Ugrás tartalomhoz


Fotó

Magitorok Yneven


 • Válasz írásához lépj be
1387 hozzászólás érkezett eddig

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.15, 11:03

Van egy szép "In Character" alfórum, miért nem játszotok el egy efféle bankrablást? A KM kitalálja a bankot, dolgozókat (előtörténetüket, mit lehet róluk kideríteni), a csapat pedig megpróbál bejutni. KLM hozhattja a fél akvérdisznóját, a többiek meg kereshetnek 10. szintű varázslókat a környéken :(

Én bevállalnám, de csak IRL mesében (rühellek gépelni). Város: Debrecen 1913-as évek mérete kb. 50e lakosság. Bank: Első Takarékpénztár épülete a mai Piac-Kossuth-Battyány-Szent Anna utcák által körbezárt tömbben. Sajnos linkem nincs, a házak többé-kevésbé megfelelnek némi korrekcióval: 3-5 szintesek, 20 méter magasak, alápincézettek. Hajrá.

Blackjack:

Azért a 41*41 méteres alapterületet kicsit soknak tartom. Ynevi viszonyok között ez már eléggé a "háztömb" kategóriába menne át. Érzés alapján a 30*30 méter a felső határ, bár valszeg a kb 20*20m a még megfizethető/kezelhető méret.

Egy uzsorásnak. Nem egy banknak. Számolj nyugodtan 2-4 ezer m2-tel. A 20x20 kb. az előtér ugyanis.... :gyagya:

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.15, 09:01

A Leplezés - ha véd mágikus érzékelések ellen is - akkor nem hagyja érintetlenül a Zónajel és a mágia működését, főleg nem 1 manapontért.

Nem feltétlenül egy manapontért...

Ja, csak ezt elfelejtetted hamarabb közölni. Márpedig ha avarázslód nem szólt a mesélőnek, hogy márpedig ő feljeszteni óhajtja a varázslatot, akkor pofára esett.

1. Veszünk egy közönséges aranyérmét (nem mágikus)
2. TAM-mal kettéválasztjuk, az időtartamot Időmágiával kitoljuk.
3. Az érme egyik belső felszínére odabiggyesztjük a Zóna varázsjelet.
4. Az érme két felét összeillesztjük.
5. Amikor az Időmágia kitelik, az eredeti TAM megszűnik, és az érmén végrehajtott változás (a kettéválasztás) megszűnik, az érme két fele ismét egybeforr.
Így már világos? Abszolút nem varázsolunk mágikus anyagra.

Nem érthetetlen, csak elég logikátlan: ugyanis a Zónajellel mágikussá teszed a fél érmét. Azaz vagy nem tudsz mágikus jelet rárajzolni, vagy nem fog a két fél összeforrni a mágia miatt.

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.15, 08:47

Másrészt meg a varázslat - ahogy látom - adatokat fog adni az épület (>< széf v. páncélterem) építéséről,
mágikus védelemmel együtt. Tehát lesznek tippjeink arról, hogy hol lehet a páncélterem és miféle nehézségek
várhatóak addig - ok, konrétan a széfről még így ESETLEG nem szerzünk infót.
Plusz ugye azért egy 41*41 méteres alapterületű bank már elég nagy, aztán mégis csak vagy 1 négyzetmétert nem ér el a 20 m-es hatótáv a földszinten. Szóval geometriából hanyas?

Ötös, nekem. Neked azonban karó, bocsesz. Azért kezdtem el számolgatni az arany tömegét. Az én általam megadott paraméterekkel egy aranyérme legkevesebb 2.5 dkg. Ha egy érme csak 5 gramm, az kisebb és sokkal vékonyabb. De ha kétségeid vannak: egy köbméter arany tömege 19 tonna, ötvözött érmékkel is legalább 10 tonna. Ha már geometria: számold ki, hogy hogy egy 20 cm élű kockába mennyi érmét helyezel el (én adataimmal ez 2500, ha vékonyabbak az érmék többet). Egy ekkora dobozkát meg szépel el lehet rejteni. Jöhet a tevecsorda, mert nem fog elférni. Ja, egyébként még nem nyitottál térkaput, a tevecsordádat az őrség meg szépen lemészárolja. A lényeg az, hogy fizikailag is meg kell jelenni a lapátoláshoz.

