Ugrás tartalomhoz


Fotó

Hogyan tovább? #4


 • Válasz írásához lépj be
921 hozzászólás érkezett eddig

dectum

dectum

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.26, 09:52

Oyrin:
Magic egy évben (250+2*150+kb250) - az újrakiadás új lapot kell megvenned a teljes gyűjteményhez.
magus: 2*108 lap a teljes gyűjtihez
Sajna a vámpírral már nem vagyok tisztában, pedig régen imádtam :titok:

A nagy különbség a trend lapot mennyiségében van:
magus: 8-10 lap
magic: 30-50 (első ránézésre)

Ebben is drágább a magic ha mindent össze akarsz szedni.

Hanee: a Te versenyeid jók, aki ezt vitatja az nem lát jól. Én már azért nem csinálom nagyon aktívan a magust, mert van 5 másik hobbim, amiben több örömöt lelek. ;) De köszönöm a felajánlást. Most én is gondolkodom rajta, hogy legalább ikerversenyeket kéne csinálni szfváron, de sajna kicsi a közönség.

Más téma:

A fő probléma a játék terjesztésében, hogy a boltos, klubos arcok nem játszák a játékot. Amikor egy kezdő bemegy, és vesz esetleg lapot kell neki valaki, aki cserél vele, játszik, segít. Amikor elkezdtem Sw-ozni, már nem adtak ilyen kártyát ki, de mivel a boltos azt mondta, h ő mindig ott van, amikor csak nyitva a bolt és bármikor szívesen játszik. Már nem úgy álltam hozzá, h kivel játsszak... Mire ráutam, h csak ő van megismertem egy rakás másik embert, és volt is egy jó kis társaság. Most h több város boltját is ismerem látom mennyire igaz ez a tendencia. Pécsen addig az L5R-en is látszik ez az irány. Ha a boltban valaki játszani kezd egy játékot akkor biztosan megkérdi a boltost, h mit játsszon. Sajna a boltos személye itt olyan szinten meghatározó, hogy ezzel a M*K nem tud mit kezdeni. Vannak magasabb karizmájú emberek, akik a boltokban klubokban játszanak. Ők határozzák meg azt, hogy ki mivel játsszon, ezeket az embereket kell megnyerni. (Szerencsére) Hiába megy az elkedvetlenítés itt a fórumon, ha a klubban van aki játszik, aki a tévhitekkel vitába száll. Ehhez persze az is kéne, hogy változatos legyen a magus kártya élete. Hanee, Raven/Memento, és a többi szervező, ők jelentik jelenleg az oxigént a magus fuldoklásában. A K*Mnek létkérdés a belülről motivált emberek felkutatása és megőrzése. Sokan emellett kiöregedtünk na, ez van ;)

Noran

Noran

  Baltás pajtás

 • Archívum
 • 2409 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.26, 09:19

Dectum: Így van, Ott vannak a számok. az M*K jelenleg az egyik legdrágább cucc (elöfordulhat, hogy van olyan nem túl nagy népszerüségnek örvendö termék, ami drágább).
Az ár-érték aránynál is mi vagyunk a legrosszabbak. 6-700 HUF-ért mennek el a közepes egyedik. És ezért nem a "nepperek" meg a játékosok felelösek, hanem a KM, hisz ez pontosan azért van, mert ilyen szakadék van a top, premade, robot dekkek és a közepes szintü egyedik közt.

Hanee: Ugye nem akarod azt mondani, hogy eldönötd helyettem, hogy mit írtam?! Még ha félreérthetö is lett volna a hozzászólásom, akkor is a szövegkörnyezet egyértelmüsíti, hogy mit akarok. Olvasd vissza! Ujabb melléreagálás.

Amit mondok:

Képzeld el a következö helyzetet!
Van 500 egyedid, és
-csak 1E-s csomagot forgalmazol, ahol egy csomagban van 4 átlagos és 7 gyakori.
Ehhez 500 egyedit kell nyomnod, 2000 átlagost és 3500 gyakorit. Ekkor lesz 500 csomagod.
Ez a jelen helyzet.

-csak 2E-s csomagot forgalmazol, ahol egy csomagban van 4 átlagos és 7 gyakori.
Ehhez 500 egyedit kell nyomnod, csak 1000 átlagost és csak 1750 gyakorit. Ekkor lesz 250 csomagod.

A bevetelkiesésed 22% körül lesz, mert az 1E-s csomagnál 990 HUF bevételed van egyedinként, 2E-s csomagnál meg 775.

Viszont!

A nyomdában megspórolod a gy-ák nyomtatásának majd a felét (ha azt feltételezzük, hogy 20%-al drágább a nyomtatás darabára a kisebb példányszámnál, akkor 40% nyomdaköltséget megspórolsz a gy-án - itt ugye nincs meg az az 1:10 arány, amit te lent említettél)

Ugyancsak megspórolosz magadnak ugyanennyi csomagolást is, mert fele annyi kell belöle.

Emellett a forgalmad is megnöne 2 okból.
1. 22%-al Olcsóbb egy bontott egyedi. (22% nem kis engedmény egy ilyen terméknél)
2. Fele annyi gy-á van a piacon, így jó eséllyel nincs meg mindenkinek annyi belöle, amennyi kell -> a gy-á lapok is értékkel fognak rendelkezni, ami tovább növeli a csomagvásárlási kedvet.

De az egész, amiböl kiindultunk: egy csomag lapszáma nem változna a jelenlegihez képest, és a vásárló ugyanannyiért kapná a terméket, mint most.

Most már tetszik érteni?

Ez azzal járna, hogy a mezei fogyasztó, aki a játék miatt veszi a kártyát, azonos kártyaszámhoz sokkal drágábban jutna hozzá.

Darabszámra mérve valóban kevesebb kártyát kapna, de cserébe az egyedik 22%-al olcsóbbak lennének. Ezt a 2 egyedinkénti össz 44%-nyi rést simán fel tudja használni a szükséges gy-ák beszerzésére. Ilyenkor 2E-nként 430 HUF-od marad, amiböl 4 átlagost és 7 gyakorit kell alakítanod magadnak. Én ennyi pénzért 40-50 gy-át kínáltam novemberben (Ostrombokrokkal, Anyagrombolásokkal, Birodalmi mortelekkel), és senki nem vitte el.

A versenyek díjazása is sokkal jobb lenne, mert azonos nevezési díj mellett már 8 játékosnál is pluszban vagy.

EwiL: Bátorkodtam visszaolvasni, és azt az "L alakú nyomdai íves" vitát nem velem folytattad. A hozzászólásd meggondolatlan, (arcra) ítélkezö és tartalmatlan. Ha már Weser nem törli ki a BePe-nél történt hátulról kenegetésed miatt, akkor a következönél személyesen fogom megkérni BePét, hogy távolítsa el a topikból, mert folyamatosan offolsz és felesleges problémákat generálsz. Ezt napjában többször, ha belemelegszel.

hanee

hanee

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 367 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.26, 08:12

Dectum: a bontott paklis verseny nem olcsó mulatság, ezt aláírom.
De gyere el az én bontottamra márciusban: ott 5 ezerért kapsz 9 csomagot + dupla egyedis nyeremény + ultra lap.. Erre igazán nem mondhatod, hogy nem korrekt :titok:

hanee

Oyrin

Oyrin

  Immortal

 • Archívum
 • 819 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.26, 08:08

dectum: Szeretem nagyok ezeket a szövegeket. Valóban nem az M*K a legdrágább kártyajáték... ha a snapszlit is ideszámolod!
De ez a hazai piacon kapható legdrágább TCG. Ezt senki nem próbálja így beállítani, ez így van. Tehát ha Te úgy tudod, hogy nem ez a legrdágább, akkor rosszul tudod. De vitatkozhatsz a számokkal!
Idézek Paladintól:

