Ugrás tartalomhoz


Fotó

Holló Live


 • Válasz írásához lépj be
37 hozzászólás érkezett eddig

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.03, 19:55

Harr!

Nekem ez a 16. lájvom volt, van egy kis viszonyítási alapom.
A vívásról annyit, hogy voltak, akik rendesen vívtak, szúrtak, vágtak és csaptak... meg akik böködtek és csuklóból pöcögtettek, valamint, akiket soha, semmilyen formában nem fogott a kard, sem semmiféle fegyver, noha ezen személyeken nem volt páncél.:-)
Érdekes, de már megszoktam.
A jó lájvok, szinte mind kasztrendszeren alapultak, és ép-rendszeren, 3 ép a vért nélkülinek, +1 a könnyű vért(bőrvért, brigandin), +2 a közepes vért(láncing), +3 a nehéz vért (lovagi, teljes vért, fém mellvért).
Ez sablonosnak és idejétmúltnak tűnhet, én is azt hittem egykoron, de nem így van, higgyétek el, a tapasztalatok egyre inkább azt mutatják, hogy így a jó. E mellé pedig jó hangulatot kell teremteni és beleéléssel, szívvel-lélekkel szerep játszani, ez elengedhetetlen.
A legtöbb ember sajnos még NEM érett meg a bizalmi alapú szabályrendszerre, ezt inkább csak meghívásos rendezvényeken erőltetném. Lehet, nem jól látom, de eddig így vettem észre.
A 16 lájvból, amin részt vettem Soprontól Debrecenig, csak párat játszanék vissza ugyanúgy, de azokat tényleg teljesen pontosan ugyanúgy. (Azoknak, akik kíváncsiak rá, leírom, hogy történetesen a 2007-es veszprémi és celldömölki, aztán a 2008-as füredi és kalocsai voltak az etalon.)
Aki tényleg komolyan gondolja a lájvozást (már amennyire komolyan lehet gondolni, hát azért mégiscsak egy hobbi, sport vagy játék, nevezzétek, aminek akarjátok és szerintem jó és hasznos, legalábbis nem (túl)ártalmas), szóval akit tényleg érdekel, annak azt tudom javasolni, hogy országszerte menjen el minél többre, ahogy ideje engedi - azt hiszem nálam kevesebb ideje nem sokaknak van erre jelenleg - minél több rendszert és szervezőséget, tájat és embereket ismer meg, annál jobb és annál nagyobb rálátása van a dolgokra.
Alapvető dolog, amiből szokott a játék tönkrejutása következni: A játék kezdetekor már van két vagy több, egymással abszolút ellenséges frakció... nem biztos, hogy szerencsés. Általában azok a játékok a legszórakoztatóbbak, legérdekesebbek és legfordulatosabbak, ahol egymásra nézve semleges csapatok, egyének vannak és úgy keverednek bele a történet szálaiba, végül összefutnak és van egy közös cél, csak mindenkinek mások persze a módszerei...:-)
Nyilván itt ez eléggé meghatározott volt jellegéből kifolyólag, mivel adva volt a keletről betörő horda és a már letelepült erő, aki védelmezte a territóriumát.
Ettől függetlenül ezt a koncepciót történelmi lájvon is meg lehet valósítani, sőt!
Azt hiszem 2005 májusában volt, hogy a Veszprémi Várban játszottunk a XIII. századi Veszprémben, papgyilkosságok ügyében nyomozva... egész jó volt.

Egyébként én örültem a Holló lájvnak, hogy végre áprilisban már mehettem, és csak így tovább, játékokat szervezni kell, és azokra menni kell, mert az jó.:-)

Ám sajnos azt veszem észre, hogy tavaly előtt óta szinte nincsen egy igazán jó lájv... a régiek kezdenek kiöregedni és elmaradoznak, az újak még nem igazán értek be, a köztes generáció viszi a dolgokat egyelőre.
A másik jelenség, az egymással rivalizáló, s néha egymás létéről mit sem tudó klubok, csoportok, akik ugye egyáltalán nem működnek együtt, vagy inkább egymás ellen dolgoznak... bár egyfajta egészséges rivalizálás jót is tesz, mivel felpezsdíti az életet és előreviszi a történéseket. Egy bizonyos fajta, ismétlem, egészséges szinten! Összefogás kell, és információcsere, és együttműködés, összedolgozás. Ezt csinálják most air softban is, szerencsére. Sok más országban ez igen jól működik.
Nyilván nem ez az ország legfőbb gondja, ezzel maradéktalanul tisztában vagyok, mindössze reagálok a tényekre ez ügyben.

