Ugrás tartalomhoz


Fotó

K.O.'s Challenge Cup (KOCC)


 • Zárt téma Téma lezárva
962 hozzászólás érkezett eddig

discret

discret

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1859 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.05.17, 18:28

"A feladott mérkőzés: a mérkőzés feladottnak minősül, ha az egyik fél mérkőzés közben bejelenti, hogy feladja. Ekkor az adott mérkőzésen szerzett SZP-k elvesznek mindkét oldalon, de az elszenvedett sérülések !NEM!, a mérkőzés 2-0-lal a vétlen félé. CAS:0-0, K.O.:0-0 a halál, és a bomba viszont elkönyvelésre kerül."

Szerintem a vétlen felet nem kellene büntetni feladásnál. pl a törpék visznek 7-8 TD.-t erre gonosz ellenfél feladja a meccset, miért kellene elvenni a törpék által szerzett SZP-ket?


:)
Ez nem a Hófehérke és a 7 törpe c. mesefilm. Maximum ott található egy mondatban a "7" és "törpe".

Lord-Kildarf

Lord-Kildarf

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 705 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.05.17, 17:22

"A feladott mérkőzés: a mérkőzés feladottnak minősül, ha az egyik fél mérkőzés közben bejelenti, hogy feladja. Ekkor az adott mérkőzésen szerzett SZP-k elvesznek mindkét oldalon, de az elszenvedett sérülések !NEM!, a mérkőzés 2-0-lal a vétlen félé. CAS:0-0, K.O.:0-0 a halál, és a bomba viszont elkönyvelésre kerül."

Szerintem a vétlen felet nem kellene büntetni feladásnál. pl a törpék visznek 7-8 TD.-t erre gonosz ellenfél feladja a meccset, miért kellene elvenni a törpék által szerzett SZP-ket?

Módosította Lord-Kildarf: 2010.05.17, 17:23


Viharmadar

Viharmadar

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.05.17, 16:11

Június elsejétől indul az I. KOCC bajnokság.

Íme a kiírás:

A K.O.'s TV bemutatja:
K.O.'s Challenge Cup (KOCC)
Vérfoci Bajnokság

A liga kezdete: 2010.06.01
Nevezési határidő : folyamatos
A liga alapszakaszának vége: 2011.04.30
A liga rájátszásának kezdete : 2011.05.01
A liga rájátszásának vége : 2011.05.31

A ligába 1.000.000 aranyból összeállított csapatokkal lehet nevezni.
Legalább 1-es szurkolófaktort kötelező vásárolni.
Bárki nevezhet több csapattal is akár, ennek feltételei:
Saját csapat ellen nem játszhat (értelemszerűen)
Aki több csapattal nevez, annak vállalnia kell legalább 5 mérkőzés tényleges lejátszását minden csapatával – 5 meccs után lehet diszkvalifikálást kérni, ha nem jön be az adott csapattal a játék (csapat visszalép, nem lesz kihívható).
A rájátszásba egy edzőnek csak egy csapata juthat be. Ha több csapatod is bejutó helyen áll, az edző kiválasztja melyikkel akarja a rájátszást teljesíteni.
(Ez az opció azért került bele, hogy egy edző akár több csapatot is ki tudjon próbálni, de ne egy meccs alapján döntse el, hogy mennyire fekszik neki az adott csapat.)
A csapatok a liga mérkőzésein fejlődnek a Blood Bowl Competition Rules szerint (Fordítás majd menet közben lesz kész).
A nevezett csapatok a szabálykönyvben leírt standard és opcionális csapatlisták alapján összeállítandóak. (Opcionális a Chaos pact, Underworld, Slann csapat)
A mérkőzések helyszíne nem kötött, bárhol lejátszhatóak, de jegyzőkönyvet KELL vezetni róla a letölthető formátum szerint. A rangsor a beküldött jegyzőkönyv alapján lesz átvezetve a ligafelelős által.
A csapatlapokat mindenki magának frissíti. Kihíváskor el kell küldeni a csapatlapot a kihívottnak, és tájékoztatni kell, hogy a közös mérkőzés előtt még módosulhat-e a küldött csapatlap. (Pl: kedden 6-kor meccselnétek, de 3-kor még játszol előtte mással is.)
A nevezett csapatoknak számmal egyértelműen azonosítható játékosokkal kell rendelkeznie (figura festés nem kötelező, de a számozás az.)
Figyelem! A játékosok nem repülnek! Le kell koppolni őket a pályán. Ha rossz helyre lépsz, mozgáspontért korrigálhatsz, és vállalnod kell az esetleges cselezéseket is! A bejelentett akciókat végre kell hajtani. Minden játékosnál ELŐRE meg kell mondani mit fog tenni. (csak mozog, Blokkol, Rohamoz, felveszi a labdát és passzol.)
Amennyiben aktív akciónál (tehát ha nem csak mozogsz, hanem akciót hajtasz végre) nem történik ez meg, vagy nem egyértelmű volt a bejelentés, akkor az adott játékos nem cselekedhet a körben, a bejelentett akció elveszik. Ezek szigorú szabályok, de pont a viták elkerülésére vannak. Remélhetőleg mindenkinek egyértelmű a dolog, nem lesznek belőle problémák, még ha egyes vezetőedzők nem is ehhez vannak szokva.
A mérkőzésen nincs óvási lehetőség a körszámláló tolása miatt, de figyelmeztetni kell az ellenfelet, hogy állítsa helyre az elcsúszást!
Az alapszakaszban egy csapat 4 alkalommal játszhat egyazon másik csapat ellen.
A feladott mérkőzések beleszámítanak az egymás elleni 4 mérkőzésbe.

