Ugrás tartalomhoz


Fotó

Baldurs Gate I.


 • Válasz írásához lépj be
2052 hozzászólás érkezett eddig

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.23, 09:51

Értem én ezt, de nekem fontos, hogy legyen felfedezés. BG1-ben rutinból megyek mindenhova, legfeljebb a BG2 az, ahol nem láttam mindent, bár anno a kaszt-specifikus küldetések kivételével megcsináltam azt is 90% körülire.

De ettől függetlenül szívesen olvasom a BG-témájú bejegyzéseidet, szóval hajrá! :)

Bulldy

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.23, 07:36

Néha elcsábulok és felrakom a BG1 -et vagy a 2-t, de aztán mindig eszembe jut, hogy ezekben a játékokban benne van a négy főiskolás évem és valami újat kellene játszani. :)

 

 

Az a fura, hogy nekem majdnem minden végigjátszásom új.

 

A SoA+ToB-ot összesen kétszer vittem végig.

 

A mostani játékaim során igyekszem olyan dolgokat kipróbálni, amit eddig nem csináltam, és megnézni, hogy jók-e.

Druidával leteszteltem a druida varázslatokat (hasznosak egyébként, a második körös varázslatokat leszámítva), varázslóval az olyan spelleket, amiket eddig nem használtam (teleport field, domination/charm person, stb.). Nem osztott/dual pappal megnéztem, hogy mennyire hasznos (talán a leginkább sokoldalú karakter egyébként) csapattag.

 

Még ki akarom próbálni:

- barbár (csapatban, soloban már megnyertem a BG1-et)

- bounty hunter (megnézni, hogy BG1-ben mennyire használható)

- assassin (hogyan lehet gazdálkodni a szintenkénti 15%-kal BG1-ben)

- sorcerer (volt már pár próba, de elejétől a végéig nem)

- blade (sima bárd volt az egyik teljes végigjátszásom, de blade-et nem nagyon használtam)

- valami olyan karakter, ami a senki által nem használt fegyverekre megy rá, amiket sosem használtam (lándzsa, alabárd, bunkó...)Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.22, 21:44

Néha elcsábulok és felrakom a BG1 -et vagy a 2-t, de aztán mindig eszembe jut, hogy ezekben a játékokban benne van a négy főiskolás évem és valami újat kellene játszani. :)

 

De persze most, hogy beszélünk róla, csak arra gondolok, hogy fel kellene tenni a BG2+ToB -ot. :D

 

Bulldygalu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.21, 06:47

Én már nehezen szánom rá magam a BG-játékokra, pedig nagyon szeretem őket. Viszont a beszámolóidat mindig örömmel olvasom. :)

 

Bulldy

 

 

Nálam határeset. 

A második részbe ritkán vágok bele, mert nekem az már túl hosszú, továbbá nem találtam belőle ráncfelvarrás előtti EE verziót.

(mind a BG1 és a BG2 EE kapott egy grafikai módosítást a 2.5 verzió körül, ami nekem nem tetszik. BG1-ből még van lementve egy megjelenéskori verzió hagyományos grafikával, de BG2-ből nincs ilyen)

 

 

Az elsőnél én azt vettem észre, hogy 8-10 óra alatt végig lehet játszani, ha tudod mit akarsz csinálni, és szelekálod, hogy mit fedezel fel és mit nem. Vannak részek, amikhez nagyon régen hozzá sem fogtam (Isle of Balduran, Firewine ruins...)

 

 

Továbbá kifejezetten meguntam a varázslóval való játékot, mert mind a két részben is indokolatlanul erős tárgyakat kapnak (ring of wizardry, staff of the magi). Volt pár kísérletem, de mindig megunom.

 

Viszont egyszer feliratkoztam egy "no reload, 75 pontos módosítatlan karakter" kihívásra, és ott megszerettem az egyébként gagyinak tartott osztályokat. Bounty Hunter, Assassin (tolvajképességekre 15% per szint!), nem-kit-bárd, nem multi/dual papok és druidák, stalker.