Mindenesetre ne essen a morál, én továbbra is járok lájvra, amikor tudok, tegyétek ti is azt!

Üdvözlettel: K.M.

Módosította Konrad_Messer: 2010.05.03, 20:01


tibi

tibi

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.03, 10:40

Üdv!
Tisztelet a Hollóknak a játék megszervezéséért, habár egy két észrevételt meg osztok avval akit érdekel.
Első lájvosként, rettenetesen vártam a játékot.
Aztán jöttek a finomságok.
A fegyvereinket a leírásoknak megfelelően készítettük el mégis bevonásra kerültek. Aztán a meghírdetett idöben nem kezdődött el a játék és így elvesztettünk egy értékes napot.
A pénzváltás lehetetlensége idegesítő volt így kénytelenek voltunk elinni a nagy hányadát :para:
Az éjszakai játék nagy hiánya. Bevallom sokkal jobban élveztem volna ha örséget kell állítani és váltásban őrködni nehogy az ellenfél az éj leple alatt meglepjen.
Régi szerepjátékosként nagyon fájt az hogy a live játékosok többsége néhány frappánsnak épp nem mondható sértegetésben élte ki a szerepjátékos hajlamait.
Ami valószínűleg az én hibám hogy a vívás mesterségéhez hozzá sem tudtam szagolni. Hát igen nincs lehetőségem hetente vívásra járni így letaroltak a hős lovagok a föld színéről. :D

Mindent egybevetve, kicsit csalódtam, mert nem így képzeltem egy Liveot.
A mézsör baromi finom volt, a barbár szekciónak külön gratula mert igazából velük értettük meg a legjobban magunkat, és remélem a szervezők nem haragszanak ezért a pár észrevételért hiszen sztem így fejlődik minden.
Mégegyszer respect
és béke!

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.14, 14:44

Üdv néktek!

Nos, lezajlott a 2010-es Holló lájv!

Alapvetően jól éreztem magam, mint általában ilyenkor, jólesett kicsit kimozdulni.

Sajnos azonban hamarabb véget ért a játék, mint terveztük, mondhatni sokkal hamarabb, mint szerettük volna. Hát hiába, mégsem tudtuk tartani öten a négy várat, jó sokan összefogtak ellenünk. Mindenesetre nem bántam meg, hogy mentem.
A fogadó és az ellátás, meg a díszlet az pompásan jól sikerült, a környezet is tudott emlékeztetni Erdélyre egy kicsit.
Az éjszakai játék teljes hiánya viszont nem túl kellemes, egyik lájvnál sem. Az IN-és-OUT váltások is néha rapszodikusak voltak, de sebaj. Jó volt larp-al kezdeni a tavaszt.

Üdvözlettel:

K.M.

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.06, 23:40

Így van a kovácsnál mindenki a saját holmiját kaphatja vissza.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.06, 23:14

Köszi az elérhetőséget.

A kovács dologhoz visszatérve, egyértelműnek gondolom, hogy más személyes holmijait nem lehet megvásárolni.

De ugye a kovácsnál, folyamatos megfigyelés alatt lesznek a felszerelések? Nem szivesen látnám, hogy valaki az újonnan legyártott fegyverrel rohangál, vagy a teljesvértet próbálgatja, illetve figyelünk a tárgyak nem elkommunizálására is? (Civilek ugye nem járják a terepet?)

Jelentkezés: itt jelezném azokat akik már biztosan jönnek a csaptból(Bfüred), Veszprém már gondolom jelentkezett)
Kenyeres Ákos (Lord Gwain)
Somogyi Gábor (Dave)
Mariann (ManndilÖ
Csősz József (Lord Dymos)
Szabolcs
Cristopher (ő még kérdéses)

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.06, 20:49

Telefonszám:
Dodo - 20/9844323. Engem bármivel kapcsolatban lehet zaklatni. Mi elvileg úgy pénteken dél fele leszünk a helyszínen! A játék kezdés péntek este 6-tól lesz.

Nem akarok nagyon előre árakat mondani, az folyamatosan fog változni. De nem fog sokba kerülni. Az árak nem lesznek szabályszerűen lefixálva, mindig változnak majd és azt a kovács határozza meg. A komolyabb felszerelés (láncing stb..) fog majd aranyakba kerülni.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.06, 12:50

Palladin - jelentkezzetek e-mailben is mind, nehogy ezen múljon.

Szervezőség - És kb. mennyi pénzbe fog kerülni egy kovácstól megvásárolandó fegyver (mondjuk, ami egy tenyérnyivel már hosszabb a karnál vagy más stílusú fegyver, mint az indulási kategória)?

