Ugrás tartalomhoz


Fotó

Játékszabály kérdések


 • Válasz írásához lépj be
1684 hozzászólás érkezett eddig

Poocok

Poocok

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 32 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.08, 00:44

SZiasztok World of Warcraft:Adventure gamehez keresek magyar szabályt :)Janist

Janist

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 43 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.03, 06:02

sziasztok,

egy régi játékhoz, az age of empires iii-hoz emlékszem h tobbeteknek is volt magyar matricaja az 

epuletekhez. el tudja valaki nekem kuldeni? halas lennek! :)

arrakeen kukac freemail pont huslawter

slawter

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 18 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.05.02, 22:06

Heló!

 

A Mansions of Madness 2. kiadása kompatibilis az első kiadás oylan mini kiegészítőivel, mint például a The House of Fear?gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.04.20, 04:06

Jó lenne tudni, hogy a 8 éves lánynak milyen társasjáték tapasztalata van, de általánosságban azt mondanám igen. A játék koop, így tudsz neki segíteni. Javasolnám az Orvos szerepet neki és elsőre a 4 járványkártyás előkészítést.

Jó játékot!

 

eléggé OFF

 

A Pandemic játszható egy 8 éves lánnyal?

 elefge

elefge

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2017.04.20, 00:19

eléggé OFF

 

A Pandemic játszható egy 8 éves lánnyal?gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 20:47

A 18. oldal nem világos.

 

 

Az aktuális HP/épelmét miért keverő össze a maximálissal? Csak azért, mert a max. csökken, attól az aktuális miért csökken...????

 

Ez a Arkam Horror esetén sincs kellően tisztázva...

 

- maximum életerőd az az érték, ami fölé nem emelkedhet az életerőd bármi is történjen. Az aktuális életerőd, az ahol éppen a kaland közben tartasz. Például a maxod 5 HP de éppen az aktuális 4 HP (mert sérültél). Hiába kaphatnál vissza 2 HP-t, 5 HP-ra gyógyulsz (maxra) és 1 elveszik (nem lehet 6 HP-d).

- ha csökken a maximumod, nem csökken az aktuális automatikusan. Például max 5 HP-d van, de az aktuálisod 4 HP. Csökken 1-el a max, akkor max 4 HP és aktuális 4 HP. Azonban innen már legközelebb csökken mindkettő, ha a max csökkenne. Max 3 HP és az aktuális is lemegy 3-ra, sorvadsz elfelé. Nem lehet az, hogy a maxod 3 HP, de az aktuálisod 4 HP.

Nem érzem ezt olyan bonyolultnak. :)

 gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 20:22

A varázslatnál az képesség az kettős? Tehát bármeddig lockolhatsz vele kezdvező dobást, de annyival kevesebb kockával vág neki mindenki más? A lockolt kocka használatát úgy látom nem lehet megtadani bárki használhatja. Mi van, ha színes kockát lockolnak?

 

- bármeddig "secure"-olhatsz kockát varázslaton (különbség van a secure/focus/assist/lock képességek között), azt bárki használhatja és bármilyen színű kockát tárolhatsz varázslaton. Tehát sárga, piros kockát is (ez egyfajta taktika is a játékban).gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 20:17

Hoppá...

Ha valaki nem fejez be egy kalandot, akkor a kockát rajta kell hagyni a kártyán és a következő játékos annyival kevesebbel dob? A 11. oldal alapján ezt látom...

http://www.szellemlovas.hu/tarsasjatekok/szabalyok/eldersign_eng_rules.pdf

 

 

- nem marad a kalandon kocka! Maximum egyes lapok és szörnyek lockolhatnak kockát.

9 oldal:

"After failing an adventure, the player returns all dice assigned to completed tasks to the dice pool."gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 20:12

A fókuszt megértettem az online játék és egy videó alapján a társasjátékról, de a segítség kérést nem. Segítséget kérni akkor lényegébn csak akkor lehet, ha már valaki elbukta a próbálkozását, ha jól értem, mert máskülönben nem lennétek egy kaland lapon. Ez lényegében azt jelenti, hogy a fókusz képességet nem te adod, hanem a másik játékos. Ez viszont jelenti azt, hogy egy dobáson belül lehet fókuszálni ÉS segítséget kérni? Vagy dobásonként csak az egyik?

