Ugrás tartalomhoz


Fotó

Vampire kérdezz-felelek # 7


 • Válasz írásához lépj be
1435 hozzászólás érkezett eddig

seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1043 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.09, 20:47

Krynn:

 

A krónika témája egyelőre az lenne, hogy a világot megismertessem a játékossal, egy gyilkossági ügyön keresztül, ami a sok éve mesélt Kamarillás történethez köthető. Szóval inkább a misztikus ügyek lesz a nyomvonal.

Az eset egész pontosan egy halott prosti, egy halott szenátor, és a testőrei hulláiból indult ki. Anno a Brujah karakter nyírta ki a szenátort meg a testőreit őrjöngés közben, mivel a szeme láttára lőtték fejbe a lányt, akit kedvelt. A csaj fültanúja volt egy telefonbeszélgetésnek, amit a szenátor folytatott, de nem kellett volna hallania. Szokásos bonyodalom, menekülés, stb... A mészárlás után a karakter lényegében a Nosferatuktól kért egy marha nagy szívességet, hogy segítsenek neki. A Nosfik segítettek, törölték a városi bűnügyi nyilvántartásból a kari adatait, majd új személyazonosságot kapott, stb...

 

A hivatalos szervek meg igyekeztek eltussolni az ügyet, de a prostinak volt egy nővére, aki nem volt elégedett a nyomozással, és mivel zsákutcába futott a hivatalos úton ezért keres magánkopót.

 

Ebbe tenyerelne bele a nyomozó elég rendesen. Az NJK-kal nem lesz gond, mivel megőriztem az összes korábbi jegyzetemet, amiben minden benne van, az is, hogy ki, kivel, mikor, mit, merre, stb... Nem egynek még a statjai is megvannak ha nagyon kellene.

 

Mefres:

 

A klán választását pontosan így akarom megejteni én is. A játék során kialakul, hogy pontosan milyen is a karakter, aztán majd megkeresem a legmegfelelőbbet, ami passzol az elképzeléshez is, valamint logikusan következik a történetből is. Egyelőre a klánok közül érintett az ügyben a Ventrue, Toreador, Brujah, esetleg Nosferatu, Toreador Antitribu, Lasombra, Gangrel Antitribu, és Tzimisce. A szekták közül a Kamarillának van több köze az eseményekhez, de van néhány kém a másik csapatból is, akik érdekeltek lehetnek az ügyben. A helyzetről annyit, hogy én régen arra építettem fel a krónikát, hogy  New York miképp válik a szekta városává, hogyan lesz Calebros lemondása után állandó Hercege a városnak.

 

A karakterek benne voltak a sűrűjében, ők segítettek leszámolni az Anarchkokkal, kapcsolatokat építettek, stb...

 

A játékos pedig minden műfajban feltalálja magát, legyen az hősies fantasy, vagy hard sci fi, gyakorlatilag ezzel a résszel nem lesz gond, bármilyen klánban is kössön ki a karaktere.Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.09, 19:46

Szia!

 

Először is, ha halandóként kezd, és nem tud arról, hogy mit játszik, akkor már kezdetben nagyon érdekessé kell tenned a játékot neki, hogy kompenzáld a kimaradt fantasztikus elemeket. Mert ugye, ha már szerepjáték, akkor szeretünk a valóságtól elrugaszkodott karaktereket játszani, így, ha ő közönséges ember lesz, akkor a történetnek kell nagyon érdekesnek lennie. Vagy, ha az még belefér, lehetne valamilyen Numinája, amit persze az Ölelés után elveszít, de hát akkor már nem is lesz rá szüksége.

 

A klánok terén persze érthető, ha nem a JK választ (ahogy az normálisan lenni szokott - az Atya választja a Gyermeket, és nem fordítva), de azért próbáld felmérni a Játékos elképzeléseit is a karakteréről. Pl ha nagyon piperkőc, akkor ne Noszfi legyen belőle, mert az nagyon hazavágja az illúziót. Kivéve, ha van olyan jó játékos, hogy megragadja a fordulatot, és kijátsza az új körülményeket. Az ilyesmit szeretjük, mi Mesélők!