Ezekben azt szeretem igazán, hogy ha tudod mire valók, és hogy milyen tárgyakra van szükségük, akkor nagyon hatékonyak tudnak lenni, adnak egy új dimenziót a csapatnak. Viszont annyira nem erősek, hogy izomból le tudják nyomni az összes ellenfelet.Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.20, 22:38

Én már nehezen szánom rá magam a BG-játékokra, pedig nagyon szeretem őket. Viszont a beszámolóidat mindig örömmel olvasom. :)

 

Bulldygalu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.01.12, 21:16

Újra ránéztem a BGEE-re, ezúttal shapeshifter druida volt a delikvens, szólóban. Cloakwood bánya mélyéig jutott, de azt hiszem én rontottam el.

Az a furcsa, hogy kifejezetten hatékony osztálynak bizonyult. BG1-ben nagyon hasznos a farkas forma: -1 AC, 1d6+7 sebzés, 20% magic resitance

Bár a húzósabb ellenfelekre külön készülni kellett, az aprókat (hobgoblin, farkasok, koboldok, stb.) már első-második szinten is külön tervezés nélkül átviszi a farkas forma.
Szerintem csapatban is hasznos, gagyi harcokban farkas formában, húzósabb harcokban ember formában, idézett lényekkel.

Érdekességek:
- single weapons style (-1 AC, 2* critical) érvényesül a farkas formára, ezt érdemes kiválasztani
- ha nem változol vissza farkas formából, akkor egy idő után "eltűnnek" a farkaskarmok, és kézbe lehet fogni a dagger of venom-ot.
- gyakorlatilag nem kell hozzá jó dobás. Az erőt és az ügyességet a farkas forma fixálja (19 ill 16, akkor is, ha magasabb lenne), a karizma minimum 15, intelligenciából elég 10. Csak annyit kell gurítani, hogy kijöjjön a 15 constitution és a 18 charisma. (nekem 12-8-15-10-18-15 volt a kezdő érték, mindössze 78 pont)
- farkas formában is lehet beszélgetni
- 20 wisdom egy 4. és egy 2., 19 wisdom egy 4. és egy 1. szintű varázslatot ad. Én nem vinném 20-ra, a második varázslatszint miatt. Szvsz. megéri odaadni a második könyvet egy NPC-nek.

Hasznos varázslatok:
1: entangle, doom, shield of faith, bless, CLW
2: charm person/mammal, slow poison, barkskin, resist fire/cold, find traps
3: dispel magic, summon insect, strength of one (hat az idézett lényekre), invisibility purge, CMW
4: defensive harmony, animal summon 1, call woodland beings (tud: mass heal, hold person, miscast magic, call lightining), death ward, farsight, poison
5: true sight, insect plague, chaotic command, animal summon 2, pixie dust

A második szint nagyon gagyi, egy olyan varázslat sincs, amire megéri várni. Viszont van belőle egy rakat, így mindenből elfér egy-egy. A resist fire volt amit legtöbbet varázsoltam (a saját tüzes amulettem miatt).

BG2-be érve szerintem egyre haszontalanabb lesz a farkas forma, bár a karakter még ekkor is teljes értékű druida marad: fire elemental, earthquake, creeping doomal, firestormmal, shield of archons-szal, greater elemental summon, deva..Totemic
még korábban játszottam totemic druid-ot. A sima druidához képest nincs hátránya, az idézett lényei pedig nagyon jók (SoA-ban még bőven jók, ToB határeset)
BG1-ben pedig nagyon jók! Mindenki más ötödik szinten kapja az első idézését (a pap csontvázat, a druida 1HD-s állatokat), de nem ez a legjobb: a kígyó és a farkas immunis a kővéválásra harmadik szinttől (egy ilyennel és a barátságos ghúllal le lehet irtani a gnóm térképét. ~25000 XP)


Avenger
ezt már régebben is szerettem. A hátrányai elhanyagolhatók, a plusz varázslatok pedig hasznosak. A chromatic orb mindieg elfér, a web - a legendás druida második varázslatszinten - pláne, az improved invisibility menő, BG1-ben az ingyen chaos pedig felér egy "WIN" gombbal.