 

- ha valaki elbukik egy kalandot, jelzője rajta marad (legyen passzív). Ide jöhet egy másik nyomozó (aktív) és megpróbálja ő is megoldani. Az aktív a szabályok alapján fókuszálhat. A passzív bármikor, ha nem sikerül egy dobással haladni a kalandon segíthet, tehát egy sikertelen dobás után az aktív fókuszálhat, a passzív segíthet. A passzívot erre nem lehet kötelezni, mivel, ha segít és ennek ellenére az aktív bukja a kalandot, akkor a segítő passzív is kap büntetést, mégpedig veszít 1 életerőt vagy 1 épelmét (ő dönt, melyiket). Ha nem segít, nem kap semmi büntetést, csak az aktív.

 

 

Sajnos a nyomozókról nem találok listát és képet a neten, de ez alapján egyes képességek értelmezése lehet, hogy konflikutosokat okoz.

 

- majd írd meg, mi nem tiszta, mi okoz konfliktust. Nekem eddig elég egyértelműek voltak a nyomozók képességei.

 

A nyomozók adhatnak át egymásnak tárgyakat?

 

- nem. Ez egy érthetetlen szabály, de ez van.

 

A varázslatokból, ha a végtelen hosszú ideig lockolt kocka kikerül, akkor a varázslat is kuka? Tehát lényegében a tárgyak és varázslatok egyszer használatosak?

 

- igen. Amit használtál, discard. 

 

Ha én varázslattal lockolok egy kockát, akkor azt más nem éri el, mikor neki kell dobnia?

 

- a lockolt kockát bárki eléri, felhasználhatja a körében.

 

Ha questeken két olyan szörny van, ami lezárja mondjuk a sárga kockát, akkor az azt jelent, hogy amíg van ilyen szörny, akkor addig nem érhető el a kocka?

 

- igen, ilyen az élet a rettegés múzeumában.

 

Ha a nyom piros színű háttérrel van, az azt jelenti, hogy akkor piros színű kockával kell megdobni a nyomot?

 

- ezt majd pontosítsd, mert nem értem.

 

A terror hatásokat csak akkor kell végrehajtani, ha terror-t dobott BÁRKI és nem sikerült BÁRMELYIK kalandnál megoldani a kalandot akkor is, ha nem annál a kalandnál van?

 

- az adott terror hatás csak arra a kalandra vonatkozik, ahol van és csak arra a nyomozóra, aki éppen teljesíteni próbálja.

 

A játék hogyan balanszolja ki a játékosok számát? Egyszerűen nem értem, hogy mi változik 1 vagy 4 játékos esetén. 4 játékos esetén 1 nap alatt minden játékos egyszer tud cselekedni, aztán jön a hatás, négy felé oszlanak az erőforrások a szörny és kaland megoldásokból. 1 játékos estén minden erőforrás egy játékosnál (nyomóznál) van, de minden hatás ellene szól. Ennyi lenne balansz összesen?

 

- nincs balanszolás és nem oszlanak az erőforrások x felé. A nyomozó körében rámegy egy kalandra - ha akar - és ha ott jutalmat szerez, azt ő kapja meg, senki más. Köre végén megy előre az óra. Ami nehézség, hogy 4+ játékosnál egy nap nem kerül mindenki sorra, több mítosz hatás, éjfél hatás érheti, több a holtidő.

 

Ha egy nyomozó elpusztul, akkor a nála levő pecsétek is az enyészeté lesznek?

 

- nincs nála pecsét. Ha megszerzel egy ősi jelet egy kaland jutalmaként, az a Vén kártyájára kerül.

 

 

 

Toljad! :D

 

Elder Sing-hoz ki ért itt? Lenne pár kérdésem a FAQ és szabálykönyv elolvasása után is..

 

 Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 18:35

Már nem ismerem olyan jól, de pár dologra azért tudok válaszolni:

 

>Sajnos a nyomozókról nem találok listát és képet a neten, de ez alapján egyes képességek >értelmezése lehet, hogy konflikutosokat okoz.


