Ugrás tartalomhoz


Fotó

Vampire kérdezz-felelek # 7


 • Válasz írásához lépj be
1426 hozzászólás érkezett eddig

araiszaraquer

araiszaraquer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 44 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.08.08, 04:23

Egyetértek. A 20-as vonal valószínűleg leszállósáv. Azért érdekes a hír, mert mikor elkezdődött a V20 vonal, már akkor inkább ez kellet volna -szerintem. De igazából nem is tudom. Három jól megírt könyv kellene és kész, egy felújított rendszerrel. Tudjuk, hogy az oWoD legböszmébb hibája a harcrendszer, meg az ha sok kocka csörög gyakrabban gördül ki a 3db rózsa. Másrészről meg a d&d 5 fogadtatása bőven felülért az elvárásoknak, így nem csoda, ha a onyxék is vérszemet kaptak. A V20-as könyv nekem nagyon tetszett, a Requiem nagyon nem, így kicsit félek is meg nem is.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1180 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.08.07, 14:55

Kikerült a főoldalra is a hír, hogy a kiadó készíteni fog egy negyedik kiadást a Vámpírhoz. A magam részéről vegyes érzelmekkel fogadom a bejelentést, mert azt reméltem, hogy a V20 vonalhoz még sok kiegészítő fog érkezni, de ezzel azt szerintem elvágják. Mit gondoltok? Mit várnátok, mi legyen az új kiadásban más?


Módosította Krynn: 2015.08.07, 14:56


araiszaraquer

araiszaraquer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 44 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.29, 15:11

Gashrat! Ha valakik elárasztanának Werewolf cuccal és nem győznéd felvásárolni, egy Revised Umbra The Velvet Shadow, és egy Freak Legions szívesen bevállalnék én is bármikor!  :nod:  Gondolom Amazont meg ebay-t bújtad. Múltkor vateran !!! akadtam bele Book of Nod-ba, de vámpírolda nem érdekel. Gashrat

Gashrat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 191 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.27, 13:45

Vásárolnék minden féle WoD alapkönyvet és kiegészítőt, akinek van eladó írjon rám u2u-ban. Érdekel minden, Vampire.Mage,Demon,Werewolf,Hunter, bármi ebben a témában.

köszi.

 


Blob

Blob

  Kockavadász Ogre

 • Fórumita
 • 1604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.12, 06:23

Sziasztok!

 

Olyan OWoD/CWoD modult keresek ami jó és kb 6-8 alkalom (30-60 óra lejátszani), ha nincs ilyen akkor peddig tippekt kérnék melyik setting bookot érdmes átolvasni inspirációért, rendszernek 20th anni... használnék.

 

Előre is köszi. 

 

Red Sign. Nem klasszikus modul, inkább sandbox setting, és nehéz az egyes lépéseket is kihámozni belőle, viszont nagyon erős a téma és jók a karakterek is benne.

 

http://www.drivethrurpg.com/product/242/The-Red-Sign?it=1Capa

Capa

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 194 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.07.07, 10:08

Sziasztok!

 

Olyan OWoD/CWoD modult keresek ami jó és kb 6-8 alkalom (30-60 óra lejátszani), ha nincs ilyen akkor peddig tippekt kérnék melyik setting bookot érdmes átolvasni inspirációért, rendszernek 20th anni... használnék.

 

Előre is köszi. seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 974 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.12, 16:14

Köszi mindenkinek a válaszokat, véleményeket, majd még kialakul, hogy mit is hogyan képzelek el pontosan, de a leírtakkal nagyjából összhangban gondolkodtam én is. A nyomozó előbb utóbb kezd közel kerülni az igazsághoz, de valaki lát benne lehetőséget, vagy akár zavarkeltés miatt is részesülhet az Ölelésben, vagy valami hasonló.

 

Meséltem már 1on1-ban nem is egyszer, ez már a korábbi Kamarillás krónikánál is így volt, mikor négy fős társaságnak ment a történet. Mindenkinek külön-külön lement az előtörténet, de a későbbiek során is voltak külön alkalmak, mert a karakterek jó vámpírokhoz méltóan egymás ellen is kavarták a guanót rendesen. :) Aztán persze volt is szívás rendesen (két Végső Halál, egy majdnem teljes Vérkötelék).