Érdekesség, hogy a sword spider és fire salamander formában a könnyebb harcokban is hasznos tud lenni, a salamander cipekedésre és menekülésre is jó.
(megjegyzés: a fire salamander lándzsát használ, szóval avengereknek fel kell venni a spear képzettséget)Druida solo:
- Shoal nevű szirén (high hedge-től nyugatra) 5000XP
- Melicamp a csirke (high hedge-től délre) 2000XP
- Beregost: kötekedő a kocsmában, családi amulett, könyv Firebead-nek
- a halászok és a papnő quest 2500XP
- harcosok/íjászok vegyenek egy prot. from petrification scrollt, és irtsák le Mutamin kertjét a ghúllal. (totemic druid is megcsinálja a ghúllal és egy farkassal)
- a basilisk térkép után az ankhegeket szintén le tudja szólózni bármilyen harcos, avenger vagy shapeshifter druida, csak egy wand of sleep-et kell venni.
- a kincses barlanghoz kell: prot. from poison, Greenstone amulet (szirének miatt) és potion of absorption (gólemek miatt)

Módosította galu22: 2019.01.12, 21:19


galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.24, 06:10

Jó összefoglaló!
 
Az UI viszont egy hányinger lett szerintem, semmi stílusa-bája. :(
 
BulldyEbben van igazság. Viszont jó pótlék olyanoknak, akik nem szeretnének a TuTu-val bajlódni.

Továbbá a csomagban benne van a Tales of the sword coast (Durlag's tower, a farkasos sziget, a jeges sziget és Ulgoth's beard a tárgyaival) amiket én sosem próbáltam.

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.23, 20:49

Jó összefoglaló!

 

Az UI viszont egy hányinger lett szerintem, semmi stílusa-bája. :(

 

Bulldygalu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.21, 08:51

Anno az Enchanced Edition nem igazán mozgatta meg a fórumot, így nem tudom mennyire ismeritek.

Végigjátszottam egy solo barbárral.


Solo:
elvileg solo+no reload lett volna...
- elfelejtettem, hogy Sarevok egyik emberének vannak robbanó nyilai
- a firewine ruins-nál az ogre mage kétszer is megölt (elfelejtettem használni a "horn of kazgaroth" tárgyat). Így összesen három visszatöltésre volt szükség.
Utolsó csata: protection from magic/fire/electricity scroll + fire resistance gyűrű + boots of speed + arrows of dispel+detonation


EE:

1)
kijavították az alapjáték apróbb bug-jait. Olyasmikre gondolok, hogy Kivan most már tényleg lelép, ha nem mész Tazok után, a Nashkel-i sheriff nem kever össze Greywolf-fal, ha nő vagy, a ranger/cleric már nem kapja meg az összes druidavarázslatot, már működik Alora "lucky rabbit foot" tárgya, stb.

2)
bekerültek a BG fegyverkategóriái, ehhez mérten a proficiency pontok is újra vannak osztva (pl. Khalid: large swords** -> longsword**, Ajantis: large swords** ->bastard sword** 2H sword*, a ranger-ek megkapták az ingyen kétkezes harcot, stb.)

3)
bekerült a BG2 összes kit-je, nagyrészt a környezethez igazítva. (pl. a totemic druid állatai kezdetben nem immunisak a normál fegyverekre)

4)
de van néhány dolog, ami nem igazán átgondolt, vagy még így is túl erős. Barbárral (rage) a ládák 99%-át szét lehet verni loot miatt, de a Lawful Evil varázslófamiliáris is brutál. (polymorpth self: brown bear... első szinten)

5)
bekerültek a BG2 tolvajképességei (hide in shadows/move silently a stealth helyett), amik egyrészt nehezítik a játékot tolvajokkal, másrészt meg a BG1 AI-t (is) könnyű szivatni csapdákkal.

6)
amennyire látom majd minden varázslathoz tettek ki scroll-t, de a legtöbb csak a játék végén elérhető, illetve sok mindenből (stoneskin, sequencer pl.) csak egy van.

7)
a semleges jellemű csapattagok nem pattannak le magas reputation esetén.

8)
lehet zoom-olni, vannak értelmesen használható AI script-ek


van újdonság (nekem) is azért:
1)
Van 3+1 új NPC: egy gonosz félork blackguard (Dorn), egy semleges félelf wild mage (Neera), egy jó Sun soul monk (Rasaad). Illetve a +1 Baeloth, a gonosz drow sorcerer.
Közös jellemzőjük, hogy a karakterosztályukon belül erősek, igényes a szinkronjuk, de az eredeti BG2-höz képest nem túl érdekes személyiségek (vagy inkább eléggé egydimenziósak). Mindhez tartozik egy új helyszín, egy-egy rövidebb küldetés, valamint egyedi tárgyak.