Pontozás:
2 TD vagy ennél nagyobb arányú győzelem esetén 5 pont.
1 TD-s győzelem 4 pont.
Döntetlen 2 pont.
1 TD-s vereség 1 pont.
2 TD vagy annál nagyobb arányú vereség 0.pont

Minden pontot érő sérülés okozásért és szerzett TD-ért 0,1 pont jár.
Pontazonosság esetén a több szerzett TD, majd a több okozott sérülés, majd a TÖBB ténylegesen lejátszott mérkőzés számít.

A mérkőzések lekötése az alapszakaszban kihívásos alapon működik, a rájátszás fix menetrend szerint zajlik majd.
Ahhoz, hogy egy csapat a rájátszásba jusson az alapszakaszban minimum 15 mérkőzést le kell játszania, az eredménye csak innentől vehető figyelembe a rájátszásba jutáshoz.
Az alapszakasznak vége van:
Ha elérjük a végére kiírt dátumot.
Ha már nem lehet több mérkőzést játszani
Ha a lehetséges mérkőzéseket az érintett csapatok nem kívánják lejátszani, és ezt be is jelentik a ligafelelősnek.
Az alapszakasz kihívásos formában működik.
A kihívást el lehet fogadni – ekkor szabályszerűen le kell játszani a meccset.
A kihívást el lehet utasítani. Ekkor 2-0 -lal a kihívóé a mérkőzés, de a mérkőzésszámba nem számít bele. A győztes 2 MVP-t dobhat, és dupla bevételt, mint a feladásánál.
NEM lehet helyettesítést kérni, azért nevezünk, hogy játsszunk, gyakoroljunk, tehát a helyettesítés kérése itt nem megengedett. Ha nem akarsz játszani, ne fogadd el a kihívást.

A feladott mérkőzések szintén nem számítanak bele a tényleges meccsszámba, egyébként pedig a szabálykönyv erre vonatkozó részében leírtak szerint járunk el.
A lejátszott mérkőzésekről, a nem elfogadott kihívásokról és a feladott mérkőzésekről a ligafelelőst e-mailben, vagy az rpg.hu fórumán értesíteni kell, hogy a mérkőzést jóvá lehessen írni.
A feladott mérkőzés: a mérkőzés feladottnak minősül, ha az egyik fél mérkőzés közben bejelenti, hogy feladja. Ekkor az adott mérkőzésen szerzett SZP-k elvesznek mindkét oldalon, de az elszenvedett sérülések !NEM!, a mérkőzés 2-0-lal a vétlen félé. CAS:0-0, K.O.:0-0 a halál, és a bomba viszont elkönyvelésre kerül.
A mérkőzés feladottnak minősül akkor is, ha a kihívás elutasításra kerül, illetve a felek nem tudnak 2 hónapon belüli konkrét időpontban megállapodni.
Megállapodott időpont lemondása: Mindenkivel előfordulhat, hogy hirtelen közbejön neki valami. Ebben az esetben kérheti ellenfelétől az időpont módosítását. Amennyiben az új időpont 2 hónapon belüli, a mérkőzés akkor kerül lejátszásra. Amennyiben nem sikerül új időpontot találni, a sportszerűség nevében fel kell adni a meccset az időpontot lemondónak.