 

 Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 283 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.12, 08:28

Az elintézés mellett jó alternatíva, hogy kiszemelik az Ölelésre. Miért is ne? Ha ennyi érdekellentét van a városban (Szabbat és Függetlenek), akkor egy tehetséges nyomozót érdemes megszerezni. Az is lehet, hogy tudnak a tevékenységéről, de ráküldenek egy Nosferatu-t, hogy az minden lépését figyelje, szerezze meg a jegyzeteit, és jelentsen arról, kikkel beszél, hogy azoknak töröljék az emlékeit helyette. Sokáig persze nem lehet húzni a dolgot, el kell dönteni, hogy mihez kezdjenek vele. A Játékosnak pedig lehet mondani, hogy "nem tudsz szabadulni az érzéstől, hogy valaki figyel", miközben kettesben van egy szobában a noszfival, aki Fátyolban rejtőzködik. Igazán sok lehetőség van az ötletben. Ha bármi akadály felmerül, gondolj arra, hogyan tudsz mégis értelmet adni neki. Mert a Vampire-ben mindig van valaki a háttérben, akinek az akarata szerint történnek a dolgok, és el tudja rendezni az egészet úgy, hogy senki még csak ne is sejtse, hogy ennek nem így kéne történnie. A Mesélőn múlik az egész.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1180 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.11, 10:33

seti,

Esetleg betehetnél egy olyan részletet, hogy volt egy korábbi társa/főnöke, és az a magánnyomozó már közel járt a megoldáshoz, mikor "baleset érte", vagy nyom nélkül eltűnt. Így az előző nyomozó hagyhatott hátra érdemi infókat is, amiből már sejtheti, hogy nagyon nagyon óvatosnak kell lennie. Nézzen hátra, ha hazafelé megy éjszaka. Ne tegyen fel túl sok kérdést, ne hívja fel magára a figyelmet. Eszébe se jusson a lefizetett sajtósokkal vagy a rendőrséggel beszélni (és ki nincs lefizetve?!). Pl. egy megtalált napló, vagy hasonló, amit mintha egy üldözési mániával küzdő személy írt volna, az sokat segíthet.

 

Így sem adnék sok esélyt rá, hogy túléli a dolgot, de legalább lesz annyi természetes paranoiája, hogy elkerülhet egy pár halálos kimenetelű beszélgetést. Egyetértek Bulldyval, hogy nagy eséllyel kivonják a forgalomból, amint elkezd veszélyt jelenteni a maszkabálra, vagy a szabbat véletlenül kamarilla ügynöknek nézi. Független halandóként veszélyes, mert nem húz senkihez, tehát kiszámíthatatlan. Ezek a legroszabbak, senki sem szereti őket, az általad felsoroltak közül tkp. senkinek sem érdeke, hogy sikerrel járjon. Tehát amit még megpróbálhatsz, hogy valójában valaki a vámpírok közül mozgatja bábként. Pl. a prosti nővére nem "önszántából" jött, akér nem is a nővére igazából. Ezen a módon nem biztos, hogy megölik kapásból, mert legalább az egyik társaság a maga emberének tudhatja, bár csak "külsős megbízottként". Plusz az ő oldalán is állhat néhány rendőr, akik kihúzzák a csávából, ha elszúr valamit (lásd beépített mentőövek). :)araiszaraquer

araiszaraquer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 44 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 22:04

Üdv Seti!

Nagyon nagyon támogatom azt, hogy alamuszin viszed be a málnásba a játékost! Egyszer felvetettem vagy ezer éve a csapatomnak hogy toljunk egy WoD-os systemre írt játékot, amiben halandókat alakítunk, alvilági körökben. Mondtam hogy kihagyunk mindent, vámpírokat werewolfokat varikat stb.  Rá is kattantak a Keresztapa feelingre. Én meg szemét módon vámpírokat csináltam belőlük. Jól jött ki a dolog és nagyon jó kis krónika lett a dologból, csak kár hogy nem folytattuk. 

Mivel halandóként indul, simán jó lesz becsöpögtetni az infókat a világról. Nagyon sok játékos szeret sokat tudni a világról, de ez komolyan elveheti a meglepetés és az újdonság varázsát. - ugye van ilyen pl.: megjelenő vérfarkasra játékos közli: Csontrágó crinos alakban, vigyázzunk mert +4 van az Erején, meg ha Rage-l, olyan mintha Gyorsaság 3-5 tolna -Ezért könyörgök a csapatomnak, hogy bírják ki most nyár közepéig a nem néznek bele a Werewolf alapkönyvbe.

