Ugrás tartalomhoz


Fotó

Hogyan tovább? #4


 • Válasz írásához lépj be
921 hozzászólás érkezett eddig

boston15

boston15

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.21, 21:52

Sziasztok. Közeleg a tízválasztó bontott paklis verseny. Hihetetlen nyűzsgés övezi most az Mk társadalmat. Remélem a változás meghozza a hozzá fűzött reményeket és újra vidéki fellegvárak hada lesz a térképen. Itt az idő !!! 7...

aquir2

aquir2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.20, 16:47

Arra utaltam Laci hogy orvend a lelkem annak, hogy olyan nagy nevek bizakodnak mint akiket lentebb olvastam. Foleg ha emlekeztek meg mennyit irtak olyan dolgokat amik akkor meg lehetetlennek tuntek most pedig megvalosulhatnak.

Szeretettel varunk a bontottra, ha csam nezelodnel akkor is ugorj be.

AnatAkhan

AnatAkhan

  Yllinori mortel

 • Fórumita
 • 1616 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.20, 09:49

Sziasztok!

 

Nem vagyok legenda, nem vagyok híresség, és vannak nálam nagyobb Ynevológusok is a kártyások között, de megindíttatott bennem egy kis gondolatmegosztás. Bár már a Krán Törvénye óta inaktív játékosnak tartom magam, 1x talán elmentem egy bontottra, ahol 5 kiegészítőből volt bontott, meg a tavalyi évben látogattam el egy Sárkánytüzes 60/1, valamint egy Hammertime-os új hullám versenyre.

 

A játék megváltozott, teljesen mássá vált, mikor még játszottam. Na de sokat nem találkozhattatok velem, én általában mindig Pálinkás úrral, vagy Benkő Zsuzsival "harcoltunk" az utolsó helyekért. :)

 

Gyakorlatilag az Erioni Éjszakák felvezető kampánya óta olvasgatom tüzetesebben a Facebook csoport hozzászólásait, görgetem a weboldalt, olvasom a cikkeket. Óriási hipe van a játék mögött. Az, napi szinten látok 1-1 új cikket, ráadásul remek köntösbe burkolva, szintén szívet melengető.

 

Magam részéről üdvözítő ezt látni, s bár a játékot újrakezdeni nem valószínű, hogy fogom, de a gondolattal kacérkodom, hogy megjelenjek a bontotton, lássam mi történik. A szívem mélyén mégiscsak ez az a kártyajáték, ez az a világ, ami kitörölhetetlenül beleégett oda.

 

Ezúton köszönném meg a biztató szavakat Aquir-tól, Enriquel-től, sőt Petykótól is, kik ha nem is napi szinten, de heti/kétheti rendszerességgel megtalálnak bátorító üzenetekkel, hogy gyere Laci játszani. :)

 

Ranagol, vagy épp Domvik sötét arca mindig ott bújkál bennem, hogy gyerünk, menj, térj vissza.Zargas

Zargas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1375 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.18, 20:20

Valami bizsergést éreztem a tarkómon. Aztán gondoltam felnézek...
Most látom, hogy A Crantai volt a háttérbe.

Április 28-án én is ott leszek!

Szerk.: Csak most látom, hogy milyen arcok írtak itt előttem. Úgy érzem van valami a levegőben!

 


Módosította Zargas: 2018.04.18, 20:22


aquir2

aquir2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.17, 11:08

4 híresség, egy legenda, és egy zseniális ynevologus is válaszolt. Köszönöm a szavakat, az összeset, ha rajtam múlik a következő fél évben még több olyan dolog történik ami megmenti ezt a játékot a lassú de biztos halál karmaiból.

A játék nagy kritikusai ha jót írnak az lehengerlő és megdöbbentő olvasmány.
Sokan azt írtátok nekem köszönhető bármi is, pedig ez nem teljesen van így a csapatom munkája ez és nem egy egyéni érdem. Ha valami jó akkor őket kell megdicsérni.

Módosította aquir2: 2018.04.17, 11:11


Cranta

Cranta

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 284 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.17, 10:23

Tisztelet a Nagyérdeműnek!

 

Mikor leperegnek az idő szilánkjai, akkor visszatér az, ami volt a kék rettenet...

Vmikor, mikor mindenki Hiur Ecchyst játszott, (az egyik kedvencem volt-és most is az, a  Morgena könnyei...) akkor én Azhanudot játszottam minden versenyen. Általában, mikor mindenki egy koncepciót játszik, akkor én keresek vmi mást. Dobatónak, ostromra, küldetésre, és mindenre. Imádtam velük játszani.

Most jön egy új koncepció...

 

Olyan ez a világ, mint egy szerelem, aki nem érti-érzi, annak nem lehet elmagyarázni. Tolerálni, értékelni fogja, de nem lesz szenvedély, eksztázis, varázslat, csoda.

 

A mi játékunk bonyolult, nem buta és nem a butáknak szóló, hiszem azt, hogy ez a kárpátmedencei CRANTAI közösség, HYPERINTELIGENS és a tudása, csak az Istenek játékával mérhető.

 

Szólítom bennetek, azt a LÉLEKKRISTÁLYT, azt a szenvedélyt, amely ránk jellemző. Olyan csoda készül, amely sokezerévente ismétlődik meg. Hiszem azt, hogy képes vagy irányításod alá vonni, mind az amundok kérlelhetetlen népét, mind Krán, Pyarron, Gorvik és Shadon seregét...

 

Emlékszem, mikor a játék kezdetén zsugázni kezdtünk, megmozdultak a lapok és a lapokon a képek, a képzeletünkben, Zászlóháborúk, Toroni hatalmasok, Cranta seregei, Kyrek és aquirok csatáztak. Hihetetlen és mégis felemelő volt. Errre hívok most mindenkit, hogy megérezzétek, mikor megmozdulnak a képek, mikor az őstudás találkozik a képzeleteddel, mikor a Kráni krónikák, A Büyük, a Renegát lapjai megelevenednek...