Ha egy 41X41 méteres területre egy 20 sugarú kukucskálással indítasz, baromira nem 1 m2 fog kimaradni, főleg, ha többszintes az épület. Ha visszaemlékszel Krynn verziójára, neki is kisebb erődítménye és nagy területe van, nekem meg cirka 300.000 m2-e többszintes épületem. A varázslattal meg csak a bm érzékel, de a fenti két eset bármelyikében sok sikert kívánok neki.

Módosította Dallasz: 2010.03.15, 08:52


kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1650 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 18:21

Van egy szép "In Character" alfórum, miért nem játszotok el egy efféle bankrablást? A KM kitalálja a bankot, dolgozókat (előtörténetüket, mit lehet róluk kideríteni), a csapat pedig megpróbál bejutni. KLM hozhattja a fél akvérdisznóját, a többiek meg kereshetnek 10. szintű varázslókat a környéken ;)

vgisti

vgisti

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 103 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 16:18

Szá Mindenki!

Csak érdeklődnék, hogy hivatalos anyagokat hol olvashatnék a demonológiáról, démonokról.( pl A RÚNA melyik számában, egyéb kiadványokban, neten, regényekben) Főleg a jelenkori lehetőségek érdekelnek.
Előre is köszönöm.

Csöcs,
vg

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3482 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 15:52

Üdv!

A Leplezés - ha véd mágikus érzékelések ellen is - akkor nem hagyja érintetlenül a Zónajel és a mágia működését, főleg nem 1 manapontért.

Nem feltétlenül egy manapontért...

A varázslat egyébként nem igazán kompatibilis rajzolatokkal szvsz (azonkívül, hogy így igen nagy baromság).

Már miért ne lehetne egy rúnákba foglalt varázslatot Leplezni?

(OFF)A kérdést (amelyikre válasszal adós maradtam) nem találtam meg. Ha kisegítesz megköszönöm.(/OFF)

]III. számú verzió: a partinak mindenképpen be kell jutni

Mármint miért is?
...

IV. számú verzió: A széfnek/banknak nincs mágikus védelme, de a szabálykönyvekben nem ismertetett módszerekkel a bank képes egyszerűen és olcsó ellenőrizni a behelyezendő értékeket és gyorsan, hatékonyan kinyomozni, továbbá garantáltan megtorolni a betörést (24 órán belül) Azaz a a II/b. számú verzió vészforgatókönyve alkalmazandó.

Ennek egyrészt semmi értelme, másrészt meg ismét elsasszézol a probléma mellett. Mi értelme brahiból megerőszakolni egy világ kevés belső logikáját csak azért, hogy mint mesélő, villoghass az erőszakkal előrángatott deus ex machina megoldásokkal?

és

Miért rúgná össze a port egyik bank a másikkal, ha érdekszövetséget kötni sokkal kifizetődőbb?

Miért rúgná össze a port bárki bárkivel, ha érdekszövetséget kötni sokkal kifizetődőbb? Vajon miért akarja valaki kitörni vagy kitöretni a riválisa nyakát (akár képletesen, akár szó szerint) egy elég szűk szakmában? Egyáltalán, miért van háború, amikor a békés együttműködés sokkal kifizetődőbb? A rablógyilkos is, ha segítene a leendő áldozatának és utána igazságosan osztozkodnának, jobban járna, nem?


Alister a lapjával párhuzamosan kettévágott érme egyik felére Zónajelet akart rajzolni, és a jelet TAM-mal eltakarni az érme másik felével. Mivel az ETK azt írja, hogy minden olyan anyag mágikusnak számít, amit legcsekélyebb mértékben mágia itat át (márpedig a Zónajel mágikussá teszi az érme felét). Tehát Alister kolléga ezen ötlete nem müködik, kivéve a szabálykönyv erőteljes megerőszakolását.

Nem, nem és megint csak nem ;) Ennyire érthetetlen, amit írok?
1. Veszünk egy közönséges aranyérmét (nem mágikus)
2. TAM-mal kettéválasztjuk, az időtartamot Időmágiával kitoljuk.
3. Az érme egyik belső felszínére odabiggyesztjük a Zóna varázsjelet.
4. Az érme két felét összeillesztjük.
5. Amikor az Időmágia kitelik, az eredeti TAM megszűnik, és az érmén végrehajtott változás (a kettéválasztás) megszűnik, az érme két fele ismét egybeforr.
Így már világos? Abszolút nem varázsolunk mágikus anyagra.

Tehát akkor a Zónajel becsempészése egy banki mozaikmágus szimpla jelenlétével már nem olyan biztos, ha jól értem?