Elgondolkodtató lehet ilyen felállásba a Ghoul előélet is... akár de szerintem csak kamarillás vonalon.

Sabbat vagy Kamarilla? Minden kezdő vampire játékos -én is- egyből valami embertelen suttyót csinál vámpírban, és csak kevesek, akik tudják értékelni az interjú a vámpírral filmben szerepeltetett Lui féle "Ausburger" érzést. Hiába is sz@r vámpírnak lenni, vagy inkább, ennek is megvannak a hátrányai. Ezt emberi karival kezdve még jobban lehet érzékeltetni.  :blahblah:  Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy csalogató a sabbat, mert az áll legtávolabb a legtöbbünk hétköznapi mivoltától - és remélem hogy ez így is van- ezért érdekesebb ezt játszani. De a kamarilla kezdetben könnyebb, pont azért mert nem lépsz át egy bizonyos határt, aminél könnyen gore horrorrá alakul a történet.

Az NJK-kal kapcsolatban arra gondoltak a többiek is, hogy a pelenkás vámpírélet elég kemény egyedül, ezért érdemes elgondolkoznod azon, kikbe tud kapaszkodni a játékos karaktere. Mert egyedül lesz a cápák között és pont ezért bújnak a hasonlók egymáshoz, így alakul a kotéria.

Első kommenttedből azt látom a játékosod alapvetően érdeklődik a játék iránt, nem feltétlenül a vámpír iránt. Szóval ilyen embernek jó mesélni. Vagyis én szeretek, mert általában tud kezdeni valamit azzal amit kap.

Hajrá! és ha lehet írj a fejleményekről!Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6529 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 21:09

Én nem vacakolnék halandósággal.

 

Kérj be egy halandó karaktert, de a játékos mindenképp mondjon egy dolgot, amiben a karaktere emberfeletti már halandó korában (emiatt figyel fel rá a vámpír) és egy bűnt vagy jellemhibát (ez meg vele marad örökre).

 

Az ölelést és a fióka éveket le lehet tudni egy fél játékalkalom alatt, flashback-szerűen (mondj neki egy szituációt, mondja el hogyan reagálta le, te pedig meséld el mit szólt hozzá az atyja: megdícsérte, megbüntette, mit tanított ezzel neki), aztán a játékalkalom második felében már lehet a krónikával foglalkozni.

 

Ha a játékos a Vampire -re kíváncsi, akkor vámpírosat kell neki mesélni. Sima halandóként nyomozni és vámpírok miatt szívni sima fantasy -ban is lehet.

 

Ezen kívül általában izzadtságszagú megoldások lesznek arra, hogy egy senkihez (értsd: befolyásos vámpírhoz) nem köthető halandó miért nem végzi kimosott aggyal vagy simán hullazsákban.

 

Bulldyseti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 974 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 20:47

Krynn:

 

A krónika témája egyelőre az lenne, hogy a világot megismertessem a játékossal, egy gyilkossági ügyön keresztül, ami a sok éve mesélt Kamarillás történethez köthető. Szóval inkább a misztikus ügyek lesz a nyomvonal.

Az eset egész pontosan egy halott prosti, egy halott szenátor, és a testőrei hulláiból indult ki. Anno a Brujah karakter nyírta ki a szenátort meg a testőreit őrjöngés közben, mivel a szeme láttára lőtték fejbe a lányt, akit kedvelt. A csaj fültanúja volt egy telefonbeszélgetésnek, amit a szenátor folytatott, de nem kellett volna hallania. Szokásos bonyodalom, menekülés, stb... A mészárlás után a karakter lényegében a Nosferatuktól kért egy marha nagy szívességet, hogy segítsenek neki. A Nosfik segítettek, törölték a városi bűnügyi nyilvántartásból a kari adatait, majd új személyazonosságot kapott, stb...

 

A hivatalos szervek meg igyekeztek eltussolni az ügyet, de a prostinak volt egy nővére, aki nem volt elégedett a nyomozással, és mivel zsákutcába futott a hivatalos úton ezért keres magánkopót.

 

Ebbe tenyerelne bele a nyomozó elég rendesen. Az NJK-kal nem lesz gond, mivel megőriztem az összes korábbi jegyzetemet, amiben minden benne van, az is, hogy ki, kivel, mikor, mit, merre, stb... Nem egynek még a statjai is megvannak ha nagyon kellene.