"pár adat:
Alappakli/lapszám // Booster/lapszám

(Magyar)HKK 1650.-/44 // 1140-1290.-/21-22

(Magyar)7Tenger 1990.-/65 // 850.-/11

(Magyar)Guardians 2250.-/60 // 800.-/11

(Angol)Magic the Gathering 3300.-/60 // 1000.-/15

(Angol)Vampire:The Eternal Struggle 3300.-/89 // 990.-/11

(Magyar)M*K 3990.-/43 // 1000.-/12"

Mindemellett pedig hozzátenném, hogy hiába ez a játék a legdrágább csomagban, ennek a lapjai érnek a legkevesebbet. Féláron árulom a lapjaim és még nem volt komoly jelentkező! :titok:

Üdv.:
Oyrin

dectum

dectum

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.26, 06:45

Bár már kezdünk eltérni a témától, de talán még nem off:

Hanee: a bontott paklis versenyek jók, de a K*M olyan áron csinálja, ami szvsz elfogadhatatlan. Én nem hiszem, h a magus a legdrágább kártyajáték, sőt tudom, h nem az. (Hiába próbálják ezt sokan így beállítani.) Ettől függetlenül a bontott nev díja hihetetlenül magas. 6e 6 csomag. Ha azt vesszük, hogy boltban 20%-okat kapunk egyes esetekben a kártyavételre, akkor már simán boltban olcsóbbra jön ki a bontott. Tudom, h SZUE, meg ilyenek de akkor is! 5e ft, 7 csomag + nyeremény. :titok:

milan

milan

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 127 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 18:19

Véleményem szerint nem lenne jó ha csak dupla egyedis csomag lenne, mert eleve drágább lenne a kiegészítő csomagonként. Ez azzal járna, hogy a mezei fogyasztó, aki a játék miatt veszi a kártyát, azonos kártyaszámhoz sokkal drágábban jutna hozzá. Őt nem érdeklik a spoiler egyedi lapok, legfeljebb 1-1 db-ot gyűjt belőle, de játszani szeretne, amihez lapmennyiségre van szükség, méghozzá GYÁ lapokból, és elfogadható áron. A 2 egyedis csomag a gyűjtőknek kedvezőbb, de a játékosoknak nem biztos.


haneeez szerintem nem így van.. nem kell a gy-á csak a spoiler... jatszani akkor tudok, ha jo a paklim..es nem attol lesz jo, hogy tele rakom kuka lapokkal...nem hiszek a hangulat jatekokba,.. (annak ellenere, hogy egy par verseny ota csak a "hangulatos" ordaric paklimat eroltetem.. )

hanee

hanee

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 367 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 17:10

Nem a kétegyedis csomag lapszáma csökken, hanem az összes forgalomban lévö gy-á-é. A kétegyedis csomagban darabra ugyanannyi lap lenne, csak épp a csomagok száma lenne kisebb -> kevesebb gy-á -> nincs mindenkinek kiloszámra belöle -> gy-á-nak is van értéke -> több tartalom van egy csomagban (jobb ár-érték arány) -> jobban megéri venni a cuccot.


Egy pillanatra azt hittem, hogy félreértettelek, de most újra elolvastam amit írtál és rájöttem, hogy nem, mert az előbb is ezt írtad.

Kiemeltem a lényeget.
Azt írtad előző hozzászólásodban is, hogy csökkentenéd a forgalomban lévő csomagok számát. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kártyalap kerülne nyomtatásra, ezzel növekednének az egy kártyalapra jutó nyomdai költségek, ergo mivel ugyanannyi lap kerül egy csomagba, de drágább a nyomtatási költsége 1 db kártyalapnak, ezért nőne az ára.

Hogy reagáljak a többi részére is a dolognak (csak mert ezt hiányoltad):
A felvázolt lehetőségek közül egyedül DIN-é elfogadható számomra (tehát hogy van szimpla és dupla egyedis csomag is, esetleg más értékesítési rendszerben). De mivel nem látok bele a kiadó üzleti dolgaiba, ezért nem szeretnék ebben mélyebben állást foglalni.

Véleményem szerint nem lenne jó ha csak dupla egyedis csomag lenne, mert eleve drágább lenne a kiegészítő csomagonként. Ez azzal járna, hogy a mezei fogyasztó, aki a játék miatt veszi a kártyát, azonos kártyaszámhoz sokkal drágábban jutna hozzá. Őt nem érdeklik a spoiler egyedi lapok, legfeljebb 1-1 db-ot gyűjt belőle, de játszani szeretne, amihez lapmennyiségre van szükség, méghozzá GYÁ lapokból, és elfogadható áron. A 2 egyedis csomag a gyűjtőknek kedvezőbb, de a játékosoknak nem biztos.
Drágább lenne a bontott/draft verseny, ami így sem kis kiadás, és sok ember van, aki azért jön el csak 1 db bontott versenyre egy évben és nem 2-3-4-re, mert nincs többre keret (márpedig bontotton is kell lapmennyiség, hogy játszható legyen a játék.

Egyébként ha megnézed a webshopot, akkor látni fogod, hogy van olyan régebbi kiegészítő, amiből már csak dupla egyediset lehet kapni. Ez valószínűleg azért van, mert a szimpla egyediset jobban vitték valamilyen okból, ami gondolom az ára miatt van, hiszen ugyanannyi lapot kapsz kevesebb pénzért és nem mindenkit mozgat meg, hogy egyedi lapokra menjen rá.

Spoiler


hanee

Remigen

Remigen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 11:08

Ewil:
Jó kezdeményezés a KM-től, hogy mi alakítsuk az ultrasort. De sajnos már nagyon kevés ember maradt, akik érdemileg is terveznének olyat, ami feldobna pár paklit és ultrának is jó (ráadásnak "megérje" érte versenyezni). Akik meg vannak, azoknak egyszerűen nincs kedvük ezzel foglalkozni (nem is tudom mért ment el...).

EwiL

EwiL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 437 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 10:45

U.I.: Az utóbbi idöben annyi "melléreagálásod" van (az utóbbi két hozzászólásoddal mindjárt kettö), hogy azon gondolkodom, szándékosan teszed a hülyét.

Persze, mindenki mas helikopter... vagy hogy :ok:


hanee: Noran az L alaku nyomdaiveknel mar mutatta, hogy eselytelen meggyozni. Sztem szimplan hagyd, mondja el, hogyan kellene, mert hat haldokli a kartya (ugye en 4 eve latom bocsanat olvasom ezt)

emberek, ha ezt az energiat pl az ultra lapokhoz valo hozzaszolasra forditanatok, sokkal tobbet tennetek pl magatoknak is. (ott van fent 7db lap, amiket me'g lehet alakitani. miert nincs hozzaszolas? vagy mindenki jok ugy ahogy most vannak? de akkor mindenki menjen is el versenyre ertuk :sor:)

Noran

Noran

  Baltás pajtás

 • Archívum
 • 2409 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 10:27

Hanee: Ez reflexböl melléreagálás volt. Gondold végig azt, amit írtál.

Nem a kétegyedis csomag lapszáma csökken, hanem az összes forgalomban lévö gy-á-é. A kétegyedis csomagban darabra ugyanannyi lap lenne, csak épp a csomagok száma lenne kisebb -> kevesebb gy-á -> nincs mindenkinek kiloszámra belöle -> gy-á-nak is van értéke -> több tartalom van egy csomagban (jobb ár-érték arány) -> jobban megéri venni a cuccot.