 

 

Vedd fel azt a quintessenciát, amely Te magad vagy, amely egy a végtelen idővel... Gyere el Április 28-án és futtasd meg a végtelent, olyan csörte jön, melyet az ŐRTÁLLÓ NAGYOK vigyáznak.

 

 

Várlak. crantai

 

 

 

 

 

 

 xinaf

xinaf

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.16, 17:33

De régen írtam ebbe a topicba...

Egészen konkrétan 2012.04.21.-én, 20:23-kor. Majdnem 6 éve. Mondhatnám, hogy akkor érdekelt utoljára a játék, de ez nem igaz, végig nyomon követtem. Akkor is, mikor nem játszottam évek óta.

Azért maradtam el, mert bár nem tetszett a kártya iránya, de nem akartam én lenni az, aki elriaszt egy esetleges kezdőt a negatív hozzászólásokkal.

 

Mivel a Kékarcú Kiteljesedésében hátteresként segédkeztem, így nem túlzás elfogultsággal vádolni, ha azt írom: ez az irány és ez a kiegészítő jó. Biztos nem hibátlan, de jó. ITT mindenki megnézheti maga is.

 

Mióta abbahagytam a Kötelékek után, háromszor tértem vissza. A KSZ-nél, és a Rualannál is csak pár hétig tartott a virtus. Aztán jött Aquir, meg a meghívása a budapesti Pálinkás László Emlékversenyre, ahol fantasztikusan éreztem magam.


 

Természetesen én is értesültem a nagy öreg elhunytáról. Emlékszem, amikor olvastam a hírt, rögtön elmeséltem a feleségemnek, hogy "amikor régen játszottam azzal a kártyajátékkal, tudod, aminek olyan jók a képei, volt egy idős, bajszos úr, aki rendszeresen eljárt játszani, és... (itt elmeséltem vagy három sztorit) na, ő elhunyt. :("
Az esemény mindneképpen tragikus volt.

Amikor Aquir elhívott (akkoriban évek óta nem beszélgettünk, bár nem voltunk haragban) a legenda emlékére rendezett versenyre, tudtam, hogy még egyszer, utoljára elmegyek egy M*K versenyre.
Előtte pár héttel adtam el a gyakori-átlagos maradékjaimnak a 90%-át, mondván, már úgy sem fogok soha többé játszani :D

Szóval elmentem. És mint ha visszarepültem volna az időben, amikor még kamaszfiúként minden pénteken kártyázni jártam, mikor minden haverom kocsmába.

Sok történet elhangzott Pálinkás Lászlóról, ahogyan régi paklikról, versenyekről, és sok egyébről. Élmény volt látni embereket évek távlatából, akikkel anno minden pénteken együtt toltuk a Szellemlovasban, vagy olyan játékosokat megismerni, akiknek a nevét csak a ranglistáról ismertem.

Akkor úgy mentem haza, hogy ha lesz még ilyen verseny, el fogok menni.

Aztán benne ragadtam.

Ez a kis történet mindenesetre jól mutatja, hogy ezt a játékot nehéz magunk mögött hagyni. Valami különös hatalommal bír.

Valahol a középmezőnyben végeztem egyébként, de kit érdekelt ez akkor? :)

 

Szóval, ha másért nem, a nosztalgia kedvéért én is javaslom, hogy aki még feljár néha emlékezni és nosztalgiázni, az nézzen le április 28.-án a 10 Minutes-be. Igen, elfogult vagyok, hiszen valahol "az én gyerekem" is ez a kieg, de biztos vagyok benne, hogy nem teljesen alaptalan a büszkeségem. Gyertek, kártyázni, beszélgetni, nézelődni, nosztalgiázni. Vár rátok a Messor, Garmacor, híres amundok szobrai, és sok egyéb!

 

 cobin

cobin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1275 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.16, 10:40

Amit Din írt teljesen egyetértek, sőt öröm látni, hogy kb fél év alatt mennyire megnőtt a játékosbázis. Őszintén szólva, a jelenlegi gárda mert nagyot álmodni, és mindenki meglepetésére össze is jött. A jelenlegi kiéggel kapcsolatban is nagyon jók az elvárások, sztem minden idők egyik legjobb kiegészítője fog megjelenni, mint témában, mint játszhatosagban. És végre visszatér egy régi bázis aki ezt fogrgatni is fogja.
De hogyan tovább ?

A gárdának eddig sem volt könnyű dolga, de nemsokára nagyobb kihívás elé fog kerülni, elég e a régi játékosokat visszahozni ? Biztosan nem, kellenek új játékosok, és szerintem kellenek emberek, akik vidéken is játszanak. Jelenleg ébredező főnix nek látom az mk-t de a nagyobb városokat leszámítva, a helyi kis versenyek nem tudnak kiállítani egy 6-8 fős versenyre embert. Még!

Részben én türelmetlenségem is ez, fél éve kezdődött el ez a új korszak. Reménykedjünk benne hogy így megy tovább és akkor egy új korszak veszi majd kezdetét, és ahol most állunk ez nem a domb teteje még.

Szóval srácok, csak így tovább!

Bocsi az elgépelesek miatt Mobilrol írtam.

Módosította cobin: 2018.04.16, 10:41


praedarmon

praedarmon

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 621 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.16, 10:22

Azt hiszem Din es Mate tokeletesen osszefoglalta a teljes lenyeget es fontossagat ennek az esemenynek! Fontos ez a bontott es vele a fogadtatasa is hisz ez egy uj kor kezdete.. sokadszor de ezt egy olyan tuzzel teszi mint meg soha! 28-an aki tud az jojjon el! Addig is mk.deltavision.hu/portfolio/kekarcu-kiteljesedese/

DiN

DiN

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.15, 23:28

Üdvözlet KártyaTestvéreim!

 

Egy ősrégi idézettel nyitnék.

