Ugrás tartalomhoz


Fotó

Nálatok mi számít már tápos karakternek ?


 • Válasz írásához lépj be
2354 hozzászólás érkezett eddig

Areas

Areas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 416 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.28, 21:39

A Messor:

Ja, de a partyban szokott egy tényleg táp emberke lenni, kb. olyan stílus, hogy alapfaj sötételf, a kaszt vagy fejvadász, vagy bmester, vagy ,,valahonnan letöltöttem" kib*tt táp kaszt. Ő tényleg ilyen. De mi nem :party:/ :Ordog: /

GrofDilisnya

GrofDilisnya

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4958 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.28, 13:51

Orastes, én is játszottam egy Tzimisce matuzsálemmel, úgyhogy tudom, miről beszélek. És igen is nehéz eljátszani egy több ezer éves vámpírt, akinek már semmi, de semmi köze az emberi gondolkodáshoz, hiszen egy ilyen vámpír már annyira eltávolodott a normál gondolkodástól...Ahogy a könyv is írja, ezek a lények már a természetfeletti részei.

Ami a tulajdonságokat illeti, nem azokat nehéz kijátszani, vagy kitalálni. Én eléggé sok dolgot adtam a karakteremnek, viszont MINDENT beleszőtte így vagy úgy az előtöerténetbe. így lett az előtörténet gépelve kb 10 oldal.

Ami a Torport illeti, bizony minnél idősebb egy vámpír annál többet van torporban, akár akarja, akár nem. Szóval igen is 100-150 éveket egy ilyen idős vámpír, még ha az elpocsékolt idő is.

de mit az elején írtam, nem ezt nehéz kijátszani, hanem azt a személyiséget, amely már gyökeresen eltér az emberitől, és számunkra, mint hogy emberek vagyunk felfoghatatlan. ehez kell a kitűnő játékos, és ezért nem nagyon mesélnék Matuzsálem karaktereknek.

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.28, 09:00

Areas:
Ennél már csak az a durvább mikor nemhajlandó elismerni hogy egy mondjuk 5. szintű fejvadász messze jobb harcos egy átlagos kis városörőcskénél és ennek örömére egy csirke városőrt olyan 60-as dobásnál talál el meg hasonlóak. Ettől a falra tudok mászni.

Areas

Areas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 416 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.27, 21:43

Nálunk az a gáz, hogy a km nem fogja fel, hogy a kalandozások és így a szintlépések után egyre jobb és jobbak vagyunk, nem táposabbak. Mire 8-ik szintű lettem, a kalandok során legalább 3x volt úgy, hogy pl. egy pajtában ébredtünk fel (semmi cucc). De az ő x-edik szintű varázslója nem gáz ... :flame: :flame: :flame: :flame: :flame: :flame:

Ramien

Ramien

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 99 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.27, 19:48

Líthas!

Hadd ragadjak ki egy részletet Orastes hozzászólásából. Annak is a legvégét: "szerinten egy idő után felesleges a szabályokba kapaszkodni,ha az összes játékos tud kultúráltan játszani."

Ez nagyon jó meglátás, hisz ha a játékosok normálisak, akkor az erős karakterek sem jelentenek gondot.

Tehát szerintem nem tápos karakterekról, hanem tápos játékosokról érdemes beszélni. Bocsánatot kérek, hogy megint a jann Galradzsa papommal példálózok. A játékostársaim is, és én is elismerjük, hogy nem szebályszerő a kari, illetve nem illik a jannek felfogásához a papság. És itt most nem is erről kívánok beszélni. :party:

Ez, ha úgy nézzük, egy tápos karakter, mert van jann szablyája, mentálmágiát nyom psziből, és mellette papi mágiát is, mert hát az a kasztja. De itt jön valami nagyon fontos. SENKI a játékostársaim közül nem nevezte táposnak, mert normálisan, a csapatba illeszkedően játszok vele. A csapat gyógyítójaként funkcionál leginkább...

Tehát én azt mondom, hogy egy-egy erősebb karakter még belefér. Csakhát általában azok csinálnak táp karaktert, akik nem tudnak normálisan játszani. Az ilyen játékosoknak el kell magyarázni, hogy hiába táp a karaktere, ha fejbelövik, ugyanúgy meghal.
:Ordog:

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6409 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.17, 19:59

Már elnézést, de szerintem egy Matutzsálemnek mesélni nem lehet kellemetlen, de ki az, aki beenged egy ilyen karaktert ----> inkább nehézfegyver, illetve mennyit kell vele foglalkozni,hogy ne legyen táp.
Egy kis *próbálkozás* ebbe az irányba.

