Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

A farkasokkal tancolo (MAGUS modul) (massza )


 • Válasz írásához lépj be
36 hozzászólás érkezett eddig

Proximo

Proximo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.12.08, 18:03

Magusban a farkasember élőholtnak számít. Nem tudom, hanyadik szinten voltak a karik, de egy boszmesterrel vagy halál szférájú pappal a partiban sztem úgy mennek keresztül rajtuk mint az úthenger. És mintha a Magusban a farkasemberek nem változnak oda-vissza, csak oda, de ebben nem vagyok biztos.

Tiger91

Tiger91

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 30 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.12.08, 15:14

MAGUS-hoz túl sötét? Szerintem minden szerepjáték olyan amilyennek meséli az ember. Ha teremtesz aegy világot az olyan lesz amilyenné formálod. Én sokszor történelemhűnek csinálom (van hova nyúlni). Esetleg valami utópiát csempészek bele. Hiszen tudjuk, minden utópia antiutópia is.. Engem a Dragon Age:Origins egyik questjére emlékeztet. :)

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.19, 10:50

Tika: javaslom az első rész újra olvasását, így talán választ kapsz a "cipész" kérdésre is.

gildesh

gildesh

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 70 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.18, 00:55

Én is így szoktam kalandmodult írni, és a játékosaim is szokták élvezni, hogy gyakorlatilag rajuk múlnak a dolgok, nem azon, hogy mennyire találtam ki a gondolataikat.

Persze én általában meg szoktam mondani a játékosaimnak, hogy legyenek konkrét céljaik, és ne nekem kelljen folyton a kalandokba rángatnom őket. Adott helyszín, szereplők, motivációk, és csinálják azt, amit jónak látnak.

Tika

Tika

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.17, 19:21

Ez így nem modul, hanem szilánk, kalandötlet :).
Az _ilyen_ vérfarkas mágusidegen elem, vagy ha úgy nézem, (szinte) bármely fantasy világba illik (ismét: szilánk). Mágusnak különben is túl dark. Ezt azok kedvéért hangsúlyozom, akik ilyenek alapján ítélik és húzzák le a mágust – van egyébként elég saját oka, amiért le lehet húzni :D.
Mi köze ennek a cipész lelkivilágához??

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.17, 10:45

Cseza már már emberi lény, csak mégse, (így tudom csak elképzelni:)) tehát szájon át kell beküldeni a vízet, mégha a napfényhez elég csak napozni egy kicsit. (illetve sérülés esetén a nyílt seb is képes felszívni némi folyadékot)

A bénítás (mint varázslat) elég macera, hiszen ha lebénitja az izmokat, elvileg megfulladnál. Tehát a vegetatív reakciókat nem béníthatja meg, mert különben 2 percen túli bénultság halállal egyenlő. Így viszont, mivel új táplálékot nem dolgozol fel, idő kérdése és szomjan halsz, igaz ezek hosszú napok (állóképesség fele).

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.12, 21:53

Fantázia- ügyben le a kalappal! :D

Cseza miért hal éhen? Vagy "kézzel" kell innia, nem elég a vízpára? :)

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.12, 09:35

jha, a tipp a képre helyes, valóban a Középkori várak c kötet egyik oldala.

massza

massza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 385 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.11, 08:29

Sigmund: Azért eleve ilyen modulszerű, mert kiszámolhatatlan, hogy a JK-k mikor és hova nyúlnak bele. Gyak bármi lehet a vége, a végjáték csak amolyan lehetséges változat.
Én nem szoktam eldönteni előre semmit se, minden a kockára és a JK-kra bízok. Nem könnyű "jól" lemesélni, nagyfokú improvizatív gyakorlat szükséges hozzá.

Nálunk Darciával még harcoltak is a JK-k, mert nem akarták neki visszadani Csezát, de Ő meg elvette erővel. Aztán később rájöttek, hogy egy oldalon harcolnak és akkor szöviztek a farkasok ellen.

Hamonát elvileg akár meg is védhetik, ha ép akkor amikor Jagura elit osztaga támad, mellette (elérhető közelségben) vannak. Ebben az esetben a kapu-projekt gőzerővel folytatódik, kinyithatják a kaput és Darcia átlépve meghal. (hisz férfi) Hamona teste menthetetlenül elsorvad, Ő is meghal. Jaguara a sikertelenség ellenére is betámadja a várost és nagy eséllyel (JK-k bezavarhatnak) elfoglalja. Full dráma.