 

Kártyalistát lehet találni, de ezek nem hivatalosak, és pl. ami nekem van letöltve, az csak a Gates of Arkhammal bezárólag tartalmazza a kártyaszövegeket. (A BBG-ről töltöttem le.)

 

Illetve ezt lefordítottam és kiegészítettem az Omens of Ice-os lapokkal: http://thaur.lfg.hu/pdf/Elder_Sign_Card_list_hu.pdf

 

 

Konfliktusokat nyilván okozhatnak (isten hozott az ameritrash/FFG világában), de ha úgy van, a FAQ ezt meg szokta válaszolni. Egyébként a konkrétan kártyára leírt szabály felülbírálja az általános szabályt.

 

>A varázslatokból, ha a végtelen hosszú ideig lockolt kocka kikerül, akkor a varázslat is kuka? Tehát >lényegében a tárgyak és varázslatok egyszer használatosak?

 

A varázslatok, tárgyak leginkább egyszer használatosak, igen.

 

>Ha questeken két olyan szörny van, ami lezárja mondjuk a sárga kockát, akkor az azt jelent, hogy amíg >van ilyen szörny, akkor addig nem érhető el a kocka?

 

Így megy ez.

 

>Ha a nyom piros színű háttérrel van, az azt jelenti, hogy akkor piros színű kockával kell megdobni a >nyomot?

 

Que? Ilyenről nem tudok.

 

>A terror hatásokat csak akkor kell végrehajtani, ha terror-t dobott BÁRKI és nem sikerült BÁRMELYIK >kalandnál megoldani a kalandot akkor is, ha nem annál a kalandnál van?

 

Ha teljesül mindkét feltétel - az aktív játékos dobott legalább egy iszonyatot ÉS nem sikerült feladatot (nem kalandot (card), csak feladatot (task)) megoldania - teljesül, a játékban lévő összes iszonyathatás végrehajtódik.

 

>A 18. oldal nem világos.

>Az aktuális HP/épelmét miért keverő össze a maximálissal? Csak azért, mert a max. csökken, attól az aktuális miért csökken...????

 

A példa úgy indul, hogy Harvey "valamikor" 1 épelméjűséggel és 3 életerővel kezdte a harcot, DE eddigre már életerő-maximumra lecsökkent 1-re. "Harvey Walters has now reduced his maximum stamina to 1."

 

Aktuális állás a példa elején: 1/1. Az életerő-maximuma a példa végén megint lecsökken 1-gyel ("Unfortunately, this reduces..."), tehát 0-ra: lehet ravatalozni.

 


 molnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 17:10

Hoppá...

Ha valaki nem fejez be egy kalandot, akkor a kockát rajta kell hagyni a kártyán és a következő játékos annyival kevesebbel dob? A 11. oldal alapján ezt látom...

http://www.szellemlovas.hu/tarsasjatekok/szabalyok/eldersign_eng_rules.pdf

A 18. oldal nem világos.

 

Az aktuális HP/épelmét miért keverő össze a maximálissal? Csak azért, mert a max. csökken, attól az aktuális miért csökken...????

 

Ez a Arkam Horror esetén sincs kellően tisztázva...molnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 16:17

A varázslatnál az képesség az kettős? Tehát bármeddig lockolhatsz vele kezdvező dobást, de annyival kevesebb kockával vág neki mindenki más? A lockolt kocka használatát úgy látom nem lehet megtadani bárki használhatja. Mi van, ha színes kockát lockolnak?molnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 16:08

Hoppá...

Ha valaki nem fejez be egy kalandot, akkor a kockát rajta kell hagyni a kártyán és a következő játékos annyival kevesebbel dob? A 11. oldal alapján ezt látom...

http://www.szellemlovas.hu/tarsasjatekok/szabalyok/eldersign_eng_rules.pdfmolnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.14, 16:04

A 20 oldalas angol updatelt maunal segített egy kicsit, de azért még kérdezek.