2)
a játékba bekerült néhány tárgy, ami azt próbálja megoldani, hogy a fegyveres jártasságok szétbontása után is hasznos legyen minden.
Ezeket találtam:
- Buckley's buckler (+1 CON, talán ez legfontosabb, ezzel a törpe és félork karakterek hamar tudnak regenerálódni)
- Elven chain (bárdoknak ideális)
- Darts of acid/fire/ice (a dart így NAGYON hasznos skill lett!)
- Stupefier (+1, mace, 10%-ban stun. a barbárral végig ezt használtam)
- The thresher (+2 flail, drágának tűnt)
- sling of accurancy (+2 sling)
- The Night Club (+1 club/+2 éjjel)
- Mighty Oak (+2 club)
- The Chesley Crusher (+2 alabárd, sebzés +6, de az APR-re 1-re csökkenti)
- Katana +1
- Harrower (+1/+3 vs. undead hosszúkard)
- scimitar +1
- ninja-to +1
- wakizashi +1
- Rashad's talon (+2 scimitar)
- albruin (+2 bastard sword, poison immunity)
- rugged leathers/hide armor (jobb bőrpáncél, ami büntetést ad tolvajképességekre. Avengereknek gondolom)

- gem bag, potion case, scroll case (bag of holding-ot nem találtam)


Így az egzotikusabb fegyvereknek is van mágikus változata, a druidák és beastmasterek tudnak válogatni, valamint a dart megfelelő alternatíva az íjak mellett. (dart of detonation nincs, de mérgező változat van)

(érdekes, hogy az első katana, amit nem tolvajok/bárdok/barbárok megszerezhetnek a cloakwood mines-ban van. Candlekeep-ben van egy, de ~750 pénzért)


3)
van néhány új kit:
dwarwen defender (csak töpre, harcos kit), shadowdancer (tolvaj, lopakodós-hátbaszúrós), dragon disciple (sorcerer kit, tüzes képességek kevesebb varázslatért cserébe), sun soul monk (élőholtak ellen) dark moon monk (stun helyett elemental bónuszsebzések, valamint detect illusion) kit-ek.


4)
néhány kit, ami erősebb, mint kellene:
- barbár: rage-ben feltöri a ládákat, és immunis egy csomó mindenre
- berserker: a ládafeltörést leszámítva a rage itt is menő
- totemic druid: bár nem immunisak a sebzésre a lényeik, az idézés első szinten nagyon erős (a többiek 5. szinten kapják az első idézést, a papok - akkor még - gagyi csontvázat, a többi druida kutyákat...)
- priest of helm: a seeking sword nagyon hasznos BG1-ben (a körönkénti támadást 3-ra állítja, de nem lehet varázsolni a hatóidő alatt)
- jester: az esetek 90%-ában jó esélye van, hogy bejön a confusion bárd-ének. (a hobgoblin-wolf-bandit-gnoll erősségű ellenfelek azért a bónusszal sem dobják meg a menőt) Ráadásul lehet láthatatlanul is énekelni...
- akármilyen tolvaj (de főleg Bounty Hunter): nagy befektetés ugyan (70-80 százalékpont), de a csapdákkal nem tud mit kezdeni az AI
- sorcerer: nem kell várni a scroll-okra, továbbá lehet olyan varázslata, amire nincs scroll (wizard eye, greater malison...)strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7963 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.10, 15:24

Nagyon tetszik neked ez a kép Strato, hogy posztolod ahol éred! :D


Látványosabb, mint egy random link, de amúgy nem is lett rossz. :) Néha megrezgetem a média több szálát is ugyanazzal, hogy teszteljem, melyik mennyire hatékony.

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.10, 14:18

Nagyon tetszik neked ez a kép Strato, hogy posztolod ahol éred! :D

 

Bulldystrato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7963 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.10, 13:42

http://www.siegeofdragonspear.com/

 

icon.pngrexsimus

rexsimus

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 58 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.10, 12:36

Kieg érkezik a BG:EE-höz: LINKrexsimus

rexsimus

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 58 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.13, 22:44

Helló!
 