A rájátszás: az alapszakasz 1., 2., és 3. helyezettje automatikusan a rájátszás elődöntőjébe jut. Az elődöntő 4. helyéért az alapszakasz 4-7. helyezett csapatai úgynevezett szabad-kártyás mérkőzéseken megmérkőznek egymással. A 4. a 7.-kel, az 5. a 6.-kal játszik, majd a 2 nyertes megmérkőzik az elődöntős helyért.
Amennyiben egy csapat, aki bejutna, nem vállalja a rájátszást, a rájátszás előtt ezt bejelentheti, és helyére az alapszakaszban utána végzett csapat kerül.
Az elődöntőben a párosítás: 1-4 és 2-3. A 2 győztes vívja a döntőt, bronzmérkőzés nem kerül kiírásra. Az elődöntőkben már nem vásárolhatók sztárjátékosok és szabadúszók, de minden más támogatás a szabályok szerint megengedetten vásárolható.

A torna győztes csapata elnyeri a K.O.'s TV Bajnoka kitüntető címet, és az ezzel járó trófeát.
További csapatdíjazások:
Kicsontozó - Legtöbb veszteségokozás különdíj.
(Veszetség okozás csak a Blokkolások, Rohamozások által okozott veszteség, a szabálykönyvben leírtak szerint.)
Temetkezési vállalkozó - Legtöbb okozott halál különdíj.
(Okozott halálnak minősül a mérkőzésen bekövetkezett minden tényleges haláleset (amikor ki kell húzni a játékost a csapatlapról), mindegy milyen körülmények között esett. (blokk, gfi elesés, cselben elesés, közönség agyaonveri, mindig éhes játékos megeszi, stb) A halálesetet annak a játékosnak írjuk jóvá, akinek ellenfele kénytelen a csapatlapról kihúzni a játékost.)
Aranykezű - Legtöbb sikeres hosszú bomba különdíj.
(Sikeres hosszú bombának minősül a labdával pontosan eldobott, és elkapott hosszú bomba passz akció.)
Mester - Az alapszakaszt megnyert csapat kapja.
Urnagyűjtő - Legtöbb elszenvedett halál
K.O. Király - legtöbb K.O. Okozás
(K.O. Okozásnak a blokkolások következtében okozott k.o minősül. Csak és kizárólag. A kilökés, cselben esés, gfi-ben esés, csapattárs rossz leérkezése, ilyesmik nem K.O.k, függetlenül attól, hogy a játékos esetleg K.O-ra kerül ettől.)
Hiperaktív - Legtöbb lejátszott tényleges mérkőzés egy csapattal
Gólzsák – Legtöbb szerzett TDA díjak a döntő után kerülnek kiosztásra, és minden lejátszott meccs eredménye figyelembe lesz véve, az is, ahol nincs meg a 15 meccses limit, illetve a rájátszásban játszott mérkőzések is.

A Bajnok köteles a győztes csapatot elindítani, mint címvédő, egy esetleges II. KOCC bajnokságban.

Van lehetőség a fejlődött csapatokat elindítani egy esetleges II. KOCC bajnokságban, ehhez mindössze az kell, hogy majdan nevezz, és egy újoncot tartalmazzon a csapatlistád! (tehát tartalékolj pénzt)


Speciális liga szabályok, amik eltérnek a lefordított BBRC szabálykönyvtől:
Passzolás menete – közbenyúlni nem a dobott passz előtt lehet, hanem a sikeres eldobás után , de az elkapás előtt lehetséges. Ügyetlenkedés esetén nem lehet közbenyúlni.