Ha van egy piacod, aminek kell 500 darab lap, akkor Te le fogsz gyártani
1) 500 lapot X/db áron
2) 1000 lapot 0,8X/db áron
3) 1.000.000 lapot 0,2X/db áron
(a Te logikád alapján a 3-as a megoldás, hisz akkor vagy a legkisebb darabáron :sor: ).
A lapok nyomtatása csak darabárra olcsóbb, összköltségre nem. Ha viszont nincs igény nagyobb mennyiségre az adott termékböl, akkor felesleges költséget hozol létre, mégha sokkal kisebb is a darabár.
Vagy úgy gondolod, hogy mondjuk 72.000 lap kinyomtatása kevesebbe fog kerülni, mint 36.000-é?

Ha a jelenleg értéktelen gy-ák felének a nyomdaköltségét megspórolod, és ezzel párhuzamosan enyhe gy-á hiányt alakítasz ki ezzel, akkor a gy-áknak is lesz értéke, és vagy a vásárló, vagy a "nepper" csomagot fog bontani, mert a benne lévö tartalom meghaladja majd a csomag árának értékét.

A kártya minösége:
1. A V érás lapoknak sokkal jobb minösége van, mint bármely KM-esnek. Ezt hiába akarod megcáfolni, mert talán krán volt az elsö kieg, ahol pl. nem rinyáltak az emberek az eltérö színek miatt.
2. A papír minösége is kb krán körül lett jó. Nekem vannak soha nem forgatott Gorvikos lapjaim, amiknek kopott a széle, a Sivatagi viharnak majd minden lapja elmállik a kezed alatt, meg fehér trutyival van tele, Shadonnál volt lap, aminek a bugyiban maradt a színe, stb. Még kránból is van egy HLGY-m, amit kb 10x vettem elö, nem ültem rá, nem vitte el a kutya, nem ment át rajta autó, mégis már mankóval jár szegény. A KM-nek sikerült 4 év alatt elfogadható minöséget produkálni.

Ezzel szemben van 3 darab mint Elorandom, near mint Náimom, mint Loreanom, mint Krilehorom, és sok egyéb másom, és ezekkel a lapokkal én játszottam.

DE!

maga a termék minöségi termék volt


A kártya (mint termék, és nem mint kártyalap) minösége 70% tartalom (képesség, hangulat, használhatóság, kiadói magatartás, ilyenek), 25% grafika, csilli-villi, külcsín, 5% hordozó minösége (alias lapminöség). Persze lehet a számokkal variálni, de nem sokat. (Bár a HKK a maga lap- és grafikai minöségével inkább azt bizonyítja, hogy a tartalom talán még több %-ot érdemel)
Szóval még ha abból is indulunk ki, hogy ne adj isten jobb a KM-es lapok minösége, akkor is ott a legföbb probléma, a tartalom hibája. És itt nem személyes véleményröl van szó, hanem szinte általános felfogásról, amit a jelenleg is itt lévö fórumiták szóban számtalanszor kinyilvánítottak, a többi játékos 35,4%-a pedig a legegyszerübb módon...Nem veszi a terméket.

A hozzászálosom másik, elfeledett felére is reagáhatnál!

U.I.: Az utóbbi idöben annyi "melléreagálásod" van (az utóbbi két hozzászólásoddal mindjárt kettö), hogy azon gondolkodom, szándékosan teszed a hülyét.

hanee

hanee

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 367 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 08:46

Noran én nem ismerem ugyan a lapok nyomdai költségeit de nekem is van vállalkozásom és tudom, hogy minél nagyobb számban rendelek valamit egy adott gyártónál (legyen az politasak vagy nyomdai munka), annál olcsóbban kapom meg darabját. Például ha csomagolást nézzük, 1000 db politasak 16 Ft + áfa / db, de ha 10000 db-ot veszel, akkor 7 Ft + Áfa / db.
Kb ugyanez az arány máshol is érvényesül, főleg nyomdai eszkózöknél, ahol a klisét, stanc szerszámot és egyebeket is a vevő állja és 10000 lap esetén is ki kell fizetni meg 50 db esetén is.

Tehát nem látom át a logikád azon részét hogy dupla egyedis kiegek kisebb lapszámmal kinek érnék meg? Arányaiban az egy csomagra eső költségek megnövekednének és drágábban adnák a kieget, a mezei jàtékos pedig végképp nem venné meg ha mondjuk 1100 helyett 1600 lenne..

Egyes gyá lapokat most sem olyan könnyű egyébként beszerezni :ok: van aki fizet egyes ilyen lapokért, mert hiába gyakori ha mindenki legyűjt belőle 4 db-ot és nincs elérhető db..

Még erre reagálnék (és az előzőben lévő néhány gépelési hiba miatt bocs, de telefonról írtam és bocsi a dupla post miatt is).

Ez nagy igazság, a V-érában egyszerüen elszórták a pénzt, viszont maga a termék minöségi termék volt. Viszont a mostani helyzet az, hogy a termék minösége gyenge, és ezért csúszik lefelé a kártya.

Ezzel vitába szállnék.

Pont most a hétvégén pakolgattam egy halom kártyát, elkezdem gyűjteni én is (mert mért ne), és Ákostól megkaptam a cipősdobozokban heverő gyakori-átlagos lapokat.

Az első pár (KM előtti) kiadás hemzseg a hibáktól. Egyrészt több helyen láttam elírást lapokon (lemaradt egy betű például egy építmény nevéből), másrészt magának a kártyalpanak a minősége is hagy némi kívánnivalót maga után. A nyomtatásban több hiba is van, például ha egymás mellé teszel sok élet jellemű kalandozót, akkor az alapszín a sötét smaragd zöldtől a világos fűzöldig váltakozik egy kiegen belül (ez főleg a premiernél jellemző). Ugyanez nem annyira éles a sötét színű lapoknál, de az akciólapoknál is megfigyeltem. Aztán sok olyat láttam, hogy a lapon a szélek elcsúsztak, felül 1 mm, alul fél centis margó. Nem egy küldetés lapon ott maradt egy-két vonal körben, ami szintén nyomdai hiba. A lapokból a legjobb állapotban lévőknek is a széle már elkezdett szétválni, pedig láthatóan az adott lappal kb. soha nem játszott senki, csak megvette és elrakta a dobozba. Azok a lapok, amikkel játszottak is, némelyik annyira lekopott, hogy szinte olvashatatlan a szövege.
A fehér keretes kiadás lapjainak minősége jobb volt, nagyságrendekkel, viszont nekem nem tetszik, hogy fehér a kerete, miközben feketével kezdték. Nyilván megvan az oka, de nem az egységesség látszatát kelti a dolog, ami pedig fontos egy ilyen játékban. Ráadásul itt ugye kiadtak egy csomó lapot újra, javított szöveggel.. ennek ellenére ahol több lapom volt és vegyesen voltak fehér és fekete keretes lapok, törekedtem a fehér keretes lapokat nem megtartani, mert nem szeretem őket. Elütnek az összes többitől és ez nem mutat jól, amikor kinyitom a mappát.