 

Ha már itt tartunk, nem csak a klán nem mindegy, de a szekta sem. A Kamarillában pl főként a háttérből manipulálva lehet jól megélni, a Szabbatban viszont jobban szeretik (és jutalmazzák) a nyílt, egyedi eredményeket. A legfontosabb különbség azonban nem szociális, hanem lelki különbség. A Szabbatban egy magas emberségű újonc vagy megőrül, vagy pokoli nem-léte lesz, vagy 180 fokos fordulatot vesz a személyisége valamilyen trauma folytán. Ők ugye híresen embertelenek, és ha melléfogtak az Ölelésével, akkor az nagy drámázásra ad majd lehetőséget. Összességében kezdő játékosnak én inkább nem ajánlom, hogy különcködjön, úgy nehezebben fogja megérteni, hogy mennek a dolgok a Vampire-ben.

 

Egyébként is, minden klánnak megvannak a szempontjai, hogy mik alapján választanak ki valakit az Ölelésre. Az egyéni vámpírok ettől kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek, de az alapséma általában megmarad. Kivéve persze a Malkavitákat, nekik olyan szempontjaik vannak, amit senki sem képes megérteni...Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1331 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.09, 19:26

seti,

1. Mi a krónika témája, te miről akarsz mesélni? Megadja, hogy milyen eszközök kellenek, és mit ismerjen a játékos a világbólszabályokból. Halandóság elvesztésének tragédiája? Bábnak lenni a dzsihádban? Misztikus, megoldásra váró bűnügyek? 1on1, vagyis a legfontosabb, hogy olyan témát találj, ami őt is érdekli.

 

2. Kik népesítik be ezt a várost? 1on1, vagyis a második legfontosabb, hogy ne érezze magát a játékos légüres térben. Mindig legyen pár NJK, akihez fordulhat, különben megreked a sztori. Ha vannak ötletes njk-k, akkor a sztori néha magától felépül az ő motivációikból, lesz egy halom side quest és az érzete annak, hogy a város él, mert akkor is történik valami, ha a JK éppen nincs ott.

 

3. Mit teszel, ha a Jk hibázik? 1on1, vagyis a harmadik legfontosabb, hogy legyenek mentőövek. A hibákért csak kis büntetés járjön. Ami hülye ötletet egy csapat a brainstorming végén kiszór, az 1on1-ban a kampány végét jelentheti. De inkább érje egy kis hátrány, mint hogy "helyette játssz".

 

 

 

Ohyner, 

Konkrétan melyik "speciális" útról beszélsz? Utanként eltér, nem lehet általánosítani.

Ami a modern érát illeti, ott nincs aura módosító. Más a maszkabál és a középkör elképzelése az útról: előbbi egy tisztán belső, lelki folyamatot képez le az útértékkel, utóbbi meg egyben egy szociális szerepvállalás, rítusok/hagyományok művelése, stb. Nem lehet egymásnak a kettőt megfeleltetni, de minden további nélkül le lehet cserélni egyik rendszert a másikra.seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1043 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.06.09, 15:06

Üdv mindenkinek!

 

Nem hiszem, hogy találnék ennél alkalmasabb helyet a kérdéseimhez, úgyhogy bele is vágok:

 

Régóta gondolkodok azon, hogy újra neki kéne fognom Vámpírt mesélni, és egy jelentkező lenne is, akit régóta érdekel a Sötétség Világa. Más szerepjátékokat már játszott, de ez kimaradt még neki. A kérdésem arra vonatkozna, hogy ki, milyen módon indítana egy krónikát egy embernek, akinek a karaktere halandóként kezdené a játékot.

 

A leendő játékos szereti az agyalósabb, nyomozó jellegű karaktereket, szóval egy magánnyomozó lesz a karaktere, ami egy megbízás kapcsán kerül majd kapcsolatba a vámpírokkal. Kezdetben halvány fogalma sem lesz semmiről, és a célom az lenne, hogy a játékos se tudja, hogy Vámpírt mesélnék neki, sőt nem is biztos, hogy meg akarom neki mutatni neki az alapkönyvet, mert akkor már úgyis tudni fogja, hogy mire megy ki az egész.