Halál okozás : A mérkőzésen okozott tényleges haláleset(ek)ért (tehát amikor az ellenfélnek ténylegesen, gyógyítás nélkül, bármilyen körülmény hatására meghal egy játékosa ellened, és ki kell húznia a csapatlapról) + 1 -et adhatsz a mérkőzés végén a bevételdobáshoz

Hosszú bomba: Amennyiben a mérkőzésen sikeres hosszú bombát dobtál (csak labdával!, sikeresen eldobott és elkapott) + 1 -et adhatsz a mérkőzés végén a bevételdobáshoz.

Időjárás tábla, tájegységenként: Amíg nem rendelkezel saját stadionnal, a melléklet szerint dobnod kell, hogy milyen tájegységi stadionban tudjátok lejátszani a mérkőzést, és annak az időjárásnak megfelelően kell majd az időjárás táblázatból dobni.

Saját stadion: Amennyiben kifizetsz 500000 aranyat, építhetsz saját stadiont (csapatlapon fel kell tüntetni, illetve a ligafelelősnek jelenteni). Ennek előnye, hogy az időjárás táblát te választhatod meg, a melléklet szerint (egyszer, az építéskor). A hazai meccseid (amikor te vagy a kihívó) a saját stadionodban kerülnek lejátszásra, így ott mindig ugyanazon időjárási tábla alapján kell dobnod. Ha saját stadionnal rendelkezel, függetlenül az eredménytől, lehetőség van újradobni a bevételt.(Ha netán nyertél, 2* is)

Bajnokság a bajnokságban!

Lehetőség van EB edzőmérkőzéseket is bajnoki szinten játszani.
Ehhez az kell, hogy egy (vagy több) speciális csapattal nevezz. Ennek a csapatnak 110-es csapatminősítésűnek kell lennie, és csak az alap skilleket tartalmazhatja. Ezen csapatok nem normál ligameccset játszanak, és a speciális szabályok sem érvényesek rájuk, azaz pontosan a szabálykönyvben leírtak az irányadóak. A mérkőzések után nincs fejlődés és pénz, van feltámadás. A mérkőzések előtt a kihívó edző dob D6-tal. Amennyit dobott, annyi skill adható az adott mérkőzésre a mérkőző csapatoknak. (Akár minden meccsen új skilleket próbálhatsz ki, hiszen ezek edzőmeccsek). 3 vagy afeletti dobás esetén egy duplára felvehető skill is kiosztható, egyébként csak normál skillek oszthatóak. A pontozás megegyezik az EB-s versenyek pontozásával (azaz eltér a ligában alkalmazottól). Mivel itt hangsúlyozottan az edzőmérkőzéseken van a jelleg, ezért itt nincs különdíj, a győztes is maximum egy dícsérő vállonveregetést kap:D Ezen fázisban nem kötött az egymással játszható mérkőzésszám sem, bárki bárkivel bármennyit játszhat. Értelemszerűen támogatások és sztárjátékosok nem használhatóak.
Az ilyen edzőmeccsek jegyzőkönyvén fel kell tüntetni, hogy EB-s csapatok játszották. EB csoportba nem csak annak érdemes beneveznie, aki szeretne szerepelni az EB csapatban, hanem annak is, aki a nemzeti csapatunk felkészülését ily módon igyekszik segíteni.
Az EB csoport eredménye az aktuális évi EB pillanatában nullázódik, és újrakezdődik, azaz egy ligaciklus alatt itt 2 ciklus fog lezajlani. A 2. ciklusra lehet új csapatokkal (is) nevezni.


Nevezéshez szükséges: Név, csapatnév, faj, hanyadik csapatod, fejlesztős vagy EB-s csapat. Amennyiben NEM szerepeltél a HALÁL VB-ben, akkor telefonos és mailes elérhetőség (ha szerepeltél, akkor ezek már rendelkezésre állnak, csak akkor jelezd, ha módosult).
Nevezni lehet mailen, vagy U2U, vagy itt a fórumon.
PL: Torq, Árnyjárók, sötét elf, 1, fejl.
Torq, Roppant Acélöklök, ork, 2, fejl.
Torq, Fegyelmező Részleg, káosz, 1, EB

valami ilyesmi formában.. felvon.gif

A fenti leírást, valamint a mellékleteket majdan ftp-n el lehet érni (ha felrakom, a mellékletet lefordítom a kezdésig).


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]