 

Mefres:

 

A klán választását pontosan így akarom megejteni én is. A játék során kialakul, hogy pontosan milyen is a karakter, aztán majd megkeresem a legmegfelelőbbet, ami passzol az elképzeléshez is, valamint logikusan következik a történetből is. Egyelőre a klánok közül érintett az ügyben a Ventrue, Toreador, Brujah, esetleg Nosferatu, Toreador Antitribu, Lasombra, Gangrel Antitribu, és Tzimisce. A szekták közül a Kamarillának van több köze az eseményekhez, de van néhány kém a másik csapatból is, akik érdekeltek lehetnek az ügyben. A helyzetről annyit, hogy én régen arra építettem fel a krónikát, hogy  New York miképp válik a szekta városává, hogyan lesz Calebros lemondása után állandó Hercege a városnak.

 

A karakterek benne voltak a sűrűjében, ők segítettek leszámolni az Anarchkokkal, kapcsolatokat építettek, stb...

 

A játékos pedig minden műfajban feltalálja magát, legyen az hősies fantasy, vagy hard sci fi, gyakorlatilag ezzel a résszel nem lesz gond, bármilyen klánban is kössön ki a karaktere.Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 283 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 19:46

Szia!

 

Először is, ha halandóként kezd, és nem tud arról, hogy mit játszik, akkor már kezdetben nagyon érdekessé kell tenned a játékot neki, hogy kompenzáld a kimaradt fantasztikus elemeket. Mert ugye, ha már szerepjáték, akkor szeretünk a valóságtól elrugaszkodott karaktereket játszani, így, ha ő közönséges ember lesz, akkor a történetnek kell nagyon érdekesnek lennie. Vagy, ha az még belefér, lehetne valamilyen Numinája, amit persze az Ölelés után elveszít, de hát akkor már nem is lesz rá szüksége.

 

A klánok terén persze érthető, ha nem a JK választ (ahogy az normálisan lenni szokott - az Atya választja a Gyermeket, és nem fordítva), de azért próbáld felmérni a Játékos elképzeléseit is a karakteréről. Pl ha nagyon piperkőc, akkor ne Noszfi legyen belőle, mert az nagyon hazavágja az illúziót. Kivéve, ha van olyan jó játékos, hogy megragadja a fordulatot, és kijátsza az új körülményeket. Az ilyesmit szeretjük, mi Mesélők!

 

Ha már itt tartunk, nem csak a klán nem mindegy, de a szekta sem. A Kamarillában pl főként a háttérből manipulálva lehet jól megélni, a Szabbatban viszont jobban szeretik (és jutalmazzák) a nyílt, egyedi eredményeket. A legfontosabb különbség azonban nem szociális, hanem lelki különbség. A Szabbatban egy magas emberségű újonc vagy megőrül, vagy pokoli nem-léte lesz, vagy 180 fokos fordulatot vesz a személyisége valamilyen trauma folytán. Ők ugye híresen embertelenek, és ha melléfogtak az Ölelésével, akkor az nagy drámázásra ad majd lehetőséget. Összességében kezdő játékosnak én inkább nem ajánlom, hogy különcködjön, úgy nehezebben fogja megérteni, hogy mennek a dolgok a Vampire-ben.

 

Egyébként is, minden klánnak megvannak a szempontjai, hogy mik alapján választanak ki valakit az Ölelésre. Az egyéni vámpírok ettől kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek, de az alapséma általában megmarad. Kivéve persze a Malkavitákat, nekik olyan szempontjaik vannak, amit senki sem képes megérteni...Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1180 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 19:26

seti,

1. Mi a krónika témája, te miről akarsz mesélni? Megadja, hogy milyen eszközök kellenek, és mit ismerjen a játékos a világbólszabályokból. Halandóság elvesztésének tragédiája? Bábnak lenni a dzsihádban? Misztikus, megoldásra váró bűnügyek? 1on1, vagyis a legfontosabb, hogy olyan témát találj, ami őt is érdekli.

 

2. Kik népesítik be ezt a várost? 1on1, vagyis a második legfontosabb, hogy ne érezze magát a játékos légüres térben. Mindig legyen pár NJK, akihez fordulhat, különben megreked a sztori. Ha vannak ötletes njk-k, akkor a sztori néha magától felépül az ő motivációikból, lesz egy halom side quest és az érzete annak, hogy a város él, mert akkor is történik valami, ha a JK éppen nincs ott.

