Ugrás tartalomhoz


Fotó

Vampire kérdezz-felelek # 7


 • Válasz írásához lépj be
1426 hozzászólás érkezett eddig

_SR87 (NPC/NJK)

_SR87 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.08.21, 09:08

Üdv!

 

A Tzimicse (remélem így írják) klán mentalitása szerintem ilyen, arra már nem emlékszem, hogy a vallásosabbja milyen ösvényt jár.

 

Megjegyzés: Szerintem ez sima emberségből is kihozható, 4-5 körül. Akad pár IRL alak is aki kitalált ilyesmit és egyik sem volt öreg vámpír.Drasworth

Drasworth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.08.21, 07:49

Szervusztok

 

Nem tudjátok, van valami olyan vampire ösvény, ami nagyjából párhuzamba állítható a magus-os ranagol hittel, vagyis ez az önmagunk tökéletesítése minden áron, a többiek felülmúlása, a gyengék eltaposása blablabla. ?uxuxux

uxuxux

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 60 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.08, 20:17

Nekem simán beleférne, hogy az egyik kamarillás tisztségviselő ad nekik ultimátumot, hogy vagy kinyomozzák a kinyomozandót, vagy mennek a napra bűnbakként. Kapcsolataik, lekötelezettjeik nincsenek, senki sem fog sírni értük.

 

Persze ez benne van, és ha inkább a Kamarilla felé fognak közeledni akkor ez kb. a leglogikusabb lépés.
 

A tzimisce amúgy hogy passzol a kamarillába? A V20-at nem ismerem, de a régi 2-3. kiadásban olyan szabbatosok voltak, mint a kő.


Természetesen szabbat oldal még mindig, de igazából alapvetően anarch játék lesz valószínűleg, viszont nagyrészt rájuk bízva annak eldöntése, hogy kihez húznak, kitől kérnek kegyelmet, kit támogatnak és mihez is akarnak kezdeni. Igazából szinte mind a három játékos nagyjából halálra van ítélve, ezért elég sok esélye van, hogy kotériába tömörüljenek, és kb. az anarchok az egyetlen épkézláb lehetőségük, ha jól keverik a lapokat. Nem feltétlenül ragaszkodom szigorúan a lorehoz ha csak úgy lesz játék, de tény, hogy pl. a tzimisce karakter a legveszélyeztettebb a hármuk közül. Dehát húzza, amíg húzza. Majd meglátjuk.

 

Alapvetően egy jelenleg gyenge befolyással rendelkező herceg van a fiktív Londonuk "trónján", a kerület ahol játszanak pedig egyértelműen anarch környék, így próbálom növelni az esélyeiket. Pont a modul végére le lesz váltva a herceg, és terveim szerint úgy változtatom majd az erőviszonyokat, hogy megpróbáljam életben tartani őket.Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6535 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.08, 12:58

Vampire-ben nem ritka, hogy az új/fiatal vámpírokat teszik meg bűnbaknak.

Nekem simán beleférne, hogy az egyik kamarillás tisztségviselő ad nekik ultimátumot, hogy vagy kinyomozzák a kinyomozandót, vagy mennek a napra bűnbakként. Kapcsolataik, lekötelezettjeik nincsenek, senki sem fog sírni értük.

Közben persze a hivatalos szervekbis dolgoznak, lehet, hogy a kotériát csalinak használják, mielőtt bűnbakok lennének, így dupla a profit.

A tzimisce amúgy hogy passzol a kamarillába? A V20-at nem ismerem, de a régi 2-3. kiadásban olyan szabbatosok voltak, mint a kő.

Bulldy

uxuxux

uxuxux

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 60 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 20:43

Sziasztok,

Elég régóta nem meséltem de akadt egy külföldi banda ilyen szedett-vedett netes ismerősökkel akikkel játszanánk a v20 kiadással, ehhez kérnék tanácsokat meg véleményeket ha más nem akkor legalább a fórum felpörgetése miatt.

 

Nagyrészt minden karaktert otthagyott az atyja ilyen-olyan okokból kifolyólag, van egy tzimisce vérvonalú sebész, egy tremere archeológus és egy nosferatu aki csak eljátssza a hasonló szituációt, közben viszont a Kamarilla ügynöke és kapcsolatban van az atyjával is.

