Ugrás tartalomhoz


Fotó

Exalted


 • Válasz írásához lépj be
368 hozzászólás érkezett eddig

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 09:51

Mondjuk az Alkony kasztú Nap kiváválasztottak nálam is a szivem csücskei, de én gondolkodkadtam már lunar, sideral karakterekről. De oly új fajok mint a istenvérű, szellem vagy az gyikszerű lény (nem jut esszembe a neve) nem fogtak meg mint játékost.

Ez a játék a kiválasztottakról szól és mindnek megvan a burkolt szerepe a világ müködéssében. Én csak a lunarok szerepét nem értem a Teremtésben: ők mit csináltak az Elsőkorban? Értem mit ír a könyv, de akkor sem értem a szerepüket, mert a Szolárok mindent tudnak amít ők (spec. faji képességeket persze nem), többen is vannak akkor mi az ő szerepük?

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 09:44

Roninwolf:
"Mondjuk jellemző a White-wolf-ra a minden gonosz megakar javulni/ ember akar lenni lásd. Vampire, Demon: THe Fallen."
Azért némileg össszetettebbek ennél, bár tény hogy alaposan ledegradálják őket néhol. Azért jó játékok.

"Van valakinek élménye crossoverről, csak mert lehet, hogy megengedem a játékosimnak, az eltérő fajokat, de nem akkarom, hogy az legyen , mint a Riftsben.("A Sárkány mennyivel tápabb nálam")"
Ha hajlamosak ilyesféle rinyára akkor szerintem felejtsd el, mert bizonyos helyzetekben úgyis a másik táposabb lesz stb.

Blacklotus:
"Ha meg mindenképpen sokféle karaktert akarnak a játékosok, én csak a sárkányvérűről beszélném le őket, az van sztem fényévekkel lemaradva a többitől."
Megfelelő kampánykörnyezetben lehet értelmük azért (főleg ha némileg idősebbek ill. a játékos fel tudja dolgozni hogy nem ő lesz a gyakógép a csapatban), pl. ahol intrikálni, politikai kapcsolatokat előkaparni kell (persze sokmindent megtud oldani a Solar a charmjaival, de akkor olyan parti kell ahol nem rohangál egy Zenith kasztú azt kiabálva a Sárkányvérű fülébe hogy "ezt is jobban tudom" :gyagya: ).

_blacklotus (NPC/NJK)

_blacklotus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.18, 06:32

Roninwolf, te vagy az én emberem :) Szerintem is biztos hangulatos a többi "faj" is. Mi ki is akartuk próbálni mindet, abyssal meg sárkányvérű karaktereket csináltunk is, de valahogy mikor ezekre került volna a sor, az történt hogy: "majd később kipróbáljuk őket, most játsszunk inkább a solarokkal" :gyagya:
Így nincsen élményem crossoverről sem, de mi úgy játszottuk volna, hogy tiszta abyssal csapat meg tiszta sárkányvérú csapat, a lunarokat meg siderealokat komináltuk volna csak össze (sztem azok kb egy szinten vannak és még akár meg is férhetnek egymással). Ha meg mindenképpen sokféle karaktert akarnak a játékosok, én csak a sárkányvérűről beszélném le őket, az van sztem fényévekkel lemaradva a többitől.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 21:38

Mondjuk jellemző a White-wolf-ra a minden gonosz megakar javulni/ ember akar lenni lásd. Vampire, Demon: THe Fallen.

Tündéreket tényleg nem ismerem, de a lunarok szerintem nem gyengék, elég erősek ahogy nézegettem őket az alakok plusz tulajdonságaival harcban nem maradnak el a szolárok mögött és úgy vettem ki a szolárok inkább az ő lázadásuktól tartottak az első kor végén.

Mondjuk szerintem is minden fajnak meg van a maga hangulata, de nekem ez akkor is a Győzhetetlen Nap Kiválasztott Bajnokainak játéka marad.(úgy emlékszem a 2nd edition-ban van valami statisztika a kiválsztottakról abban, és 3000 szolár, abyssal van öszesen, míg a többi mennyei kiválasztottból sokkal kevesebb)

Van valakinek élménye crossoverről, csak mert lehet, hogy megengedem a játékosimnak, az eltérő fajokat, de nem akkarom, hogy az legyen , mint a Riftsben.("A Sárkány mennyivel tápabb nálam")

Módosította Roninwolf: 2006.08.17, 21:40


A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 18:11

Roninwolf:
Hát a tündérkék csak erősnek tünnek, egyébként eléggé kispályáznak a Solarokhoz képest (velük csak az Abyssal van egy szinten, illetve a Sidereal de ők is csak azért mert kapnak rendes "kiképzést" a mestereiktől).