A KM által kiadott lapoknál az első pár kiegészítő minősége szerintem közepes. Itt is találtam néhány hibát, de a lapok minősége már így is jobb a premierhez képest például és nincsenek lekopott és széteső lapok, valamint a színek is sokkal egységesebbek. Ugyanakkor itt is felfedeztem, hogy két külön kiegnél a színek eltérnek (tehát pl. zöld vagy kék más árnyalata).
Az első minőségi ugrás véleményem szerint a zászlóháborúnál tapasztalható, ahol a lapok vastagsága és fóliázása sokkal jobb, viszont ebben a kiegben nem tetszik, hogy a lapok eléggé tapadnak egymáshoz. Viszont a kiegen belül a színek egységesek.
A következő minőségi ugrás a Hétarcú Birodalomnál tapasztalható, ahol nagyságrendekkel változott meg a kártya minősége. Teljesen más papírra kerültek a lapok, igazi kártyapapírra, a lapok jól csúsznak egymáson és a széleken nem jön szét a használattól sem. A színek kicsit sötétebbek lettek a nyomtatásban, de ezt nem tartom hátránynak, mert élénkebb és élettelibb lett. Úgy gondolom itt lehetett valami nyomdai váltás, mert összehasonlíthatatlan.

Ettől kezdve pedig egységesnek találtam a kiegészítőket, bár a Legendákban volt néhány lap ami kicsit sötétre sikeredett (rend jelleműek között), de egységesek a színárnyalatok és a minőség is. Szerintem ha ezt tartják a jövőben, akkor az teljesen jó, főleg hogy ezek a lapok elég tartósnak is tűnnek (ezt majd az idő dönti el persze).

Természetesen a KM által kiadott kártyáknál is előfordulnak hibák, például volt egy kalandozó a Sötét Együttállásban, amiről véletlenül lemaradt egy kaszt jelölés (tegyük hozzá azóta sem történt ilyen). Előfordultak nyomdai hibák is, aminek köszönhetően a gyűjtők további eltérő és "egyedi" lapokkal gazdagodnak, de nem látom ennyire vészesnek a helyzetet, főleg arányokban nézve, hiszen kiadtak már bőven 2000 lap fölött, amik között persze akad hiba, de ha arányokat kellene néznem, akkor a KM előtti lapoknál olyan 10%-os hibaarányra saccolnék, itt pedig 1%-ra, ráadásul javul a tendencia, mert a korábbi kiegekben több hiba volt, mint az újabbakban.

(Jöhetnek a kövek :sor:)

hanee

Módosította Weser: 2010.01.25, 10:40


Noran

Noran

  Baltás pajtás

 • Archívum
 • 2409 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.25, 08:07

DiN: :ok: :sor:

Én egyébként alapból csak duplaegyedis csomagot árulnék. Ez a kb 14,5%-os bevételkiesés lenne csomagonként, de
-A gy-á nyomdaköltsége a felére csökkenne (fele annyi kerülne belöle forgalomba)
-állítom, hogy legalább ugyanennyivel magasabb lenne a forgalom, ha a paraszt olcsóbban jut az egyedihez.
-Jelenleg az MK az egyik legdrágább CG Magyarországon, így a hamar függetlenedö lapárak mellett már röviddel a kiadás után nem éri meg csomagot venni. Az egyedik értéke jelenleg pár verseny után amúgy is független a csomag árától, de olcsóbb egyedi mellett tovább megéri csomagot venni, meg lehet hosszabítani egy kieg életciklusát.

Persze mindezt azzal is fel lehetne dobni, hogy kitesztelt egyedik vannak, amiknek nem használhatatlan 90%-a az aktuális játékkörnyezetben.

Meg ha csak duplaegyedis van, akkor a gy-á is egyszercsak értékesebb lesz, mert nem kerül annyi piacra belöle.

Más ötlet. Amikor jönne egy új csomag, akkor azt ki lehetne adni kiegészítö csomagként és alapcsomagként.
-A kiegészítö csomagban csak új lapok lennének azoknak, akiknek a régiek megvannak
-Az alapcsomagban új és újrakiadott lapok is lennének, és a legendákhoz hasonlóan témában, önmagukban játszható pakliként kijöhetne. Söt. A prekoncepthez hasonlóan itt lehetnének random ajándéklapok, amik csak az alappakliból bonthatók (4 egyedi csomagonként, és 3 ajándéklap a mittomén 6 féléböl).
Ez annyi plusz pénzbe kerülne, hogy kétféle csomagolás lenne, de ennek egy része visszajönne azon, hogy a nagyobb lapszámú alapcsomagok miatt nem kellene annyi csomagolást nyomtatni.

Atesz: Ezt külön kiemelem
"Az, hogy a kártya besüllyedt régen arról kizárólag a Valhalla és csapata tehetett."
Ez nagy igazság, a V-érában egyszerüen elszórták a pénzt, viszont maga a termék minöségi termék volt. Viszont a mostani helyzet az, hogy a termék minösége gyenge, és ezért csúszik lefelé a kártya.

A nemzetközi kártyák valóban más árrést tudnak biztosítani, de jó kiadói kapcsolat esetén ezen a boltok nem akadnak fenn. Ha ezt nézed, akkor egy Herry Potteren is üzembiztosan nagyobb árrésük van, mint egy M.A.G.U.S. regényen, mégis kapható mindkettö a könyvesboltokban, és ott a HKK, az Álomfogó meg a legutolsó kártyajáték is, csak az MK nem.

A másik meg az, hogy minden termék eladása kicsiben indul. az Magic-et sem egyböl 6.000.000-an játszották. Nálunk nagyon komoly vezetöi hibák sorozata áll a háttérben, ha úgy tetszik, lúzervállalkozásról van szó. Ha az MK-t nulláról kellett volna elindítania a KM-nek, a mögötte lévö közösség és név nélkül, akkor max 2 kiadást élt volna meg ez az egész, amiböl összesen 17 csomag fogyott volna országszerte. Az is csak véletlenül rossz csomagot vásárlö szülök miatt.
Szóval ha valami jó ötlet, de nem megvalósítható, az is kiadói hiba.
Persze hozzáteszem, hogy szerintem Zargas ötleteiböl több is megvalósítható, csak hát én is az "a saját szemétdombunkat mi szarjuk tele" hozzáállást látom itt, annak ellenére, hogy már nyakig benne vannak ebben a "saját" ganyéban.

Zargas: Szerintem lehet azért kicsit több pénzt is keresni egy kieggel 500-as egyediszám mellett. :D Ha érdekel az én számolásom, akkor U2 (vagy ha vagy valamikor este Skype-on, akkor dumálhatunk is)

DiN

DiN

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1598 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 16:01

Én az üzleti részébe nem szívesen szólok bele, mert a) nem látok bele b) nem értek hozzá. De korábban elhangoztt egy javaslat, amivel szerintem egyértelműen rá lehetne venni az embereket a boltban vásárlásra (ahogy látom ez az örök visszatérő probléma - jogosan).
-> Legyen duplaegyedis kiegészítő, de ezeket CSAK boltokban lehessen megvenni. Emellett a többi paklit a KM árulhatja sokkal nagyobb kedvezménnyle neten, akkor is fogják vásárolni a játékosok a boltban a duplaE-t (én pl. biztosan). Persze ez lehet nagyobb hökönszúrás, mint elsőre gondolná egy hozzám hasonló laikus fan, de szeritnem megfontolásra érdemes.

D.

Módosította DiN: 2010.01.23, 16:03


Atesz77

Atesz77

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1337 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 14:57

Én a következőket gondolom erről az egészről:

Az, hogy a kártya besüllyedt régen arról kizárólag a Valhalla és csapata tehetett. Ha normálisan tudták volna vinni a vállalkozást, akkor nem kéne azon agonizálni, hogy mit cseszett el a KM és mit nem.
Onnantól kezdve, hogy a KM vette át az egészet tényleg minden más. De hogy is lehetett volna ugyanaz???