 

Egyértelmű volt számomra, hogy ebből anarch dolog lesz, nem is szabtam meg kb. semmit nekik mert legalább összejött egy csapat a játékhoz. A tervem szerint egy fiktív Londoni környezetben játszanánk, ahol egy magasrangú Tremere ölelte vámpír a Szabbathoz való csatlakozása után elkezdte fertőzni a saját vérével kötelék kialakítása és rituálékhoz való használat miatt a kórházi vérkészleteket amelyek fontosak minden fiatal vámpírnak, így problémát jelent szinte mindenkinek, viszont a Tremerék nem akarják elárulni pontosan mi is történik, a városi anarchok és a Kamarilla annyit tud, hogy sorra tűnnek el a készletek és sikeres vagy sikertelen terrortámadások történnek sorra a városi kórházakban, az ügy felderítésében érdekelt minden fél. Az első pár éjszaka elég sok "ingyen" nyomot akarok hagyatni egy ügyetlen ghoullal, így megelőzvén a túl sok sötétben tapogatózást.

 

Az anarchok egy csoportja kontaktolja a játékosokat egy doboz ajándékvérrel, amik történetesen az utolsó csomagok, és a tzimisce kórházából származnak, ez a hely lesz az első célpont. Amennyiben a hívásukra nem megy el mindenki, akkor az anarchok első dolga a maradék játékosok felkutatása lesz. Nem akarom túlságosan terelgetni a játékosokat, igazából attól tartok, hogy nagyon szétválik a történet már az elején, viszont nem szeretném már onnan mesélni, hogy ismerik egymást. Magára a kórházi fő történetszálra egyre nehezebb vadászatokkal tudnám rávenni őket, viszont jó lenne megúszni a sokáig háromfelé mesélést. Van-e valakinek ötlete rá, mivel lehet még általában összeboronálni karaktereket?

 Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2429 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.29, 11:51

Ahogy Buildy mondta, a Vampire elvileg személyesebb, mint az átlag kalandozós fantasy (ahol kb. tökmindegy, milyen a karakterek lelkivilága) és nagyban függ a PC-k, valamint a játékosok egyéniségétől. Első körben ezért a plájerekkel tisztáznám, pontosabban milyen stílusra vevők, vajon a Lost Boys-féle ifjúsági vagány vámpírok motoros bandázása, Blade-féle menőzés talpig napszemüvegben a diszkóban, Anne Rice-féle melodráma halhatatlan szerelmesekkel (korra, nemre valót tekintet nélkül), netán egészen brutális, extrém horror szélsőséges perverzióktól sem visszariadva (újhullámos francia horror, a Mártírok szektája pl. simán elmenne Sabbat-falkának). "Normális" körülmények közt, vagyis a Karamellába rendesen bevezetve lépnek-e színre a karakterek vagy véletlenül, ágyútöltelékként vagy fogalmatlan szökevényként? Ég és föld a különbség. Bevezető alkalomra gondolom nem szerencsés olyan sztorit választani, ahol esélyes a tragikus vagy közönyös halál a végén, hacsak műfaji sajátságként nem fogadja el ezt is a csapat.

 

Ezzel együtt pár általánosabb ötlet:

 

- A karakterek Szülője hosszú útra indul vagy torporba, gyermekeire bízza a birtokát (ghoulok pesztrálása, gazdi képviselete az udvarban, "birtokmenedzsment", felmerülő problémák (sorozatgyilkos ritkítja a nyájat, bosszúszomjas régi rivális, szemtelen bőrkabátos lázadók lopják a vért stb.) kezelése

- Első vadászat: a karakterek kissé szenilis, a jelentől egyre jobban elszakadó Szülője ezentúl rájuk bízza a vadászatot, reggelre hozzon mindenki egy-egy halandót. Mondd, te kit választanál? (Csövest, részeg juppit, hülye gótot, esetleg pár zacsi vért a mentőből (úgyse figyel oda)?)

- Eltűnt elder: a város egyik közepesen jelentős vámpírja szőrén-szálán eltűnt, vajon hová? A herceg megbíz a kiderítésével. (Sehová, megunta és torporba merült egy betonalapban, szolgái emlékeit kitörölte, bár nem tökéletesen - 1-2 ghoul még köhöghet valamit.)

- Elvonási tünetek: sajnálatos balesetben elhunyt másik vámpír kétségbeesett ghoulja jelentkezik az elvonási tünetek végső stádiumában, vajon adnak-e neki vért? Talán tud fontos titkokat, talán nem, nehezítésként lehet még tényleg narkós is, esetleg betegséget terjeszt. 

