváltó meséket játszani, mert hiteltelen, és mi lesz később?
3: mi is, mint játékosok bölcsebbek lettünk, és már nem a karakter tápossága a fontos, hanem az élete...

viszont, ha elfelejtené ezeket a tápokat már nem ugyanaz a karakter lenne, mert ezekért a tápokért ő "megküzdött", és hogy nézne az ki, hogy "ezt a sztorit végül is nem oldottam meg, mert ott ezt meg ezt a mozaikot kaptam, és mivel töröltem, ezért nem oldhattam meg"....
hiteltelen és teljesen megváltoztatná a karakter egész lényegét...

szal a második mesélő nem szar, hanem reális, mert nem engedi játszani ezt a karaktert....
az első mesélő sem volt szar, csak kezdő :party:

jah, és annyira nem világidegen, mert ha belegondolsz, a mozaik a manaháló stabilitására épít....a létrejövő varázslat a manahálóban enyhe fodrokat hoz létre, ezek a fodrok maga a varázslat...ezeket zúzza szét az akaratával a varázsló. A hatalomszó utáni manaháló-hullámokat ugyanezen elv szerint próbálja meg megfékezni a varázsló....

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1818 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 20:00

Itt nem is a karater táposságával van gond, hanem a béna mesélő világidegen cuccaival. Megölni nyilván mindenkit meglehet, mert ahol a mesélő ad egy tápos cuccot, ott az ellenségnek adhat erősebbet, stb. A gond ott van, és azért béna a mesélő, mert ha tőle van az összes karakter, akkor egyelnlőtlenül tápolt, ha meg a többi karakter nem tőle származik, akkor az új mesélő a béna, hogy engedte. Illetve a második mesélő mindenképpen béna, mert hagyta elszállni az egyik karaktert a többitől.

lordmiky

lordmiky

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 14:09

A probléma az, hogy tényleg mindnki ismeri ezt a mozaikot (lásd: krán, doran, lar-dor, a dzsadok és a többi, és a többi... :buszke: )

amúgy egy régebbi mesélőnél lett ilyen táp a karakter, de változtatni rajta már nem akarok, mert az már nem ez a karakter lenne...., egyébként tényleg házi mozaik....

HalfD: mint mondtam, vannak komoly ellenségei (gahulok), de komoly szövetségesei is (ekvivat, vagy mittomén hogy írják)... és mint mondtam, túlélt már egypár támadást ;)
A másik olyan mesében nem indulok, ami csak arról szól, hogy hogyan nyírjuk ki a karakteremet.... ha egy jól kidolgozott sztori közben ütnek rajtam, az más, de csak az én szivatásomra ne csináljon senki modult :)

A lenti mozaik két mágiahasználó esetén AK-ellenpróbákkal jár (már egy varázslat megszakítására (amennyiben varázsló hozza létre, mágiahasználók esetében nem) is AK ellenpróbát kell dobnia, hiszen a mana-háló "torzul" egy varázslat létrehozásakor... az erősebb akarat érvényesül). A varázsjel változatban viszont az alap erősség a varázsjelet felíró mágus Akaratereje. Az ezt legyőzni kívánó varázslónak ezt az alaperősséget kell legyőznie egy akaraterő-ellenpróbával.

A szakrális mágia pedig azért jön létre, mert nem a manaháló része (csak a játék egyszerűsítése esetén lett az).

egyébként én mondtam, hogy táp, ti nem hittétek el :party:

szal a kari marad NJK...
üdv: LM

u.i.: HalfD: egyébként, mint mondtam, ha nem csak azért mesélnél neki, hogy kinyírd, szivesen játszanék vele :szent:

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 11:34

Halfdemon:

Lehet. Én adok ennyi előnyt a PC varázslónak. Tudod, mint a Négy gengszter című számban van a Macskafogóból:

"Mi százon ötven métert fórt adunk,
Lövünk ötvenötnél mint a sicc!"

A többi részében egyetértek. Annyi megjegyzésem volna, hogy egy ilyen karakterrel szemben simán kivezényelnek egy kráni saggitort, aki valamilyen 6.-8. szintű görcsméreggel kent nyílvesszővel hátbalövi, figyelmeztetés nélkül a háztetőről, aztán összeszedik mint a szemetet, és mehet a móka... :aaaaa: És ez csak egy reálisan várható ellenfél volt.