Mondjuk aki beteszi a Zóna varázsjellel ellátott ládánkat, az szemlátomást varázstudó, és egy szabad szemmel is jól látható összeg fejében ragaszkodik, hogy a láda megvizsgálásánál is jelen legyen... :ok:

Mellesleg azt tenném még hozzá a dologhoz, hogy amikor a varázsló behatárolja a zónát, akkor előre látható módon elégszer fog találkozni vele ahhoz, hogy később a zóna tulajdonosát a zóna alapján felismerje.

Ha csak nagyon nem szabunk el valamit, ez a későbbi találkozás sosem fog megtörténni.

Oké, mit szeretnél tőle? Részletes térképet a környékről? Tegyük fel, hogy nagyon gondos kutatómunkát végzel (mondjuk ál-hivatalnokként járatsz be minden egyes épületet a környéken) és így a környék összes házának az alaprajza a kezedben van. Jó így?

Persze, a részletes térkép az alap, bár ha minden jól megy, akkor nem igen lesz rá szükség, de erre ugye nem építhetünk...
Szóval ami fontosabb, az a bank személyzetének és még inkább az őket szemmel tartók felmérése. Lehet, hogy néhány közvetítőn keresztül valami helyi bordélyba vagy szerájba is érdemes lenne beszállni. Igen, tudom, hogy a költségek egyre nagyobbak, de egyrészt ha egyszer bent vagyunk, tényleg elviszünk minden az utolsó szögig, másrészt meg egy bordély az tipikusan a megtérülő befektetés kategóriája, és amúgy is kell egy kihelyezett bázis, ahol néhány idegen nem szúr szemet... Amúgy azt feltételezem, hogy a helyi szórakoztatóipari létesítmények tele vannak a sejk/emír és/vagy a bankház mögött álló csoport embereivel, szóval az ügynököm ennek megfelelő óvatossággal fog eljárni.
A helyi alvilágról mit lehet megtudni? Mondjuk egy odaküldött tolvaj, aki legjobb tudomása szerint a Szürkecsuklyások nevében szeretne tárgyalni egy csempészakcióról, miket tudhat meg?

(OFF)Látom a tevecsordám mindenkiben mély nyomot hagyott... :D (/OFF)


Maradok tisztelettel: Alister

Módosította alister: 2010.03.14, 15:53


Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 12:30

Tudom, hogy ETK-ban gondolkodunk, de az UTK szerint a 5. fokú Rúnamágiával már lehet leplezést írni a rajzolatokba, ami szintén UTK szerint nem "varázslat láthatatlanság", hanem fürkészés és detekció elleni védelem.

Mi a mundán védelem? A rúnaterembe való bejutás milyen akadályokba ütközne? Ha bejutattok valamit ami tönkre teszi, mi a rutin eljárás? Ha elintézem, hogy a rúna termet karban kelljen tartani mi történne? (megyényi területen befolyásolom a mana áramlását, új védelmi követelményeket támasztok stb a lényeg, hogy módosítani kellene a védelmen)

Fawcett után szabadon: ha rajzolathoz kötök egy időugrást akkor milyen védelem jelezne be? Teszem azt a légies, zónavarázsjellel ellátott, akaratátvitel bélyeggel irányított démoni tevecsorda? ;)

Módosította Roninwolf: 2010.03.14, 12:32


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 12:11

Hali!

Plusz ugye azért egy 41*41 méteres alapterületű bank már elég nagy, aztán mégis csak vagy 1 négyzetmétert
nem ér el a 20 m-es hatótáv a földszinten. Szóval geometriából hanyas?


Azért a 41*41 méteres alapterületet kicsit soknak tartom. Ynevi viszonyok között ez már eléggé a "háztömb" kategóriába menne át. Érzés alapján a 30*30 méter a felső határ, bár valszeg a kb 20*20m a még megfizethető/kezelhető méret.

10teletem


Jaja, szerintem is már "elég nagy". Mondjuk a Korona - anno 1810 körül - egyhektáros "szórakoztatóipari
létesítmény" volt Nyíregyházán, de a nagy része udvar(ok), istálló és kocsiszín, illetve mezővárosban
(vízszintesen még mindig nagyjából korlátlanul lehet terjeszkedni) földszintes...

Adios
KLM

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 11:36

Üdv!

Gondolom, ha az építés után beszabadult egy ginsour v. egy földrengés megrepesztett pár rajzolatot, akkor azt, ill. a pótlásukat is látni fogja


Természetesen.