Nyárra tervezek egy Baldur's Gate EE végigjátszást, és nagyon ki szeretném próbálni az új kasztokat.
 
Van-e nektek tapasztalatotok, tippetek, javaslatok vagy ötletek, hogy melyikkel lenne érdemes nekikezdeni.
 
Egyenlőre a Shadowdancert, Dark Moon Monk és a Dragon Disciple között gondolkozok.


Bronzon

Bronzon

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 15 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.04.07, 06:51

Sziasztok!

A magyarítás meglévén régóta tervezem én is újrajátszani a BG1-et, de nem az EE verziót, hanem az eredetit. Természetesen a GOG-os verzió van meg. Szeretném teljesebbé tenni az élményt az Unfinished Business-vel és a Darkest Day-vel. A következő kérdésem lenne, amennyiben tudtok segíteni: ha felteszem a magyarítást és az UB ill. DD modokat, van valakinek tapasztalata, hogyan fog működni a magyarítás ezen két moddal együtt (mivel gondolom e két mod nincs magyarítva)? Ha működik velük, mi az ajánlott telepítési sorrend? BG1, UB, DD, majd a végén a magyarítás vagy BG1, magyarítás, UB, DD?

Előre is köszönöm.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.04.25, 20:28

Galu, ezekben mind igazad van technikailag, csak én nem látom értelmét olyan csapattagnak, aki mindenhez ért... de csak egy kicsit. Karizmára palát viszek (Ajantis pl.), a varázslók meg nekem parittyával is jól beváltak (sőt, eleinte kb. darálnak) - bár lehet, hogy csak szerencsésen dobnak sokszor. :)
A BG1-ben tényleg nem számít annyira a különbség, én igazából a BG2-re értettem, amit mondtam, Vorador "gondok a későbbiekben" felvetésére.A bárd (és az avenger druida) előnye a szabadságban rejlik szerintem. Mindenképp hasznos csapattagok lesznek, akármilyen csapathoz csapjuk őket hozzá. Ideális "hatodik" emberek.

Én azért szeretem ezt a két kasztot, mert úgy összetett, hogy nem kell se duálozni, se multizni; és szeretek szintet lépni :)

Kieron

Kieron

  Homályszövő

 • Fórumita
 • 967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.04.25, 17:33

Galu, ezekben mind igazad van technikailag, csak én nem látom értelmét olyan csapattagnak, aki mindenhez ért... de csak egy kicsit. Karizmára palát viszek (Ajantis pl.), a varázslók meg nekem parittyával is jól beváltak (sőt, eleinte kb. darálnak) - bár lehet, hogy csak szerencsésen dobnak sokszor. :)

A BG1-ben tényleg nem számít annyira a különbség, én igazából a BG2-re értettem, amit mondtam, Vorador "gondok a későbbiekben" felvetésére.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4532 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.04.25, 08:12

Különben a blade-nek lesznek thac0 gondjai a későbbiekben? Most még nincs igazán lemaradva a harcosoktól, ha be van kapcsolva az offensive spin, de ahogy nézem, magasabb szinten elég sok lesz a különbség.Nekem volt Blade és Bard karakterem is, a kedvenc karakterosztályom BG-ben.


Thac0: a Bard fejlődése megáll 10 thac0-nál a harcos 0-jával szemben. (erő és fegyver módosítók nélkül). Magas szinten teljesen jól kompenzálható:
- tenser's transormation (harcos thac0-t és 200% HP-t ad)
- erőt adó övek és fegyverek

Ennél sokkal inkább probléma, hogy 1 támadás marad körönként,mivel nem tud specializálódni fegyverekre. Ezt részben lehet kompenzálni bónusz támadást adó fegyverekkel.
(a harcosok közepes szinten kétszer, magas szinten háromszor támadnak majd. Részben a karakterosztály, részben a fegyverspecializáció miatt)


BG2-ben rosszak az íjak és a dobótőrök, a számszeríj viszont érdekes:
http://baldursgate.wikia.com/wiki/Firetooth


