Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Eclipse Phase (Noro )


 • Válasz írásához lépj be
34 hozzászólás érkezett eddig

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.08.02, 17:41

Némi halogatás és a kiadói gondok rendezése után megjelent a Rimward, a külső bolygók kolóniáinak világleírása

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.08, 15:02

   
Azóta megjelent a Gatecrashing c kötet is, ami a pandora kapuk feltörésének krónikáin vezeti végig a játékosokat. Elképesztő ötletgazdagsággal megalkotott témák, felfedező és gyilkos expedíciók várnak a játékosokra. Természetesen sok hatalmi csoportosulás igyekszik minden áron első kézből tudomást szerezni a fejleményekről, szóval el lehet képzelni hogy micsoda kémjátszmák és merényletek, szabotázsok, alvóügynök-akciók várnak a felfedezőkre! :)
   Továbbá megjelent a Panopticon, ami az emberi intelligenciaszintre emelt állatok témakörét dolgozza fel. Ezek is játszhatóak. A könyv részletesen taglalja a nekik készült morfokat (testeket), így a kiborg poliptól a kibernetikusan feltuningolt gorilláig elképesztőek a lehetőségek! Kitérnek nagy részletességgel a változékony jogállásukra, életvitelükre, még a számukra készült drogokra is... a pszichés problémáikra, karakterként való megformálásukra. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire nagy tudományos kutatómunka és utánajárás van a vaskos könyvekbe zsúfolva.
   Hamarosan megjelenik a Rimward, ami a hatalmi csoportok felépítésével, eszközeivel, módszereivel, lehetőségeivel stb foglalkozik!


Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.14, 17:10

...és megjelent a Sunward c. kiegészítő, ami a belső bolygókat mutatja be 190 oldalon

onlyzerosandones

onlyzerosandones

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 23 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.09, 18:06

Noro: "Az alapkönyvön kívül én semmilyen kiadványról nem tudok, így modulról sem."

Jövőre lesznek Eclipse Phase kiadványok: http://href.hu/x/atlp
Felmerült, hogy a Shadowrun mellett ezen is dolgozhatom egy kicsit :)

donsam

donsam

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.09, 00:49

StB ez a lista nagyon érdekes. A képregény részlegen akadtam ki. Grant Morrison - a kedvenc képregényíróm - neve is feltünt, a The Filth-t még értem valahol, mert ott is van egy kis móka a személyiségekkel, de az Invisiblest nem értem, talán az összeesküvések miatt... De aki igazán beteg képregényt akar olvasni ezt a kettőt ajánlom. Warren Ellis még akkor is cp/h+/futurista műveket ad ki amikor nem is azt akar.:) Ha kicsit lazább, enyhén humoros vagy politikai alapú kampánynak a Transmetropolitan nagyon jó inspiráció lehet. A The Filthből is talán át lehet írni pár részt, de ott egy realistább játékos fél óra után minimum, hogy rohamot kap.

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.08, 13:55

Szvsz kimondottan játszható világ, széles hangulati skálákkal és témakörökkel... Valahogy kezdetek óta az az érzés volt bennem amit itt már többen megpendítettek, nevezetesen hogy ez a h+ stílus a maigenerációnak, nem más mint ami cyberpunk volt a80-as éveknek. Akkoriban a CP2013 még komolyat ütött,ma már túlhaladottá vált tudományos és társadalmi szempontból egyaránt. Most itt a h+.

SlyZero

SlyZero

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 332 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.08, 10:37

Hangulatos kis világnak tűnik, de valahogy inkább regények hátterének tudom elképzelni, és nem játékszíntérnek.

StB

StB

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.08, 09:30

Források és inspiráció:
http://eclipsephase.com/downloads/eclipsep..._references.pdf

Thirlen

Thirlen

  Browncoat

 • Fórumita
 • 1135 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.07, 22:16

Nekem a Poszthumán döntés tetszett jobban, a témája félelmetesen hasonlít erre a játékéra. Igaz, az Isten gépeiben meg ott van a technológiai szingularitás az MI-kel, a nanogyárakkal, stb.
De mindkettőt magasan megéri elolvasni.
Egyszer azért kíváncsi lennék, miket olvasott Hackett a két könyv előtt!

A játék pedig néha talán túlságosan is támaszkodik irodalmi elődeire, de ha jól sikerült, nem biztos hogy ez baj.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.07, 09:18

Hackett-től az Isten gépei is erre a témára épül, és sztem sikerültebb írás (bár nekem az előző is tetszett). Ugyanakkor merészebb is: itt a technológiai fejlődés szó szerint korlátlan méreteket ölt

donsam

donsam

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.07, 01:16

Kösz a tippet Mohan, lehet mégegyszer nekiugrok. Lehet ciki beismerni, de főleg ennek a játéknak hatására.:rohog:
Esetleg úgy lehet a cp és a h+ közötti különbséget felvázolni, ha az ember beismeri, hogy a cyberpunk valahol már "elavult". A műfaj a 80-as években élte a hőskorát és akkor a küszöbön álló szupergyors információ áramlást, az ember/gép interface-n keresztül vezették le. A közeljövőre sose gondol úgy az ember, hogy "na holnap bekötik az internetet itt az utópia". Amit most transzhumanistának neveznek az pedig a ma holnapjának hasonló víziója. Maga a fogalom és a köré épült mozgalom már van vagy ötven éves, csak manapság kezd az okosokban kialakulni róla egy fix kép. Az a cyberpunk amit a 2020-ban leírnak elavult, nem egy rossz műfaj, mert félig benne élünk (pl bevallom, most a rálátásom nagyobb részét a wikipedia és google adta, és a minap olvastam egy cikket, hogy a new york-i ganxták twitteren keresztül szerveztek rajtaütéseket), csak hát kell egy "update" a műfajnak. Pl kb egy éve-fél éve voltam az LD50 által szervezett kerekasztal beszélgetés nézője amikor a cp-ről beszélgettek, a 98-as Ghost in the shellről beszélgettek a srácok. Az egyik legjobb anime amit láttam, de amíg az átlag sci-fi rajongó feszülten nézi, hogy mikor jön el az a nap, amikor egy sufniban felvarrják rá a minirakétavetős cyberkarját, addig a műfaj testet öltött és bekopogott a hátsó ajtón.:rohog:

