Ugrás tartalomhoz


Mágusok Nagytornya


 • Válasz írásához lépj be
1444 hozzászólás érkezett eddig

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.20, 07:41

[Vharassloo]

Vén mágusosságunk pediglenis kacsóságot csókolgatgatna azon kolleginaféleségnek.
Miutánperszeis leszállogatott a lóféleségről, nomegpersze öregeskésen, kedvességesen,
levendulaillatozást hagyogatva azon kacsóságon.


Szépességes helyesség, azispediglen máripsedigis bizonyosságos! Nadeigazábólpedigis,
nemispediglen tartózkodgattam énsenempedig ezenséges helyességen! Deazthiszemis
vagyogathat errefeléségesen egyispedigis szobaféleségem!
lelkendezgetget-cseverészgetget vén mágusunk Hátdeegyébkéntispediglen
sajnaságossággal nemispedigsokatsenem hallogatolódzgattam magamsenem azonságos
kollegaféleségekről! Azon csúnyaságos Táposságos Barátolódzás Kylwogosság
senemfelegetgetett nekemnek azonpediglen Udvarosságosságban köszöngetgetésemre!
szomorkodgat Deispediglen errefelé lakodzgatniakelleget Másikféle kedvencséges
elfmágusossághölgyeményességemnek, akiispediglen Áld Avén Úrnőféleség, ellőtemzetesen
vagyogatgatott azispediglen Udvarossági Főmágusosság! magyarázgat, közbenispedigis
közelebb totyogna a toronyféleséghez, invitálgatgatva azon kolleginaféleséget


talian

talian

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.19, 14:00

[Elestrys]

Vharassloo ódzkodását látva még tisztes távolban megállítja lovát, s leszáll róla. MEgpaskolja még derék hátasa nyakát, néhány szót Eztán lép hát a mágus mester mellé, elsőként egy mosollyal üdvözölve.

Sok helyre járok lóval Maggya Yanix mester. Így út közben élvezhetem a táj adta szépségeket, de ez csak egy bolond elf szokás. Aprócska mosoly kúszik ajkaira. Valóban itt lenne a helyem, röstellem is a dolgot, ámde érkezésem után hirtelen annyi teendőm lett vagy vállaltam, hogy lassan már azt sem tudtam, ki vagyok és merre. Ámde ezen elmaradásom most pótlom, s engesztelésül a konyakféleség adagomról lemondok a javadra.

Tekintete eztán sokdajára - hiszen míg közeledett, végig ezt fürkészte - vándorol végig az épületen, őszinte csodálattal tisztelegve neki.

Lenyűgöző. Igazán kár, hogy ilyen... kihalt. Van valami hír a többi varázslóról?

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.13, 15:29

Vharassloo


Juhuhuhhhúúúúúú, Élesztős Kanalavén Hölgyeménymágusosság! Örvendezgetek!

integetölődzget a vén mágus, megpillantva (jelenleg) kedvenc elf mágushölgyét,
nodeazértpersze kicsinységességet hátrébb totyogatolódzgatna, merthogyisugye nemigen
kedvelgeti Yanix mester azon lóféleségeket


Háttemegitten mitetispedigis lovagolgatolódzgatsz ezenispediglen lóféleségen? Nemispediglen kellegetne bentvagyogatgatnod magadosságodat azonpediglen Tornyosságféleségbe? szájhúzogat
morczoskásan
Haragszolgatós leszegetgetek, hogyhaispedigis kiderülgetgetne,
hogyispediglen Kegyességed nemispedigis járogatgatott errefelemégsosenem!

"tanítóbácsisan" ujjával "fenyeget"

Nemispediglen leszeget ígymajdanságosan konyakféleség nekedneknek!!!

talian

talian

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 79 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.12, 14:10

[Elestrys]

Bizony az említett Élesztős Kanalavén Úrnő feltűnik a Mágusok Tornyánál. Igaz,ő a teleport helyett sokkal hagyományosabb módon érkezik. Lova, Elnas hátán tette meg az idáig vezető utat, hiába lett volna gyorasabb módja is a távolság leküzdésének, van, hogy inkább a hétköznapi megoldások mellett marad. Ideje végül is meglehetősen sok jutott neki. Vörösesszőke hajzuhataga szabadon engedve leng mögötte, csupa zöld öltözéke inkább a kényelmes utazást helyezi előtérbe, bár az elf sosem viselt hivalkodó darabokat, botja azonban most is vele van. A tünde ló könnyű vágtában érkezik lovasával, ami ügetssé szelídül a toronyhoz közeledve. Vharasloot őszinte mosollyal köszönti.
Kellemes napot Maggya Yanix mester! Örülök, hogy ilyen hamar ismét láthatom.