 

 

 

 

 Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6535 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.29, 10:05

Ha az ember a Vampire: The Masquerade esszenciáját szeretné bemutatni Vampire-t kevésbé ismerő játékosoknak egy hivatalos (lehetőleg együléses) kaland formájában, szerintetek melyik lenne az?


Szerintem nincs általános bevezető modul vagy kaland. Mivel elvileg a Vampire "personal horror", így erősen a karakterekre fókuszál. Nem úgy horror, mint a Chtulhu, hogy a nyomozók egyéni dolgai keveset számítanak, mert még porszemnek sem számítanak az univerzumban és úgyis megőrülés a vége. Sokkal többet számít, hogy a karakter mit hoz. Ami az egyiknek rettenetes és szörnyű, az a másiknak nem dilemma.

Nekem van egy bevezető kalandom, ahol annyi a felütés, hogy a karakterek friss vámpírok, egyféle nagykorúsági rituálé részeként kapják a feladatot, hogy hozzák el a Hercegnek az egyik régi ghoul-ját.

Az egész kalandban nincs egy ellenfél sem. Az kiderül, hogy a ghoul zavaros időket követően függetlenedett a vámpírtól, aránylag későn, de normál családot alapított, tisztes életet élt, megözvegyült, gyermekei külföldre költöztek, ő pedig egy (valóban) rendes öregek otthonában kényelemben tölti utolsó éveit. Családja látogatja, telefonon, interneten tartja a kapcsolatot. Az ápolók kedvelik. Mondják, néha fura rémálmai vanak, de reggelre nem emlékszik ezekre, és amúgy kedves öregúr, sokat mesél. Valóban idili állapot.

A Herceg egy újságcikkben szúrta ki (fejlesztés volt az otthonban, EU pénz, promó cikk, fénykép rajta pár ápoló és bennlakó, köztük az öreg ghoul) és most úgy örül neki, mint amikor egy gyerek megtalál egy régi játékot. Semmi szüksége rá, kinőtt belőle, de az övé és kirakja a polcra porosodni.

Pont ezt akarja az öreg ghoul-al is. Újra vért adni neki, rápakolni az 40-50 éves ruhákat és berakni a tematikus szobába. Mert az övé.

A játékosok megtapasztalják:
- a Herceg részéről, hogy milyen az alacsony emberség (4-5 között ingadozik a Herceg) - nem érző lényként, csak tárgyként kezeli a halandókat

- mit jelent a kötelesség: a Herceg kért, ennek visszautasítása hosszútávú következményekkel jár...

- mennyit jelent nekik a saját emberségük? Megtagadják egy embertől a békés elmúlást és hajlandóak az örök kárhozatba kísérni, hogy ki tudja hány évig (vámpírvérrel a testében nem öregszik) legyen szobadísz?

A "kalandnak" nincs pozitív vége. Vagy a saját emberségüket bukják (én 1 emberséget automatikusan lehúzok, ha átadják az öreget és dobatok még 1 elvesztésére), vagy stigmával kezdik a vámpírlétük ("Milyen vértestvér az, aki nem tud elhozni egy öregembert? Mit várhatunk így ezektől az Ifjúktól, ha komolyabb helyzetbe kerülnek. A Híg Vér kora bizony elérkezett...").

Köztes megoldás, hogy megölik az öreget és bekamuzzák a Hercegnek, hogy sajnos elhunyt, mielőtt ideértek volna vele. Ezt meg lehet úszni 1 emberség-vesztéssel (ha van beszélgetés róla, hogy ezzel tkp megmentik, akkor dobhatnak, hogy vesztenek-e emberséget, ha pragmatikusan állnak hozzá, akkor -1 emberség) és minimális arvesztéssel a vámpírok közt (nem árt, ha hihető sztorit találnak ki és van valaki, aki meggyőzően tudja előadni). Ez egy olyan félmegoldás, ami jellemzi a létüket: hazudnak és alakoskodnak, hogy mentsék a bőrüket.