 

A rendszer a régi WoD lesz, a helyszín New York. A szerencsétlen nyomozó mindkét szekta, valamint a a függetlenek közül a Szettiták figyelmét is fel tudja majd hívni magára, szóval bármilyen klán tagja lehet majd. Ugyanis azt is ki szeretném próbálni, hogy nem a játékos választja ki a klánt, hanem majd a játék folyamán kialakul, hogy ki lesz majd a Nemzője.

 

Ehhez kapcsolatba lenne még egy bónusz kérdésem: Mennyiben másabb egy Szabbat krónikát mesélni, mint egy Kamarillásat? Anno a NY by Night könyvet felhasználva a Kamarilla oldalán meséltem, ahhoz megvolt a könyv is. A másik oldalhoz egy rövid ideig játékosként volt szerencsém, de ott sajnos csak a felszínét kapargattuk a Szabbatnak.

 

Bocs, ha ez így kicsit sok volt, és tömör, a válaszokat, meg véleményeket előre is köszönöm.Ohyner

Ohyner

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 135 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.03.16, 11:55

Sziasztok!

 

A középkori könyvben az utaknak van aurája, ami az út követéséből fakadó kisugárzást jelentené. Viszont mi az érvényes a speciális, inkább klánokhoz kötődő utakkal? Nekik milyen auramódosítójuk lesz? Illetve a modern utaknál?

Köszönöm előre is.Pandemonium

Pandemonium

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.13, 12:26

Üdv!

Szerintem vannak erre alkalmasabb diszciplínák is, ott az Ezerarc, a Bestia valamint ne feledkezzünk meg a Fantazmáról sem

A bestia szerintem nem szükségséges ahhoz, hogy állatnak nézzen ki fátyollal. Ha csak nem arról van szó, hogy kifejezetten már a színészi képességekre megy rá, és élethűen akarja utánozni az állat viselkedését.


Valóban nem szükséges, de ha hitelesebb akkor lenni akkor nagyon hasznos eszköz lehet.

Üdv,
P.

Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.13, 12:19

 

Mellékesen, egy medve mióta humanoid?!

 

Biológiai értelemben nem az, de ha két lábra áll, akkor annak tűnhet. Fej, két láb, két mellső végtag, amikkel ügyesebben bánik, mint az átlag négylábú... Összességében nem nagy különbség.

 

 

A méretet tekintve is azt mondom, hogy nagy szerencséje van annak, aki csak (!) emberi méretű medvével fut össze az Európában.

 

Nem csak felnőtt medvék léteznek.

 

 

Ami nálunk felmerült, hogy pl. a "fátyol-ruha" alá rejtett igazi fegyver működik-e. Hasonló módon pl. hol válik el a ruházat az álcához szükséges felszereléstől. Városőrnek álcázza magát, akkor ing helyett pl. láncing lesz rajta? Sőt, valószínűleg kardhüvelyt is szeretne, egy látható kardmarkolattal legalább. De ugyanígy ékszerek/hajdíszek, stb. egy előkelőt utánzó álcánál. Ezeknek lehet jelentősége, mert egyrészt hihetőbbé teszik álcát, másrészt a karakter megjelenésének ezek a részletei igen fontosak (meg merik-e támadni pl.éjszaka az utcán, ha fegyvert visel/feltűnően sok ékszert.

 

Nem látok ebben semmi problémát. Egy 3-as szintű diszciplínától szerintem elvárható az ilyesmi.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1331 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.13, 11:51

Ugyanígy állatok esetén is, humanoidnak kell lennie, és szerintem ember méretűnek (tehát max gorilla lehet belőle, esetleg medve).

Mellékesen, egy medve mióta humanoid?! :D A méretet tekintve is azt mondom, hogy nagy szerencséje van annak, aki csak (!) emberi méretű medvével fut össze az Európában.

 

Szerintem vannak erre alkalmasabb diszciplínák is, ott az Ezerarc, a Bestia valamint ne feledkezzünk meg a Fantazmáról sem

A bestia szerintem nem szükségséges ahhoz, hogy állatnak nézzen ki fátyollal. Ha csak nem arról van szó, hogy kifejezetten már a színészi képességekre megy rá, és élethűen akarja utánozni az állat viselkedését.

 

Mondjuk ezek a Fátyol és egyéb kombinációk keveréke annyira nem hangzik kivitelezhetetlennek kellő idő és vér ráfordításával még össze is jöhet. 