Viszont ahhoz, hogy átvegye szüksége volt sikeres vállalkozó múltra, kapcsolati és nem utolsósorban pénzügyi értelemben vett tőkére. Nyilván lehetne emlegetni egy csomó mindent, de talán ezek alapok. Szerintem sokaknak beletört volna a bicskájuk, ha nekik kellett volna intézni az egészet. Mivel összehasonlítási alap nincs, így erről kár beszélni.

Az is igaz, hogy vannak sikeres és sikertelen vállalkozások. Ez a játék önmagában biztos, hogy nem tud eltartani normálisan egy egész csapatot, tehát max másodállásban végezhető. Kár boncolgatni, hogy miből mi és mennyi, ez tényleg nem tartozik ránk. Ugyanakkor szerintem Zargas érvelése közelebb van az igazsághoz.

Zargas, az ötleteid nem feltétlen rosszak, de ahogy Jenő írta nem nagyon megvalósíthatóak. Egyszerűen az látszik, hogy a bolthálózatoknak nem éri meg Magussal foglalkozni. Hogy miért? A nemzteközi játékok más árrést tudnak biztosítani és valószínűleg a volumen is nagyobb. Nem utolsósorban pedig a boltosok is jobban meg tudnak gazdagodni a külföldi játékok lapeladásán.
Sajnos a Magust mi árazzuk, nincsenek nemzetközi oldalak, amik képesek arra, hogy felverjék az értékesebb lapokat. Itt mindenki jórészt ingyen akar mindent és folyamatosan ugyanazokkal a "hangulatos" paklikkal akar versenyt nyerni. Persze jól be van csomagolva az ideológia, hogy ezért a Km a felelős.

Valaki említette: tényleg ott a póker, ha valaki fix lapokkal óhajt játszani és még nyeremény élmény is lehet + van benne izagalom. A gyűjtögetős játékok lényege a folyamatos megújulás és annak biztosítása, hogy a környezet is időről időre megújuljon.
A magicben nekem is ezzel szaladt tele a hököm, de a fenntarthatóságot biztosítani kell. Szerintem itt nem lesz annyira szembetűnő. Mostanában túl sok volt a változtatás és ezt nehezen veszi be a játékosok szervezete.

Amúgy tök érdekes, hogy eddig a Deltavision panaszkodott, hogy 2 egyediset nem árulhatnak a paklikból és ezért nem veszi senki tőlük őket. Most itt van a lehetőség, hogy hirdessék az igét. Szerintem ez nem a KM része, hogy egy kereskedő cég miképp protezsálja a termékeit.
Ehhez nem kell szabálykönyv meg semmi extra. Ehhez kizárólag jó értékesítő kollégák kellenek a boltba, akik komolyan veszik az egészet. Szerintem ilyenből írtó kevés van. Ez az igazság.

Szóval kicsit én túlreagáltnak érzem az egészet, ami kialakult. Nem mindenről tehet kizárólag a kiadó.

Viszont tiszteletben kell tartani nyilván mindenki döntését, aki a kiszállás mellett döntött. Ami nem jó, azt nem kell erőltetni...

Zargas

Zargas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1375 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 10:55

Figyelj Praer... ez már nem úgy működik mint régen. A játékosok többsége nem gyűjti a kártyát. A drága lapoknál pedig csak pár 10 játékosnak adatik meg hogy 3-4 példány legyen.

A kérdésedre a válasz max. 500. Ha ennél lényegesen több lenne akkor nem ilyen minőségben kapnánk a kártyát, mert olcsóbb lenne az előállítása még a jobb minőségűnek is. Nézz utánna a nyomdáknak.

Olyan pedig nincs, hogy betépik... Szerintem nincs fölösleg. Rengeteg viszont a seljet. Amíg beállítanak egy nyomdagépet van hogy 50-100 ív is lemegy... bizony a mai világban ezt is a megrendelőnek kell kifizetni.

1000 darab... Számolj már egy kicsit utánna... nem lehet ennyi csomag árát kitermelni... 36000... Szerintem már a gyártási költésg is többe volna, mint amennyit a KM keres egy kiegen...

praedarmon

praedarmon

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 621 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 10:34

Mivel erre sohasem fogun választ kapni.. csak neked teszem fel a kérdést:

szerinted egy egyediből mennyi lehet nyomva??

300? 400? 1000?

mivel 18-as kliséken készül az ív.. nem hiszem hogy a nagy részét betépnék...

ha csak 300 db készül 1 egyediből... és a játékosállomány: jelen számításaitok szerint: 400 versenyen regisztrált fő!! akkor a számításaid szerint sehova nem kerülhet 1 egyedinél több 1 főhőz és kb: 100 embernek nem is lesz soha! ezt a kiadó nem engedheti meg! és akkor nem is vettem a kulcslapokat amiből azért jó ha van 4 egy játékosnál: kiválasztott akarata, wirg ..etc

ha csak azt veszem hogy legalább 2 van ÁTLAGBAN mindenkinél (ami ugye azt jelenti hogy van akinél ott a 4 és van akinél 1 sincs!!) és mindez a névtelen tömegek nélkül ugye akik elméletileg huzzák a szekeret akkor is ez a szám közelít az 1 egyediből kb: 1000 db-hoz!

Praer

Zargas

Zargas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1375 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 10:13

csak egy kis apró számítás:

ha a legdurvább esetet nézem akkor:

- ha 1000 egyforma egyedi lap!!! (teszem azt enyészet) jelenik meg ami ha minden játékos 4-et össze akar szedni akkor 250!!!! játékosnak lesz meg a 4 db belőle!!!! elenéysző szám a mai játékos számra kívetítve.. mi lenne ha több játékos lenne??? és a gondolatmenetemet folytatva 36 - al megszorzom.. mert ugye most egy pl: 108 lapos kiegről beszélgetünk akkor:

1000 * 36 -> 36.000 egyedi lap!!!! ami 36.000 egy egyedis pakli!!!

az átlagos és a gyakori lapok aránya jóval nagyobb.... de nem ez az érdekes...

szóval ha van 36.000!!! paklink ha csak 1.000,- hufos bevételi árat számolok: 36.000.000!!!!! millió forint!!!

vajon mennyi az előállítási költség??? (108 lap festménye, nyomdaköltség, klisék költsége, honlap fenntartása??, telefonszámla, egyebek?)

a többi az a haszon...

a vicc az egészben az hogy lehet nem is ez a legdurvább eset, mert ugye lehet hogy nagyobb egyedi lapszámmal (nem 1000 hanem pl: 1200, <) kerülnek forgalomba, hogy azoknak a névtelen tömegeknek is jusson....

Praer

UI: lehet, hogy tévedek...

Ez az a pont viszont ahol a kiadó védelmére állok... Ilyen horribilis összegekről kár írni. Nem felelnek meg a valóságnak.
1. Ez a játékosállomány nem engedi meg, hogy 36000 paklit legyen készítve... a legtágabb számításaim is 8-12000-es számot mutatank.
2. 36 milla. Ha lenne ennyi pakli gyártva akkor azt mind kisekerkén kellene egyedül eladnia a KM-nek, amelyhez külön országos bolthálózat kellene.
3. Ezekhez a számokhoz amit leírtál a bizonyos mennyiség paklivásárlás és az ebből fakadó keresletcsökkenés alapján minimum 6-8-szor ennyi játékos kellene és még akkor is 10-15000 csomag maradna a KM-nek raktáron.