Üdv a Kamarillában! :)

A fenti kis sztori nyilván nem működik minden társasággal és minden karakterrel. De arra jó, hogy megérezzék, ez a játék többről is szólhat, mint hogy tápos karakterekkel nagyokat hentelünk. :)

Bulldy

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.27, 13:58

Ha az ember a Vampire: The Masquerade esszenciáját szeretné bemutatni Vampire-t kevésbé ismerő játékosoknak egy hivatalos (lehetőleg együléses) kaland formájában, szerintetek melyik lenne az?strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.26, 10:21

topikot ne nyissunk neki ? vagy úgy sincs rá "kereslet" a fórumon a jelek szerint ? :D

 

A keresletnek meg kell ágyazni. ;) Kezdjük el így:

http://lfg.hu/forum/index.php/topic/24642-vampire-v5/dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5632 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.26, 09:00

Nekem ugyan átvette a helyét a Requiem, de nagyon jó lenne, ha "feltámadna" a torporból a VtM topik is. Megjelenés után kiderül :) .Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.26, 05:30

jó kérdés, annyira  én se, az alpha playtest verziót nézegettem csak, de majd utána nézek

 

topikot ne nyissunk neki ? vagy úgy sincs rá "kereslet" a fórumon a jelek szerint ? :D dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5632 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.25, 14:03

Bevallom, nagyon nem követttem a dolgokat vele kapcsolatban, így nem tudom, hogy még mindig él a 7 Klán lesz a könyvben dolog?

Ha barátságos árban lesz (és jó hangulatban kap el...), akkor lehet, hogy beruházás lesz a vége.Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.25, 13:51

V5 kapcsán leginkább csak itt láttam kommentet, szóval jobb hijján ide másolom be a White Wolf fészbúk hírét :
"Vampire: The Masquerade, will see its fifth edition this year with the pre-order period starting midday GMT on Saturday the 28th of April. The V5 preorder will start shipping from August with the first release, the core book, available in stores from September. "

Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.01.09, 12:57

Úgy tűnik, hogy elvetették a "csak 3 főérték" koncepciót, az alfa verzióban már 9 szerepel

Érdekes megoldása lesz a közelharcnak, hogy bizony akár a támadó kapja a pofont..

Ohyner

Ohyner

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 135 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.09.29, 05:40

Hatalmas kérésem lenne... Kölcsönben van több vámpír szerepjáték könyvem, de mégis összeállt egy csapat, akiknek mesélek majd. Megvan valakinek a Középkor: Európa, A Ravnos klánkönyv PDF-ben magyarul, aki át tudná küldeni? Ezekre lenne a legnagyobb szükségem. Köszönöm előre is.dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5632 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.07.08, 16:07

Furcsa, hogy csak három Tulajdonság lesz V5-ben. Bár sokakat az valószínűleg jobban fog zavarni, hogy csak a 7 Kamarilla klán lesz az alapkönyvben.

 

A Vér felhasználás/Éhségen kívül sajnos gyakorlatilag teljesen tipikus "megálmodtuk és marha jó lesz" cucc lett az előadás.StarLord

StarLord

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.06.15, 16:52

Vampire V5 pre-alpha: https://blog.white-wolf.com/2017/06/15/v5-pre-alpha-the-curtain-rises/StarLord

StarLord

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.06.01, 21:10

Prezentáció az ötödik kiadású (V5) Vampire-ről Berlinben: Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 450 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.24, 15:41

Szia 

 

Ez nekem is sokszor kérdőjel, de van rá pár tippem / ötletem

 

- esetleg ha van lehetőséged és kapcsolatod a vértestvérek között rá kérdezni, hogy hová menj az adott városba, hogy eleget tehess a szabályoknak. 

 

- klasszikus vadász területeket meglesni (szórakozóhelyek, kiállítások, előadások, koncertek stb) és ha tudod mit keress és nézz, akkor kiszúrni a "tömegből" a vértestvéreket. Tudom sztereotíp a példák, de egy nagyobb eseményre egy vámpír is felkaphatja a fejét. 

 

- Ha van esetleg streetwise skilled akkor a különböző jeleket is figyelheted. Egy-egy graffiti vagy csak egy felskiccelt szimbólum sokat mondhat arról, hogy pölö kinek (vagy melyik klán) vadászterületén jársz és jó eséllyel a helyiek tudni fognak egy-két szóbeszédet a terület"uráról, mumusáról, sendler-manéről. 

 

nekem most hirtelen ennyi tippem / ötletem van

 

remélem segített valamennyire. TheShadow

TheShadow

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 29 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.05.24, 13:21

Sziasztok!

 

Tudnátok ötleteket írni arra, hogy amikor egy vámpír egy olyan városba megy, amit nem ismer és senki ismerőse nincs ott, de a Hagyományok szerint a Hercegnél be kell jelentkeznie. De hogyan találkozhat vele?
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]