No, a varázslatot ezek szerint ép ésszel kigondolt mozaikmágusi védelem nem tudja megakadályozni?


ETK szerint én úgy érzem, nem. Ha jól rémlik, akkor az alapvarázslatok között szerepel, amire mentőt sem lehet dobni - persze egy tárgy milyen mentőt is dobna, ugye... Szóval ilyesmire az ETK nem tér ki, ezért erre rábólintok.

Igen, leplezni kívánom, hogy épp feltérképezem a rendszert. Legyen poénosak, fűzzünk bele egy - alapszintű - távolbahatást is, hogy a zóna-zóna kontaktust kizárjuk. Vagy épp vigye oda a mundén strómanok egyike...


Inkább az utóbbi, emlékeim szerint a fürkészés csak zónán belül működik, nem lehet távolbahatni. (Kérdés, hogy mondjuk varázsjelként felírva működik-e a zónán kívülről, de vajszívű leszek, és azt mondom, hogy igen (a fölösleges szabálykodáson kívül mágiaelméleti akadályt nem igazán látok, amiért ne működhetne).)

Azt hiszem, a boszorkánnyal kezdjük, egy olyan boszi, aki képes ilyesmire azért még hozzáférhető és szükség esetén eltüntethető. Esetleg - teszteljük - ha kell, elteleportáljuk biztos helyre, a többórás transz alatt. Ja, és a nyakába akasztunk egy érzékelhetetlenség amulettjét.


Akkor konkrétan... hányas szintű boszorkányt kerítünk (tételezzük fel, hogy a kapcsolatrendszerrel megoldható), mit fog ő tudni, és mit kell csinálnia (többé-kevésbé részletesen leírva, azaz hogy jut be, mit csinál bent)?

Ideális esetben a boszorkány nem egykasztú és Eredetkutatás+kagyló+időzítés+leplezés varázslatot használ.


Oké, tételezzük fel, hogy Gorvikban akár ilyet is találni, szóval részemről jöhet.

a próbálkozások csinos manaigényekkel járnak és szvsz egy mágiahasználó az első 100 feleslegesen ellőtt mana után lemond az egészről.


Hát nem tudom, ebből azért nem indulnék ki, mert ezesetben nem sok háborút vívnának Yneven, ott ugyanis gyanúm szerint néha azért száz mana fölé szaladnak a varázshasználók egy néhányhónapos hadjárat alatt. :D

Félreértések elkerülése végett: nem sárkányt, hanem bankot kellene rabolni. Egy aranyérme legyen 4 cm átmérőjű, 2 mm vastag és 3 dkg tömegű.


Sok lesz az. A solidusról hirtelen azt találtam, hogy 4-6 gramm közötti volt a tömege - ami azért egy nagyságrenddel kisebb, mint a fenti aranyplakett.


A szürkék is 6 grammot írnak.

Tehát akkor a Zónajel becsempészése egy banki mozaikmágus szimpla jelenlétével már nem olyan biztos, ha jól értem?


Mondjuk ha be akarnak rakni egyet, azért én dzsenn biztonsági mágusként nem feltétlenül azzal nyitnék, hogy kinyírom a tulajdonosát... Ezer oka lehet annak, hogy berakják és ebből 950 olyan, ami ellen nem lenne kifogásom.
Felárat kérnék, meg feltennék pár kérdést.


Meg bizonyos biztonsági szempontokból az erősebb mágikus védelemmel ellátott széfbe tenném, csak úgy, előrelátó módon. ;)

Plusz - ha szó szerint értelmezzük - a zóna középpontját nem lehet meghatározni, szóval egy lepecsételt ládát, ha átveszünk és gyanítjuk, hogy ebben van a zóna, akkor még lehetnek problémák.


Nem tudom mennyire jók a varázslók geometriából, de azért egy mozdulatlan középpontú, gömb alakú valaminek a középpontját, amit tudunk mondjuk "tapintani", azaz érzékeljük, ha benne tartózkodunk, és érzékeljük, ha nem, nem annyira nehéz belőni, olyan átmérőnyi alapterületű, más zónától mentes tér és egy körbejárás például elég hozzá. Mellesleg azt tenném még hozzá a dologhoz, hogy amikor a varázsló behatárolja a zónát, akkor előre látható módon elégszer fog találkozni vele ahhoz, hogy később a zóna tulajdonosát a zóna alapján felismerje. (A fene, ha minden ilyet előre lelövök, akkor soha nem írhatom, hogy "kalandod itt véget ért"...)

