Ugrás tartalomhoz


Mágusok Nagytornya


 • Válasz írásához lépj be
1444 hozzászólás érkezett eddig

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.25, 03:16

*Fanfárok hangja veri fel a torony körüli csendet, s egy tucatnyi veteránból álló római legiós különítmény érkezik a toronyhoz egy irdatlan nagy társzekérrel... :( A veteránok centurioja kissé zavartan nézi a tornyot... * Hmm... Eddig jó, de most vajon hol találom meg a Deatre nevű mágust? :sor: *morfondírozik magában, s megpróbál keresni egy illetékest... *

_Darksun (NPC/NJK)

_Darksun (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.04.23, 15:46

*benéz*Wáw...de nagy totrny ez itten :)

-Ywerd-

-Ywerd-

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 426 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.30, 04:11

*Elég ritkán szemléli a tornyot a külső dimenziókból, de nyugodt, hogy minden rendben van*

_Drower (NPC/NJK)

_Drower (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.12, 12:00

*Felhuppan kedvenc gerendájára*

_Drower (NPC/NJK)

_Drower (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.10, 17:58

Látom itt nagy a tolongás. *leszedi a pókhálókat mindenhonnan ... izé .. minek is szedem le .. ez így nagyon szép és jó :szent:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"A torony egy hegyekkel övezett völgyben épült, még az első mágusok akarata szerint. A hegyek elég meredekek, s magasak hogy a legbátrabbakat is visszafordítsák. Csúcsaikat édes kis hósipka fedi, a legmagasabb pontok pedig a felhők miatt takarásba burkolódznak. Megközelíteni a völgyet egy szoroson keresztül lehet csupán. A szoros egy fallal van elzárva, minek kapuja a mágusok területének határa. Ki átlépi a küszöböt, onnantól a mágusok szabályai szerint kell játszania. Aki elég bátor ehhez a lépéshez, egy olyan világba kerül, hol a mágia áramlását szinte semmi nem korlátozza. A fal a hegyekkel azt a célt is szolgálják, hogy eme energia csupán kis része kerüljön veszendőbe ki a "halandók" világába. A kaputól kövezett út vezet a toronyig. A nagy kiterjedésű völgyben erdőségek, rétek, s kisebb emelkedők egyaránt gazdagítják a tájat. Az út mindvégig tisztásokon vezet, az erdő ugyanis szállást ad veszélyesebb szörnyeknek, s néha szökött kísérleteknek is. Az út kövezete nem hagyományos, rajta alap szintű védelmi mágia van, mi megvédi az utazót.
A torony maga már messziről is látszik, ám csak a közelben fedezhetők fel hatalmas méretei. A torony nevével ellentétben csalóka. Az utolsó takaró dombocska tetejéről mát látszik, körülötte elég rendes kis épület együttes lett kiépítve, mint egy templom esetében. A torony főkapuja Észak felé tekint, pont amerre a szoros is áthatol a hegyen. Jobbra tőle egy nagy kiterjedésű tó kéklik a napsütésben, teljes nagyságát azonban az erdő eltakarja. Ahogy a vándor közeledik, észrevétlenül belép az elsődleges védelmi zónába, melyet Irgath hozott létre. Ebben haladva érhetünk el a torony főkapujához. A kapu előtt egy tágas terasz fogadja a betérőket. A kapu mellett mindkét oldalon szobrok sorakoznak. A kapu nem nyílik akárki kezétől. Nem beavatott még a kilincsig sem jutna, mivel annak közelítése hatására az ajtó nemhogy erőteret hoz létre maga körül, de még azt a 30 szobrot is megeleveníti, kik két oldalán szobroznak. Nem erőszakos egyik sem, csak ha nem érik el céljukat.
A kapun túl tágas fogadóterem van. A terem túloldalán kétoldalt lépcsősorok visznek a második emeletre, onnan a harmadikra. A földszinti lépcsősorok közötti díszes kapu a mágusok tanácsterméhez vezet. Eme kapu mellett van egy kisebb vaskos ajtó, mely a pincéhez vezető lejáratra nyílik. A földszinten lévő egyéb dolgok titkosak, mint ahogy a toronyban oly sok minden az. (Gondolok itt titkos átjárókra, laborokra, szobákra stb. minden olyanra, ami tényleg legyen fantázia kérdése. Én csupán a fontosabb termeket jelölném meg.)
A pince maga is több szintes, itt lefelé nő a szint száma. Öt szint van így megkülönböztetve. Az első szinten főleg raktárak vannak, illetve a konyha, miben kifejezetten erre specializálódott manók tevékenykednek. Az egyetlen olyan nem beavatott népség, ki járhat-kelhet a toronyban, persze csak azokon a részeken, hova engedélye van benézni (Minden nem titkos helyiség, vagyis amiket megemlítek.). Feladatuk az étkek készítésén túl a takarítás ezeken a helyeken.
Az ez alatti szintekről nem ejtenék szót. Főleg veszélyesebb kutatásoknak ad otthont, mivel a szintek különösen erős védőmágiával vannak elválasztva.
A második emelet egésze a könyvtárnak ad otthont. A könyvtár teljes készlete nyitott, s megtekinthető engedéllyel. Veszélyes könyveket itt nem találni. A könyvtár bejárata mellett egy térkapu szája kékellik. Még annak idején nekromanták emelték (számomra) ismeretlen okból. Jelenleg a torony beavatottainak gyors utazását segíti.
Az emeletek száma nem ismert. A harmadik szinten megszakad a lépcső, s innen csak alaposan kiépített, labirintusnak tűnő folyosókon lehet feljebb jutni. A tér és idő lényegében elveszti jelentőségét, köszönhetően a mágusok zseniális építési technikájának. Ez a torony azon része, mit még egyetlen mágusnak sem sikerült teljesen feltérképeznie, s ez többek közt azzal is magyarázható, hogy a torony „él”. A legtöbb lakóhelyiség, labor, s tiltott könyveket rendszerező könyvtár ezen az kiismerhetetlen területen lelhető fel. A torony legtetején jól kiépített csillagvizsgáló állások meredeznek az ég felé. Eme helyet egy emberi szemnek láthatatlan burok védi az erős napfénytől, s esőtől. Lépcső ide nem vezet, csak a térkapun keresztül megközelíthető, vagy sárkánnyal.

... A belépő folyamatosan magán érez vagy egy tucat figyelő tekintetet, aminek nagyrésze nem is fizikai. Az előtérben mozdulatlanul strázsáló két sziklaharcos túlontúl kifejezéstelen arca is mintha ellenszenvet sugározna. Néha furcsa motyogás szűrődik ki az egyik ajtó mögül, a felfelé tartó lépcsőn pedig egy alkalommal test nélküli lépéseket fedezhetnek fel. Az előcsarnokban elhelyezett világító gömbök fénye kellemes félhomállyá szelídül az idő haladtával. Az 8 ablakon pedig lehetetlen nap- és holdállások meleg sugarai gyöngyöznek végig UGYANABBAN az időpontban. Egyszer egy igen furcsa kis szerzetet pillant meg a várakozása alatt. Az emeletről lágyan sétál le egy kisméretű szárnyas állatka, ami leginkább egy MACSKÁHOZ hasonlít, de színe és tappancsainak kopogása inkább valami szilárdabb anyagúnak mutatja... Hát igen, Karrg ilyenkor szokott a Könyvtárban mesét hallgatni az ősöreg könyvektől..."

Módosította conBarten: 2006.07.12, 21:52[Fantasy háttér] [Sötét háttér]