KÉT MÁGUS KFT. - AZ M*K ÚJRA HIVATALOS KEZEKBEN
2004-01-31 | DiN

A záróversenyen bejelentettek szerint Novák Csanádtól átkerült a tetszhalálban lévo kedvencünk a Balogh testvérek (Balogh Attila Márton+Balogh András) kezébe és január közepe táján az adásvételi szerzodés aláírásával végelgesen pont került az i-re. A M.A.G.U.S. - Kiválaszottak kártyajáték ezentúl a Két Mágus Kft. tulajdonát képezi. Az új cég mindent meg fog tenni a játék felélesztése éredekében. 
Rohamléptekben - a régi tesztelői csapat segítségére támaszkodva- kezdték el -és jelen pillanatokban fejezték be- az Osi Vér (1.) tesztelését, mely az ígéretek szerint a február 28.-iai pesti versenyen már kapható lesz - és mint bontott paklis verseny azonnal kipróbálásra is kerül általatok! Itt fog eloszor az új tulaj terveikrol éloben is nyilatkozni (Osi Vér 1./2. + Alapkiadás). Friss infók és részletek a Új Hivatalos Oldalon. Check it!

"

 

Mi van? Eltévedtem-eltévedtetek? Nem! A helyzet az hogy az idézetet egy erős de ja vu hozta a felszínre.

 

2017-ben a MAGUS kártya 20. évfordulójában ugyanis, ha nem is a fentivel megyegyező horderejű, de hasonlóan radikális változás történt a kártya életében Egy Aquir néven elhíresült fiatalember ugyanis úgy döntött, több van még ebben a játékban mint néhány lelkes fanatikus által fentartott évenként kiadott egy kiegészítővel futó, apadó aktív létszámú, alapvetően stagnáló kártyajáték. A játék továbbra is -a KM visszavonulása után- a DeltaVision kezében van, azonban Máté szabad kezet kapva új csapatot hívütt össze és ami még fontosabb rendkívüli összefogást hirdetett - és ez most itt nem vmi olcsó politikai hablaty, hanem egy mikroközösség feltámasztására tett, részben megvalósult kisérlet. Megszólította a régi alvó öregeket, a jelenelgi még kitartó fanatikosukat, a játék egykori ikonjait és még a magamfajta nosztalgiából ide-ide látogató, de már évek óta inaktív emberkéket is. Akit megszólított azok többségében szerintem régen kialudt már a láng, de a szíve mélyén szerintem midnenkinek ott pislákol aki valaha kapcsolatba került a játékkal. Ez a láng a decemberi 88 fős, szenzációs múltidéző jubileuimi záróversenyen sokakban újrafellobbant (hogy érzékeltessem: körülbelül hasonló létszámú záróversenyek futottak a KM fénykorában és nem sokkal többen voltak a Valhalla fénykorában sem, míg az utóbbi években nem volt példanélküli a huszonnéhányfős záróverseny sem). Többekben akik már elengedték ezt a játékot, egykori kedvenc hobbijukat, visszatért az M*K-ba vetett hitt is. Így történt, hogy elkezdtek, elkezdtünk újra álmodozni egykori kedvencükről.

A legnagyobbat kétségtelenül Magyar Máté álmodta, akinek a lelkesedése ma ennek a játéknak az első számú reménysége. Ha valaki én pontosan megértem a helyzetetét és azt a tüzet ami most hajtja, hiszen ennél kilátástalanabb helyzetben akartam hinni régen -még szinte gyerekként- hogy ennek a klassz dolognak így nem lehet vége. A szemléletváltás amit az új csapat követ példanélküli. Mindenkitt megpróbálnak bevonni akinek valaha köze volt a játékhoz, ezt teszik egészen emberközeli, interaktív módon, Nem emlékszem volt-e valaha ilyen aktív élet a hivatalos honlapon és a facebook csoportokban. Akár fénykorában itt az rpg.hu-n, amikor bizony ez volt még a játék első számú platformja.

 

És a lényeg: Elkészült a régi-új csapat első kiegészítője a Kékarcú Kiteljesedése. Csupa szívvel és fanatizmussal. Április 28-án bontott paklis verseny, amit ugyanolyan izgatottan várunk most, mint anno a KM első debütállsát az Ősi Vérrel. Emlékeztek még páran: én igen, egy hideg februári napon a Fanyűvő étterem előtt csoportosultunk. Emlékeim szerint közel 100-an lehettünk. Egy öltönyös, hosszúhajú fiatalember akit BAM-ként ismertünk magához hívott és a mellzsebéből esejtelmes mosollyal elúhúzott egy köteg kártyát, a nyomdából frissen megérkezett lapokat. Talán egy goblin nyomolvasó volt amit előszőr megláttam, 3 év után az első hivatalos lap volt. Minden idők legrosszab minőségű lapja, az egyik leggyermetekebb grafikával ami valaha megjelent. A bontott formátumra a lapszám (asszem 36 lap) a kiegészítőt gyakorlatilag alkalmatlanná tette, a lapok semmi MAGUS hangulatot nem sugároztak. És mégis... Mindez akkor a kutyát nem érdekelte, oda voltunk érte és alig vártuk hogy kipróbáljuk...

 

Most valami sokkal komolyabb minőségű munka közeleg (nem lebecsülve az akkori Ősi Vér jelentőségét) és egy új csapat debütáll. Remélem április 28-án ugyanígy leszünk az amundokkal, a kráni légióval és pyaronni szövetségeseikkel! Ezek a fiúk most ugyanúgy megérdemlik, mint anno Marciék. És az M*K is. Adjunk nekik egy esélyt. Akik ott voltak a záróversenyen, azok számára a részvétel szinte kötelező (nagyvonaló felajánlásként ugyanis akik részt vettek a zárón most +2 grátisz dekket kapnak a nevezés mellé). A feladat azonban az lenne, hogy közülük mindenki hozzon magával még egy embert. A kiegészítő hangulata nagyon fantasztikusnak igérkezik, igazi múltidézés. Semmi készülés nem kell, hiszen a bontott verseny a maximális fanról és a bontás öröméről szól. Aki évek óta nem zsugázott az most hátrány nélkül beszállhat, itt a lehetőség. Az amundok, a krániak, Messor és cimborái ismerősek lesznek, a régi ösztönök el fognak ébredni ebben biztos vagyok!