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.12, 08:03

[Vharassloo]


Régesrégen látogatott személy érkezget azon szépességes Mágustoronyhoz.
Bizony-bizony. Tarkabarkaszínezetű ruhás, rózsaszín varázslósüveges, szépen ápolt fehér
szakállú, vénesvénesvénember az illető, aki még a teleportvédelmek hatósugárzatán kívül, lila füst kíséretében jelengetne meg, hogyaztán közelebb totyogjon, kedvességesen integetölődzve, bárkiféleségnek, akivelpedig találkozgatna. Amennyiben találkozgatna a hírvivőséggel elmondogatja nekifele, hogy tudomásolásával jelenlegségesen "Élesztős Kanalavén Úrnőség" a képviselgetőség, éspediglen azon Udvarosságban találgatható általánosságban. Nodeakárhogyanisvanick, csakelindulgat a tornyossáfele, keresgetve, hátha megtalálogat egy-kettő régifélebarátosságot, esetlegességgel magácskát, "Élesztős" hölgyeményességet. :)


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.03.29, 13:22

*Magányos lovas érkezik a Nagytoronyhoz. Valamiféle vezetőt keres, főmágust, magisztert, fontos üzenetet hozott. Vörös-fekete vadkan hímzés díszíti köpenyét, kezében idegesen forgat egy papírtekercset.*

Alew

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.19, 18:58

*Amaru nem tudja, mi változott meg azóta, hogy újra belépett a toronyba. Léptei nyugodt rugalmassága nem csökkent, mégis kicsit feszeng vmi miatt. Nem tudja, pontosan miért, de megáll és fülel. Először csak előre, majd idővel hátrafele is fog nézni!* :nono:

Xanta

Xanta

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.25, 15:01

*Elreppen a pince sötét szája elől, s egy közeli, még mozdulatlan kőszobron keres magának menedéket. A szobor már csak mágiája miatt is vonzza a szélszerzetet. Lekottyan a vállára, onnan nézelődik céltalanul. Ahogy ott lóbálja a lábát, veszi észre az ajtó előtt elhaladó valamit és a férfit. Ébredése óta az első élőlények. A társaság gyötrő hiánya okozta késztetésnek engedve lereppen, s a terem bejárata felé száll.*

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.10.03, 17:45

*A mágus, - ki mostanában tudta szerint az egyetlen emberi lény, aki a Torony falai közt járkál, - újra egy méretes, sétáló jégtömbbel együtt lép be a főbejáraton, mikor megérzi, ha megérezheti, hogy a toronyba vmi történt. Miután bezárult mögötte az ajtó, megáll, és hallgatózik, figyel, hátha még vmit megérez/észrevesz. De egyenlőre semmi! Nem kezd el kiabálni, hogy van-e ott vki… Nem rá vallana, meg amúgy sem. Megszokta, hogy egedül van. Higgadt léptekkel indul meg a folyosókon, miközben a két lábból, és jókora jégtömbből álló kísérője mögötte caplat… Útja elvezet a nagyterem előtt is, ám hogy összetalálkozik-e a kis lénnyel, nem tudhatja, hisz még a létezést sem sejti. :titok: *