Szóval ekkor álomány mellett szerintem kiegenként 10-12000 csomag készül. Egyedi laponként egy 300-400 lap lehet... Ebből még lejönnek a selejtek. Ez onnan tudom biztosan, hogy meg kell kérdeznek egy nyomdát... 300 ív alatt szóba sem állnak veled, viszont 800-1000 ívvel már minőségíbb erre szakosodott nyomdát is lehet találni (és olcsóbban). Tehát ebből az következik, hogy a KM azért van a kis nyomdánál mert kevesebb a minimum ív limit...
Tehát 250-350 ív * 36 egyedi=9000-12600 csomag, ami 108-151 000 lap... ennek gyártási költsége (képek, szerkesztés, nyomda) számításaim szerint 700 000-1000 000 forint körül van ez laponként 6,5-7 Ft plusz ehhez jönnek még a tasakok amik még 200-300 000 pénzt visznek el csomagonként átlag 20-24 Ft-ot. Ez kb. egy kiegészítő esetében 1-1,3 milló forint durván 12 000 csomagnál. Ha ezt mind el tudná adni a gyártó magától kiskereskedelmi forgalmazásban akkor 10 millát kereshet kiegenként. (Hozzá kell tenni, hogy még az ÖV-n kivül ez nem sikerült, de abból szerintem fele ennyi csomag sem készült.) Akkor a nagykerek viszonteladók az eladási ár 40-50%-ért veszik csak meg a kártyát (ez a könyveknél is így van).
Egy kiegészítő megjelenése utáni pár hónapban a max. csomagok számának 40%-át tudja csak értékesíteni a kiadó... Ebből szerintem 50-50% százalékban nagy és kiskereskedelmi szinten. Ami kb. 2-2,5 millió Ft és akkor még jönnek az egyéb költségek (versdenyszervezés, telefon, posta, benzin, szállíítás)... ha két kieg van egy évben akkor ezt megszorzod 2-vel... így max. 4-5 milla jön a kártyából és ebből még adózol... Ez nem túl rózsás. Ha azt nézed, hogy egy jobb diplomás fizetés is ennyi.

Erre minden esetre nem kapunk sohasem választ még azt sem, hogy hideg/meleg... Én úgy gondolom, hogy a számításaim reálisak. Szóval üzleti szempontból épphogy csak megéri csinálni... Ha ennél jobban tejelne már rég lenne alapcsomag.

Csak egy viszonyszám... a Manif idején az első 1,5-2 hónapban ment el 15 000 csomag... beszarás.

Módosította Zargas: 2010.01.23, 10:17


praedarmon

praedarmon

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 621 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 09:23

csak egy kis apró számítás:

ha a legdurvább esetet nézem akkor:

- ha 1000 egyforma egyedi lap!!! (teszem azt enyészet) jelenik meg ami ha minden játékos 4-et össze akar szedni akkor 250!!!! játékosnak lesz meg a 4 db belőle!!!! elenéysző szám a mai játékos számra kívetítve.. mi lenne ha több játékos lenne??? és a gondolatmenetemet folytatva 36 - al megszorzom.. mert ugye most egy pl: 108 lapos kiegről beszélgetünk akkor:

1000 * 36 -> 36.000 egyedi lap!!!! ami 36.000 egy egyedis pakli!!!

az átlagos és a gyakori lapok aránya jóval nagyobb.... de nem ez az érdekes...

szóval ha van 36.000!!! paklink ha csak 1.000,- hufos bevételi árat számolok: 36.000.000!!!!! millió forint!!!

vajon mennyi az előállítási költség??? (108 lap festménye, nyomdaköltség, klisék költsége, honlap fenntartása??, telefonszámla, egyebek?)

a többi az a haszon...

a vicc az egészben az hogy lehet nem is ez a legdurvább eset, mert ugye lehet hogy nagyobb egyedi lapszámmal (nem 1000 hanem pl: 1200, <) kerülnek forgalomba, hogy azoknak a névtelen tömegeknek is jusson....

Praer

UI: lehet, hogy tévedek...

Zargas

Zargas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1375 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.23, 08:57

A legutóbbi ötleteimet felírtam a KM fórumára is... Amire választ is kaptam a KM-től... Szóval beszúrom ide is...
Előzmény:

Bár a döntésemet és véleményemet nem változtatom meg, úgy gondoltam mégis hozzászólók a témához. Sok hozzászólás érkezett az utóbbi pár napban. Hirtelen sok volt végigolvasi a termést. Amit most készülök írni, abszolút nem a "fröcsögés" körébe tartozik. Szeretnék megosztani pár ötletet, amit szívesen felírtam volna a KM fórumára is, de a ledobott a rendszer és nem engedett bejelentkezni a jelszavammal... majd kértem újat, ami több nap után azóta sem érkezett. Remélem nem lett törölve az accom.

Szóval itt mindenki ismeri a véleményem... tudjátok mi az ami nem teszik. Ami infót kaptam a fórumtaliról, úgy értelmeztem nem is változik számomra semmi. Viszont ha már abbahagyom, szeretnék lehetőséget teremteni pár ötlettel, hogy legyen a helyemre más játékos. Lehet, hogy sokan úgy gondolták hozzászólásaimból, hogy a KM bukását szeretném, de ez nem így van, csak szeretném hosszú idő után végre élvezni a játékot... erre én nem látok esélyt, de ez már az én problémám.

Szóval kezdem...
Praer ötlete a HOB-ról szerintem nem rossz, viszont abszolút nincs itt még az ideje. Ehhez azért jóval több játékos kellene... Elöször az OVV helyszineket, és azok létszámát kellene feltölteni. Ehhez viszont komoly játékosbeli számnővekedést kelle elérni. Úgy gondolom, hogy erre a játékosok nem képesek... hisz lehet látni a klubélet hiányát és a boltok hozzáállását a témával kapcsolatban. Ezek olyan tényezők melyek megléte miatt senki nem ajánlja jó szívvel az M*K barátainak és ismerőseinek.
Szerintem az MK zárt kapuihoz, a kulcs mindenkép a boltoknál van. Ahhoz hogy meg lehessen nyerni a boltokat óriási munkára volna szükség.
Az első lépés a áldozat... a KM-nek nem szabadna interneten keresztül kiskereskedelmi tevékenységet folytatnia. A boltokat viszont ösztönözni kell. Demopaklikat kell küldeni, ultralapokat és szabálykönyveket a játék betanításához. Ehhez persze elengedhetetlen egy letisztultabb egyszerűbb szabályrendszer. A boltosokat ösztönözni kell a játék betanítására. Pl. ha betanít bizonyos mennyiségű játékost akkor a következő rendelésekből kedvezményt kap 5-10-15%-ot. Ha betanítják a játékost ajándékba odaadhatnák a demopaklit + egy kupont melyért cserébe az első vásárlása alkalmával kapna ajándékba egy Ultra lapot (melyet korábban említettem), persze ehhez az ultráknak is kellene bizonyos értéket képviselnielnie. Ezután jöhetne az ösztönzés... pl. minden évben díjazin a legeredményesebb 3 kezdőjátékost csomagokkal... e mellett lehetne díjazini a letöbb versenyrejárót. A klubélet növelése érdekében lehetne a Magic-től ötletet venni. Emlékeim szerint bolton belül játszhatott bárki bárkivel akárhányszor. A győztes kapott 2 a vesztes 1 pontot. A boltos felírta az eredményeket egy füzetbe. Majd minden hónapba elküldte a központnak. Ahonnan a gyözelmek és a részvétel arányában lapokat postáztak a játékosoknak. Ez lehetne a M*K Liga. Ez nem csak a klubélet növelésére szolgálna de egyfajta nyilvántartásként működne, hogy hány játékos tolja a játékot éppen. Ezáltal simán el lehetne felejteni a névtelen tömegek 90%-át. Lenne egy pontos kép régiókra és városokra lebontva.
Aztán ki lehetne találni egy paklit, amit 18 féle lapból fel lehetne építeni (nem gyengére és nem is verhetetlenre)... majd a lapokat megtervezni, de úgy frankón kifogástalanul (minden kép tökéletes, a lapok ritka hangulatosak és ynevhűek)..., még a sablonok kinézetés is fellehetne dobni, arany és márványfelületekkel úgy, hogy maga a lap kinézete nem változzon. Szóval kiataláni egy 1 ívre nyomtatható igencsak ütös dolgot (persze a lapokat teljes titok övezné). Majd kinevezni egy megbizható jó játékost M*K bajnoknak, aki hajlando akár utazgatni is. Ezt a bajnokot meg lehetne hívni a bizonyos városok klubjaiba, ahol meg lehetne küzdeni vele. A küzdelem mondjuk 500-1000 Ft-ba kerülne. Aki megveri a bajnokot a titkos nem ismert lapokból álló paklijából kihúzhatna 3 lapot amit megtarthatna. A vesztes csak 1-et. Egy nap egy játékos csak egyszer játszhatna a bajnokkal. Viszont mindig amikor új lapot nyernek el tőle az felekrülne a netre... s amikor mind a 18 féle lapból egy bizonyos számút elnyerne tőle (mondjuk 50-et)... akkor a KM egy exlusive akció keretében bizonyos csomagok megvásárlása mellé osztaná ezeket, olyan arányban, hogy a lapok értéke nem csökkenjen többet mint 20-25%-ot. Viszont az exlusivitás keretében a kiadás kitermelje a lapok gyártási költéségét. (Mondjuk erre is vannak konkrét ötleteim.) Aztán ha lecseng, akkor jöhet a következő ilyen.