Az esemény egyszeri és megismételhetetlen, de én bízom benne hogy valaminek a kezdete és nem csak egy a bontott paklis versenyek közül, hanem ugyanolyan mérföldkő lesz mint anno az Ősi Vér 1 bontott. Nem titkoltan ez egy főpróba. Az új csapat és Máté első megmérettetése. Ha jól szerepel joggal reménykedhetünk még erősebb folytatásban. Adjuk meg az esélyt ennek a játéknak hogy tovább éljen, és adjuk meg ezeknek a srácoknak azt a hitet, amit ők adtak vissza nekünk a tavalyi záróversenyen.

Lehet a ccg-k ideje lejárt. De nem most és nem itt. Ez a közösség már sokszor bebizonyította, hogy összefogásban és hűségben verhetetlen. Gyertek el Ti is bontottra április 28-án!

 

D.


Módosította DiN: 2018.04.15, 23:37


Remigen

Remigen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.15, 18:46

Akár hogy is nézzük, az lfg-nek lehet lejárt az ideje, a MAGUS kártyának NEM! Aki érdeklődik még iránta, az FB-n megtalálja a kis közösséget ami még fixen fenntartja!aquir2

aquir2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.12, 17:32

Emlékszem erre a fórumra, ez volt a magus sava és borsa, itt nevelkedtünk, itt történtek a nagy veszekedések a nagy kibékülések. Gyerekek voltunk most harmincon felül vagyunk, gyerekeink lettek, házasság, komoly élet, munka, mindennapi problémák. Karrier, vagy annak elbukása minden innen indult. Komolyan gondolom...

Gyűlöltem ezt a fórumot, mert akkoriban belém nevelték, hogy ezt tegyem. De azért hiányzanak itt dolgok, hiányoznak a nagy viták (én aztán mindenkivel összevesztem aki kártyát fogott a kezébe), a laptervezések, mikor szidtuk a kiadót akkor is ha jót csinált. Ezen a fórumon szocializálódtunk, mondhat bárki bármit a legnagyobb bulizások, bebaszások, csajozások mellett volt egy állandó szereplője az életünknek ez volt a kártya. És a kártya a szívünkben volt, de a lelke egy időben ezeken a fórumokon lett ápolva.

Mondhatnátok ez a hülye Aquir mit magyaráz itt, de céllal érkeztem ide. Én szeretem ezt a játékot, és ti még most is szeretitek vagy gondolkoztatok rajta, hogy jó lenne ha történne valami. Én úgy érzem történtek olyan dolgok amikért érdemes újra nézegetni a kártya mindennapjait.

Hogy is voltak a dolgok? Próbálok visszaemlékezni...

Nem volt kommunikáció, reklám az totál 0, a játékosok véleménye le volt szarva, nem voltak megbecsülve a cikkek írói, nem fogytak kiegek mert a tesztelői sorok elárasztottak mindent, az mp spirál egyre rosszabb lett, ötlettelen-hangulat nélküli lapok jelentek meg, a vidéki játékosok nem voltak megbecsülve, nem volt alappakli, se kezdő csomag, és még rengeteg kritika érte a játékot.

Szeretnélek megkérni titeket, hogy egy aktív játékossal beszéljetek ő ezt hogyan látja. Vagy keressetek fel hírességeket náluk hitelesebb ember aligha van, és kérdezzétek meg mi történt mióta nem játszottatok. Évek óta elsőnek szerintem olyan választ kaptok ami tetszeni fog. aquir2

aquir2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.03.08, 11:14

http://mk.deltavision.hu/versenyzes/kekarcu-kiteljesedese-bontott-paklis-verseny/

Tekozlo_fiu

Tekozlo_fiu

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1573 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.13, 21:07

Az Erioni éjszakák kiegészítővel együtt több újdonságot és változást is szeretnénk bevezetni. Ezekkel nagyrészt már megismerkedhettetek, de egy nagyon fontos téma azonban még nem került terítékre: a mitikus lapok. Mit gondoltok a mitikus kategóriáról? Milyen arányokkal lennétek elégedettek?

 

http://mk.deltavision.hu/mitikus-lapok-gyakorisaga/


Módosította Tekozlo_fiu: 2017.05.13, 21:07


DiN

DiN

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.04.10, 20:47

:rendezo:Közhírré tétetik...

 

   :aaaaa:   :kinyilatkoztat: Újra MAGUS kártya verseny Eger szép városában Május 6.-án!   :kinyilatkoztat:   :aaaaa:

 

Hosszú, hosszú kihagyás után, újra összegyűlnek az ország M*K-sai egy jó zsugára Eger szép városában! Ám ezúttal nem csak a jelenlegi lelkes ifjoncok és kitartó veteránok. Ezúttal egy komoly múltidéző szertartást szeretnénk végrehajtani, így a valahai letűnt korok régi bajnokainak is szól ezen felhívás! 

Tudom létezik facebook is, de a játék hőskorszaka (1998-2008) anno sok száz aktív MK játékossal ezen a fórumon (is) élte életét.
 