Xanta

Xanta

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.09.21, 13:53

Az idő már réges-rég megállt a szobában. Hónapok, de talán évek is elmúltak azóta, hogy a pecsét lezárta az ajtót. Ki tudja mikor volt, hogy Xanta utoljára vetette rá sunyi tekintetét, s játszott el a gondolattal, mi mindent lehetne tenni azzal a kinccsel, minek védelme érdekében még az idő folyásának is gátat épített.
Odabenn semmi sem mozdult. Se a pók, mi úgy ücsörgött hálójában mint egy kavics darab, se a méh mit reptében ért a varázslat, és azóta levitál a szoba közepén, se az olajlámpás lángja. Aztán történt valami. A csarnok, melyből a 13 szoba nyílt felsikoltott. Valahol távol az egykor dicső tűzmágus haláltusáját vívta épp, majd kilehelte lelkét. Ebben a pillanatban a terem mágiája összeomlott, és a felszabaduló energia átszakította mind a 13 pecsétet.
A pók és a méh egyaránt megmozdultak, folytatták életüket ott, ahol annak idején az megállt. A lángocska is felcsapott a lámpásban, vidám ficánkolásba kezdett mint ki tudja, hosszú rabság bilincsei hullottak le egy pillanattal elébb.
A sarokban álló asztalról egy váza zuhant a földre, s hangos csörrenéssel tört darabokra. A darabok megmozdultak. Előbb egy apró kéz bújt elő a romok alól, majd egy másik is megjelent, mindkettő hatalmas erőfeszítéseket téve arra, hogy a cserepektől szabaduljon. Lassanként kibújt a lény. Egy szárny, egy láb, végül egy fej került elő. A szélszerzet felemelkedett hogy megrázhassa magát, lerázva ezzel a még nála is kisebb szilánkokat testéről és hajából.
A parányi lény csak állt ott, és nézelődött kíváncsian. Szemében az ismeretlen szikrái gyújtottak tüzet mit képtelen volt leküzdeni, és már repült is körös-körül a szobában. A vérében lévő kíváncsiság mindent megvizsgáltatott vele, még a polc hátát is. Az ablaknál időzött a legtöbbet. Odakinn fákat ringatott a szél nem túl erősen. Ezt nézte a csöppség egy ideig, majd nekifeszült az üvegnek. Próbálta kilökni, ám az meg sem mozdult, nem engedett a kis testnek. Verte az öklével, ám az hamar megfájdult. Látva reménytelen helyzetét ismét körbe tekintett, más út után kutatva. Az ajtó alól némi fény áradt be kintről, újabb lehetőséget sugallva a szobából való szabadulásra. Az ajtó nyitva volt. Az asztrális robbanás megtörte a mágikus zárat, így a szélszerzetnek nem kellett sok erőt kifejtenie hogy a csarnokban találja magát. Középen megállt, és körbenézett. Minden olyan idegen volt számára. Az apró darabkákból kirakott mozaikok a padlón, az elemi levegő által lebegtetett díszes lámpások, a robusztus vízköpők, melyekből most lila füst párolgott kifelé. Idegen, egyben varázslatos. Az egyik vízköpőhöz reppent, hogy közelebbről megvizsgálja. Jéghideg volt, ellenben a belőle áradó füsttel. Nagyot szippantott belőle, majd csend lett.
A padlón heverve tért magához, a csarnok főbejáratánál. A folyosóról friss levegő érkezett a terembe, utat mutatva a sárkány gyomrából való igazi megszabadulásnak. A szélszerzet elindult hát, merre ösztöne vitte, a szabadság felé, bár azt nem tudta hogy eddig rab volt.
A folyosó rendkívül hosszúnak hatott, pláne a kis lény számára. Többször megállni kényszerült a fáradtságtól. Az is zavarta, hogy dísztelen volt minden, merre csak járt, ellenben a csarnokkal, melynek pompája szívét visszahúzta volna. Szerencséjére túlélő ösztöne erősebb volt, így 3 óra múlva a labirintus szerű folyosórendszer ellenére már a Torony nagytermét csodálta.

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.09.04, 19:45

*A medvebundás varázsló, mostanában már nemcsak a könyvtárba olvasgat… Sokszor kijár a Torony elé, és az út melletti tavat méregeti. Majd a vizet tanulmányozza. Kis részét megfagyasztja, és azt magával beviszi…
Ez nem minden nap van, de egyre gyakrabban megismétlődik. Néha igencsak méretes darabokról van szó. ;) *

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.07.19, 11:59

*Hosszasan elréved, mintha gondolkodna… Csak nagy sokára válaszol:*
- Nem. Azt hiszem eddig mikor beszélgettünk, nem említett bárkit is… Se egy név, vagy bármi más, mivel segíteni tudnék.
*Mivel tényleg nem mondott neki ilyen téren semmit sem Xan, ezért nem kell hazudnia. :D Mikor visszatér a keresésre küldött szobor a hírrel, alig észrevehetően megvonja a vállát.*
- Úgy tűnik nincs ma szerencséje… De ha idáig eljutott, és hasonló lelkesedéssel tudja folytatni a keresést, biztos meg fogja találni. *Próbálja lelkesíteni. :P *

Yruxan

Yruxan

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.21, 00:31

A szobrok miért ne mozdulnának? Azért vannak :)
Ami Xanta kutatásával lett megbízva, az a tornyon belül biztos nem talál mást, csak hogy a fent nevezett mágus nincs a falak közt.
-Nagyon köszönöm hogy fogad. Van esetleg sejtése merre lehet most? Esetleg egy barát, vagy bárki, aki tudhatná?

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.09, 19:20

*Igaz még nem csinált ilyet, de mindent ki kell próbállni egyszer alapon: Egy másik szobornak parancsol, hogy hozzon friss vizet, és poharakat... :felvon: Aztán míg visszaér az is, ha egyáltalán megmozdul, újra a "vendéghez" fordul.*
- Ez érdekes fejlemény, akkor ezekszerint tényleg jó helyen jár. Ha valóban Xantát keres, akkor ő itt is meg szokott fordulni... (
(OFF)Akkor a keresésére küldött szobrot rád bízom, hogy mit tudot meg abból, hogy él-e még Xan!(/OFF)
) Ám sajnos már rég láttam utoljára! Más helyi mágussal meg még én sem találkoztam személyesen.