Szerintem a fátyolnak egy nagyon hasznos tulajdonsága, hogy semmilyen erőforrásba nem kerül - ellentétben az ezerarc vagy fantazma átváltozásokkal/illúziókkal. Ha már kombót gyártana belőle a játékos, akkor alapvetőnek venném, hogy az előnyöket kívánja ötvözni. Azaz valójában nem válik állattá, csak úgy tűnik (nem is kapja meg a bónuszokat emiatt), de legalább nem kerül vérbe. Vagy pl. az illúzió csak önmagára hathat, vele együtt kell változzon/mozogjon valamilyen módon, cserébe nem kerül akaraterő pontba.

A nagy megkötés tényleg az idő (vagy tp, más néven).

 

Mi úgy játszunk, hogy a ruházat variálható. Ha nem így lenne, akkor egy Gargoyle (akinek szintén borzasztó hasznos a Fátyol 3) csak meztelen embereket személyesíthetne meg. Ismerjük el, pólót adni rájuk nem épp egyszerű feladat...

Teljesen logikus. Ami nálunk felmerült, hogy pl. a "fátyol-ruha" alá rejtett igazi fegyver működik-e. Hasonló módon pl. hol válik el a ruházat az álcához szükséges felszereléstől. Városőrnek álcázza magát, akkor ing helyett pl. láncing lesz rajta? Sőt, valószínűleg kardhüvelyt is szeretne, egy látható kardmarkolattal legalább. De ugyanígy ékszerek/hajdíszek, stb. egy előkelőt utánzó álcánál. Ezeknek lehet jelentősége, mert egyrészt hihetőbbé teszik álcát, másrészt a karakter megjelenésének ezek a részletei igen fontosak (meg merik-e támadni pl.éjszaka az utcán, ha fegyvert visel/feltűnően sok ékszert. :)Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.13, 04:25

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a felszerelésről/fegyverzetről/ruházatról, az mennyire manipulálható vele?

 

Mi úgy játszunk, hogy a ruházat variálható. Ha nem így lenne, akkor egy Gargoyle (akinek szintén borzasztó hasznos a Fátyol 3) csak meztelen embereket személyesíthetne meg. Ismerjük el, pólót adni rájuk nem épp egyszerű feladat...Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.13, 00:10

Oké, meggyőztetek teljesen, hogy csak emberi vagy emberszerű alak fér bele a Fátyol képességei közé. :) A többit meghagyom a Fantazma diszciplínának. 

 

Mondjuk ezek a Fátyol és egyéb kombinációk keveréke annyira nem hangzik kivitelezhetetlennek kellő idő és vér ráfordításával még össze is jöhet. 

 

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a felszerelésről/fegyverzetről/ruházatról, az mennyire manipulálható vele?

 

 

Szerintem az nem fér bele, mert inkább csak magára a testre és az arcra hat maga a képesség a könyv szerint. Bár tény, hogy így lehetne tökéletes az álcázás.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1331 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.12, 10:07

A kérdés nem rossz - sőt, lehetne még kiterjeszeni a fátyol 2 korlátaira is.

 

Ami nekem fontos, hogy a Fátyol ne helyettesítsen más diszciplínákat tökéletesen - vagyis az átfedés legyen minimális. Ezért a speciálisabb illúziókat fenntartanám az erre épülő diszciplínának. Bármilyen nem személynek tekintett tárgy odavarázsolása szerintem például ebbe a kategóriába tartozik (legyen az tölgyfa vagy tégla fal) . Hasonlóan vélekedem a legendás szörnyetegek illúziójáról (sárkányok, farkasdémonok, stb.). Ezeket meg lehet teremteni egy illúzióval, amit az áldozat vagy elhisz, vagy nem ("mit keres a kaszinó közepén egy fa?!").

 

Ami szerintem jó támpont, az az egyes sikerkategóriákhoz rendelt maximális megjelenés növekedés/csökkenés. A diszciplínának ez a szintje csak a 0-5-ös skálán belüli mozgást teszi lehetővé (oké, jó generáció esetében mehet 5 fölé is). Tehát akármennyire is elcsúfítja magát az illető, nem fog állatnak kinézni, csak állatiasan szörnyű embernek. Akármennyire is lesz gyönyörű, nem lesznek angyalszárnyai vagy glóriája. A diszciplína célja, hogy az illető ezernyi arcot ölthessen magára, nem pedig hogy arc nélküli testekeknek vagy emberi ésszel alig felfogható teremtményeknek adja ki magát.