Mint ismeretes az M*K közösség egyik legnagyobb legendája itt hagyott minket.  :rip: Pálinkás László (aka Pálinkás Úr) fizikailag talán eltávozott, de megrendítő távozása ezúttal okot adhat egy arra, hogy -képletesen- beteljesüljön a Kiválasztott akarata.  Emlékének (is) adózva poroljuk régi pókhálós lapkészleteinke,t játszunk újra egy kicsitrégi kedvencünkkel, mely anno heteket, hónapokat lopott el életünkből (higgyétek el nem véletlenül). Azóta persze felnőttünk, dolgozunk, családosak lettünk, sokan legyintenek talán, hogy ugyan ez a csacska mesekártya, hol érdekel már ez engem. De pontosan Pálinkás Úr állhatatosságára emlékeztetném őket: őt ez sosem zavarta. Most utólag kell belátnom, hogy az egyik leglazább figura volt akit valaha ismertem, hiszen generációs szakadékot átölelve közénk telepedett és közösségünk beszippantotta őt, sőt szinte megkerülhetetlen tényezővé vált. Talán ez volt az ok ami lélekben örökké fiatallá konzerválta őt a szemünkben. Szinte MINDEN fontos versenyen ott volt és játszott. Nem zavarta sem vereség, sem távolság, fix erőnyerő pozíció, szabályrendszeri újítások, rossz kockadobás, őselem zápor, vérzivatar, villámcsapás, földrengés. Amióta játszom (és ez igencsak régen volt) a  játék 4x cserélt kiadót, sőt már 2x el is temettük. Egyetlen dolog volt mindig biztos: Pálinkás Úr. Ő aki az M*K-val együtt élte életét, ám sosem öregedett (még akkor sem amikor már nagyítóval olvasta az új lapokat). Vegyünk most példát róla, emlékezzünk rá (és saját fiatalságunkra is) és gyerünk el jó kis múltidéző  nosztalgia zsugára Egerbe május 6-án!  Mindenki, aki valaha kapcsolatba lépett a hűség, a lelkesedés és a kitartás megtestesítőjével, az örök ifjú Pálinkás Úrral, mindenki akinek van legalább egy emlékezetes sztorija róla (kinek ne lenne?) annak itt a helye!   :hedbeng2:

 

Bevallom amikor felkeresett Aquir, egész biztosan nemet mondok, ha egy mezei verseny szervezésére kér fel. Évek óta nem játszom, motivációm oda, szabadidőm aranyáron sem adnám már el, stb... Azonban a hírre felsejlettek bennem az emlékek. És bízom bennem, hogy e sorokat olvasva másokban is... Ezért láttam értelmét, hogy a régi nagyokat is összeterelve a játék jelenleg is kitartó harcosaival (nekik óriási   :leborul: ) talán megpróbáljuk mindazokat az emlékeket újra előidézni, amit régen annyira szerettünk. A következő hetekben heroikus feladatra vállalkozom: játékos pályafutásom során megfordult valahai zsugás haverjaim nagy részét megpróbálom harcba hívni. Talán sikertelenül, talán utoljára. Talán néhányan újra kedvet kapnak a játékhoz. Ki tudja. Egy próbát mindenképpen megér és az alkalom most adott.

 

Ha az általam anno beutazott észak-keleti régióból csak azokat a neveket felsorolom akik hirtelen az eszembe jutnak: László Gergely, Szabó Róbert, Novák Ákos, Szalai Adrián, Czicza Ádám, Vadászi Zoltán (of Eger), Ács Zoltán, Kovács Zoltán, Farkas Péter, Vályi László, Kertész Zoltán, Oyrin, Gál Bence, Csiger Ádám ((of Bogács, Mezőnagymihály/M.kövesd), Nagy Péter, Nagy Róbert (Karácsond), Krizsai Zoli (Jászkisér) Péter Gergő, Atesz, (Kecskemét) Jonjee, Galamb Ádám (Salgótarján), Mezi Tomi és tesója (60), Orosz Dávid, Bóta Ricsi és bandája, Klubuk Árpi (Füzesabony), Thommo és bandája, Halmi Sanyi, Stick, Casper, Ruann (és még számos debreceni egyetemista aki megfordult 2002-2007 közt a debreceni versenyeken), Wolfi és bátyja, Stonie, Tafaya (Karcag) ComEcon, Csőke Szabi, Nyaki broderz (Miskolc), Bacsó Robi, Bitto Zsolti, Posa Gabi (Abaújszántó) KeZso, Gyöngyi András, Szász Peti (Nyíregy), dr. Láposi Szilárd, dr. Küzmös Imre (a Nyírség kártyás doktorai). És a szegediekről, pestiekről, dunántúliakról nem is szóltam pedig olyan játékos legendák mint Andrejkovics Peti, D.Cs.P. Zargas, Noran, Pbooc, Subagut,  Kovács Zsolti, Cobin, Zámbó Jimi, Fiss, Kun Laci, Thorn, Rudex, LordTyuk és Tyukné vagy éppen BAM , Andris, Erdős Gyula, Guldor, Papp Zoli, Vonnák Gábor, Szebeni Vili... és még hosszan sorolhatnám.  (Mindenkitől elnézést aki kimaradt,  a lista szinte lehetetlenül hosszú, már most szinte több nevet felsoroltam, mint a jelenlegi ranglista összes tagja -ez akkor esett le amikor fejből elkezdtem írni őket és csak jöttek és jöttek az emlékek- , biztos sokan kimaradtak akik kedvesek és fontosak a számomra vagy mások számára, természetesen őket is ugyanolyan szívesen elvárjuk a versenyre! A jelen kor nagy játékosait azért nem írtam fel, mert ők úgyis is itt lesznek reményeim szerint, nekik nem kellenek a szunnyadókat megidéző ősi igék...)

 

A verseny formátuma biztosítja, hogy a játék most valóban arról szóljon, amiért érdemes összegyűlnünk: a szórakozásról. A fehérvári szervező által évek óta csiszolgatott gyakori-átlagos formátumról van szó (a játékélmény növelése érdekében számos tiltott lappal, lásd hivatalos kiírás). Így nem kell a régi, csak ezért a verseny kedvéért ideutazó játékosoknak sem megijedni, hogy nehéz lesz értelmes paklit összekaparniuk, hiszen ezen lapok többsége filléres dolog. Akár előre, akár a helyszínen lesz mód szerintem ezen lapok beszerzésére (itt kérném meg a jelenleg aktív játékosokat a helyszínre felesleges gy-á lapkészletüket hozzák el, ha tudják). A játékkörnyezetbe való belerázódás így nem lehetetlen, hiszen az utóbbi időkben évente egyetlen kiegészítő jött ki, 18+18 gyakori-átlagos lappal. Ezek átnézése és a jelenlegi környezetbe (divatosan: metába) való belerázódás így nem túl nagy energiabefektetés, inkább csak akarás kérdése. Aki csak kíváncsiságból vesz párat az új kiegészítőkből (nem a reklám helye) azoknak is jó eséllyel meg lesznek a gy-á lapok többsége. A megújult honlapon itt nézhetitek meg az új kiegészítők lapjait: http://mk.deltavision.hu/kiegeszitok/

 

A helyszín a már bevált Gesztenyés Sportbár lesz: tágas nagy szabadtéri terasz és belső tér (kb 40+30 fő szerintem elfér)  nagyszerű megközelíthetőség (vonatpályaudvar mögött, érsekkerttől 100 méterre), helyszínen ingyenes parkolási lehetőség (ez Egerben nagy szó), kulturált közeg. 