 

A fókuszt megértettem az online játék és egy videó alapján a társasjátékról, de a segítség kérést nem. Segítséget kérni akkor lényegébn csak akkor lehet, ha már valaki elbukta a próbálkozását, ha jól értem, mert máskülönben nem lennétek egy kaland lapon. Ez lényegében azt jelenti, hogy a fókusz képességet nem te adod, hanem a másik játékos. Ez viszont jelenti azt, hogy egy dobáson belül lehet fókuszálni ÉS segítséget kérni? Vagy dobásonként csak az egyik?

 

Sajnos a nyomozókról nem találok listát és képet a neten, de ez alapján egyes képességek értelmezése lehet, hogy konflikutosokat okoz.

 

A nyomozók adhatnak át egymásnak tárgyakat?

 

A varázslatokból, ha a végtelen hosszú ideig lockolt kocka kikerül, akkor a varázslat is kuka? Tehát lényegében a tárgyak és varázslatok egyszer használatosak?

 

Ha én varázslattal lockolok egy kockát, akkor azt más nem éri el, mikor neki kell dobnia?

 

Ha questeken két olyan szörny van, ami lezárja mondjuk a sárga kockát, akkor az azt jelent, hogy amíg van ilyen szörny, akkor addig nem érhető el a kocka?

 

Ha a nyom piros színű háttérrel van, az azt jelenti, hogy akkor piros színű kockával kell megdobni a nyomot?

 

A terror hatásokat csak akkor kell végrehajtani, ha terror-t dobott BÁRKI és nem sikerült BÁRMELYIK kalandnál megoldani a kalandot akkor is, ha nem annál a kalandnál van?

 

A játék hogyan balanszolja ki a játékosok számát? Egyszerűen nem értem, hogy mi változik 1 vagy 4 játékos esetén. 4 játékos esetén 1 nap alatt minden játékos egyszer tud cselekedni, aztán jön a hatás, négy felé oszlanak az erőforrások a szörny és kaland megoldásokból. 1 játékos estén minden erőforrás egy játékosnál (nyomóznál) van, de minden hatás ellene szól. Ennyi lenne balansz összesen?

 

Ha egy nyomozó elpusztul, akkor a nála levő pecsétek is az enyészeté lesznek?

 

 

 

 

Toljad! :D

 

Elder Sing-hoz ki ért itt? Lenne pár kérdésem a FAQ és szabálykönyv elolvasása után is..

 

 gubirobi

gubirobi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.13, 18:58

Toljad! :D

 

Elder Sing-hoz ki ért itt? Lenne pár kérdésem a FAQ és szabálykönyv elolvasása után is..

 molnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.13, 18:06

Elder Sing-hoz ki ért itt? Lenne pár kérdésem a FAQ és szabálykönyv elolvasása után is..Lukehobbs

Lukehobbs

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.12, 01:09

Szevasztok!

A munchkin alapjátékkal kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
A probléma forrása egy "Átok" kártya volna. A szabályzat azt írja, hogy bármikor ki lehet játszani. Ez elvileg világos is, de akkor ez arra is vonatkozik, ha mondjuk van "A" "B" és "C" játékos. "A" játékos köre van. Ő végzi is a dolgát, egyedül néz szembe egy szörnnyel, segítség nélkül, de közben "B" jatékos kijátszik egy "Átok kártyát a "C" játékosra. Holott ugye elvileg nem is az ő körük van.
Ez így, ebben a formában is szabályos?

Remélem tudtok segíteni.

zoleeka

zoleeka

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.06, 12:37

Sziasztok!

Mansions of Madness second Edition kapcsán lenne az alábbi kérdésem:

Jól értelmezem ha egy nyomozó meghal még jön mindenki egyszer és aztán vége a játéknak?

 

Igen, sajnos így van. :(Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.02.06, 06:31

Sziasztok!

Mansions of Madness second Edition kapcsán lenne az alábbi kérdésem:

Jól értelmezem ha egy nyomozó meghal még jön mindenki egyszer és aztán vége a játéknak?

molnibalage

molnibalage

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 77 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.15, 01:38

Lovagkor társas kapcsán lenne egy tonnányi kérdésem. Van, aki jártas benne itt?
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]