Mohan

Mohan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 304 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.06, 17:08

Donsam: esetleg ugord át az elejét, és az utolsó részét olvasd el! Na, olyan az élet egy, csak virtuálisan létező, csak virtuálisan létezőknek készült világban.

LivingDead

LivingDead

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 51 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.06, 12:33

Nagyon jó az írás, egy ennyire összetett játékkörnyezetet nem is lehet sokkal koherensebben bemutatni.

Magam most fejeztem 2 éves Transhuman Space kampányomat és én is átvergődtem egy hasonló ismertetésen amikor a játékosaim elé tártam a szettinget. A kampány első harmadában még így is nehézségeik voltak a világ teljeskörű megértésével, pedig 15 éve Cyberpunk 2020-szal edzettünk.

Az Eclipse Phase a Transhuman Space után túlságosan nagy bakugrásnak tűnik, a Pandora kapukkal és az öntudatra ébredt TITAN-nal már egyenesen mese habbal, de aki a TS-t kihagyja annak ez remek alternatíva lehet.

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.05, 21:39

Üdv!

Kritikai észrevétel:
Noro, kérlek, miután megírod, fusd át még egyszer! Korrekt bemutató, de az eleje döcögős, nehezen követhető váltásokkal (vagy csak nekem ártott meg a háromnapi szünet nélküli programozás). Értem, hogy sokat akarsz markolni, amikor egy teljes világot mutatsz be, és nincs hely az átkötésekhez, de egy ekkora témánál pont hogy ügyelni illene a gondolatmenet követhetőségére. Nekem néhol hirtelenek a váltások, és nem áll össze a világ-ismertető egységes egésszé. A rendszertechnikai rész már jobb, ott nem is várom el, hogy összefüggő szöveget olvassak, mert szabályok listájára készülök; ráadásul úgy látom, biztonságosabban mozogsz ezen a területen, könnyebben kiemeled a lényeget. A befejezés még mindig nagyon hirtelen jött, egyszer csak vége lett a szövegnek, három mondattal. :P

Kritikai észrevétel kikapcs, érdemi mondanivaló:
Örülök, hogy megírtad ezt a kritikát. Ez a játék érdekesnek tűnik, néhány olyan koncepciót feszeget, amin már én is filóztam házibarkács keretében (másolt személyiséges szerepjáték rulz). A koncepció mindenképpen érdekesnek tűnik, már csak a partyt kell rávenni, hogy hajlandó legyen játszani vele. :) Szóval köszönöm a tippet.

Tisztelettel:
R'naggol

Alfdam

Alfdam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 909 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 23:17

Isten hozta a Creative Commons-ot a világunkban! Jó az ismertető és a világ pedig jó sötét, ahogy azt egy transzhumánoktól hemzsegő posztapokalitpikus világtól elvárja az ember!

Morgan: Csatlakozom az előttem szólokhoz. Az első regénye nagyon jó volt a rettenetesen bonyolult és szövevényes történet ellenére. A másik két regénye inkább arról szól, hogy Kovács minden nőt megkap és minden férfit megöl, aki az útjába kerül, a kettő között pedig előrángat egy neo-taoista gondolatfüzért a nadrágzsebéből. :) De azért a harmadikban volt pár jó ötlet, pl az ember, akit felbérelnek ellene.

Vaszilij

Vaszilij

  Csendes szemlélődő

 • Fórumita
 • 123 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 19:39

Érdekes koncepció :). Jó lett az ismertető is, bár jobban szeretem, ha inkább a háttér van alaposabban bemutatva, a technikai kunsztok annyira nem érdekelnek, bár persze nem elhanyagolható a játszhatóság szempontjából.

Morganel kapcsolatban csatlakozom Petrushoz az első részt illetően, de nekem a harmadik jobban tetszett a másodiknál. Talán egy csöppet túl sok benne a felesleges filozófia, de egyébként jó könyv.

anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 806 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 18:37

Pedig jó az a harmadik rész is. :) Olvasd tovább. :P

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 18:13

Morgan-nal az a baj, hogy az első könyve nagyon erős felütést adott, és a többi ezt nem hozta. A másodikat még az akció elviszi, de a harmadik olyan szinten szörnyen száraz és unalmas, hogy egyszerűen nem bírom elolvasni, 10-15 oldal után vagy azt veszem észre, hogy ráesem a könyvre, vagy összevissza járkál a tekintetem, de a szövegből egy sornyit sem haladok...

donsam

donsam

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 18:01

A Poszthumán döntést kivettem a könyvtárból, valamiért csak 10-20 oldalig jutottam el, nem jött be az író stílusa, de a kép amit lefestett azt inkább egy képregényben néztem volna meg.:) Erről a Morganről még nem hallottam. Amiből még lehet meríteni kalandötletet szerintem az az Aeon Flux és a rajzfilmhez képest bármennyire utáltam is a mozifilmet, de az volt tele ide illő ötletekkel.

Mr_Nemo

Mr_Nemo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 924 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.04, 13:36

Magyar... khm...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]