 

A lenti példákból tehát kilőném a fát és a crinos garout. Egy rengeteg állati jeggyel rendelkező gangrel egy 0-ás megjelenésű ember, tökéletesen belefér (nem rosszabb egy átlag nosferatunál).

 

Ha valaki mégis ilyen irányba indul el, akkor diszciplína kombókkal minden tovább nélkül meg lehet tenni. Állattá maszkírozáshoz mondjuk protean 4, tárgyakká/növényekké változáshoz chimestry 4 (vagy 3?) kéne. Ha számolunk elder szintekkel is, akkor egy protean 6+ vagy viciss. 6+ kombóval szinte bármilyen legendás szörny jöhet.

 

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a felszerelésről/fegyverzetről/ruházatról, az mennyire manipulálható vele?Pandemonium

Pandemonium

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.12, 09:53

Szevasztok!
 
Szerintetek Fátyol diszciplínával állati alakot is fellehet venni vagy mindenképpen emberinek kell lennie? Vagy mi van akkor ha fa alakban akar megbújni?
Ahogy néztem 2 sikertől már egy ember magasságú fa is lehetne belőle esetleg valami más, oszlop mondjuk, szobor vagy bármi. 3+ sikertől meg aztán benne lehet bármi.

 
Üdv!
 
Szerintem állat, növény és tárgy alak felvétele nem lehetséges a Fátyol diszciplínával, a V20-as szabálykönyvben nincs konkrétan leírva, de szerintem lehet erre következtetni az alábbi részből és ha végignézzük a diszciplína képességeinek leírását:
 
 

The vampire must have a firm idea of the visage he wishes to project. The primary decision is whether to create an imaginary face or to superimpose the features of  another  person.  Manufactured  features  are  often more  difficult  to  compose  in  believable  proportions, but such a disguise is easier to maintain than having to impersonate someone else. Of course, things get simpler if the Kindred borrows the face but doesn’t bother with the personality.

 

Ha ehhez hozzávesszük a Manipuláció + Szereplés dobást, akkor szerintem érthetőbb is a dolog, hiszen a szereplés nem állatok, tárgyak és növények megszemélyesítéséről szól.
 
Szerintem vannak erre alkalmasabb diszciplínák is, ott az Ezerarc, a Bestia valamint ne feledkezzünk meg a Fantazmáról sem.
 
Üdv,
P.


Módosította Pandemonium: 2015.02.12, 09:54


Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.12, 03:49

 

Tényleg akkor egy garou alakját fel sem tudja venni  , vagy az nagyon speciális?

 

Ebben viszont látok némi fantáziát. A Glabro alakot szerintem mindenképpen, az elég emberi még (és talán elegendő, hogy meggyőzzön egy igazi garout). A Crinost... azt se tartom teljesen elképzelhetetlennek. Elvégre ha fel lehet venni egy Gangrel alakját, akkor miért ne lehetne felvenni egy olyan Gangrel alakját, aki már őrjöngött párat? És ha itt tartunk, hol húzzuk meg a határt? Lehet olyan Gangrel, aki már hasonlít egy vérfarkas Crinosjára, ha azt vesszük alapul, hogy van olyan, aki hasonlít egy camazotz-ra (vérdenevér)?

 

http://whitewolf.wikia.com/wiki/Enkidu?file=Enkidu_Full_art.jpg

 

Kérdés, hogy felveheti-e valaki Enkidu alakját a Fátyol 3-mal? Ha nem, akkor mennyire közelítheti meg?


Módosította Mefres: 2015.02.12, 03:50


Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.12, 00:21

Végül is a tárgyak alak felvételéhez lehet, hogy valami magasabb generáció kellhet az meglehet, de azt akkor nem is forszíroznám. 