Cseza (elvileg, amíg folyadékot és napot kap eleget) mint minden növény élhet sokáig. Persze a farkasok vonzalma nem csökken, szal óvatosan a környezetével :rohog:. Nálunk a sorsa az lett szegénynek, hogy Darcia egy varásztárgy segítségével időlegesen lebénította (mert már nagyon unta az eltűnéseit), de mivel Darcia közben meghalt, Csezát meg bénultan is ellopták a farkasok, a JK-k nem tudták leszedni róla a varázst, így idővel "éhenhalt" a fakrasok nagy bánatára.

Az élet-út játék és a kocka hatalma egyébként még egy vámpír királyt is ide csalt, aki Darcia halála után beköltözött annak palotájába. A visszatérő csapat szembesül az elesett várossal és a Tharros jaguara csapatok jelenlétével, így a még mindig működő mágikus védelmű palotába húzzák meg magukat. Innen nem volt nehéz kapcsolatba lépni a vámpirral (aki életben tartja a védelmet és miatta nem támadják a palotát a Tharros csapatok), amiből harc lett és mivel alul maradtak, kényszerű palota elhagyás :para:
A szitu elég durva lett nekik. Farkasok odakint, vámpir a palotában, a városban meg hemzsegnek az ellenséges katonák és papok. Meg is kezdték az ellenállást szervezni, rajtaütések tucatjaival és a papok levadászásával kezdték törögetni a megszállók morálját. Végül a farkasok és a vámpír is besegítet a maguk módszereivel így a megszállók visszahúztak haza. A csapat és a helyi ellenállók viszont nem bírtak a farkasokkal, így a város újra elesett, ezúttal farkas uralom alá került. A csapat végül mikor újfent alul maradtak a vámpirral és farkasokkal szemben a folyón csónakokkal közlekedve elhagyták a térséget. A vámpír elengete őket, volt más dolga, a farkasok meg ép Cseza halálát gyászolták, így meg tudtak lépni. A túlélőá csapatra pedig várt egy csinos mocsárvidék és minden ami benne lakik...

Lordsab: lsd első oldal, "gonosz" oldalról is lehet tolni részt. Majdnem a teljes esemény lejátszaható, hiszen ha jól csinálják, elnyerhetik Darcia bizalmát, így akár a Hamona titokra (pont úgy néz ki, mint főnök) is fényt deríthetnek.

alister: mi volt gond a Dúlásnál? Szerintem egész jól túlélték, ahhoz képest.

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.10, 12:33

Hali!
Mivel én nagy fanja vagyok a Wolf's Rainnek, lernne néhány kérdésem. Mi lesz Csezával és a farkasokkal az események után? Mi van, ha a karaktereknek valahogy sikerül megállítani Jaguarát mielőtt megöli Harmonát (disznó nagy szerencse kéne hozzá, de ha meg tudják csinálni, miért ne?)?

Odusz

Odusz

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.09, 01:31

Kifejtem másképp: ez valóban nem szokványos modul. Tetszik, hogy fantáziadús.

Farkasemberek ügyben, bestiáriumtól el lehet szakadni, érdemes is néha egy jó sztori érdekében.

Engem az zavar kicsit, hogy én nehezen tudnám jól lemesélni, mert annyira valószínűtlen helyzeteket kéne ügyesen felépíteni, (hogy ugye szinpadias maradjon, de ne tűnjön föl, hogy "oda lett terelve" a játékos) hogy átírnék ezt- azt.

A virág-lény (vagy mi?) nagyon tetszik, szerintem jópofa ötlet. Én még régen kaktusz-embereket találtam ki! Hát, azt sem könnyű reálisan lemesélni. :ugri:
Egyszer megpróbáltam, de nem emlékszek az eredményre, mert a kocsmában kötöttünk ki. mármint a játékosok, nem csak a karakterek... szóval nem emléxek, de nem hinném, hogy túl jól sikerült volna. :aboci:

Szóval, ez nekem egy olyan sztori, amiből inkább novellát kéne írni, de (jól!) lemesélni nem tűnik egyszerűnek...

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2251 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.08, 14:45

A térkép mérget veszek rá hogy a Középkori várak c kötet egyik oldala, a rajz sítlusa erre enged következtetni.

A modul amúgy biztos jó, de egy átfutás alatt nem állt össze nekem, valahol a viráglény / lány magasságában nekem hiányzott egy logikai lépcső.
Animet meg elvi okokból nem nézek.

Tilleo

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3450 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.07, 08:42

Noro Kérem szépen, mi már csak ilyen eretnekek vagyunk... :D :)
Ha összevesztek, hát összevesztek, minek zavarjuk őket :)

Zorkoczy

Zorkoczy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1205 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 22:08

Wolf's Rain az isten.