 

3. Mit teszel, ha a Jk hibázik? 1on1, vagyis a harmadik legfontosabb, hogy legyenek mentőövek. A hibákért csak kis büntetés járjön. Ami hülye ötletet egy csapat a brainstorming végén kiszór, az 1on1-ban a kampány végét jelentheti. De inkább érje egy kis hátrány, mint hogy "helyette játssz".

 

 

 

Ohyner, 

Konkrétan melyik "speciális" útról beszélsz? Utanként eltér, nem lehet általánosítani.

Ami a modern érát illeti, ott nincs aura módosító. Más a maszkabál és a középkör elképzelése az útról: előbbi egy tisztán belső, lelki folyamatot képez le az útértékkel, utóbbi meg egyben egy szociális szerepvállalás, rítusok/hagyományok művelése, stb. Nem lehet egymásnak a kettőt megfeleltetni, de minden további nélkül le lehet cserélni egyik rendszert a másikra.seti

seti

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 974 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.06.09, 15:06

Üdv mindenkinek!

 

Nem hiszem, hogy találnék ennél alkalmasabb helyet a kérdéseimhez, úgyhogy bele is vágok:

 

Régóta gondolkodok azon, hogy újra neki kéne fognom Vámpírt mesélni, és egy jelentkező lenne is, akit régóta érdekel a Sötétség Világa. Más szerepjátékokat már játszott, de ez kimaradt még neki. A kérdésem arra vonatkozna, hogy ki, milyen módon indítana egy krónikát egy embernek, akinek a karaktere halandóként kezdené a játékot.

 

A leendő játékos szereti az agyalósabb, nyomozó jellegű karaktereket, szóval egy magánnyomozó lesz a karaktere, ami egy megbízás kapcsán kerül majd kapcsolatba a vámpírokkal. Kezdetben halvány fogalma sem lesz semmiről, és a célom az lenne, hogy a játékos se tudja, hogy Vámpírt mesélnék neki, sőt nem is biztos, hogy meg akarom neki mutatni neki az alapkönyvet, mert akkor már úgyis tudni fogja, hogy mire megy ki az egész.

 

A rendszer a régi WoD lesz, a helyszín New York. A szerencsétlen nyomozó mindkét szekta, valamint a a függetlenek közül a Szettiták figyelmét is fel tudja majd hívni magára, szóval bármilyen klán tagja lehet majd. Ugyanis azt is ki szeretném próbálni, hogy nem a játékos választja ki a klánt, hanem majd a játék folyamán kialakul, hogy ki lesz majd a Nemzője.

 

Ehhez kapcsolatba lenne még egy bónusz kérdésem: Mennyiben másabb egy Szabbat krónikát mesélni, mint egy Kamarillásat? Anno a NY by Night könyvet felhasználva a Kamarilla oldalán meséltem, ahhoz megvolt a könyv is. A másik oldalhoz egy rövid ideig játékosként volt szerencsém, de ott sajnos csak a felszínét kapargattuk a Szabbatnak.

 

Bocs, ha ez így kicsit sok volt, és tömör, a válaszokat, meg véleményeket előre is köszönöm.Ohyner

Ohyner

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 135 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.03.16, 11:55

Sziasztok!

 

A középkori könyvben az utaknak van aurája, ami az út követéséből fakadó kisugárzást jelentené. Viszont mi az érvényes a speciális, inkább klánokhoz kötődő utakkal? Nekik milyen auramódosítójuk lesz? Illetve a modern utaknál?

Köszönöm előre is.Pandemonium

Pandemonium

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.02.13, 12:26

Üdv!

Szerintem vannak erre alkalmasabb diszciplínák is, ott az Ezerarc, a Bestia valamint ne feledkezzünk meg a Fantazmáról sem

A bestia szerintem nem szükségséges ahhoz, hogy állatnak nézzen ki fátyollal. Ha csak nem arról van szó, hogy kifejezetten már a színészi képességekre megy rá, és élethűen akarja utánozni az állat viselkedését.


Valóban nem szükséges, de ha hitelesebb akkor lenni akkor nagyon hasznos eszköz lehet.

Üdv,
P.

Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 283 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.02.13, 12:19

 

Mellékesen, egy medve mióta humanoid?!

 

Biológiai értelemben nem az, de ha két lábra áll, akkor annak tűnhet. Fej, két láb, két mellső végtag, amikkel ügyesebben bánik, mint az átlag négylábú... Összességében nem nagy különbség.