A kémkedő Abyssal ötlet vicces, hacsak nem vállalja be nyíltan hogy Abyssal (különben egy csöppet feltünhet hogy vért könnyezik, hideg fuvallat kiséri és a csecsemők felsírnak a közelében :) ).

Blacklotus:
"Nekem furcsa ez az "abyssal-szeretet", mert nálunk meg pont fordítva van."
Noshát valakik miatt csak sikeres lett az Underworld 1,2 illetve a Bloodraint is csak csinálták valakiknek... :D

"És vajon azt meg lehet oldani, hogy egy solar meg egy abyssal összefogjon és együtt "kalandozzon"?"
Hát szerintem csak abban az esetben hogyha:
a.,a Solar valami miatt szolgálattal tartozik vagy az Abyssalnak vagy az urának (Deathlord)
b.,az Abyssal szeretne "jó útra térni"

A második esetben nem árt ha már ismerték egymást régebben (mármint az első korból) akkor lehet aztán csak igazán depizni. :aboci:

Egyébként szerintem mindegyik "fajnak" megvan a maga hangulata, magam részéről bármelyikkel szivesen játszanék (pl. egy teljes Sárkányvérű dinasztia történetét végigjátszani a birodalom alapításától kezdve a bukásáig szerintem igen szórakoztató lenne).

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 17:39

Mondjuk nálunk is a vámpírhangulat foghata meg őket...
De akkor is abyssal :) , én sem rajongok tulzottan értük, de a sárkányvérűek hasonlóan messze vannak attól, hogy a kedvenceim legyenek.

A Cult of Illuminated foglalkozik asszem crossover dolgokkal, mondjuk alapból Sideral kiválasztottak által irányított Nap kiválasztottakat képző kultusz. Abban bene volt az abyssal is, olyan ötletekekkel, hogy bűnei miat vezekel (nagyon vámpír), vagy a Deathlord-ja küldte kémkedni.

Ezért lehetne mesélni neki, de iszonyat kilógna a csapatból. Mondjuk a crossoverben sokkal zavaróbb lenne a különböző hatalmi szint. A Solar, Sideral, Abyssal meg tán még a tündér és a lunar van egy szinten, de hozájuk képest gyengébb szerintem a Sárkány és az istenvérű is.

_blacklotus (NPC/NJK)

_blacklotus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.17, 17:22

Nekem furcsa ez az "abyssal-szeretet", mert nálunk meg pont fordítva van. A kedvesem kijelentette, hogy számára csak egy játszható kiválasztott van, és ez pedig a solar. És én is hasonlóan érzek. Valahogy nem tudnék azonosulni egy ilyen nagyondarkgót-izé abyssallal. Na, mindegy, ez csak az én személyes véleményem (de kíváncsi lennék, hogy a többieknek mi tetszik annyira bennük).
És vajon azt meg lehet oldani, hogy egy solar meg egy abyssal összefogjon és együtt "kalandozzon"? Ahogy mi értelmezzük a világot, elég nehéz lenne. Még a többivel össze is jöhet, de hogy pont abyssallal...... De egy ügyes mesélő biztos meg tudja olndani :)

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 16:29

Roninwolf:
Mert az nagyon darkgótpózőr és már majdnem vámpír (sőt, ugye választhat hogy vérszívással, lélekkajálással, nyersélő hús evésével vagy mivel szerzi vissza a mote-jait, na kiváncsi vagyok hány olyan JK abyssal van aki NEM a vérszívást választotta).

Természetesen a Nekromancia az ultradark és nagyon genya, de van benne néhány "vicces" varázslat. Érdemes megnézni szvsz.