A legdurvább WoD karim egy 2040 éves Tzimisce, akivel játszunk (próbálunk) a római korban -Kr.u. 50 körül- (ekkor még *csak* 87 éves --->ugyanis hazajárónak -Danislav- született.
Megpróbáltuk kidolgozni a XX.sz végére, 1,5 hónapja! egyezkedek/egyeztetek a mesélővel, ugyanis a statisztikai adatokat is meg kéne indokolni valahogy.
A másik fele pedig az, hogy ennyi idő alatt renegeteg kapcsolatot föl tud halmozni a vámpirtársadalomban (a Szektákkal nem foglalkozik,csak annyira, hogy ne nagyon legyen nekik elkötelezve, de amúgy sz*rik rájuk, hiszen a legtöbbjüknél öregebb --->nem mindnél)
ezen felül pedig nem csak vámpírtársadalom létezik, hanem más természetfölötti dolgok is, illetve a halandó családok generációi, dinasztiái.
Csak a kapcsolatok kidolgozása legalább 2-3 napot fog igénybe venni,nem akarok 100-150 éveket torporral áthidani --->ez egy Tzimisce számára túl sok elpocsékolt idő. A karit az Elder-karakterekre vonatkozó táblázat alapján töltjük ki -->miután lejátszani csak egy részét van időnk, így nincs is annyira eltápolva az állatka, meg kevesebb idő megy el vele, de így is lehet igényesen játszani.

Egyébként lehet, hogy elhagyjuk a rendszer játszását -ebben az esetben- mert sokkal fontosabb és izgalmasabb lehet a játék így és nagyobb kihvás is,meg szerinten egy idő után felesleges a szabályokba kapaszkodni,ha az összes játékos tud kultúráltan játszani.

GrofDilisnya

GrofDilisnya

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4958 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.17, 15:36

Pl egy Matuzsálem vámpír az pont ilyen kihívás, mint amit aura is említett. Na ahoz már kell némi, nem is csekély szerepjátékos tudás és tapasztalat.

Soldius:

Ha ilyet mesélne nekem a mesélőm, páros lábbal rúgnám ki a lakásomból..

aura

aura

  Dézsagyáros

 • Fórumita
 • 299 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.17, 15:14

Soldius

Miféle kihívás van egy ilyen NJK-ban?
Sokszor a "táp" maga nem a számokban kifejezett értékek mögött rejlik. Én nem szeretnék egy olyan karakterrel játszani (ergo nem is alkotok magamnak), aki maximális értékekkel és lehetőségekkel indul neki a kaland(?)-nak. Mert ugye annak mi lehet a kaland?? Általában 5-6 szint táján meg szoktam 'unni' a karaktereimet, mert addigra elérik azokat a határokat, amiket egy normális ember elérhet, és nem találok élvezetet egy szuperhős szuperkalandjaiban.

Az más kérdés, ha valamilyen extra kihívást jelent a szuperkarakter. Mondjuk egy ősi bölcs, vagy valamilyen ősi teremtmény - ahol ki kell játszani a korból és tapasztalatból eredő 'apróságokat'. Na, AZ kihívás. De nem is mernék rá vállalkozni. :D

szahvad

szahvad

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 321 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.17, 14:54

Üdv Mindenkinek!

Soldius

Szerintem ez nem NJK, hanem hülyeség. Mifelénk az ilyen mesélőket el szokás küldeni, de legalábbis érdemes elbeszélgetni vele komolyabban, hogy is gondolja ezt tulajdonképpen.

Más:

Meséltem már olyan karakternek, aki képes volt hatalomszavak használatára. Nem aquir volt, hanem dzsenn és mentálmágiát tudott használni.

A játékok során azonban kiderült, hogy egyáltalán nem táp. Ha alkalmazta a hatalomszavait, akkor aquirnak nézték és elkezdte üldözni a megfelelő vadászkülönítmény az inkvizíció részéről. Valamint az aquirok is mivel, mivel ők pedig védőtalizmánt kívántak csinálni belőle.

Kb. 4 játék után rájött, hogy csinján kell bánni a hatalmával, és elkezdte begyűjteni azokat akik tudtak a képességéről. Ez nekem is jó volt mert nem kellett törnöm a modulötleten annyira a fejem. Ténylegesen ezután úgy 4 játékonkét egyszer használta a hatalmát, de csak akkor, ha olyan területen voltak, ahol kicsi volt a lebukás esélye, vagy a csapat végveszélybe került és nem volt idő más megoldást kitalálni.

A csapatnak ő volt a vezetője, de nem emiatt, és a többi játékost sem zavarta ez.

Szahvad

_-Soldius- (NPC/NJK)

_-Soldius- (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.17, 13:15

A km kedvenc njk-ja (MAGUS):
20.tsz. lovag. minden képesség 22.ké,té,vé,cé: már nem t'om de nagy. minden képzetség mf, százalékosok 100 (persze a km kedvence sosem kap mínuszokat). minden mágiát és pszit ismer yneven és tudja használni az aguir hatalomszavakat. fegyverzete 152 mp-os feketelunír teljesvért, pallos, nagy pajzs. körönként 2x támad, ám ha chi-harcot használ...