 

A verseny kiírását és lebonyolítást egy az egyben Mátéra bíztam (egyben köszönöm hogy ezt felajánlotta). Amit én ígérhetek: próbálok komoly támogatást szerezni erre a versenyre is, csakúgy, mint a legutóbbira. Elsősorban megyei, egri szuvenírekre, komoly borokra gondoljatok. A legtávolabbról érkezőket kiemelten kezelem. 

 

Extra kérésemMindenki hozzon magával egy Pálinkás Uras sztorit! (akinek nincs az szerintem nem is ezzel a játékkal játszott az elmúlt években) Lehet rövid, hosszú, humoros, emlékezetes, tanulságos, epic, bármi. Vagy a versenyen adja át nekünk, vagy mailen küldje el. A legjobb sztorikból válogatás lesz, és ezek díjazni fogjuk! (még nem tudom a versenyen erre lesz a mód, vagy utólag szavazzuk meg, de próbálunk a a versenyen is felolvasni belőlük) Így próbálunk örök emléket állítani a legendának!

 

A ***hivatalos*** kiírás tehát: A Kiválasztott Akarata Múltidéző verseny, Eger

 

Dátum: 2017. május 6.

Időpont:

10:00-17:00 (nyíitás 9:00-tól)

Nevezési díj: 2500 Ft

Formátum: GYÁ

Helyszín Név
Eger, Gesztenyés Sportbár Cím
3300. Eger, Ady Endre út 9.
Szervezők Név
Magyar Máté Dr. Doktor Dénes

Pálinkás úr vándorversenyének 1. állomása.

 

 

Nevezők számától függően 5 vagy 6 forduló várható, 45 perc az időlimit minden fordulóban.
Minden nevező után 3 kieg megy a díjalapba. Sok meglepetéssel, extra díjazással készülünk. 
Legyünk sokan, hogy méltó emléket állítsunk a legendának!

A verseny formátuma: Gyakori-Átlagos a következő tiltásokkal: Szárnyas Vigyázó, Huri, Ranagol Paplovag, Kötések Oldása, Emír Lányának kiszabadítása, Kapcsolattal Felruházás, Kígyószekta Szolgálója, Concordia, Álom Dala, Ófa Ága, Csapdák Terme, Kincses kamra

 

A verseny különleges szabálya:
trans.pngtrans.png A játékos kivehet pontosan egy darab A Kiválasztott Akaratát a cserepaklijából, majd kezébe veheti. A képesség a játék hátralévő részében nem alkalmazható játékosa számára.

A verseny küldetése:

???

 

Na és itt ezen utolsó ponton kérem aktív és kreatív részvételeteket. 2 hét azaz 04.14. a határidő. 

Kerestetik a legötletesebb a quest a versenyre! EGy olyan quest, ami méltó Pálinkás úr emlékéhez és a játékot képes teljesen megbolondítani, "fanná" tenni (a játszhatóság és egyszerűség alapelvét is szem előtt tartva). Nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat és záporozzanak a javaslatok! A legjobbnak megszavazott questtel fog futni a verseny (erre további 1 hét határidő lesz), Az ötletgazda és a legjobb kvesztelők extra kiemelt díjazásokra számíthatnak!

 


AnatAkhan

AnatAkhan

  Yllinori mortel

 • Fórumita
 • 1616 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.09.07, 09:40

 

 

Valószínűleg ez lehet az elutasítás oka, de játékos szemmel szerintem jó lenne.
Kimondva-kimondatlanul a hétarcú birodalom is ilyesmi (domvik-papok + shadoni harcosok és kiegészítő lapjaik), és szerintem az egy jó kiegészítő volt.
Ha nem éri meg leszűkíteni 18 lapra, akkor nyugodtan lehetne akár 54, de jobban fókuszálva, mint a mostaniak (azaz nem 4-5 koncepciót, hanem 2-t tartalmaz, a shadonból is kihagyták a feketerendet és a nomádokat, az árnyékháborúból az egész ranagolita-kalózos vonalat, a dúlásból majdnem teljesen kimaradtak a pajzsállamok kalandozói, stb.)

 

Nem feltétlenül csak a Hétarcú Birodalom volt ilyen. Mindben található valami egyedi koncepció, terület, hovatartozás, csak talán nincs nagy mértékben kidomborítva. Az 54 lap, az már szinte egy teljes kiegészítőnek minősül. Fontos tudni, hogy ugye ez elvileg egységes ritkasággal rendelkező lapok összessége. Talán még a 36 is elegendő lehet, ha tényleg kifejezetten 1-2-3 koncepcióra van a figyelem forgatva. 18 lap biztos, hogy szűkös, az 54 az viszont már lehet sok 2 témára.