Én egyszer próbáltam egy blade-et BG2-ben... hát mit mondjak, nem dobtam el tőle az agyam. Rögtön az elején 1 db vacak mephitet alig tudott lecsapni spinekkel együtt. Szóval nem jósóltam neki nagy jövőt, nem is vittem tovább.1. varázslói varázslatok
minden kaszt erős ami hozzáfér a mágiához, valamint - és ez nagyon fontos - használhat varázspálcákat. BG1 simán megcsinálható úgy, hogy egy bárd a fő varázsló a csapatban. (wand of sleep/fire/fear/ice/lightning/summon, memorizálva pedig védekező varázslatok)

2. a szint alapú varázslatokat (dispel magic, remove magic, melf's minute meteors, skull trap) hatékonyabban hozza létre, mint a varázsló

3. nem kell senkivel identify-t memorizálni

4. egy bárdnak általában több HP-ja van, mint a varázslónak, miközben majdnem mindenre képes amire a varázsló

5. mindig tud valamit csinálni. A varázsló "gagyi" csatákban mit szokott csinálni? Parittyával lövöldöz a hobgoblinokra (pontosabban a hobgoblinok MELLÉ). Ilyenkor a bárd szépen előveszi a számszeríjat/íjat, és valós segítséget tud nyújtani a harcosnak, főképp ha kap egy "bracers of archery"-t.

6. a karizma általában felesleges, de a minimum 15. Ha erre varázsolsz egy "friends" spellt (vagy viselsz +2 karizma köpenyt), akkor sokkal olcsóbban tudsz vásárolni a boltokban. (persze néhány potion of master thievery segítségével ingyen megszerezhető majdnem az összes varázstekercs, ingyen feltölthető az összes varázspálca, stb.)

Kieron

Kieron

  Homályszövő

 • Fórumita
 • 967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.04.24, 23:58

 

Elsősorban a 2-t tervezem, az a kedvencem. :) Az első részen most csak felületesen átmegyek, hogy megismerjem a karaktert (blade), tanuljon néhány varázslatot, összeszedjem a tulajdonságnövelő könyveket, a Helm of Baldurant és a golden pantaloonst. Más ugye nem importálódik a 2. részbe?

 

Különben a blade-nek lesznek thac0 gondjai a későbbiekben? Most még nincs igazán lemaradva a harcosoktól, ha be van kapcsolva az offensive spin, de ahogy nézem, magasabb szinten elég sok lesz a különbség.

Ez a 2 cucc sem importálódik (bár lehet, hogy az EEd-ben már igen, azt nem ismerem) - legalábbis nem közvetlenül az inventory-ba, de hamar rájuk lehet találni. Van még 1-2 dolog , amit Irenicus dungeon-jében megtalálhatsz és ismerős lesz az 1-ből, és akad még pár, ami később bukkan fel.

 

Én egyszer próbáltam egy blade-et BG2-ben... hát mit mondjak, nem dobtam el tőle az agyam. Rögtön az elején 1 db vacak mephitet alig tudott lecsapni spinekkel együtt. Szóval nem jósóltam neki nagy jövőt, nem is vittem tovább.Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.04.24, 20:28

Elsősorban a 2-t tervezem, az a kedvencem. :) Az első részen most csak felületesen átmegyek, hogy megismerjem a karaktert (blade), tanuljon néhány varázslatot, összeszedjem a tulajdonságnövelő könyveket, a Helm of Baldurant és a golden pantaloonst. Más ugye nem importálódik a 2. részbe?

 

Különben a blade-nek lesznek thac0 gondjai a későbbiekben? Most még nincs igazán lemaradva a harcosoktól, ha be van kapcsolva az offensive spin, de ahogy nézem, magasabb szinten elég sok lesz a különbség.

 

Vorador:

 

Sajna az 1-ben ez csak így megy, de ha esetleg a 2-t is tervezed még egyszer, ott már jóval szélesebb lesz a lehetőségeid skálája.

Pl. lehet mondani az általad említett, "ok, de csak ha fizetsz" dolgot, olykor lehet fenyegetőzni (persze ennek néha megvan a maga következménye...) és van pár olyan szál, amit kifejezetten csak gonosz karakterrel lehet megcsinálni. És vannak helyzetek, ahol "csak" a szerepjáték kedvéért kínál egy gonosz lehetőséget is a játék.

 
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]