Yruxan

Yruxan

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.27, 21:23

Érdeklődve hallgatja végig a leírást, a köpenyről elhangottakat különös élénkséggel figyeli, ahogy a szobor távoztát is. A kérdésre melőtt válaszolna köhhint egyet, az út pora még kaparja torkát
- Úgy adódott, hogy fiatal varázsló volnék magam is, főleg a tűzvarázslatokról tanultam eddig, s szeretnék eztán is, bővítve tudásom, és ez okból keresek mester. Hallottam egy nagyhatalmú tűzmágusról erre, s arra gondoltam, tán tanítana esetleg, s ha más nem, legalább megtekinthetném a torony messze földön híres könyvtárát is, ... persze ha nem okoz gondot - szögezi le

Ha Xanta nevét hallja, miközben Amaru a szobornak utasításokat osztogat, még azt is megjegyzi, hogy tévedett, nem Dantát, hanem egy Xanta nevűt keres.

Xanta egyébként nincs a toronyban, olyannyira nincs, hogy halott.

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.27, 17:27

*A merengéséből feleszmélve, aprón megrázza fejét.*
- Igen ő is ennek a toronynak a lakója, méghozzá kicsit régebben költözött be, mivel mikor én ideérkeztem, ő már itt volt. *Ennél többet nem mond, hiszen neki is nagyon nehezen akart beszélni Xan. Biztos nem örülne, ha ő meg egyből mindent kitálalna... Majd aztán szigorúan a külső ruházatra szorítkozva leírja neki, hogyan néz ki. kicsit részletezi a köpenyt, ám azt is pusztán egyszerő látképi leírással...* Sajnos őt is rég láttam, de... *És odébblép párat, egy szobor elé, majd hangosan utasítja, hogy keresse meg Xantát. Kicsit hátréb lép, hogy útjára engedje. Reméli, hogy ha a toronyban tartózkodik, csak értesülni fog, és idefárad?. Majd a vendéghez fordul:* Míg visszaér, megtudhatom, hogy miért keres tűzmágus(oka)t?

Yruxan

Yruxan

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.21, 12:01

A lángoló köpeny felkelti érdeklődését, szemében fény csillan, egy újabb lehetőség fénye.
- Egyetlen? Meg tudná mondani merre találom ezt a mágust? Talán segítségemre lehetne. Esetleg ha leírná hogy néz, ki, azt is megköszönném. Talán ő többet tud ... Egyébként amaz is ennek a toronynak a mágusa?

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.14, 19:05

*Ez esetben, hogy levette a kesztyűjét, még inkább érezheti, hogy a másikon nem selyemkesztyű van, hanem annál durvább szövésű… A mellé toldott meghajlást reakció nélkül hagyja, náluk ez, „nem szokás”. A név említése után, hosszú ideig csak hallgat, gondolkodik. Keresi emlékei közt, hátha vki már említette ezt a nevet, vagy legalább részletekben. De végül semmi, így nagy sokára következőképpen szólal meg. :) *
- Az említett néven még senki sem mutatkozott be nekem. Így igazán sajnálom, de nem ismerem! Egyébként ebben az országban csak egyetlen tűzmágust ismerek, de ő könnyen felismerhető, mivel lángoló köpenyben jár… *Elmereng.*

Yruxan

Yruxan

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.13, 16:18

Rajta sötétkék selyem kesztyű van, mit a kézfogás előtt levesz jobb kezéről.
-Az én nevem Yruxan Medari - a kezfogás mellett meg is hajol kissé. - Igazán örülök.
A kézfogást követően visszahúzza kesztyűjét, majd imígyen folytatja.
-Egy mágust keresek. Rengetek vidéket megjártam utána, s a történetek erre vezetnek. Állítólag ebben a toronyban tevékenykedik. Egy tűzmester, bizonyos Danta Sirius, ha jól emlékszem. Nem ismeri véletlenül?

Amaru_Hiatus

Amaru_Hiatus

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 622 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.11, 19:48

- ~Magam inkább úgy fogalmaznék: Egy megtűrt vagyok! :buszke: ~ Terália híres mágustornyában kaptam ideiglenesen szállást, egy főmágustól, így mondhatni igen… Amaru Hiátus! *Mutatkozik be kellő időben, és nyújtja előre hófehérkesztyűs kezét kézfogásra.* Miért kereste fel eme tornyot?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]