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 11:33

lordmiky,

1. cseréld le a mesélődet. :aaaaa:

2. ettől függetlenül kb. 100 féle módon lehetne kinyírni a karaktert, de mivel a mesélődnek ezek közül egy sem jut eszébe - lásd 1. pont :nono:

HalfDemon

HalfDemon

  Gonosz Házimacska

 • Fórumita
 • 603 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 11:11

Hellguard666:
Irod: "Amúgy én bevállalnám. Pyarron, Doran, az Adron-papok, a krániak, és még sokan mások BÁRMIT megtennének azért, hogy ismerjék ezen mozaik titkát..."
Hat nalam nem. :)
Ha egy pc karakter ismerheti, akkor ezek _biztos_ hogy ismerik. :) Sot, hasonlokat, erosebbeket is. Sot, az ellenseges npc varazsok is imerhetnek egyet-egyet. Peldaul a peldaban szereplo mozaikot biztosan.
(Mondjuk, megtamogatva egy olyan kulonitmenyt, amikre runamagiaval fel van irva ez a mozaik + a zona, es mondjuk ezek csak 6-8. szintu fejvadik. :)
Lordmiky, akarsz nalam jatszani ezzel a karival? :) El is bucsuztal tole?
//Hogy mit keresnek ott a fejvadaszok? Ezen a szintet mindenkinek lehetnek komoly ellensegei...//

Módosította HalfDemon: 2006.12.06, 11:12


Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.06, 08:12

lordmiky:

Asszem sikeresen megadtad a választ a topic kérdésére. :)

Nálam EZ számít tápos karakternek...

Ha a hatalomszó zabolázó, mágiaelnyomó mozaik nem a legerősebb mozaik, akkor a többire nem is vagyok kiváncsi. :aaaaa:

Tudod kettőn áll a vásár. Ha a karakteremet ilyen táppal akarná tönkretenni a KM, akkor szólnék neki, hogy a játék nem erről szól, ha ragaszkodna hozzá, elgondolkodnék, hogy akarok-e nála így játszani. Ha pedig a te fejedből pattant ki ezen "zseniálisan újszerű" mozaik ötlete, nos akkor magadra vess, ha a KM ezek után nem akar ilyen karakternek mesélni.

Amúgy én bevállalnám. Pyarron, Doran, az Adron-papok, a krániak, és még sokan mások BÁRMIT megtennének azért, hogy ismerjék ezen mozaik titkát... :P Kapnál tőle olyan Adron-papokat, doraniak által hívott démonokat, kráni hírszerzőket, stb. a nyakadba, hogy keményen kellene villantanod a játékosi tehetségedet ha egyáltalán élni akarsz a karaktereddel... :nono: Ha elfogytak jön a szeretteiddel való zsarolás, az iskolával zsarolás, a mérgezés, a politikai ármánykodás, majd ha még mindig talpon vagy jön az előzőnél nagyobb második hullám... :)

És mindezt addig folytatnám, amíg fel nem ajánlanád, hogy "Oké, nem alakíthatnám át normális, alapkönyv szerinti varázslóvá? A szintet megtartanám, de az extra tápokat kitörölném, nem baj?" :(

De én mondjuk szemét, mocsok, és elnyomó KM vagyok...

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12467 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.05, 18:45

Hali!

Hát igen... ha már megvan a Load/save meg az "I win"
gomb, akkor tényleg nehéz folytatni.

Amúgy érdekelne, csak a vicc kedvéért, hogy ha két
ilyen varázsló, a zónájuk metszésében lévő cserép
virágon "szkanderezik" azt hogy gondolta a mesélőd.

Nem beszélve arról, hogy ha a varázslók képesek
csúnyán elbánni más síkok lényeivel (pld. démonokkal)
akkor az onnan származó (tehát szakrális) mágiával
miért nem tudnak mit kezdeni...

Adios
KLM

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 5105 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.05, 18:10

KLM: mint mondtam, nem csak a szintjében, és hátterében keresendő a "táp" kategória, hanem főleg a mozaikjaiban. csak 1 pl.: van olyan mozaikja, amivel tökéletesen uralja a saját zónáját (senki más nem képes varázsolni benne (kivéve szakrális), csak ha ő akarja). Sőt ezzel a mozaikkal a kisebb hatalomszavak által keltett manaháló-robbanást is képes megzabolázni. (csak az első 3 kategória hatalomszavait). És nem ez a legerősebb varázslata, kismillió van még emelett....
LM:
Ez a mozaik micsoda? :aaaaa: :nono:
Még nem találkoztam ilyesmivel, pedig párszor átfutottam a Ződet meg a kiegeket.

Ha meg házi mozaik, akkor igaza van Matzinak. Felesleges ilyesmiket engedélyezni, ezután nem csodálom, hogy nem szívesen mesélnek neki.
(pontosabban mesélni mesélnék neki, de JK-ként nem lennék vele egy csapatban. kicsit frusztráló lehet, főleg a harcos kasztúaknak)

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1818 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.05, 17:26

A probléma oka kettős. Egyrészt a varázsló amúgy is erősebb, mint a többi kaszt, magas szinten, erre rátett még a mesélő, hogy félisteni hatalmat adott neki. Így aztán senki ne csodálkozzon hogy nincs egyensúly, ha a mesélő ilyen felelőtlenül és egyoldalúan osztogat lehetőségeket.

