Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Nullum Crimen Sine Poena - WH40k Dark Heresy modul (Madovick 22361)


 • Válasz írásához lépj be
38 hozzászólás érkezett eddig

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.08, 17:25

Szerintem csak a sztorik fognak kikerülni, az is csak akkor, ha lesz időnk foglalkozni vele, válogatni őket stb.

Feantur

Feantur

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.08, 12:45

Thirlen: a mi 4+3+2 db elősztorink (külön a kardok története, külön egyéni és csapat) nem saját hátteret használ, értsd: nincs copyright jogunk. Némelyiknél csak forrást kell feltűntetni, de mivel a pdf-eket 8-10 különböző művész munkáiból forgeoltam össze ez elég kemény meló. És van olyan is amihez ez sem elég. Belső, saját használatra ezeket lespóroltam, hiszen csak mi és a mesélők látják, nem gondoltam, hogy publikálva lesz.

Ha időm engedi megnézem van-e olyan sablonom ami nem védett tartalmakból áll és azt akár mint kép felrakom, és mindenki csinálhat csili-vili előtörténeteket...

Illetve ha a recept érdekel valakit az sem titok, csak egy kiadványszerkesztő kell hozzá (legrosszabb esetben word, de scribus, acrobat, quarkXpress kiváló erre a célra). Én jó minőségű gyári Dark-heresy pdfeket szedtem szét a forrásképekért, meg netről vadásztam, utána már csak egy jó betűtípus kell :)

Thirlen

Thirlen

  Browncoat

 • Fórumita
 • 1125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.08, 09:48

Szerintem akármelyik. Pl. az eredményhirdetésen annyit hangoztatott, igen látványos hátterekre kíváncsi lennék.

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.07, 17:23

BlackSpiralDancer: igazad van, jogos álláspont, mi is figyeltünk erre. Persze a csapatok (főleg a visszajárók) többsége nem kezdő, sőt :rohog:

Proximo: jó ötlet, csak ezzel rengeteg pluszmunka lesz:D Helyesírásellenőrzések, egységes formátumra hozás, stb. Mi legyen szerintetek? Pdf (planetary defence forces) vagy csak küldjük fel szövegben?

<small>Iróni-A-Méter: 2/5</small>

Proximo

Proximo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.07, 10:22

Egy-két jobban sikerült előtörténetet publikálhatnátok itt vagy a saját blogon...

Khilthoron

Khilthoron

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 206 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.07, 09:35

Ez egy teljesen jogos álláspont, és messszemenőkig tiszteletben tartható. Mi csak azért érveltünk a nehézség ellen, mivel minden csapat megoldotta a kalandot tudomásom szerint, és nem feltétlenül baj (pláne egy DH kalandban), ha olyan a modul, hogy nem evidens, hogy mindenki a végére ér. Ez mellesleg a pontozást is megkönnyíti. De én is nagyon jónak tartom, hogy azért dinamikusan volt lehetőség a modulban nehezíteni, könnyíteni, talán az a megoldás, ha még nagyobb teret kap ilyen szinten a mesélő az elborult táper csapatok miatt.

Például egy ilyen sötét univerzumban nem tartom rossznak ha olyan a boss, hogy csak nagyon kemény csapatok tudják legyőzni, de ha egy gyengébb csapat eljut a végkövetkeztetésre, a nyomok végére, akkor inkvizíciós segítséggel ők viszik véghez a császár akaratát, csak nem saját kézzel.

BlackSpiralDancer

BlackSpiralDancer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.07, 09:24

Üdv!

Teszik a kaland, alapvetően valami ilyesmit képzelek el versenymodulnak. Ugyanakkor én mondjuk megspékeltem volna annyival, hogy mivel ez egy előkelő rendezvény, pisztolynál nagyobb fegyvert nem nagyon engedtem volna át az ellenőrzésen, bár nem tudom mennyi hasonló eset volt...

Még egy-két szó a megfelelő/nem megfelelő kihívás/xp szint témához: Szvsz egy ilyen verseny célja nem csak az, hogy a "veterán" játékosokat kiszolgálja hanem, hogy magát a játékot is népszerűsítse az azt eddig nem ismerők körében. Ergo elhiszem, hogy egy tapasztalt játékos számára -aki 1.Ismeri a világot, az erőviszonyokat 2. A karakteralkotást, és a kiskapukkal egy abszolút kihegyezett karaktert alkot meg- kisebb szinten is megoldható a dolog, ugyanakkor ez nem igaz az esetlegesen megjelenő kezdő, tapasztalatlan playerekre (amilyen pl én és csapatom is lennénk, ha végre sikerülne megint eljutni egy ilyen versenyre). Ebből a szempontból kifejezetten tetszenek a modulba épített alkalom adtán elővehető nehezítések/könnyítések...