Lenne még jópár ilyen ötletem ami iszonytosan tudná népszerűsíteni a kártyát. A boltok is elégedettek lennének hisz hemzsegnének a potenciális vásárlók... A KM a kiskereskedelmi bevételt tudná pótolni az ezáltal növekedett játékoslétszámmal, míg a lehetősége még mindig meglenne arra, hogy saját versenyein kedvezményesebben áruljon csomagokat mint a boltok... ezáltal növelve hihetetlen méretűre saját versenyeit, melyek szintén a pénz hozzák...

Szóval ötletem lenne egy csokornyi..., csak azt nem tudom ki kiváncsi rá...

Válasz:

Szia Zargas!

András egyértelműen felírta itt ezen a fórumon 19-én, hogy mik azok, amik a játékosok „hatáskörébe” tartoznak, és mik azok, amik nem. Ebből következően amit hozzászólásodban fejtegetsz nem fórum, hanem U2U téma.
Ennek ellenére röviden válaszolok a felvetéseidre, bár mivel nem rendelkezel semmilyen belső információval, így felvetéseid többsége sem állhat a realitások talaján.

1./ Javaslatod az általunk történő kiskereskedelmi értékesítés beszüntetésére egyszerűen ellentmond minden üzleti megfontolásnak.
példa: A Delta Vision által kiadott kiadványok megtalálhatók az Alexandra és más kiadók és forgalmazók polcain annak ellenére, hogy a DV 15% kedvezménnyel árusítja azokat az Interneten.

2./ Mindegyik, a kártyajátékunkat forgalmazó bolt kapott tőlünk Demo paklikat, rövid demo leírást, színes nyomtatott ismertetőt a játékról, plakátokat, nem is egyszer.

3./ Minden olyan bolt, amely versenyt rendez, kap tőlünk ultra lapokat. Ez kezdetek óta gyakorlatunk, így nem is értem, hogy ez miért lenne újdonság.

4./ Mivel nem ismered az értékesítési hálózat működését, ezért nem tudhatod azt:
- hogy külön-külön a boltokat nem áll módunkban premizálni.
- hogy a boltokhoz nem mi küldjük ki az árut, így a szabálykönyveket sem, de szabálykönyvből több százat biztosítottunk a bolthálózat részére
- hogy nincs semmilyen ráhatásunk arra, hogy a bolt milyen versenyt, milyen formában, milyen premizálás mellett rendez
- hogy abba sincs beleszólásunk, hogy rendez-e MK ligabajnokságot

5./ Nem értem mit értesz az általad elfelejteni kívánt 90% névtelen tömegen. Ha a fórumokon nem író játékosokat érted alatta, akkor a szám hibás. Sokkal többen vannak! Hidd el, van nyilvántartásunk róluk. Róluk Te lemondanál?

6./ Hosszan kifejtettél egy ötletet. Sajnos kivitelezhetetlennek tűnik számomra. Ki az a szuper játékos, akinek lenne ideje végigjárni az országot és játszani az érdeklődőkkel? Sajnos én ilyent nem ismerek. Ezt legfeljebb főállásban lehetne megtenni.

Bár nem írtál erről, de ide tartozik:
A kártyajátékok népszerűsége az elektronikus játékok térnyerésével fokozatosan csökken. Ez világ-, így magyar tendencia is. A hazai piacon az utóbbi pár évben megjelent hazai és külföldi kártyajátékok egyike sem tudott jelentős játékoslétszámot meghódítani. Mindegyik konkurenciát jelentett számunkra, nem is egy pedig –finoman fogalmazva- kimondottan megcélozta a mi játékos-közönségünket. Ennek ellenére működésünk stabil, amit jelentős eredménynek tartunk, és az általad névtelen tömegnek degradált játékosoknak is köszönhetünk.

Reakció:

1./ Javaslatod az általunk történő kiskereskedelmi értékesítés beszüntetésére egyszerűen ellentmond minden üzleti megfontolásnak.
példa: A Delta Vision által kiadott kiadványok megtalálhatók az Alexandra és más kiadók és forgalmazók polcain annak ellenére, hogy a DV 15% kedvezménnyel árusítja azokat az Interneten.

Azért a kettőt nem nagyon kellene összehasonlítani... hisz a könyvek stabil közel 5000-es állandó olvasótáborral rendelkeznek. Így természetes a több csatornán keresztüli forgalmazás. Ekkora tábor mellett egy webshop csekély forgalmat bonyolít a boltok mellett. Viszont a kártya közel sem rendelkezik ekkor stabil létszámmal... s amire a boltokba kerül egyes termék (új kieg), addigra a felhasználók nagy része már bevásárolt magának a szükséges mennyiségből. Ezek után még szép, hogy a boltok egy kicsit be vannak sértődve, mert nem tudják eladni a megfelelő mennyiséget. A DV-nél még hozzá kell tenni, hogy a megjelenéskor még nem lehet rendelni az adott könyvből azonnal, míg a boltokban már meg lehet venni.

2./ Mindegyik, a kártyajátékunkat forgalmazó bolt kapott tőlünk Demo paklikat, rövid demo leírást, színes nyomtatott ismertetőt a játékról, plakátokat, nem is egyszer.

Viszont e mellett a szabályok annyira bonyolultak a többi játékhoz képest, hogy a boltok nem szívesen tanítanak be új játékost. Emellett pedig itt van az 1. pont témája..., hogy miért is tenné, hisz nem várhat akkora termékeladásra mint más játékok esetében.

3./ Minden olyan bolt, amely versenyt rendez, kap tőlünk ultra lapokat. Ez kezdetek óta gyakorlatunk, így nem is értem, hogy ez miért lenne újdonság.

Az általam felvetett plusz ulralapokat, boltban betanított játékos vásárlása esetére osztanák.
Az M*K életében az utóbbi időkben nem nagyon hallottam olyat, hogy a bolt rendezett volna versenyt... régen volt. Most miért nincs? Ezen el kellene gondolkozni... Nekem már ez a bírói vizsga is sok. Régen ez sem volt. Az rendezett versenyt aki akart... és kapott támogatást a kiadótól.