@alister:

Oké, mit szeretnél tőle? Részletes térképet a környékről? Tegyük fel, hogy nagyon gondos kutatómunkát végzel (mondjuk ál-hivatalnokként járatsz be minden egyes épületet a környéken) és így a környék összes házának az alaprajza a kezedben van. Jó így?

Tisztelettel:
R'naggol

Blackjack

Blackjack

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 832 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 11:32

Üdv,

Ahogy elnézem, a saját kezűleg levajákolt tárgy nem működik. Viszont miért ne lehetne lecserélni egy saját kezűleg levajákolt zóna varázsjellel? A ládika tartalma amúgy is sugároz mágiát - ez a "családi kincses" ötlet alapja.

Ami ég megfontolandó, hogy strómanokon keresztül felbérelek néhány strómant, aki felbérel néhány embert. Ez a néhány ember kivesz/megvesz egy épületet, a banktól nem túl messze, és elkezd alagutat ásni.

Plusz ugye azért egy 41*41 méteres alapterületű bank már elég nagy, aztán mégis csak vagy 1 négyzetmétert
nem ér el a 20 m-es hatótáv a földszinten. Szóval geometriából hanyas?


Azért a 41*41 méteres alapterületet kicsit soknak tartom. Ynevi viszonyok között ez már eléggé a "háztömb" kategóriába menne át. Érzés alapján a 30*30 méter a felső határ, bár valszeg a kb 20*20m a még megfizethető/kezelhető méret.

10teletem

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 09:35

Ideális esetben a boszorkány nem egykasztú és Eredetkutatás+kagyló+időzítés+leplezés varázslatot használ.

Bocsánat, hogy belekotyogok az eszmecserébe, de a kasztok fürkészési módszereinek a varázslatot elmondónak látnia illene a fürkészendő tárgyat. Tehát szigorúan az ETK leírásiat figyelembe véve egy fal megakadályozza a fenti kettő kukkolgatását, a bm ellen pedig a 21 méter véd (bank, mágiaismeretbők csillagos ötös). Ha nincs pontos infód arról, hol van a széf, a próbálkozások csinos manaigényekkel járnak és szvsz egy mágiahasználó az első 100 feleslegesen ellőtt mana után lemond az egészről.


Egyrészt ugye boszorkány, nem bm, de ez a kisebbik gond.

Másrészt meg a varázslat - ahogy látom - adatokat fog adni az épület (>< széf v. páncélterem) építéséről,
mágikus védelemmel együtt. Tehát lesznek tippjeink arról, hogy hol lehet a páncélterem és miféle nehézségek
várhatóak addig - ok, konrétan a széfről még így ESETLEG nem szerzünk infót.
Plusz ugye azért egy 41*41 méteres alapterületű bank már elég nagy, aztán mégis csak vagy 1 négyzetmétert
nem ér el a 20 m-es hatótáv a földszinten. Szóval geometriából hanyas?

Az érme-érme szimpatikus viszony segítségével létrehajtott Zónajel teleportálásáról: felőlem mehet, ha a parti megszavazza, hogy pl. a szobájuk ablakán bedobott érmét egy ezen az elven alapuló brutális varázslat követ. Abszurd esetben az asztalra feltálalt fél sültcsirke robban fel, mert a másik fele egy varázsló kezében van. Szerintem ilyen elméleteket nem lenne jó elterjeszteni.


Most nem azért, de ha a partinak van egy életellenes bcs. elkövetésére hajlamos haragosa, aki tudja is, melyik ablakon
kell kopogtani, akkor a partinak alapvetően rossz. Szóval felőlem...

Félreértések elkerülése végett: nem sárkányt, hanem bankot kellene rabolni. Egy aranyérme legyen 4 cm átmérőjű, 2 mm vastag és 3 dkg tömegű.


Sok lesz az. A solidusról hirtelen azt találtam, hogy 4-6 gramm közötti volt a tömege - ami azért egy nagyságrenddel kisebb,
mint a fenti aranyplakett. Plusz egy abbit teljesvért így pont annyi tömegű aranypetákba kerülne, mint a saját tömege, ami
azért elég hülyén veszi ki magát.

