Az a fura, hogy a harmadik ironman végigjátszásom bukik el Cloakwood-ban.
Mindig úgy gondoltam, hogy ha a harmadik szintet megélem, és megszerzem a szükséges tárgyakat (boots of grounding, ring of fire res., helmet of defense, ring of free action, girdle of bluntness/piercing), akkor már viszonylag jó eséllyel végig tudom vinni.
Viszont Cloakwood már harmadszor volt STOP tábla... Talán azért, mert már elég erősnek érzem magam, passz.
Érdekesség: solo priest of lathander elég jó túlélési mutatókkal rendelkezik, (sanctuary, prot. from electricity/fire, free action, resist fear, animate dead) ezt nem gondoltam volna előre.
A sima bárd talán a kedvenc karakterem lett. Mindig hasznos ha van
- ingyen identify (varázslónak segít)
- ingyen remove fear (bard song)
- varázslatok
- a pickpocket annyira nem nagy szám, de van haszna és ingyen van (ring of free action, algernon's cloak, drizzt szablyája)
- használhat pálcákat (így a varázsló varázsolhat)
- olcsó varázslatok (min. 15 karizma + friends, szerecsés dobás esetén friends sem kell)
A varázslóhoz képest azért szerettem meg jobban, mert a gagyibb harcokban (gibberling, xvart, stb.) is tud hasznos lenni, mint íjász. Én azt vettem észre, hogy a varázsló a legtöbb harcban, legalábbis BG1-ben, úgyis csak parittyázik, mert "minek lőjem el a varázslatokat ezekre".
Így a sima bárd feljött a cleric/mage multi (nyugodtan varázsolhat, sosem fogy ki a spellekből) és a thief/mage multi (a legkevésbé point and click, mind harcban, mint harcon kívül tud valamit csinálni) mellé, mint kedvenc osztály.
Módosította galu22: 2014.01.26, 13:52