De főleg egyébként az Abyssalok "hátránya" a néha már vicces (mármint ha OUT-ban nézzük), annyira nagyon kötelező a zuhogó esőben magányosan sajnálnia magát hogy az hihetetlen. :)

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 14:19

Nem tudom miért, de nálunk is az van, hogy nem mindenki akarna Nap kiválasztott lenni. És pont nálunk is az abyssal megy nagyon, mondjuk volt érdeklődés más iránt is(Hold és Csillagok), de elmagyaráztam, hogy a Nap kiválosztottak elvileg a "Teremtés Urai" és vegyék meg ők a könyveket hozzá ha mást akarnak. Mondjuk nem tudom, miért menő annyira az abyssal, de hát ez van...

Mondjuk a Storytellers Companion elég sok charm-ot leír a többi fajhoz, a egyebeket pedig a régi könyvekből is meglehet tudni.

Abyssalról szólva...A NEKROMANCIA, na most az abyssalok átállt nap kiválasztottak, akkor ez most a normális mágia abyssal változatta néhány extra dark mágiával, vagy van benne valami extra is?

Én egyébbként leginkább egy mágia vagy harcmüvészeti kiegészítőtt látnék szívesen legközelebb. Mert hosszútávon keveset írtak az alapkönyvben ezekről, a Dragonblood könyvet pedig még nem néztem meg és nem tudom szó van-e benne ezekről. Mondjuk harcmüvészet biztos van benne...

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 12:13

De nyomi helyzet! Ahogy elnézem, lassan fog csordogálni a többi "alapkönyv" a második kiadáshoz. Kár, mert nálunk kissé vegyesebb partyt szeretne a társaság! Két játékos az ötből nem szolárussal szeretne nyomulni, és mivel egy alvilági és egy fairy lenne az áhított karakter, ez még vagy 2 évig nem áll össze sztem....

A_Messor

A_Messor

  Meridian

 • Fórumita
 • 2927 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.16, 14:28

Roninwolf:
A Birodalmat folyamatosan ilyenekkel (Warstriderekkel) verte meg renegát légió általl uralt város (első korbeli felszerelés). Azthiszem az Outcastes-ban írnak róluk többet (vagy nem).

Egyébként igen, énis úgyveszem észre hogy minden de minden animet bele akarnak sűríteni az Exaltede, ez nembiztos hogy túl jót tesz a világnak szvsz. Mert ugye a Shogunátus korában lehet szamurájkodni (sárkányvérrel ráadásul :D ), az "új" korban pedig aztán tényleg minden van (még swashbucklingot is bele akartak vinni a nyugati országokkal).
Nekem főleg az nem tetszik hogy mostmár mindennek igyekeznek japános, szamurájos ízt adni (lásd a warstriderek nevei) ezt már elkezdték egy ideje... :)

Pedig szerintem pont az volt a jó az Exaltedben hogy nem echte anime világ volt, hanem sokkal inkább valami kelet-nyugat keverék.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.16, 13:37

Hát nem tudom Olman szerintem az új alapkönyv jobban néz ki a réginél, és az új könyvek grafikája se olyan rosz csak annyi történtént, hogy még jobban elmentek képivilágában a manga irányába.

A regényekhez nem értek én most probálok beszerezni párat, szerintem mindegy melyik kiadáshoz szól, a vampire regényeknél is mindegy a 3 kiadás közül melyikhez irták (na jó mondjuk Mage-ben nem).

A Age of Wonders nem mágiás cucc, pont az a bajom vele, hogy nagyon technomán :) . Inkább technológia leirások vannak bene: Warstrider-ektől, a sugárágyúkon át a robotszolgákig. Olyan új dolgokkal, hogy hogyan lehet új fajokat kikisérletezni. Szerintem a régi kiadás ennyire nem volt technológiai központú, bár az Autotochnia (tuti nem igy irják) gépszolgáit nem ismerem, de iszonyat magas technológiával rendelkeztek az első korban, több energiapáncél van benne mint egy Rifts forráskönyvben :D .

Kérdés: az első kiadásban is voltak ilyen technológiak a Napkiválasztottak kezében csak én nem vettem észre?

U.I.: Olman a mágiás cuccok között a mérvadó aszem a Savant and Sorcerer, mert elvileg behoz szabályváltzásokat a Book of 3 Circle-hez képest. (én nem tudom mit én csak a varázslatokat néztem belőle)

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2476 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.16, 08:17

A Scavangers Sons az első kiadásos változata a Scavanger Lands-nek, gondolom. Megnéztem pár második kiadásos könyvet... hát a rajzok valami elképesztően silányak. Semmi finomság, néhány vonás, mindnek ferde szinte a szeme, és húzott a szája. Ennyi a figura. :D Ezért is maradok az első kiadásnál.