De a fa nem elképzelhetetlen akár csak az állat. Talán az állat egyszerűbben kivitelezhető már csak a diszciplína jellegét is tekintve. 5+ sikernél azt írja  a könyv, hogy testsúly/méret eltér és gyökeres változás lehetséges, szóval egy medve alakja biztosan mehet sok sikerre, bár én farkasban gondolkodtam :) esetleg négykézláb mászkál... vagy ne akarjak mindent...? :)

 

Tényleg akkor egy garou alakját fel sem tudja venni  , vagy az nagyon speciális? Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.11, 23:10

Ahogy a diszciplínát megfogalmazták, az alapján azt kell mondanom, hogy csak embert utánozhat. Elméletileg persze, ha erre képes, akkor miért ne mutathatna akármi mást a környezete felé? Mégis, ha ő mozog, akkor bárminek tüntesse is fel magát, az is mozogni fog (akire ránéz, arra fog nézni a többiek fejében létező alak is, nem lehet ilyesmivel sunnyogni ennél a diszciplínánál). Tehát, ha lehetséges is, hogy fának mutassa magát, akkor tökéletes mozdulatlanságban kell állnia. Ugyanígy állatok esetén is, humanoidnak kell lennie, és szerintem ember méretűnek (tehát max gorilla lehet belőle, esetleg medve).

Talán egy alacsonyabb generációs kidolgozhat egy olyan diszciplínát (Fátyol 6, mondjuk), ami már képes arra, hogy tárgyakat utánozzanak vele, de én Mesélőként nem engedném, hogy a 3-as szintű alkalmazással ilyesmit tegyen a játékos.Csontrago

Csontrago

  New Promethean

 • Fórumita
 • 455 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.02.11, 21:39

Szevasztok!

 

Szerintetek Fátyol diszciplínával állati alakot is fellehet venni vagy mindenképpen emberinek kell lennie? Vagy mi van akkor ha fa alakban akar megbújni?

Ahogy néztem 2 sikertől már egy ember magasságú fa is lehetne belőle esetleg valami más, oszlop mondjuk, szobor vagy bármi. 3+ sikertől meg aztán benne lehet bármi. Zaethus

Zaethus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1385 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.09.25, 22:16

Köszönöm a válaszokat.

 

Amúgy is csak egyszeri alkalom volt.

 

Utóirat: közben megnéztem a jegyzeteimet....nem Szívósság/óra hanem Szívósság/perc....ráadásul a fickó akiből ivott egy Független ghoul volt :DMefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.09.24, 19:31

Nahát, és tényleg! Érdekes dolog ez egyébként, de ha belegondolunk, hogy a vérfarkasok hatalmának alapja a Rang, aminek az alapja a Hírnév, akkor teljesen világos. De javaslom, ha ennél jobban bele akarunk menni ebbe a témába, akkor folytassuk a Werewolf topikban.Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 339 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.09.24, 18:59

Mefres:

A Pure Blood háttérnek mi köze a vérének a potenciáljához? Mármint leszámítva azt, hogy a nevében benne van, hogy vér. Mert ugye a vérfarkasnál lényegében az csak azt jelzi, hogy az ősei milyen régóta választják ugyanazt a törzset, szóval kvázi szociális háttér csupán.

 

Tévedés. A Pure Blood arról szól, hogy hány híres-neves őse van a vérfarkasnak és ezek mennyire voltak hősiesek. Egy magas Pure Blood-dal rendelkező vérfarkas fajának mintapéldánya, akiben koncentráltan van jelen mindaz, ami a vérfarkast vérfarkassá teszi.
 


Módosította Fywillan: 2014.09.24, 18:59


Mefres

Mefres

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.09.24, 15:47

Matzi

Nem én írtam a szabálykönyvet, úgyhogy nem tudok biztosat válaszolni. Ezt írja, és nekem nincs kifogásom (a gyakorlatban még nem került elő nálunk ilyen eset). Annyit mondhatok, hogy talán az az oka, hogy a szellemek is nyilvántartják a hátteret, és az ilyen garou-t a születésekor "megáldják". Azt írja a Werewolf könyv, hogy a Pure Breed hátteret a vérfarkasok ösztönösen megérzik, merthogy szinte misztikus jellegzetesség. Ha ezt is számításba vesszük, és nem úgy tekintünk rá, mint színesítő szövegre, akkor szerintem van alapja a vérük nagyobb potenciáljának.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]