Mekkora zsákmányt remél az elkövető? Egy köbméteres belméretű széfben eltárolhatunk kb. 275.000 aranyat, ami csekély 9 tonnát nyom. Már egy nyolcad köbméteres széf is befogad kb. 35.000 aranyat, ami ynevi viszonylatban is szép summa. Tömege kb. 1 tonna, teleportálni elég necces.


Ha a térkapun átrámolja a démoni tevególemcsorda, akkor nem számít, ők nem izzadnak, nem fáradnak.
------------------------------------------------------------

Tehát akkor a Zónajel becsempészése egy banki mozaikmágus szimpla jelenlétével már nem olyan biztos, ha jól értem?


Mondjuk ha be akarnak rakni egyet, azért én dzsenn biztonsági mágusként nem feltétlenül azzal nyitnék, hogy
kinyírom a tulajdonosát... Ezer oka lehet annak, hogy berakják és ebből 950 olyan, ami ellen nem lenne kifogásom.
Felárat kérnék, meg feltennék pár kérdést.

Plusz - ha szó szerint értelmezzük - a zóna középpontját nem lehet meghatározni, szóval egy lepecsételt ládát, ha
átveszünk és gyanítjuk, hogy ebben van a zóna, akkor még lehetnek problémák.

Adios
KLM

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 08:40

Ideális esetben a boszorkány nem egykasztú és Eredetkutatás+kagyló+időzítés+leplezés varázslatot használ.

Bocsánat, hogy belekotyogok az eszmecserébe, de a kasztok fürkészési módszereinek a varázslatot elmondónak látnia illene a fürkészendő tárgyat. Tehát szigorúan az ETK leírásiat figyelembe véve egy fal megakadályozza a fenti kettő kukkolgatását, a bm ellen pedig a 21 méter véd (bank, mágiaismeretbők csillagos ötös). Ha nincs pontos infód arról, hol van a széf, a próbálkozások csinos manaigényekkel járnak és szvsz egy mágiahasználó az első 100 feleslegesen ellőtt mana után lemond az egészről.

Az érme-érme szimpatikus viszony segítségével létrehajtott Zónajel teleportálásáról: felőlem mehet, ha a parti megszavazza, hogy pl. a szobájuk ablakán bedobott érmét egy ezen az elven alapuló brutális varázslat követ. Abszurd esetben az asztalra feltálalt fél sültcsirke robban fel, mert a másik fele egy varázsló kezében van. Szerintem ilyen elméleteket nem lenne jó elterjeszteni.

Félreértések elkerülése végett: nem sárkányt, hanem bankot kellene rabolni. Egy aranyérme legyen 4 cm átmérőjű, 2 mm vastag és 3 dkg tömegű. Mekkora zsákmányt remél az elkövető? Egy köbméteres belméretű széfben eltárolhatunk kb. 275.000 aranyat, ami csekély 9 tonnát nyom. Már egy nyolcad köbméteres széf is befogad kb. 35.000 aranyat, ami ynevi viszonylatban is szép summa. Tömege kb. 1 tonna, teleportálni elég necces.

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 08:22

A Leplezés - ha véd mágikus érzékelések ellen is - akkor nem hagyja érintetlenül a Zónajel és a mágia működését, főleg nem 1 manapontért.


Csak azt állították, hogy a zónajel mágikus kivetülését fogja leplezni (esetleg magát a zóna jel által sugárzott zónát, de azt speciel már én sem engedném). Azaz ha a varázsló a zónajel mellé sétál, azt mondja csak, hogy "nahát, itt van valaki zónával", nem pedig azt, hogy "nahát, itt egy zóna, és egy mágikus tárgy".

Tehát akkor a Zónajel becsempészése egy banki mozaikmágus szimpla jelenlétével már nem olyan biztos, ha jól értem?

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.14, 08:14

két fél érméd: ha az egyikre Zónajelet karcolsz, akkor mágiával töltöd fel. Így az immár mágiát sugárzó tárgyra szerntem a TA mágiáját a szabálykönyv alapján nem használhatsz,

TAM-ot csak mágikus tárgyra nem használhatsz és mágikussá egy tárgyat csakis a mágikus aura varázsjel tesz, a többi nem. A többinél max csak a jel sugároz mágiát, hiába hat a hatás az egész tárgyra, ettől a tárgy még nem fog mágikusnak számítani (különben mi értelme lenne a mágikus aura varásjelnek)

Kevés volt az időm, úgyhogy rövidre fogtam: Alister a lapjával párhuzamosan kettévágott érme egyik felére Zónajelet akart rajzolni, és a jelet TAM-mal eltakarni az érme másik felével. Mivel az ETK azt írja, hogy minden olyan anyag mágikusnak számít, amit legcsekélyebb mértékben mágia itat át (márpedig a Zónajel mágikussá teszi az érme felét). Tehát Alister kolléga ezen ötlete nem müködik, kivéve a szabálykönyv erőteljes megerőszakolását.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 22:50

Hali!