 

Ami tutifix, hogy a kiadó számára rengeteg merítési lehetőség van, sok téma van még, ami kiaknázható. Ha már csak ezzel az ötleteléssel is elérhetünk annyit, hogy a figyelem középpontjába kerül, már nyert ügy van ahhoz, hogy mint játékos örvendjen egy egy számára kedves témának.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4610 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.09.07, 09:19

Ettől tartok én is. Játékos oldalról (pláne, ha a világhű játékosokról van szó) mindenképpen üdvözítő lenne / lehetne egy új Geofrámia. Kiadói oldalról viszont valóban számolni kell a gyors legyűjthetőséggel. Ennek köszönhetően az érdeklődés hamar megcsappanna, így a készletek is feltorlódnának, megmaradnának a kiadón.
Gyanús, hogy a lapszám mennyiség az, ami az elutasítás fő oka lehet. De vajh kérdés hasonló csomagstruktúrával egy nagyobb lapszámú Geofrámia nyerőbbé válhat-e? Teszem azt ugyanúgy 5 lapos csomagban, de 18 helyett 36 lapos Geofrámia jelenne meg, az például miként módosítana ezen az állásponton.

 
Valószínűleg ez lehet az elutasítás oka, de játékos szemmel szerintem jó lenne.
Kimondva-kimondatlanul a hétarcú birodalom is ilyesmi (domvik-papok + shadoni harcosok és kiegészítő lapjaik), és szerintem az egy jó kiegészítő volt.
Ha nem éri meg leszűkíteni 18 lapra, akkor nyugodtan lehetne akár 54, de jobban fókuszálva, mint a mostaniak (azaz nem 4-5 koncepciót, hanem 2-t tartalmaz, a shadonból is kihagyták a feketerendet és a nomádokat, az árnyékháborúból az egész ranagolita-kalózos vonalat, a dúlásból majdnem teljesen kimaradtak a pajzsállamok kalandozói, stb.)

 
 

A tükörmeccsek semmiképp se lennének jók. Ezért annyi szabadságot mindenképp lehetne adni a játékosoknak, hogy maguk válasszanak. Ez mindenképp előtérbe helyezhetne témapaklikat.

 

Fel lehetne dobni olyasmivel is, hogy mindenki használhat hadiállapotot úgy, hogy megnevez egy fajt, vallást vagy hovatartozást (elf/orwella/shadon pl) és a toron helyett arra érvényesül.

Ugyanígy törzsi kötelék nem csak faj alapon, stb.

 

Néhány koncepció van, ahol tisztázni kell, hogy bár ember, ebből a szempontból fajnak vagy hovatartozásnak számít (dzsad, nomád)


Módosította galu22: 2016.09.07, 09:20


AnatAkhan

AnatAkhan

  Yllinori mortel

 • Fórumita
 • 1616 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.09.07, 07:53

Ettől tartok én is. Játékos oldalról (pláne, ha a világhű játékosokról van szó) mindenképpen üdvözítő lenne / lehetne egy új Geofrámia. Kiadói oldalról viszont valóban számolni kell a gyors legyűjthetőséggel. Ennek köszönhetően az érdeklődés hamar megcsappanna, így a készletek is feltorlódnának, megmaradnának a kiadón.

Gyanús, hogy a lapszám mennyiség az, ami az elutasítás fő oka lehet. De vajh kérdés hasonló csomagstruktúrával egy nagyobb lapszámú Geofrámia nyerőbbé válhat-e? Teszem azt ugyanúgy 5 lapos csomagban, de 18 helyett 36 lapos Geofrámia jelenne meg, az például miként módosítana ezen az állásponton.

 

Én nem feltétlenül mondanám ezt hülyeségnek. Kicsit talán magam is ebbe az irányba haladtam, hogy igazi csapatok oldják meg a küldetéseket, s ezáltal váljanak "hősökké". Azért nem elhanyagolható, hogy jobb lehetek az ellenfélnél, ha 1 kalandozóval oldok meg küldetéseket, ezáltal hamarabb érve el a dicsőséget. Emlékszem azért olyanra magam is, ahol vért izzadva szedtem össze a kalandozókat egy Manifesztáció megakadályozása, vagy M.A.G.U.S. felkutatása küldetéshez.

 

A tükörmeccsek semmiképp se lennének jók. Ezért annyi szabadságot mindenképp lehetne adni a játékosoknak, hogy maguk válasszanak. Ez mindenképp előtérbe helyezhetne témapaklikat.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4610 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.09.06, 19:23

Rég jártam erre, de csak beleolvastam és igen, ez a gondolatsor nagyon megfogott engem is. Mindig is annak a híve voltam, hogy jó lenne látni ilyen egyedi koncepciókat, témakiegészítőket. De talán egyszer megjelenik hogy "Pyarroni Államszövetség", vagy "Quiron Pentád". E mellett én kifejezetten örültem a Geofrámia témáknak. Igaz kicsi kiegészítők voltak, s feltehetőleg az anyagi megvalósítása nem olyan kedvező, de ilyenek Galu téged biztos megmozgatnának. Erről kiadó oldalról megerősítő / megcáfoló választ várhatunk?

 

 

Kiadói oldalról nem tudom megéri-e. Játékos oldalról: nálam a Geofrámiák mérlege pozitív.

 

Ami nehéz eset: olyan lapokat tartalmazott, amiből mindenkinek hamar megvolt a három-négy darab, és így hiába volt jó kis lap (lépés a criati táblán, lesath, fejszecsapás, stb.), nagyon hamar lement az áruk. Én pl. vettem anno Torof Oggit 100 forintért.

 

Viszont ilyen geofrámia erősségű kártyákat nehéz tervezni! Ne legyenek annyira erősek, mint a normál paklik egyedijei, de az átlagosok között azért számítsanak jónak.

 

Maga a téma nekem anno egyébként nagyon bejött, bár talán jobban fókuszálva jobban használhatóak lettek volna (shulur helyett toroni tolvajok, shadon helyett bajvívók, stb.)

 

(a nagyobb kiegészítők közül is ilyenek a kedvenceim: a klánok/rendek és a hétarcú birodalom)

 

Ami tényként látok, hogy a mai fejlesztést minden bizonnyal a mostani regények alakítják. Ezt látom most a Magus jövőjének, ebből lehet építkezni. És így köszönt vissza Erragal is (a Százháború például tetszetős volt eléggé), Arwell. A kyrek, crantaiak is tevékeny részei voltak Ynev történetének, így nagyon jó, hogy megjelentek. Nagy a Magus világ és mégis egyes esetekben olyan kicsinek tűnik.