GrofDilisnya

GrofDilisnya

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4958 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.27, 14:44

Nem is tudom, kijen a tápos karakter. Minden rendszerben más és más. Én WOD-ot mesélek, és ott előfordul igen sok tápos lény, úgyhogy nem nagy baj, ha a karakterek kicsit erőssek, ha megvannak a maguk gyengéi. Mondjuk egy vámpír matuzsálem az tépos JK...viszont nem elhanyagolható tény, hogy egy tapasztalt játékossal és mesélővel élvezetes egy ilyen vámpír karakter kijátszása, bár dög nehéz feladat...

aura

aura

  Dézsagyáros

 • Fórumita
 • 299 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.27, 12:32

Hmmm... Volt egy emlékezetes partink egyszer. Nem állt kifejezetten "tápos" karakterekből. De hogy, hogy nem, végülis úgy döntött a csapat, hogy bűnszövetkezetet alapít. :) Totál jól ki volt dolgozva minden, hogy honnan jönnek és mekkora bevételek, stb. A mesélő teljes szívvel segítette a vállalkozást. :) Nagyon élvezetes játékok voltak - azóta is nosztalgiával gondolok vissza az érdekfeszítő kalandokra - , de végülis abba halt bele, hogy túl "nagymenő" lett a banda a városban. Ez is táp, ha nem is a szó legszorosabb értelmében. :D

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.26, 23:02

ancelot:
És én kb. úgy folytattam volna hogy környék összes varázslója teleport aqvirka mellé. A folytatást a fantáziátokra bízom... :)

_ancelot (NPC/NJK)

_ancelot (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.25, 16:49

Agyszer volt egy jópofa esetem. A KM hosszas könyörgés után engedélyezte a JK-nak az aquirt, de csak akkor, ha sikerül neki kétszer k100-on 01-et dobni. Sikerült. Utána 1-50: 1 OP 51-80 2 OP 81-99 3 OP 100: 4 OP. Dobás eredménye 00. Ezek után egy jó darabig ennyiből állt a kalandozás.
Jani(az aquir): Dühkitörés, pengesikoly, dühkitörés, őselemi metamorfózis.

_drizzitdudden (NPC/NJK)

_drizzitdudden (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.14, 21:24

Hogy nekem mi számít annak?

Hát igazából nem tudom, de szerintem erre nem is igazán van megfelelő válasz. Hogy is lenne?!
Gondoljunk csak bele. Mondjuk van egy ötödik szintű kis kardművészünk, aki chi harcban 100 as TÉ-vel izmol. De mondjuk fejlődünk még nyolcat, akkor mi lesz azzal a százas TÉ-vel? Kiröhögi egy csiga, hogy évekig kaszabolhat, jó, ha egyszer eltalálja....
Játékostól, KM-tól, mesétől, éás játékstílustól függ.

Malendil

Malendil

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 670 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.04, 22:41

Már miért ne tisztelhetné valaki az őseit istenként? Az ősök kultuszának iylen szélsőséges esetei előfordultak a Földön is.

Gafa

Gafa

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 119 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.31, 07:18

Messor!
Abszolút egyetértek az ork pszimesterrel kapcsolatban.

Edboy!
A KM nem volt gyengeelméjű, nem engedte a Belső idős harcot - azaz én. Itt a játékos volt az elmeroggyant.

Proximo!
A chi harc akkor sem megy Belső időben.... :cool:

Messor!
Most már tudok legalább 3 dolgot a jannekről! Köszi!
:D

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.30, 23:17

Gafa:
"Szerintem miért ne lehetne??? A janneknek nincsenek papjaik és isteneik???"
Van egy rossz hírem! Egy Jann sohasem lesz pap, mivel a dzsadok által tisztelt istenek a Jann-ek ősei. Te tisztelnéd istenkét saját nagyapádat? Legfeljebb hősként imádnád. És egyébként azért sem lesznek mivel a papokat nem tartják semmire sem csupánazért mert papok. Az Ork Pszimestert arra írtam példaként hogy akkor az is lehetséges hogyha egy Jann papnak áll. Továbbra is fenttartom hogy szerintem SEM tápos, egyszerűen csak irreális.

edboy

edboy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1014 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.30, 11:34

Namost kezdjük ott, hogy amelyik KM-nek egy kis esze is van, az nem enged Slan-t belső időben harcolni, vagy ha mégis, akkor az úgy jáccódik, hogy:
JK: ütöm.
KM: ok, talált. A kezed az ő arcával együtt kásává zúzódik.
JK: dehát én chi harcban vagyok, és úgy a kezem mágikus fegyver!
KM: ja, jó. Akkor a karod tőből leszakad.

De már a fenti példa is :cool: enyhén (...) szélsőséges eset (valahol ott a chiharc sebezhetetlen ököl résznél... csak úgy érzékeltetni akrtam a dolgot :D)

Proximo

Proximo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.30, 11:02

A Slan-pszi szabályok félreértelmezésének tipikus esete. De hamár, akkor miért nem:
Belső idő, amivel egy környi időt kap, ekkor MÉG EGY belső idő, a már belső idős kör minden szegmensében, majd MÉG EGY, és MÉG EGY...lassan már nem is látszik csak egy elmosódott kép.... :cool:
Harc/Kardművészekről:
http://www.rpg.hu/letoltes2/index.php?acti...ion=file&id=359


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]