Herrlich

Herrlich

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 22:06

Tetszett a modul, honnan van a térkép?

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 19:40

massza: ok, azért írtam hogy lehet elkerülte a figyelmem, ebben az esetben nem szóltam.

Lordsab

Lordsab

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 19:30

Előszöris bocs az üresért.
Nekem szimpatikus a modul, néhol ugyan a JK-knak is közre kell működniük, de ez benne van a mesélési stílusodban, ahogy leírtad.
A farkasok oldalán nyilván nem lehet a JK, na de mivan, ha a JK-k Jaguara oldalán szállnak harcba? Mert ő csak odáig kerül szóba, hogy a múltban küldött ezt-azt és most támadásra készül, de Darcia otthon lepi meg. Ott milyen szerepe lenne a JK-knak? Na mind1...
Elég nagy felelőtlenség ott hagyni azt a valamit, aminek a segítségével odamentek, nemde? A végjáték kicsit elkapkodott emiatt, de összességében tetszik a modul.

PJ_Montesano

PJ_Montesano

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 18:05

A Táncosokkal farkaló modul mikor jön? :)

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 13:56

alister: ejnye, hogy képzelsz ilyen eretnekséget, hogy a partiban az egyik JK az úr, a többiek meg alárendeltek! Az Ynevi Kalandozók Szakszervezete már rádküldött volna néhány fejvadászt, de sajnos összeverekedtek, hogy kié legyen az elsőbbség :)

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3450 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.06, 13:10

massza: "Darcia pyar születésű, pyar törvényekkel kormányoz, nálam ott nem szokták levágni az engedetlen katonákat."
Ez mondjuk meg is látszik a Dúlásban nyújtott teljesítményükön... :)

"De viszont kezdek kíváncsi lenné, hogy máshol pontosan mi is ez a "toronnak már van ilyen" illetve "Toronban és északon igen sokan alkalmazzák évszázadok óta" dolog."
Az a lőre, amit Gorduin pajtás is bevedelt még anno. A boszorkányhercegek/hadurak készítik, a Hatalmasok parancsára, de a sajátjukat nem ihatják.

"Az a gond a nem pyarokkal (értsd jobban, gonoszokkal), hogy nem lehet velük tartósan "jól" játszani, mert ha kijátszol egy toronit, egy kránit igazán, akkor ott nincs bizalom, egymáson alvás, stb. Persze egy-egy konkrét feladat erejéig képesek tűrtőztetni magukat, de évekig nem lehet együtt lenni olyan lényekkel, akiket gyűlölsz, megvetsz és legszívesebben elvágnád a torkát éjjel."
//Kicsit off lesz, de ez olyan izé... baromság, na. :)//
Szóval mi játszottunk "gonoszokkal" (értsd jobban: Halál jellemkomponens ott figyelt mindenkinél), de ott nem nagyon volt ilyen "ki kinek a torkát metéli el" dolog, sőt!
Mondjuk kezdjük ott, hogy az öreg báró igen szomorú lett volna, ha bárki kezet emel a kedvenc unokaöccsére (JK1)... meg aztán a veterán elittestőr (JK2) se dísznek volt vele. A szeretője (JK3) ravasz kis cafka volt, de a maga módján hűséges típus. A gyóntatópapja (JK3) vándor Ranagol-szerzetes volt, mielőtt a fiú megmentette a lincselő tömegtől.. Jó, a fegyvermester (JK4) tényleg nem szerette (mondjuk ő gyári hibás volt: érzelmekre képtelen), de a parancs az parancs, ugye... A magiszter (JK5) ugyan nem volt oda az úrfiért és annak vándorló életmódjáért, de szerette a rendszeres és bőkezű fizetséget (amit kapott), és a kis szobalányt (njk) is... khm... igen közelről ismerte, szóval annyiraő sem panaszkodott. :D
Vagy amikor a Császári Kivizsgáló Hivatal ifjú tisztviselője (JK1), a testőrei (JK2-3) meg a méreg- és mágiaszakértője (JK4)nyomozott, akkor se nagyon volt ilyen természetű probléma. De említhetném a nemes lovagurat (JK1) is, akit ugyan apró-cseprő botlásai miatt minősített halálbüntetés terhe mellett száműztek Shadonból, de azért hűséges fegyverhordozójával (JK2), saját seborvosával (JK3) és a hozzájuk csapódott néhány zsoldossal (többi JK és NJK-k) elég hosszas fejfájást okoztak az útjukba akadó szerencsétleneknek.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]