Két dolgot kellene kipróbálni az ojjektum feltörése előtt, egy saját, mágiával védett placcon, hogy
hogyan működik:

1, Boszorkány-féle Eredetkutatás
Milyen infókat ad, ha a rúnatorony falának támaszkodik a boszi?


Mondjuk tisztában leszel a rúnatorony építésének menetével, a benne foglalt védelem jellegével és viszonylagos mértékével, a készítőt látni fogod (bár kérdés, hogy be tudod-e azonosítani az eltelt évek után). Ismét ETK alapon haladok, tehát a mágikus rajzolatokat nem szükséges karbantartani.


Gondolom, ha az építés után beszabadult egy ginsour v. egy földrengés megrepesztett pár rajzolatot, akkor azt, ill.
a pótlásukat is látni fogja, de egyébként szerintem is évszázadokban, de inkább évezredekben mérhető, hogy egy
strapabíróra készített rúnaterem "elkopjon".

No, a varázslatot ezek szerint ép ésszel kigondolt mozaikmágusi védelem nem tudja megakadályozni?

2, Olyan varázslattal próbálkozni, hogy erős Leplezés+Fürkészés összefűzve. Legyünk táposak, rajzoljuk bele jelmágia botjával egy végrehajtó varázsjelbe (effektive dupla manapont - mínusz a költségek). Ez mit hoz ki a saját rúnatornyunkra aktivizálva?


Már hogy érted, hogy összefűzve? Leplezed a fürkészést? :D Vagy fürkészed a leplezést? ;)
A fürkészéssel megtudod kb. ugyanazt, amit a boszorkány is meg tudna mondani: milyen védőrúnák vannak felkarcolva, azaz mi ellen védenek, és hányas erősséggel (annyi a csel, hogy az előző esetben csak viszonylagos erősséget mondanék, itt konkrétat, a befektetett manából visszaszámolva). A leplezéssel a fürkészésről nem szerez tudomást aki egyébként érzékelné, tehát a rúnatoronyba karcolt esetleges zóna-varázsjel tulajdonosa. :ok:

Tisztelettel:
R'naggol


Igen, leplezni kívánom, hogy épp feltérképezem a rendszert. Legyen poénosak, fűzzünk bele egy - alapszintű - távolbahatást is,
hogy a zóna-zóna kontaktust kizárjuk. Vagy épp vigye oda a mundén strómanok egyike...

Azt hiszem, a boszorkánnyal kezdjük, egy olyan boszi, aki képes ilyesmire azért még hozzáférhető és szükség esetén
eltüntethető. Esetleg - teszteljük - ha kell, elteleportáljuk biztos helyre, a többórás transz alatt. Ja, és a nyakába
akasztunk egy érzékelhetetlenség amulettjét.

Csak jelzem, hogy nem ezzel nyitunk - mindenképp megelőzném ezt valami hagyományos hírszerzési eljárással,
illetve felkészülünk egy rakás killerrel, démoni tevególemcsordával, bespájzolt varázstárgyakkal, hogy amint
letelik a boszi transza, rögtön tudjunk akciózni.

Ideális esetben a boszorkány nem egykasztú és Eredetkutatás+kagyló+időzítés+leplezés varázslatot használ.

Adios
KLM

Módosította KLM: 2010.03.13, 22:52


ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 20:59

Üdv!

A Leplezés - ha véd mágikus érzékelések ellen is - akkor nem hagyja érintetlenül a Zónajel és a mágia működését, főleg nem 1 manapontért.


Csak azt állították, hogy a zónajel mágikus kivetülését fogja leplezni (esetleg magát a zóna jel által sugárzott zónát, de azt speciel már én sem engedném). Azaz ha a varázsló a zónajel mellé sétál, azt mondja csak, hogy "nahát, itt van valaki zónával", nem pedig azt, hogy "nahát, itt egy zóna, és egy mágikus tárgy".

A varázslat egyébként nem igazán kompatibilis rajzolatokkal szvsz (azonkívül, hogy így igen nagy baromság).