Módosította Konrad_Messer: 2010.04.06, 12:52


Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.06, 12:08

Szóval, úgy alakul, hogy szép számban megjelenünk, 7-8 fő minimum, akkor az odajutási segédlet mellé, kérnék szervező telefonszámot, aki eligazít minket a kocsikkal, illetve mikorra érkezzünk körülbelül?

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.03, 17:13

Ásó eszközt igyekszünk minnél többet biztosítani, de az eddigi tapasztalat az, hogy soha nem lehet elég szerszáomot vinni.

A fegyvereknél a karhossz azt jelenti, hogy az ujjaktól a kulccsontig, és a teljes fegyver, azaz a markolat és a penge együtt.

Dodo

mdr88

mdr88

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.02, 21:20

Fontos kérdés! Ásóeszközt vigyünk, vagy lesz úgymond "mellékhelység"?
Érdekelne továbbá az is, hogy a kar hosszba mi számít bele, csak a penge, vagy a markolat is?

A választ előre is köszi!

Sztrotovgrad

Sztrotovgrad

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.02, 17:15

Tényleg erdőben leszünk.

Aki teheti, küldje el az e-mailes jelentkezést, hogy tudjuk, mennyi emberrel számolhatunk!


Gyümi

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.02, 13:12

S ugye tényleg erdőben leszünk? (Fenyő!)

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.01, 18:53

Magi minden ilyenért nagyon megharagszunk! :)
Majd emlékeztess rá vendégem vagy egy :ok:
Dodo :rohog:

magi44

magi44

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 364 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.04.01, 12:44

Sajnos még nem sok embertől kaptunk visszajelzést, pár csapattól még mindig várjuk a jelentezéseket. Egyenlőre úgy 40 fő jelzett vissza, de ez bővülni fog reméljük.


Ö..ö.....öö....remelem nem haragudtok meg érte de AJANLOTTAM a FagyottVilag-os "fiszbuk" oldalon a Hollo Live-ot.....tovabbkuldtem hátha valakit-valakiket még erdekelne a kovetkezo hetvegere...! ! !

Alohaaaaa..... :) Mgx

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.31, 22:56

40 fő :rohog:
Nagyon jónak tűnik, mi megbízhatatlan számban fogunk megjelenni, és megbízhatatlanok is leszünk :)
Na jó nem, de remélem minnél többen képiseltetjük majd magunkat.

Más: épp most készült el szétberhelt horgászbotból, az Íj prototipusom, kimérjem, hogy mekkora nyílhosszal hány fontos? Ránézésre én sem modnanám meg, de elég erősnek tűnik.

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.31, 10:51

Igyekeztem vmi eljutási segédletet összehozni. Az alábbi linkekn megtaláljátok.
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&...158ec6d025e3d63

Ami a boltokat illeti, Gödön egyes boltok még vasárnap is nyitva vannak, így az nem sok problémát fog okozni. A kocsmát igyekszünk minnél jobban felszerelni. Jellenleg melegétellel és itatal alaposan fel lesz szerelve.

Sajnos még nem sok embertől kaptunk visszajelzést, pár csapattól még mindig várjuk a jelentezéseket. Egyenlőre úgy 40 fő jelzett vissza, de ez bővülni fog reméljük.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.30, 22:33

Hamarosan itt az idő!

Megosztanátok néhány infót, várható létszám, odajutási segédlet google maps, környéken lévő boltok száma stb...
Minden ami jól jöhet.

Köszi

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.20, 17:24

Üdv!

Köszönöm, így már elég tiszta képet kaptunk. Magam részéről Brassót választom, mint kiindulási helyszínt. Azután úgyis megyek mindenfele.

Dodo

Dodo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.19, 22:44

A várak amik játékban meg fognak jelenni: Kreutzburg (Keresztvár); Marienburg(Földvár); Schwarzenburg(Feketehalom); Königstein (Királykő); Kronstadt (Brassó). így talán jobban be tudod azonosítani.

Dodo

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.19, 13:57

Üdv!

Azt lehet tudni, mely településen zúzzuk az ipart? Székelyudvarhely, Csíkszereda?...
Érdekelne, pontosan melyik év és mely régió. Csak úgy mégis, hogy jobban beleképzelhessük magunkat.
Továbbá Göd településtől merre van pontosan az Alsógödi erdő, melyik a legjobb lejutás?(Pestről Gödre gondolom busz megy, addig ok...)

Remélem ez a Holló fehér holló lesz, vagyis ritka jó játék, amiből manapság nem sok van, sajna.

A mihamarabbi viszont látásra!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]