 

 

Jogos, nyilván mindenkinek más jön be.

(nekem a kalandozócsapatos hozzáállás szimpibb)
 

Amíg léteznek kreatív játékosok, addig úgy gondolom, sose a fix témapaklik fognak dominálni a játékban, a versenyeken. Mindig lesz valaki, aki kitalál egy őrült kombót és végigveri a többi paklit a játékban. A következő kiegészítővel meg változhat ez, jön egy másik kreatív egyén és egy ennél jobbat ki fog találni. Aztán ki tudja, lehet valaki megtalálja azt a témapaklit, ami viszont mégiscsak úgy működik, hogy zsebre teszi a többit.

 

 

Ezzel kapcsolatban van néhány hülyeségem:

- szeretem a régi típusú küldetésmegoldó (ahol nem az a feltétel, hogy "varázsló" vagy "kincs 3", hanem az, hogy "álöltözet+csapdakeresés+ékesszólás"), kis kalandozós hordapaklikat, ennek megfelelően a kalandozókombinációkat is. Ez a klasszikus kalandozócsapatos izém

- szeretem a témapaklikat (fekete özvegyek, szöktetős boszorkányok, stb.)

- nem szeretem a játékban létrehozható, de világidegen kombókat (tipikus példája az ereni kékköpenyes és a tharr-pap egy sorban, vagy a ranagol és domvik-hívő együtt)

 

 

De hogy valami témaindító is lehessen. Mennyire támogatná a játékosbázis (aktív, alvó játékosok) és a kiadó például ilyen egyedi versenytípust? Mire gondolok. Legyen olyan verseny, hogy az adott pakliba csak adott fajjal, hovatartozással, vallásal rendelkező kalandozók kerülhetnek.

Ha ők találják ki, hogy melyik faj/hovatartozás/vallás akkor érdekes lehet. (az összes kalandozó nomád/gorviki/uwel-hívő)

Ha te mondod meg, hogy csak elf paklik, akkor elég sanszos lenne a tükörmeccs (legalábbis néhány hovatartozás/faj esetén)

 

Vagy másik opció, amit korábban én például egy másik kártyajátékban igyekeztem versenyre bevezetni, s éves összesítésben díjazva: minden versenyre meghatároztam egy világra jellemző helyszínt, s aki ehhez mérten épített paklit, begyűjtött egy pontot (ezt hűségpontnak neveztem). S év végén a világhoz leghűségesebb díjazásban részesült.

 

ha pontozható egyértelműen, akkor rendben lehet.

(mi itthon szoktunk így játszani, hogy 2 ember pyarroni-shadoni-yllinori dekket talál ki, a két másik meg kráni-kráni ork-nomádosat, vagy gorviki alvilági alakok vs. kobrák, stb.)AnatAkhan

AnatAkhan

  Yllinori mortel

 • Fórumita
 • 1616 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.09.06, 13:11

 

 

Sok olyan újra kiadható karakterkoncepció van, aminek a lapja ma már használhatatlan (pl. Arel-pap, ordani tűzvarázsló, ilanori vágtató) és simán ki lehetne adni ráncfelvarrva, plusz még ott vannak azok az államok/szervezetek, amik sosem voltak fókuszban: ilanor (!), haonwell, eren, niare, viadomo, syburr, predoc, hat város, kereskedőhercegségek, barbárok (!), északi embervadászok, kalózok...

 

Rég jártam erre, de csak beleolvastam és igen, ez a gondolatsor nagyon megfogott engem is. Mindig is annak a híve voltam, hogy jó lenne látni ilyen egyedi koncepciókat, témakiegészítőket. De talán egyszer megjelenik hogy "Pyarroni Államszövetség", vagy "Quiron Pentád". E mellett én kifejezetten örültem a Geofrámia témáknak. Igaz kicsi kiegészítők voltak, s feltehetőleg az anyagi megvalósítása nem olyan kedvező, de ilyenek Galu téged biztos megmozgatnának. Erről kiadó oldalról megerősítő / megcáfoló választ várhatunk?

 

Ami tényként látok, hogy a mai fejlesztést minden bizonnyal a mostani regények alakítják. Ezt látom most a Magus jövőjének, ebből lehet építkezni. És így köszönt vissza Erragal is (a Százháború például tetszetős volt eléggé), Arwell. A kyrek, crantaiak is tevékeny részei voltak Ynev történetének, így nagyon jó, hogy megjelentek. Nagy a Magus világ és mégis egyes esetekben olyan kicsinek tűnik.

 

Amíg léteznek kreatív játékosok, addig úgy gondolom, sose a fix témapaklik fognak dominálni a játékban, a versenyeken. Mindig lesz valaki, aki kitalál egy őrült kombót és végigveri a többi paklit a játékban. A következő kiegészítővel meg változhat ez, jön egy másik kreatív egyén és egy ennél jobbat ki fog találni. Aztán ki tudja, lehet valaki megtalálja azt a témapaklit, ami viszont mégiscsak úgy működik, hogy zsebre teszi a többit.

 

 

De hogy valami témaindító is lehessen. Mennyire támogatná a játékosbázis (aktív, alvó játékosok) és a kiadó például ilyen egyedi versenytípust? Mire gondolok. Legyen olyan verseny, hogy az adott pakliba csak adott fajjal, hovatartozással, vallásal rendelkező kalandozók kerülhetnek. Mondjuk ez biztos, hogy többféle kérdést felvetne, hogy a Rejtett város és hasonló lapok segítségével nem kerülne-e előnybe ez bizonyos típuscsoport. Vagy másik opció, amit korábban én például egy másik kártyajátékban igyekeztem versenyre bevezetni, s éves összesítésben díjazva: minden versenyre meghatároztam egy világra jellemző helyszínt, s aki ehhez mérten épített paklit, begyűjtött egy pontot (ezt hűségpontnak neveztem). S év végén a világhoz leghűségesebb díjazásban részesült.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]