Szerintem elvi akadálya nincs, hogy egy rajzolatot leplezz. Persze más téma, amikor magát a rajzolatot leplezed, mint amikor a rajzolat által kifejtett hatást...

A két fél érméd: ha az egyikre Zónajelet karcolsz, akkor mágiával töltöd fel. Így az immár mágiát sugárzó tárgyra szerntem a TA mágiáját a szabálykönyv alapján nem használhatsz


Nem is használ. Még a zónajel felkarcolása előtt használja a mágiát, aminek az időtartama aztán lejár, és ekkor a hatás megszűnik. Ezt a cselt használja ki az érme összeforrasztására, tehát az "elvben mágikus" érmére már nem használ TAM-ot.

Tisztelettel:
R'naggol

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 20:28

két fél érméd: ha az egyikre Zónajelet karcolsz, akkor mágiával töltöd fel. Így az immár mágiát sugárzó tárgyra szerntem a TA mágiáját a szabálykönyv alapján nem használhatsz,

TAM-ot csak mágikus tárgyra nem használhatsz és mágikussá egy tárgyat csakis a mágikus aura varázsjel tesz, a többi nem. A többinél max csak a jel sugároz mágiát, hiába hat a hatás az egész tárgyra, ettől a tárgy még nem fog mágikusnak számítani (különben mi értelme lenne a mágikus aura varásjelnek)

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 19:48

Bocsánat, de részletekben tudok csak reagálni.

Vegyük gyakorlati oldaláról a problémát: van bárki Dallaszon kívül (aki nem is játszik/mesél Magust), aki a Leplezést úgy használta, hogy az nem védett a mágiaérzékelések ellen?

Bankos meló: első körben egy ügyes, éles eszű, tapasztalt és a tervezett bankrablásról semmit/semmi konkrétat sem tudó ügynökünket elküldjük a bankfiók városába, hogy alaposan, de feltűnés nélkül mérje fel a terepet, az utolsó roskatag kalyibáig. //Játéktechnikailag: az emberünk lehetőleg valami tolvaj vagy fejvadász kasztú ürge, mágiaelméleti képzéssel, gyakorlati nyomozati/felderítési tapasztalattal.//

A Leplezés - ha véd mágikus érzékelések ellen is - akkor nem hagyja érintetlenül a Zónajel és a mágia működését, főleg nem 1 manapontért. A varázslat egyébként nem igazán kompatibilis rajzolatokkal szvsz (azonkívül, hogy így igen nagy baromság).

A két fél érméd: ha az egyikre Zónajelet karcolsz, akkor mágiával töltöd fel. Így az immár mágiát sugárzó tárgyra szerntem a TA mágiáját a szabálykönyv alapján nem használhatsz, hacsak nem rúgod fel háziszabállyal (ezt nem említetted). Ezért homonkuluszt sem fogsz tudni légiesség stb. tenni.
(OFF)A kérdést (amelyikre válasszal adós maradtam) nem találtam meg. Ha kisegítesz megköszönöm.(/OFF)


tar242

tar242

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 12:22

Szóval ha a könyvet betű szerint értelmezem, akkor Dallasz panasza egyébként teljesen jogos. Az, hogy a szerzők sem konzekvensek a témában, már tényleg nem Dallasz hibája


Ez esetben: van-e olyan varázslat/varázsjel/rúna/mittoménmi, ami deklaráltan, hivatalosan és egyértelműen a jelmágia (vagy akár varázslat) mágikus kisugárzását érzékelhetetlenné teszi ?

Módosította tar242: 2010.03.13, 12:23


alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3482 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.13, 12:17

Üdv!

Vegyük gyakorlati oldaláról a problémát: van bárki Dallaszon kívül (aki nem is játszik/mesél Magust), aki a Leplezést úgy használta, hogy az nem védett a mágiaérzékelések ellen?

Bankos meló: első körben egy ügyes, éles eszű, tapasztalt és a tervezett bankrablásról semmit/semmi konkrétat sem tudó ügynökünket elküldjük a bankfiók városába, hogy alaposan, de feltűnés nélkül mérje fel a terepet, az utolsó roskatag kalyibáig. //Játéktechnikailag: az emberünk lehetőleg valami tolvaj vagy fejvadász kasztú ürge, mágiaelméleti képzéssel, gyakorlati nyomozati/felderítési tapasztalattal.//

Maradok tisztelettel: Alister


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]