 

 

A méretet tekintve is azt mondom, hogy nagy szerencséje van annak, aki csak (!) emberi méretű medvével fut össze az Európában.

 

Nem csak felnőtt medvék léteznek.

 

 

Ami nálunk felmerült, hogy pl. a "fátyol-ruha" alá rejtett igazi fegyver működik-e. Hasonló módon pl. hol válik el a ruházat az álcához szükséges felszereléstől. Városőrnek álcázza magát, akkor ing helyett pl. láncing lesz rajta? Sőt, valószínűleg kardhüvelyt is szeretne, egy látható kardmarkolattal legalább. De ugyanígy ékszerek/hajdíszek, stb. egy előkelőt utánzó álcánál. Ezeknek lehet jelentősége, mert egyrészt hihetőbbé teszik álcát, másrészt a karakter megjelenésének ezek a részletei igen fontosak (meg merik-e támadni pl.éjszaka az utcán, ha fegyvert visel/feltűnően sok ékszert.

 

Nem látok ebben semmi problémát. Egy 3-as szintű diszciplínától szerintem elvárható az ilyesmi.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1180 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.02.13, 11:51

Ugyanígy állatok esetén is, humanoidnak kell lennie, és szerintem ember méretűnek (tehát max gorilla lehet belőle, esetleg medve).

Mellékesen, egy medve mióta humanoid?! :D A méretet tekintve is azt mondom, hogy nagy szerencséje van annak, aki csak (!) emberi méretű medvével fut össze az Európában.

 

Szerintem vannak erre alkalmasabb diszciplínák is, ott az Ezerarc, a Bestia valamint ne feledkezzünk meg a Fantazmáról sem

A bestia szerintem nem szükségséges ahhoz, hogy állatnak nézzen ki fátyollal. Ha csak nem arról van szó, hogy kifejezetten már a színészi képességekre megy rá, és élethűen akarja utánozni az állat viselkedését.

 

Mondjuk ezek a Fátyol és egyéb kombinációk keveréke annyira nem hangzik kivitelezhetetlennek kellő idő és vér ráfordításával még össze is jöhet. 

Szerintem a fátyolnak egy nagyon hasznos tulajdonsága, hogy semmilyen erőforrásba nem kerül - ellentétben az ezerarc vagy fantazma átváltozásokkal/illúziókkal. Ha már kombót gyártana belőle a játékos, akkor alapvetőnek venném, hogy az előnyöket kívánja ötvözni. Azaz valójában nem válik állattá, csak úgy tűnik (nem is kapja meg a bónuszokat emiatt), de legalább nem kerül vérbe. Vagy pl. az illúzió csak önmagára hathat, vele együtt kell változzon/mozogjon valamilyen módon, cserébe nem kerül akaraterő pontba.

A nagy megkötés tényleg az idő (vagy tp, más néven).

 

Mi úgy játszunk, hogy a ruházat variálható. Ha nem így lenne, akkor egy Gargoyle (akinek szintén borzasztó hasznos a Fátyol 3) csak meztelen embereket személyesíthetne meg. Ismerjük el, pólót adni rájuk nem épp egyszerű feladat...

Teljesen logikus. Ami nálunk felmerült, hogy pl. a "fátyol-ruha" alá rejtett igazi fegyver működik-e. Hasonló módon pl. hol válik el a ruházat az álcához szükséges felszereléstől. Városőrnek álcázza magát, akkor ing helyett pl. láncing lesz rajta? Sőt, valószínűleg kardhüvelyt is szeretne, egy látható kardmarkolattal legalább. De ugyanígy ékszerek/hajdíszek, stb. egy előkelőt utánzó álcánál. Ezeknek lehet jelentősége, mert egyrészt hihetőbbé teszik álcát, másrészt a karakter megjelenésének ezek a részletei igen fontosak (meg merik-e támadni pl.éjszaka az utcán, ha fegyvert visel/feltűnően sok ékszert. :)Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 283 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.02.13, 04:25

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a felszerelésről/fegyverzetről/ruházatról, az mennyire manipulálható vele?

 

Mi úgy játszunk, hogy a ruházat variálható. Ha nem így lenne, akkor egy Gargoyle (akinek szintén borzasztó hasznos a Fátyol 3) csak meztelen embereket személyesíthetne meg. Ismerjük el, pólót adni rájuk nem épp egyszerű feladat...
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]