TheJokAerO

TheJokAerO

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 15 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 22:43

a force weapon témához: kb deathwatchban reálisak, ottani ellenfelek hp-ja, ellenállásai és wp je kb. max ha enged 1-2 +d10 sebzést, ami hpjukat tekintve kis extra:D persze ottis elég jók azért, de messze nem akkora csicska szint mint dh ban. ezt tapasztalatból írom:D

Khilthoron

Khilthoron

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 206 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 20:34

Akkor hogy utaljak egy bizonyos hozzászólásra a kaland előttről, bejelenteném, hogy radicallal megfűszerezve és még xp-ből és pénzből még ennél is undorítóbb karaktereket lehet majd összehozni. vagy tovább tápolni ezeket. Undorító lesz. Várjuk:D

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 20:18

Köszönjük az építő jellegű kritikákat! Ezek kapcsán a következő advónszokra és ápgrídekre lehet majd számítani februárban.

A következő modul természtesen reflektál majd a kívánságokra. Az előző modul valóban sokkal nehezebb volt, jóval keményebb ellenfelekkel. Valahol a kettő között lesz majd a szint.

Valószínűleg kivesszük majd a Rogue Traderes lehetőséget, mert egyrészt nehezíti a modulírást, másrészt nem is volt elég népszerű (egy ilyen karakterünk volt, az amúgy magát szanaszét nyerő Marcus :rohog:).

Betesszük viszont helyette a Radical's Handbookot és annak karakterépítési lehetőségeit. Szerintem báró lesz, már nagyon várom ezt a részt: vajon ki milyen hangulatot tud kihozni belőle? Itt is igaz az, hogy ha jól működik, akkor maradni fog a későbbiekben is.

Pontosítjuk majd a karakteralkotást - benne lesz pár kiegészítés, hivatalosan is elfogadjuk az Erratát és adunk pár egyedi (junikk) lehetőséget is, ha úgy adódik :lol:

Tovább növeljük a karakterekre költhető XP-k mennyiségét, illetve az előtörténettel rendelkező karakterek még további jutalmakra is számíthatnak majd (a radikálosknak mindenképpen kell majd írniuk). A kérdésekre és felvetésekre válaszként: ha jól emlékszem, mindenki írt előtörténetet a versenyre, amiért hatalmas dícséretet érdemeltek. A Császár tartsa meg jó szokásotokat. De akkor is jutalmat fog kapni, aki ír, méghozzá sokat.

Tovább emeljük majd a felszerelésekre szánható pénzmagot is. "There's no arguing with a barrel of gun."

Creep

Khilthoron

Khilthoron

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 206 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 19:51

Hella!

Na belepofázik a harmadik templar is:P

Még legeslegelőbb szeretném megköszönni mindenkinek! Tetszett a játék, jók voltak a mesélők (persze a mienk a legjobb;), és tetszett a modul is. Nekem a legkellemesebb a modul atmoszférája volt kidolgozottságával és alaposságával.

Viszont az igazságérzetem miatt kezdeném a force weapon-nel. Igen, mi is agyaltunk ezen sokat, gondoltuk, ha nem engeditek, szóltok és ez teljesen elfogadható bizonyos szinten, akkor max nem leszünk templarok, mivel az tényleg nincs force weapon nélkül. (tekintve, hogy sosem sikerült a kül. kombója a fegyvereknek, nem is lett volna akkora jelentősége) Ugyanakkor úgy gondolom nem érhet minket megróvás, hiszen ha szigorúan vesszük más karakterek sem ütötték meg az alkotás határait és nem is csak felszerelésben. És megelőzendő nem akarok ebből sárdobálást csinálni, szerintem nem volt rossz ez így, és majd a legközelebbin majd együtt törekszünk a karakterek kereteinek pontosabb tisztázására.

A csapatok erőssége szerintem bármilyen elosztásban felülmúlta a kalandot az xp-k miatt, még nem tápolós kasztokkal is simán megoldható enniyből. Szerintem közepesen kihívásokkal küzködő csapatok lettek volna olyan 1500xp-ből. Ezen kívül indítványozom, hogy egy kis pozitív előremutatásként és a jelentkezőkbe vetett bizalomként legközelebb mindenkinek legyen alap az elősztori és ne xp-vel kelljen kicsalni (bár nem tudom, volt-e aki nem írta meg és volt-e aki a xp miatt írta meg).

