Ugrás tartalomhoz


Első Törvékönyv + Új Tekercsek + Reneszánsz = ?


 • Válasz írásához lépj be
106 hozzászólás érkezett eddig

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 5763 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.24, 21:23

Winesack:
A különbözetet kell kifizetni, és azt is csökkentheti az Oktatás képzettség!

A pusztítás som olyan drága ad 1, ad 2 kiváncsi vagyok hol tanulhatna egy karakter egy ilyen képzettséget. Nem nő minden bokorban!

_Winesack (NPC/NJK)

_Winesack (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.24, 13:28

Hat nem tudom. Nekunk eleg jo ertekekkel is nagyjabol eleg szokott lenni a Kp. Es ekkor mar szepen ki van csinositva a karakter mindenfelevel. (Ertsd: Nyelvek, Kultura, Helyismeret, Szex. kult., Hamiskartya, Dorbezolas, vagy tudomanyos kepzettsegek, stb., stb.)

Ha pedig vegkepp nem megy a dolog, akkor inditsatok ugy a karaktereket, hogy az elotortenet miatt kaptok egy par Tp-t. Es ezt at lehet valtani Kp-ra. Ha normalis a KM, biztos belemegy, elvegre nem a tapolasra megy ki a dolog.

Ja, es egy fontos dolog!!! A Kepzettseg-kovetelmenyeket ne vegyetek mindenhol figyelembe, mert itt-ott gondok vannak veluk. (Szamold ki, hany KP kell mondjuk a Pusztitas, vagy az Elettan 1. fokahoz!) Csak logikusan!
Es a vegere egy kerdes: Hogy szamoljatok a Kp koltsegeket? Pl.:
1. fok: 1 Kp
2. fok: 3 Kp
3. fok: 5 Kp
...
...

Ha neked megvan az adott kepzettseg 2. fokon, akkor meg 5 Kp-t fizetsz ki a 3. fokert, vagy mar csak kettot?

Winesack

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 5763 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.22, 11:51

Khál:
Az ÚT alapján szinte kizárt, hogy ne jönnél ki a KAP-ból. A Kp-idba beleszámoltad az Ü és az Int 10 feletti részét? És a szintenkénti kp-t? Kizárt, hogy ne jönne ki!

_Khál (NPC/NJK)

_Khál (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.18, 21:13

Winesack:
Általában nem ilyen karaktereket szoktam "gyártani",hanem épeszűeket,de még így sem elég a Kp.

_Winesack (NPC/NJK)

_Winesack (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.17, 12:01

Hali!

Khal: Szerintem az a 375 KAP eleg teret ad ahhoz, hogy kigazdalkodd a Szex. kultura 1. fokat (meg az egyeb ilyen "aprosagokat"). Es ha a karaktered ertekei nem igy kezdodnek:
20
19
19
20
...
akkor lesz eleg Kp-d. Szerintem.

Winesack

_Khál (NPC/NJK)

_Khál (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.05, 21:42

Üdvözletem mindenkinek!

Lenne egy kérdésem az Új Tekercsek képzettségrendszerével kapcsolatban,ami nálunk a már játék közben fölvetődött.Nagyon jó,hogy ilyen árnyaltak lettek benne a képzettségek,de mi van akkor pl,ha valakinek,mint például az én huszonéves gladiátoromnak nincs kp-je arra,hog felvegyen legalább egy szexuális kultúra 1.fokot?Nem tudom elképzelni,hogy bármely gladiátor még érintetlen lenne,ha más módon nem,legalább egy bordélyban bizonyosan átélte már a dolgot.Mit tegyen ilyenkor a játékos?És ha játék közben el talál menni egy ilyen mulatóba,mindjárt Kp-t kell rááldoznia?

Még volna pár ilyen furcsaság,de ezeket inkább már meg sem kérdezem.

Ciao.

_Hannibal_Smith (NPC/NJK)

_Hannibal_Smith (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.05, 16:44

Üdvözlet!

Nos, azon a véleményen vagyok, hogy egy jó rendszert is tönkrethetnek rossz játékosok. De ezektől könnyen megszabadulhatunk. :Ordog:A kaszt lehet jó, és lehet rossz is. Ámde. Ha valaki pl. varázslót csinál, azt azért csinálja, mert ő varázslót akar játszani, és nem fog hozzá nehéznyíépuska/birkózás/ökölharc/stb 5. fokig fejleszteni.Hmm. Nekem egy szörnyű vaskalapos társasággal akadt dolgom. Azt is mondják hogy, az ÚT gyengíti a karit, pedig szvsz nem. Csupán kiegyensúlyozza. És kis ész kell hozzá. Nem úgy, mint az ET-ben, ahol ha valaki akarja, smián kihozhat egy maxos karit. Persze van még hátránya a kidobálásnak. Pl.: Ki örül egy 18-as erejű 14-es intelligenciájú varinak. Persze tudom, hogy a dobásmódok ezt hivatottak kiküszöbölni(2k6+6)de meég mindig elég nagy az esélye :,-(. Vagy ott van a kaszt. Például az ET szerint minden Bárd nagyjából azonos dolgokat tud. Hogyne. Óriási különbség van az ereni és ilanori bárdok közt. Ezért jobb szerintem az ÚT/Reneszánsz, melyekben szabadon(szinte) választhatóak a képzettségek. Valamint szerintem az ET-s mágiahasználókat kiegyensúlyozza a Reneszánsz rendszere. De a lényeg az, hogy mindenki válassza ki, ami neki tetszik valamiből, és ötvözze azzal, ami a többiből tetszik, ezáltal jöhet ki az ideális rendszer, amire mind vágyunk. :sor:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]