4./ Mivel nem ismered az értékesítési hálózat működését, ezért nem tudhatod azt:
- hogy külön-külön a boltokat nem áll módunkban premizálni.
- hogy a boltokhoz nem mi küldjük ki az árut, így a szabálykönyveket sem, de szabálykönyvből több százat biztosítottunk a bolthálózat részére
- hogy nincs semmilyen ráhatásunk arra, hogy a bolt milyen versenyt, milyen formában, milyen premizálás mellett rendez
- hogy abba sincs beleszólásunk, hogy rendez-e MK ligabajnokságot

Hát az, hogy nem Ti szórjátok szét a terméket... nem biztos hogy szerencsés. Hisz mégiscsak a plusz egy szereplő beépítése a boltokat szorítja háttérbe. Mint az 1. pontra is írtam ez nem lenne baj, ha az M*K is 5000-es táborral rendelkeznek.
Az a baj a dologgal, hogy a nagykereső aki a 2. szinten terít lehet, hogy a kiadónak megéri hisz új kiegészítőnél stabilan megvesz 2-3000 csomagot... ha egy idő után majd nem vesznek tőle a boltok akkor Ő is kevesebbe fog venni. (Remélem ez nem így lesz... nem szeretnék vészmadár lenni!) A többibe így természetesen igazatok van, hisz ha nem Ti terítetek, akkor kevesebb kapcsolatápolás jut a boltokra.

5./ Nem értem mit értesz az általad elfelejteni kívánt 90% névtelen tömegen. Ha a fórumokon nem író játékosokat érted alatta, akkor a szám hibás. Sokkal többen vannak! Hidd el, van nyilvántartásunk róluk. Róluk Te lemondanál?

Hát ezt tényleg félreértetted... Én nem mondanék le róluk. Az elfelejtés arra vonatkozott, hogy az M*K liga jóvoltábol mindenki ismert lenne... így nem lenne névtelen tömeg. Lenne (közel) pontos létszám helyette, ami azért nem egy hátrány.

6./ Hosszan kifejtettél egy ötletet. Sajnos kivitelezhetetlennek tűnik számomra. Ki az a szuper játékos, akinek lenne ideje végigjárni az országot és játszani az érdeklődőkkel? Sajnos én ilyent nem ismerek. Ezt legfeljebb főállásban lehetne megtenni.

Hidd el lenne ilyen. Főállásban meg biztos... arról nem is beszélve, hogy kitermelné a fizetését. Továbbá lenne a kártyának egy "követe", aki egyben reklám is. Ehhez természetesen kellenek klubbok, mert nem gondolom, hogy versenyen megjelenve sokan játszanának vele.

A kártyajátékok népszerűsége az elektronikus játékok térnyerésével fokozatosan csökken. Ez világ-, így magyar tendencia is. A hazai piacon az utóbbi pár évben megjelent hazai és külföldi kártyajátékok egyike sem tudott jelentős játékoslétszámot meghódítani. Mindegyik konkurenciát jelentett számunkra, nem is egy pedig –finoman fogalmazva- kimondottan megcélozta a mi játékos-közönségünket. Ennek ellenére működésünk stabil, amit jelentős eredménynek tartunk, és az általad névtelen tömegnek degradált játékosoknak is köszönhetünk.

Ezzel teljesen egyetértek... ezért gondolom úgy ha az ember sikereket akar elérni egy asztali játéknál, minden lehetőséget meg kell fontolni.

... és még valami.

András egyértelműen felírta itt ezen a fórumon 19-én, hogy mik azok, amik a játékosok „hatáskörébe” tartoznak, és mik azok, amik nem. Ebből következően amit hozzászólásodban fejtegetsz nem fórum, hanem U2U téma.

Hát így várhatjátok, hogy látogatottab lesz a fórum...

Üdv!


Amit még hozzáfűznék a dologhoz csak itt (mivel a másik fórumon simán moderálják vagy törlik), az hogy úgy vettem észre, hogy a KM abszolút nem az építőszándékot látta a hozzászólásomaba. Úgy gondolom, hogy bizonyos határokat át nem lépve probált az utóbbi hetekben közzétett hozászólásaimért burkolt revansot venni. Emellett elsiklott egy olyan aproság felett mint szövegértelmezés... így jópár helyen félreértettek.

általad névtelen tömegnek degradált játékosok

Ezt pedig egyszerűen el kell utasítanom, hisz a "névtelen tömegek" fogalmat nem mi játékosok kreáltuk, hanem KM kreálta, miközben nem egyszer ezekre az emberekre hivatkozott.
A KM hozzászólásából az is kitűnik, hogy szerintük minden rendben van... és ha gazdaságilag nézzük teljesen igazuk is van. Ha egy másik nagykeren keresztül forgalmazzák a kártyát valószínüleg már ez az 1 üzlet is visszahozza a kiegek árát. Utánna meg csak profit... csak az a baj, hogy szerintem ez hosszútávon nem jó. Mert ez megint a leszarom kategória a KM részéről... több játékos kell? Oldjátok meg Ti? Nekünk így is megvan a pénzünk. Nekem ezt sugallta az üzenet tartama. Továbbá azt, hogy ami pénzbe kerül az nem kell.
Szóval úgy érzem, hogy a hozzáállás teljesen "kispályás". A lehető legkevesebb befektetéssel minimális profit. Ahelyett, hogy nagyobb befektetés mellett a Maximális profitot céloznák meg. Az én nézetembe az nem siker ha eladnak 4000 csomag kártyát, ha abból 2000-3000 nem a játékosoknál landol hanem raktárakba. Ez anyagi szempontból jó..., azán amikor nem lesznek játékosok, akkor nem lesz az...
Nem értem... Biztos hülye vagyok... :D

xinaf

xinaf

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2010.01.22, 20:14

Ynevhűség
A lapok többségével nincs is gond, csak az ilyen lapokkal mint a szomjazó(csatabárd és csak a tulajdonos uwel paplovag kezében érvényesülhet a képessége), omron(kyr sogron pap), déli kapu(térkapu a fekete entrópia síkjára) stb..

G'kar

Szia!
Eredetileg a chit-chatbe akartam, de rájöttem, hogy a mondandóm a kártya jövőjével kapcsolatos, ezért végül ide írom:
A KM-et van miért szídni. Én is szoktam, és alapvetően sokan szokták. Ezzel semmi baj nincs.
DE! Csak olyan dolgokat olvassunk a fejükre, amit megérdemelnek! A Szomjazó képéről már többször beismerték, hogy ez bizony hiba. Meg nem történté tenni nem tudják, ne is várjuk el tőlük!
Másrészt, azt felejtsük el, hogy csak Uwelita kezében érvényesüljön. Nekem szívügyem a Ynev hűség, de van egy határ, amit kártyában nem lehet megvalósítani!
Ha a Szomjazót csak Uwelita használhatná, akkor pallossal ne lehessen fejsze csapni, a gra-tinoli csatát csak orkok nyerhessék meg, Weila, Kyel, Orwella, stb. szentélyt csak olyan pakliban lehessen használni, ami az adott vallásra épül, stb.
Nem vagyok a KM védnöke, mindenki ismerei a véleményemet a kiadóról, de úgy korrekt, ha mi is figyelünk, mit kérünk számon.
(OFF)A Szomjazót én is sokat emlegettem, azóta nem teszem, amióta a ketmagus honlapon egy cikkben láttam leírva, hogy beismerték a hibát. Ez teljesen korrekt volt tőlük.(/OFF)[Fantasy háttér] [Sötét háttér]