A Chosen of the Sun c. regénnyel kezdődő trilógia a második kiadáshoz való, vagy az elsőhöz? Vagy a regényeknél nem számít ilyen kiadásosdi, nem tér el metaplotban a két rendszer? :(

Az Age of Wonders meg valami mágiás cucc, csak szétszedve, nem? Arra ott a Book of Three Circle, a Bone and Ebony Book...

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 17:48

Az Age of Wonders és a Scavanger Lands logoján nem láttam a second edition jelzéstPedig ott van a boríton, hogy second edition igaz elég kis betükkel.

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 13:48

Az Age of Wonders és a Scavanger Lands logoján nem láttam a second edition jelzéstl. Ennek ellenére ahhoz készültek volna?
Egyébként most épp a képregényeket szeretném begyűjteni - nem lesz könnyű dolgom, legutóbb a Dragon Bloodedért szinte közelharcot kellett vívnom, pedig áruszállításkor értem oda... A képregényeket pedig egész Bécsben nem találtam, pedig a két legfrekventáltabb boltot kutattam át! (Viszont volt helyette Dead Lands Reloaded, hurá:-))

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 10:38

Bocs kifelejtettem a második kiadásból az új Dragonblood könnyvet, pontos cimét nem tudom, még nem látam, csak a white-wolf oldalán.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 10:35

Úgy tudom, hogy MAXXxxx oldalán a legtöbb 1. kiadásos könyv fen van:
http://exalted.freeweb.hu/

A második kiadásnál nem tudom, szerintem az alapkönyv, a mesélők könyve, Age of wonders és a Scavenger Lands jött ki. Javitson ki valaki hozáértőbb ha tévednék a 2. kiadásban, én ezeket láttam.

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2476 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 10:25

Üdv!

Én is most szerettem bele ebbe a játékba. :) Gyönyörű képek, elképesztő hangulat. A regények is jók.

Tud valaki mutatni egy linket, ahol az összes Exalted kiadványt felsorolják?

_blacklotus (NPC/NJK)

_blacklotus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.14, 10:08

Az első kiadásban majdnem mindent dobálni kell (a kitérést is, úgy, mint pl. a vámpírban) csak itt egy kicsit több kockád van. Így történhetett, hogy mikor harcba keveredtünk, én nyugodten elmehettem vacsorázni is akár (persze ez csak képletesen értendő) :D lévén hogy én alkony kasztos varálzslónővel játszootam, akinek két-három kör egy komolyabb varázslat. Addig a csapat hajnal és éj kasztos karakterei kb. 56 millió kockával dobáltak (iron whirlwind attak - 5 támadás, kb. 15 kockával, a sebzésről már nem is beszélek...). És ráadásul mire kész lettem a varázslattal, már mindenkit ledaráltak :sor: (nem véltenül mondja mostanság a mesélőnk, hogy túl táposak vagyunk, és így nem akar mesélni :party: ) De ők nagyon élvezték és nekem sem volt gond. A második kiadást meg nem nagyon ismerem, mert nem akartunk bekavarni vele, de azt el kell ismernem, hogy gyönyörű (és hogy tényle nem fogják kiadni magyarul épp ezért ;) ). Azért szvsz az első tökjó.
Több regény is megjelent, természetesen csak angolul, szerintem magyarról nem is álmodhatunk. Én olvastam hármat "A Másodkor Trilógiáját" (Chosen of the Sun, Beloved of the Dead, Children of the Dragon) és egész jók voltak, bár nekem legalább 50%-ot hozzátett a világ :D Van még pár egyébként, pl. amik a híres karakterekről szólnak, azokat én is szívesen elolvasnám.

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 08:42

Hmmm... Nem is tudtam, de ez érdekes! Azt gondoltam, hogy az első kiadásban is ez a mechanizmus (fix védelmi érték), de azt a kötetet még csak polcon láttam, szal nem olvasgattam.
A második kiadással szerintem végképp elvágták a magyar kiadás lehetőségét, mivel egy kb 400 oldalas full színes sűrűn teleírt könyv üzleti öngyilkosság volna erre a kis piacra. Sajnos! Pedig az illusztrációs anyaga is gyönyörű, tartalmilag pedig nagyon gazdag könyvet kerekítettek belőle.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]