A Slaught szerintem nem volt olyan táp csak a fegyvere. Véleményem szerint körönként egy támadással így ez a szörny nagy eséllyel faith égetésre kényszerít egy karaktert, de szinte kezdő karakterekkel bevihető neki a kellő sebzés, csupán áldozatokat kell hozni, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi van ha nem lesből támad. Nekem ezzel kapcsolatban Alfdamhoz hasonlóan csak a taktikázás hiányzott, hogy a nagy IQ-jú szörny felmérje, hogy lehet hogy nem elég lesből zúzni, hanem pl. használhatja a hajót is. De amúgy szimpatikusan undorító ellen volt, esetleg érdemes talán több misztikumot keríteni köré (persze lehet hogy ez csak a csapatunk megoldása miatt hiányzott).

Szociális téren szerintem is nagyon rendben volt a kaland, mi zökkenő mentesen átdumáltuk magunkat mindenhol és így élvezetes is volt rajtaütni Grezlakon. (külön élvezet volt, hogy a mi meglepetésünkkel pillanatok alatt felszámoltuk az egész bagázst).
Szerintem simán meg lehetett oldani, hogy ne szúrjunk szemet a közegnek.

Mi sikeresen csak bűnösöket öltünk, az egyetlen kérdéses eset a Tau volt, hogy helyes volt-e életben hagynunk:)

Én is örültem volna valami kibogozatlan szálnak, vagy olyan momentumnak ami előre mutat a baljóslatú jövőbe.

köszönjük a mesét, várjuk a következőt!

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 14:46

Fél évente tudunk tartani szabályos A sas jele alatt találkozót. Ez volt a mostani, talán az eddigi legjobban sikerült. A következőt még nem tudjuk pontosan, de úgy tűnik, hogy februárban elég jól lehetne szervezni. Február elején, közepén jónak tűnik. Addig kell találnunk egy új helyszínt, mert A helyet sokszorosan kinőttük sajnos :D

MurciMarci

MurciMarci

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 130 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 14:36

Na es akkor mikor lesz a kovetkezo verseny? Mar mi is nagyon mennek, de eddig sose volt jo :D

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 13:18

Most akkor nektek melyik rész is hiányzott ebből? Oké, hogy nehogy szó szerint értsd, de én sehogyse értem:D
Harc: elején a verőemberekkel, később a slaught, előtte a vadászok, aztán Grezlak. Ez így bőven elég, a fele is.
Szerepjáték: volt bőven lehetőség, mindenki megtalálhatta a számítását. Kár okoskodni.
Nyomozás: nem kellett ugyan megfeszülni rajta, de azért ki lehetett deríteni ezt-azt: ki, mikor, hol. Álnév, tau, hogy jussunk be.
Az alapfelszerelésnek azt hívjuk, ami a career (nem alternate rank) alapfelszerelése. Ettől függetlenül igazatok van, itt a karakteralkotás pontosításra fog szorulni.

Feantur

Feantur

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 10:08

Creep: azt írtátok az alapfelszerelést megkapják a játékosok. A Calix Templar csomagban van egy forceweapon. Egyébként meg nincs templar kard nélkül ("during this time they must help construct or obtain a force weapon of tehier own...") , bár tényleg semmi hasznukat nem vettük az égvilágon :lol:

Ezen az errátás Basic-en átsiklottam! Sorry, marad a Longlas, de nem itt van a pont, a slaughttal számtalan módon le lehet számolni. (egyébként Mark IV. Command Laspistol, errataban kap accuratet, de így sajna 3db longlas, vagy Greslack embereitől elvett vadászpuska kell. Ekkor három 1500xp-s gunmetalcitys (de nem metallican gunslinger) karakternek 3d10+6-10 sebzésből fejenként 9 woundot kell elérni, 58BS-re, megoldható, főleg nem 3 hanem 5 fős csapatnál)

szerintem három szintje van egy jó kalandnak.
1. dungeon, mindenki szereti az fps-t, meg sok volt a héten a feszültség, jó levezetni.

2. szerep, nem véletlenül nem a gép előtt ülünk játék közben, érdemes reális döntéseket hozni (karakterhű) és kijátszani az interakciókat. A szociális próbák (szvsz) semmiben nem különböznek a harctól, egy jó aimelés a vallatandó családjára, vagy tearinges kérdés amire csak rossz válasz van, a kereskedőházak viszont gyenge cover-t nyújtanak...