Szóval itt leginkább szerintem a béna mesélővel van a gond.

lordmiky

lordmiky

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.05, 16:42

KLM: mint mondtam, nem csak a szintjében, és hátterében keresendő a "táp" kategória, hanem főleg a mozaikjaiban. csak 1 pl.: van olyan mozaikja, amivel tökéletesen uralja a saját zónáját (senki más nem képes varázsolni benne (kivéve szakrális), csak ha ő akarja). Sőt ezzel a mozaikkal a kisebb hatalomszavak által keltett manaháló-robbanást is képes megzabolázni. (csak az első 3 kategória hatalomszavait). És nem ez a legerősebb varázslata, kismillió van még emelett....

Lehetne neki mesélni, valóban.... csak a társaságomban játszó emberek már nem mernek neki mesélni, pláne, hogy 8-9. szintig jutunk el (általában). Azonkívül mint mondtam már, eddig nem akadt olyan probléma, amit a mozaikjaira támaszkodva ne tudott volna megoldani....

Az meg elég hülyén venné ki magát, hogy a 10. ősmágust bontja halomra a parti.... :aaaaa:

Szal legnagyobb bánatomra NJK lett belőle, és gyakran fel is tűnik a sztorijaimban mint "megbízó"....

Üdv: LM

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12467 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.12.04, 08:28

Hali!

Hmm... A magam részéről az első kiadású ZŐD-del
szókaroztam el, és kb. 6. szint környékén a D&D
"beidegződésű" varázslóölő módszerek kezdtek
reménytelenné válni ellenem.
Ezen felül a szokásos, mágikus szempontból
végig nem gondolt mesék is egyszerűen
megoldhatóak lettek.

Ugyanakkor mindvégig tudtam, hogy - pláne egy
nálam magasabb szintű - mozaikmágus számára
"ölhető" maradt a karakter.

Szóval még mindig nem győztél meg arról, hogy
egy jó (és a témában motivált) mesélő ne tudna
mesélni a karakternek.

Ha már itt tartunk: a ténylegesen félisteni karakterek
is mesélhetőek, csak kicsit kell a mitológiának (magyar,
görög, skandináv) utánnajárni.

Ami a legkomolyabb gond: úgy mesélni, hogy a
karakter magasan a többi partitag "tápszintje" felett
mozog - ez is lehetséges, de ekkor komolyan
egyeztetni kell a többi játékossal, mondhatni ez
az a pont, ami komolyan lehetetlenné teszi a játékot.

Adios
KLM

lordmiky

lordmiky

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.30, 18:39

Matzi: mit gondolsz, miért lett belőle NJK? egyébként tudom, kicsit a mi hibánk is, hogy ilyen lett, pedig nem ennek lett szánva... egész egyszerűen csak arról volt szó, hogy a karakterem elkezdte begyűjteni az általa nem ismert mozaikokat..... kicsit sok (és erős) lett belőle, így lényegében ezekkel tud mindent megoldani.... most jutottam odáig, hogy elkezdem téylegesen összerakni a grimoárját.... Hát...... nagyon durva.....

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1818 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.30, 18:27

lordmiky:
Szerintem régen rossz, ha az egyik karakter félisten lesz, a többi meg nem. Például ilyesmik miatt, mert bár lehet kalandot írni a karakterekre, csak a sokadik után kicsit izzadtságszagú lesz.

(OFF)harmos1217 kolléga egy átveréssel próbált élni, gondolom nem ez az egyetlen fórum ahová bepofátlankodik ezzel a trükkel(/OFF)


lordmiky

lordmiky

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 266 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.30, 14:36

nem tartom magam überelős, táphuszár játékosnak (szerintem a játékostársaim sem). A fent emlitett varázsló Erion főmuftija(a mi világunkon kicsit átalakitottuk az Erioni páholyt). Azonkivül a karakter hiteltelenné válna, ha nem tenne meg mindent a csapat érdekében. Igy is nagyon sok olyan dolog van,amit megtehetne, de azért, hogy ne mindent én csináljak, inkább a többiekre hagyom. És higgyjétek el, van ellenfele (pl.: a gahulok). volt is már problémám miattuk, de eddig mindig sikerült megoldani. egyszerűen nem tudott a KM eddig olyan problémát felvetni, amit a karakter - a tudása alapján - ne tudott volna megcsinálni. Igaz, aquirokkal még nem nagyon küzdött, de arra is volt már példa, és éppen csak, de túlélte:) (volt is belőle aztán nagyfutás ;) ) pedig az ellenfeleink sem "ork sámlihuszárok", hanem erős varázslók, démonok, stb....

üdv :)

u.i.: Lennien: tudok önmérsékletet tartani, de a karakter alkotásakor olyan lett a koncepció, hogy most már hiteltelen lenne, ha másképp játszanám... igaz változik az ember jelleme - mint ahogy az övé is változott- de csak nagyon ritkán fordul gyökeresen ellentétbe. A lent emlitett varázslóé nem igy tett:)

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.30, 13:52

harmos1217:

Ez mi a tököm??? :aboci:

És miért fontos? Kinek fontos? Neked? Nekünk?

Na mindegy... mellesleg a netes warezolást és annak kísérőelemeit, már csak az admin és a moderátorok iránti figyelmességből hanyagolhatnád!

Sok ;)-t és szép napot!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]