3. nyomozás, mindenkiben elveszett egy kis Agatha Christie, kis Poirot, Sherlock stb... miután kidühöngtük magunkat az ellenfél hulláin, szópárbajt vívtunk a papokkal és nemesekkel bizar, különleges és ősi mesék szálait szeretjük felbolygatni.

Ebből a háromból kettő megvalósult, a harmadik sajnos nem. Kicsit talán nagy hangsúly volt azon, hogy a csapatok konfliktusba kerülnek az űrállomáson tartózkodó őrökkel.

(((Mark IV. Command Laspistol range:70m 1d10+3E 0pen fullreload clip:15 accurate, reliable, 1,75kg, 150gelt)))Inquisitor Handbook + errata (sajnos pistol típus, nem Basic :D )

<small>Iróni-A-Méter: 4/5</small>

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 09:34

Szerintem a force weapon egy röhej:D Olyan csicskásokat ki lehet vele osztani, hogy az elképesztő. Egy régebbi csapatomban volt ilyen arc. Rövid úton fölöslegessé vált harcot bemesélni. Így nem is tettem. Mondtam, hogy ki jön, de a dobálással nem fárasztottam magamat:D

Alfdam

Alfdam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 908 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 09:16

Mark IV Command Laspistol asszem.
Na igen, ÖRÜLTEM volna a Force Weaponnek, ha bármibe belevágok vele, de olyan tiszta maradt végig, mint a hó. :D Egy másik csapatban is volt egy Divination-ös pszi Templar Callix, meg is próbálkozott a Dowsinggal, de nem jött össze neki valamiért... a Császár lenézett és megfedte érte.

creep

creep

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 08:57

Egyébként nem szólt a mesélőtök, de azért mondom Alfdaméknak, hogy a force weaponök IGAZÁBÓL nem voltak engedélyezve:D Ki kellett volna fizetni őket. A könyvben persze írja azt, hogy megcsinálják maguknak meg kutyafüle, de a felszerelésekre ezúttal az vonatkozott, hogy mindent ki kell fizetni, ami olyan. Ezt a mesélő is tudta, de ezek szerint engedélyezte (amivel nincs semmi baj, jobb fej, mint mondjuk én:D).
Az accurate fegyverek errata szerint nézve tényleg nem rosszak, én például egyszer egy egyszerű visszacsapó íjjal mentem és henteltem vele rendesen, de azért megvannak a korlátai.
Még mindig nem tudjuk, mi az a Command laspistol. XD

<small>Iróni-A-Méter: 4/5</small>

TheJokAerO

TheJokAerO

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 15 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 08:29

azért sztem nem kell részleteznem egy long las hátrányát egy pisztolyhoz képest, pláne nem egy viszonylag szűk helyen, ahol min fél kört célozni kell, meleebe befuccsolt, és dual wieldezni sem lehet:)

Alfdam

Alfdam

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 908 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.06, 07:34

Én is legátus voltam, még papírt se kaptam... :D Bár a Templar Callix ezüstmaszkok a leges-legvégén önmagukban megtették a hatásukat.
Egyébként a Command Laspitol szót kicseréled Long Las-ra, ugyanezt az eredményt kapod, csak olcsóbban és durvábban (igaz, közelharcban nem ellőhető). Az Erratas Tearing sajna odáig butítja le, hogy a Tearingelő fegyver mindig egy kockával többet dobhat és kész. Ez nem szól bele a Basic, Accurate, Tearing kombóba. Az alapkönyvben még csak simán duplázta a sebzéskockák számát.
Amúgy a Sleught-tal még hősök is voltunk, mert a tiszta megoldás az lett volna, hogy a pyromancer -> holokauszt. De mivel a kaland alatt egyszer sem sikerült még a force weaponnel valakibe belevágni, már nagyon szerettünk volna valamit leabálni a speckó képességével. :lol:
Amúgy tényleg szociális meglepően szociális volt a kaland, aki nem keveredett botrányba az őrökkel (vagy elég gazdag maradt), az könnyedén megtalálta Grezlakot, aztán csöndesen semlegesítette.
A Full templar callix csapatnak akkor lett volna kevésbé kihívás a dolog, ha minden sarkon kőkemény harcot kell vívni az életben maradásért és a vérfürdőben csattognak a pszi-powerek, hasítanak a force kardok és persze a nagy heal miatt mindenhonnan sértetlenül másznak elő. :lol: Na ez "kevésbé kihívás".
Asszaszin, cleric, tech-priest, pszi klasszikus felállással a harcok keményebbek, de a szociális része marad ugyanolyan.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]